Knolseldersoep met warm geitenkaasje
Ingrediënten200 g verse geitenkaas1 kleine
knolselder1 ui1 preiwit1 l gekruide kippenbouillon4 eetlepels
pijnboompitten1 teentje knoflook1
chilipepertje1 potje tapenadeboterolijfolie1 takje
verse rozemarijnpeper en zout
Bereiding Schil
de knolselder en snijd het vruchtvlees in kleine stukken. Snijd ook de
prei en de ui in stukken. Stoof de groenten enkele minuten in boter.
Giet er de bouillon bij en zet verder onder in water. Laat 30 minuten
rustig garen. Snipper intussen de look en het ontpitte chilipepertje.
Laat de pijnboompitten met de look en het pepertje kleuren in hete
olijfolie. Giet door een zeef en leg op keukenpapier om te ontvetten.
Strooi er zout overheen. Snijd de geitenkaas in 4 plakjes. Leg ze op
een ingevette ovenplaat en strooi er fijngesneden rozemarijn over. Zet
drie minuten in een oven op 180°C om op te warmen. Mix de soep en
breng op smaak met peper en zout. Schep de soep in borden en werk af met
het geitenkaasje, de pijnboompitten en wat zwarte tapenade.
|