Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 64 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagoniƫ.
Foto
Categorieën
  • Denderleeuw (6)
  • Eendracht Aalst (266)
  • Hamburger SportVerein (300)
  • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
  • Per(r)ongeluk (18)
  • Reisduif (21)
  • Vichte-Dhron (1)
  • Wandelen (388)
  • Inhoud blog
  • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
  • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
  • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
  • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
  • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Helga's fotoalbums1
  • Helga's fotoalbums2
  • WSV De Sportvrienden vzw
  • Aktivia, de wandelfederatie
  • Marching, de elektronische wandelagenda
  • Website van Etienne & Nelly
    Zoeken in blog

    Foto
    goegestapt

    29-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wafelentocht, georganiseerd door Wsv Egmont Zottegem vzw

    28.12.2014: Door de sneeuwval van daags voordien hadden Annemie, Mark en ik afgesproken om 9 uur aan de startplaats bij de Bevegemse Vijvers te zijn, en we waren er alle 3 op tijd, ondanks de niet zo leuke verkeersomstandigheden.

    We schreven ons op 't gemak in en om 't minste risico op glijpartijen op te lopen, hielden we ons aan de kortst aangeboden afstand, zijnde 6 km. Deze leidde ons over bensneeuwde en beijzelde paden naar Godveerdegem waar we voor een eindje het parcours voor de rolstoelen verlieten omdat we daar meer ijs verwachten dan op een ondergesneeuwd pad. We passeerden een garage waar gratis glühwein aangeboden werd, maar geen van ons had er zin in, dus we gingen verder naar Bevegem via het Park van Breivelde, waar we Kadees Lucia en Johan aantroffen. Een eind verder was dan de aankomst. Overigens was ik ergens te velde wel uitgegleden op een ijsplek en trok me recht aan de afsluiting (zo een als de mijne).

    Het regende of sneeuwde tenminste niet, het bleef gewoon koud en dat winterweer zal zijn invloed gehad hebben op de uitslag want er waren slechts 1836 deelnemers, waarvan 18 Sportvrienden. Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/Wafelentocht14

    29-12-2014 om 21:07 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rio de Janeiro 2014, deel II

    15.12.2014: BarraShopping

    Daar heb ik enkele uren rondgewandeld, drie shorts gekocht in een winkel dat hier ook een keten heeft. Op de middagsnack moest ik nogal lang wachten, verder maakte ik foto’s van de leuke kerstversieringen. Eigenlijk wou ik naar ’t strand van Barra da Tijuca maar ik vond geen bus, ook niet in Ipanema, die ernaartoe reed dus nam ik maar de gebruikelijke bus 525 naar Alvorada. Daar moest de bus een iets andere weg nemen want er stond een andere bus in panne in het tunneltje.  De Expresso naar Salvador Allende was te lang, ik stond achteraan en kon niet uitstappen in de eerste halte, ook niet in de tweede, dus schoof ik door naar voren en kon uitstappen in Recreio Shopping, en daar de bus terug nemen. Toen ik thuis kwam, stond Tina een reisverslag op te maken, en Toni maakte een caipirinha, deed dat voor mij ook, dank, dat heeft gesmaakt!

    16.12.2014: Lagoa Rodrigo de Freitas

    Vandaag wandelde ik dat meer rond, de omloop langs een door fietsers en voetgangers te delen pad is 7,5 km lang en ik volgde het in wijzerzin. Onderweg passeerde ik een kajak club met trainingsfaciliteiten, een plek waar je een helikoptervlucht kan maken, verder kan je peddelen in een zwaantje of eendje, en er is een bruggetje naar een eilandje, maar dat is helaas privaat. Ik keerde dan terug naar de strandlaan van Ipanema en dronk een frisse caipirinha in een kiosk waar ze ook donker bier hebben.

    Met bus 525 reed ik naar de terminus en daar bleek ik de directe bus naar Santa Cruz genomen te hebben, hoewel ik de vermelding “Directo” nooit op een bus of aankondiging van bussen gezien heb. In ieder geval, de eerste halte was Vendas de Veranda, een heel eind van Salvador Allende, ik stapte er pas om 20:21 uit en kon enkele minuten later terug keren.

    17.12.2014: Recreio dos Bandeirantes

    De bus- en metromaatschappijen hebben aan mij niets verdiend, vandaag.  Met het overzetbootje van Ocean Rio werd ik met enkele andere toeristen overgezet, van de oever moest ik de strandlaan oversteken en ik was aan het strand met een kiosk en gratis te bezetten strandstoelen en parasols. Zwemmen deed ik er niet – wie zou op mijn spullen passen? – wel kruiswoordraadsels oplossen in de zon, die gaandeweg stevig scheen. Intussen ging ik nog een snack eten en doorspoelen met een fris maltbier, want het WC was enkel voor klanten gratis. In de namiddag ging ik terug, zo tegen 4 uur, want onder de parasol was het te fris door de stevige zeebries, en in de zon was het te heet onder de voeten. Tussen de oever en de Casa vond ik nog een aapje in een boom, andere dieren heb ik er niet gezien, dus ook geen kaaimannen, volgens Pedro moeten die er echter zijn (er is alleszins plaats genoeg in het oevergewas om zich te verstoppen). In de Casa zwom ik enkele baantjes in het zwembad en ging me dan klaar maken voor de barbecue die Toni en Tina verzorgden. Ik was ruim op tijd om eerst nog in de Mundial een fles lekkere wijn te kopen, Braziliaanse vond ik er niet, dus werd het een Argentijnse Malbec-wijn.

    Omdat ik, zoals Pedro, Toni en Tina, toch al ter plaatse was, was ik ook de eerste om aan te schuiven, aan de bar op het terras, waar ook de gemetselde barbecue staat. Enkele hapjes waren al klaar en de eerste pinten werden opengetrokken (alles in blik, dus ik hoefde geen glas). Tegen negen uur was iedereen aanwezig: behalve Olivier ook Suzi, een vriendin van de Fransman, Carlota, de vriendin van Pedro, en Marcio, een Braziliaanse collega van Toni. Met enkele instructies van Pedro zorgde Toni voor perfect gebakken stukken vlees, en er werd heerlijk getafeld en gezellig gebabbeld. Tijdens die praatjes werd afgesproken dat we ’s anderendaags gingen peddelen ergens bij Barra de Guaratiba.

    Het was zo gezellig dat de barbecue tot ongeveer middernacht duurde.

    18.12.2014: Barra de Guaratiba

    Zoals afgesproken reed Olivier ons (Pedro, Tina, Suzi, Carlota en mij – Toni moest nog werken want ’s namiddags gingen hij en Tina terug naar Duitsland) naar Barra de Guaratiba, waar de peddels en planken gehuurd werden bij Ecomarambaia, nabij de Restinga da Marambaia, een heel eind van Recreio dos Bandeirantes.  Om op die planken (een beetje te vergelijken met surfplanken) te staan, is het best niets mee te nemen dat voor het peddelen niet nodig is. Helaas heb ik dus ook geen foto’s van de peddelpartij.  Hoewel de stroom ondiep was, deed ik alles om te vermijden om er toch in te vallen, dus ik bleef liever zitten, op de knieën of op ’t achterwerk, met mijn verbrande voeten in ’t water (die is toch te ondiep voor piranha’s en andere vissen met scherpe tandjes). Schildpadden zag ik niet (Pedro wel, onder een brug) maar wel een compagnie witte ibissen. Na een uur gaven we het materiaal terug aan Ecomarambaia en keerden terug. Onderweg stopte Olivier nog om te trakteren op fris kokoswater. Eerst zouden we zeevruchten gaan eten, maar blijkbaar was het beoogde restaurant niet open dus keerden we terug naar de Casa. Daar had Luciana voor een licht en lekker middagmaal gezorgd, en gezellig mee gegeten. Voor al die traktaties wou Olivier niet eens een bijdrage (zoals we de avond voordien wel deelden in de kosten van de BBQ, 30 R$ per persoon wat zeker billijk was).

    Iedereen bleef ter plekke, ik vooral in de hangmat.  Om ongeveer 18 uur ging ik even 3 bushaltes van de Transoeste verder tot de winkel Shopping da Pedra, waar Pedro me attent op maakte wegens leuke souvenirs, maar de winkel sloot om 17 uur. Van wat ik in de etalage zag, kan ik echter in de Denderstreek ook mijn gading vinden: tuinversiering zoals fonteintjes. Ik was ruim op tijd terug om afscheid te nemen van Tina en Toni, zelfs nog om een pastel (wat in Argentinië een empanada heet) te verorberen.

    19.12.2014: Jardim Botánico

    Omdat het nog hoogzomer is met hogere temperaturen (ergens tussen 35 en 40°C) bezocht ik de botanische tuin. Helaas lijkt er geen bus te zijn van Pr. Gen. Osório (Ipanema) naar de tuin, dus ging ik te voet, een eindje het meer volgend. Ik bleef ongeveer 5 uur in de tuin, foto’s nemend, schuilend in de schaduw, de orchideeën en de bromelia’s in hun kassen bewonderend. Ik at een snack (zoals in Barra Shopping moest ik er weer lang op wachten) en spoelde die door met fris water. Het laatste bezoek was aan de kaktussen, want de plantjes die de naam geven aan de tuin, waren niet te bezoeken, dat hoekje was aan onderhoud onderhevig.

    Met de bus reed ik tot bijna aan Pr. Gen. Osório (Ipanema), de Fazendola was net dicht, afgezien van het terras van hun pizzeria, dus ging ik even terug want aan de bushalte is ook een buffetrestaurant, waar ik mijn bordje vol schepte.

    20.12.2014: Largo de Machado

    Met bus en metro (in ’t weekend overstappen in Estació) naar metrostation Glória, en eindelijk vond ik de trap van Lapa naar Santa Tereza. Volgens de stadsgids moet je de Rua da Glória doorlopen en linksaf de Rua de Joaquim Silva gaan. Maar dan zie je de Trap van Selarón ook niet meteen, ik merkte die op omdat er een groepje mensen naar links stond te kijken en foto’s te nemen. Nog volgens de stadsgids zou hij nog steeds tegeltjes in ontvangst nemen om die ergens in te werken, maar volgens wikipedia is Selarón begin vorig jaar overleden, hij werd levenloos op zijn trap gevonden. Of er dan nog tegeltjes ingewerkt worden door iemand anders, is mij onbekend. Volgens Wikipedia is die trap een toeristische attractie (en dat klopt ook) maar er is geen enkele wegwijzer ernaartoe, zoals naar kerken, musea en theaters.  Goed, ik vond de trap en besteeg hem, behoorlijk wat foto’s nemend, o.a. van Belgische tegels. Die trap maakt ergens na 2/3 een bochtje naar rechts, naar nog meer leuke tegels. Waar geen tegeltjes ingewerkt zijn, zijn ze rood. Toen ik boven was, zou ik terugkeren, maar de trap ziet er nogal steil uit en trapleuningen zijn er natuurlijk niet (dat zou nogal misstaan op foto’s), dus keerde ik via de straat, Ladeira de Santa Teresa, terug en eens beneden, merkte ik op dat je de trap meteen ziet als je van de Rua da Lapa naar de Rua Teotônio Regadas gaat.

    Even verder nam ik de metro naar Largo de Machado en op dat plein was een boekenmarktje al een maand aan de gang, nog tot en met 22 december. Ik kuierde daar natuurlijk rond alvorens in een zeer groot buffetrestaurant te gaan eten. Op het plein staan, behalve marktkraampjes, ook enkele fitnesstoestellen, speeltuigen voor senioren, en ik heb daar een eindje gestapt zonder omhoogstekende tegels, obstakels of passanten, kwestie van mijn eten al wat te verteren.  De kerk Nossa Senhora da Glória leek niet open, door de spijlen van de omheining slaagde ik er toch in foto’s van de kerststal te maken. Dan ging ik wat wandelen volgens de stadsgids, langs het kasteeltje van Flamengo, tegenwoordig zit daar het gemeentelijke Centro Cultural Oduvaldo Vianna Filho, het gebouw Praia do Flamengo (duidelijk van dezelfde architect als het grote Copacabana Palace), het gebouw Seabra en vandaar naar het Parque do Flamengo. Als ze er eens een andere naam voor zoeken: Parque dos Gatos.  Nog voor ik het park betrad, vielen mij de vele katten op, ik vermoed dat zij eten en drinken krijgen van naburige bewoners die in hun flat geen huisdieren mogen houden.  Het Flamengo park was ontworpen door Lota de Macedo Soares, en artiest Roberto Burle Marx (die in de buurt van Barra de Guaratiba gewoond heeft, men kan zijn villapark ook bezoeken maar alleen op vastgestelde dagen en uren en op afspraak). Het 120 ha grote park was voltooid in 1965. Het is inderdaad een groot park met speeltuigen voor kinderen, enkele sportpleintjes en veel wandelpaden. Ik wandelde langs de strandboulevard tot aan het eind, en keerde dan terug via Parque do Flamengo, wandelde langs voetbalvelden waar wedstrijden werden gespeeld.

    In het metrostation van Flamengo kon ik mijn RioCard niet opladen, dus wandelde ik verder naar Botafogo, ging nog eens naar het winkelcentrum, maar alleen om gratis naar ’t WC te kunnen.  Nadien wandelde ik tot bij het strand en de jachthaven en bekeek het rustige leven daar, zittend in de schaduw. Ook in dat metrostation kon ik mijn RioCard niet opladen, dus betaalde ik maar een gewoon ticket (3,5 R$), en herlaadde mijn kaart in ’t BRT-station. ’s Morgens had Pedro het over lichte regen, maar die was wel erg licht: enkele druppeltjes.

