Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
  • Denderleeuw (6)
  • Eendracht Aalst (266)
  • Hamburger SportVerein (300)
  • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
  • Per(r)ongeluk (18)
  • Reisduif (21)
  • Vichte-Dhron (1)
  • Wandelen (388)
  • Inhoud blog
  • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
  • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
  • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
  • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
  • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Helga's fotoalbums1
  • Helga's fotoalbums2
  • WSV De Sportvrienden vzw
  • Aktivia, de wandelfederatie
  • Marching, de elektronische wandelagenda
  • Website van Etienne & Nelly
    Zoeken in blog

    Foto
    goegestapt

    25-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2016-2017, E. Aalst - Racing Gent

    25.09.2016: E. Aalst - Racing Gent: 2-3

    Oei, een thuisnederlaag, en dat op de dag voor de fans (met allerhande animatie en enkele coryfeeën).  Na 1 minuut reeds verschalkte Van Hoevelen al zijn collega Van Den Noortgaete met een owngoal. Maar negen minuten al scoorde Mitu de eerste van zijn twee doelpunten van de dag. Nog eens zes minuten later brengt De Bruycker de bezoekers weer op voorsprong maar Mitu bracht de bordjes weer in evenwicht ('41). En met die 2-2 gingen de ploegen de kleedkamers weer in.

    In de tweede helft probeerden beide ploegen om te scoren maar 't waren de bezoekers die erin slaagden, toen Van Den Noortgaete een terugspeelbal van Van Hoevelen (die dus echt zijn  dag niet had) miste en de bal in doel rolde (76').

    25-09-2016 om 19:31 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    24-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2016-2017, HSV - FC B. München

    24.09.2016: HSV - FC B. München: 0-1

    De bezoekers hadden zich wellicht aan een hoger cijfer na het streepje verwacht, maar dat was dan toch zonder Adler, Spahic, Bahoui en Santos gerekend.  Bayern had wel enkele kansen meer dan HSV (Bahoui en Müller) maar ze moesten wel wachten tot de 88ste minuut eer Kimmich de bal in doel kreeg. Nadien vroeg ARD aan Beiersdorfer of Labbadia nog een toekomst heeft bij HSV, maar hij zei dat daarover nog moest vergaderd worden. De thuissupporters waren blijkbaar toch tevreden met de inzet en de strijdvaardigheid van hun ploeg.

    Labbadia stelde de volgende spelers op: Adler - Sakai, Djourou, Spahic, Santos - Ekdal (90' Lasogga), Jung - Müller, Holtby, Bahoui (67' Kostic) - Wood (84' Gregoritsch). Had hij die ploeg bij de eerdere wedstrijden opgesteld, dan had HSV nu meer dan 1 schamel puntje bijeen gespeeld.

    24-09-2016 om 20:53 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    21-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2016-2017, SC Freiburg - HSV

    20.09.2016: SC Freiburg - HSV: 1-0

    Matchwinner van de dag was Petersen, fris van op de bank en na een minuut scoorde hij al zijn jokersdoelpunt ('70). Voordien had Wood wel al de bal op de paal geknald ('37)en Waldschmidt had in rugby wel gescoord, maar niet in 't Zwarte Woud. Nadien werd bij ARD al gepolst naar de toekomst van de trainer bij HSV, maar volgens Adler dient daaraan niet getwijfeld.

    Labbadia stelde de volgende spelers op: Adler - Sakai, Djourou, Spahic, Santos - Ekdal, Jung - Müller (76' Halilovic), Hunt, Waldschmidt (62' Gregoritsch) - Wood (76' Lasogga).

    19.09.2016: Sakai en Wood zijn al geselecteerd voor hun nationale ploeg. Japan speelt voor kwalificatie voor het WK 2018 in Rusland op 6 oktober in Saitama tegen Irak en op 11 oktober in Melbourne tegen Australië. De VS speelt tegen Cuba (politiek historische wedstrijd ) op 7 oktober in Havanna en tegen Nieuw-Zeeland op 11 oktober in Washington D.C. Of Spahic op 7 oktober naar België komt, is bij HSV nog niet geweten.  Gregoritsch mag eindelijk met de grote jongens meedoen in het nationaal elftal van Oostenrijk. Die speelt tegen Wales (6 oktober) en Servië (9 oktober). Volgende week dinsdag weet hij in welk team, de eerste of de jongerenploeg, hij zal staan.

    21-09-2016 om 19:45 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2016-2017, E. Aalst - Racing Genk (Croky Beker)

    21.09.2016: E. Aalst - Racing Genk: 0-4

    Geen bekersprookje dus, al weerde Eendracht zich wel, zeker bij de start van de wedstrijd, en versierde een handvol hoekschoppen in het openingskwartier.  Na de vijfde corner volgde er echter een razendsnelle tegenaanval van de bezoekers.  Uiteindelijk kwam de bal bij Karelis (gewezen ploegmaat van ex-HSV-ers Petric en Berg bij Panathinaikos) terecht en de Griekse scherpschutter zette de 0-1 op het bord.  Halverwege de eerste helft sloegen de Limburgers opnieuw toe na een counter.  Na balverlies van Yala Lusala kon Pozuelo zijn maatje Karelis bedienen en de spits faalde niet (0-2). Eendracht bleef, gesteund door de wit-zwarte fans, strijden voor wat het waard was en Mitu kopte niet zo ver naast na een voorzet van Yala Lusala.  Na 42 minuten ontbond Bailey zijn duivels.  Hij slalomde de zestien binnen en legde de bal panklaar voor Karelis.  Via de paal maakte laatstgenoemde zijn hattrick vol (0-3).  Nadat Yala Lusala nog net over knalde, trokken de spelers naar de kleedkamer voor een kwartier pauze. In het begin van de tweede helft werd de hernieuwde Aalsterse moed al snel de kop ingedrukt.  Onze defensie verkeek zich op een hoekschop en Karelis kon zijn vierde treffer aan de verste paal makkelijk tegen de netten duwen (0-4).  Het zat ook niet echt mee voor Eendracht want na de zoveelste corner ging de bal in de kluts tegen de paal. Van Den Noortgaete stopte een kopbal van Karelis en Yala Lusala besloot voorlangs.  Een kwartier voor tijd leek Karelis op weg naar een vijfde doelpunt maar onze doelman kon er nog net met de vingertoppen bij.  De schwung verdween uit de partij, al moest Van Den Noortgaete nog een schot van Nastic uit de bovenhoek halen.  Van Tricht trapte nog een vrije trap in de muur en de eerredder kwam er dan ook niet meer.

