Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
  • Denderleeuw (6)
  • Eendracht Aalst (266)
  • Hamburger SportVerein (300)
  • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
  • Per(r)ongeluk (18)
  • Reisduif (21)
  • Vichte-Dhron (1)
  • Wandelen (388)
  • Inhoud blog
  • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
  • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
  • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
  • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
  • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Helga's fotoalbums1
  • Helga's fotoalbums2
  • WSV De Sportvrienden vzw
  • Aktivia, de wandelfederatie
  • Marching, de elektronische wandelagenda
  • Website van Etienne & Nelly
    Zoeken in blog

    Foto
    goegestapt

    03-01-2012
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.C. Eendracht Aalst 2002: Seizoen 2011-2012, SC Eendracht Aalst - KVK Tienen

    03.01.2012: Albert D'Haese gaf na 25 jaar zijn ontslag als medewerker van Eendracht Aalst. Albert was de voorbije jaren verantwoordelijk voor de infrastructuur in het Pierre Cornelisstadion. SC Eendracht Aalst dankt Albert en zijn familie langs deze weg voor de vele jaren inzet voor Eendracht Aalst. In de krant was te lezen dat Eendracht, voorlopig althans, geen inkomende transfers mag realiseren (was dat blijkbaar ook niet van plan), anderzijds vertrekt Ringoot wel naar Temse, dus het geld van zijn transfer komt de club wel ten goede.

    31.12.2011: Ik ben drie weken weg geweest en intussen is er het een en het ander gebeurd met Eendracht Aalst, zo heeft het twee van de drie wedstrijden gewonnen en de andere was een gelijkspel.

    04-12-2011: Eendracht Aalst - R Antwerp FC: 3-2

    Dat resultaat zag ik op de PC van het hotel in Buenos Aires en volgens wat ik nu op de site van de thuisploeg lees, werd die zege zelfs zonder Moreels gehaald en kon de wedstrijd voor Eendracht niet beter beginnen want na amper twee minuten stond het al 1-0. Na een hoekschop kwam de bal bij Podevijn die van op de achterlijn voorbracht, aan de tweede paal schoot Verheyden overhoek binnen. Eendracht bleef de betere ploeg in de openingsfase en doelman De Fourny ging goed plat op een harde knal van De Schutter. Aan de overzijde waren de bezoekers een eerste maal gevaarlijk : een lage schuiver van Oris ging maar net naast doel en even later stopte Van Den Noortgaete knap een schot van Lambot. Tien minuten voor de rust kon Eendracht de score verdubbelen: na balverlies in de Antwerpse defensie kwam Gallucci alleen voor De Fourny en hij schoot prachtig in doel en zette Eendracht op 2-0. Na de pauze ging Antwerp met drie achterin spelen en drukte het Eendracht terug. Dit leverde na een tiental minuten spelen de aansluitingstreffer op toen Oris de vrijstaande Dosumnu aanspeelde en die faalde niet. De bezoekers gingen nu nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker maar Van Den Noortgaete toonde zijn bloedvorm nogmaals op een knal van Oris. Aan de overzijde probeerde Depoitre het met een botsende volley maar de Antwerpse doelman gaf geen krimp. Nadat de wedstrijd 15 minuten stil lag door de blessure van de scheidsrechter (da's ook maar een mens) begon Antwerp aan een slotoffensief en dit leverde twee minuten voor tijd de gelijkmaker op toen De Smet een hoekschop kon afwerken. Eendracht leek van slag maar kreeg in blessuretijd toch nog wat het op basis van zijn inzet verdiende. Cousin zette de bal voor en in het geharrewar voor doel vond Vervaeke het juiste gaatje en scoorde hij tegen zijn ex-club de winnende treffer.

    10-12-2011: FCV Dender EH - SC Eendracht Aalst: 2-2

    Die uitslag las ik op de PC (steeds nabij de hotelreceptie) van het hotel in El Calafate, Patagonië, Argentinië (dat kent hier wellicht geen kat maar 't is een erg leuk stadje nabij de Andes). Op de website van de bezoekende ploeg lees ik nu dat Eendracht Aalst op het veld van FCV Dender EH begon met hetzelfde team dat vorige week de maat nam van Antwerp FC, dus nog zonder Moreels.

    Beide ploegen begonnen zenuwachtig aan de wedstrijd en dit leverde een slordige openingsfase op met vooral Denders balbezit. Na een kwartier was de eerste kans wel voor Eendracht. Depoitre legde de bal af tot bij Cousin, die schoot hard en laag maar doelman Raes tikte in corner. Uit die hoekschop trof Gallucci de dwarsligger en in de rebound kon Verheyden de bal wel tegen de netten tikken. Eendracht speelde met vertrouwen en kreeg even later opnieuw een mooie kans maar De Schutter zag zijn kopbal net naast doel gaan. Aan de overzijde zagen we slechts één kans voor de thuisploeg: Coppin ging door en zette de bal voor maar Kestens kopte de bal goed weg voor de lijn. Op slag van rust rolde Podevijn met een schitterende solo de hele linkerflank van Dender op, hij ging het strafschopgebied binnen en werd neergehaald. Filipović faalde niet en zette de 0-2 op het bord. Na de pauze ging Eendracht op zoek naar een derde doelpunt maar Verheyden (schot net voorlangs) en Depoitre (knappe schuiver maar goed gered door doelman Raes) konden de score niet aandikken. In tegendeel: een kwartier voor tijd kwam de thuisploeg van uit het niets op 1-2. Een lange vrije trap werd met het hoofd achterwaarts verlengd door Vandenheede. Van Den Noortgaete was verrast en Dender zat opnieuw in de wedstrijd. Beide teams claimden vervolgens een strafschop na tweemaal vermeend handspel maar Delacour gaf geen krimp.

    Vijf minuten voor tijd kreeg Eendracht dé kans om de wedstrijd te beslissen maar Verheyden schoot onbesuisd over doel. Aan de overzijde deed ook Coppin hetzelfde met een niet te missen kans. Diep in blessuretijd zette Gillis FCV Dender EH dan toch nog langszij met een laag schot dat via de binnenkant van de paal in doel ging.

    17-12-2011: AFC Tubize - SC Eendracht Aalst: 1-2

    En dit resultaat las ik op de PC in Bariloche, alweer in Argentinië waar ze nog as opruimen van de Chileense vulkaan Puyehue. Op de website van de bezoekende ploeg lees ik nu dat Van Renterghem één wijziging doorvoerde in vergelijking met het team dat vorige week nipt de zege uit handen gaf tegen Dender: Vervaeke nam op de rechtsachter de plaats in van De Castro, maar Moreels was er dus nog niet bij.

    Op een quasi onbespeelbaar veld hadden zowel Eendracht als Tubize een dik kwartier nodig om zich aan te passen aan de moeilijke omstandigheden. De eerste kans was voor de thuisploeg: een schot bleef hangen en Van Den Noortgaete kon de bal nog net wegwerken voor de aanstormende aanvaller van Tubize kon binnenduwen. Aan de overzijde toonde ook Eendracht zich een eerste maal: een voorzet van Verheyden kwam tot bij Depoitre die op doel kopte: Gallucci kwam aan de tweede paal centimeters te kort om de bal tegen de netten te verlengen. Even voor de pauze kreeg Eendracht nog een schitterende kans: Depoitre kopte een voorzet van op de rechterflank centimeters naast doel. Op slag van rust moest Van Den Noortgaete nog alles uit de kast halen om een schot van Syllah onschadelijk te maken.

    Na de pauze was de eerste kans meteen raak voor Eendracht: na een slechte uittrap kwam de bal bij Depoitre, die ging op de doelman van Tubize af en bleef kalm, hij omspeelde die perfect en trapte de 0-1 in het lege doel. Tubize gaf zich niet gewonnen en kreeg even later twee kansen op twee minuten: eerst werd een laag schot van Tubize knap gered door Van Den Noortgaete, en even later kwam de Eendracht doelman gepast uit op een doorgestoken bal. Aan de overzijde kapte Verheyden zich knap vrij en schoot laag op doel: de bal ging voorbij de doelman van Tubize maar de 0-2 bleef in de modder hangen.

    Een kwartier voor tijd kwam de 0-2 er dan toch: de thuisdoelman verkeek zich compleet op een ongevaarlijke voorzet van Crispijn en Podevijn gleed de bal over de doellijn. Even later was Verheyden op weg naar de 0-3 maar een thuissupporter "blies" de actie af en weg was de kans. In de slotfase werd het toch nog spannend toen Syllah na geharrewar de 1-2 kon binnenduwen. Eendracht bleef echter vrij makkelijk overeind maar verzuimde op counter nog enkele keren op de score hoger te doen oplopen.

    Zuiver sportief valt de eerste ronde dus best mee, Aalst staat nu op plaats 7 met 1 puntje minder dan de de vijfde en de zesde (Antwerp en Waasland Beveren), evenwel 12 minder dan de eerste, KAS Eupen. In het bestuur echter is niet zoveel eenheid te bespeuren, op 22 december is niet gestaakt (zoals o.a. en vooral bij het spoor) maar gewerkt aan de toekomst, lees: de website bijgewerkt met nieuws. De algemene vergadering werd uitgebreid met drie nieuwe leden, te weten de heren Rik Balcaen, Andre Goffaerts en Karel Bosteels. De algemene vergadering telt 14 leden. Het dagelijks bestuur rust op de schouders van Frank De Roose als voorzitter, Luc Ledegen als ondervoorzitter die tevens voorzitter is van het jeugdbestuur, Tom Van Raes als secretaris en advocaat van de club, Karel Bosteels en Luc Van Hauwermeiren als bestuurders. De rest van dat nieuws vind je wel op de website onder Nieuws (en dan Laatste Nieuws).

    03-01-2012 om 20:58 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.26.16.2011 – Wafelentocht - Wisselbekertocht, georganiseerd door Wsv Egmont Zottegem (163)

    Ik kwam voorspoedig aan en vond een parkeerplaats net naast Annemie die een seconde voor mij aankwam op de parking bij de Feestzaal Bevegemse Vijvers in Zottegem. Bij aankomst in de zaal zelf bleek dat de elektriciteit daar was uitgevallen, alleen de lampen van de nooduitgangen brandden. Volgens wat Annemie van Bea aan de consumptiebons vernam (of was het van de medewerkers aan de inschrijvingskaarten?), was het niet alleen de zaal, maar de hele buurt dat zonder stroom zat. Nog terwijl wij onze kaarten invulden en onze warme drank nuttigden, sprong de elektriciteit opnieuw aan, en kon men ook warme dranken serveren en nadien de wafels bakken.

    We kozen voor de omloop van 14 km (wat er bijna 15 km waren), die leidde ons naar Godveerdegem om in Smissenhoek even rust te houden bij nog een warme drank. Dan keerden we terug via gehucht Eekhout. Tja, er was dus niet veel te zien en te fotograferen… We hadden wel een afwisseling van verharde en natuurlijke wegen, zodat we soms moesten uitkijken voor midderpoelen.

    Het weer was gewolkt doch droog, maar het was alleszins zacht van temperatuur voor de tijd van het jaar.

    Mijn foto’s staan hier: https://picasaweb.google.com/105109948338563238023/Wafelentocht11

    03-01-2012 om 20:53 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    02-12-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2011-2012, HSV-FC Nürnberg

    02.12.2011: De groepen voor het EK in Polen en Oekraïne zijn gevormd:
    Groep A

    Polen, Griekenland, Rusland, Tsjechië

    Groep B

    Nederland (met Bruma, vermoed ik), Denemarken, Duitsland (met Aogo vermoed ik, misschien zelfs Westermann), Portugal

    Groep C

    Spanje, Italië (ik ga er niet van uit dat Sala geselecteerd wordt), Ierland, Kroatië (hopelijk met Petrić en Ilicević).

