Zo maak je een Thaise groene curry (volgens een échte Thaise topchef)

Fans van de Thaise keuken, opgelet! Topchef Prayong Khundongling, de ster van het vijfsterrenrestaurant in het Lebua Hotel, heeft zijn recept voor dé Thaise groene curry verklapt.
Het geheim van een goede curry is eigenlijk niet zo moeilijk: Prayong vertelt dat het allemaal begint met een tripje naar de Aziatische winkel. Goede ingrediënten, waaronder een uitstekende currypasta, zijn immers het belangrijkste.
Ingrediënten - Stoofvlees van lam (Ongeveer een halve kilo) - 2 eetlepels groene currypasta - Kokosmelk (400 gram) - 1 aubergine (in plakjes) - 4 rode chilipepers (gesneden) - 5 kafferlimoenblaadjes - 10 blaadjes basilicum - 2 eetlepels palmsuiker - 3 eetlepels vissaus - 1 eetlepel zonnebloemolie
Werkwijze: Bak de currypasta aan in de olie en voeg de helft van de kokosmelk toe. Laat inkoken en voeg dan het lamsvlees en de aubergine toe en laat pruttelen. Als het vlees zacht is, kruid je met palmsuiker en vissaus. Roer er daarna de chili, limoenblaadjes en basilicum door. Haal van het vuur en dien op met gewone rijst. (br.hln)
|