Het Bahrain World Trade Center bestaat uit twee torens en is een van de grootste gebouwen van Bahrein. Dit staaltje van architectuur is een ontwerp van Shaun Killa een Zuid-Afrikaans architect Het gebouw staat in de hoofdstad Manamah. De torens zijn elk 240 meter hoog en hebben elk 50 verdiepingen. Het is ook 's werelds eerste wolkenkrabber waarin windturbines zijn geïntegreerd.. Mede hierdoor heeft het project verschillende onderscheidingen gekregen voor duurzaamheid.
Bahrein WTC
Doordat dit gebouw windturbines heeft worden de twee torens verbonden door drie bruggen. Elk van deze bruggen bevat 1 windturbine met een diameter van 29 meter. Deze turbines zijn gericht naar het noorden, de richting waar normaal gesproken de wind van de Perzische Golf vandaan komt. De torens zijn in de vorm van een zeil gebouwd waardoor de wind tussen de twee gebouwen door wordt "geperst" zodat de wind maximaal benut wordt.
Bahrein wtc
Dit wordt bevestigd door windtunneltests, die aantonen dat het gebouw een 'S'-vormige stroom creëert en dit garandeert dat elke wind onder een hoek van 45° aan elke kant van de centrale as waardoor de wind loodrecht op de turbines komt. Er wordt verwacht dat deze turbines tussen de 11 en 15% van het totale stroomverbruik van de toren voor hun rekening nemen, of ongeveer 1,1 tot 1,3 GWu. De turbines zijn voor het eerst gelijktijdig ingeschakeld op 8 april 2008. Verwacht wordt dat ze 50% van de tijd operationeel zijn.
Bahrein (Arabisch: مملكة البحرين Mamlakat al-Bahrayn) is een eilandstaat in de Perzische Golf en de Golf van Bahrein. Het ligt ingeklemd tussen Saoedi-Arabië in het westen en Qatar in het oosten en zuiden. Als centraal gelegen golfstaatje vervult het een belangrijke economische en financiële positie binnen de oliewereld. De naam Bahrein betekent letterlijk twee zeeën in het Arabisch. Bahrein werd op 16 december 1971 onafhankelijk van het Verenigd Koninkrijk.
situering van Bahrein
Bahrein bestaat uit een groep van drieëndertig eilanden in de Perzische Golf, onderling verbonden door een netwerk van bruggen. Er is ook een brugverbinding met Saoedi-Arabië: de Koning Fahd Causeway. Bahrein betekent letterlijk "twee zeeën", doelend op de laag zoet water die vroeger onder de zoute laag zeewater rond de eilanden lag. Deze laag zoet water is verdwenen. Door het huidige klimaat in de Golf is Bahrein grotendeels woestijn. Andere noemenswaardige eilanden zijn Umm Nasaneiland, Muharraq, Nabih Saliheiland en de Hawareilanden voor de kust van Qatar.
Al Fateh Grand Mosque
Bahrein stond waarschijnlijk al vroeg in verbinding met de cultuur van het oude Sumer. Het is vrijwel zeker dat het land in die dagen Dilmun genoemd werd. Een belangrijke historische plek is de tell Qal'at al-Bahrein, waarvan de eerste vondsten van bewoning terug gaan tot 2300 v.Chr. Great Abaco ligt daar ten oosten van. Het op één na grootste eiland Great Inagua ligt in het Zuiden. Andere eilanden zijn verder Eleuthera, Cat, San Salvador, Acklins, Crooked en Mayaguana.
In het noorden en noordwesten van Bahrein zijn zoetwaterbronnen te vinden. Mede dankzij deze bronnen zijn er vruchtbare landbouwgebieden. Het hoogste punt van Bahrein is Jebel ad Dukhan welke 134 meter hoog is. Deze berg liggen in het midden op het eiland van Bahrein. Rond deze berg zijn de meeste oliebronnen te vinden. De natuurlijke stranden zijn niet aan te bevelen omdat het water niet schoon is vanwege het zeer ondiepe water. Het onderwaterleven bestaat vooral uit schildpadden, roggen, walvishaaien, maar ook zeeslangen, kwallen en schorpioenvissen. Er zijn wel aangelegde stranden welke eigendom zijn van hotels en privé clubs. Het beste strand van Bahrein is het Al Jazayir. Bahrein heeft een brug verbinding met Saoudi Arabie genaamd de Koning Fahd Causeway gebouwd in 1986. De hoofdstad van Bahrein gelegen in het noordoosten is Manamah en is gelegen aan de Perzische Golf. In Manamah bevindt zich de universiteit van Bahrein.