    Geeraerd stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Van Kerckhoven, Van Hoevelen, Marmitte, Yala Lusala (71' De Coninck), Mitu (83' De Man), Van Tricht, De Rock (71' Baras), Verbrugge, Geenens F. en Diarra.

    21.09.2016: Eendracht Aalst heeft deze namiddag het lopend contract van Brian Marmitte met drie extra seizoenen opengebroken. De 18-jarige verdedigende middenvelder, die deze zomer overkwam van Standard, verbindt zich tot en met het juni 2020 aan de club waar het voor hem allemaal begon. Patrick Vanderpoorten heeft ook zijn verbintenis als sportief verantwoordelijke verlengd, maar dan tot en met volgend seizoen.

    21-09-2016 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    18-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2016-2017, FC Gullegem - E. Aalst

    18.09.2016: FC Gullegem - E. Aalst: 1-2

    Het voordeel van voor twee ploegen te supporteren is dat de kans iets groter is dat toch 1 van de 2 zijn wedstrijd wint.  

    Het zag er na een kwartier anders niet naar... Eendracht kreeg in het openingskwartier weliswaar meteen een paar goede mogelijkheden: De Rock vond doelman Degrendel op zijn weg na een voorzet van Van Kerckhoven en Mitu trapte van dichtbij eveneens op de keeper na een voorzet van Falko Geenens. Tussendoor verlengde Van Hoevelen een corner naast. De gemiste kansen braken zuur op want aan de overzijde trilden de netten wel toen Dejonghe een hoekschop in doel kopte (1-0). Wit-zwart reageerde maar Van Tricht mikte te hoog na een teruglegger van Mitu. Even later was er een attente Van Den Noortgaete nodig na een voorzetschot van Ngoma Mantu Ndongala.

    Iets voor het halfuur hingen de bordjes weer in evenwicht. Na een hoekschop ontstond er heel wat geharrewar voor doel en het was uiteindelijk Falko Geenens die de bal over de doellijn kon koppen (1-1). Eendracht was nu duidelijk baas maar faalde in de afwerking. Mitu kopte over en trapte naast, de poging van Yala Lusala verdween aan de verkeerde kant van de paal en Degrendel stopte het afstandsschot van Van Tricht. Bij een zeldzame tegenprik van de West-Vlamingen schoot Flederick niet zo ver naast.

    Baras knalde al snel raak nadat hij werd aangespeeld door De Rock (1-2). Even later volgde een nieuwe tegenslag voor de thuisploeg toen Pierre uitgesloten werd na een tweede gele kaart. Eendracht viel wat stil en kon het numerieke overwicht niet echt uitbuiten. Het spel werd ook wat bitsiger met gele kaarten voor Van Tricht en Van Landschoot als gevolg. Yala Lusala viseerde de vuisten van Degrendel en pogingen van De Rock en Baras leverden evenmin succes op. Vanhaecke dreigde voor Gullegem maar diens poging werd nog net op tijd afgeblokt. Tien minuten voor tijd moest onze tegenstander zelfs met negen verder (Vancraeyveldt kon niet verder en alle wissels waren reeds opgebruikt) maar ook nu kon Eendracht daar niet van profiteren. Het werd zelfs nog even warm en Van Den Noortgaete moest de meubelen redden met een knappe redding na een afstandsknal. In het slot trapte Vanhaecke de laatste mogelijkheid naast na een voorzet van Nahimana. Eendracht staat met 7 op 9 mee aan de leiding.  

    Geeraerd stelde de volgende ploeg op: Van Den Noortgaete, Van Kerckhoven, Van Hoevelen, Marmitte, Yala Lusala, Mitu (45' Baras), Van Tricht (71' De Man), De Rock (88' Claeys), Verbrugge, Geenens F. en Diarra.

    18-09-2016 om 20:51 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    17-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2016-2017, HSV - RB Leipzig

    17.09.2016: HSV - RB Leipzig: 0-4

    HSV was nochtans lange tijd de spelbepalende ploeg, had veel balbezit en enkele betere kansen, maar de bal wou er niet in. Een (terechte) penalty (Adler miste de bal maar niet de voet van Werner) omgezet door Forsberg (66'), een vrije trap van Orban (72'), een counter van Werner (77') en een treffer in de extra tijd van Selke (90'+1) zorgden op het einde voor een gek spelverloop en een bittere nederlaag.

    Labbadia stelde de volgende spelers op: Adler - Sakai, Djourou, Spahic, Santos - Jung, HoltbyMüller, Hunt (70' Halilovic), Kostic (83' Gregoritsch) - Wood (83' Waldschmidt).

    12.09.2016: Op 25 oktober bekert HSV in Halle. Ik "vroeg" eergisteren naar Diekmeier i.p.v. Cléber, maar den Dennis kan twee weken niet meedoen wegens dijblessure.

    17-09-2016 om 20:49 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    12-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2016-2017, E. Aalst - SK Sint-Niklaas

    11.09.2016: E. Aalst - SK Sint-Niklaas: 2-0

    Tijdens de eerste helft, of toch zeker het laatste kwartier ervan, zocht Eendracht verwoed doch tevergeefs naar de openingstreffer met kansen voor Mitu, De Rock en Yala-Lusala. De tweede helft begon in overdrive, Eendracht zette de bezoekers meteen onder druk. Dat leverde al meteen een vrijgeleide op voor Mitu, die foutief gestuit werd door Quintelier met een logische rode kaart tot gevolg. Tot overmaat van ramp voor de bezoekers krulde Van Tricht de vrije trap prinsheerlijk in doel zodat Eendracht op rozen zat (55'). Amper afgetrapt besloot Mitu even te dollen met zijn directe bewaker en bood zo uitblinker Yala-Lusala een doelpunt aan op een schoteltje (57'). De Aalsterse trein denderde voort en zowel Yala-Lusala als Mitu (2x) kregen uitgelezen mogelijkheden om de score nog hoger te laten oplopen. Van Tricht etaleerde zijn traptechniek maar zijn vrije trap spatte uiteen op de kruising. Bij Eendracht vonden ze het welletjes en werden de laatste minuten controlerend uitgespeeld zodat de eerste zege van het seizoen meteen een feit was.

