NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


05-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aantal barstende borstimplantaten stijgt

Aantal barstende borstimplantaten stijgt


http://img829.imageshack.us/img829/7951/barstende.jpg


De voorbije 4 jaar is het aantal complicaties na borstvergrotingen verdrievoudigd. Barstende en lekkende borstimplantaten komen dus steeds meer voor. Dat blijkt uit cijfermateriaal dat The Sun via een 'Vrijheid van Informatie'-aanvraag heeft kunnen lossen van de gezondheidsinstanties.

In 2010 werden 206 'boobjob disasters' gemeld en bij 153 van deze complicaties ging het om gescheurde of gebarsten borstimplantaten. Dat in tegenstelling tot 2006, waar 'maar' 73 probleemgevallen waren.

Experten schuiven deze problemen in de schoenen van het zogezegde 'Jordan Syndroom'. Dit slaat op de 'trend' dat vrouwen die een borstvergroting overwegen steeds vaker kiezen voor grotere en grotere borsten. Ze zetten hun gezondheid op het spel met te grote implantaten en kiezen bovendien vaak voor goedkope, overzeese klinieken.

Gerenommeerd plastisch chirurg, Douglas McGeorge verwijt vooral glamourmodellen als Katie Price voor het hypen van oversized borsten. "Hoe groter de (valse) borsten, hoe groter de problemen", vat hij krachtig samen.» Reageer (0)
04-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je kapsel over je persoonlijkheid verklapt

Wat je kapsel over je persoonlijkheid verklapt


http://img69.imageshack.us/img69/8459/kapseli.jpg


Een eigen haarstijl is de meest efficiënte manier om uiting te geven aan je persoonlijkheid. Daarom enkele tips van welk kapsel bij jou past.

Je kapsel is je ultieme accessoire, het kan meteen je outfit updaten. Omdat je dit niet in de kast kunt laten hangen, heeft dit veel aandacht nodig. Door een opvallende stijl te kiezen, geef je een duidelijke boodschap. Haarspecialist Philip Kingsley: "De snit en de styling van je haar bewijst hoe je je voelt. Het is een uiting van je gevoelens en seksualiteit, onzekerheden en remmingen. Als je kapsel niet goed zit, dan voel je je niet goed, ook al heb je de mooiste kleren en duurste juwelen aan. Het omgekeerde is ook waar, met een mooi kapsel voel je je goed en verleidelijk. Dit kan je dag maken, mooie lokken zijn de beste psychologische boost."

Kapper Giles Robinson: "Je hebt een kapsel nodig dat bij je persoonlijkheid en levensstijl past. Een opvallend kapsel vereist veel zelfzekerheid om in een kamer te stappen. Of je nu voor sneeuwwitte lokken of opvallend rood gaat, je moet op voorhand beseffen dat je aandacht zult trekken. Het kan je zelfvertrouwen geven, iets wat je niet altijd met kledij kunt bereiken, dus het is belangrijk dat je er tijd in steekt een eigen stijl te vinden. Zorg ervoor dat je kapsel de juiste gelaatstrekken benadrukt, vraag daarom advies aan je kapper. Probeer op voorhand pruiken uit om te zien wat je staat, hou kleuren naast je gezicht om te ontdekken wat bij je teint werkt. Eens je hebt gevonden wat je staat, blijf hier dan bij."

Anna Wintour, de hoofdredactrice van Vogue, heeft al jaren hetzelfde klassieke bobkapsel. Het maakt niet uit wat ze draagt, haar lokken zijn hetgene waar mensen haar aan herkennen. Wie voor dezelfde stijl kiest, is erg zelfzeker en geeft niet om de trends. Deze vrouw gaat in tegen het huidige schoonheidsideaal. Een opvallend kapsel kan je handelskenmerk worden, net zoals Erika Van Thielen voor altijd 'die rosse' genoemd zal worden. Hiermee maakt ze een sterke indruk en zorgt ze ervoor dat ze niet snel vergeten zal worden.

