Ik ben Staf De Raeymaeker
Ik ben een man en woon in Heverlee () en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 30/07/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: groententuin, koken, digitale foto en film en reizen..
dagelijkse roddels van alles van de laatste dagen.
interessant boek lezen? Ga eens kijken op
http://www.wwaow.com/wwaow/site/bookdetail/?bookid=2935
01-11-2009
weekend
We zijn voor het weekend naar Rudi en Chantal geweest. Altijd heel gemoedelijk en altijd een warm nest waar je in terecht komt. Het zijn gewoon eerlijke mensen die zeggen wat ze voelen en denken en daar hou ik van. We zien mekaar een aantal keren per jaar en nog nooit is dit tegen gevallen. Het zijn echt goeie vrienden. Mensen waar je kan op leunen en steunen. Gisteren naar het Rubenshuis in Antwerpen geweest ( ik wilde ook absoluut dat Adriaan Brouwertje zien) en nadien naar een bruin café getrokken, waar zij af en toe een pintje gaan drinken. Zeer speciaal. Een ambiance tot en met. Zo iets heb ik in Leuven nog nooit gezien of mee gemaakt. We zijn 's avonds samen gaan eten in "'t schoon verdiep" in Boom. Prachtig gewoon. Ik kan over deze dagen bijna een boek schrijven, maar voorlopig hou ik het bij deze kleine impressie.
vandaag op twee plaatsen bloemen gaan plaatsen op het kerkhof. Volgende week moet ik nog bij ons moeder passeren om eens een babbeltje te doen. Een traditie, al denk ik in het jaar meer aan deze mensen, dan in deze periode. Als je mensen graag hebt gezien, denk je daar zeer veel aan. Als je met familie samen komt, worden er altijd anekdotes en uitspraken of fratsen van de overledene boven gehaald. Op die manier denk je natuurlijk ook regelmatig aan hen. Ach ja het is weeral de commercie die dergelijke dagen in stand houdt. Enfin, we doen er aan mee, zoals aan zo veel van die dingen. In de loop van de jaren zijn er dan nog een aantal "speciale" dagen bij gekomen. Neem nu halloween. Dat bestond tot voor een paar jaar niet in België. Je doet iets speciaals op die dagen of het blijft bij de gewone dag dagelijkse dingen. Nog zo een die vroeger niet bestond: valentijn. Doen wij ook niet aan mee. Je weet wat je aan mekaar hebt en wat je voor mekaar voelt. Dat kan je alle dagen van het jaar vieren.
Een beetje nostalgie op computer gezet om dit later te branden en op cd te zetten. Mijn neef had een lp van kleinkunsteiland mee gebracht en ik had er nog eentje van Vercruusse. Weinig mensen zullen dit kennen of hier enige binding mee hebben, maar voor mij zeer herkenbaar. In de wintermaanden gaan we eens door de platen surfen die we hier nog hebben om daar het beste uit te halen. Soms kocht je een lp om dan één of twee nummertjes goed te vinden. Op die manier ga ik ze selecteren en dan branden op cd.
ondanks het feit dat het herfst is en het dan nat, kil en koud is, hebben we een prachtig najaar. Het was vandaag 25 graden in mijn serre. Ik had een paar dagen geleden nog sla, peterselie en bloemkool uitgezaaid en dat komt al allemaal boven. Mijn tuintje ligt daar midden in de aller mooiste natuur en het is dus absoluut plezierig om eens even te niksen en nu naar het kleurenpallet te kijken. Wat een pracht. Ik hou meer van de lente omdat we dan naar de heerlijke warme zomer gaan, maar als het aankomt op kleur en geur, is dit eigenlijk de meest fantastische periode van het jaar.
Gisteren schreef ik dat we het destijds thuis niet "breed" hadden en dat was ook zo, toch wil dit niet zeggen dat we "arm" waren. We hadden op gebied van kunst en cultuur alles mee. We werden grootgebracht met het appreciëren van klassieke muziek en van kunst. Dus dit kan je absoluut niet als "arm" beschrijven. Daarenboven hebben we met volle teugen genoten van alles wat de natuur ons te bieden had. We hadden een tuin van 200 meter diep met alle mogelijke groenten en fruit. Ik herinner me dat ik samen met mijn broer op het einde van het seizoen nog de laatste peren moest gaan plukken. Die werden op de zolder gelegd. Maar daar stond dan ook de honing waar af en toe eens moest in geroerd worden. Wat deden wij? We pakten een vers geplukte peer en die dopten wij in die honing en die aten we dan zo op. Eigenlijk was het belangrijkste de menselijke en zeer gewone en simpele manier van leven die we mee kregen van thuis uit. Te braaf opgevoed misschien, maar ik zal me daar absoluut nooit voor schamen.
Vandaag bij ons Leen op bezoek geweest. Zoals dikwijls praten we veel over vroeger en over onze belevenissen van toen. We hadden het thuis destijds niet zo breed en ik heb in mijn kindertijd ooit maar één keer echt speelgoed gekregen voor mijn St Niklaas. Gezien ons ma het met weinig centen moest stellen, werd er telkens iets nuttigs door de sint gebracht. Een sjaal, kousen, een trui en van die dingen meer. Altijd stond er op tafel voor iedereen een bord met een stukje marsepein en fruit. Ook weer een nuttig geschenk natuurlijk. Mijn meter kocht me ooit een metalen kraanwagen met daaraan twee kettinkjes en twee haspeltjes. Het ene hendeltje diende om de grijper naar beneden te laten en het tweede om dat ding open te doen en weer dicht. Wat ben je daar mee als je niks kan grijpen? Ons ma had er iets op gevonden. Ik kreeg van haar een zak gedroogde witte bonen die ze voor mij op de grond uitgegoten had. Zie je me al bezig? Ergens in de living die bonen oppikken om ze dan een eindje verder terug uit te kieperen en dan de omgekeerde beweging. Toch een onbezorgde kindertijd gehad. Ik kan er nog uren over doorgaan.