Ik ben Staf De Raeymaeker
Ik ben een man en woon in Heverlee () en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 30/07/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: groententuin, koken, digitale foto en film en reizen..
dagelijkse roddels van alles van de laatste dagen.
interessant boek lezen? Ga eens kijken op
http://www.wwaow.com/wwaow/site/bookdetail/?bookid=2935
28-07-2012
speed
Gisteren een vlammende ruzie hier in een van de appartementen. Het ging over "speed". Zij riep dat hij speed beloofd had, maar hem zelf gebruikt had. Natuurlijk ontkende hij en van het ene woord kwam het andere. Ocharme. Gelukkig ben ikzelf nooit met dergelijke producten in aanraking gekomen of heb ik nooit zo iets gebruikt. Nochtans ben ik in de flower powertijd opgegroeid. Kans genoeg gehad en nooit aan toegegeven. Een goed en warm nest gehad. De goeie vrienden? Geluk gehad?
Zendmasten en straling. Omdat ik deze week een reportage op tv zag met een arts die een proces had aangespannen tegen de uitbater van een zendmast die op een speelplein werd geplaatst, ben ik natuurlijk gaan lezen over eventuele straling, want daar ging het over. Zo zit ik in mekaar. Ik wil daar meer over weten. Compleet tegenovergestelde stellingen. Natuurlijk verdedigde iedereen daarin zijn mening en opinie. Allemaal wetenschappelijk gefundeerd(?) Ik denk dan maar hardop; ook die dokter zal wel een GSM gebruiken, draadloos internet hebben en misschien nog een aantal dingen die bij hem binnenshuis straling geven. Och ja, waar moei ik me mee?
Een tijd te weinig geschreven en nu misschien iets te veel. Och ja, wat doet het er toe. Ik heb me altijd sterk gehouden met te vertellen dat ik perfecte ogen heb. Ik kon en kan nog altijd de bijsluiters van medicatie perfect lezen, als ik maar voldoende licht heb. Toch ondervind ik al een tijd dat bij het computerscherm lezen, ik één oog dicht moet doen om alles heel scherp te zien. Deze namiddag naar de oogarts geweest en alles is niet zo schitterend. Binnen twee dagen loop ik dus ook rond met een leesbrilletje. De rest is nog ok;
Gisteren was er op TV een uitzending over de weddes van euro parlementsleden. Normaal is dit 6.200 netto per maand. Daar kan een mens al een boterham mee kopen. Daarbij komt een premie per keer dat ze aan een zitting deelnemen. Of dat niet genoeg is kunnen ze nog duizenden euro krijgen om hun werkzaamheden op een degelijke manier te laten verlopen (telefonie, pc...) en ook krijgen ze nog een reisvergoeding. Velen hebben dan ook nog andere functies in bijberoep (!) Ik weet dat hij al veel geplaagd is daarmee, maar ik wil hem toch als voorbeeld aanhalen. Onze vriend Jean Luc. Die verdiende als euro parlementariër 7937 per maand. Zitpenningen 304. Mag besteden voor zijn werkzaamheden 4.299 en 4.243 reiskosten + 0,50 per kilometer. Nog een paar jobs: Umicore 40.000/jaar. AB inbef 67.000 +12.000 en 15.000 aandelenopties. Lotus 17.500 + 5.000. Ik zal maar stoppen zeker. Wordt een mens daar niet misselijk van.
Een tijd geleden schreef ik ook al eens iets over de beruchte ratingbureaus. Gewoon schandalig wat die mensen teweeg brengen. Wat me dan altijd aan het nadenken zet is, waarom zeer veel landen die mensen massa's geld overmaken (meestal is dit via een abonnement) om daar achteraf negatieve kritiek van te krijgen. België betaalde vorig jaar meer dan 100 miljoen om dan tenslotte een negatieve beoordeling te krijgen. In plaats van branden te blussen, gebruiken die kantoren alleen maar brandversnellers. Natuurlijk moet iedereen zijn opinie kunnen uiten, maar bestaat er ook een controle op die ratingbureaus? Neen, absoluut niet. Er is geen transparantie en geen duidelijkheid over hoe ze tot hun beoordeling komen. Wist je trouwens dat een aantal (goed betaalde) werknemers uit de wereld komen waar ze nu kritiek op geven. Nog een weetje: bij het begin van de crisis, gaven ze een AAA aan een firma en de dag nadien ging die over kop. Foei, ik walg er van.
8 kaarsjes al heeft Evora mogen uitblazen. Mens toch wat gaat het snel. Feestje natuurlijk! Een vaststelling die ik telkens doe op dergelijke bijeenkomsten. Elke familieclan kruipt bij mekaar al kennen we mekaar ondertussen al zo veel jaar. Nu denk ik er aan dat ikzelf mee aan de basis lig van zo een scheiding en daarin ook in de fout ga. De laatste jaren organiseerde ik enkele keren een feest en dan plaatste ik de naamkaartjes op de tafels. Telkens liet ik de familieleden van één van ons bij mekaar zitten in plaats van ze eens te mengen. Wie weet welke interessante ontmoetingen en gesprekken zouden hier niet hebben kunnen uit voortvloeien. Als je de mensen vrij laat, gaan ze sowieso bij hun eigen broers, zussen, ouders enz. zitten.