    Groep D

    Oekraïne, Zweden, Frankrijk, Engeland

    30.11.2011: Gisteren won HSV een oefenmatch tegen Glasgow Rangers met 2-1. Op 13 december volgt een wedstrijd tegen gepensioneerden (da's mijn term, niet die van HSV ) en vooral gericht tegen armoede. Daar zullen die gastspelers geen last van hebben, zo doet Ronaldo ook mee, en die woont, naar verluidt, in de rijkste parochie van Rio de Janeiro, met name São Conrado, waar ik vorig jaar twee weken verbleef (maar ik heb hem daar niet gezien, hoor). Wie ook meedoet is Zidane, die, toen hij nog bij Juventus speelde, zich niet van zijn sportiefste kant liet zien tijdens de voorloper van de Champions League (was nogal driest tegen een toenmalige HSV-speler en kreeg er de rode kaart voor te zien). Sportfluitspeler van dienst is Collina. Aan de kant van de gastheren is het niet zeker dat Petrić zal meedoen, die is nog aan 't herstellen van een spierblessure, hij doet wel al looptrainingen.

    02-12-2011 om 21:06 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Per(r)ongeluk - 25.10.2011 - 31.12.2011

    02.12.2011: Wat het spoorwegverkeer betreft, viel het voor mij allemaal best mee, nauwelijks vertraging, zeker 's ochtends, en een zee van zitplaats, ook 's namiddags. Wat de metro betreft, was het minder leuk, op lijn 5 reed geen enkele metro en op lijn 1 misschien 1 op 2 of 3. Maar ik verloor er niet overdreven veel tijd mee, ik was op tijd op 't werk en en miste in de namiddag geen trein.

    01.12.2011: Vanmorgen was ik wat vroeger in het station van Denderleeuw want ik moest op tijd zijn voor de bus naar Marbais (Villers-la-Ville) voor de jaarlijkse training van leden van het evacuatieteam (die bus was zelf te laat). En in het station zag ik de melding dat een werktrein die onderhoudswerkzaamheden uitvoerde aan het spoor ontspoorde. 's Avonds lees ik nog wat meer bij De Standaard: het treinverkeer in en rond Brussel, dat donderdagmorgen door verschillende incidenten danig in de war werd gestuurd, heeft zich opnieuw hersteld. Dat meldt infrastructuurbeheerder Infrabel. Op de Noord-Zuidas in Brussel werden de twee sporen die door een gedeeltelijk ontspoorde werktrein geblokkeerd werden, rond 11.00 uur opnieuw vrijgegeven. Twee sporen op de belangrijke Noord-Zuidverbinding waren onbruikbaar omdat een werktrein die onderhoudswerkzaamheden uitvoerde aan het spoor, gedeeltelijk naast de rails terechtkwam tussen Brussel-Centraal en Brussel-Congres. In totaal werden een tiental treinen afgeschaft en zo'n vijftien andere werden omgeleid. De treinen die rijden lopen volgens Infrabel een maximumvertraging van 10 minuten op. Er zouden wel nog gevolgvertragingen zijn tot in de vroege namiddag. Het treinverkeer op de lijn Doornik-Moeskroen was donderdagochtend grondig verstoord door een kabeldiefstal. De kabels van de signalisatie werden gestolen rond 3 uur. Door de diefstal was de seingeving verstoord en waren twee sporen buiten dienst. De reizigers konden gebruik maken van vervangbussen. Intussen zou het treinverkeer er opnieuw normaal verlopen. Maar 's avonds was het voor de reizigers op die verbinding nog altijd (of opnieuw?) huilen met de pet op, een trein was zelfs afgeschaft, toch in Brussel Centraal, ik meen gehoord te hebben dat men naar Schaarbeek moest om die (of een andere trein naar Doornik-Moeskroen?) trein te halen.

    Ik ben eens nieuwsgierig wat het morgen wordt, want gestaakt wordt er niet (de militanten moeten in Brussel geraken, hé), maar de MIVB laat wel weten dat het stadsvervoer (zelfs de metro) zou kunnen verstoord zijn.

    30.11.2011: Ook vandaag geen stiptheid. Vanmorgen viel het niet op, en ik nam de trein van 07.22 uur. Daar is nog altijd meer zitplaats vrij bij aankomst in Denderleeuw. Vanavond kon ik gemakkelijk de trein naar Poperinge nemen, die had op de duur 10 minuten vertraging en vertrok in Brussel Zuid pas op het uur dat hij normaal in Denderleeuw had moeten aankomen. Ook de elektronische tekstbalk in de trein werkte niet naar behoren, en dat is niet de eerste keer. Nu weet ik tenminste waarom het zo zwart ziet van 't volk in Denderleeuw, bij aankomst daar meldt de elektronische tekstbalk dat de trein in Brussel Zuid aankomt... Die donkere mensen denken dan natuurlijk dat ze thuis zijn.

    29.11.2011: Op de website van De Standaard staan twee artikels te lezen over de NMBS. De ene is getiteld "NMBS ziet stiptheid niet verbeteren". Wel, ik ook niet... Uit de cijfers van Infrabel blijkt dat in oktober zo'n 84 procent van de treinen op het Belgische spoorwegennet 'stipt' reed. Dat is hetzelfde cijfer als in oktober 2010 werd gehaald. Vooral tijdens de spitsuren komt de stiptheid nog altijd onder druk te staan. In de avondspits zakt die naar 81,3 procent (t.o.v. 78,3 procent) en in de ochtendspits zelfs naar 78,9 procent (net even veel als in oktober 2010). Ten opzichte van de voorbije zomermaandenis er zelfs sprake van een achteruitgang: in de zomermaanden lag de stiptheid nog op 89,4 procent. De belangrijkste oorzaken die Infrabel citeert zijn 'averij van het rollend materieel' (29,1 procent), 'incidenten op buitenlandse netten' (13,6 procent) en 'storingen van de seininrichting' (11,9 procent). Wat betreft het aantal aantal afgeschafte treinen lijkt er enige verbetering merkbaar: er werden in oktober 1.407 treinen afgeschaft (1,25 procent) terwijl dat in dezelfde periode vorig jaar 2.012 was (1,87 procent).

    Het andere artikel is een gevolg van een voor de NMBS te zomerse dag. De NMBS en Infrabel hebben dinsdag aangekondigd dat ze maatregelen zullen nemen om de coördinatie in geval van een incident te verbeteren. Daarmee reageren ze op een rapport van federale overheidsdienst Mobiliteit en Transport.  Het rapport analyseert wat er fout liep op 27 juni, toen duizenden reizigers op een warme zomerdag strandden tussen de kust en Gent. Anderen zaten urenlang vast in bloedhete treinstellen. De NMBS en Infrabel noemen de incidenten op 27 juni "eenvoudigweg uitzonderlijk". Deze storing werd niet door één enkel incident veroorzaakt, maar door een reeks problemen van zeer verschillende aard, verspreid over het hele net, luidt het in een gezamenlijk persbericht. Beide ondernemingen geven wel toe dat die dag de dienstverlening flink achteruitging, maar zeggen aan een verbetering van de bestaande procedures te werken. Zo wordt een lokale interne crisiscel binnen de NMBS Groep opgericht waarin elke betrokken partij vertegenwoordigd is en wordt de communicatie naar de reizigers aan boord van de trein en in de stations verbeterd. Verder kan de NMBS bij een incident beroep doen op aanwezig personeel van beide andere ondernemingen (Infrabel en NMBS-Holding) om onder meer water uit te delen of reizigers door te verwijzen. De NMBS en Infrabel kondigen ook aan samen te werken met lokale autoriteiten voor de opvang van reizigers. Voor waterbedeling wordt samengewerkt met de Civiele Bescherming, ook wanneer het nood- en interventieplan niet in werking is.

    Verder stel ik dat Railtime weinig nuttig is, op 15 minuten tijd is er al veel veranderd. Toen ik om 17.20 uur die website bezocht, was er enkel een probleem op een lijn die twee Waalse gemeenten verbindt. Wanneer ik dan een kwartier later in Brussel Centraal aankom, zijn veel treinen die aan spoor 2 stoppen met vertraging, net als gisteren trouwens. Vandaag kon ik op die manier de trein naar Poperinge nemen, van de passagiers die later in Brussel Zuid opstapten, moesten er enkelen staand reizen (of op de trapjes zitten).

    28.11.2011: Ik dacht ergens gezien te hebben dat de NMBS elke dag werkt aan stiptheid. De werken schieten alleszins niet op. Vanmorgen was een defect aan een locomotief de oorzaak dat treinen met bestemming de Brusselse stations in Denderleeuw moesten wachten tot ze het station van Liedekerke (waar dat defect machine stond) konden binnen rijden. Ik heb vandaag de trein van 07.22 uur genomen omdat die uit Oudenaarde komt en er wat meer zitplaats is dan in de trein van zes minuten later (of drie minuten eerder).

    Vanavond stonden de uurregelingsborden rood van de vertragingen, ook de treinen voor spoor 2. De trein naar Aalst mocht zelfs voor die naar Zottegem binnen rijden, zodat ik nog eens comfortabel zat (de trein naar Poperinge was wel al weg).

    24.11.2011: In en om het station van Denderleeuw zijn er ook, maar nu lees ik in De Standaard dat bewakingscamera's in stations een zeer beperkte invloed hebben op de criminaliteit. Dat blijkt uit een onderzoek over de veiligheidsstrategie van de spoorwegmaatschappij NMBS. Bovendien worden met de camera's zelden onmiddellijk inbreuken opgemerkt. En de ene rechter ziet er al meer op dan de andere (ik maak nu allusie op een geweldfeit in een Brussels metrostation). Vincent Francis, docent aan de Franstalige universiteit UCL, heeft twee jaar lang de veiligheidsstrategie onderzocht bij de Belgische spoorwegen. "De strategie van de NMBS richt zich op het verplaatsen van de criminaliteit, omdat het niet lukt ze te verhinderen," besluit de onderzoeker. Daarom dus dat ook in de omgeving van het Denderleeuws station bewakingscamera's geplaatst werden. Hij stelt vast dat sommige mensen zich elders slecht gaan gedragen, waar ze niet gefilmd worden. Anderen vergeten de camera's en nog anderen plegen met opzet feiten voor de camera's, opgezweept door het verhoogde risico. De camera's lokken ook verzetsdaden uit zoals het vernielen van de toestellen of ze afdekken om niet gefilmd te worden. Of zich vermommen: de capuchon over het hoofd trekken, hoewel het niet regent, sneeuwt of hagelt. De NMBS heeft 3.300 camera's geplaatst. Daarvan staan er 2.724 in 52 stations, waar meer dan 70 procent van de reizigers komt. Bij de NMBS staan 500 agenten van Securail in voor de veiligheid, terwijl de spoorwegpolitie 503 agenten telt.

    23.11.2011: We hebben nog altijd geen regering noch begroting voor 2012 omdat de PS en de Open VLD geen duimbreed willen toegeven, Di Rupo bood onlangs zijn ontslag aan als formateur maar de koning houdt het nog in beraad. Dat vinden de vakbonden wellicht ook gortig want ze willen actie voeren, op de kap van o.a. de klanten van de NMBS. Treinen zullen er op 2 december alleen rijden voor de militanten, niet zozeer voor de betalende pendelaars, zo lees ik toch op de website van De Standaard. Benevens bij De Lijn hebben ook bij de NMBS de vakbonden een stakingsaanzegging ingediend (alle redenen zijn goed, ook redenen die niets met de klandizie te maken heeft...). "Maar we gaan ervoor zorgen dat de treinen gewoon rijden: anders geraken de militanten niet tot in Brussel voor de manifestatie," zegt Jos Digneffe van ACOD-Spoor. Ook de pendelaars kunnen dus gewoon de trein nemen, al is hinder niet uitgesloten, ze moeten dus maar blij zijn dat de vakbonden geen luxe reisbussen kunnen huren hebben. Dat ze bij 't spoor maar zien dat iedereen een zitplaats heeft, of die stakers kunnen de hunne afstaan, zij betalen toch niet. En dat het zo lang slabakt bij die partijpolitiekers, wat zijn weerslag heeft op de handelsbeurzen, is iets wat ook de andere burgers raakt.

