Eén op drie Britse moeders kookt twee maaltijden per avond
Een avondlijke maaltijd blijft een van de belangrijkste
gezinsmomenten. Maar voor één op drie Britse moeders is het een
stresserende gebeurtenis: zij zetten elke avond twee verschillende
maaltijden op tafel: een voor de volwassenen en een voor de kinderen.
Dat ligt maar in 15 procent van de gevallen aan kieskeurige kinderen en
toegeeflijke moeders. In ruim één op drie gevallen is het dubbele diner
te wijten aan de partner die laat thuiskomt van het werk.
Nog
eens een kwart geeft de kinderen gewoon vroeger eten, zodat er voldoende
tijd overblijft voor bad en bed of voor de sportclub en andere hobby's.
Diepvries Van de dubbel kokende moeders
heeft tien procent zo weinig fut of tijd meer dat de tweede maaltijd een
diepvriesmaaltijd is. Eén op zes warmt een restje op, de helft houdt
het op 'snel iets bij elkaar gooien', zoals een pasta. Eén op drie
vrouwen doet wel de moeite om elke avond een volwaardige maaltijd op
tafel te toveren.
Rustig eten Eén op zes
verkiest het dubbele diner omdat het maakt dat ze rustig kunnen eten en
bijpraten met de partner, zonder afgeleid te worden door de kinderen.
Ongeveer drie op tien eet regelmatig voor de tv, 3 procent eet wel eens
in bed.
Minder gezinstijd Weinig
verwonderlijk geeft vier op de tien toe minder tijd door te brengen met
het gezin aan tafel dan zij deden met hun ouders. Eén op drie vindt dat
best jammer. Dat kwam naar voren uit een bevraging van 4.000 volwassenen
door het Britse vleesmerk Red Tractor.
Een overzicht van de populairste 'dubbel diner'-gerechten:
1. Spaghetti 2. Pasta 3. Pizza 4. Wok 5. Puree met groenten 6. Lasagne 7. Curry 8. Salade 9. Chili con carne 10. Stoofschotel
Of de kinderen dan wel de ouders deze schotel opeten, dat wordt niet vermeld.
|