Heel wat modellen hebben lange lokken, het wordt aanzien als een teken van vrouwelijkheid. Daarom durven weinigen het aan hun lokken kort te wieken, maar actrices als Michelle Williams en Emma Watson waagden het er wel op. Bij beiden staan hun korte lokken symbool voor een verandering in hun leven. Michelle eert er haar overleden echtgenoot mee, Emma Watson wierp zo het Harry Potterpersonage Hermelien van zich af en bewees dat ze een volwassen vrouw geworden is. Korte lokken tonen aan dat de draagster niet met zich laat sollen. De lange blonde manen van Sienna Miller en Reese Witherspoon ogen daarentegen erg zacht en maken een vrouw makkelijk te benaderen.

Het is dus belangrijk na te denken over wat je wil uitstralen en je kapsel hierop af te stemmen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.El Fish - All Right

El Fish - All Right

Klik op de foto om ze te beluisteren


El Fish is een Belgische bluesrockgroep, opgericht door Steven De Bruyn. Nadat hij al enkele jaren in de muziek zat, begon hij in 1994 deze groep uit de buurt van Leuven en Wespelaar. In 1996 kwam het debuutalbum uit: 'Blue Coffee' in eigen beheer. Dat werd goed onthaald en El Fish was gelanceerd. Tussendoor speelde Steven De Bruyn ook met andere artiesten als Roland Van Campenhout, Wigbert en Ludo Mariman» Reageer (0)
03-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.muziek laat mij dromenhttp://img694.imageshack.us/img694/6148/scharletii8.jpg


muziek vult mijn leven
met blijdschap en vreugde
muziek laat mijn hart
sneller kloppen
muziek laat mij dromen
naar een andere wereld
een wereld van ritme en dans
muziek opent deuren
de deur naar de liefde» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke tentoonstelling geeft blik op leven van Liz Taylor

Unieke tentoonstelling geeft blik op leven van Liz Taylor


http://img534.imageshack.us/img534/2324/liztaylor.jpg


Een buitengewone collectie juwelen en kleedjes van Elizabeth Taylor wordt de komende tien dagen in New York tentoongesteld zodat de bezoekers even het gevoel kunnen hebben welk soort leven zij leidde. Nadien worden de stukken geveild. De tentoonstelling opent zaterdag en belooft een succes te worden: het zal de enige keer zijn dat alle stukken op dezelfde plaats zullen getoond worden. Volgens veilinghuis Christie's kochten reeds duizenden een toegangsticket.

De expo, die op twee verdiepingen van het veilinghuis wordt gehouden, biedt een blik in het spectaculaire leven van de Hollywoodster, die in maart dit jaar overleed. Zo is onder meer de enorme diamanten ring die ze kreeg van haar ex-echtgenoot Richard Burton en die naar schatting 3,5 miljoen dollar waard is er te zien. Taylor droeg de ring dagelijks.

estiende eeuw, die tussen de 2 en 3 miljoen dollar waard zou zijn.De tentoonstelling toont ook honderden haute couture jurken, mantels, jassen, handtassen en reiskoffers die hun stempel hebben gedrukt op zestig jaar sterrendom. De jurken zijn van Chanel, Christian Dior, Gianfranco Ferré, Givenchy, of van Valentino, Versace of Yves St Laurent.

Het duurste kledingstuk is ongetwijfeld haar allereerste trouwjurk, die tussen de 40.000 en 60.000 dollar wordt geschat.

Na de tentoonstelling worden de 2.000 geëxposeerde stukken geveild door Christie's. "Het is veruit de mooiste collectie juwelen die we hier zullen veilen van de laatste honderd jaar", aldus Marc Porter, voorzitter van Christie's America. "En ook de garderobe is enorm belangrijk want die biedt een overzicht van de haute couture van de afgelopen vijftig jaar.

Verwacht wordt dat het geheel tussen de 30 en 50 miljoen dollar zal opbrengen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fans herdenken ijsbeer Knut in Berlijn

Fans herdenken ijsbeer Knut in Berlijn


http://img249.imageshack.us/img249/6990/knut.jpg
IJsbeer Knut met zijn inmiddels overleden oppasser Thomas Dörflein


Zowat 150 mensen zijn samengekomen aan de zoo van Berlijn om de populaire ijsbeer Knut te herdenken. Het in maart overleden dier zou op 5 december vijf jaar geworden zijn.
 