    Iets meer technologisch nieuws is er ook: de NMBS voert vanaf midden 2012 de chipkaart in als vervoerbewijs. Eerst komen de abonnees aan de beurt, na evaluatie zal het systeem ook toegepast worden op occasionele treinreizigers (zoals ik met mijn Key Card). Wie een abonnement heeft bij de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB, zal dat op dezelfde kaart kunnen zetten. En omgekeerd? Zal ik met een NMBS-chipkaart ook de metro kunnen nemen zonder bij de MIVB een abonnement te hebben (ik gebruik nu een 10-rittenkaart)?

    De MoBIB-chipkaart is een nieuwe stap naar een enkele transportkaart die door de vier Belgische openbare vervoersmaatschappijen gebruikt kan worden. MoBIB wordt nu al door de MIVB gebruikt, maar midden volgend jaar komt daar ook de NMBS bij. Wie een abonnement heeft bij de Brusselse vervoersmaatschappij, zal dezelfde kaart kunnen gebruiken voor zijn treinpas. reinabonnees die hun abonnement moeten vernieuwen, zullen vanaf midden 2012 gevraagd worden om langs het loket te passeren. Hun papieren treinkaart zal door een chipkaart worden vervangen, die dienst zal doen als een elektronisch abonnement. Ook wie een nieuw abonnement aanvraagt, zal meteen een chipkaart krijgen. Er moet een waarborg van vijf euro worden betaald (men krijgt die kaart dus niet, zoals de nieuwslezer van de VRT zei - hij moet toch weten dat je bij de NMBS niets krijgt, behalve vertragingen ? ).

    Descheemaecker, gedelegeerd bestuurder van de NMBS is heel tevreden en trots. Die kleine kaart gaat de mobiliteit van veel Belgen verbeteren, zegt hij, al weet ik niet of die kaart de nog altijd talrijke vertragingen en iets minder talrijke afgelastingen zal vermijden... De spoormaatschappij schat dat 520.000 abonnees van de nieuwe kaart gebruik zullen maken. Ze is steviger, veiliger, kleiner en milieuvriendelijker, klinkt het. En die kan in zijn hoesje blijven zitten om gescand te worden in de metrostations. De toestellen die de treinbegeleiders gebruiken worden aangepast zodat ze de chipkaarten kunnen lezen. Voorts krijgen de loketten een webcam, waarmee een foto van de reiziger zal worden genomen voor op het elektronische abonnement.

    Momenteel zijn er alleen concrete plannen voor de abonnementen, maar op lange termijn zullen ook de andere vervoersbewijzen van de NMBS op de chipkaart geplaatst worden. Bovendien moeten de busmaatschappijen TEC en De Lijn ook nog volgen, luidt het. Zo kunnen gegevens gedeeld worden en is de verplaatsing via meer dan één transportmiddel eenvoudiger. Op termijn hebben reizigers dus slechts één vervoerbewijs meer op zak.

    De NMBS kondigde ook een tweede nieuwigheid aan. Vanaf vandaag kunnen reizigers met een smartphone een treinticket kopen via de mobiele site van de spoormaatschappij. De klant krijgt zijn ticket dan via sms toegestuurd. Betalen gebeurt met een kredietkaart. Dat is zoals een SMS sturen naar De Lijn voor een "buskaartje".

    10.11.2011: Ik had geluk, vanmorgen, de piekuurtrein van 07.28 uur in Denderleeuw naar Brussel en verder tot Schaarbeek reed, wonder boven wonder, volgens de dienstregeling, er was zelfs ruim zitplaats! Ik vermoed dat veel passagiers het zekere voor het onzekere namen en voor een alternatief kozen, met de auto, snipperdagje (en dus ook het weekend noodgedwongen verlengen) of van thuis werken. Bij terugkeer kon ik nog de dubbeldekker voor Poperinge/Kortrijk nemen, ook daar was nu meer zitplaats vrij dan anders, er zat nu niemand op het trapje van het rijtuig waar ik zat. Dit wil nu niet zeggen dat er nog moet gestaakt worden, want zo'n geluk kent men niet altijd. En ook niet iedereen was zo fortuinlijk als ik. Straks eens kijken welke treinen er morgen rijden.

    Zo lees ik op de website van De Standaard dat door de vakbondsacties bij het spoor vijftien P-treinen vanuit Brussel afgeschaft waren. De NMBS houdt er rekening mee dat er later op de avond nog treinen zullen afgeschaft worden, maar de toestand is momenteel niet van de orde van deze ochtend, toen circa vijftig treinen, of vijf procent, niet uitreden. De gevolgen zijn in Wallonië iets groter dan in Vlaanderen. Door de actie werd het nationale reizigersverkeer donderdagochtend verstoord. Om 8.30 uur werden 61 treinen, zo’n 5 procent van de NMBS-vloot, gedeeltelijk of volledig afgeschaft, meldde de NMBS donderdagmiddag. Bovendien waren er bijkomende syndicale acties bovenop de acties in de werkplaatsen. Zo zouden de blokkering van de bundel in Oostende of de seinpost in Vorst zware gevolgen hebben voor de piekuurtreinen donderdagnamiddag. De NMBS betreurde naar verluidt die acties en raadde de reizigers aan om als alternatief de IC/IR-treinen te nemen die wellicht minder verstoord zouden zijn dan de piekuurtreinen. Ook vreesde de spoorwegmaatschappij een verstoring van het binnenlandse en internationale treinverkeer tijdens de avondspits. Vrijdag zou de situatie zich snel moeten normaliseren (wellicht ook al omdat er dan een beperkte dienstregeling gevoerd wordt wegens Wapenstilstandsdag...). Zeven van de 37 treinbegeleiders in Brugge-Oostende en een aantal begeleiders in Brussel en Luik hadden donderdagochtend spontaan het werk neergelegd. Het ging om een wilde actie die door de vakbonden niet ondersteund wordt en die er kwam uit solidariteit met de stakingsactie in de werkplaatsen van de NMBS. Van het personeel in de ateliers heeft de helft het werk neergelegd in Oostende en 40 procent in Merelbeke, aldus de vakbond. De ateliers van Vorst, Charleroi, Kinkempois en Stokkem liggen volledig plat. De zwaarst getroffen lijn in Vlaanderen was die van Brussel-Gent-kust in beide richtingen. Voor Wallonië ging het om de lijn Brussel-Ottignies-Namen. De toestand was omstreeks 10u enigszins genormaliseerd, maar reizigers moeten rekening blijven houden met gevolgvertragingen.

    In de werkplaatsen gebeuren de noodzakelijke veiligheidscontroles vooraleer de treinen op het net kunnen worden ingezet. Daardoor hebben de acties ook gevolgen voor het reizigersverkeer. Volgens de socialistische vakbond ACOD Spoor zou de gewone treinreiziger echter weinig merken van de staking. "De NMBS mag de reizigers waarschuwen, maar de impact zal zo beperkt mogelijk zijn voor de reizigers," stelde Jos Digneffe van het ACOD dinsdag. Kwam hij zoete broodjes bakken bij de passagiers? "Als ik even cynisch mag zijn: voor de reizigers is het ondertussen dagelijke kost als een trein eens niet rijdt." Stakingen zijn ze ook gewend, hoor, zo cynisch moet je nu ook niet zijn.

    De reis- en treingegevens op de website RailTime.be zijn donderdagnamiddag, uitgerekend op een dag dat stakingsacties het treinverkeer zwaar verstoren, een tijdlang onbeschikbaar geweest. Infrabel-woordvoerder Frédéric Petit meldt dat het om een technisch probleem gaat. Dat zal wel, overbelasting, zeker? De Infrabel-woordvoerder meldt ook dat bij heel grote stakingen, waarbij heel veel treinen afgeschaft worden, de website zelfs bewust niet bijgehouden wordt. "Bij te veel storing is het onmogelijk om alles up-to-date te houden, aangezien de situatie continu verandert. De gebruikers vertrouwen namelijk op de informatie van RailTime, die in dergelijke situaties heel snel achterhaald is. Maar in dit geval gaat het dus om een technisch probleem." Intussen zou de website opnieuw naar behoren werken. Maar je kan er toch niet veel op vertrouwen. Het is me al meermaals opgevallen dat er eerst staat "Geen belangrijke storingen" maar als je dan ongeveer 20' later in het station van vertrek aankomt, dat er dan wel vertragingen van minstens 5 minuten te noteren zijn voor enkele treinen. Waren dat dan onbelangrijke storingen? Voor Infrabel en de NMBS wellicht, niet zo voor de gedupeerde reizigers.

    Tot slot meldt De Standaard dat de NMBS, zoals gebruikelijk in de laatste maand van het jaar, zondag 11 december haar dienstregeling aanpast. De NMBS doet de wijzigingen vanwege aangepaste dienstregelingen in het buitenland, en infrastructuurwerken. Voor mij lijkt er niets te wijzigen, het zijn vooral de passagiers op de verbindingen Brussel-Luik-Maastricht, Gent-Sint-Niklaas-Antwerpen en Antwerpen-Brussel (maar dan in het weekend), Antwerpen-Essen (maar dan wel de L-trein) die zich zullen moeten aanpassen.

    08.11.2011: Alsof de vaste klanten van de NMBS zo verwend worden... Openbaarvervoermaatschappij NMBS waarschuwt voor syndicale acties in de werkplaatsen, die woensdag 9 november vanaf 22 uur tot en met donderdagavond het treinverkeer kunnen verstoren. Maar volgens de socialistische vakbond ACOD Spoor zou de staking geen of weinig hinder opleveren voor de gewone treinreiziger. Weinig hinder is nog te veel! "De actie gebeurt op initiatief van de vakbonden. De vervoermaatschappij kan dus niet garanderen dat de acties geen invloed hebben op het reizigersverkeer," luidt het in een persbericht van de NMBS. "In de werkplaatsen gebeuren namelijk ook de noodzakelijke veiligheidscontroles vooraleer de treinen op het net kunnen worden ingezet. In geen geval mag de veiligheid van het treinverkeer in het gedrang komen." De nationale spoorwegen waarschuwen dan ook voor verstoringen in het binnenlandse en buitenlands treinverkeer. De actie zou zich ook vrijdag 11 november nog kunnen laten voelen. De vakbonden vechten het besparingsplan van de NMBS aan. Zowel ACOD Spoor als ACV-Transcom stellen dat de voorziene herstructureringhonderden arbeidsplaatsen zal kosten. Maar volgens de NMBS komen er geen naakte ontslagen. De spoorwegmaatschappij wil het personeelsbestand in de werkplaatsen doen krimpen doornatuurlijke afvloeiingen. De bedoeling is dat er tegen 2015 nog 5.550 van de 5.800 werknemers overblijven.

    Mijn afdelingschef had gelukkig een alternatief, al moest ze in Antwerpen overstappen en was ze nog een half uur later thuis (op papier duurt haar treinreis normaal iets meer dan een uur, maar ze woont nu eenmaal niet pal in de buurt van 't station).

