4 heerlijke herfstdrankjes die je verzoenen met het weer
Sinds gisteren is de herfst officieel aangebroken, en dat kunnen we vandaag al aan de talrijk aanwezige regenwolken merken. Het ideale weer om thuis op de bank te sippen van een gloeiend heet herfstdrankje, om het leed wat te verzachten.
Starbucks pumpkin spice latte
Goed, het aanhoudende regenweer is allesbehalve een leuk vooruitzicht, maar als er iets is waarmee we ons verdriet kunnen verdrinken, dan is het de Pumpkin spice latte van Starbucks wel. Limited edition (enkel verkrijgbaar in de herfstperiode, snif) en super lekker. Hebben we toch iets om ons tijdens deze druilerige dagen op te verheugen. Bovendien bevat het drankje sinds kort ook echte pompoenpuree en geen kleurstof op basis van karamel meer. Of het daadwerkelijk gezonder is dan vroeger durven we te betwijfelen, maar het is de calorieën helemaal waard.
Verse gemberthee
Wie herfst zegt, die zegt thee. En waarom zouden we niet het beste van twee werelden combineren? De gezelligheid van een dampende tas thee, en de gezondheidsvoordelen van bijvoorbeeld een stukje gember? Snij verse gember (van ongeveer 5cm) in kleine stukjes. Die stukjes breng je samen met 30 à 40 ml water aan de kook, voeg eventueel een kaneelstokje of wat citroen toe voor extra smaak. Goed tegen vallingen, een opkikker voor je immuunsysteem en het ideale drankje voor een vlotte spijsvertering.
Zelfgemaakte gingerbread latte
Alle Pumpkin spice latte's ten spijt, waarom zou je je geld uitgeven aan een dure latte in een koffiehuis als je het even goed zelf kan maken? Zoals deze gingerbread latte bijvoorbeeld. Eén kopje opgeklopte melk, 2 shots espresso, 2 koffielepels gingerbread siroop, een halve koffielepel vanillesiroep, slagroom en een snufje kaneel; meer heb je niet nodig voor een overheerlijke zelfgemaakte latte. Geen siroop in huis? Je maakt het makkelijk zelf door 100 ml water, 75 gram basterd suiker en 3 theelepels speculaaskruiden op een laag vuur te laten koken.
Warme appelcider
Hoe warm je het van deze appelcider krijgt, hangt volledig van jezelf af (en vooral van de hoeveelheid alcohol die je in het drankje verwerkt). Maar met of zonder alcohol, deze warme appelcider is hoe dan ook een winnaar op koude herfstavonden. Verwarm een liter appelcider (liever alcoholvrij? kies dan gewoon appelsap), samen met kaneelstokjes in een pan. Zorg dat het geheel niet begint te koken, maar warm het een vijf- tot tiental minuutjes op. Voeg dan - als je voor de alcohol variant gaat - 200 ml calvados toe. Werk af met kaneelpoeder (br.hln)
|