Zo controleer je of een peer rijp is in 5 seconden

Niets zo vervelend als een peer kopen om er dan achter te komen dat die nog niet rijp is of erger nog: overrijp. Gelukkig bestaat er voor alles een oplossing, en wij vonden een trucje om er in no time achter te komen of een peer eetbaar is of niet.
Niets zo vuil als een onrijpe of net overrijpe peer, die ofwel melig of net keihard is. Aan de top van de peer, net onder de steel, kun je echter snel te weten komen of een peer rijp is. Duw er even op met je vinger en als het meegeeft, dan is de peer klaar om op te eten. Wacht daar niet langer dan 2 dagen mee, want anders is het stuk fruit alweer te rijp.
Daarnaast is er ook een trucje om stukken fruit sneller te laten rijpen. Stop ze in een papieren zak met een rijpe banaan of appel. Die ademen onder andere ethyleengas uit, een gas dat vrijkomt bij de 'ademhaling' van fruit en dat verantwoordelijk is voor het aanrijpen van de vrucht. Door je fruit in een papieren zak te bewaren met een stuk rijp fruit, blijft dat gas gevangen in de dichte nabijheid van het fruit, en rijpt het dus sneller aan. (br.hln)
|