    07.11.2011: Op haar website meldt de NMBS "Stiptheid. We werken er aan, elke minuut", maar daar was vandaag alweer niets van te merken. Vanmorgen kwam ik in Brussel Centraal met 15' vertraging aan en de intercity naar Poperinge kwam in Denderleeuw aan met 5' vertraging en enkele reizigers die geen zitplaats vonden (tenzij op de trap) en 't is dan nog een moderne dubbeldekker. Maar mijn afdelingshoofd zal me morgen wel weten te vertellen welk alternatief ze had voor de afgeschafte trein.

    03.11.2011: Vandaag was van enige stiptheid ook niets te merken, noch 's ochtends (7' bij aankomst in Brussel Centraal), noch vanavond (10' bij aankomst in Denderleeuw). Nochtans, de studenten zijn deze week nog thuis, dus op- en uitstappen duurt zo lang niet.

    02.11.2011: Vandaag was ook een vrije dag voor mij en in de namiddag ging ik naar de Boekenbeurs in Antwerpen. De heenreis verliep goed, maar de terugreis niet zozeer. De trein van Antwerpen naar Brussel had bij aankomst in de hoofdstad genoeg vertraging opgelopen opdat ik in Brussel Centraal drie treinen verspeeld had. Uit "armoe" nam ik dan een omnibus. Bij "Terzake" op Canvas besteedt men deze week dagelijks aandacht aan de dagelijkse files die steeds maar blijken langer te worden. De automobilisten naar de trein lokken, heeft op die manier niet veel nut, hé.

    01.11.2011: In de i-krant van gisteren was te lezen dat formateur Di Rupo en de onderhandelaars van de zes partijen principeakkoorden bereikt hebben over een structurele hervorming van de NMBS (en ook over de financiering van Belgocontrol). Over de NMBS werd een basistekst overeengekomen, luidt het bij een onderhandelaar. Ze zijn het eens om de structuur te hervormen. Het gaat om een vereenvoudiging en het efficiënter maken van de spoorwegen. Wellicht zal er een einde komen aan de huidige structuur met drie entiteiten: de NMBS-Holding die waakt over de NMBS-vervoersmaatschappij en infrastructuurbeheerder Infrabel. Bij het Rekenhof zal de federale regering een studie over de geldstromen bestellen, op basis waarvan over de vereenvoudiging zal worden beslist. Eerder hadden de onderhandelde partijen met het communautaire akkoord al enkele beslissingen genomen over de spoorwegen. Zo komen er gewestvertegenwoordigers in de raden van bestuur van de entiteiten van de NMBS-groep. De gewesten zullen ook voor bijkomende financiering kunnen zorgen voor de aanleg, aanpassing of modernisering van de spoorlijnen. En binnen de NMBS komt er een nieuwe structuur waarin de gewesten en federale overheid de uitbating van het Gewestelijk Expresnet (GEN) rond Brussel zullen beheren.

    28.10.2011
    : Afgaande op het bericht van voorbije dinsdag was de piekuurtrein die om 07.28 uur in Denderleeuw zou moeten reizigers oppikken voor Brussel en tot Schaarbeek de tiende van de treinen, namelijk die met vertraging. Vanmorgen bedroeg die (aanvankelijk toch) 11 minuten. Nog al wel dat de voorgaande trein, ook voor Brussel en tot Schaarbeek, die om 07.22 uur in Denderleeuw moet zijn, nog zes minuten bleef wachten.

    25.10.2011: Die van Infrabel zijn duidelijk de grappigste thuis... Zo staat op de website van De Standaard te lezen dat bijna negen op de tien treinen stipt rijden (zou het niet omgekeerd zijn: negen op de tien treinen rijden bijna stipt?). De stiptheid van de treinen op de Belgische spoorwegen is tijdens het derde kwartaal van 2011 bijna stabiel gebleven in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt dinsdag uit de cijfers van spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel. Grootste oorzaak van vertragingen is schade aan het rollend materieel (nog altijd?). Tussen juli en september werd een algemeen stiptheidscijfer van 89,4 % vastgesteld. Dat cijfer is vergelijkbaar met het derde kwartaal van 2010, toen de stiptheid op 89,5 % lag. Wanneer de 5.048 afgeschafte treinen worden meegerekend, daalt het stiptheidscijfer wel naar 88,1 %, tegenover 88,4 % in 2010. Het stiptheidscijfer lag de afgelopen drie maanden wel hoger dan tijdens de vorige kwartalen van 2011. In het eerste kwartaal reed 87,1 % van de treinen met een vertraging van minder dan zes minuten, in het tweede kwartaal was dat 86,9 %. De NMBS streeft naar een stiptheidspercentage van 95 %. Amai, daar zijn ze rap content, ik durf wedden dat in zekere landen een stiptheid van 100 % wordt nagestreefd (volgens mijn broer en mijn schoonzus die enkele jaren geleden op reis waren in Japan).

    Volgens de cijfers van Infrabel lopen de treinen vooral vertraging op tijdens de avondspits, wanneer de stiptheid naar 85,7 % daalt. Tijdens de ochtendspits rijdt dan weer 90 % van de treinen op tijd. En ook tijdens de weekends en de daluren ligt het stiptheidscijfer, met respectievelijk 90 en 90,8 %, hoger.

    De belangrijkste oorzaak van de vertragingen is dus averij aan het rollend materieel, dat 23,5 % van de vertragingen veroorzaakt. Dat rollend materieel is een verantwoordelijkheid van de NMBS, benadrukt Infrabel. Andere boosdoeners zijn storingen van de seininrichting (13,3 %) en incidenten op buitenlandse netten (11 %).

    Als het dan ineens verbeterd is met de stiptheid, zullen er zoveel klachten niet meer binnen komen als vorig jaar, volgens een ander artikel in hetzelfde dagblad. Bij NMBS Mobility en NMBS Europe is het aantal klachten van reizigers in 2010 sterk gestegen. NMBS Mobility registreerde in 2010 27.366 klachten tegenover 23.833 het jaar voordien. Bij NMBS Europe nam het aantal klachten toe van 12.245 tot 18.400. 64 % van de klachten bij NMBS Mobility waren Nederlandstalig en 36 Franstalig. Bij NMBS Europe waren de meeste klachten Franstalig (48 %), gevolgd door Nederlandstalig (44 %) en Engels- of Duitstalig (8 %).

    02-12-2011 om 20:54 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Per(r)ongeluk
    29-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.C. Eendracht Aalst 2002: Seizoen 2011-2012, SC Eendracht Aalst - R. Antwerp FC

    28.11.2011: En het bestuur blijft maar sponsorcontracten afsluiten. De Smaele is daar evenwel geen onbekende, ze zullen nog een fraai raampje kunnen laten steken.

    29-11-2011 om 19:56 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    27-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.C. Eendracht Aalst 2002: Seizoen 2011-2012, RCS Visé - SC Eendracht Aalst

    26.11.2011: RCS Visé - SC Eendracht Aalst: 0-2

    Op Teletekst zie ik dat Aalst daar gaan winnen was. De Castro (in de eerste helft) en Vervaecke (in de tweede helft) scoorden. Op de website van de zegevierende club staat te lezen dat Eendracht na een tiental minuten op voorsprong kwam toen De Castro een voorzet van Cousin van dichtbij in doel kon tikken. De thuisploeg reageerde met een knal op de lat maar Eendracht hield makkelijk stand tot de pauze. Eendracht zag wel Van Renterghem uitvallen na een botsing met De Schutter. Na de pauze ging de thuisploeg op zoek naar de gelijkmaker maar het was Eendracht dat op het uur de beslissende 0-2 kon scoren. Depoitre zette de bal voor en Vervaeke trapte knap in één tijd binnen. De veer bij de thuisploeg was gebroken al schoot Visé nogmaals op de lat. Behalve De Castro, Cousin, Van Renterghem, De Schutter,  Depoitre en Vervaeke deden ook deze spelers mee: Podevijn, Crispijn (verving Depoitre in de 90ste minuut, ongetwijfeld een applausvervanging), Verheyden, Gallucci, Kestens, Filipović, Yombo (die De Castro verving) en Van Den Noortgaete.

    Eendracht behaalt zo een knappe en verdiende 0-2 zege op het veld van Visé en klimt weer wat omhoog in het klassement, juist naast Visé (of Wezet voor de Vlamingen). Volgende week zondag wacht de clash met Antwerp.

    24.11.2011: Amai, de bestuurs- of personeelsleden die zich om sponsorgelden bekommeren, zijn wel erg goed bezig, ze hebben nog twee sponsors gevonden: De Moor en Garage Romein.

    23.11.2011: Blijkbaar laat het bestuur van Eendracht Aalst niet alle pogingen tot kassa spijzen aan de supportersgroepen over. De volgende nieuwe sponsors tekenden een overeenkomst met de club: Alpha, Rofiska, Garage Andre, Gates, Interparking, De Troyer, Coca Cola en Miba.

    27-11-2011 om 20:21 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    26-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2011-2012, Hannover 96-HSV

    26.11.2011: Hannover 96-HSV: 1-1

    Fink speelt met deze opstelling: Drobny, Diekmeier, Westermann, Bruma, Aogo, Jansen, Rincón, Guerrero, Son, Töre en Kacar; op de bank zitten Mickel, Mancienne, Ilicević, Tesche, Jarolim, Skjelbred en Lam.

    De eerste kans is meteen voor HSV: Son bedient van op het middenveld Guerrero, die nog enkele stappen zet en dan naar doel trapt, maar de bal ruist slechts centimeters naast de paal voorbij. Töre neemt van op nauwelijks 20 meter de bal op de linker voet maar die trap gaan ook nipt naast de paal voorbij. HSV stoort Hannover vroeg in de opbouw van het spelbeeld. Het resultaat is de volgende kans. Son volhardt tegen drie tegenspelers om en in de penaltyrechthoek, past dan naar Jansen. Maar diens rebound kan Hannover in hoogste nood redden. Töre voert een van zijn eerste dribbels uit en zet daarmee twee tegenspelers in de wind, maar de dubbelpas met Guerrero mislukt echter. De eerste gevaarlijke vrije trap van HSV aan de linker zijde: Kacar pakt uit met een variant en bedient vlak de vrijgelopen Jansen, maar diens draaischot heeft te weinig druk. En intussen zijn slechts 10 minuten gepasseerd. Het twijfelachtige seizoensstart van Drobny is duidelijk voorbij: eerste kans voor Hannover 96 en bijna 1-0. Pinto stuurt met een klasse pas de vrijgelopen Schlaudraff, die heel alleen voor Drobny opduikt, maar in het duel blijft de HSV-keeper met een mooie reflex winnaar. Ook de volgende kans voor de gastheren houdt hij tegen, het schot van Abdellaoue houdt de Tsjech met zijn grote handen tegen. Bruma grabbelt Schlaudraff bijna aan de buitenlijn in het gelaat. Daar komt een vrije trap van voor Hannover 96: de flankpas vliegt naar de tweede paal, daar springt Haggui omhoog en wint het kopbalduel, doch Drobny is opnieuw met een mooie reflex paraat. De scheidsrechter hebben echter een buitenspelpositie gezien. De vraag is: voor of na het kopbal. Om het even: goed gedaan door Drobny. HSV meldt zich opnieuw in de aanval. De eerste flankpas van Diekmeier is nog te lang. Maar op de andere kant verhindert Aogo dat de bal over de buitenlijn rolt. De pas van de linkerverdediger komt bij Jansen vlak aan, maar de Hannover-keeper is ter plaatse. Son wordt door Schulz ten val gebracht. Er wordt voor vrije trap gefloten voor de roodbroeken kort voor de penaltydriehoek. Aogo in positie: de flankpas vindt bijna het hoofd van Jansen, maar het scheidsrechtertrio besluit voor buitenspel. Rincón bekomt de bal in bezit, zijn pas naar Guerrero neemt Son verrassend over en komt hierbij in een fraaie positie voor een doelpunt. Maar Zieler houdt die tegen met een mooie aktie. Töres pas van uit het middenveld vindt de weg naar Guerrero, die zich in de strafschopzone tegen zijn tegenspeler doorzet, maar in het laatste moment aan de doellijn ten koste van een hoekschop afgeblokt wordt. De volgende kans voor HSV. Opnieuw bereidt Töre voor, opnieuw sluit Guerrero af. Ditmaal gaat de bal echter enkele meters aan het doel voorbij. De vrije trap (verkregen na een fout op Westermann) brengt Aogo voor het doel van Zieler. Daar komt Kacar aan de tweede paal aan bal. Zijn schot gaat echter een meter over doel. Nu is Hannover opnieuw aan de beurt. Stoppelkamp speelt een pas in de loop van Schlaudraff, die vrij door loopt. Het schot van de aanvaller van Hannover 96 vangt Drobny zelfzeker op. Na die vele kansen is het verwonderlijk dat het nog 0-0 is. Bij HSV is zeker Drobny de matchwinnaar, bij Hannover heeft Zieler tot nog toe geluk, dat de schoten van de roodbroeken te onzuiver zijn. Na een pas van Kacar ontzet Pander in het laatste ogenblik voor Diekmeier ten koste van een hoekschop. Deze bracht echter niets op. Diekmeier speelt voor de eerste keer zijn snelheid uit. De pas naar Guerrero speelt de Peruaan met de hiel in de penaltyzone verder, maar Zieler is in het laatste ogenblik voor Jansen aan de bal. En dan mogen ze allemaal even rust nemen.