    Geeraerd stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Van Kerckhoven, Van Hoevelen, Marmitte, Yala Lusala, Mitu (80' De Coninck), Van Tricht, De Rock (76' Baras), Verbrugge, Geenens F. en Diarra (88' Claeys).

    12-09-2016 om 20:23 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    11-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neigembostocht, georganiseerd door WSV De Kadees vzw

    11.09.2016: WSV De Kadees vzw heeft dus de datum, de tocht en de startzaal "overgenomen" van wijlen WSV De Sportvrienden vzw. Het parcours heeft WSV De Kadees vzw wellicht niet overgenomen, al kan ik moeilijk vergelijken, want tot vorig jaar bleef ik in de startzaal helpen met de administratie. De tocht van bijna 15 km ging langs de kapel van Bevingen het Neigembos in (wat eigenlijk voor 't grootste deel op 't grondgebied van Meerbeke ligt), zo een deelgemeente van Gooik in en verder naar S.-K.-Lombeek om daar even te verpozen. Terugkerend naar Neigem passeerde ik een eerder spontane rustpost bij café De Haes (die rustpost staat niet op het plannetje) en daar bleef ik ook even wat fris drinken. Het ging dan verder door dezelfde deelgemeente van Gooik en door een ander bos naar Neigem.

    Het weer was niet zo best, maar toch niet te slecht om te wandelen: bewolkt en op 't einde begon het te miezeren. Mijn foto's staan bij Google Foto's.

    11-09-2016 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    10-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2016-2017, B. Leverkusen - HSV

    10.09.2016: B. Leverkusen - HSV: 3-1

    Na een eerste helft zonder doelpunten bracht Wood HSV na 58 minuten verdiend op voorsprong. Helaas konden de roodbroeken die voorsprong niet behouden. De gastheren ambieerden de gelijkmaker, waar ze wel een poos moesten op wachten (dus de ongeveer 4000 meegereisde HSV-supporters zagen hun hoop op drie punten met de minuut groter worden. Dan zorgde de ingevallen Pohjanpalo eerst voor die gelijkmaker, dankzij de verdediging en Adler die te ver moest uitkomen (79'). In de extra tijd scoorde hij nogmaals (90'+1) een minder vermijdbaar doelpunt en vervolledigde, toen HSV alles nag eens naar voor bracht, zijn loepzuivere hattrick (90'+4).

    Labbadia stelde de volgende spelers op: Adler - Sakai, Cléber, Spahic, Ostrzolek - Hunt, Holtby (66' Ekdal) - Müller, Gregoritsch, Kostic (86' Halilovic) - Wood (81' Lasogga). Mocht ik in zijn plaats zijn, ik zou Diekmeier toch eens laten starten i.p.v. Cléber.

    07.09.2016: Gisteren won Bosnië-Hercegovina met 5-0 van Estland, en twee van die vijf doelpunten waren van Spahic.  Daarmee staat Bosnië-Hercegovina aan de leiding in dezelfde groep als België; de volgende tegenstander van Bosnië-Hercegovina, want die won slechts met 0-3 van en in Cyprus (ook Lukaku scoorde twee keer, Carrasco eenmaal). Sakai won met zijn Japanse collega's met 2-0 van Thailand, hij scoorde blijkbaar niet. Djourou scoorde ook niet maar Zwitserland won toch van Europees kampioen Portugal, eveneens met 2-0.

    06.09.2016: Gisteren hebben enkele HSV-ers een interland gespeeld, Gregoritsch debuteerde bij zijn eerste uitnodiging voor de eerste nationale ploeg van Oostenrijk weliswaar op de bank, mocht werd in de 77ste minuut Janko vervangen en droeg zo mee bij tot de overwinning met 2-1. Kostic had zijn aandeel bij het gelijkspel (2-2) van de Serviërs tegen Ierland. Hij scoorde de gelijkmaker (1-1) in de 62ste minuut. Köhlert scoorde voor de jongeren van de Duitse U19-nationale ploeg  ook de gelijkmaker (1-1), maar verloor toch van de Nederlandse jongeren met 1-2. Eergisteren reeds scoorde Wood voor de USA in de kwalificatiewedstrijd tegen Saint-Vincent, die verloren uiteindelijk met 6-0. Sakai en zijn Japanse collega's verloren met 1--2 van de Verenigde Arabische Emiraten. Vandaag komen Spahic en Djourou nog aan de nationale bal, tegen resp. Estland en Portugal, Sakai speelt tegen Thailand en Wood tegen Trinidad & Tobago.

    02.09.2016: Tiens, ik dacht dat het transferseizoen voor de zomer beëindigd was? HSV heeft toch een contract voorgelegd aan Vasilije Janjicic, Zwitser bij de nationale U19-ploeg waar hij twee doelpunten scoorde, voor vier jaar, dus tot 2020. Hij zal bij de jongerenploeg beginnen, bij de U21 van trainer Dirk Kunert. De 1,80 meter große middenvelder komt van FC Zürich.0 

    31.08.2016: HSV heeeft een linker verdediger gevonden, Douglas Santos van de Braziliaanse eersteklasser Atlético Mineiro. De 22-jarige Braziliaan heeft voor vijf jaar getekend. Allez, Cléber zal in 't Portugees kunnen kletsen.

    30.08.2016: Zes HSV-spelers zijn uitgenodigd door hun nationale trainer: Wood, Ekdal (als hij al speelt want hij recupereert van een blessure), Sakai, Spahic, Kostic en Gregoritsch (ja, ja, in de eerste ploeg, niet meer bij de jongeren). Djourou is ook gevraagd, maar voor hem en zijn Zwitserse collega's gaat het enkel om een oefenwedstrijd.

    Jung heeft zijn contract opengebroken en bijgetekend tot 2020.

    Seeler kreeg een "lifetime achievement award" van Sport-Bild (dus eigenlijk de sportredactie van een sensatiekrant), hij moest zich daarvoor niet ver verplaatsen want de huldiging vond in Hamburg plaats.

    10-09-2016 om 20:15 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    04-09-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2016-2017, KVK Westhoek - E. Aalst

    04.09.2016: KVK Westhoek - E. Aalst: 1-1

    Na 8 minuten stond het al 0-1 door De Rock die met links raak na een kortgenomen vrije trap binnen knalde. Van dan af hielden de gastheren gelijke tred en dat resulteerde in de gelijkmaker in de 53ste minuut door Hillewaere.

