Nieuw Belgisch zoetmiddel vervangt suiker
Tweesterrenrestaurant Le Château du Mylord in Ellezelles nabij Ronse
gebruikt geen suiker meer in desserts. Patissier Christophe Thomaes
vervangt die voortaan door Sweetwell, een suikervanger van Belgisch
fabrikaat. Enkel voor de makarons lukt de omschakeling nog niet,
schrijft La Dernière Heure.
Sweetwell
bevat 61 procent minder calorieën dan suiker en wordt gemaakt door het
gelijknamig bedrijf uit Aartselaar. Het middel werd ontdekt door de
Gentse doctoraatsstudente Sofie De Baets, die het bij Sweetwell verder
ontwikkeld heeft, zegt CEO Catalina Daniëls. Het bevat ingrediënten uit
suikerbieten, cichorei en maïs, en is zeer vezelrijk. Voor de zoetheid
zit er ook een kleine dosis van de chemische zoetmaker sucralose in
Sweetwell.
Le Château du Mylord is
het eerste restaurant dat het product gebruikt, maar het bedrijf levert
ook aan een producent van ontbijtgranen en een ander van jam. Volgend
jaar zou Sweetwell ook voor particulieren beschikbaar zijn.
|