    Ze zijn terug en beide ploegen in dezelfde opstelling, Hannover trapt af. De roodbroeken beginnen meteen zoals in de eerste speelhelft. Twee flankpassen van de linker kant, eerst van Jansen, dan van Aogo, deze vinden echter geen afnemer in het midden. Kacar speelt kort achter de middenlijn de bal kwijt. Hannover schakelt snel over en speelt bliksemsnel naar de voorhoede, maar Drobny heeft zijn doel verlaten en ontzet de bal. Zijn lange bal verlengt Guerrero met het hoofd, Son is er bijna mee weg, doch in het laatste ogenblik is Zieler ter plekke. Bruma oriënteert zich op de rechter kant naar voor. Daar hij geen aanspeelstation vindt, gebruikt hij de ruimte en schiet zelf. Daar komt hoekschop uit, aangezien nog een been tussen het schot gehouden werd. Helaas brengt de corner niets op. Guerrero kan de bal in een rechtstreeks duel behouden, maar zijn hieltruuk naar Son is te scherp, zodat Zieler de bal kan opnemen. Hannover kan zich op de rechter kant in de persoon van Schmiedebach tonen. Maar de flankpas plukt Drobny voor Abdellaoue weg en krijgt zelfs nog een vrije trap toegewezen. Hannover 96 krijgt een eerste hoekschop. Doch ook deze houdt Drobny en hij leidt meteen de tegenaanval in. Jansen mist in een drie-tegen-drie een kans om de bal door te geven. Kacar staat buitenspel. Na de counter van HSV is Hannover opnieuw aan de beurt. Het schot van Stoppelkamp houdt Drobny tegen. Kacar voert de bal kundig uit het middenveld in de richting van de penaltyruimte en speelt op het juiste moment naar Guerrero, die vrij voor Zieler opduikt, maar de lijnrechter heft zijn vlagje: buitenspel. Nog een fraaie actie van HSV. En opnieuw is Kacar het uitgangspunt. Deze keer landt de bal over Guerrero bij Son, die in de strafschoprechthoek Haggui in de wind wil zetten en zich daarbij vastloopt. En dan is het eindelijk zover. Een hoekschop van de linker kant brengt Töre naar de eerste paal. Daar loert Bruma met het lange been en trapt de bal van op korte afstand over de lijn in doel! Opnieuw brengt Töre het leder gevaarlijk binnen de 5 meter. Westermann wint het kopbalduel, maar Hannover ontzet op de lijn! Aogo neemt de vrije trap en brengt de bal te vlak in de 16, zodat Hannover gemakkelijk kan ontzetten. Rincón ontzet met volle inzet en het lange been naar hoekschop voor Hannover. Pander vindt het hoofd van Haggui, maar de poging vliegt ver over het doel. De roodbroeken maken hier niet de fout de aandacht te laten verslappen en terug te trekken. Ze drukken Hannover verder op de eigen helft. Jansen staat bij de pas echter een beetje buitenspel. Jammer maar helaas. Rincón ontwikkelt nu zelfs spelmakerkwaliteiten. De Venezolaan ontwijkt twee tegenspelers. Zijn schot gaat echter een meter naast doel voorbij. Guerrero zet zich in de 16 goed door tegen zijn tegenspeler, zijn schot is echter te zwak, Zieler heeft er geen probleem mee. Voor het ogenblik speelt enkel HSV. Nu probeert Töre alweer van op 20 meter. Zieler moet twee keer grabbelen om de bal beet te hebben. Abdellaoue laat zich in het duel met Kacar gemakkelijk vallen. De scheidsrechter trapt er in en geeft van op goeie afstand vrije trap voor Hannover. Aogo ziet wegens mopperen nog de gele kaart. Pander voer de vrije trap uit, Drobny stuurt het schot nog naar de hoek(schop). En die hoekschop brengt het doelpunt voor Hannover. De corner komt als variant aan de strafschoprechthoek. Schlaudraff neemt het ding in volley en knalt de bal in de hoek. Een te gek doelpunt. Jammer dat het tegen HSV was. Fink reageert hier op door de “joker” Tesche in te zetten, Kacar mag uitblazen (er zijn nog 9 officiële minuten te spelen). Een flankpas kopt Westermann nog buiten maar daar staat Pander en deze beproeft opnieuw Drobny, die vandaag wel de beste Hamburg-speler is. Nu mag Ilicević optreden in de plaats van Jansen. Het spel wordt dramatisch en de scheidsrechter wordt nalatig. Son wordt in de strafschoprechthoek door Schulz foutief gestopt, maar geen gefluit te horen (behalve misschien van HSV-supporters). Bij de gelijkmaker eerder was minder aan de hand. Nog eenmaal hoekschop voor HSV. Töre brengt de bal in het midden, maar Hannover kan ontzetten. In de rebound benut Ilicević de hand voor balcontrole en ziet de gele kaart. Mooie pas van Ilicević op de gestarte Rincón, maar die verspeelt na de sprint de bal. Hamburg SV was in het algemeen de betere ploeg en hadden de zege zeker verdiend. Op basis van het verslag dat ik op de website van HSV gevolgd heb, verdienen minstens Drobny, Aogo, Jansen, Rincón, Guerrero, Bruma, Son, Töre en Kacar hulde voor hun inzet.

    's Avonds kijk ik nog naar het sportprogramma op ZDF en ik heb geluk, de eerste samenvatting is over hoger beschreven wedstrijd. Daar heb ik gezien dat het doelpunt van Schlaudraff door weinig keepers zou verhinderd geweest zijn, al stonden ze op dezelfde plaats als Drobny. Na de samenvatting kwam een analyse in 3D en enkele statistieken. Als ik het me goed herinner bleek daaruit o.a. dat Töre tegen iets meer dan 30 km/h gelopen heeft (was dat zijn maximum of zijn gemiddelde?). Dat is toch wel bijzonder rap, denk ik, zo loopt hij b.v. de Dodentocht in ongeveer drie uur, zonder pauzes gerekend...

    26-11-2011 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    20-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20.11.2011 – Kaffeegieterstocht, georganiseerd door Wsv De Sportvrienden vzw (087)

    Ik kwam voorspoedig aan, nadat ik broodjes en taarten haalde bij de bakker (tevens zoon van mijn buurvrouw die later de dag kwam wandelen met een vriendin, tevens clubgenote ), en parkeerde op de koer van Buurthuis Hofstad te Aspelare waar ik die broodjes en taarten leverde en mezelf installeerde. Aanvankelijk vlotten de werken goed maar nadien haperde de internetaansluiting tot mijn grote frustratie, ook de printer deed meestal niet wat hij moest, zodat ik nog wat huiswerk heb. Intussen veroorloofde ik me wel een paar pauzes met Annemie en Mark, voor en na hun wandeling. Gezien de infrastructurele mankementen moest ik meerdere leden, reeds aangesloten en nieuwe, om geduld vragen en hen beloven tijdens de komende werkweek het nodige voor hen te doen. Ik begon dan maar de kassa op te maken, zoals dat heet, en mee op te ruimen. Om zowat 19.00 uur reed ik naar huis (precies omdat de federatie best vandaag nog de uitslag kreeg, morgen op kantoor komt het er niet van, en bleven er nog drie bestuursleden-medewerkers over om onze benodigdheden in onze opslagplaats te brengen).

    Ik heb niets dan lovende woorden gehoord over de omlopen en dus zijn wij ook blij, te meer dat we bijna 1000 wandelaars over de vloer kregen, hoewel in de buurt (op max. 30 km) nog een paar wandeltochten georganiseerd werden. De uitslag is nu al te raadplegen via de website van de Marching: http://www.marching.be/uitslagpdfgenerator/generateuitslag.php?id=15294

    20-11-2011 om 21:21 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2011-2012, HSV-TSG Hoffenheim

    20.11.2011: HSV-Hoffenheim: 2-0

    Terwijl ik me had neergelegd bij een gebrekkelijke internetaansluiting (met een USB-modempje) te Aspelare en maar al opruimde, begon HSV aan deze thuiszege dat de ploeg enige verwijdering bood tot de staartpositie.  Volgens de website leek het team van trainer Fink vanaf het begin in de afweer zeer geconcentreerd. En vooral sloeg het door Guerrero in de 25ste minuut ijskoud toe. In de tweede helft verdubbelde Jansen met een beheerst solo naar 2-0 (65ste minuut) en hield daarmee voor het eerst dit seizoen de drie punten thuis. HSV speelde in deze opstelling: Drobny - Diekmeier, Westermann, Bruma, Aogo - Rincón, Kacar (78' Jarolim) - Töre (77' Ilicevic), Jansen - Berg, Guerrero (88' Son).

    15.11.2011: Vandaag worden ook interlands gespeeld, belangrijke en iets minder belangrijke. Zo verloren Kacar (in de 46ste minuut vervangen door Sporting Anderlecht-speler Jovanovic), en Rajković (in de 68ste minuut vervangen door Vilotić), met Servië een oefenpot van Honduras met 2-0. Kroatië speelde 0-0 tegen Turkije en is dus geplaatst voor het EK in Polen en Oekraïne. Drobny en zijn teamgenoten hebben zich ook geplaatst nadat Tsjechië met 0-1 in Montenegro ging winnen. Besić en zijn teamgenoten hebben zich dan weer niet geplaatst nadat Bosnië-Herzegovina met 6-2 verloor van Portugal. In Hamburg wonnen de Duitsers (met Aogo) van de Nederlanders met 3-0. Aziaten en Zuid-Amerikanen proberen zich reeds te kwalificeren voor het WK in Brazilië, Zuid-Korea, met Son, verloor wel van Libanon maar leidt de groep nog. Rincón met Venezuela won van Bolivia met 1-0 en staat nu derde in hun groep. Peru met Guerrero verloor met 2-0 in Ecuador. Tavares moest niet aantreden, de thuismatch tegen Ivoorkust werd naar later datum verschoven.

    Leuker nieuws is dat Petrić en vooral Bruma denken zondag van de partij te zijn tegen Hoffenheim.