    Geeraerd stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Van Kerckhoven, Van Hoevelen, Marmitte, Yala Lusala, Mitu (71' Baras), Van Tricht (81' Claeys), De Rock, Verbrugge, De Man (61' De Coninck) en Geenens F.

    02.09.2016: Gisterenavond werden naar aanleiding van de Bijzondere Algemene Vergadering van de vzw Eendracht Aalst vier nieuwe leden, namelijk Guy Valckenier (gekend van een garage van een zeker automerk), Michel Vanstallen, Paul Moerman en Jurgen Rubbrecht, unaniem aanvaard. Het hoeft geen betoog dat deze vier kandidaten een serieuze meerwaarde vormen op het vlak van organisatie, financiën, netwerk en sportieve uitbouw van onze geliefde club. Dit lidmaatschap moet gezien worden in het licht van de continue ambitie om de club verder te ontwikkelen en haar draagvlak te vergroten.

    01.09.2016: De bekerwedstrijd van binnen drie weken tegen Racing Genk wordt in het Pierre Cornelisstadion gespeeld. Blijkbaar maakt burgemeester D'Haese zich niet zoveel zorgen om veiligheid dat hij het thuisvoordeel liever laat verkopen. De dag zelf worden de loketten wel reeds om  16 uur gesloten (het hele perceel van het Volksparkstadion in Hamburg wordt twee uur voor aanvang van de wedstrijd open gesteld).

    31.08.2016: Sékou Amadou Camara heeft zijn handtekening gezet onder een contract voor komend seizoen bij Eendracht Aalst. De Guinese targetspits, die vrijdag 19 wordt, heeft ook al een eerste keer meegetraind. In het seizoen 2014-15 had de jonge Camara met 12 doelpunten een groot aandeel in de dertiende landstitel van zijn club Athlétique Club Horoya. Het leverde hem de bijnaam Trezeguet (bij Sporting Anderlecht hebben ze er ook zo één met die bijnaam) op in zijn thuisland. Er kwam interesse uit België en Camara verliet in de loop van vorig seizoen Guinea om te gaan meetrainen met Union en OHL. De Leuvenaars zijn overtuigd van zijn talent maar haken af om het flinke bedrag dat ze moeten ophoesten om Camara een profcontract te geven. Bij Eendracht tekende hij een amateurcontract. Sportief verantwoordelijke Vanderpoorten toonde zich erg opgetogen met de komst van de talentvolle Guineeër.

    29.08.2016: De volgende bekerwedstrijden zijn vastgelegd en op 21 september moet Eendracht eersteklasser Racing Genk uitschakelen wil het verder spelen in de Croky beker.

    04-09-2016 om 19:17 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    28-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17e Baljuwtochten, georganiseerd door Parel van het Pajottenland

    28.08.2016: Ik schreef me in voor 17,6 km en vertrok over verharde en meer natuurlijke wegen naar de rustpost in Vollezele. Na een frisdrank maakte ik daar een lus van bijna 6 km dat voor zeker 90% verhard was. Jammer... Terug in Vollezele verfriste ik nogmaals de keel en keerde dan terug naar Galmaarden, gelukkig nu met meer onverharde wegen.

    Het weer was zomers: zo'n 25°C en afwisselend zonnig en licht bewolkt. Mijn foto's staan bij Google.

    28-08-2016 om 20:40 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    27-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2016-2017, Helson Helchteren - E. Aalst (Croky Beker)

    27.08.2016: Helson Helchteren - E. Aalst: 1-2

    Na 11 minuten stond het al 0-2: in de 5de minuut mocht keeper Van Den Noortgaete een penalty omzetten, die was veroorzaakt doordat De Rock ten val gebracht werd, en in de 11de minuut trof De Man raak met een knap afstandsschot. Nadien bleef het zoeken naar een verdere uitbreiding van het verschil, maar dat lukte niet meer. Integendeel, in de 75ste minuut scoorde Ziriouhi de aansluitingstreffer, gelukkig bleef het bij deze eindstand, en maandag weet Eendracht wie de volgende tegenstander wordt, dat kan nu ook een eerste klasser zijn.

    Geeraerd stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Van Kerckhoven, Van Hoevelen, Marmitte (72' Diarra, gisteren pas aangeworven!!!), Yala Lusala, Mitu, Van Tricht (86' Claeys), De Rock (83' De Coninck), Verbrugge, De Man en Geenens F.

    27-08-2016 om 20:22 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2016-2017, HSV - FC Ingolstadt

    27.08.2016: HSV - FC Ingolstadt: 1-1

    De kop is er af, het 54ste Bundesligaseizoen is begonnen. In deze eerste wedstrijd kwam de thuisploeg door nieuweling Wood in de 30ste minuut op voorsprong (voor hem is de kop er dus ook af ). Dat doelpunt wordt misschien opgenomen in de keuzelijst voor "Tor des Tages" van ARD: Wood kreeg de bal direct van Adler, moest nog een tegenspeler uitspelen en scoorde dan strak. Nadat HSV de wedstrijd in de eerste helft controleerde, werd FC Ingolstadt in de tweede helft sterker en drong aan op de gelijkmaker. Die viel dan in een fase, waarin de Hamburgers het gebeuren eindelijk weer onder controle hadden - en door een curieus doelpunt, door Hinterseer gescoord: Cléber wou wegwerken maar paste naar de Ingolstadt-speler (79'). Een andere nieuweling, Kostic, toonde zich zeer bedrijvig.

    Labbadia stelde de volgende spelers op: Adler - Sakai, Cléber, Djourou, Ostrzolek - Jung (66' Diekmeier), Hunt - N. Müller (66' Halilovic), Gregoritsch (67' Lasogga), Kostic - Wood.

    26.08.2016: In oktober (25 of 26) speelt HSV in de volgende ronde van de Duitse beker tegen derdeklasser FR Halle (staat nu in de tweede helft van 't klassement).

    24.08.2016: HSV-legenden Horst Hrubesch (die zilver haalde in Rio na verlies van de finale van Brazilië), Uwe Seeler en ex-manager van HSV Heribert Bruchhagen werden eergisteren in Berlin geëerd met de „Ehrenpreis der Bundesliga“. Een avond voor zijn algemene vergadering roemde de Ligaverband hiermee de uitstekende prestaties van de drie acteurs voor het Duitse voetbal. "Onze sport leeft van de inzet van veel grote persoonlijkheden“, verklaarde de voorzitter Dr. Reinhard Rauball de beslissing, „Uwe Seeler, Horst Hrubesch en Heribert Bruchhagen hebben op verschillende vlakken  up hun eigen wijze maatstaven bepaald.

