Coca-Cola lanceert pralines
Coca-Cola en Belgische chocolade, een vreemde combinatie? Tochniet
volgens topchocolatier Dominique Persoone. Als verstokte Coca-Cola fan
kwam hij eerder al op de proppen met een innovatieve Cola-praline. Naar
aanleiding van de 125ste verjaardag van het merk creëren ze samen 3
nieuwe pralines die het verhaal van Coca- Cola vertellen.
Coca-Cola is sinds zijn ontstaan op 8 mei 1886 uitgegroeid tot dé
populairste frisdrank van de Belg. De fabrikant wil zijn 125ste
verjaardag vieren en doet dit op typisch Belgische wijze: met een
praline. Coca-Cola stak hiervoor de koppen bij elkaar met Belgisch
topchocolatier Dominique Persoone. "Ik ben niet alleen een enorme
Colafan, maar de frisdrank belichaamt voor mij ook het perfecte recept
met een ideale zoet/zuurverhouding, iets waar ik als chocolatier ook
continu naar op zoek ben. Daarenboven vond ik het een hele uitdaging om
het DNA van dit iconische merk door middel van pralines weer te geven.
Uiteindelijk zijn we tot drie innovatieve pralines gekomen die niet
alleen lekker zijn, maar samen ook zorgen voor een echte
Coca-Cola-ervaring", aldus Persoone.
Soorten pralines De 'Verjaardagspraline'
in het assortiment symboliseert de unieke, geheime formule van de
frisdrank en het alombekende logo die mede hebben geleid tot de
iconische status van het merk. Door z'n vulling met knettersuiker, geeft
deze innovatieve praline met colasmaak je net zoals de frisdrank een
bruisend gevoel in je mond.
In 1915 zag de bekende contourfles
het licht. Door een misverstand liet de ontwerper zich inspireren door
het beeld van een cacaoboon die hij ontdekte in de Encyclopedia
Britannica. Zijn unieke design met duidelijk afgetekende groeven werd
één van de meest iconische verpakkingen ooit, zelfs te herkennen in het
donker. De 'Cacaopraline' in de verjaardagscollectie
verwijst naar deze iconische Coca-Colafles. Maar deze praline is meer
dan vorm alleen: hij is exclusief vervaardigd met Peru 64% fondant
chocolade, die volgens het principe van 'Foodpairing' een ideale combinatie vormt met de Colasmaak.
De
optimale verfrissing krijg je door een ijskoude Cola op 4°C te serveren
in een glas met een schijfje citroen en twee ijsblokjes. De 'Ijsblokpraline'
in het verjaardagsassortiment bezorgt je de sensatie van deze ideale
'serve': zijn vorm doet denken aan een ijsblokje en zijn citroenvulling
met 'coolsugar' geeft een fris gevoel in je mond.
Info Het
verjaardagsassortiment zal gratis worden verdeeld in een unieke
'Collector's box' op 8 mei in 'The Chocolate Line' in Antwerpen en bij
de patisserie van Jean¿Yves Wilmot in Mettet. Daarna zullen ze nog tot
eind juli gratis te verkrijgen zijn in 'The Chocolate Line' in Antwerpen bij aankoop van 1 kilo pralines.
|