    21.12.2014: Ipanema

    Bij het ontbijt vertelde ik aan Olivier dat ik naar Ipanema zou gaan, ’t is immers zondag. Meteen stelde hij voor met hem mee te rijden, hij had een werkafspraak en zou om 11 uur vertrekken. Terwijl hij en Suzi gingen zwemmen en nadien ontbeten, zat ik op ’t terras een oud Engels voetbalboekje te lezen. Om elf uur vertrokken we dus en ongeveer een half uur later stapte ik uit nabij het Gen. Osórioplein, hem hartelijk dankend, en een veilige terugreis (hij zou vertrekken terwijl ik hier nog rondslenterde) en leuke feesten wensend. Ik spendeerde mijn tijd dus op de strandlaan, slenterde tot aan het eind, want er is een herdenkingsplaat aan de wand van de weg naar Vidigal en verder. Op dat grote bord staat de naam Niemeyer, de naam ook van de laan die tot zeker São Conrado loopt, en ik dacht altijd dat die laan naar de eind 2012 overleden architect genoemd was, maar dat bleek dus niet waar. Dat bord is er geplaatst door de Braziliaanse automobielclub: op 22 oktober 1916 (terwijl de eerste Wereldoorlog zo ongeveer halfweg was in tijd) werd de Avenida Niemeyer ingehuldigd door het Eerste Nationaal Congres van de Wegen. De naamgever van die laan was Conrado Jacob de Niemeyer (op het bord staat Jacob, bij Wikipedia is het Jacó), dat moet wel familie zijn van de ingenieur, Álvaro Conrado de Niemeyer. Zeker van de architect, Conrado is met name de overgrootvader van Oscar. Ik zat er dus niet ver naast.  Intussen zag ik dat skateboarders die wilden kunstjes uithalen, daar hun eind strandlaan in Leblon  voorbehouden kregen van de stadspolitie (die overigens dezelfde slogan draagt als die van Denderleeuw-Haaltert: dienen en beschermen) na een officieuze snelheidswedstrijd waarvoor ik de vrij weg maakte. Ik bezocht ook de hippiemarkt en kocht er een souvenir voor mijn beste vriendin haar verzameling en ging intussen ook eten in de Fazendola.  Tevens permitteerde ik mij twee maltbieren (4% alcohol), water drink ik al genoeg, zeker 2 liter per dag, terwijl ik een regenwolk van ongeveer Barra da Tijuca overzee zag drijven.

    Ik ging dan terug naar het plein voor de bus 525.  Na een poosje vertrok de bus maar de chauffeur bleek zijn weg niet goed te kennen, ineens waren we in parochie Gávea, de passagier voor mij wees hem dan de juiste weg en zo kwamen we toch weer op het juiste “pad” terecht. De rest van het parcours was de chauffeur bekend en de verplaatsing verliep vlot want hij reed flink door. In de terminal kocht ik een portie van 12 kaasbroodjes, at die eerst met veel smaak op vooraleer de groep staande reizigers voor de Transoeste te vervoegen. Bij het uitstappen in Salvador Allende zou het willen regenen, maar het bleef eens te meer bij gedruppel.

    22.12.2014: BarraShopping

    Vandaag bezocht ik dus alweer het winkelcentrum, maar vanuit Alvorada is dat niet evident met bus 525, die heeft wel een halte pal voor het winkelcentrum, maar niet aan de overkant van de Avenida das Américas, zo bleek al gauw… OK, dan reed ik maar mee naar Ipanema, in de vaste overtuiging dat er op maandag een gewone markt zou zijn (vier jaar geleden bezocht ik daar even de markt en kocht er toen kersen). Helaas, er was geen markt te zien, dus stapte ik uit, wachtte mijn beurt af, zoals anderen. De ontvangster zat nog wat in de schaduw te verpozen, ineens kwam een passagier aan en stapte meteen in, wellicht had hij ook een oplaadbare kaart (net als ik, maar ik wachtte dus gedisciplineerd), er steeg gemor op en daar kwam de ontvangster op af. Ze zette de ongeduldige op zijn plaats en nam dan haar plaats in, liet ons allen instappen.  Na een halte of zo kwam er een vrouw naast mij zitten die anderhalve keer zo breed was als ik (en ik had net genoeg aan 1 zitje, zo smal zijn ze), en ik zat niet op een voorbehouden plaats. Pas in Barra da Tijuca, nog niet op de winkellaan, ging ze elders zitten, naast een slankere jonge man (misschien haar zoon).

    In het winkelcentrum, in de Lojas Americanas, kocht ik een nieuw paar havaianas want de andere waren toch een half maatje te klein. Na enkele uren sloffen echter bleek het stukje plastiek tussen mijn tenen te “snijden”, enfin, mijn voeten zijn dus niet gemaakt voor die havaianas. In het cybercafé van de Fnac betaalde ik 6 R$ om een half uurtje te internetten. Ik moest me virtueel inschrijven voor de terugvlucht van ’s anderendaags (dat kan van 30 uur voor de voorziene vertrektijd) en koos meteen ook mijn zitplaats, twintig plaatsen meer naar voor dan Air France had voorzien, zo ongeveer halfweg tussen de toiletten en de “keuken”. ’s Anderendaags zal ik me afvragen waarvoor ik die moeite deed… Ik keek dan nog gauw even op de website van “mijn” twee voetbalploegen, de ene behaalde wat beter resultaten dan de andere, maar alle 2 zijn ze nu met vakantie.

    De rest van de tijd tot het donker werd spendeerde ik met eten van een buffet, rondkuieren, beetje zitten, een sudoku kopen, op ’t eindje een portie kaasbroodjes kopen en opeten. Toen ik buiten was (ongeveer 20 uur), was het dus donker en stond de kerstboom mooi in de lichtjes, ik ging er dan ook een zo goed mogelijke foto van nemen. Het was zoals gebruikelijk druk aan het busstation, ik kocht nog gauw een flesje koel water van een straatverkoper, en nam bus 525 naar Alvorada en de express naar Salvador Allende.

    In de Mundial kocht ik 6 pakken koffie van elk 250 gr, zelfs aan de kassa van maximaal 20 producten ging het niet vooruit, en zo zijn er 4 kassa’s. rond 22 uur was het nog 27°C warm.

    23-24.12.2014: Terug naar huis…

    Ik pakte op ’t gemak mijn bagage, intussen had Pedro tijd om het ontbijt klaar te zetten.  Aan het ontbijt vroeg ik hem wat mijn schuld nog verder was, en dat was het bedrag dat op de bevestiging van mijn reservatie staat (ik vernam dan van hem dat Olivier ook het extra middagmaal van donderdag had getrakteerd), ik had natuurlijk niet genoeg cash op zak, dus wou ik geld trekken in de Barra World. Omdat het om een aanzienlijk bedrag ging, voerde Pedro me erheen, ik kon echter niet het volle bedrag afhalen, volgens hem omdat er al mensen onder dwang moesten geld afhalen voor criminelen, daarmee bleef hun schade beperkt. Ik paste dan bij met Dollars maar dan ontbrak nog een bedrag, en voor dat bedrag ging hij tanken, daarmee was de rekening betaald. Tja, als je geen kaartlezer hebt… Intussen had hij al een taxi besteld, want in die Transcarioca-bussen naar de luchthaven is geen plaats voorzien voor bagage, had ik twee weken eerder gemerkt.

    Die taxi kwam er om half drie en intussen had ik zitten puzzelen. Het was nogal druk op de weg en het duurde zijn tijd eer ik kon uitstappen, maar het kostte toch minder dan de 150 R$ waar Pedro van gesproken had, nl 106 R$, inbegrepen de bagagetoeslag. Ik zette nog geen voet binnen of werd al aangesproken om geld te wisselen met iemand die daar rond hing, maar daar ging ik natuurlijk niet op in, waarop hij een andere toerist aansprak. Ik liet mijn bagage in plastiek inpakken en gaf het dan af aan een medewerkster aan de incheckbalie, zodat ik kon rondwandelen. Maar veel te wandelen is daar niet, in vergelijking tot de luchthaven in Zaventem, al kocht ik een etage hoger een doosje met 5 flesjes cachaça en een plak zwarte chocolade van Zwitserse makelij. Bovendien was het vliegtuig nog eens in vertraging (hij stond er evenwel al), die vertraging zou evenwel ingehaald worden (en dat was gelukkig ook zo). Eerst mochten de bijzondere mensen inchecken, en dan het “plebs”.  Ik zat nog niet goed neer of ik werd al gevraagd van plaats te wisselen. Toen ik zag waar ik terecht kwam, beklaagde ik het mij meteen en beloofde mezelf dat nooit meer te doen. Voor mijn goedheid werd ik gestraft met een plaats naast de wand, niet eens aan een venstertje, wat mijn bewegingsvrijheid serieus inperkte. Per slot van rekening heeft iedereen de kans zijn plaats te kiezen via de website van Air France. Mijn humeur zakte dan ook tot de temperatuur die in België heerste.  Een geluk dus dat de vertraging inderdaad ingehaald werd en ik tegen 8 uur ’s anderendaags die krappe plaats kon verlaten (na twee maaltijden, twee flesjes witte wijn en wat spelletjes). Ik had trouwens intussen mijn schoeisel verwisseld en mijn fleece aangetrokken.  Nog voor de echte pascontrole moest iedereen zijn paspoort al eens laten zien, en dan dus zijn beurt afwachten. De bagage van een andere vlucht toerde nog  rond op de band dus ging ik eerst nog eens naar ’t WC, en toen ik mijn ingepakte reistas beet had, zocht ik naar het treinstation. Ik moest me dan nog eerst aanmelden bij Air France voor mijn zitje in de Thalys, die overigens met vertraging was… Op het perron voor die Thalys-trein stonden medewerkers van Air France die de keuze gaven om de bagage bij te houden of in een apart rijtuig op te bergen, ik koos voor dat laatste. De Air France reizigers werden dan ook de juiste wagons aangewezen. Die bagage werd in Brussel Zuid rap gelost (een beetje als van een reisbus) en ik kon dus op zoek naar een trein naar huis, waar ik niet lang hoefde op te wachten (lang genoeg om rap een Metro door te bladeren), het werd er ene naar Aalst. Omdat het kerstavond was, vond de NMBS dat drie rijtuigen genoeg was, een geluk dat ze niet te nauw rekende, ik kon zitten. En zo kwam ik veilig, voorspoedig en vooral nat – want hier regende het wel – thuis.

    Die twee weken pure zonne-energie hebben me goed gedaan (al zette ik mijn voeten wel in de fik en de blaren). Met mijn keuze voor deze B&B heb ik goed gekozen, maar er zijn toch enkele tekortkomingen: er was plaats voor een TV in de grote wandkast, maar er was geen TV en bij die in de ontbijtkamer lag geen afstandsbediening. De afwerking is ook niet 100% perfect, er zitten nog gaten in de muur waardoor draden zichtbaar zijn. En als het raam niet 100% sluit is een spuitbus tegen muggen en ander ongedierte niet efficiënt genoeg (of je moet op de muggen individueel mikken, dan vallen ze van hun stokje ). Maar de vriendelijkheid van Pedro en vooral zijn moeder en Luciana maakten veel goed. Of het echt voor toeristen als ik geschikt is, weet ik niet juist, volgens Pedro zijn de gasten meestal mensen op dienstreis die in het niet zo verre conferentiecentrum moeten zijn, hotels zijn nu eenmaal tamelijk duur. Het is was wat afgelegen (en dus rustig in de veilige wijk vol grote villa’s), maar de busverbindingen zijn OK, zeker met die twee lijnen van de BRT. Binnen een paar jaar moet het nog beter worden, met een vierde metrolijn en de Transolimpico, nog een verbinding van de BRT. Brazilianen zijn over ’t algemeen in alle geval vriendelijk, behalve als ze een bus of metro moeten nemen, de mensen die willen/moeten uitstappen, zouden ze liever terug duwen en mee instappen.  En voetgangers worden ginds nog minder in de watten gelegd als hier.

    Toen ik thuis was en mijn mailboxen opende, bleek Air France mijn opinie gevraagd te hebben over de heenvlucht, ik hoop op nog zo’n verzoek betreffend de terugvlucht, dan zeg ik eens goed mijn gedacht over dat plaatsen wisselen.  Het is niet omdat iemand alleen reist, dat die altijd zijn plaats zou moeten afstaan, zeker als de mogelijkheid geboden wordt je plaats te boeken op de website.

    Mijn fotoalbum staat hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/RioDeJaneiro14

    X

    29-12-2014 om 20:31 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Reisduif
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rio de Janeiro 2014, deel I

    08.12.2014: Vertrek naar Rio de Janeiro

    Ondanks de provinciale staking die Brussel en de twee Brabantse provincies trof, ben ik toch in Brussel Zuid (per stipte taxi) en Parijs Charles de Gaulle (alternatieve en al even stipte bus georganiseerd door Air France) geraakt.  In Brussel Zuid heeft Air France een kantoortje en daar ontving ik mijn boordkaart al. Bij aankomst in Charles de Gaulle ging het vlot naar terminal 2E waar ik wachtte om in te schepen voor de vlucht van 23:20 uur.