    Ekdal is opgeroepen voor de interlands van binnenkort voor Zweden, Bahoui echter niet ("Bahnon" dus...). 

    27-08-2016 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    22-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2016-2017, FSV Zwickau - HSV (DFB-beker)

    22.08.2016: FSV Zwickau - HSV: 0-1

    Geen overdreven score tegen een derdeklasser... En 't heeft nog lang geduurd ook, eer het doelpunt viel door Halilovic, die slechts zeven minuten na zijn vervanging scoorde (70'). De hele wedstrijd was HSV de duidelijk aktiefste ploeg, maar verzuimde tot dan toe de talrijke kansen om te zetten (vooral Wood, Müller en Sakai).

    Labbadia stelde de volgende spelers op: Adler - Sakai, Cléber, Djourou, Ostrzolek - Jung, Hunt - N. Müller (63' Halilovic), Gregoritsch (83' Lasogga), Kostic - Wood.

    22-08-2016 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    21-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2016-2017, Racing Waregem - E. Aalst (Croky Beker)

    21.08.2016: Racing Waregem - E. Aalst: 0-3

    Eendracht nam een droomstart en scoorde al na vier minuten de belangrijke vroege goal. Mitu werd met een bal in de rug van de verdediging in scoringspositie gebracht en faalde niet (4'). De thuisploeg probeerde te reageren maar kwam niet verder dan een paar afgevlagde aanvallen. Meer gevaar was er aan de overkant waar doelman Deprez twee pogingen van De Rock onschadelijk moest maken. Weynants kon na een counter toch eens uithalen maar Van Den Noortgaete lag in de weg. Na vijfentwintig minuten kregen de West-Vlamingen een nieuwe opdoffer te verwerken. Mitu legde gepast terug en Van Kerckhoven zag zijn afgeweken schot in doel belanden (25'). Weynants werd afgeblokt en Verbrugge verlengde een corner met het hoofd maar net over. Op het einde van de eerste helft draaide Van Tricht de bal net voorbij de verste paal en kon niemand bij een lage voorzet van Mitu.

    De tweede helft was nog geen minuut ver en de 0-3 hing al tegen de touwen. De Rock mikte raak na slecht ontzetten in de Waregemse defensie (46'). De eersteprovincialer bleef moedig strijden en kreeg een tweetal mogelijkheden maar zonder succes. Het duel kabbelde verder en er volgde een kansarm kwartier. Tot wit-zwart toch opnieuw wakker schoot en enkele goede kansen in mekaar bokste. Yala Lusala trof de binnenkant van de paal en De Rock besloot van dichtbij over. Na een mooie collectieve aanval over de grond kreeg Yala Lusala een nieuwe mogelijkheid. Deprez redde echter met de vuisten. In de slotfase leek Denoulet nog op weg naar de eerredder toen hij alleen op Van Den Noortgaete mocht afgaan maar hij verslikte zich in de bal en verkwanselde zo de kans. Eendracht wint dus al bij al vrij makkelijk van Racing Waregem en trekt volgende week naar het veld van Helson Helchteren.

    Geeraerd stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Van Kerckhoven, Van Hoevelen (78' De Koker), Marmitte, Yala Lusala, Mitu, Van Tricht (70' De Coninck), De Rock, Verbrugge, De Man en Geenens F. (67' Schoukens).

    21-08-2016 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    20-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Abdijtocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw

    20.05.2016: Ik parkeerde bij de abdij van Affligem en schreef me in voor de maximaal aangeboden afstand, zijnde 18 km. De omloop, ontworpen door Gustaaf, leidde mij langs vooral onverharde wegen via Doment en over de Graadbeek, naar Meldert. Daar pauzeerde ik bij een frisdrank want 't was wel vooral bewolkt, maar toch dorstig weer. Daar, in Meldert, stapte ik een lus vooral door het Kravaalbos, enkele stukken herinnerde ik mij van twee weken eerder, de Euraudax-tocht van Eddy.  Ook terugkerend naar Affligem had ik maar weinig asfalt of beton te begaan, langs de Molensvijver, de Abdij Maria Middelares en hopvelden. Gustaaf is zijn belofte van voorbije zondag dus zeker nagekomen.

    Af en toe brak de zon door de wolken, en het bleef warm genoeg voor een T-shirt. Mijn foto's staan bij Google.

    20-08-2016 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    16-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2016-2017

    16.08.2016: Op de website staat het (nog) niet te lezen, wel op het Facebook-profiel van HSV, Schipplock verhuist naar Darmstadt op uitleenbasis.

    12.08.2016: Wanneer HSV een speler uitleent, loopt het dikwijls het risico dat die speler verkast. Dat is nu ook het geval met Stieber die een driejarencontract tekende bij 1. FC Kaiserslautern, een tweedeklasser.

    06.08.2016: Sport1 was zo lief om de oefenwedstrijd tegen Stoke City uit te zenden, deze wedstrijd begon om 16.00 uur en ik had een zwaar dilemma want de olympische wegwedstrijd in Rio de Janeiro (gewonnen door Van Avermaet !!! ) werd ook rechtstreeks uitgezonden, vanaf half drie, af en toe onderbroken voor andere Belgen, dus heb ik gezapt.

    De betere start van de wedstrijd was voor de gasten uit Engeland, die binnen een week tegen FC Middlesbrough het nieuwe Premier League-seizoen starten. Ex-Hannover-speler Diouf dook reeds na twee minuten volledig vrij voor het doel van Adler, maar die hield de 0, en bleef zich onderscheiden. Eerst hield hij een gevaarlijk afstandsschot van Imbula (8') tegen en liet zich niet verschalken door Krkic (21'). Dat was dan ook de laatste waarschuwing voor HSV. Als antwoord stelde Gregoritsch (22') van op afstand de Stoke-keeper Butland op de proef. Geen minuut later herhaalde hij zijn poging na een zeer scherpe pas van Ostrzolek. Nog tien minuten later slaagde Gregoritsch (35') toch niet van op nauwelijks 20 meter. In de tweede helft slaagde Müller (54') er niet in te scorenmaar 120 seconden later was het toch zover. De zeer vlijtige Gregoritsch (56') devieerde een afstandsschot van Ostrzolek van op ongeveer 8 meter in doel. Nieuwelingen Halilovic (65') en Waldschmidt (77') probeerden de score te verhogen, maar slaagden er niet in. De Engelsen spookten niet veel meer uit. HSV behaalde dus een verdiende zege en luidden bij zomerse temperaturen het HSV-Volksparkfeest in.

