The Jane van Sergio Herman maakt furore in buitenland
Het Antwerpse restaurant The Jane van Sergio Herman valt ook in het buitenland erg in de smaak. Het Britse reismagazine 'Condé Nast Traveler' raadt zijn lezers aan om zeker een tafeltje te bemachtigen in het gerenommeerde restaurant met een Michelinster.
The Jane, het Antwerpse restaurant van bekende chef Sergio Herman heeft niet alleen een Michelinster beet, het prijkt nu ook helemaal bovenaan in het lijstje van te ontdekken hotspots in het Britse magazine Condé Nast Traveler.
De redacteur van het blad prijst de locatie, een oude omgebouwde militaire kapel met indrukwekkende glasramen, en de kookkunsten in het restaurant. Hij schrijft dat Sergio Herman vroeger Oud Sluis in Nederland uitbaatte, maar dat hij die zaak gesloten heeft omdat hij zich daar niet meer zag evolueren. "Wat Nederland verloren heeft, heeft België gewonnen. De kookkunsten in het nieuwe restaurant zijn fenomenaal", klinkt het.
De lijst van het Britse magazine wordt aangevuld met achttien andere eetgelegenheden wereldwijd. Op de tweede plaats staat Lyle's in Londen en op de derde plaats Bistrot Paul Bert in Parijs, gevolgd door restaurant Margaux in New York, Roth Bar and Grill in Somerset, DiverXO in Madrid, Moon Under Water in Melbourne, Ratana in Milaan, Sushi Ichi in Tokio, Forest Avenua in Dublin, Rivea in Saint Tropez, Mini Bar in Lissabon, Lasai in Rio De Janeiro, Chez Panisse in Californië, restaurant Jan in Nice, Maaemo in Oslo, The River Café in Londen en Simple in Tulum.
The Jane van Sergio Herman behoort nu dus ook tot de wereldtop. (br.hln)
|