Nieuwe culi-trend: paarse spruitjes
Veroveren rode spruitjes binnenkort ons bord? Wie trendy wil koken,
tovert ze maar beter op tafel. De smaak is zoeter en milder, wat
kinderen zeker moet aanspreken.
Rode, paarse spruitjes zijn qua uitzicht vergelijkbaar met de groene
broertjes, al zijn ze iets kleiner en minder talrijk op de stam
aanwezig. Verrassend is hun zoetere smaak. Kenners beweren zelfs een
lichte notensmaak te ontdekken.
Op
tafel is de groente alvast een blikvanger. De groente, geoogst vanaf
oktober tot februari, is in Engeland een gegeerd product en enkel te
vinden in gerenommeerde supermarkten. Wie afwisseling in smaak en kleur
wenst, haalt met de rode spuitkool immers een blikvanger in huis.
Paars
is trouwens de kleur dit seizoen op je bord. Een aantal restaurants
bieden tegenwoordig een paars palet met voedingsmiddelen aan, gaande van
aubergines en uien tot paarse aardappelen, bloemkool tot wortelen.
Volgens voedingskenners zien ze er niet alleen trendy uit, ook zijn ze
gezonder. Paarse groenten bevatten krachtige antioxidanten, belangrijk
in de strijd tegen kanker.
|