    Labbadia stelde de volgende spelers op (volgens de website): Adler (46' Hirzel, volgens Sport1 was 't Mathenia) - Sakai, Jung, Cléber (90' Oschkenat), Ostrzolek - Ekdal (46' Diekmeier), Hunt (63' Porath) - Müller (63' Halilovic), Gregoritsch (63' Waldschmidt), Kostic (46' Bahoui, 82' Schipplock) - Wood (46' Lasogga).

    01.08.2016: Vandaag las ik in Het Nieuwsblad dat HSV voor Izquierdo van FC Brugge 12 miljoen EUR over had, maar voor de kleurgenoten was dat niet genoeg. De Colombiaan was echter wel graag gekomen. Dan zouden Lasogga en vooral Schipplock toch flink hun borst mogen nat maken hebben. Of dat nu met Kostic ook het geval is, valt nog af te wachten, tegen Bochum heeft geen van de drie gescoord.

    29.07.2016: Sport1 was zo lief om de oefenwedstrijd tegen en in Bochum uit te zenden. Ik hoop dat de trainer er wat aan had want wat ik zag van de wedstrijd (ik wist het wat te laat en het doelpunt van de thuisploeg was al genoteerd) was niet boeiend. Tot dan had HSV de wedstrijd beter onder controle, waarbij Kostic, voorlopig nog met rugunummer 33, na een trap van Müller tegens scoorde, maar hij zou buitenspel gestaan hebben (9'). Ook Lasogga (die na 30' Schipplock verving) had pech, toen hij kort voor de rust van op 25 m de dwarslat trof. Na de pauze bleef het beeld identiek. HSV had ook in een zo goed als volledig nieuwe opstelling wat meer controle over het spel, nieweling Halilovic probeerde veel in het middenveld maar in de laatste 30' waren de pogingen niet zuiver genoeg.

    Labbadia testte de volgende spelers: Adler (46' Mathenia) - Sakai, Cleber, Spahic (22' Djourou), Ostrzolek (46' Diekmeier) - Ekdal (46' Jung), Hunt (46' Porath) - Müller (46' Halilovic), Gregoritsch (46' Waldschmidt), Kostic (46' Bahoui) - Schipplock (31' Lasogga/61' Wood). 

    28.07.2016: Olic is terug naar München.  Maar dan wel naar 1860 München, tweede klasse, dus.

    25.07.2016: Filip Kostic verlaat VfB Stuttgart voor HSV. De 23-jarige Servische middenvelder onderging gisteren (zondag!) het medisch onderzoek in het UKE en tekende vandaag een contract tot 30.06.2021. Kostic verliet in 2014 FC Groningen voor VfB Stuttgart en speelde hij tijdens de laatste twee seizoenen 59 Bundesliga-wedstrijden, waarin hij acht doelpunten scoorde en 13 succesvolle passes gaf. Voor de Servische nationale ploeg mocht hij tot dusver vier keer meedoen. Kostic traint morgen voor het eerst mee en woensdag gaat hij mee op trainingskamp naar Harsewinkel (27.7.-3.8.).

    HSV doet verder dienst als uitzendbureau.   HSV heeft namelijk het contract met Batuhan Altintas opengebroken en verlend tot 30.06.2018. Maar de aanvaller wordt meteen voor een jaar aan Kasimpasa Istanbul uitgeleend, eer hij bij de roodbroeken terugkeert (als hij terugkeert, Demirbay werd ook al enkele seizoenen uitgeleend en komt ook niet terug). 

    21.07.2016: Alen Halilovic, een 20-jarige offensieve middenvelder, komt over van FC Barcelona naar Hamburg en heeft er een contract tot 30.6.2020. Halilovic was tijdens het vorig seizoen aan Sporting Gijon uitgeleend en speelde er 36 wedstrijden (3 doelpunten, 5 assists). Bij FC Barcelona was de negenvoudige Kroaatse national eerst in de beloftenploeg opgeleid, nadat hij bij Dinamo Zagreb, pas 16 jaar, de sprong in de 1ste Kroaatse klasse speelde (44 wedstrijden, 7 doelpunten). 

    17.07.2016: Er zijn uitbreidingsplannen voor het stadsvervoer besproken die het wegverkeer naar het stadion zou moeten vergemakkelijken en vooral minder druk maken, dat met dus uitbreiding van een lijn van het openbaar stadsvervoer. Een van de twee opties lijkt mij zeer interessant: die van metrolijn U5, die de Hagenbecks dierentuin rechtstreeks zou verbinden met het stadion, dus verder dan metrostation Stellingen. Dat zou dan wellicht ook meteen de pendelbusdienst opheffen? Bij de aanschaf (vooral via de website) zit ook een heen- en terugticket met het openbaar stadsvervoer.

    Van een uitzendjob kan een vaste job komen, en nog wel elders: Demirbay komt niet terug, hij gaat met een vast contract bij Hoffenheim spelen.

    01.07.2016: HSV is precies een uitzendbureau.  HSV heeft  de 18-jarige Arianit Ferati, een offensieve middenvelder, een contract laten tekenen en meteen voor een jaar uitgeleend aan Fortuna Düsseldorf (2de klasse). Voordien speelde hij bij VfB Stuttgart en voor de Duitse -19-ploeg (en had hij daar Hrubesch als coach? Wel volgens diens biografie).

    30.06.2016: Ik dacht dat HSV al op trainings- en oefenwedstrijdvakantie in Graubünden (CH) was, maar ze zijn nu pas vertrokken. Of Djourou en Ekdal (en Stieber? Of blijft hij uitgeleend?) erbij zijn, weet ik niet, wel nieuweling Luca Waldschmidt (20 j, 1.81 m), een aanvaller van Eintracht Frankfurt.

    29.06.2016: De kalender voor het volgend seizoen is al klaar en publiek beschikbaar op de website van HSV! De laatste match is thuis en ... opnieuw tegen VfL Wolfsburg.  