    12.11.2011: Gisteren zijn dus interlands gespeeld en 't ziet er goed uit voor Ilicević (en Petrić), minder dus voor Töre want Kroatië won in Turkije met 0-3. Toen Kroatië al 0-2 voor stond, mocht Töre meedoen, Ilicević kwam niet van de bank (als hij er al op zat)... Het eerste doelpunt was overigens van ex-HSV-speler Olić. Hij "leeft" dus nog. De andere doelpunten waren van Mandzukić (ik denk dat die ook in de Bundesliga speelt) en Corluka. Ook goede vooruitzichten heeft Drobny, die nochtans niet meedeed toen Tsjechië met 2-0 won tegen Montenegro, net als Besić bij het scoreloos gelijkspel tegen Portugal.

    De verdere resultaten van HSV-spelers: Duitsland speelde 3-3 gelijk in Oekraïne en Aogo was erbij, Son won met Zuid-Korea tegen de Verenigde Arabische Emiraten met 2-0 en komt daarmee dichter bij een kwalificatiewedstrijd voor het Wereldkampioenschap in 2014. Rincón kwam in de WM-kwalificatiewedstrijd met Venezuela tegen Colombia niet verder dan een 1-1 en Kacar zowel als Rajković verloren met Servië de oefenpot tegen Mexico met 2-0. Ook Bertram moest een nederlaag incasseren van de Poolse U20 met 0-1 (Lam kwam voortijdig terug). Tavarez (Senegal) daarentegen won in een oefenwedstrijd met met 4-1 tegen Guinea. En de Belgen wonnen een oefenwedstrijd op Sclessin met 2-1 van Roemenië, ook nu een goal van een ex-HSV-speler, Van Buyten. Roemenië scoorde twee keer, maar die eerste was eigenlijk evengoed van Van den Borre. Gillet stopte nog een penalty, door Van Buyten veroorzaakt (als die scoort, maakt hij eerder of later ook een fout ).

    HSV-spelers niet niet werden opgeroepen voor een interland, wonnen een oefenmatch van Janneke en Mieke, oftewel Oststeinbek met 6-1, doelpunten van Westermann, Berg (drie exemplaren zelfs!), Ingreso en Tesche. Deden verder ook mee: Mickel, Diekmeier, Mancienne, Brügmann (viel in voor Westermann), Sternberg (76' Nyarko), Jarolim, Castelen (32. Ingreso die dus nog scoorde), Skjelbred, en Jansen (72' Kocabas).

    10.11.2011: Heeft HSV met Sala een "glazen manneken" in huis gehaald? Nog niet zo lang hersteld van een vorige blessure, heeft hij zich op training een nieuwe op de hals gehaald. Door een spierweefselscheur moet de ploeg hem nu drie tot vier weken missen. De bekerwedstrijd tegen Stuttgart vindt plaats op 21 december, een woensdag.

    07.11.2011: Geen Bundesliga in eerste klasse komend weekend, wegens enkele interlands waar ook HSV-spelers, mits niet revaliderend, voor opgeroepen zijn. Met name:

    Ilicević en Töre spelen tegen elkaar op 11.11.11 de EK-playoff Turkije - Kroatië en op 15.11.11 de terugwedstrijd,

    Besić: op 11.11.11 de EK-playoff: Bosnië-Herzegovina - Portugal en op 15.11.11 de terugwedstrijd,

    Drobny: op 11.11.11 de EK-playoff: Tsjechië - Montenegro en op 15.11.11 de terugwedstrijd,

    Rincón: op 11.11.11 de WK- kwalificatiewedstrijd Colombia – Venezuela en op 15.11.11 de WK- kwalificatiewedstrijd Venezuela – Bolivia,

    Guerrero: op 15.11.11 de WK- kwalificatiewedstrijd Ecuador – Peru,

    Son: op 11.11.11 de WK- kwalificatiewedstrijd VAE - Zuid-Korea en op 15.11.11 WM- kwalificatiewedstrijd Libanon – Zuid-Korea,

    Aogo: op 11.11.11 de testmatch Oekraïne - Duitsland en op 15.11.11 de testmatch Duitsland – Nederland (“thuis” namelijk in Hamburg, blijkbaar is Castelen niet gevraagd en Bruma zeker niet wegens nog revaliderend),

    Kacar en Rajković: op 11.11.11 de testmatch: Mexico - Servië en op 14.11.11 de testmatch Honduras – Servië,

    Bertram en Lam: op 12.11.11 de testmatch U20: Polen – Duitsland,

    Tavarez: op 11.11.11 de testmatch Guyana - Senegal en op 15.11.11 de testmatch Senegal – Ivoorkust.

    20-11-2011 om 21:05 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.C. Eendracht Aalst 2002: Seizoen 2011-2012, SC Eendracht Aalst - KAS Eupen

    20.11.2011: SC Eendracht Aalst - KAS Eupen: 0-2

    Terwijl ik mij ergerde aan de mankerende internettoegang en pruttelende printer in Aspelare, verloor Aalst deze thuiswedstrijd. Misschien was het te verwachten, want Eupen was eventjes van de leidersplaats gewipt door Charleroi, en ik vermoed dat de Duitstalige landgenoten die koppositie graag zouden heroveren. Volgens de website van de thuisploeg had Eendracht voor de pauze de meeste kansen maar kon geen doelpunt scoren. Eupen kreeg voor de pauze één kans en trof de paal. Na de pauze kwamen de bezoekers snel op voorsprong via een kopbaldoelpunt van Santos. Eendracht ging op zoek naar de gelijkmaker maar die kwam er niet. Het waren de bezoekers die in de slotfase de score verdubbelden. Het was opnieuw Santos die scoorde met het hoofd.

    's Anderendaags las ik in de krant dat Eendracht zich wel degelijk geweerd en ook kansen gecreeërd heeft, maar anderzijds ook wel de scheidsrechter tegen had.

    20-11-2011 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    13-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.13.11.2011 – 24ste Pannenkoekentocht, georganiseerd door Wsv Land van Rhode (196)

    Ik kwam voorspoedig aan en vond een parkeerplaats in de nabijheid van de Vrije Basisschool, nabij de Sint-Kristoffelkerk, van Scheldewindeke waar ik me inschreef voor 14 km. De eerste helft voerde mij langs gehuchten Turkenhoek, Hofkouter en Spiegel, langs mistige velden en door enkele wijken naar een school waar kinderen blijkbaar al enige techniek wordt aangeleerd. In de eetzaal van deze school trof ik Jean-Paul uit Brakel en twee Sportvrienden, de broers Koen en Bart. Ik ging bij hen wat zitten babbelen want Jean-Paul ging verder, op zoek naar wandelmaat Danny. Koen en Bart beperkten zich tot 10 km dus na de babbel en de jenever liet ik hen achter bij de sanitaire infrastructuur, want ik had nog een lus te stappen van ongeveer 4 km waarvoor ik twee keer de gewestweg N42 moest oversteken, de tweede keer zonder verkeerslichten en zebrapad, dus totaal op eigen risico. Tussendoor had ik de Kwaadbeek overgestoken. Bij mijn tweede stempel vond ik niemand in de zaal met wie ik absoluut een babbel wou slaan, dus ging ik voort, nadat ik zelf nogmaals sanitaire infrastructuur had bezocht. Het laatste stuk van bijna 3 km, terug naar de Vrije Basisschool dus, vermeed het Ettingebos en het eind werd ingezet door een doortocht van alweer een woonwijk. Daar trof ik Jean-Paul en Danny uit Brakel die me vertelden dat ik op 5' na mijn vrienden Annemie en Mark had gemist.

     

    Het weer was mistig doch droog (behalve onder de overhangende takken, waar de dauwdruppels van afliepen ), maar het was alleszins aangenaam van temperatuur eens een eind gestapt.

     

    Mijn foto’s staan hier: https://picasaweb.google.com/105109948338563238023/24stePannenkoekentocht11

    13-11-2011 om 20:08 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.C. Eendracht Aalst 2002: Seizoen 2011-2012, Lommel United - SC Eendracht Aalst

    12.11.2011: Lommel United - SC Eendracht Aalst: 2-0

    Die avond zag ik dit resultaat al op teletekst en 's anderendaags meldt de website dat in de eerste helft er kansen waren langs beide kanten. De beste kans voor Eendracht Aalst was een kopbal van Gallucci. Toch was het Lommel United dat het overwicht had maar al te vaak werd afgevlagd in buitenspelpositie. Na een uur spelen was het dan toch raak voor Lommel United via Meeus die met een strak schot de 1-0 op het bord zette. En tien minuten voor tijd kon Lommel United via de ingevallen Molenberghs counteren en zo de 2-0 eindstand op het bord zetten. Benevens Gallucci was er nog een uitgesproken doelkans voor Cousin; twee kansen is toch wat weinig. En behalve Gallucci en Cousin waren ook deze spelers van de partij: Depoitre, Moreels, Verheyden, Van Renterghem (73' Crispijn), Yombo (verving Gallucci in de 76ste minuut), De Schutter, Filipović, Kestens, Vervaecke en Van Den Noortgaete.

    Komende zondag, 20 november, komt KAS Eupen op bezoek.

    08.11.2011: Overigens, de website over de steunakties ten voordele van Eendracht Aalst en de te bekomen licentie is deze: www.steuniendracht.be. Vandaag is al 2.480 EUR (van de 300.000 EUR) ingezameld.

    13-11-2011 om 19:15 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    06-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06.11.2011 – Wandel Mee Dag, georganiseerd door Vlaamse Ardennen Marcheerders Ronse (007)

    Ik kwam voorspoedig aan en vond een parkeerplaats in de nabijheid van de Parochiezaal bij de Onze-Lieve​-Vrouw-Hem​elvaartker​k van Nukerke waar ik me inschreef voor 14 km (het waren er 200 m minder).

    Deze omloop voerde mij langs landbouwvelden op openbare betonwegen naar de rustpost in Zulzeke (bij Kluisbergen) waar ik wandelmaat Albert achter de tafel met de warme dranken en de broodjes vond. We kletsten wat met elkaar en ik ging dan verder voor een lus van ongeveer zeven kilometer, andere wandelkennissen kwamen ook even uitrusten, het was al een hele tijd geleden dat ik Carine, Eddy en Kristof op een wandeling tegen kwam. Deze begon ook met openbare betonwegen maar nu kreeg ik wel enkele veldwegen voor de voeten geschoven. Ineens hoorde ik een zeldzaam dierengeluid, het was afkomstig van twee lama’s in een weide. Wat verder zag ik een groep mensen nabij een veldkapel. Ik dacht eerst aan een gratis bevoorrading, maar die was niet voor wandelaars, doch voor jagers. Enkelen hadden hun geweer op een zitbank bij die kapel gelegd, intussen knabbelden ze aan cake. Ik stak daar de weg over, en maakte een lusje tussen de landbouwvelden. Even later bereikte ik de weg die ik net overgestoken had, een eind verder rechts van mij zag ik dat kapelletje, de jagers waren nog aan ’t verpozen. Zo kwam ik, eerder dan ik zelf verwacht had, terug in de rustpost in Zulzeke, waar Albert me trakteerde op een warme chocolademelk. Na nog een gezellig babbeltje ging ik terug naar Nukerke via nog wat bospaden en veldwegen. Net voor ik de startplaats bereikte, had ik nog een babbel met José (De Chatons) die 21 km had gewandeld en van hem vernam ik dat hij op een gegeven moment bijna op handen en voeten moest klauteren. In de zaal trof ik Luc die eerst de omlopen had gecontroleerd (alle pijltjes hingen goed op de omloop van 14 km ), en Lucien (De Chatons) die blijkbaar ook gedaan had met wandelen. Luc trakteerde me dan nog op een ice-tea alvorens ik terug naar huis reed.

    Het weer was bewolkt maar droog, de zon hield zich dus helaas verscholen achter het wolkendek, maar het was alleszins zacht van temperatuur, en de omloop was leuk (afgezien van het vele betonwerk).

