Dankzij deze truc plakt je eten nooit meer aan je pan
Niets irritanter als je een eitje of iets ander bakt en de onderkant van je eten aan de bodem van de pan blijft plakken. Antikleefpannen doen ook niet altijd wat ze beloven en als hun antikleeflaag verwijderd is, komen kankerverwekkende stoffen vrij. Met dit trucje kan je met gewone pannen koken zonder dat je eten aan de bodem blijft plakken!
Eten dat aan de bodem van je pan blijft plakken is erg irritant. Je eitje mislukt en achteraf is het schrobben geblazen om de aangekoekte resten weg te krijgen. Met het volgende trucje is dit verleden tijd. Het heeft allemaal te maken met de perfecte temperatuur. Een chemisch proces, het 'Leidenfrost Effect', doet de rest!
Het trucje gaat als volgt. Verhit een lege pan. Neem een beetje water en giet het in de pan. Als er niets gebeurt, is je pan te koud. Als het water meteen begint te pruttelen en te stomen, heeft je pan de correcte temperatuur. Verwijder het water of laat het uitkoken. Kook vervolgens in de verwarmde pan (onthoud zeker dat deze al warm is!) en je zal zien dat je eten niet meer plakt! (br.hln)
|