    09.12.2014: Aankomst in Rio de Janeiro

    Na een avondmaal, wat filmpjes en muziekjes, het ontbijt en een poging tot slapen, kwam ik in Rio nog voor 07:50 uur (eerder half acht) aan. En van dan was ’t gedaan met stiptheid. Iedereen moest lang wachten voor de pascontrole (ik ging intussen zelfs mijn schoenen en kousen verwisselen voor sandalen), maar de reistas stond dan toch al op de band toen ik daar geraakte. Ik sleurde ermee naar een loket van de BRT, niet de Belgische radio en TV maar de snelle busdienst (Bus Rapid Transit) die twee lijnen uitbaat, de Transcarioca en de Transoeste. Ik kocht er een RioCard met 3 R$ (nog geen euro!) op geladen, daarmee geraak ik tot bijna aan mijn verblijfplaats. Bizar genoeg is er in de Transcarioca die de luchthaven met Barra da Tijuca (waar de terminal Alvorada is) geen plaats voorzien voor bagage, zodat ik moest mijn plan trekken met de grote reistas. Eens in de terminal aangekomen kreeg ik de suggestie de express naar Santa Cruz te nemen en in Salvador Allende af te stappen. Gelukkig was er nu niet veel volk en ik kon ook nu zitten. Toen ik uitgestapt en de Av das Americas was overgestoken, vroeg ik naar de juiste richting voor de B&B, maar niemand wist dat daar goed en stuurde me compleet de verkeerde richting uit. Op de duur nam ik een taxi die er net passeerde, maar de chauffeur wist het ook niet, al reed hij toch al de goeie richting uit (ik had een Google plannetje uitgeprint)… Hij belde dan naar de uitbater en die stuurde hem in de goede richting. Even bizar is dat de naam en de straat anders opgegeven staat op de website waar ik boekte, het heet niet Rock in Rio maar Casa da Bier (van Beatrice) en het ligt niet in Av. Djalma Ribeiro maar in de tweede straat rechts (na de wachtpost) van Village Marapendi. In alle geval, de uitbater, Pedro, stond me op te wachten en heette me hartelijk welkom. Ik kreeg alvast een glas koel water (hij heeft zo’n koelsysteem in de keuken staan, dat zal nog dikwijls van nut zijn ) en toen dat op was, werd ik naar mijn kamer geloodst, Luciana, de huishoudhulp, droeg mijn reistas boven. De kamer was gewoon, met dubbel bed, grote kleerkast, nachttafeltje, zitbank en uitzicht op een binnenkoertje. De badkamer is met wastafel, WC, douche en sproeiertje.

    Ik verfriste me eerst en ging dan naar Barra World omdat ik wat Braziliaans geld moest hebben (ik had de taxichauffeur cash betaald), dat vond ik dan op de eerste verdieping in ’t Nederlands hoekje. Zoals de naam het laat vermoeden, staat er ’t een en ’t ander uit andere werelddelen (vooral Europa) met de scheve toren van Pisa pal naast het Dogenpaleis van Venetië… Nadat ik wat geld had opgehaald, ging ik naar een buffetrestaurantje (waar je betaalt volgens het gewicht dat op je bord ligt), at er smakelijk en kuierde dan wat rond vooraleer terug te keren naar de Casa. Daar maakte ik kennis met een van de drie andere gasten, Toni, die er samen met zijn vrouw (of vriendin)Tina was. Ik genoot van de hangmat en ging dan naar de aanlegsteiger voor de bootjes naar de overkant van het meer van Marapendi, maar ik was te laat om nog mee te varen (gratis, want aan mijn kamersleutel hing ook een kartonnen jeton voor dat bootje). Op de terugweg passeerde ik een voetbalpleintje waar kinderen van het Flamengo-schooltje aan ’t trainen waren, intussen at ik een snack en spoelde die door met donker bier. In de Casa las ik nog wat op ’t terras, daarvoor koos ik dan ook voor een B&B met tuin.

    10.12.2014: Maracanã

    Na het ontbijt, wanneer ik ook met Tina en Fransman Olivier kennis maakte, vertrok ik met de Transoeste en de Transcarioca tot halte Vicente de Carvalho, daar stapte ik naar het metrostation met dezelfde naam tot station Maracanã. Vier jaar geleden bezocht ik het stadion al, maar toen waren ze naarstig aan het werk met de verbouwingen voor het Wereldkampioenschap voetbal. Toen was het bezoek alvast met gids en het kostte 10 R$, nu kon men kiezen tussen een bezoek met gids (36 R$) en zonder (24 R$), bij deze laatste moest ik niet wachten, dus koos ik hiervoor. Binnen in het stadion kreeg ik dan een plannetje en de melding dat een paar ruimtes niet te bezoeken was wegens in voorbereiding voor een evenement. Wat ik dan wel bezocht, waren de tribunes: gewone, eretribune, de plaatsen voor de media: pers en rechtstreekse verslaggeving, verder ook de dug-out met lederen zetels en een kleedkamer met shirts van enkele spelers, helaas geen Belgen zoals Hazard of Courtois. De winkel is nu ook groter dan vier jaar geleden maar nog altijd (ongeveer 3 tot 4 keer) kleiner dan dat van HSV (zelfs de winkel nabij het stadhuis is nog groter), waar een stadionbezoek overigens gratis is.

    Ik nam dan de metro verder naar Ipanema, waar ik wandelde tot in Copacabana, onderweg passeerde ik een laan gewijd aan een vorige koningin (die van de Kon. Elisabethwedstrijden voor piano, viool of zang) en in die straat een standbeeld voor haar man, Albert I. Ik keerde terug met twee metro’s en twee BRT-bussen. De werkwijze om de Transoeste te vullen is nogal bijzonder: eerst stappen de mensen in die recht hebben op een speciale plaats: ouderen, mobiel gehandicapten, zwangeren, ouders met een kind op de schoot, passagiers met obesitas. Dan mogen anderen die willen zitten instappen. Dan rijdt de bus een eindje verder en stappen zij op die blijven staan. En dat was wat ik van dan af deed, omdat ik in het eerste station uitstapte.

    11.12.2014: Centrum

    Na het ontbijt met Olivier (Toni en Tina waren voor enkele dagen naar Paraty) belandde ik met het openbaar vervoer (bussen en metro) in Cinelândia, zo genoemd door de Carioca’s omdat er zoveel cinema’s in de buurt zijn (of waren). Nabij het metrostation zijn het Museum voor Schone Kunsten, de Nationale Bibliotheek (nu in restauratie, alvast van de gevel, want die was ingepakt), het Stadstheater en het stadhuis. Voor een bezoek aan het Stadstheater stond een lange file, en ik had geen zin in wachten, dus ging ik naar de kathedraal van Sint Sebastiaan. Hoewel het niet uitziet als de kathedralen die we in Europa kennen, is het niet ontworpen door Niemeyer maar door Edgar Fonseca. Ze is gebouwd tussen 1964 en 1979 en heeft een externe diameter van 106 meter en een interne diameter van 96 meter. Kenmerkend voor het gebouw zijn de vier kleurige glas-in-betonvensters van elk 64 meter hoog die over de gehele hoogte van de kerk doorlopen. In het plafond worden deze vensters verbonden door een lichtend kruis. De kerk heeft een vrijstaande klokkentoren en biedt plaats aan 20.000 mensen. Ik keek er op mijn gemak eens rond en nam wat foto’s waarna ik op zoek ging naar de tegeltrap van Lapa naar Santa-Teresa, doch niet vond, wel het witte aquaduct waarop normaal de bondinho (tram) rijdt, maar die is blijkbaar al enkele jaren niet in gebruik na een ongeluk. Volgens wat ik op Wikipedia vind is dat ongeluk, waar 6 mensen het leven verloren en minstens 50 anderen gewond werden, gebeurd eind augustus 2011, toen een tram ontspoorde. Sindsdien is de heropstart steeds weer uitgesteld en zou het pas in 2015 plaats vinden.

    Ik spoorde dan maar naar Botafogo omdat ik dat reuzenrad, waarvan ik via Facebook vernam, wou zien. In het winkelcentrum is een panoramisch terras, maar van daar zag ik ook geen reuzenrad, misschien stond het er tijdelijk? Ik genoot wel van het uitzicht, maar dat zie je nog beter van op het strand. J Met metro en 2 bussen ging het terug naar “huis”.

    12.12.2014: Niterói

    Met bussen en metro reed ik naar de ferryhaven voor de overzet naar Niterói. Daar en nabij de ferryhaven is de busterminal van het eiland en met bus 47B reed ik een eind verder. Ik zag een modernistisch gebouw, dacht dat dit al het MAK (Museum voor Actuele Kunst) was maar vond geen toegang. In de buurt was een buffetrestaurant waar ik eerst maar mijn middagmaal nam, en bij het afrekenen naar dat museum vroeg. Bleek dat ik te vroeg afgestapt was, ik moest nog een eind verder met die bus, en toen kwam ik inderdaad in de buurt van het museum aan. Ik moest 10 R$ betalen, maar men kon me niet terug geven op 50 (bizar, want ik was er niet alleen), ik mocht dan maar gratis binnen, twee van de drie expositieruimtes waren toch niet open voor bezoekers. Wat ik daar zag, ging mij boven mijn petje (en deden me denken aan de lessen handwerk in ’t lager secundair…): geometrische kleurvakken op canvas of een andere achtergrond en een paar objecten, die werken behoorden toe tot een Braziliaan met Italiaanse familienaam. Ik ging dan maar terug buiten, wachtte op de bus, keek intussen rond want het uitzicht was er leuk. Terug bij de busterminal kuierde ik eerst wat rond in de winkelgalerij (deze geeft via verschillende gangen toegang tot de juiste perrons in die terminal).

    Eens terug op het vasteland nam ik de metro tot Copacabana, verder dan Sequiera Campos reed hij niet, wellicht door een defect. Ik ging naar de strandlaan en nam daar naar Alvorada een fraaie bus, maar met te ver neergeklapte rugleuning en ik kon die niet verstellen. Ter hoogte van Barra Shopping botste deze bus tegen een andere, dat duurde een tijdje voor de formaliteiten maar op de duur reed hij dan toch verder. Hij passeerde ook Alvorada zonder daar te stoppen, en ik zag dat hij ook voorbij Salvador Allende zou rijden. Omdat hij er moest stoppen voor het verkeerslicht, vroeg ik of ik mocht afstappen, en dat kon. Ik ging dan even supermarkt Mundial binnen, maar daar stonden geen frisdranken noch bieren in de ijskast, nadien kuierde ik nog wat in Barra World rond.

    13.12.2014: Centrum

    Met bussen en een metro kwam ik opnieuw in het centrum terecht, ik treuzelde echter wat te lang en de Kandelaarskerk was gesloten toen ik er aan kwam. Ik ging ook een paar keer door de Rua do Ouvidor, via Facebook weet ik dat daar een café-restaurant met terras op straat is waar drie keer in de week gratis muziek aangeboden wordt, en op zaterdag is dat samba. Ik heb er, na 13 uur, inderdaad iemand horen en zien zingen, niets dat ik ken maar op een tafel zag ik wel een paar flesjes Belgisch witbier (anders zie ik dat alleen in de supermarkt), de Brazilianen genieten daar dus ook van.  Op Praça Pio X was een marktje waar ik een lang bezoek aan bracht, evenwel zonder iets te kopen. Ik nam dan de metro terug naar Ipanema, at er in de Fazendola op het Gral. Osorioplein en keerde terug naar huis, onderweg begon het te regenen, dus ik kon mijn cape eens gebruiken. Daar nam Annaluz (de moeder van Pedro) de zaken waar tijdens het weekend. Nadat ik me verfrist en wat gelezen had, deelde ik een pint (Skol) met haar en we babbelden wat (haar Engels is zo goed als mijn Portugees). Tijdens het kaartjes schrijven op de kamer, viel de stroom uit voor een paar uur, Annaluz kwam me twee kaarsen en een aansteker brengen, zette een kaars op een glazen schaaltje en stak de kaars aan om het met het vet vast te zetten op het schaaltje.

    14.12.2014: Ipanema

    Annaluz zei me de kaarsen te houden, je weet maar nooit, het bleek echter niet meer nodig. Met bussen en metro’s reed ik naar Ipanema, want ’t was zondag en dan mogen zwakke weggebruikers op de drie stroken bij het strand van de strandlaan wandelen, fietsen, skaten en wat verder nog. Bizar is dat fietsers die toch op het fietspad bleven, er geen wandelaars op duldden. ’s Middags at ik bij Fazendola, verder bezocht ik de hippiemarkt en wandelde verder over de strandlaan. Tot op een gegeven moment een grote groep een wedstrijd hield, wellicht gesponsord door biermerk Skol, want de deelnemers hadden een glas of blik bier vast, de ene liep al sneller dan de andere.

    Terug thuis was Pedro terug van zijn weekend en hij had een kennis meegebracht. Ik ging er wat bij zitten (lezen in een oud Engels voetbaltijdschrift) maar ging toch naar de kamer want die kennis rookte ferm stinkende en op de adem pakkende zelf gerolde sigaretten.

    Mijn fotoalbum staat hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/RioDeJaneiro14

    29-12-2014 om 20:20 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Reisduif
    25-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, E. Aalst - KV Kortrijk

    25.12.2014: Gisteren gehoord bij TV Oost (en al gelezen in Metro), Eendracht Aalst heeft een transferverbod opgelegd gekregen omdat er nog onbetaalde rekeningen openstaan. Maar de supporters moeten zich geen zorgen maken, de licentie komt wel in orde (en ik denk niet dat Van Acker versterking nodig heeft).

    25-12-2014 om 10:04 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    20-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, Schalke 04 - HSV

    20.12.2014: Schalke 04 - HSV: 0-0

    Ik was nog altijd in Cléber-land toen HSV een punt meepikte bij Schalke. Maar meer informatie staat er niet op de website...

    20-12-2014 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, R. Antwerp FC - E. Aalst

    20.12.2014: R. Antwerp FC - E. Aalst: 0-0

    Nog terwijl ik zonne-energie aan 't opdoen was, haalde Aalst dus een punt in Antwerpen. Blijkbaar had de thuisploeg geen zin in een potje voetbal, Eendracht wel, maar helaas kon het zijn supporters niet verblijden met een doelpunt. Janssens, Shkodra en De Oliveira probeerden het nochtans. En op 't einde moest onze keeper er nog voor zorgen dat de thuisploeg niet scoorde.