Dierenliefhebbers van over heel Europa legden kransen en bloemen en brandden kaarsen voor de ijsbeer.
 
Knut lokte tijdens zijn korte leven meer dan 11 miljoen bezoekers naar de Berlijnse zoo. Vroeger brachten fans vis, fruit, groenten en zelfs croissants voor de verjaardag van de ijsbeer.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het meisje met acne dat lotgenoten leert hoe je littekens verdoezelt

Het meisje met acne dat lotgenoten leert hoe je littekens verdoezelt

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Zoals veel van haar leeftijdsgenootjes kreeg Cassandra Bankson in haar tienerjaren af te rekenen met ernstige acne. Maar ook nu ze 19 is, wordt ze nog steeds geconfronteerd met de littekens van haar pijnlijke huidaandoening. Toch geeft het Amerikaanse meisje de moed niet op en helpt ze lotgenoten door haar make-up trucs op internet te delen.

En dat lukt, want het Youtube-filmpje waarin ze haar make-up routine laat zien, werd ondertussen al meer dan 1,7 miljoen keer bekeken.

Terwijl ze de deskundige lagen crèmes, foundation, poeder verwijdert, zien we het perfect opgemaakte gezicht van Cassandra veranderen in een make-uploze versie. Daarbij wordt de toestand van haar pukkelige en onzuivere huid steeds duidelijker.

Als alle make-up weg is en we haar bijna niet meer herkennen, richt de Californische tiener zich terug tot de camera. "Ik voel me echt walgelijk", zegt ze met een overslaande stem. "Dit is waarschijnlijk het meest zenuwslopende dat ik al ooit gedaan heb, want ik voel me erg onzeker. Maar dit is nu eenmaal mijn gezicht."

"Ik ben enorm bewust van hoe ik eruitzie. Het ergste is dat het eigenlijk al veel beter is dan vroeger. Dat is natuurlijk ook positief, maar het ziet er nog steeds verschrikkelijk uit", bekent het meisje.

"Je ziet het op mijn borstkas, op mijn rug, het is echt overal. Je ziet het op mijn nek, aan de zijkant van mijn hoofd en zelfs aan mijn oren. Het maakt me erg onzeker."

Toch laat Cassandra zich niet doen door haar huidaandoening en experimenteert ze al jaren met make-up om haar littekens te verdoezelen. Daar is ze zo bedreven in, dat je er op foto's niets meer van ziet; Poserend met laag uitgesneden badpakken, lijkt het meisje zelfs een model te zijn.

In de rest van het filmpje deelt ze haar make-up trucs met lotgenoten. "Ik heb een extreem olie-achtige huid", vertelt ze onder andere, waarna ze tips geeft om daar iets aan te doen.

Terwijl ze kilo's producten aanbrengt, gedraagt Cassandra zich enorm volwassen voor haar leeftijd en etaleert ze haar enorme kennis over de producten die ze gebruikt.

Tegen het einde van de video is Cassandra opnieuw getransformeerd in het model van op de foto's. Haar gave, vlekkeloze huid tonen geen spoor meer van de enorme littekens. "Voilà, mijn huid is weer gaaf", vertelt ze aan de camera. "Ik hoop dat jullie iets geleerd hebben en ook een gladde huid hebben."

De tiener, die verpleegkunde studeert, hoopt dan ook dat ze later andere mensen met de aandoening zal kunnen helpen met haar kennis. (br.hln)» Reageer (0)
02-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Minder aftrek voor huis middenklasse

Minder aftrek voor huis middenklasse


http://img845.imageshack.us/img845/3922/aftrekhuis.jpg


De regering-Di Rupo zal de middenklasse jaarlijks honderden euro's extra belasting per gezin kosten door onder meer de aftrek voor woningen af te toppen. Dat blijkt uit berekeningen van een belastingconsulent, schrijven de Coreliokranten.