Volkslied : Bahrainona Munteenheid : Bahreinse dinar (BHD) Nationale feestdag : 16 december Officiële landstaal : Arabisch De belangrijkste religies in Bahrein zijn de islam(82%),christendom(8%)voorts boedhisme,hindoeïsme,joods en bahai.
De Bahamapijlstaart (Anas bahamensis beschreven door Linnaeus,Zweeds plantkundige en bioloog in 1758) is een kleine tropische eend. De Bahamapijlstaart komt op het Caraïbisch gebied voor, Zuid-Amerika en de Galápagoseilanden. De habitat bestaat uit poelen en plassen met veel plantengroei, zoals mangrovenmoerassen en lagunen langs de kust. Bahamapijlstaarten zijn prachtige, actieve, tamme en niet luidruchtige zwem- of grondeleenden. Ze stellen bijzonder weinig eisen. Onder de watervogelliefhebbers zijn ze dan ook erg populair. Man en vrouw zijn bijna identiek, en blijven er het hele jaar ongeveer hetzelfde uitzien. Het vrouwtje is iets kleiner, heeft een kortere staart, het wit van haar kop en het rood op haar snavel zijn iets doffer.
Bahamapijlstaart foto www.vogeldagboek.nl
Bahamapijlstaart
Bron :Wikipedia www.vogeldagboek.nl www.heteendentuintje.be
Bahia doktersvis
De Bahia doktersvis of Bahia-doktersvis (Acanthurus bahianus) (beschreven door François Louis Nompar de Caumont La Force, compte de Castelnau,Frans natuuronderzoeker in 1855)is een straalvinnige vis uit de familie van doktersvissen (Acanthuridae), orde baarsachtigen (Perciformes), die voorkomt in het noordwesten, het westen, het zuidwesten en het zuidoosten van de Atlantische Oceaan. De Bahia doktersvis kan een maximale lengte bereiken van 38 centimeter. Het lichaam van de vis heeft een gedrongen vorm. De vis heeft één zijlijn, één dorsale vin en één anale vin. Er zijn negen dorsale stekels en drie anale stekels. Verder zijn er 23 tot 26 dorsale stralen en 21 tot 23 anale stralen.
De Bahia doktersvis is een zoutwatervis die voorkomt in een tropisch klimaat. De soort is voornamelijk te vinden in zeeën, rotsachtige wateren en water met veel microscopische planten. De diepte waarop de soort voorkomt is 2 tot 40 meter onder het wateroppervlak. Het dieet van de vis bestaat hoofdzakelijk uit planten en bezinksel, waarmee het zich voedt door het opeten van waterplanten.
Bahia rozenhout
Bahia rozenhout (Engels tulipwood of Brazilian tulipwood, in Brazilië sebastiao-de-arruda) is een van de klassieke edele houtsoorten. Het heeft een hoog soortelijk gewicht, een zeer karakteristieke geur en een prachtige tekening, in rode tinten op een gele achtergrond. De houtsoort is erg duur en wordt met name gebruikt voor luxe houtwaren, muziekinstrumenten, ornamenten aan luxe meubelen en kleine gedraaide voorwerpen.
Bahia rozenhout
De boom waarvan het stamt is lang een mysterie gebleven. In de negentiende eeuw werd aangenomen dat het van Physocalymma scaberrima stamde, maar begin twintigste eeuw werd duidelijk dat het om een Dalbergia-soort ging (familie Leguminosae). In de veertiger jaren is door een onnozele vergissing het verhaal de wereld ingeholpen dat het zou gaan om Dalbergia frutescens var. tomentosa, en dit is nog wel te vinden in de wat mindere kwaliteit boeken. Sinds ca 1970 is bekend dat het uitsluitend stamt van Dalbergia decipularis.