    Van Acker stelde de volgende ploeg op: Van Den Noortgaete, De Greef, Lievens, De Cuyper (65' Smet), Janssens K., Van Damme, Janssens Ph. (74' Vansimpsen), Bogaerts, De Neve, Shkodra en De Oliveira (88' Bael).

    20-12-2014 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    16-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, HSV - VfB Stuttgart

    16.12.2014: HSV - VfB Stuttgart: 0-1

    Nog terwijl ik zonne-energie aan 't laden was, gaf HSV dus de drie punten mee aan een directe concurrent. Eerst kwamen de Hanseaten beter in het spel, maar naargelang de wedstrijd vorderde, namen de Zwaven het heft in handen. Klein recupereerde de bal van Behrami die wou ontzetten en scoorde het enige doelpunt (42'). In de tweede helft probeerde HSV wel het verloop van het spel om te draaien.

    Zinnbauer stelde de volgende ploeg op: Drobny - Diekmeier, Djourou, Cléber (83' Stieber), Marcos - Müller, Behrami (71' Arslan), Van der Vaart, Holtby - Rudnevs, Lasogga (45' Gouaida).

    X

    16-12-2014 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    14-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, E. Aalst - Dessel Sport

    14.12.2014: E. Aalst - Dessel Sport: 2-2

    Terwijl ik zonne-energie opdeed hield Eendracht een puntje thuis dankzij twee doelpunten van De Oliveira, Shkodra en Vansimpsen probeerden ook hun kansen te gaan.

    Van Acker stelde toen de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, De Greef, Lievens, De Cuyper (46' De Neve), Janssens K., Van Damme, Janssens Ph. (67' Martin), Bogaerts, Vansimpsen, Shkodra en De Oliveira.

    14-12-2014 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    13-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, SC Freiburg - HSV

    13.12.2014: SC Freiburg - HSV: 0-0

    Terwijl ik zonne-energie aan 't opladen was, nam HSV dus een punt mee uit 't Zwarte Woud, het doelpuntenloos gelijkspel betekent niet dat er niet geprobeerd werd te scoren. Al in de tweede minuut mocht de thuisploeg een penalty omzetten, maar dat was zonder Drobny gerekend.  De grootste kans voor HSV was voor Müller, maar zijn trap spatte uiteen op de deklat.

    Zinnbauer stelde de volgende ploeg op: Drobny - Diekmeier, Djourou, Cléber, Marcos - Müller (71' Gouaida), Behrami, Van der Vaart (65' Jiracek), Holtby - Rudnevs, Lasogga (90' Stieber).

    13-12-2014 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    07-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, HSV - 1. FCV Mainz 05

    07.12.2014: HSV - 1. FCV Mainz 05: 2-1

    Brazilië boven, ook bij HSV (bij Eendracht namelijk ook ): Cléber Reis scoorde na een half uur (32'), een hoekschop bracht niets op maar landde door een omweg bij Diekmeier die Cléber Reis de bal toespeelde en de Braziliaan scoorde van op 10 meter. Van der Vaart bouwde de voorsprong uit na de rust van op penalty wegens hands (54'). Pas kort voor affluiten scoorde Okazaki voor de bezoekers het eerreddend doelpunt (89'), de drie laatste dolle extra minuten hield HSV de controle over het spel. Door deze broodnodige 3 punten stijgt HSV naar de 13de plaats in het klassement, en laat Dortmund, Berlijn, Freiburg, Bremen () en Stuttgart achter. 

    Zinnbauer stelde de volgende spelers op: Drobny - Diekmeier, Djourou, Cléber, Marcos - Müller, Jiracek, Van der Vaart (83' Arslan), Holtby - Rudnevs (90' Kacar), Lasogga (90+3' Gouaida).

    07-12-2014 om 20:29 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, KRC Mechelen - E. Aalst

    07.12.2014 : KRC Mechelen - E. Aalst: 2-4

    Na 2' was 't al raak: Shkodra krulde de hoekschop in de winkelhaak.  Een kwartier later lukte de thuisploeg de gelijkmaker, gescoord door Da Silva. De kansen werden dan zowat verdeeld tot enkele minuten voor de pauze Yagan voor de thuisploeg scoorde. Enkele minuten is de tweede helft bezig wanneer De Oliveira de gelijkmaker scoorde.  Eendracht zocht verder naar het winnend doelpunt, en het werden er twee: in de 65ste minuut zette Vansimpsen een penalty wegens hands om  en twee minuten later probeerde hij nogmaals te scoren, hij zag zijn schot echter gekeerd doch De Oliveira scoorde zijn tweede doelpunt.  Er kwamen nog kansen voor beide ploegen (maar iets meer voor Eendracht) en de drie punten gingen mee naar Aalst.

    Van Acker stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, De Greef, Lievens, De Cuyper (61' Smet), Janssens K., Van Damme, Janssens P., Bogaerts, Vansimpsen (84' Martin), De Neve (45' Rodrigo De Oliveira), Shkodra.

    07-12-2014 om 20:16 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    05-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Per(r)ongeluk - 01.07.2014 - 31.12.2014

    05.12.2014: De NMBS en haar stakers kunnen bijna drie weken mijn rug op.  Ook vanavond reeg de trein naar Poperinge/Kortrijk de minuten vertraging aaneen, tot 14', ik wachtte er niet op en nam de trein naar Zottegem, die wat stipter was maar ook niet te veel zitplaats meer bood.

    Er is nieuws over het onderzoek naar het ongeval in Wetteren van ongeveer anderhalf jaar geleden. Het negeren van een sein dat een snelheidsbeperking oplegt, ligt samen met drie andere factoren aan de basis van de treinramp in Wetteren. Dat blijkt uit het definitief rapport van het Onderzoeksorgaan voor Ongevallen en Incidenten op het Spoor (OOIS). De trein reed met 84 kilometer per uur daar waar een beperking gold van 40 kilometer per uur. Het nemen van twee korte bochten van wissels in S-vorm, het hoge zwaartepunt van de volledig beladen wagons en de ingezette noodremming deden de rest, dat waren de vier oorzaken van het ongeval. Het onderzoek bracht ook een inbreuk op de veiligheidsfunctie van het ‘Menor-systeem’ aan het licht. De bestuurder bevestigde een knipperend verwittigingsseinbeeld ‘automatisch’, zonder dat hij de bijhorende acties ondernam, waardoor de automatische noodremming voorkomen werd. Voordien had de man al negen andere groene lichten bevestigd. Het veiligheidssysteem Menor geeft volgens het onderzoek geen informatie over de inhoud van het voorbijgereden gemiste veiligheidssysteem.

    04.12.2014: De ene keer vertelt De Standaard dat de treinen minder stipt rijden, de volgende keer rijden de treinen ineens wel stipter, al naargelang de bron. Uit de cijfers van Infrabel blijkt dat de treinen het afgelopen jaar merkbaar stipter reden, die zullen wellicht een afwijkende rekenwijze hanteren. De trein naar Poperinge/Kortrijk vertrekt in Brussel Zuid meestal met vertraging, vandaag was dat ook het geval met die naar Zottegem, want die naar Poperinge/Kortrijk zat propvol.Cornu en Infrabel-topman Luc Lallemand riepen eind vorig jaar het personeel op om op tijd aan de slag te gaan. De topmannen hadden vastgesteld dat bijna een derde van de treinen al bij het vertrek drie minuten vertraging had. Volgens Cornu had de brief meteen een belangrijk aandeel in de verbetering van de stiptheid. Maar wat gebeurt er dan onderweg?

    02.12.2014: Vanmorgen stond zowel aan perron 4 als aan perron 6 een oude versie van een trein, 't personeel was waarschijnlijk nog aan 't staken, want er mocht niet ingestapt worden...  In De Standaard staat dat treinen dit jaar nog nooit zo vaak te laat kwamen, Cornu en Lallemand zullen 't volgend jaar aan hun loontje kunnen merken. Bijna een op de zes treinen (16,3 %) op het Belgische spoor reed in de maand oktober met een vertraging van minstens zes minuten. Het stiptheidscijfer is voorlopig het laagste van 2014. Al benadrukt Infrabel dat die verschillende maanden maar moeilijk met elkaar te vergelijken zijn. "Maar we moeten wel eerlijk toegeven dat oktober een mindere maand was", zegt Frédéric Petit, woordvoerder van Infrabel. Als ook de 1.781 afgeschafte treinen mee in de berekening worden opgenomen, daalt de stiptheid zelfs naar 82,4 procent (tegenover 79,3 procent in oktober 2013). 

    01.12.2014: Mij hebben ze lekker niet liggen gehad met hun staking (Oost- en West-Vlaanderen, Luik en Namen), ik mocht telewerken.  Tussen 6 en 9 uur vanochtend is tijdens de provinciale actiedag iets meer dan de helft van de treinen afgeschaft. Op de twintig belangrijkste spoorlijnen van het land reed tijdens de ochtendspits 48 % van de treinen.

    24.11.2014: Vandaag werd dus gestaakt in de provincies Antwerpen, Limburg, Henegouwen en Luxemburg, ik durfde ervan uitgaan dat ik niet zou gestoord worden, en dat kwam wonderwel uit. Zelfs 's avonds, er staan erg weinig treinen op het elektronisch bord (maar wel ene voor de luchthaven die verder naar Antwerpen zou rijden), maar de trein naar Poperinge/Kortrijk is redelijk stipt, ook bij aankomst in Denderleeuw.

    Meer dan zestig leden van de socialistische spoorbond hebben maandagochtend twee Thalys-treinen geblokkeerd in het station Brussel-Zuid. Hun actie komt er uit solidariteit met de werknemers van schoonmaakbedrijf Business Maintenance & Services (BM&S), die al 95 dagen aan het staken zijn. Blijkbaar heeft dat dus niets te zien met de vier-maandagen-staking, of juist wel en zijn die leden van de socialistische spoorbond niet te vertrouwen, gezien de staking in Brussel pas over twee weken is?

    Brussel-Zuid is het NMBS-station met de meeste instappende reizigers per dag. Dat blijkt uit statistieken die de spoorwegmaatschappij heeft vrijgegeven. Er vertrekken op een gemiddelde weekdag 58.732 reizigers in Brussel-Zuid, zo telde de NMBS in oktober 2013. Dat is een stijging met 7,1 % tegenover de telling van 2012 (ik heb dus mee voor die stijging gezorgd, sedert vorig jaar eind mei ). Op de tweede plaats staat Brussel-Centraal met 53.542 reizigers (+1,7 %), voor Gent-Sint-Pieters met 49.252 (-8,7 %) en Brussel-Noord met 46.945 reizigers (-3,9 %). Het station van Leuven zag het aantal instappende reizigers toenemen met 12 % tot 33.292 en komt zo in de top vijf ten koste van Antwerpen-Centraal (-3 % tot 32.634 reizigers). Trouwens, in Denderleeuw stappen op werkdagen ook meer (bijna +2000) reizigers op en af dan in Aalst, wellicht doordat je kan kiezen tussen de verbindingen met Gent en die met Oudenaarde en verder.

    23.11.2014: 't Is herfst, dan moet gestaakt worden, volgens De Standaard doet de NMBS daar nog een schepje bovenop, met 24 november, 1, 8 en 15 december hebben ze niet genoeg. Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) legt op donderdag 11 december voor 24 uur het werk neer voor een eerste nationale werkonderbreking. Dat meldt de vakbond zondag. De staking vangt aan op 11 december om 03.00 uur ‘s ochtends en eindigt op vrijdag 12 december om 03.00 uur. Blijkbaar heeft die vakbond geen zin in een verlengd weekend.  De vakbond hekelt onder meer het gebrek aan samenhang van het premiesysteem voor treinbestuurders bij de NMBS. Ook wil de bond dat de loopbaan van treinbestuurder en van het personeel instructie tractie herwaardeerd zou worden qua evolutie van graden en barema’s. Je moet maar durven, onenigheden met het bestuur uitvechten op de kap van de onschuldige pendelaar zonder enige invloed op die onenigheden... In alle geval, mij pesten ze niet.

    18.11.2014: De NMBS zal bekijken of een vereenvoudiging van de tarieven mogelijk is. Bizar, want onlangs meldde De Standaard dat Cornu de spits duurder wou maken dan de daluren, alsof de mensen die de trein nemen om hun werkplaats te bereiken meer verwend worden dan zij die tussen de spitsuren sporen, en dat is dus een extra tarief... Ook zou het salaris van de managers nog meer gekoppeld worden aan de stiptheid van de treinen. Dat blijkt uit de beleidsbrief van federaal minister van Mobiliteit Galant (MR). Concreet gaat het aantal tarieven omlaag, en de prijzen omhoog... Ook de gebruiksvoorwaarden van verschillende biljetten en abonnementen worden geharmoniseerd. Voorts krijgt ceo Cornu ook zijn gevraagde 'manoeuvreerruimte' om flexibele prijzen in te voeren, bijvoorbeeld aangepast aan piek- en daluren (zie je wel?). Reizigersvereniging TreinTramBus (TTB) vreest dat de vereenvoudiging de facto zal neerkomen op een prijsverhoging. Zowel de NMBS als De Lijn hebben hun prijzen al meermaals vereenvoudigd. "Telkens blijkt dat een eufemisme te zijn voor een platte tariefstijging", zegt TTB-woordvoerder Vanseveren, en daar zal hij wel gelijk in hebben. Misschien moeten de pendelaars maar eens betogen, zoals ze deze zomer deden in Brazilië waar de prijzen (van het openbaar stadsvervoer) ook stegen.

    06.11.2014: De trein naar Brussel die om 07.23 uur in Denderleeuw vertrekt, had bij aankomst in Brussel Centraal al 7' vertraging opgespaard. Op dat uur is nog geen betoger gezien, dus aan die extra treinen zal 't niet gelegen hebben, en, volgens de treinbegeleidster, ook niet aan de brand van vorige avond (om 19.30 uur opgemerkt, dus na de avondspits). De NMBS zet donderdagnamiddag zes extra treinen om in manifestanten van de nationale betoging in Brussel terug thuis te brengen, en die reden in de weg van de treinen die volgens de dienstregeling voorzien zijn.