De eerste begroting van de regering-Di Rupo treft de middenklasse zwaarder dan wat velen bij een eerste lezing dachten. Vooral de middengroepen zullen inleveren, onder meer via de belasting op de bedrijfswagen, een hogere roerende voorheffing, maar ook door het aftoppen van een reeks fiscale aftrekken. Het gaat om aftrekken zoals de woonbonus (extra aftrek voor enige woning) en kinderoppaskosten.
 
Ook het voordeel voor groepsverzekeringen en pensioensparen wordt afgetopt. De aanpassing van die fiscale aftrekken kost een gezin uit de middenklasse gemakkelijk 370 euro extra belasting, berekende Jef Wellens, belastingconsulent bij Kluwer op Taxworld.be.

"Di Rupo schrapt de fiscale aftrek en vervangt ze door een belastingvermindering", zegt Wellens. "In het verleden gold: hoe hoger het inkomen, hoe hoger de belastingbesparing door de progressiviteit van de belastingschalen. Dat principe wordt vervangen door een belastingvermindering tegen één enkel vast percentage dat voor iedereen geldt."
 
Voor de woonbonus bijvoorbeeld, wordt dat vanaf volgend jaar 45 procent in plaats van maximaal 50 procent. Wie meer dan 37.890 euro verdient, verliest in het nieuwe systeem. Maar wie weinig verdient, gaat erop vooruit. Iemand met een belastbaar jaarinkomen van 12.000 euro recupereerde slechts 32 procent van zijn leninguitgaven en dat wordt 45 procent.
 
Di Rupo neemt dus geld af van de middenklasse, maar stopt extra middelen toe aan de lagere inkomens. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw schilderij van Rembrandt ontdekt

Nieuw schilderij van Rembrandt ontdekt


http://img412.imageshack.us/img412/7527/rembrandtp.jpg


Onderzoekers hebben een tot nu onbekend schilderij van Rembrandt ontdekt. Het kleine paneel 'Oude man met baard' kan aan de beroemde schilder worden toegeschreven, stelde Rembrandtkenner Ernst van de Wetering in het Rembrandthuis in Amsterdam. De meester schilderde het omstreeks 1630, aan het eind van zijn Leidse periode.

Tot dusver kon niet met zekerheid achterhaald worden wie de maker was van het schilderij, dat in bezit is van een particuliere verzamelaar. Uit technisch onderzoek van de Antwerpse chemieprofessor Koen Janssens met collega's uit Nederland en de Verenigde Staten blijkt nu dat zich onder het verfoppervlak een onvoltooid zelfportret van Rembrandt bevindt.
 
Met behulp van moderne scantechnieken konden de onderzoekers pigmenten in verborgen verflagen detecteren. Daardoor konden overschilderde voorstellingen fotografisch zichtbaar worden gemaakt.
Daarnaast vertoont het werk "schilderijtechnische overeenkomsten" met andere schilderijen die Rembrandt rond 1630 maakte, aldus Van de Wetering. Ook is van het schilderij een kopie bekend die door een leerling in Rembrandts atelier moet zijn vervaardigd op basis van het origineel. Op een reproductieprent uit 1633 is dezelfde man afgebeeld, met de vermelding dat Rembrandt daarvan de maker is.
 
Op grond van deze gegevens is Van de Wetering ervan "overtuigd" dat het schilderij eigenhandig door Rembrandt is geschilderd. Van de Wetering is hoofd van het Rembrandt Research Project, een groep van experts die zich buigt over de authenticiteit van aan Rembrandt toegeschreven werken.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stress rond Sinterklaas vermijden? Schep duidelijkheid

Stress rond Sinterklaas vermijden? Schep duidelijkheid


http://img840.imageshack.us/img840/8138/sinterklaasd.jpg

Ouders kunnen hun kinderen met autisme helpen in deze stressvolle periode door ze - in het ergste geval - te zeggen dat de sint niet bestaat, dat het allemaal een toneelstukje is en wat ze op 6 december in hun schoen kunnen verwachten.