    26.06.2016: Na Ekdal is nu ook Djourou naar huis (of naar Graubünden, als hun HSV-collega's daar nog zijn), Zwitserland speelde 1-1 gelijk tegen Polen in de reguliere speeltijd, tijdens de verlengingen veranderde de score niet. Xhaka was de enige die de penalty niet omzette, dus Zwitserland heeft Frankrijk en het EK verlaten. Nu Stieber nog...  Edit, inderdaad, Stieber, die op de bank bleef zitten, is ook naar huis, België won met liefst 0-4, Alderweireld, Batshuayi, Hazard en Carrasco.

    23.06.2016: Gisteravond speelde Ekdal de hele wedstrijd uit tegen de Rode Duivels die met 0-1 (Nainggolan) wonnen van de Scandinaven. Die hadden dan nog de pech dat Italië verloor van Ierland, dus Ekdal mag met vakantie (of 't moet zijn dat Labadia hem in Graubünden verwacht). Komende zondagavond mag Stieber (die nauwelijks 10' meedeed) misschien ook zijn koffers pakken. Wood heeft overigens ook gedaan op de Copa de America Centenial, de finale is tussen Argentinië en Chili.

    21.06.2016: Terwijl ik op wandel was in Kent (UK), verzekerden Djourou (Zwitserland) en Stieber (Hongarije) zich van wedstrijden in de volgende ronde. Nu Ekdal (Zweden) nog maar niet ten koste van België (dat met 3-0 won van Ierland)!

    Ergens tussen 19 en 22 augustus begint het bekerseizoen in de Bundesliga en HSV heeft FSV Zwickau geloot, een ploeg die net naar derde klasse promoveerde.

    15.06.2016: Zwitserland, met Djourou in de kern, speelde gelijk tegen Roemenië, 1-1.

    14.06.2016: Het eerste HSV-doelpunt is een feit, dan nog wel door iemand die uitgeleend is...  Stieber scoorde het tweede doelpunt in de wedstrijd van Hongarije tegen Oostenrijk (0-2).

    13.06.2016: Ekdal mocht nog de laatste minuten spelen tegen Ierland, dat wel eerst op voorsprong kwam, maar zelf de owngoal binnenkopte op voorzet van Ibrahimovic (1-1 dus).

    11.06.2016: Djourou en zijn Zwitserse collega's (onder wie ex-collega Behrami) wonnen met 1-0 van Albanië, doelpunt gescoord door Schär.

    10.06.2016: Er moet nogal wat petrol in de soep geweest zijn tussen Drobny en HSV, als je bekijkt waar hij het doel zal verdedigen: Werder Bremen of all teams...

    08.06.2016: Nieuweling Wood heeft al reclame gemaakt bij de HSV-supporters, in de Copa de America Centenario scoorde hij voor de VS een van de vier doelpunten (tegen Costa Rica).

    31.05.2016: Behalve de Rode Duivels kan ik ook Zwitserland (Djourou), Zweden (Ekdal is dus genoeg gelezen van zijn huiselijk ongevalletje) en Hongarije (Stieber) volgen tijdens het EK.

    Vier jongeren zijn gepromoveerd van de jongerenploeg naar de eerste selectie: Jonas Behounek, Frank Ronstadt, Finn Porath en Mats Köhlert.

    30.05.2016: Dat Djourou met zijn landgenoten van de Rode Duivels verloren, is al geweten. Spahic scoorde als enige voor zijn land (1-3 tegen Spanje), maar "vloog" later van het plein met een rode kaart. Wood had meer succes, de 23-jarige aanvaller won gisteren met USA tegen Bolivië met 4-0 en vierde hiermee de derde overwinning op rij. Hij gaf de voorzet voor het derde doelpunt van Zardes. Daarmee zijn de US gekwalificeerd voor de Copa Amerika die op 3 juni in eigen land begin.

    Petric stopt met voetballen na dit seizoen, met nog een zege op dinsdag tegen PAOK Saloniki kunnen Petric en Panathinaikos in Griekenland de kwalifikatieronde voor de Champions League halen. De nog steeds populaire Kroaat speelde 136 officiële wedstrijden - meer dan voor eender welke andere club - voor HSV en scoorde 61 doelpunten (o.a. tegen Sporting Anderlecht en Standard Luik).  

    29.05.2016: Spahic heeft zijn contract verlengd met 1 seizoen, dus tot en met 30 juni 2017.

    28.05.2016: Deze namiddag speelde Zwitserland, met Djourou en ex-HVS-er Behrami een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Rode Duivels. Deze laatste wonnen met 1-2, al kwamen de Zwitsers op voorsprong door ene Lang. Even later trapte R. Lukaku een voorzet van ex-Eendrachter Mertens binnen. Deze twee doelpunten zag ik niet omdat ik nog naar de voorlaatste etappe van de Giro keek. Het fraaie doelpunt van De Bruyne zag ik wel alsook het schitterende bijna-doelpunt van Origi, net over de deklat getipt door de Zwitserse keeper.

    Ander internationaal nieuws is dat Ekdal zich onlangs bezeerde, en niet eens op een voetbalveld, 't is nog af te wachten of we hem binnenkort in Frankrijk tegen de Belgen zullen zien.

    17.05.2016: Adler is door het tijdschrift "kicker" verkozen voor de ploeg van het jaar. Met een gemiddelde van 2,65 punten gaat hij net vooraf aan Dortmunds Mkhitaryan (2,57). Tegelijkergijd is Adler de enige speler in die ploeg die niet bij een top-3-club van de Bundesliga speelt.

    Christian Mathenia, 24-jarige keeper, verlaat het komend seizoen SV Darmstadt 98 voor HSV. Vandaag slaagde hij in de medische tests in het UKE in Hamburg en ondertekende dan een contract van drie jaar, tot 30 juni 2019.

    15.05.2016: Bobby Wood komt van Union Berlin naar HSV, de 23-jarige speler van de nationale ploeg van de USA tekende een contract van vier jaar tot 30 juni 2020. De in Honolulu geboren aanvaller speelt sinds meer dan 9 jaar in Duitsland: in januari 2007 verliet hij de Irvine Strikers voor de jongerenploeg van 1860 München. Na 46 wedstrijden voor de tweede ploeg (12 doelpunten) en 50 matches voor de eerste ploeg (3 goals) werd hij voor een half jaar aan FC Erzgebirge Aue uitgeleend en verhuisde vorige somer naar Union Berlin. Hier scoorde hij 17 doelpunten in 27 wedstrijden. Voor de door Klinsmann getraineende nationale ploeg van USA deed Wood tot dusver 23 keer mee en scoorde 12 doelpunten, onder andere tegen de Duitse nationale ploeg bij de oefenpot in Köln. Lasogga en vooral Schipplock kunnen maar best hun borst nat maken.