    Mijn foto’s staan hier:
    https://picasaweb.google.com/105109948338563238023/WandelMeeDagVlAM11

    06-11-2011 om 20:17 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.C. Eendracht Aalst 2002: Seizoen 2011-2012, SC Eendracht Aalst - Standaard Wetteren

    06.11.2011: SC Eendracht Aalst - Standaard Wetteren: 1-0

    Omdat de stadionverlichting blijkbaar niet optimaal werkt, begon de wedstrijd al om half drie (15.30 uur) en dus kwam de eindstand al kort na 16.15 uur op TV Oost. Volgens wat ik op de website van de zegevierende thuisploeg lees, waren de beste kansen in de eerste helft voor de bezoekers maar scoren lukte Wetteren gelukkig niet. Even voor het halfuur zette Verheyden Eendracht met een knap schot in de kruising op voorsprong. Na de pauze kon Eendracht de score helaas niet verdubbelen maar hield het de voorsprong wel op het bord. Het behaalt zo een krappe 1-0 overwinning tegen de buren uit Wetteren. De Castro pakte zijn vijfde gele kaart en mist volgende zaterdag de verplaatsing naar Lommel United, dat een punt meer telt (dus als Aalst daar wint... ). Behalve de reeds vermelde Eendrachters stelde de trainer ook deze spelers op: Depoitre, Moreels, Vervaeke (in de 57ste minuut vervangen door Gallucci), Gbarssin (in de 46ste minuut vervangen door Van Renterghem), Podevijn (in de 68ste minuut vervangen door Cripsijn), De Schutter, Filipović, Kestens en Van Den Noortgaete.

    05.11.2011: Zoals reeds gemeld zoekt Eendracht Aalst nog wat centjes, er moet nog 300.000 EUR binnen komen, en daarvoor wordt de hulp ingeroepen van supportersclubs, sfeergroep OPC en Iendracht.be. Hopelijk lukt het, want de spelers doen al hun best voor het behoud in tweede klasse.

    Intussen werd de arbeidsovereenkomst met aanvaller Ode Thompson in onderling overleg verbroken. Volgens wat ik vandaag in het Nieuwsblad las, kon hij zich niet doorzetten gezien de sterke prestaties van Depoitre en Moreels, en een type nummer 10 is hij ook niet. En volgens een reactie op Facebook zou Thompson ook geen gemakkelijk karakter hebben.

    06-11-2011 om 19:25 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    05-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.05.11.2011 – Euraudax Zandbergen, georganiseerd door Euraudax België (258)

    Ik kwam voorspoedig aan en vond een parkeerplaats in de nabijheid van het Café De Ster waar ik me inschreef voor 25 km, de enige aangeboden afstand voor vandaag.

    Deze voerde de groep van 47 deelnemers langs veel natuurlijke paadjes en enkele openbare wegen naar een kapelletje in Appels, waar de eerste wagenrust was opgesteld. Erna en Caroline stonden de wandelaars op te wachten met belegde boterhammen, intussen had Adrienne warme soep geschonken in bekers van hittebestendig plastiek. Na tien minuten respijt gingen we verder langs de Denderdijk, tussen landbouwvelden, door het Domein Oude Schelde, opnieuw tussen landbouwvelden en langs de Sint-Onolfsdijk, deze keer wat langer. Daar was ook de tweede wagenrust opgesteld, met cake en frisdranken. Langs het kerkhof van Appels (mooie poort) en over het parcours van de 18de Filozofentocht gingen we verder, intussen kwamen we wandelaars tegen, zoals Anny & Chris (Everbeekse Wandeltochten). We hielden dan pauze in Appels, waar Peter ons vroeg om niet allemaal naar de sporthal te komen voor de caférust, want er was niet genoeg plaats. Met een groepje dook ik de dichtstbijzijnde café binnen voor wat 33 minuten zouden moeten zijn. Maar toen ik een slok van mijn tweede trappist binnen had, kwam de laatste man zeggen dat we vertrokken, zo’n 10 minuten te vroeg. Ik was niet de enige die moest slokken en we gingen dus naar de sporthal waar organisator en baankapitein Peter met zijn volgelingen buiten stond. We gingen dan naar Mespelare en nabij de kerk stond nog een wagenrust uitgestald, deze keer met diverse soorten jenever: Arthur trakteerde op zijn verjaardag. Hartelijk gefeliciteerd, Arthur, en op je gezondheid! Ver was het dan niet meer tot het dorp in Denderbelle.

    Het weer was uitstekend, de zon hield ons de hele tijd gezelschap, het was zelfs warm genoeg voor een T-shirt, en de omloop was leuk.

    Mijn foto’s staan hier:
    https://picasaweb.google.com/105109948338563238023/EuraudaxZandbergen11

    05-11-2011 om 21:49 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2011-2012, Bayer Leverkusen-HSV

    03.11.2011: Bayer Leverkusen-HSV: 2-2

    Fink speelt met deze opstelling: Drobny, Diekmeier, Mancienne, Westermann, Aogo, Jansen, Rincón, Guerrero, Son, Töre en Kacar; op de bank zitten Mickel, Tesche, Jarolim, Berg, Sala, Skjelbred en Lam.

    Door het wegvallen van de twee gebruikelijke verdedigers Rajković (rood geschorst) en Bruma (spierweefselscheur) moest Fink wijzigingen in de verdediging doorvoeren, daaraan hebben Mancienne en Diekmeier hun plaats in het elftal te danken. Mancienne loopt naast kapitein Westermann, die zijn rechter afweerzijde aan Diekmeier overlaat. Op de plaats van de linkerverdediger speelt daarentegen verder Aogo, en liefst niet te veel terug op Drobny, die natuurlijk onveranderlijk in doel staat. Een verdere wijziging is er in de aanval, daar speelt Son aan de zijde van Guerrero. HSV speelt van rechts naar links en hoopt de drie punten mee te brengen naar het verjaardagsfeest van Uwe Seeler (die ik zelf alleen “ken” van archiefbeelden want hij speelde tot 1978 voetbal en toen volgde ik HSV nog niet).

    Maar vlot zal dat precies niet gaan want na vijf minuten scoort Leverkusen al, via Schürrle (die ook in de nationale ploeg speelt)… Die neemt een vrije trap van meer dan 30 meter, de bal wordt nog door Diekmeier in de muur afgeweken en verandert opmerkelijk van richting. Drobny kan niet meer tijdig reageren en de bal ligt achter hem in doel. Daarna krijgt HSV nog twee hoekschoppen te trappen, maar beide helaas zonder resultaat. In de 20ste minuut is ’t weer mis, Seeler mag naar zijn verjaardagsgeschenk fluiten… Een afgeweken bal landt bij Kießling, die de bal naar het midden past, waar Bender de bal over de lijn krijgt. Drie minuutjes later poogt Jansen te scoren, maar Leno houdt zijn netten proper. Schürrle zet zich in de penaltyrechthoek goed door, verliest dan de bal uit ogen en komt enkel met de rug naar doel tot een schot, de langzaam rollende bal kan ontzet worden. En dan mag Seeler weer beginnen hopen. Een verre vrije trap van Aogo landt bij de alleen gelaten Westermann, die de bal met het hoofd in de rechter doekhoek brengt. HSV gaat op dit elan door, een goed opgetrokken aanval landt eerst bij Guerrero, zijn afgeblokt schot valt voor de voeten van Son. Maar diens trap gaat ver over het doel. De jonge vedetten steken een tandje bij: Son en Töre trappen naar doel, maar Leverkusen heeft er steeds een been tussen. Via omwegen komt de bal bij Töre, zijn trap gaat echter over het doel. Na een flankpas van Diekmeier komt Jansen tot een schot en treft raak, maar de scheidsrechter erkent het doel niet, hoewel de lijnrechter zijn vlag langs zijn zij houdt. Waarom het doelpunt dan niet telt, weet enkel de scheidsrechter. Even later fluit hij voor de rust.

    Vijf minuten is de tweede helft oud als een vrije trap van Aogo wordt afgeblokt. Hetzelfde lot ondergaat een trap op doel van Töre. Na een tegenzet van de gastheren komt Ballack vrij voor doel maar Drobny houdt stand. Friedrich houdt tegen Jansen de voet op: vrije trap van op goeie afstand. Maar het is die vrije trap niet die omgezet wordt in een doelpunt. De gelijkmaker komt als volgt tot stand: Jansen krijgt een pas na een uitstekende balbehandeling, die hij via links met zijn sterke voet voltrekt. Opnieuw is de bal in het doel na een vrije trap van Aogo, maar er is al gefloten want Kießling en Westermann hangen aaneen in de strafschopzone. Na een fout op Ballack ziet Rincón de gele kaart. Ballack zet zich goed door tegen Diekmeier en Rincón en geeft in het midden een pas aan de net ingevallen Derdiyok. Het schot van de Zwitser gaat gelukkig net over het doel van Drobny. Onderbreking wegens verwonding: Guerrero glijdt in het duel tegen twee Leverkusenaars uit, staat toch weer recht en krijgt de knie van zijn tegenspeler in ‘t gelaat. Gevolg: vleeswonde en spelonderbreking. Alleen voor Drobny komt Kießling in positie en probeert de bal aan de Hamburgse keeper voorbij te krijgen maar de bal gaat nipt naast de paal buiten. Op ongeveer een kwartier voor het einde komt Tesche Kacar vervangen. Derdiyok probeert te scoren maar de bal gaat nipt voorbij, en intussen komt Jarolim Töre vervangen zoals Skjelbred voor Son komt. Sterke trap van Diekmeier, die naar het midden past, maar daar geen collega vindt. De tweede bal komt maar net tot Jansen, zijn trap wordt echter op het laatste moment afgeblokt. Het daaruit ontstane schot gaat ver voorbij. Zowel Leverkusen als HSV met kansen in de slotfase. De laatste actie van het spel – hoekschop voor HSV - brengt echter niets meer. Toch een goed optreden van de Fink-troepen. Tenslotte wordt een achterstand nog ingehaald, misschien moeten HSV en Seeler content zijn met dat ene punt.

    03.11.2011: Eerst moest Fink er al mee rekenen dat Rajković drie wedstrijden in de tribune zit met zijn rode kaart, nu moet hij het ook nog stellen zonder Bruma, die een spierscheur opgelopen heeft. Dat wordt dus puzzelen in de verdediging.

    05-11-2011 om 20:34 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    01-11-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31.10.2011 – Halloweentocht, georganiseerd door Wsv Egmont Zottegem (163)

    Ik kwam voorspoedig aan de feestzaal van de Bevegemse Vijvers en vond gemakkelijk parkeerplaats in de nabijheid ervan waar kort na mij ook Annemie aankwam, even later gevolgd door Mark. Wij schreven ons in voor de kortste afstand, zijnde 7 km.

    Deze omloop voerde ons, als gewoonlijk, tussen de deskundig uitgeholde pompoenen met een kaarsje er in naar het centrum, waar we nabij de bibliotheek een sojadrankje kregen op vertoon van de controlekaart. Van daar ging het naar de Bijloke (niet die van Gent ) waar aan een vijver een druppelkot stond. Daar dronken wij dan ook een druppeltje. In de rustpost Ten Berg begroetten we enkele bekenden alvorens terug te keren door het inmiddels duistere park van het Domein Breivelde. Daar was een stand met glühwein maar geen van ons drieën had daar trek in (het was ook nog niet zo koud dat we ons aan warme wijn moesten verwarmen) en zo keerden we terug naar de feestzaal. Daar trakteerde Annemie ons op pannenkoeken met warme drank.

    Het weer was uitstekend want het bleef droog en koud was het ook niet.