    Duizenden mensen hebben deze ochtend verstek laten gaan voor de betoging in Brussel wegens capaciteitsgebrek op de treinen. Op de lijn Poperinge-Kortrijk, de enige spoorlijn in Zuid-West-Vlaanderen, probeerden duizenden mensen donderdagochtend via de trein in Brussel te geraken. Maar door capaciteitsgebrek moesten veel betogers urenlang wachten op treinen waar nog wat plaats op was. Dat vind ik nu eens grappig, zie, zo voelen de betogers, en potentiële stakers, ook eens aan den lijve wat vele vaste klanten van de NMBS elke dag ondervinden.   Deze voormiddag heeft de politie het spoorverkeer op de Noord-Zuidverbinding stilgelegd wegens teveel betogers in de stations.

    "Sind die Deutschen denn verrückt geworden?" Dat komt eigenlijk uit een reclameboodschap wat niets met treinen te zien heeft, maar het kan evengoed gelden voor de stakers bij de DB: daar is om 2 uur in de nacht van woensdag op donderdag een recordstaking van start gegaan bij het personenvervoer. Eerder op de dag startte ook al een staking in het goederenverkeer. De actie van de Duitse spoorvakbond GDL eindigt maandagochtend 10 november om 4 uur. Het gaat al om de zesde spoorstaking sinds eind september in het sociaal conflict rond een nieuwe cao. Het is daarmee ook de langste actie sinds de oprichting van Deutsche Bahn in 1994. De vakbond vraagt 5 procent meer loon en een twee uur kortere werkweek. Hoeveel werken ze dan nu per week? En zullen ze hun overuren wel gerecupereerd krijgen, of zullen ze daarvoor later wel eens staken? Sommige klanten zullen wel twee keer gepest worden: eenmaal om te gaan werken en terug te keren en nog eens komend weekend als ze hun voetbalploeg op verplaatsing willen aansporen. Busmaatschappij MAN, die ook de HSV-spelers en omkadering vervoeren, leggen zondag bussen in naar Wolfsburg (anders zouden de supporters de trein nemen), zodat er 300 fans mee kunnen.

    05.11.2014: Door een brand in een van de spoortunnels van Brussel-Centraal woensdagavond (De Standaard meldt het uur niet maar 't was wel na de avondspits) was het station helemaal ontruimd. Ook het treinverkeer van en naar het station was onderbroken. De treinen waren uit de tunnels gereden, de brandweer was ter plaatse en voor de reizigers was er geen gevaar.

    Als het afschakelplan deze winter wordt geactiveerd, rijden die dag geen treinen in heel België. De treinen worden overal afgelast, dus niet alleen in de getroffen zones. Ook al kan 85 procent van de treinen via de bovenleiding van stroom worden voorzien. Het probleem is dat de seinhuizen, de slagbomen en de wissels zijn aangesloten op lokale stroomvoorzieningen. En een trein kan niet rijden zonder seinen of wissels. Te gevaarlijk, zo blijkt uit een veiligheidsanalyse van Infrabel. Cornu pleit voor een noodoplossing. Hij richt zich tot minister van Mobiliteit Jacqueline Galant en energieminister Marie-Christine Marghem. Intussen werd een werkgroep opgericht met NMBS, Infrabel en de ministeries van Energie, Economie en Mobiliteit. Maar ook die heeft nog geen oplossing gevonden. Federaal minister van Mobiliteit Galant (MR) zegt dat er gezocht wordt naar een oplossing om de mogelijke gevolgen van het afschakelplan voor het treinverkeer op te vangen (vervangbussen inleggen, die dan in de files blijven steken? Ik denk dat ik de oplossing van 't werk zal verkiezen: telewerken). "Ik ben verbaasd dat mijn voorgangers zich niet eerder over dit dossier hebben gebogen en dat ze Elia niet hebben aangespoord de grote energieverbruikers zoals de NMBS te raadplegen", merkt de minister nog op. Ik niet: 't probleem was voor hen niet... En hoe zit het met de metro en de tram?

    04.11.2014: Eens goed nieuws van de NMBS, al is het misschien maar 1 jaar geldig. De tarieven worden volgend jaar niet verhoogd.  Volgens het huidige beheerscontract zijn alle verhogingen van het tarief gelinkt aan de gezondheidsindex, de werkingskosten en de stiptheid. Dit jaar zijn de voorwaarden voor een prijsverhoging niet ingevuld. In augustus nog lag het stiptheidscijfer van de NMBS op 93 %, maar dit cijfer zakte tot 86,1 % tijdens de avondspits. Anderzijds echter, onderhandelt de NMBS momenteel over een nieuw beheerscontract. In dat kader heeft de vervoersmaatschappij al gevraagd om meer manoeuvreerruimte te krijgen in de bepaling van de prijs (manoeuvreerruimte in de bepaling van de dienstregeling is er al, men kan er zeker 10% van afwijken...). Spoorbaas Jo Cornu sluit evenwel niet uit dat er een ander tarief komt aangepast aan de piek- en daluren. Dat ze de prijzen voor de daluren dan maar verlagen, i.p.v. die voor de piekuren te verhogen, mensen die gaan werken, moet daarvoor niet gestraft worden.

    En nog goed nieuws: de werknemers bij het spoor zullen de volgende drie weken geen bijkomende acties te voeren die de reizigers zullen treffen. Wel kunnen er ‘ludieke’ acties komen. Dat heeft de christelijke vakbond gezegd na afloop van het gemeenschappelijk vakbondsoverleg, meldt VRT-radio. Wat zijn die ludieke acties? Pamfletten uitdelen? Volgens de dienstregeling rijden? De pendelaars trakteren op een koffiekoek?

    03.11.2014: De NMBS kan niet wachten op haar stakingen, vanavond stond het informatiebord rood van de vertragingen, en er stonden ook enkele sterretjes van afgeschafte treinen. De trein naar Kortrijk-Poperinge begon met ruim 10 minuten vertraging en toen het op 20' stond (de trein naar Zottegem had dan ook al 5' bij elkaar getreuzeld) heb ik er niet meer op gewacht.

    Het heeft met die vertraging allicht niet te maken maar tussen Linkebeek en Ukkel is een goederentrein ingereden op een passagierstrein. Volgens de plaatselijke politie zijn daarbij zestien lichtgewonden gevallen. Door het ongeval is het verkeer op de lijn Brussel-Charleroi gedeeltelijk onderbroken.

    02.11.2014: Minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) was te gast in een politiek praatprogramma op RTL-TVI en daar moet ze gezegd hebben dat Cornu had verklaringen over te weinig geklopte uren door het personeel niet moeten afleggen in de pers. Hij had daarover het debat moeten aangaan in de overlegorganen die daarvoor voorzien zijn. Minister Galant deed in dat programma een oproep tot een serene sociale dialoog. De NMBS moet volgens haar evolueren. Ze had niet enkel kritiek op de communicatie van Cornu, maar verwacht ook dat de vakbonden hun rol spelen (ik hoop dat zij een andere rol bedoelt dan de vakbonden, die blijkbaa alleen "actie" en "staking" als hun rol zien...). Ze moeten de verdediging van de werknemers niet verwarren met een politieke actie tegen de regering (maar waar de klant de dupe van is), vond het MR-regeringslid. "De vakbonden moeten de werknemers verdedigen en politici moeten aan politiek doen", benadrukte ze.

    Sommige personeelsleden zullen voor vandaag weer overuren kunnen inbrengen hebben, want zelfs op een zondag is stiptheid niet absoluut. Een trein naar Antwerpen maakte aldoor meer vertraging zodat ik een iets latere trein nam (die reed voort naar Den Haag).

    31.10.2014: De Standaard meldt iets wat me in verwarring brengt. De spoorbonden CGSP-Cheminots en CSC-Transcom gaan volgende week een gemeenschappelijk actieplan uitwerken tegen de besparingen bij de NMBS. Dat meldt vrijdag Michel Abdissi, secretaris-generaal van CGSP-Cheminots. Het actieplan zal bestaan uit acties die de reizigers niet treffen en plaatsvinden van 7 tot 23 november. Zou het treinverkeer dan toch niet gehinderd worden door stakingsgeil personeel? Ik dacht dat die de klant besparende acties een reactie waren op de uitspraak van Cornu dat het treinpersoneel te weinig uren klopt voor het loon dat het krijgt. De krant geeft wel een overzicht van de stakingen die eind november tot midden december gepland zijn, en de volgende betreffen het spoorwegverkeer:

    Vakbondsoverleg spoorwegen: 4 november (dat is duidelijk geen staking, maar misschien brengt het wat op?),

    Grote betoging in Brussel: 6 november ('t zou goed kunnen dat er dan zelfs een paar extra treinen zijn, kwestie van niet tussen 't betalend plebs te zitten),

    Acties bij het spoor: tussen 7 en 24 november die de reizigers dus niet zouden hinderen,

    Provinciale stakingen: 24 november, 1 en 8 december, als het over het spoor gaat is de verwachting dat iedere reiziger minstens twee maal getroffen zal worden tijdens de provinciale acties. Wanneer in Brussel en Brabant (8 december) gestaakt wordt, is de kans reëel dat heel het Belgische spoornet lam ligt. Bovendien is het risico op hinder over heel het land op de twee andere provinciale stakingsdagen zeer reëel. De stakingsdag voor Oost-Vlaanderen is een week eerder dus ik kan twee keer gepest worden (telewerken is een welkome en dankbaar aangenomen gunst, maar ik ga liever naar kantoor),

    Nationale Staking: 15 december, het valt op dat alle stakingen op een maandag gehouden worden, niet b.v. op een woensdag...

    29.10.2014: Heeft 't ACOD eindelijk het licht gezien, en zo ja, voor hoelang? De Vlaamse afdeling van ACOD Spoor overweegt acties na de provocerende uitspraken van NMBS-topman Cornu in een interview met De Standaard. Maar het is niet de bedoeling daarbij de reizigers te treffen, zegt Goossens. De eventuele acties, waarover maandag meer duidelijkheid zou komen, zouden eerder de vorm aannemen van een pamfletactie of een betoging aan de hoofdzetel van de NMBS.

    28.10.2014: Cornu is zeker de leukste thuis?  Het personeel van de NMBS is níét te duur, zegt hij. "Maar voor het loon worden weinig uren gewerkt." Zelfs als de trein met vertraging is? Of doelt hij op het personeel in stationnetjes die maar een halve dag bediend worden? Bij de vakbonden is men er niet a priori tegen om meer te gaan werken. "Maar dan moet de verloning wel navenant aangepast worden", zegt Goossens van de socialistische vakbond. Maar dat is nu net het tegenovergestelde van wat Cornu zei, is die Goossens echt zo "dure de comprenure"? Heeft hij nog last van de koorts?

    De ceo kondigt ook aan kordater te zullen optreden tegen nieuwe wilde stakingen. Dat is al goed nieuws. De vakbonden bij de NMBS hebben dinsdagmiddag overigens beslist om het sociaal overleg bij de spoorwegmaatschappij op te blazen, tot nader order. Dat is vernomen van I. Bertrand, nationaal secretaris van de Franstalige vleugel van de christelijke vakbond. Volgende week, op 4 november, zitten alle vakbonden bij de spoorwegmaatschappij bijeen om een actieplan voor het spoor af te spreken. Volgens de vakbondsvrouw is het de bedoeling om specifieke acties te voeren, los van de vijf andere stakingen die al voor november en december werden aangekondigd. Het zou ook de bedoeling zijn om in gemeenschappelijk vakbondsfront te handelen, dus Franstaligen en Vlamingen samen. Ik zal al mijn token bestellen, zeker?

    27.10.2014: Zoals ik vrijdag al vermoedde, plant de Franstalige socialistische spoorvakbond CGSP ‘grote acties’ tegen de sancties die de NMBS heeft opgelegd aan de actievoerders die vorige week deelnamen aan wilde stakingen. Die vakbond is ervan overtuigd dat de wilde stakers in een ‘emotionele opwelling’ handelden, waardoor ze niet kunnen worden gestraft. "Wij pikken deze beslissing niet en zullen dit op een gecoördineerde en gestructureerde manier laten verstaan", aldus Piteljon. De vertegenwoordigers van de vakbond hopen dat Jacqueline Galant (MR), de bevoegde minister, nog druk gaat uitoefenen op de NMBS, om de sancties te laten vallen. Ik hoop dat ze dat niet doet, dat die vandalen maar eens een les leren. Reizigers moeten hun frustraties ook bedwingen.

    24.10.2014: De actievoerders, die onlangs wilde stakingen hielden, moeten 12,5 euro ophoesten en krijgen een strenge vermaning van de NMBS. Ze kunnen dan hier nog eens tegen actie voeren... Volgens de NMBS waren de gevolgen van de acties niet min: de volledige of gedeeltelijke afschaffing van 551 treinen, 8.018 minuten vertraging op een totaal van 681 treinen, 160.000 reizigers die getroffen werden en een rechtstreeks verlies van inkomsten en diverse andere financiële gevolgen.

    23.10.2014: Goossens (ACOD Spoor) is al van idee veranderd, hij had niet veel nieuws gezien omdat hij de dag ervoor met koorts in bed lag. Hij dacht dat er een betoging plaatsgevonden had en dat er één of andere provocatie was gebeurd. De vakbondsman zegt nu dat hij de actie niet kan goedkeuren. Iedereen mag betogen, maar mensen moeten hun agressie beheersen.