    16-08-2016 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    15-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18e Ankertocht, georganiseerd door Wsv Land van Rhode vzw

    15.08.2016: Ik schreef me in voor 18 km en legde deze afstand af in het aangenaam gezelschap van Rudy (nieuwbakken voorzitter van WSV Wetteren) en zijn vrouw Lut(garde). Al babbelend kwamen we na zowat 7 km over verharde en vooral onverharde wegen in het centrum van Oosterzele. Daar troffen zij vele bekenden (ik ook ) zoals hun clubgenoten Marleen en Kurt die ons gezelschap hielden tijdens de lus (ca. 7 km) en ook nadien nog een eind tot aan een splitsing, want zij hadden gekozen voor 21 km. Terug in de tent namen wij afscheid, er was veel volk en ik nam dan geen portie mosselen met friet.

    Het weer was nog iets beter dan gisteren met volle bak zon en aangename temparturen. De foto's staan nu bij Google...

    15-08-2016 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    14-08-2016
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2016-2017, Club Luik - E. Aalst (Croky Beker)

    14.08.2016: Club Luik - E. Aalst (Croky Beker): 1-2

    De thuisploeg toonde zich het gevaarlijkst in de aanvangsfase van de wedstrijd. Lambrecth probeerde Van Den Noortgaete te verschalken met een lob maar onze doelman was bij de les. Daarnaast kon Dheur niet profiteren van een misverstand tussen Van Den Noortgaete en Claeys, die te kort terugkopte. Even later werd de doorgebroken Lwangi net buiten het strafschopgebied foutief gestopt door Van Hoevelen. De Luikenaars hadden graag een rode kaart gezien maar scheidsrechter Gleton hield het gelukkig bij geel. De daaropvolgende vrije trap van Dufer verdween via de muur in hoekschop. Eendracht stak stilaan ook de neus aan het venster. De Rock kopte naast na een voorzet van Van Tricht en Yala Lusala mikte op het halfuur voorlangs. De eerste helft kabbelde naar het einde zonder doelgevaar en er werd dan ook gerust bij een al bij al vrij logische 0-0.

    De troepen van coach Brogno kwamen furieus uit de kleedkamer. Falko Geenens moest een voorzet in extremis in corner glijden en Van Den Noortgaete pakte een schuiver van Dheur. Nog warmer werd het toen Teruel de paal trof met een afstandsknal. Aan de overzijde toonde Eendracht zich efficiënter. Doelman Matthys loste een schot van Van Tricht en De Rock was er als de kippen bij om de thuisploeg een koude douche te bezorgen (0-1). Bij RFC Liège waren ze wat van slag en wit-zwart kreeg de betere mogelijkheden. Matthys stopte nu wel een poging van Van Tricht, Verbrugge kopte over na een vrije trap en De Rock besloot met links naast na een persoonlijke actie. Met het slotkwartier in zicht dreef de thuisploeg de druk op en Van Den Noortgaete voorkwam de gelijkmaker met twee prima reddingen bij kansen voor Lambrecth en Mauclet. Nadat De Rock naast trapte, hingen de bordjes een tiental minuten voor tijd dan toch weer in evenwicht. Lambrecth schoof de lage voorzet van Dufer tegen de netten (1-1). Eendracht toonde weerbaarheid na deze tegenslag. Falko Geenens kopte over na een hoekschop en De Man knalde eveneens over. Bij de volgende aanval was het wel raak. Matthys kreeg een indraaiende vrije trap van Van Tricht niet onder controle en De Rock kon de bal andermaal in doel tikken (1-2). In de slotminuut mocht De Rock van op de eigen speelhelft nog alleen op het vijandige doel afgaan maar onze moegestreden doelpuntenmaker verzuimde om zijn hattrick te vervolmaken. Eendracht behaalt dus een mooie 1-2 uitzege en mag een vervolg breien aan het bekerparcours. In de volgende ronde wacht een verplaatsing naar eersteprovincialer Racing Waregem.

    Geeraerd stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Claeys, Van Hoevelen, Marmitte (72' De Koker), Yala Lusala, Mitu, Van Tricht, De Rock (91' Schoukens), Verbrugge (63' Blankaert), De Man en Geenens F.

    09.08.2016: Er zit nog geld in de kassa.  Verdediger Jordan Atheba (22) heeft zopas een contract van één seizoen ondertekend bij Eendracht Aalst. De Belgische Ivoriaan is een jeugdproduct van Standard en was jarenlang een vaste waarde bij de jonge Rode Duivels aan de zijde van onder meer Praet, Malanda zaliger en Jordan Lukaku. In 2013 werd hij het hof gemaakt door Atlético Madrid maar Standard lag dwars. Een doorbraak bij de Rouches kwam er niet en Atheba trok in 2015 een half jaar naar de Cypriotische topklasser AEK Larnaca. Afgelopen seizoen trainde hij met de A-kern van Waasland-Beveren en speelde hij er met de beloften. Atheba wil zich bij Eendracht Aalst opnieuw in de kijker spelen om terug in het profvoetbal terecht te komen. Hij is een verdediger met offensieve impulsen die zowel kan ingezet worden op de rechtsachter als centraal in de defensie.

    14-08-2016 om 18:49 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.9e Lennikse Feestentocht, georganiseerd door Lennikse Windheren

    14.08.2016: Ik schreef me daar elektronisch in voor 14 km die uit twee lussen bestond. De eerste leidde mij via Gooik terug via Sint-Kwintens-Lennik (de inschrijving was in Sint-Martens-Lennik), eerst over vooral verharde wegen maar gaandeweg kreeg ik ook meer natuurlijke paden te bewandelen. Terug in de startzaal verfriste ik eerst de keel alvorens de tweede lus, naar Eizeringen (nog een frisdrank), aan te vangen. De weg terug van Eizeringen was toch weer vooral verhard.

    Het weer was zoals het hoort te zijn, in augustus, droog, zonnig en met een aangename temperatuur.

    De foto's staan bij Google...

    14-08-2016 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen


    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per maand
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 11--0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!