    Mijn foto’s staan hier: https://picasaweb.google.com/105109948338563238023/Halloweentocht11

    01-11-2011 om 11:31 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    30-10-2011
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30.10.2011 – Herfsttocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem (038)

    Ik kwam voorspoedig aan en vond gemakkelijk parkeerplaats in de nabijheid van het Koninklijk Technisch Atheneum (in de buurt van de supermarkt waar ik mijn boodschappen doe ) waar ik me inschreef voor 12 km.

    Deze voerde me langs een paar mij onbekende straten van Liedekerke naar een aangelegd pad waar geen gemotoriseerd verkeer toegestaan was, dan een talud op om via een graspad het aangelegd gravelpad parallel aan de spoorweg te bereiken. Die volgde ik tot aan het jaagdpad langs de Dender, dus liet ik Denderleeuw letterlijk links liggen. Via het industrieterrein Begijnenmeers bereikte ik het rond punt nabij het station van Liedekerke, en ging verder richting autosnelweg. Maar daar zijn geen voetgangers toegelaten dus ging het via een brug over de spoorweg naar Sint-Katherina-Lombeek waar de rustpost was ingericht. Daar was niemand met wie ik absoluut een pot (warme choco) wou drinken, dus ging ik verder mijns weegs. Deze leidde mij over een eerder nieuwere brug alweer over de sporen richting Liedekerke- en Hertigembos. Daar was nogal wat volk, niet alleen wandelaars, maar ook veel joggers. Eens dat bos uit, stak ik nabij de parking de straat over naar een woonwijk. Daar zat een kater te zonnen, ik kon er niet aan weerstaan om er een foto van te nemen en hem in de hals te kriebelen (veel katten lijken dit graag te hebben). Zo kwam ik aan de praat met het bazinnetje die vertelde dat zij de kat drie jaar geleden in het bos vond, helemaal ziek, ze heeft hem er dan bovenop geholpen, en hij is haar daar duidelijk nog steeds dankbaar om. Dan restten me nog enkele 100den meters tot het einde, waar ik twee Sportvriendinnen trof en met hen nog iets dronk.

    Het weer was uitstekend, de zon hield me de hele tijd gezelschap, en de omloop was leuk.

    Mijn foto’s staan hier:

    https://picasaweb.google.com/105109948338563238023/HerfsttochtPajotten11

    30-10-2011 om 20:41 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.V.C. Eendracht Aalst 2002: Seizoen 2011-2012, SK Sint Niklaas - SC Eendracht Aalst

    30.10.2011: SK Sint Niklaas - SC Eendracht Aalst: 1-2

    Eendracht Aalst heeft na enkele thuisnederlagen opnieuw een driepunter kunnen behalen, ze won vanmiddag de Oost-Vlaamse derby op het veld van SK Sint-Niklaas met 1-2. De wedstrijd kon voor Eendracht niet beter beginnen want na enkele minuten zette Depoitre de 0-1 reeds op het bord met een gekraakt schot. De thuisploeg stelde de stand op het halfuur gelijk via Glouftsis maar nog voor de pauze zette Moreels de 1-2 eindstand reeds op het bord. Eendracht hield stand in de tweede helft en pakt zo opnieuw de drie punten op verplaatsing. Door deze zege doet Eendracht een prima zaak in het klassement, ze staat nu op de zevende plaats met 17 punten, 12 minder dan KAS Eupen, maar die ploeg heeft dan ook nog niet verloren. Behalve Depoitre en Moreels deden dezen ook mee: Crispijn (verving Moreels in de 85ste minuut), Vervaeke (werd in de 65ste minuut vervangen door Gallucci), Verheyden, Cousin, Gbarssin (verving in de 70ste minuut Van Renterghem), De Schutter, Filipovic, Kestens, De Castro en natuurlijk keeper Van Den Noortgaete.

    28.10.2011: Op de website van Eendracht Aalst staat te lezen dat het bestuur en het management van Eendracht Aalst vandaag op een persconferentie een saneringsplan gelanceerd hebben om een stabiel voortbestaan van de club in tweede klasse veilig te stellen. Hardnekkige geruchten als zou EA een stap terugzetten naar vierde klasse om zo van haar schulden verlost te raken, werden formeel ontkend door waarnemend voorzitter Markey. 't Is maar best! Van vierde klasse naar derde was rap geschied, maar de promotie van derde naar tweede klasse heeft behoorlijk lang geduurd. De eerste doelstelling op korte termijn is het behalen van de noodzakelijke licentie. Tegen eind dit jaar wil de club zich verzekeren van de 300.000 euro extra financiële middelen die hiervoor vereist zijn (graag komende van sponsors, maar aan besparingen wordt ook gedacht). “We zijn goed op weg om die licentie te halen,” aldus Markey. Het saneringsplan bestaat uit drie delen: besparingen, het verwerven van extra inkomsten door initiatieven in samenwerking met de supporters, en het realiseren van bijkomende sponsoring. Het eerste doel is de financiële stabiliteit (als ge 't mij vraagt, ook een stabiel bestuur, nu zijn er al wat wijzigingen geweest), en als dat bereikt is in tweede klasse, dan wil EA wel naar eerste promoveren.

    Voor wat supporters betreft, is er binnenkort een mosselsouper georganiseerd, maar er zijn nog andere interessante plannen:
    - een strafschoppentornooi voor de supporters (is dat op de Zandberg?),
    - clubtruitjes waarop supporters tegen betaling hun eigen naam kunnen laten plaatsen (zoals bij HSV ),
    - een veiling van oud Eendracht Aalst-materiaal (zou dat supporters- of clubmateriaal zijn?) 
    - een steunactiedorp op de parking vóór het stadion tijdens elke thuismatch
    - ambiance-activiteiten in de kantines
    - nacht van den Iendracht met optredens (ik denk dat dit al georganiseerd werd, al was ik er niet bij).
    De opbrengsten hieruit zijn blijkbaar voor de club, en die zal dus duidelijk aan de supporters laten weten hoeveel elke aktie opbrengt.

    Maar de spelers moeten niet wachten van winnen tot de plannen van Markey uitgewerkt zijn, sportieve resultaten zijn hun verantwoordelijkheid.

    30-10-2011 om 19:37 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2011-2012, HSV-1. FC Kaiserslautern

    30.10.2011: HSV-1. FC Kaiserslautern: 1-1

    Fink speelt met deze opstelling: Drobny, Westermann, Bruma, Aogo, Jansen, Rincón, Guerrero, Berg, Töre, Rajković en Kacar; op de bank zitten Mickel, Diekmeier, Tesche, Jarolim, Son, Skjelbred en Lam.

    Na balverlies in het middenveld komen de gasten tot hun eerste mogelijkheid, De Wit trapt van op 20 meter net naast de linker paal voorbij. Aogo komt via links in balbezit en treuzelt niet, zijn steile pas gaat naar de penaltyrechthoek, maar een beetje te snel voor Jansen. Een verre inworp zorgt voor gevaar in de 16 van de thuisploeg, eerst komt Tiffert aan bal en trapt het leder naar het doel van Drobny, die schitterend reageert. De rebound wordt door Kouemaha nipt naast getrapt. Een hoge bal naar Guerrero past deze naar Töre, die meteen op doel trapt, maar zonder gevaar voor de keeper. In een ongevaarlijk duel zet Rajković zijn elleboog en treft Tiffert. De scheidsrechter trekt meteen rood, Hamburg moet dus met 10 man verder spelen, intussen wordt Tiffert behandeld. Fink reageert op de rode kaart, Berg moet wijken voor Diekmeier. Via de rechterkant komt een hoge flankpas in de rug van de verdediging, van de linkerkant wordt de bal terug naar het midden gespeeld waar De Wit onhoudbaar van op 20 meter in de rechterhoek scoort. Jansen trapt van op 20 meter direct naar doel maar de bal knalt tegen de dwarslat. Een vrije trap van Aogo landt bij Westermann, wiens kopbal door de keeper kan geweerd worden. Een paar minuten later wordt gefloten voor de rust met misschien een donderpreek van Fink, die een thuiszege had beloofd op de website.

    De tweede helft begint met dezelfde spelers als de eerste geëindigd is. Hopla nu heeft Westermann de gele kaart getoond gekregen, maar waarom, dat weet de LiveTicker-reporter blijkbaar niet. Een vrije trap (veroorzaakt door Westermann?) van op ongeveer 20 meter ruist nipt aan het doel van Drobny voorbij, alweer was het De Wit. Guerrero schermt de bal tegen 3 tegenspelers af, speelt naar links op Jansen, wiens schot nipt voorbij gaat. Er valt dan toch een doelpunt voor HSV maar het wordt niet toegekend en intussen heeft ook Diekmann een gele kaart gezien… Een verre pas naar Guerrero, die de bal aanneemt en precies afsluit, maar het doelpunt wordt dus afgekeurd. De scheidsrechter heeft gezien dat Guerrero de bal met de hand zou gestopt hebben. Intussen zijn de koppen geteld in de tribunes: 55.348 zijn het er. “Blijven proberen,” moet Guerrero gedacht hebben, “eens lukt het”. En jawel hoor!  Eerst de sterke inzet van Rincón, die de bal naar Töre stuurt, dan zet Töre door en stuurt een precieze flankpas naar Guerrero, die onhoudbaar binnen kopt. Iedereen is weer “wakker”, na de trap van op de middenstip stormen de Kaiserslauterse spelers naar voor en verspillen een kans van op rechts net naast het doel van Drobny. Een vrije trap van HSV wordt afgeblokt. Maar de tweede of ook derde bal wordt gevaarlijk. Jansen geeft een pas naar rechtsbuiten, waar Guerrero enkel nipt aan de bal komt en Trapp het schot in hoekschop kan werken. Opnieuw redt Drobny het gelijkspel. Na een verdedigingsfout van Bruma komen de Rode Duivels (die van Kaiserslautern…) gevaarlijk voor doel. De daaruit volgende trap weert Drobny met een grandioze reflex af. Zo te zien begint hij stilaan het niveau van Rost te bereiken. Dan komt Lam in de plaats van Töre. Abel treft na een hoekschop met een kopbal de dwarslat, daar is HSV aan een nederlaag ontsnapt. Tesche vervangt Kacar. Westermann geeft na een sprint de bal aan Guerrero, die het leder van op grote afstand op doel trapt, maar dan direct naar de doelman, zonder gevaar, dus. Aan de rand van de penaltyrechthoek trapt Tiffert op doel, maar net voorbij en Drobny stond toch paraat. En daarmee is dit zoveelste gelijkspel ook weer een feit… Maar ik troost me, HSV staat op een barrageplaats (16de), behalve Freiburg heeft blijkbaar ook Augsburg verloren.

    Intussen zijn de wedstrijden voor de volgende ronde van de DFB-beker geloot en HSV speelt op 20 of 21 december in Stuttgart tegen VfB. Als de Hamburgers zich plaatsen voor de daarop volgende ronde, dan is de volgende wedstrijd voor de DFB-beker (de kwartfinale) begin februari 2012, de halve finale in het lenteweekend (20 of 21 maart) en de finale op 12 mei, een week na de laatste Bundesligawedstrijd.

    28.10.2011: Slecht nieuws voor HSV en zijn supporters, Petrić is voor 3 tot 4 weken buiten strijd wegens een spierblessure, die hij eergisteren (twee dagen na de kwalificatie voor de volgende ronde van de DFB-beker) tijdens een training opliep. Als alternatieven ziet de trainer Guerrero, Son en Berg. Het hangt er van af wie de betere uitstraling heeft en laat zijn buikgevoel beslissen. Hopelijk heeft Fink geen spijsverteringsproblemen.

    30-10-2011 om 19:29 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein


    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per maand
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 11--0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!