Dat oppert psychiater Matt van der Reijden, verbonden aan het centrum voor autisme Leo Kannerhuis. Voor veel kinderen zijn de weken in aanloop naar Sinterklaas een spannende tijd, maar ook voor veel ouders is het een slopende periode. Vooral voor angstige kinderen en degenen met ontwikkelingsstoornissen, die graag vasthouden aan vaste patronen, leveren de maanden november en december veel stress op.

"Hoe kan Sinterklaas mijn cadeautjes brengen als wij geen schoorsteen hebben? Komt hij dan 's nachts door ons huis sluipen? Krijg ik wel wat ik op mijn lijstje heb staan?", dat zijn dingen waar autistische kinderen mee te kampen hebben, volgens Van der Reijden. 'Normale' kinderen zijn hier ook mee bezig, maar autisten zijn hier obsessiever in. Zij rusten niet voordat ze al hun vragen duidelijk en ondubbelzinnig beantwoord hebben. "Kinderen met autisme kunnen niet goed omgaan met onzekerheid. Door veel vragen te stellen zoeken ze zekerheid", legde de psychiater vandaag uit.

Ouders die hun autistische kinderen niet willen vertellen dat Sinterklaas eigenlijk niet bestaat, kunnen de onrust ook wat temperen door een duidelijker verhaal op te hangen, of door het verhaal zo om te buigen dat de kinderen het minder eng vinden.

De spanning waar autistische kinderen in aanloop naar 6 december mee te kampen krijgen, kan zich uiten in prikkelbaarheid, druk en agressief gedrag, moeheid en slapeloosheid. Maar ook kinderen met andere stoornissen, zoals bijvoorbeeld ADHD, hebben last van de spanning en onzekerheid die vooraf gaat aan het bezoek van Sinterklaas.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mazelen opnieuw in opmars in Europa

Mazelen opnieuw in opmars in Europa


http://img841.imageshack.us/img841/4274/mazelen.jpg


Gisteren werd uit een rapport van het Amerikaans Centrum voor Ziektebestrijding duidelijk dat na jaren van daling het aantal besmettingen met de mazelen in Europa opnieuw is toegenomen.

De meeste gevallen werden vastgesteld in Frankrijk, Spanje en Roemenië, maar ook in Duitsland werd eerder dit jaar al gesproken van een mazelenepidemie. In april waren volgens gezondheid.be al 95 besmettingen met mazelen opgetekend in België, tegenover 40 gevallen in heel 2010. Uit het Amerikaans rapport blijkt dan weer dat tot en met oktober dit jaar al 26.000 Europeanen besmet werden met mazelen, voor 9 van hen leidde deze ziekte tot de dood.

Hoewel mazelen meestal onschuldig zijn, zijn ze uitermate besmettelijk en de kans op verwikkelingen ligt toch op 10 tot 20 procent. Zo kunnen oor- en longontstekingen ontstaan en voor een piepkleine groep (0,1%) van alle patiënten bestaat de kans op een acute hersenontsteking, ook encefalitits genoemd. 1 à 2 op 1000 gevallen overlijdt aan de ziekte.

Vooral voor zuigelingen, zwangere vrouwen en mensen met een verzwakt immuunsysteem is de kans op mogelijke verwikkelingen groter.

De enige bescherming tegen het mazelenvirus is een vaccinatie. Deze is vooral belangrijk voor jonge kinderen, maar nog aan aantal groepen lopen een verhoogd risico op besmetting: reizigers naar derdewereldlanden of andere landen waar de ziekte nog veel voorkomt, artsen en ziekenhuispersoneel. Mensen die tot deze risicogroepen behoren en die mazelen niet als kinderziekte hebben doorgemaakt, worden aangeraden zich te laten vaccineren met minstens 1 dosis van het mazelen-bof-rubella vaccin.

Doorgaans zijn de eerste signalen hoge koorts, hoesten, verkoudheid en rode ogen. Mazelen slaan meestal nogal hard toe, waardoor besmette mensen zich erg ziek voelen. Pas na enkele dagen verschijnt de rode huiduitslag, vooral in het gezicht, nek en hals. Vervolgens zal deze zich verder verspreiden over de rest van het lichaam om geleidelijk te vervloeien tot een min of meer egale roodheid.

