Waarom je deze vrucht in 2015 een kans moet geven

Heb jij ook goede voornemens om 2015 gezonder aan te pakken? Dan moet je zeker de dadel eens een kans geven. Recente research heeft uitgewezen dat de vrucht goed is voor je lijn én nuttig is in de strijd tegen kanker.
Het onderzoek werd uitgevoerd aan de Qassim universiteit in Saoudi-Arabië, en werd onlangs gepubliceerd in het International Journal of Clinical and Experimental Medicine. De wetenschappers stelden vast dat dadels veel kalium bevatten, wat helpt om de bloeddruk te verlagen. Daarnaast werden er ook hoge aantallen mangaan, koper en seleen gemeten, die erom bekend staan het immuunsysteem een boost te geven.
Verder wordt ook gesuggereerd dat de combinatie van mineralen in de vrucht je metabolisme helpt om de suikers te verwerken, zodat deze niet omgezet worden in vet. De vrucht kan dus ook geen kwaad voor je lijn.
Maar nog belangrijker is het grote aantal antioxidanten in de dadel. Die blokkeren immers de vrije radicalen in het lichaam. Deze radicalen zijn sterk reagerende stoffen die gezonde cellen kunnen beschadigen en kanker kunnen veroorzaken. De types antioxidanten in dadels kunnen gelinkt worden met de daling van de sterfte bij kanker, en ze kunnen ook de groei van bepaalde tumoren afremmen. Zoveel voordelen in zo'n kleine vrucht. Als dat geen trip naar de winkel waard is. (br.hln)
|