    22.10.2014: Bizar volk, die vakbondsgasten... Zo’n 200 leden van de FGTB, de Franstalige vleugel van het ACOD, vielen dinsdagmiddag de hoofdzetel van MR in de Brusselse Gulden Vlieslaan aan. Ze gooiden onder meer met rookbommen en stenen, en namen de gevel onder vuur met paintballkogels. Het resultaat: overal gele verf en gesneuvelde ruiten. Goed voor 30.000 euro schade. En Goossens, de voorzitter van de Vlaamse socialistische spoorbond, weigert de aanval van vakbondsmilitanten tegen het hoofdkwartier van MR dinsdag te veroordelen. ‘De mensen hebben een uitlaatklep nodig’, klinkt het woensdag. Gefrustreerde treinreizigers, al dat gestaak van de laatste en toekomstige tijd flink beu, zouden de geven van het ACOD- of FGTB-gebouw moeten bekladden met slogans à la "Staking = diefstal". Zou Goossens daar ook begrip voor kunnen opbrengen? Iemand goesting? Hier het adres: Fontainasplein 9-11, 1000 Brussel.

    Of laat de heren Cornu en Lallemand het op hun manier oplossen. Die hebben een nota opgesteld om spoormensen die deelnemen aan wilde stakingen (zoals die in La Louvière, Charleroi en, gisteren, Luik) sneller te straffen. In de nota zou staan dat de spoordirecties de eerste werkdag na de wilde staking alle namen van de wilde stakers in hun bezit moeten hebben. Binnen vijf dagen zou dan een sanctie volgen. De sancties zullen ook binnen tien dagen na de wilde staking aan alle stakers worden gecommuniceerd. In het protocolakkoord met de bonden dat spontane stakingen moet vermijden, zijn sancties voorzien. Cornu is van plan die toe te passen. In het verleden werden na niet-legitieme werkonderbrekingen tuchtstraffen opgelegd in de vorm van financiële sancties of vermaningen. Nu kunnen ze daar nog tegen staken...

    20.10.2014: Vandaag zijn op verschillende plaatsen in het zuiden van het land acties gevoerd bij de NMBS, al van deze morgen, en zelfs de avondspits ondervindt nog hinder van de staking. In Charleroi werden de sporen vanochtend een tijdlang geblokkeerd, terwijl een trein met NMBS-baas Jo Cornu en minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) werd tegengehouden (in die trein is een beveiligingssysteem voor als de machinist 't rode licht negeert). Dat is nu iets wat al eens geopperd wordt in een forum, "dat politici het ook eens mogen voelen". Mw Galant was alleszins niet te spreken van hoe ze daar bejegend werd, ze voelde zich beledigd, zo bleek uit het TV-nieuws. In de krant stond te lezen dat ze donderdag een onderhoud heeft met de vakbond.  "Ik ben geen begrotingsminister, maar de veiligheid en het personeel worden buiten de besparingen gehouden", aldus Galant, die donderdag een afspraak gepland heeft met de spoorbonden. Dat het personeel buiten schot zal/zou blijven, had ze vorige week al gecommuniceerd, dus waarom de staking? Noch zij, noch de NMBS was te spreken over die actie (en over die in La Louvière ook).

    18.10.2014: Er moet geen 2,1 miljard EUR maar een flinke 600 miljoen EUR gespaard worden bij de NMBS-Groep, dus dat 't ACOD zijn stakingsaanzegging maar rap weer intrekt. De nieuwe minister van Begroting, Jamar (MR), en zijn partijgenote, de al even nieuwe minister van Mobiliteit, Galant, hadden het verkeerde bedrag van buiten geleerd toen ze onlangs communiceerden over de besparingsplannen, hoewel het juiste bedrag in hun documenten staat (die 2,1 miljard EUR slaan op de schuld van Infrabel). Trouwens, toen zij het over die besparingsplannen hadden, zei Galant wel duidelijk dat het personeel het niet zou voelen (bij ongeveer 1/3 van het foutief geciteerde bedrag is dat voorstelbaar), dus waarom die stakingen (gisteren brak een spontane actie uit in 't station van La Louvière)?

    Over staken gesproken, ik dacht dat ze in Duitsland deftiger actie voerden (van 's avonds 21 uur tot 's ochtends 6 uur, en niet 24 uur, zoals hier), maar ze zijn ginder ook losgeslagen. Nu staken ze het hele weekend, van gisteravond tot maandagmorgen. De supportersclubs van bezoekende ploegen zullen in allerijl bussen moeten charteren hebben. Die van TSG Hoffenheim bvb zouden wellicht ook de trein genomen hebben (maar volgens Google moesten ze daarbij zeker twee keer overstappen) naar Hamburg, misschien dat ze nu ook (meer) bussen charteren, en bussen mogen wellicht maar tot 100 km/h (treinen mogen ongetwijfeld sneller) op de Autobahn. Op enig begrip moeten de stakers ginder ook niet rekenen, zo hoorde ik gisteravond bij Sport1, de supporters zijn bijzonder boos.

    16.10.2014: 't Is herfst, dus moet er gestaakt worden, vindt (minstens) een spoorwegvakbond. ACOD Spoor zal een bijkomende stakingsaanzegging indienen voor de periode tussen 7 en 23 november, specifiek gericht tegen de plannen voor de minimale dienstverlening bij het spoor. In die periode zal 1 dag gestaakt worden, indien het tot een effectieve actie zou komen. Dat komt bovenop de algemene staking op 15 december, en drie provinciale stakingen de weken daarvoor. De drie grote vakbonden (ACV, ABVV, ACLVB) plannen verschillende stakingsacties vanaf 24 november, over alle sectoren heen. Op 24 november zal er worden gestaakt in Luik, Luxemburg, Limburg en Antwerpen. Een week later in Namen, Henegouwen, Oost- en West-Vlaanderen en op 8 december in Vlaams- en Waals-Brabant en in Brussel  (die stoort me enorm). Daarna volgt de algemene nationale staking op 15 december. ACOD Spoor neemt het niet dat kersvers minister van Mobiliteit Jacqueline Galant (MR) zich reeds in de pers over de minimale dienstverlening uitliet, nog voor er sociaal overleg met de bonden was. Met de bijkomende actiedreiging wil de bond druk zetten op de minister.

    Nog met betrekking tot de spaarmaatregelen,:niet alleen wordt de gratis (!) Go Pass voor jongeren afgeschaft, maar denkt men bij de NMBS er aan om het vervoer tijdens de spitsuren duurder te maken. Ik denk dat de reizigers beter eens zouden staken, met zo'n maatregel worden ze gestraft omdat ze (moeten) werken en dan nog genoeg zelfopoffering willen opbrengen om hun lot in de handen van het personeel van de NMBS en Infrabel te leggen, in plaats van de files nog te verlengen en CO² in de atmosfeer te jagen. Dat veel mensen hun vervoer geheel of gedeeltelijk van hun werkgever terugbetaald krijgen, doet er niet toe.

    13.10.2014: De Standaard heeft bij de RTBf opgevangen dat NMBS en Infrabel de volgende 5 jaar voor 2,1 miljard euro zullen moeten opsparen. De Franstalige vakbonden spreken alvast over een ware oorlogsverklaring (wat de treinreizigers wel zullen voelen). De vakbonden zijn eveneens niet te spreken over de plannen om een minimale dienstverlening te voorzien bij stakingsacties. "Opnieuw een onaanvaardbare provocatie. Enerzijds zegt de regering dat het recht op staken behouden blijft, anderzijds wordt aan ontevreden werknemers de verplichting opgelegd om een minimale dienstverlening te garanderen. Onmogelijk, we zullen dit plan nooit onderschrijven. De regering wil de openbare dienstverlening dood. We kunnen dit niet over onze kant laten gaan en onze reactie zal navenant zijn." De mijne ook: als 't zover is, vraag ik me een token aan om thuis te werken (gewoonlijk laat mijn diensthoofd dat toe), ik zal dan ook niet betaald hebben (twee lijnen ingevuld op de Key Card) voor treinreizen die ik niet maak.

    11.10.2014: Er is vrijdagavond omstreeks kwart voor negen een tragisch ongeluk vermeden in het station van Schaarbeek door het remsysteem dat in de treinen was geïnstalleerd. Een van de treinbestuurders had een rood licht genegeerd. Wat niet in De Standaard staat maar in het radionieuws werd gezegd, is dat de reizigers een drie uur geblokkeerd bleven.

    08.10.2014: Treinbestuurders bij de DB (Deutsche Bahn) hebben ook gestaakt, van gisteravond 21 uur tot ... deze morgen 6 uur. Tiens, dat is misschien een idee voor hun Belgische collega's: er is gestaakt (dus ze hebben hun ongenoegen getoond) maar er zijn wellicht minder slachtoffers (reizigers die niet of met veel vertraging op hun bestemming geraakten) dan hadden ze 24 uur gestaakt, zoals dat hier gebruikelijk is. Tenminste als die stakingsslachtoffers niet te vroeg vertrokken. Hoewel, volgens De Standaard zou het effect toch gevoeld geweest zijn. De stakers wilden met de actie hun eisen kracht bijzetten voor een loonsverhoging van vijf procent en een twee uur kortere werkweek. Verwacht werd dat de staking woensdagochtend, vooral tijdens de spits, voor heel wat hinder zou zorgen. Ook later op de dag moesten reizigers mogelijk nog rekening houden met de gevolgen van de actie.

    01.10.2014: De Standaard laat weten dat, wanneer in december de nieuwe dienstregeling van de NMBS in werking treedt, de gemiddelde treinrit 4,5 minuut langer zal duren dan in 1990. Dat blijkt uit een vergelijking van 369 verbindingen door TreinTramBus. Eigenlijk wordt hiermee bedoeld dat de dienstregeling elk jaar wel wordt aangepast aan de realiteit. De NMBS wijst naar de toename van het aantal reizigers en de vele infrastructuurwerken. Die toename van het aantal reizigers is toch een voorwaarde in de beheersovereenkomst met de overheid, of ben ik daar abuus in?

    26.09.2014: NMBS en Infrabel zijn door de onderzoeksrechter in verdenking gesteld in het dossier van de treinramp in Buizingen van 15 februari 2010. NMBS en Infrabel beloven hun volle medewerking te verlenen aan het onderzoek. 't Zou er nog aan mankeren...

    23.09.2014: Vanaf 14 december verandert de dienstregeling dus, en nog geen klein beetje. Zo heb ik 's morgens keuze tussen - als ik me wat aan mijn gewoontes houd - een trein om 07.20, ene om 07.24 en als die ook met vertraging/afgeschaft is, ene om 07.36 uur. Om 07.24 uur zijn er twee treinen, maar de ene doet er 12 minuten langer over en interesseert mij dus niet. Terugkerend vanuit Brussel Zuid is er keuze tussen 17.38 (richting Oostende), 17.48 (richting De Panne) en 17.54 (richting Kortrijk). Er is er ook ene met vertrek om 17.53, maar die doet er 't liefst 1:12' over! Die rijdt namelijk via Halle, Edingen, Geraardsbergen en Ninove naar Denderleeuw. 

    19.09.2014: Ik ging tijdig naar perron 11 en wanneer daar ben, is de melding van de trein van 17.41 ineens van 't scherm verdwenen, dus ging ik terug naar beneden. Even later stond de trein weer aangemeld, ik dus weer naar 't perron, maar de deuren waren en bleven dicht... Ik heb dan maar de trein naar Zottegem genomen, die had geen kuren.

    Welke verdere kuren de NMBS binnen een drietal maanden zal vertonen, is vanaf maandag te bespeuren op haar website. Volgens de NMBS biedt de nieuwe regeling, die vanaf 14 december ingaat, een betere bediening aan, een meer homogene verdeling van het treinaanbod binnen het uur, een beter gecadanceerde dienstregeling alsook een betere robuustheid in geval van een incident. De reistijden zijn nu realistischer berekend, waardoor de treinen volgens het boekje nu wat langer over een traject doen.

    18.09.2014: Ik denk dat belangenorganisatie TreinTramBos weldra van zich zal laten horen, want in De Standaard staat dat de NMBS de ombudsman/vrouw voor de treinreizigers niet meer toelaat om klachten te behandelen over onregelmatigheden met vervoerbewijzen, en dat al anderhalf jaar. Volgens ombudsvrouw Cynthia Van der Linden hebben reizigers bij een conflict met de NMBS nu geen middelen meer om gratis verzet aan te tekenen. "Ze kunnen enkel nog naar de rechtbank trekken, maar voor velen ligt die drempel te hoog.

    12.09.2014: Vanmorgen hoorde ik in het radionieuws dat er een stroomstoring was tussen Brussel Centraal en Brussel Zuid. Om 6.10 uur kwam de melding ergens binnen, en omstreeks 7.15 uur was de storing verholpen. Het ging om een probleem met een 100 Volt-kabel naar de seinen. Slechts twee van de zes sporen waren bruikbaar in 't Centraal. Ik nam het zekere voor het onzekere en stapte in Brussel Zuid uit, ik kwam dan ook tijdig aan op kantoor.

    28.08.2014: Ook deze namiddag liep het niet van een leien dakje bij de NMBS, er was nogal veel rood op het scherm, en de trein naar Poperinge/Kortrijk kreeg ook enkele minuten respijt. Toen hij er dan eindelijk aankwam, bleek het geen dubbeldekker te zijn, dus hij zat stampvol en om als een sardientje in een blik te zitten (of beter: staan), daar betaal ik dan weer niet voor. Ook de trein naar Zottegem/Geraardsbergen liep vertraging op, die naar Aalst gelukkig niet, al moest die aan een ander spoor stoppen omdat er een trein defect stond te wezen aan perron 10.