Vooral bij kinderen is het belangrijk een te hoge lichaamstemperatuur onder controle te houden. Veel water is de boodschap en vanaf ongeveer 38,8 graden is het toedienen van paracetamol de beste keuze. Om de geïrriteerde ogen te laten rusten is het goed de kamer te verduisteren en de ogen te deppen met wat lauw water.

Aangezien mazelen het immuunsysteem verzwakken, is het nodig om eventuele veranderingen tijdens de ziekte goed in de gaten te houden. Andere ontstekingen aan oren en borst liggen namelijk al sneller op de loer. Probeer ook zeker de huisarts goed op de hoogte te stellen.

Uiteraard mogen kinderen met mazelen de eerste dagen absoluut niet naar school. Om de verspreiding tegen te gaan in een gezin of in een school is het belangrijk de vaccinatiestatus na te gaan van nauwe contacten en klasgenoten. Wanneer deze informatie onvolledig of niet geweten is, wordt aangeraden iedereen zo snel mogelijk te laten vaccineren. De Wereldgezindheidsorganisatie noemt het een 'gevaarlijke beslissing' wanneer mensen bewust neen zeggen tegen een vaccin.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Righteous Brothers - Harlem Shuffle

Righteous Brothers - Harlem Shuffle

Klik op de foto om ze te beluisteren
De Righteous Brothers was een muzikaal duo dat bestond uit Bill Medley en Bobby Hatfield. Het hoogtepunt van hun populariteit situeerde zich in de jaren tussen 1963 en 1975. In 1990 scoorden ze nog een nummer 1 hit met het opnieuw uitgebrachte Unchained Melody.

De eerste hit van de Righteous Brothers was You've Lost That Lovin' Feelin' uit 1965 (opnieuw uitgebracht in 1988). Andere hits waren Unchained Melody (1965), Ebb Tide (1965), (You're My) Soul and Inspiration (uit 1966) (deze vier hits waren Phil Spector-producties) en Rock and Roll Heaven (1974).

Op 10 maart 2003 werden ze opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame. Bobby Hatfield overleed op 5 november 2003. Hij werd dood aangetroffen in een hotel in Western Michigan, een half uur voor een optreden van de Righteous Brothers.» Reageer (0)
01-12-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baden met glas wijn bestrijdt verkoudheid

Baden met glas wijn bestrijdt verkoudheid


http://img403.imageshack.us/img403/2348/badens.jpg


Door een half uur te genieten van een warm bad, kun je voorkomen een virus op te lopen. Dit effect versterk je door een glas rode wijn te drinken. We geven nog enkele andere handige tips om ziekten te bestrijden dit griepseizoen.

Professor Ron Eccles: "Vanaf het moment dat ik vermoed dat ik ziek ga worden, laat ik het bad lopen en ga ik er minstens 20 minuten in zitten. Hoge temperaturen kunnen voorkomen dat een virus in je neus zich gaat vermenigvuldigen, waardoor de verkoudheid kan stoppen. Een hete, stomende omgeving volstaat, een sauna of stoombad is even efficiënt als een bad. Het beste is een temperatuur tussen 37 en 40 graden. Dit activeert namelijk het verdedigingsmechanisme van je lichaam. Door hier een halfuur in te liggen, stijgt de temperatuur van je lichaam lichtjes, waardoor je lichaam de infectie beter gaat bestrijden. Door badzout toe te voegen zullen toxines je lichaam sneller verlaten, de geur maakt je neus vrij." 

Dit verlaagt niet alleen het risico op een hartaanval, dementie en beroertes, het helpt ook bij de bestrijding van een verkoudheid. Door met mate van rode wijn te genieten, help je je immuunsysteem infecties te bestrijden. Twee kleine glazen verlagen het risico met 40 procent, dit zou kunnen komen door de antioxidanten in de wijn.  Dit trucje zou vooral werken bij nasale virussen.

