Geen soep, geen kerstfeest
Meer dan de helft van alle Belgen staat tijdens de feesten 2 tot 4
uur achter het fornuis. Wat komt er vooral op tafel? Soep, zo blijkt uit
een onderzoek onder duizend Belgen. Geen soep, geen feest.
Als het feest is, trekt de Belg een keukenschort aan. Gemiddeld duurt
het kokkerellen 2 tot 4 uur lang, al ontpopt 28 procent zich tot een
echte keukenprinses die 5 tot 10 uur lang in de kookpotten roert. 58
procent beweert weinig of geen kookstress te kennen. Vooral mannen
schijnen een stuk zelfzekerder, 33 procent heeft nooit stress tegenover
19 procent bij de vrouwen.
Feestmenu Feesten
doen we het liefst thuis waarbij 4 op 10 Belgen een maand op voorhand
de feestmenu klaarlegt. Een week voor de feestelijkheden worden de
aankopen gedaan, slechts 8 procent plant helemaal niets en eet wat de
inspiratie van de dag brengt.
Gekochte soep In
vervlogen tijden maakten we alles zelf, vandaag combineren we gewiekst
zelfgemaakt met 'zelf gekocht'. Soepen bijvoorbeeld worden niet altijd
zelf gemaakt. Leuk geheimpje van Knorr: vorig jaar werd er tijdens de
eindejaarsperiode maar liefst 6.515.994 borden soep opgediend op
feesttafels in ons land.
|