Ik ben Staf De Raeymaeker
Ik ben een man en woon in Heverlee () en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 30/07/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: groententuin, koken, digitale foto en film en reizen..
dagelijkse roddels van alles van de laatste dagen.
interessant boek lezen? Ga eens kijken op
http://www.wwaow.com/wwaow/site/bookdetail/?bookid=2935
01-11-2014
dom accidentje
Gisteren had ik het voor. Een stom accidentje zonder veel erg. De living is de laatste tijd zo wat herschapen tot een tweede bureau, kwestie van me niet altijd te moeten afzonderen als ik op mijn computer wil werken. Dus mijn laptop staat hier op de salontafel te pronken en in de eetplaats ligt een aantal paperassen. De laatste weken ben ik oververmoeid en val dikwijls zo maar in slaap. Gisteren was ik op mijn laptop aan het werken, voorovergebogen in de zetel en ik viel gewoon in slaap tijdens die bezigheid. Ik ben uit de zetel gevallen en heb mijn hoofd ergens aan geschaafd. Allemaal geen erg, maar... Overal waar ik nu binnenkom, moet ik tekst en uitleg geven. Wel, wat heb je voorgehad? De meest voorkomende reactie is natuurlijk : wel man, slaag gehad van je vrouw? Stom, maar ook mijn echte uitleg vinden ze best grappig allemaal.
Eerder al, haalde ik dat nog eens aan, maar toen werd ik terecht gewezen en "men" beweerde dat dat niet zo was en dat ik me vergiste. Wel, met zo dikwijls naar de kliniek te gaan heb ik het fenomeen terug vastgesteld. Misschien is het streekgebonden, ik weet het niet. Zeer veel mensen begroeten je met "goeie morgenT. Van waar komt die T achteraan vraag ik mij af. Vertel me nu niet dat het niet zo is, want ik hoorde het elke dag. Het begon al 's mogens bij de man die in de koffiehoek aan het poetsen was. In de wachtzaal hoorde ik het meerdere keren en er waren ook verpleegkundigen die dat op die manier zegden. Iemand enige uitleg over dat foute gebruik van die T?
Op een dag komt komt Mon ( de man van het blog over Felix Timmermans ) te weten dat het Duitstalige Timmermans genootschap er mee stopt en dat al hun jaarboeken over de laatste 24 jaar gratis te verkrijgen zijn. Hijzelf is lid en heeft dus de ganse reeks al, maar hij denkt aan mij. Hij besteld al de boeken en vind zelfs een truucje om ze zonder portkosten bij hem thuis te krijgen. Daarenboven komt hij ze dan ook nog gratis bij mij afleveren. Schitterend, zowel de boeken als de man. Via deze weg Mon, hartelijk bedankt, je hebt me hiermee een groot plezier gedaan.
Ik die zo graag eet!! Ze hadden me op voorhand verwittigd. Door de bestraling zou mijn smaak verminderen of zelfs volledig weg gaan. Jammer, maar heilaas, maar het bleef niet bij die "zou", ik proef nog amper wat ik eet. Deze namiddag bracht schoonzus marsepein mee en daar ben ik verzot op, wel, één beet heb ik gedaan en de rest heb ik weggelegd. Niet dat ik een snoeper ben, maar marsepein met chocolade , daar bega ik een moord voor. Waar je me ook altijd plezier kan mee doen is tomaat in al zijn vormen en bereidingen, maar dat mag ik niet meer eten. (voorlopig goddank) Door die wekenlange bestraling is mijn mond binnenin volledig verbrand en tomaat zou te fel irriteren. Geluukig zal dit ongemak langzamerhand verdwijnen. Gisteren zette de dokter echter een domper op mijn hoop. Het zou maanden kunnen duren. Toch komt dan de optimist in mij terug boven en dan denk ik dat dit bij mij veel sneller zal gaan. Hoop doet leven.
Als 65+er hebben we tot nu toe gratis busvervoer. Een mooi initiatief van de Lijn. Iedereen van ons was zelfs bereid om daar "iets" voor te betalen. Niet dat wij zo een grote busgebruikers zijn, maar af en toe als we naar de stad gaan durven we die al eens gebruiken. Neem nu dat we een keer of tien per jaar de bus nemen. Nu is er een voorstel om aan de 65+ers een bijdrage te vragen van 180 euro. Dit is drastisch. Je moet dat eens omrekenen. Eigenlijk wil men gewoon zeggen dat er voor bejaarden geen enkel voordeel meer zal zijn en dat je zal moeten betalen zoals iedereen. Misschien terecht zullen er een aantal vinden, maar je straft toch mensen die vanwege hun leeftijd af en toe eens een busrit maken. Die menskes moeten dan maar thuis blijven. Ik ken iemand die al eens graag naar de stad gaat, maar van bij haar thuis, is het tot het centrum alleen maar bergop en dat kan ze niet meer aan, dus neemt ze de bus. Gedaan daar mee, want zo wordt een ritje veel te duur. Natuurlijk bestaan er ook nog de rittenkaarten. Maar ja, het verschil tussen gratis en een betalende rit is toch groot. Natuurlijk, kan je zeggen, is een 65+er niet beter dan een ander en moet die ook maar betalen. Dan hadden ze dat systeem nooit in het leven mogen roepen. Een voordeel afpakken doet pijn. Toch eigenaardig dat er tot nu toe van niemand, ook van geen enkele vereniging ook maar één woord van protest is geweest.