Door naar kantoor te wandelen, kun je het risico op een ziekte halveren. Uit een recent onderzoek blijkt dat alle treinpassagiers een verkoudheid oplopen, dat geldt voor 87 procent van de buspassagiers, de metroreizigers en 75 procent van wie zelf rijdt.  Dat cijfer daalt naar 55 procent voor fietsers en 50 procent voor voetgangers. Een kwartier tot 20 minuten wandelen kan het risico loop je 50 procent minder kans op een verkoudheid, beweren Amerikaanse onderzoekers. Lichaamsbeweging verhoogt het aantal immuuncellen in je lichaam.

Door paddenstoelen te eten sterk je het immuunsysteem. Dit kan ook het niveau van een bepaald proteïne verhogen dat het lichaam tegen virussen verdedigt. Ze zijn ook een goede bron van vitamine B12, wat de bloedcellen gezond houdt.

Door aan de drang om te hoesten te weerstaan, kun je dit sneller overwinnen. Hoe meer je hoest, hoe meer je keel ontstoken raakt. Dit leidt dus tot een vicieuze cirkel en hierdor kun je een ernstige hoest ontwikkelen.

Zuid-Afrikaanse experts ontdekten dat je door noten en zaden te eten je je immuunsysteem een boost kunt geven. Ze bevatten namelijk vetten die toxines uit het lichaam helpen te verwijderen. Ze zijn ook een goede bron van zink en selenium, stoffen die cruciaal zijn om weerstand te bieden aan de griep.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Di Rupo maakt notaris vijfde duurder

Di Rupo maakt notaris vijfde duurder


http://img845.imageshack.us/img845/1715/notaris.jpg


Wie een beroep doet op een notaris, moet vanaf volgend jaar 21 procent btw betalen op diens ereloon. Dat staat in het begrotingsakkoord dat de regeringsonderhandelaars vorig weekend sloten. Dat meldt de Koninklijke Federatie van het Belgisch Notariaat (KFBN) . De btw-plicht betekent bij de aankoop van een huis van 200.000 euro bijvoorbeeld een meerkost van 454 euro.

België was tot nu toe een van de weinige landen waar de juridische beroepen niet btw-plichtig zijn. "In die zin harmoniseert België zich nu met de andere Europese landen", zegt de notarissenfederatie. Volgens haar verwachten de onderhandelaars dat de btw-plicht voor de juridische beroepen meer dan 100 miljoen euro zal opbrengen.

Voortaan moet de notaris dus wel 21 procent btw innen en doorstorten naar de staat. Dat geldt voor de erelonen van alle aktes die de notaris verlijdt, zoals bijvoorbeeld bij de aankoop van een huis en het afsluiten van een hypothecaire lening.

De federatie vraagt een overgangsperiode van zes maanden om de btw-plicht vlot te kunnen invoeren, bijvoorbeeld voor de nodige opleidingen en om de software van de notariskantoren aan te passen. België telt 1.435 notarissen. Vorig jaar hebben ze 844.633 akten verleden en inden ze, voor rekening van de staat, meer dan 3,5 miljard euro aan registratierechten. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaia verkoopt dit jaar 160.000 potjes 'faux gras

Gaia verkoopt dit jaar 160.000 potjes 'faux gras'


http://img341.imageshack.us/img341/4338/fauxgras.jpg


Dierenrechtenorganisatie Gaia verkoopt voor het derde jaar op rij 'faux gras', een diervriendelijk alternatief voor foie gras. Vanaf december biedt Gaia dit jaar 160.000 potjes te koop aan in de meeste supermarkten en verschillende natuurwinkels. In 2009 verkocht Gaia 30.000 potjes, in 2010 steeg de verkoop naar 105.000 potjes.

"Voor foie gras worden in België jaarlijks enkele honderdduizenden eenden en enkele duizenden ganzen met dwang gevoederd en ziek gemaakt om een lever te bekomen die 10 keer groter wordt dan normaal", aldus Gaia. Uit een opiniepeiling van Gaia door studiebureau Ipsos bij 1.082 Belgen blijkt alvast dat één op de drie landgenoten 'faux gras' kent en 3 procent het product al eens gegeten heeft. Dit jaar zou dan een op de twee Belgen overwegen om het product in de supermarkt te kopen.
 