    25.08.2014: Tijdens de regeringsonderhandelingen is ook sprake over een minimum dienstverlening tijdens stakingen op het spoor. Ik denk dat die deze namiddag al eens uitgetest werd... Niet dat er treinen afgeschaft waren (bij mijn weten niet in Brussel Zuid) maar van stiptheid was toch geen sprake. Toen ik in Brussel Zuid aankwam om 17.39, stond de trein naar Poperinge/Kortrijk niet op het bord. Die zal toch geen twee minuten te vroeg vertrokken zijn?  Nee, even later kwam die toch op het bord met 11' vertraging. Minuten in 't rood kwamen er ook bij de trein naar Zottegem/Geraardsbergen en die naar Aalst, zodat ik van het ene naar het andere perron en terug ging, en dan maar de trein naar Zottegem/Geraardsbergen nam...

    Trouwens, als de minimale dienstverlening in het geval van staking bij de NMBS niet wordt nageleefd, kan de spoorwegmaatschappij worden gevraagd een deel van zijn toelage terug te storten aan de staat. Dat verklaarde Daniel Bacquelaine, MR-fractieleider in de Kamer, maandag bij Bel-RTL. De onderhandelaars voor een federale regering raakten het afgelopen weekend eens over het principe van de minimale dienst, zo staat in De Standaard. Dat deel van de toelage zou de NMBS voor mijn part kunnen terugvorderen van de tot staking oproepende vakbonden, want die maken nu al herrie over die minimale dienstverlening.

    Wat er vanmorgen in Het Nieuwsblad stond, is dat de NMBS de tarieven zou laten zakken voor wie niet tijdens de spitsuren de trein neemt (ik vermoed na de ochtend- en voor de avondspits). Ik zie nauwelijks shoppers of andere dagjesmensen in de trein, maar misschien zitten die op andere lijnen in de weg van het werkend plebs.

    13.08.2014: Vanmorgen werd de trein van 07.23 uur aangekondigd met een vertraging van 11 minuten, voor de trein van 07.28 uur stond er al veel volk op perron 8 (normaal op perron 4), maar ik vond toch nog een zitplaats. Die trein met vertraging is een dubbeldekker (eigenlijk is het de trein van 07.19, maar die rijdt dus niet), en dat is geen trein van het type Desiro. Daar lijkt nochtans een probleem mee, maar dan met de onlangs geleverde treinen. Volgens Cornu ligt het aan de specifieke wensen die elk land voorlegt, dat daarom o.a. problemen zich voordoen met de deuren naar de perrons. Voorts heeft Cornu het over de schuldenlast (om en bij de 2,7 miljard euro!) en stakingen (hij stelt o.a. voor dat er alleen gestaakt wordt als een ruime meerderheid voor stemt.

    11.08.2014: Vanmorgen was het al het radionieuws, door een technische storing aan enkele veiligheidstoestellen in Brussel-Noord zijn er maandagochtend doorstromingsproblemen geweest tussen Brussel-Noord en Brussel-Centraal op acht van de twaalf sporen. Het probleem is rond 6.45 uur hersteld, maar de gevolgsvertragingen waren voelbaar tijdens de ochtendspits. De vertragingen waren het gevolg van een storing aan de assenteller. Dit systeem registreert de treinen die passeren en is gekoppeld aan de seinen. Maar door het defect was het niet meer duidelijk wanneer er treinen passeerden, zodat de veiligheid niet meer werd gegarandeerd.

    In Denderleeuw stond nog niets in het rood en ik nam het zekere voor het onzekere, stapte in Brussel Zuid uit (i.p.v. naar Brussel Centraal, de flessenhals, door te rijden) en nam de metro. Ook mijn chef, die vanuit Antwerpen eerst Brussel Noord binnenrijdt, was niet later dan gewoonlijk.

    29.07.20014: In tegenstelling tot mijn berichtje van gisteren blijkt dat er meer treinen zonder (veel) vertraging rijden. Maar er zijn ook meer treinen afgeschaft. Dat schrijft De Standaard toch.

    28.07.2014: Dat er treinen geschrapt worden om de kustgangers te vervoeren, zijn de pendelaars gewend. Maar dan moeten er geen treinen afgeschaft worden, en zeker niet zonder reden. Dat is echter gebeurd met de trein die in Denderleeuw om 07.23 uur moest vertrekken. Misschien had het treinpersoneel zijn overuren opgenomen?  Ondanks dat er dus wat minder treinen rijden, is er ook 's namiddags geen stiptheid gegarandeerd, maar ja, over een 5-tal minuten mogen pendelaars niet reppen, zeker?

    24.07.2014: Zeven uur, of het 's ochtends is of 's avonds, het lijkt me vroeg genoeg om veel pendelaars te pesten door brand te stichten in de trein van Gent naar Genk. Dat is volgens De Standaard toch gebeurd. De brand werd opgemerkt voorbij Liedekerke maar de bestuurder besloot toch verder te rijden tot het Zuidstation in Brussel waar de brandweer en de mensen van Securail het vuur te lijf gingen. Zowat 110 reizigers werden veilig en wel van de trein gehaald. Nadien bleek dat de brand in de toiletten werd aangestoken. Een hoop kranten en toiletpapier werden in brand gestoken. Ook in drie andere toiletten was dat het geval maar daar doofde het vuur vanzelf. Niemand werd opgepakt maar het parket stelde wel een branddeskundige aan.

    De Duitse constructeur Siemens heeft vorig jaar een boete van 1,7 miljoen euro moeten betalen aan de NMBS wegens vertragingen bij de levering van T18-locomotieven. Alles samen werden 120 locomotieven besteld: 60 exemplaren in 2008 en nog eens 60 in 2010. Aan de bestelling hing een prijskaartje van bijna 440 miljoen euro. Maar vier locomotieven moeten nog steeds worden geleverd, terwijl het contract voorzag dat de bestelling eind 2012 moest afgerond zijn.

    18.07.2014: Een geluk dat ik met vakantie ben... Zo’n vijfhonderd treinreizigers hebben een klein uur vastgezeten op twee stilstaande treinen tussen Brussel en Denderleeuw, ter hoogte van Liedekerke. Ze werden intussen geëvacueerd en onder begeleiding te voet naar het dichtstbijzijnde station gebracht. Een derde trein staat nog altijd stil, maar zal op een ander spoor worden gezet waarna de trein zijn reis zal kunnen voortzetten. 't Zal te warm zijn, zeker...? Welk was dat dichtstbijzijnde station? Er is een wandel- en fietspad dat het station van Liedekerke verbindt met het jaagpad langs de Dender, steek de Dender over via de Schiptrekkersbrug en je bent bijna aan de kerk op 't Dorp. Van daar is 't nog een 1500 m tot het station van Denderleeuw.

    02.07.2014: Volgens De Standaard zou de stiptheid van de treinen op het Belgische spoor in mei beter geweest zijn dan in de overeenkomstige maand vorig jaar. Het is de vijfde maand op rij dat er meer treinen op rijd reden, nadat de stiptheid over heel 2013 was gezakt tot een dieptepunt van 85,6%. Net als in mei vorig jaar werd 1,2% van de treinen afgeschaft, oftewel 1.312 treinen. De belangrijkste veroorzakers van vertragingen in mei waren “derden” (bijvoorbeeld mensen langs de sporen of kabeldiefstallen), met 33,7%. Infrabel was verantwoordelijk voor 32,9% van de vertragingen, spoorwegmaatschappij NMBS voor 29,8%. De laatste dag van juni zullen de treinen wellicht zeer stipt gereden hebben.

    01.07.2014: Het treinverkeer was deze namiddag ook verstoord, er was ergens een locomotief in panne gevallen (wie hem moest onderhouden, nam wellicht zijn vakantie of overuren op... ) en dus moesten treinen die rechtstreeks van Brussel naar Gent reden, omgeleid worden naar de verbinding via Denderleeuw en Aalst. Dus hadden andere treinen zoals die naar Kortrijk-Poperinge ook vertraging. De Standaard laat weten dat een P-trein tussen Brussel-Zuid en Denderleeuw om 16.40 uur af te rekenen kreeg met een technisch defect. Daarachter raakte even later een tweede trein geblokkeerd. Die trein wilde terugkeren naar Brussel-Zuid, maar werd ook geconfronteerd met een technisch probleem. Uit Denderleeuw en Brussel-Zuid vertrokken twee hulplocomotieven om de defecte treinen te takelen. De eerste trein werd rond 18.20 uur getakeld en stond 1.40 uur stil. De trein kwam rond 18.40 uur aan in Denderleeuw. Daar zoekt de NMBS naar oplossingen om de gestrande passagiers op hun bestemming te krijgen. De tweede trein heeft ongeveer 1 uur stilgestaan en kwam rond 18.05 uur aan in Brussel-Zuid. Daar had de NMBS twee treinen klaarstaan om de passagiers op hun bestemming te krijgen. Maar of die nog iets van de wedstrijd tussen Argentinië en Zwitserland zagen, ondanks de verlengingen die toch wat langer dan een half uur duurden, is nog de vraag... In Denderleeuw en Brussel-Zuid kregen de passagiers eten en drinken aangeboden, benadrukken de NMBS en Infrabel. Aangezien het om piekuurtreinen ging, zaten ze allebei vol (in de trein naar Kortrijk-Poperinge vond ook niet iedereen een zitplaats, ik wel). Volgens de NMBS ging het om 700 tot 900 mensen per trein. Nog volgens de NMBS kregen de treinen af te rekenen met tractieproblemen. Beide incidenten veroorzaken ook andere hinder op de bewuste spoorlijn. Sinds 16.40 uur was één spoor geblokkeerd en dat veroorzaakte vertragingen op onder meer de lijn Brussel-Denderleeuw-Gent-kust. De vertragingen liepen op tot ongeveer 30 minuten, maar zijn sinds 18.45 uur aan het verminderen. Infrabel vermoedt echter dat de vertragingen nog aanslepen tot 22 uur. Allez, de staking heeft twee dagen geduurd...

    XXXXXX

    05-12-2014 om 20:32 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Per(r)ongeluk
    02-12-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Denderleeuw 2014

    02.12.2014: Ze zullen het zich nog beklagen, die politici die Denderleeuw onbestuurbaar maakten. Het "cordon sanitaire" is namelijk doorbroken. Er moest een bouwvergunning toegekend (of afgewezen, maar dat gebeurde dus niet) worden en de aanwezige N-VA-er was betrokkene partij, dus hij kon niet meestemmen. Daarom was 't de stem van een Vlaams Belanger die de doorslag gaf. Intussen is nog niets bekend over een nieuw gemeentebestuur.

    25.11.2014: Viceminister-president Liesbeth Homans (N-VA), ook bevoegd voor Bestuurszaken, gaf dinsdag de opdracht aan Oost-Vlaams gouverneur Jan Briers om te bemiddelen in het bestuursconflict in Denderleeuw.  De bemiddelingsopdracht gaat enkel over de huidige coalitie, verduidelijkt haar kabinet. Pas als de gouverneur geen verhoopte oplossing ziet en dat rapporteert aan de minister, kan zij opdracht geven aan de gemeenteraad om een procedure op te starten om een nieuwe coalitie te vormen. Gouverneur Briers kreeg van de minister geen termijn opgelegd. Homans is van dezelfde partij als de burgemeester, Briers niet (hij is niet aan een partij gebonden), maar hij werd wel door dezelfde voorgesteld als provinciegouverneur, dus CD&V en SP.A moeten nog niet te hard van stapel lopen.

    07.11.2014: Al enkele weken wordt de gemeenschap afgedreigd door Electrabel dat  de stroom zou kunnen uitvallen indien er te weinig is (omdat ze zelf al die jaren verzuimd heeft de kerncentrales degelijk te onderhouden en voor alternatieven te zorgen, terwijl de zon en de wind er voor iedereen gratis is). Veel gemeenten hebben een noodplan voorzien, ook Denderleeuw:

    Gemeente in het plan: Ja

    Nu al maatregelen: Ja

    Verlichting doven? Waarom: Nee

    Verlichting dimmen? Waarom: Nee

    Verlichting sportterreinen doven? Waarom: Besparing

    Minder kerstverlichting? Waarom: Plan

    Meer LED verlichting? Waarom: Besparing

    Verwarming lager? Waarom: Nee

    Personeel andere werktijden? Waarom: Nee

    Andere maatregelen? Waarom: Nee

    Voorbereid op een afschakeling: Ja

    Nood- en interventieplan klaar: Ja

    Opgemaakt samen met: Inwoners

    Kritische punten in kaart gebracht: Ja

    Inwoners geïnformeerd: Ja

    Crisiscommunicatie uitgewerkt: Ja

    Crisisopvangcentrum voorzien: Ja

    Verkeersproblemen verwacht: Ja

    Criminaliteit verwacht: Ja

    In verband met dit laatste punt hoop ik dat de politie vlijtig zal patrouilleren wanneer de stroom gedurende eeen uur of 3 afgeschakeld wordt.

    04.11.2014: 't Zit al lang scheef in 't gemeentebestuur, en nu is 't helemaal om zeep. De N-VA, de CD&v en een beetje Open VLD bevolkte dat gemeentebestuur en aanverwante besturen. Maar 't kot is te klein voor N-VA en CD&V en die laatste stuurde de laatste tijd zijn kat naar de vergaderingen. Gisteravond werd de gemeente als onbestuurbaar verklaard. De bewoners zouden er niets van voelen, maar dat zal misschien niet zo blijven.  Provinciegouverneur Briers is al afgekomen om te bemiddelen maar 't zou er kunnen op uit komen dat er een nieuwe coalitie gevormd wordt, zonder N-VA en met SP.A. Schepen De Nul (CD&V) had het in het VRT-nieuws nog over een plots afgelasten van "Denderleeuw kleurt", hoewel er gewestelijke subsidies voor waren. Beste mijnheer de schepen, het gemeentebestuur is er voor  de hele dorpsbevolking, niet voor uw uitverkoren 5%, gebruik die subsidies voor het herstel van de kapotgeparkeerde trottoirs. "Denderleeuw kleurt" noemt deze schepen een wereldfeest, ik denk dat zijn wereld elders ligt dan de mijne...

