Er zijn 2 miljard kinderen over de gehele wereld. Een gemiddelde van 3,5 kinderen per huishouden levert een totaal van 108 miljoen huizen op. Men neemt aan dat elk huishouden tenminste 1 goed kind bevat (dit is een optimistische schatting). De Kerstman heeft 31 uur de tijd dankzij de verschillende tijdzones en de rotatie van de aarde, aangenomen dat hij van oost naar west werkt (wat logisch lijkt). Dit zijn dus 3,48 miljoen huizen per uur, ofwel 968 huizen per seconde. Dit betekent dat hij per huishouden 1,033 milliseconden heeft om te parkeren, uit de slee te springen, door de schoorsteen te springen, de cadeautjes onder de kerstboom te leggen, weer in de schoorsteen te klimmen, de slee op te starten en naar het volgende huis te gaan. Als we ook nog eens aannemen dat al deze huishoudens gelijk zijn verdeeld over de wereld, hebben we het nu over 1,3 kilometer per huishouden, en een totale rit van 140,4 miljoen kilometer. Dat betekent dat de slee van de kerstman met een snelheid van 1.258,1 kilometer per seconde reist: 4.194 keer de snelheid van het geluid. Een normaal rendier haalt hooguit 60 kilometer per uur. Het gewicht op de slee leidt tot nog iets interessants: aangenomen dat ieder kind een normale legodoos zou krijgen (ongeveer 1 kilo), draagt de slee dus minstens 108 miljoen kilo, waarbij het gewicht van de Kerstman is genegeerd. Op het land kunnen normale rendieren niet meer dan 160 kilo trekken.
Zelfs als een "vliegend rendier" tien maal dit gewicht zou kunnen trekken, kunnen we niets met acht of negen rendieren. We hebben er 675.000 nodig. Het totale gewicht wordt nu 148,5 miljoen kilo. 148,5 miljoen kilo met een snelheid van 1.258,1 kilometer per seconde zorgt voor een waanzinnige wrijvingskracht. De rendieren zullen op dezelfde manier verhit worden als een ruimtesonde die door de atmosfeer van de aarde heen komt. De voorste twee rendieren zullen naar schatting 14,3 miljard kilojoule per seconde absorberen. Waarschijnlijk zullen ze hierdoor ontploffen en de twee rendieren achter zich aan de wrijvingskracht blootstellen.
Ook zullen er geluidsknallen als nooit tevoren worden waargenomen. In 0,00426 seconden zal het hele team van rendieren zijn ontploft. In de tussentijd wordt de Kerstman aan middelpuntvliedende krachten van 17.500 keer de zwaartekracht worden blootgesteld. Een Kerstman van 300 kilo wordt zo de lucht in gesmeten met een kracht van 443.150 Newton.
Conclusie: Als de Kerstman ooit pakjes heeft gebracht op Kerstavond,
Deze spin treft men voornamelijk aan in Brazilië. De spin heeft een lichaamslengte van 5 à 6 cm. Beschreven door Tesmoingt,1996.
Avicularia urticans
Peruviaanse roodteenvogelspin, ook wel bombardeer boomspin genoemd. De soort werd pas in 1994 wetenschappelijk beschreven. Bij bedreiging zal deze spin snel wegvluchten of zelfs wegspringen en sommige soorten kunnen hun halfvloeibare uitwerpselen gericht wegschieten. De spin is endemisch in Peru en leeft in bossen. De prooi wordt gevangen door deze te bespringen. Het is een relatief kleine, zwarte spin met een roodachtig achterlijf en oranjerode tarsa (tenen). Het lichaam bereikt een lengte tot ongeveer 5 centimeter. Beschreven door Schmidt, 1994.
Avicularia velutina
Voornamelijk afkomstig uit Venezuela. Beschreven door Simon (Frans arachnoloog ), 1889.
Avicularia versicolor
Het is de bekendste soort uit het geslacht Avicularia. De soort staat ook wel bekend onder andere namen zoals (Antilliaanse) rozeteen (boom)vogelspin of (Antilliaanse) rozepoot (boom)vogelspin. De veelkleurige boomspin is een middelgrote spin en bereikt een lengte van 11 tot 15 centimeter. De spiderlings zijn helderblauw van kleur, ze krijgen later de bonte kleuren van de volwassen exemplaren. De volwassenen hebben een groen schild, een rood abdomen en zwarte, met rode, roze en bruine banden. Het mannetje is wat dunner dan het vrouwtje. Deze spin komt voornamelijk voor in Zuid-Amerika, het is een boombewoner die ook steeds vaker in steden wordt aangetroffen. Het voedsel bestaat voornamelijk uit veenmollen, sprinkhanen, motten, andere vliegende insecten en anolissen (kleine hagedissen). De jongen eten kleinere prooien als fruitvliegen en veenmollen. Beschreven door Charles Athanase Walckenaer (Frans entomoloog en arachnoloog), 1837.
