Minestrone soep
Ingrediënten: 1 ajuin 1 wortel 1 teentje knoflook olie 1 blokje groentebouillon 3 rijpe tomaten 1 courgette 100 gram prinsessenboontjes 1 blik witte bonen of flageoletbonen 50 gram vermicelli zout zwarte peper
Bereiding: - Schil de ajuin en de wortel en snij ze in blokjes. Schil de knoflook en snipper hem fijn.
- Doe olie in een kookpot en stoof de knoflook, ajuin en wortel tot de ajuin glazig wordt. Voeg 1,5 liter warm water en het bouillonblokje toe.
- Verwijder de uiteinden van de prinsessenboontjes, was ze, snij ze in korte stukjes en voeg ze toe.
- Was de tomaten en de courgette, snij ze in blokjes en voeg ze toe. Laat ongeveer 20 minuten pruttelen.
- Giet de witte bonen of flageoletbonen af en voeg ze toe. Laat nog 10 minuten pruttelen. Breng op smaak met peper en zout.
- Voeg de vermicelli toe en laat koken tot de vermicelli gaar is.
Extra tips: Eigenlijk bestaat er geen vast recept voor minestrone. Je kan ook andere groenten gebruiken zoals erwtjes, selder, prei of aardappelen. Lekker met lookbroodjes en gemalen parmezaanse kaas. (br.hln)
|