    05.02.2014Omwille van wanbetalingen zegt het gemeentebestuur de erfpachtovereenkomst op voor het Van Roy-stadion waar derdeklasser FCV Dender speelt. Fusieclub Terjoden-Welle, met 276 jeugdspelers, stopt na mislukte fusiegesprekken met FCV Dender EH. "De herhaaldelijke wanbetalingen van de lening dwingen het gemeentebestuur ertoe om deze moeilijke beslissing te nemen", aldus burgemeester Jan De Dier (N-VA). "Het schepencollege moet er immers als een goede huisvader van de gemeentelijke financiën op toezien dat zijn investeringen goed beheerd worden, dat het geld van de belastingbetaler niet verkwanseld wordt. Het geduld van het gemeentebestuur is niet eeuwigdurend." Doordat FCV Dender in slechte papieren zit, gaat ook een fusie met SK Terjoden-Welle niet door. In een schriftelijke mededeling reageert de burgemeester bijzonder ontgoocheld op het nieuws dat SK Terjoden-Welle de handdoek in de ring gooit en de fusieplannen met FCV Dender opblaast. De burgemeester wijst erop dat Denderleeuw het laatste decennium enorm veel geld pompte in de Denderleeuwse voetbal (vooral toen FCV dender EH eens in eerste klasse speelde, het stadion moest aangepast worden en andere projecten, waar elke inwonder goed mee was, zoals herstel van kapotgereden en geparkeerde trottoirs, maar moesten wachten) en alle randvoorwaarden vervulde waaronder een nieuw sportcomplex en het verstrekken van subsidies en leningen. Hij neemt het dan ook niet dat de oorzaak van het falen van de fusiegesprekken bij het gemeentebestuur gelegd worden. Wat betreft die financiën van de gemeente: daar werd al op gespaard door geen Nieuwjaarsdrink te houden op 't Dorp (de huldiging van sportlui ging wel nog gewoon door), ik vraag me af of er nog evenementen sneuvelen.

    28.01.2014Vandaag staat in de papieren versie dat Denderleeuw percentueel nog meer niet-Belgen huisvest dan Aalst, 15% en nog wat achter de komma. De meesten zijn van Afrikaanse afkomst.

    26.01.2014Blijkbaar is er een rondvraging gebeurd door Het Nieuwsblad, maar ik werd, zelfs als lezeres, niet gevraagd.  Na bijna een jaar beleid blijkt men niet erg content over het huidig gemeentebestuur, zowel de burgemeester als het gemeentebestuur scoren 5 komma op 10 (resp. 5.4 en 5.5). Men is niet erg tevreden met de betaalbaarheid van woningen (waarom is het hier dan overbevolkt?), over de integratie van allochtone gemeenschappen (doen ze daar zelf wel iets aan?) is de helft van de bevraagden niet verheugd, over de toestand van de trottoirs zijn er nog meer ontevreden en daar durfde de vorige burgemeester in de gedrukte versie van de krant nog een sneer uitdelen aan de huidige burgemeester. Wat heeft hij er dan aan gedaan? En dat was nog een verkiezingsbelofte van zijn voorganger en partijgenoot...

    02-12-2014 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Denderleeuw
    30-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, E. Aalst - KV Woluwe Zaventem

    30.11.2014: E. Aalst - KV Woluwe Zaventem: 1-0

    Een zuinige zege met een doelpunt van Shkodra, die twee dagen eerder in Het Nieuwsblad al liet uitschijnen dat een zege tegen ee staartploeg niet evident is omdat ploegen uit de onderste helft van het klassement eerder defensief spelen. Juist hij heeft die defensie dus wel kunnen verschalken. Dat was niet de enige kans om te scoren, maar de enige gelukte.

    Van Acker stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Vanbelle (74' Martin), De Greef, Lievens, K. Janssens (46' De Cuyper), Van Damme, Bogaerts, Vansimpsen, De Neve, Shkodra en De Oliveira (65' Ph. Janssens).

    30-11-2014 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    29-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, FC Augsburg - HSV

    29.11.2014: FC Augsburg - HSV: 3-1

    Er waren wat kansen over en weer en net voor affluiten opende Van der Vaart de score, Müller zette in het middenveld zijn tegenspelers in de wind, paste bij de 16 naar Rudnevs, die meteen naar de gestarte Van der Vaart doorgaf en de kapitein trof raak met rechts (naar verluidt zijn minder goede voet) in de lange hoek.

    Maar de tweede helft was slechts 5' bezig en in 20' tijd stond het al 3-1...  Bij een vrije trap van Werner paste de verdediging niet goed op, Djurdjic kopte weliswaar gehinderd door Drobny en Djourou van het doel weg, maar daar stond Altintop op de juiste plaats en maakte van op kleine afstand de gelijkmaker. Baba kon na een dubbelpas met Werner van de linker kant naar het midden voorzetten, waar Bobadilla toegesneld kwam en het tweede doelpunt voor de Augsburgers scoorde. Augsburg kreeg een twijfelachtige penalty aangeboden (dat vond men ook bij ARD): Götz wilde de bal wegwerken, Djurdjic wou de bal met gestrekt been heroveren. Beide spelers lagen op de grasmat. Vrije trap en geel voor Djurdjic dacht iedereen. Er werd echter geel getrokken voor Götz en Verhaegh mocht de penalty omzetten. Jammer, dat de wedstrijd zo werd beslist. HSV probeerde nog de schade te beperken middels Rudnevs, Green en Lasogga, maar het bleef bij deze stand. En zo staat HSV weer in de gevarenzone, met enkel BVB achter zich, Dortmund moet echter nog spelen.

    Zinnbauer stelde de volgende spelers op (enkelen kwamen ook over van de U23-ploeg die hij trainde tot hij van Slomka overnam): Drobny - Götz, Djourou, Westermann (35' Cleber Reis), Ostrzolek - Behrami, Van der Vaart (75' Green) - Gouaida, N. Müller (71' Lasogga), Marcos - Rudnevs.

    29-11-2014 om 20:32 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    23-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3e Sinterklaastocht, georganiseerd door Padstappers Geraardsbergen vzw (135)

    23.11.2014: Ik was er wonderwel in geslaagd in het kleine dorp Grimminge een parkeerplaats te vinden, op aanwijzingen van enkele medewerkers, en schreef me in voor 16 km ('t was iets minder), kreeg hiervoor een chocoladefiguur (dank u, Padstappers!), een locomotief die blijkbaar stipt aangekomen was.  Op weg naar de eerste rustpost te Waarbeke was niet echt veel te zien: landbouwvelden vooral. Daar trof ik enkele Sportvrienden en genoot van een frisdrank want 't was warm (of ik was te warm gekleed, dat kan ook zijn ), ging dan verder naar Nieuwenhove. Dat gaan was bij wijlen ploeteren in de modder, daarvoor moet je bij de Padstappers zijn. In Nieuwenhove trof ik nog Sportvrienden aan en dronk er een ice tea (kwantitatief wat meer dan een watertje). Ook terugkerend naar Grimminge werd wat in en naast modder geploeterd. Het was een leuke tocht, zonder natuurlijke hoogtepunten weliswaar.

    Het weer was dus lekker zonnig en nog niet koud, mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/3eSinterklaastocht14?authkey=Gv1sRgCO28j--W7taz9gE

    23-11-2014 om 20:52 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, HSV - W. Bremen

    23.11.2014: HSV - W. Bremen: 2-0

    HSV begint dus stilaan een goede thuisreputatie op te bouwen.  Beide ploegen investeerden veel, maar verkrampten soms daarvoor. Vele kleine fouten verhinderden een continu spel en daardoor ook de kansen voor doel. Bundesliga-debutant Gouaida had in de eerste helft nog de beste kans voor de thuisploeg. Ook in de tweede helft waren de hoogtepunten voor de doelen spaarzaam, eer het in de slotfase eindelijk prijs was. In de 84ste minuut was het Rudnevs die de openingstreffer scoorde (hij kreeg de bal van een bezoeker die de inworp de "verkeerde" richting gaf), en Arslan die in de extra tijd de score verdubbbelde (93', eigenlijk was dat een owngoal, want de bal rolde over de doellijn en ene Wolf trapte hem binnen i.p.v. buiten ). 't Stadion was trouwens uitverkocht met 57000 toeschouwers en HSV staat nu 15de, voor Dortmund, Bremen en Stuttgart, ook ploegen met enige faam...

    Zinnbauer stelde de volgende spelers op: Drobny - Diekmeier, Djourou, Westermann, Ostrzolek - Behrami - Müller (79' Götz), Holtby (67' Rudnevs), Van der Vaart (86' Arslan), Gouaida - Lasogga.

    X

    23-11-2014 om 20:10 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, OH Leuven - E. Aalst

    22.11.2014: OH Leuven - E. Aalst: 0-0

    Beide ploegen probeerden te scoren en hielden het eigen net leeg, ik denk dat men bij Eendracht blij is met dit punt buitenshuis bij een koploper (waar Bailly, ex-Bor. M'Gladbach, in doel stond).

    Van Acker stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Vanbelle, De Greef, Lievens, K. Janssens, Van Damme, Bogaerts, Vansimpsen (90' Koulibaly), De Neve, Shkodra en De Oliveira (85' De Cuyper).

    23-11-2014 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    17-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schiptrekkerstocht, georganiseerd door Wsv De Sportvrienden vzw

    16.11.2014: Toen ik mij installeerde, stond er al een file van twee meter aan de inschrijftafel waar Etien er nog even alleen voor stond, voor de aankomst van Denise en Etienne. Ik vroeg me eerst af of de mensen enkele weken geleden hun uurwerken vergeten aanpassen hadden aan de wintertijd, maar wellicht waren ze bang geen parkeerplaats te vinden. Ik moest mijn auto, nadat ik deze had verlost van zijn bagage, dan ook een eindje verder (bijna thuis ) parkeren. Niet alleen Etien had het druk, ik ook en dan had ik nog de bereidwillige hulp van Marie-Louise, zij ontfermde zich over de clubleden die hun nieuwe lidkaart kwamen afhalen. Ik deed dat ook, mijn lidkaart in ontvangst nemen, en ik kan bevestigen wat Aktivia al meedeelde: het meegegeven plastiek hoesje is te eng voor de lidkaart... De tijd vloog, Marie-Louise en ik konden niet volgen, al werd het eerder voor haar rustiger dan voor mij, die nog bestellingen kreeg voor klevers en ziekenfondspapieren (de ene of andere vindt zelfs dat ik dat moet van de website van de mutualiteit moet afhalen...), in zover dat de zwarte inkt al in de voormiddag op was, en de klevers in de namiddag, het was nochtans een pas begonnen doos van 100 bladen. En toch heb ik niet veel moeten missen van de wedstrijd van de Belgen tegen Wales, die eindigde met de beginscore, die match begon nochtans om 18.00 uur.

    Foto's heb ik natuurlijk niet, van het weer heb ik niets gemerkt dan dat het in de namiddag wat regende, en de uitslag staat op de website van de Marching.

    17-11-2014 om 20:44 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    15-11-2014
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, E. Aalst - AFC Tubize

    15.11.2014: E. Aalst - AFC Tubize: 2-3

    Eendracht speelde op zaterdag thuis en dat gaf mij de gelegenheid te gaan kijken. Ik kocht een ticket en daar stond opnieuw een nummer op dat op geen zitje te zien was, dus ging ik zomaar ergens zitten. Een poos later ging ik dichter bij de middellijn zitten omdat ik geen zin had in andermans nicotinelucht. Veel volk was er niet in de tribunes en het duurde een poos eer ik de ambiancemakers hoorde. Wie de aftrap gaf, weet ik ook niet. Eerst gaf Eendracht de indruk dat het de overmacht wilde nemen, en het eerste doelpunt was ook wit-zwart gekleurd: De Cuyper maakte een schitterende actie en gaf een voorzet die Vansimpsen keurig afwerkte. Een minuut later viel bijna een tweede doelpunt: De Cuyper sneed alweer op snelheid door de bezoekende defensie, legde goed af naar Vansimpsen maar de Limburger knalde over. Tubize liet zich niet doen, en enkele minuten later moest Filipovic de meubelen redden ten koste van de poging van Diané. Bijna aan rusten toe kon Diané veel te makkelijk scoren nadat De Oliveira de bal zomaar inleverde aan de bezoekers. De Braziliaan poogde deze fout goed te maken in het beetje extra tijd, hij kreeg een pass van alweer De Cuyper. De tweede helft verliep ongeveer gelijkaardig, na een kwartier dribbelde De Oliveira de doelman maar stuitte op een verdedigend been, Koulibaly was goed gevolgd en werkte af. De kopbal van Hwang werd door Bogaerts in hoekschop gewerkt en dat was nodig want Van Den Noortgaete mistaste bij zijn uitkomen. Enkele minuten later was het toch "prijs": Filipovic ging onder de bal door en Diané, ex-PSG, scoorde zijn tweede van de avond. Beide ploegen probeerden alles om de drie punten binnen te halen en in de extra tijd kon Gevaert de afgeweerde bal (kwam van een hoekschop) staalhard in doel trappen, er stonden nogal wat Eendrachters tussen hem en Van Den Noortgaete, die er geen zicht op had.

    Van Acker stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Vanbelle, De Greef, Filipovic (82' Lievens), De Cuyper (56' Koulibaly), Janssens, Bogaerts, Vansimpsen, De Neve, Shkodra en De Oliveira.

    13.11.2014: In navolging van Vanbelle heeft ook De Greef zijn contract verlengd en wel tot 2016 met optie voor nog een jaar meer.

    15-11-2014 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst


    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per maand
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 11--0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!