A.versicolor
A.versicolor
Avicularia violacea
Deze spin komt meestal voor in Brazilië. Beschreven door Mello-Leitão, 1930.
Avicularia walckenaeri
Deze spin is endemisch in Brazilië. Uiterlijk lijkt de spin op Avicularia aurantiaca, maar de bandering op de poten is oranje van kleur. Deze spinnen worden tot 13 cm groot. Beschreven door Perty, 1833.
Avicularia zorodes
De harige roodteenboomspin wordt aangetroffen in Brazilië en Argentinië. Beschreven door Mello-Leitão, 1926.
Ook wel paarse boomvogelspin of Ecuadoriaanse purperspin genoemd. Deze spin treft men voornamelijk aan in Ecuador (Amzonegebied). De spin eet vooral krekels, maar kan ook kleine knaagdieren verschalken. Ze wordt tot 5 cm lang (lichaamslengte) en kan tot 400 gram zwaar worden! Qua temperatuur verkiezen ze tussen de 26 en 28°C. De luchtvochtigheid moet zeer hoog liggen: 70 tot 80%. Over het algemeen zijn ze niet agressief, maar zullen ze wel snel met brandharen strooien. Dit kan een irriterende jeuk en hoest veroorzaken. Beschreven door Kirk, 1990.
A.purpurea vrouw
A.purpurea spiderling
Avicularia rapax
Deze spin wordt aangetroffen in heel Zuid-Amerika. Beschreven door Ausserer, 1875.
Avicularia recifiensis
Voornamelijk afkomstig uit Brazilië. Beschreven door Struchen & Brändle, 1996.
Avicularia rufa
Deze spin treft men voornamelijk aan in Colombia. Beschreven door Schiapelli & Gerschman, 1945.
Avicularia rutilans
Deze spin komt meestal voor in Colombia. Beschreven door Anton Ausserer ( Italiaans-Oostenrijks zoöloog met een bijzondere interesse voor spinnen), 1875.
Avicularia soratae
Voornamelijk afkomstig uit Bolivia. Beschreven door Strand, 1907.
Avicularia subvulpina
Wordt aangetroffen in geheel Zuid-Amerika. Beschreven door Strand, 1906.
Avicularia surinamensis
Surinaamse boomvogelspin.Deze spin treft men voornamelijk in Suriname aan. Beschreven door Strand, 1907.
Avicularia taunayi
Voornamelijk afkomstig uit Brazilië. Beschreven door Cândido Firmino de Mello-Leitão (Braziliaans zoöloog, die voornamelijk gespecialiseerd was in de arachnologie van Zuid-Amerika), 1920.
Avicularia tigrina
Deze spin treft men voornamelijk aan in Brazilië. Beschreven door Reginald Innes Pocock F.R.S. (Brits zoöloog en arachnoloog),1903.
Rootvoetvogelspin.Deze spin treft men voornamelijk aan in Suriname. Deze spin wordt vooral gehouden voor zijn mooie kleuren. Beschreven door Ausserer (Oostenrijks arachnoloog), 1875.
A.metallica
A.metalica spiderling
Avicularia minatrix
Deze spin treft men voornamelijk aan in Venezuela. Beschreven door Pocock, 1903.
A.minatrix man
Avicularia nigrotaeniata
Voornamelijk afkomstig uit Guyana. Beschreven door Mello-Leitão (Braziliaans zoöloog), 1940.
Avicularia obscura
Deze spin treft men voornamelijk aan in Colombia. Beschreven door Ausserer (Oostenrijks arachnoloog), 1875
Avicularia ochracea
Deze spin komt meestal voor in Brazilië. Beschreven door Perty, 1833.
Avicularia palmicola
Voornamelijk afkomstig uit Brazilië. Beschreven door Mello-Leitão, 1945.
Avicularia panamensis
wordt voornamelijk aangetroffen in Mexico, Guatemala en Panama.. Beschreven door Eugène Simon (Frans arachnoloog), 1891.
Avicularia parva
Voornamelijk afkomstig uit Uruguay. Beschreven door Eugen Graf von Keyserling (Duits arachnoloog), 1878.
Avicularia plantaris
Voornamelijk afkomstig uit Brazilië. Beschreven door Carl Ludwig Koch (Duitse entomoloog en arachnoloog), 1842.
Avicularia pulchra
Deze spin treft men voornamelijk aan in Brazilië. Heeft een lichaamslengte tot 13cm. Beschreven door Cândido Firmino de Mello-Leitão (Braziliaans zoöloog, die voornamelijk gespecialiseerd was in de arachnologie van Zuid-Amerika.), 1933.