Het Gemenebest van de Bahama's (Engels: The Bahamas, officieel: Commonwealth of The Bahamas) is een onafhankelijk, Engelssprekend land in het Caribisch gebied. De Bahama's bestaan uit een archipel van 700 eilanden en 2000 cays (of keys), die zich bevinden in de Atlantische Oceaan, ten oosten van de Amerikaanse staat Florida, ten noorden van Cuba en Haïti, en ten westen van de Britse Turks- en Caicoseilanden.
handelsvlag
oorlogsvlag ter zee
Van alle eilanden zijn tussen de 30 en 40 bewoond. Het grootste eiland is Andros op ongeveer 180 kilometer ten Zuidoosten van Florida. De Bimini-eilanden liggen ten noordwesten ervan. Ten noorden ligt Grand Bahama met de op één na grootste stad Freeport. Great Abaco ligt daar ten oosten van. Het op één na grootste eiland Great Inagua ligt in het Zuiden. Andere eilanden zijn verder Eleuthera, Cat, San Salvador, Acklins, Crooked en Mayaguana.
kaart van de eilandengroep
Op de eilanden heerst een tropisch zeeklimaat, dat wil zeggen dat het warm is, maar niet te heet. De zon schijnt gemiddeld 320 dagen per jaar, waarop een gemiddelde van zeven tot negen zonuren per dag wordt bereikt. Toch is het niet alleen maar zonnig. Gedurende het hele jaar valt er zo nu en dan een regenbui. De meeste regen valt tussen mei en oktober. De minimumtemperatuur is vijftien graden in de winter. In de zomer is het slechts zelden warmer dan veertig graden. Dit komt door de koele wind die vanuit zee komt.
Orkanen komen minder voor dan op de Caraïbische eilanden, behalve de laatste jaren, net als in de Verenigde Staten. Het orkaan seizoen is van juni tot november.
Little Whale Cay
De rotsachtige bodem van de eilandengroep heeft tot gevolg dat de bloemen- en plantenpopulatie niet erg uitgebreid is. Toch zijn er 1370 bomen en plantensoorten te vinden op de Bahama's. 121 hiervan zijn inheems en komen nergens anders voor.
De Bahama's kennen dertien inheemse diersoorten, die met uitsterven worden bedreigd. Twaalf van deze dieren zijn vleermuissoorten. De andere, meest bijzondere, diersoort die alleen op de Bahama's voorkomt is de hutia, verwant aan de cavia. Het dier heeft de grootte van een kat.
Bahamiaanse hutia
Oorspronkelijk werden de eilanden in de Caribische Zee bewoond door indianenstammen (Lucayans). Christoffer Columbus zette in 1492 het eerst voet aan wal op de oostelijke Bahama's. Met de komst van Columbus kregen de indianen het zwaar te verduren, de meesten stierven in de mijnen van de Spanjaarden. De eilanden bleven lange tijd onbewoond, tot in de zeventiende eeuw in Groot-Brittannië ruzie uitbrak tussen de puriteinen en de Anglicaanse Kerk. Veel Britten zochten hun heil in de nieuwe wereld en velen van hen kwamen terecht op de Bahama's. Vanaf die tijd is er veel strijd geweest over de eilanden. In 1963 krijgen de bahama's een vorm van zelfbestuur en sinds 1973 zijn de Bahama's een zelfstandige staat in het Gemenebest. Lynden Pindling van de progressieve liberale partij is de eerste premier van de Bahama's. In 1992 neemt Hubert Ingraham van de centrum linkse FNM de nacht over. Waarna in 2002 Perry Christie van de PLP het stokje overneemt. In 2007 herovert de FNM van Hubert Ingraham de macht.
Op de Bahama's wonen ruim 300.000 mensen. De Bahama's hebben een lage bevolkingsdichtheid. De bevolkingsdichtheid bedraagt 22,5 inwoners per vierkante kilometer.
Engels is de officiële taal op de Bahama's De bevolking spreekt ook Creools, vooral de immigranten uit Haïti.
De belangrijkste religies op de Bahama's zijn het Baptisme (32 %), Anglicaans (20 %), Rooms-katholicisme (19 %), Methodisme (6 %) en overige protestanten (6 %).
Volkslied: March on Bahamaland Munteenheid: Bahamaanse dollar (BSD) Hoofdstad: Nassau