'Faux gras' is een plantaardige paté met witte wijn, champagne en truffel en wordt aan 3,49 euro per potje verkocht. Meer informatie op www.fauxgras.be.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Supermarkten ontketenen klantenoorlog

Supermarkten ontketenen klantenoorlog


http://img705.imageshack.us/img705/5403/aldif.jpg

De concurrentie tussen de supermarktketens in België wordt steeds bitser. Daar waar de verschillende spelers tot nu toe nog zelden de directe confrontatie opzochten, belooft 2012 een bittere strijd om de klant te worden. Dat meldt De Tijd.

Met een zuinigere consument, het moeilijke economische klimaat en de oplopende kosten moeten de ketens alles uit de kast halen om stand te houden. Dat blijkt volgens De Tijd uit de initiatieven van verschillende ketens.
 
De harddiscounter Aldi rolt een grootschalige opsmukoperatie uit voor al zijn winkels. Het is het grootste investeringsproject ooit voor de groep.
 
Bij Makro, eigenaar van zes megawinkels in België, mochten enkel bedrijven (rechtspersonen) winkelen. De keten probeert de dalende populariteit van grote winkelconcepten te counteren door voortaan iedereen als klant toe te laten. Elke particulier kan voortaan een kaart aanvragen om binnen te mogen. Om dat bredere publiek aan te spreken, voert de groep sinds kort veel nadrukkelijker reclame, waarmee ze zich duidelijk positioneert tegenover de hypermarkten van Carrefour.
 
Colruyt was de jongste jaren met stip de succesvolste retailer van het land. Uit de recente halfjaarcijfers blijkt in elk geval dat iedereen het moeilijk krijgt. Colruyt wist wel nog meer omzet te boeken en de keten won ook nog marktaandeel, maar het moest daarvoor wel winstmarge opofferen. Hogere prijzen van leveranciers en stijgende loonkosten konden niet worden doorgerekend aan de klant.
 
De komst van Albert Heijn leidt tot de nodige nervositeit. De Nederlandse keten heeft dit jaar twee winkels geopend in ons land en kondigde onlangs aan dat ze binnen vijf jaar naar 50 winkels wil evolueren.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kruiswoordraadsels zijn even effectief als medicatie tegen dementie

Kruiswoordraadsels zijn even effectief als medicatie tegen dementie


http://img443.imageshack.us/img443/5939/dementie.jpg


Twee uur per dag actief bezig zijn met je lichaam en geest is even effectief tegen dementie dan een behandeling met geneesmiddelen. Dat blijkt uit een recent onderzoek. Simpele activiteiten zoals tuinieren, kruiswoordraadsels of sudoku's oplossen, koken en zingen houden je brein gezond en kunnen de ziekte zelfs afremmen.

Het gaat om een onderzoek van Beierse wetenschappers, waarin dus bevestigd werd dat het actief houden van je hersenen gezond is.

Een jaar lang trokken de onderzoekers zes dagen per week naar een rusthuis, waar ze een therapeutische sessie van twee uur uitvoerden. Die begon met een spirituele introductie van 10 minuten, waarbij de 98 deelnemers praatten over 'geluk' of samen een lied zongen.

Daarna deden ze een lichte vorm van lichaamsbeweging, zoals bowlen. Ze gingen ook een half uurtje aan de slag met kruiswoordraadsels en voerden gedurende 40 minuten alledaagse activiteiten uit, zoals koken en tuinieren.

"De impact was minstens even goed als een behandeling met de medicijnen die normaal voorgeschreven worden om dementie te behandelen", zegt onderzoeksleider professor Elmar Graessel.

Zo stelden de sessies het verval van de cognitieve functies van demente patiënten minstens een jaar uit. Na een jaar zaten de deelnemers namelijk op hetzelfde van de 'Alzheimer's Disease Assessment Scale', die vertelt hoe ver de ziekte gevorderd is.

"Een bijkomend voordeel is dat ze na de sessies twee keer beter in staat waren om dagelijkse taken uit te voeren", vult Graessel aan. "Dat toont aan dat onze therapie de levenskwaliteit van demente patiënten in een rusthuis sterk verbetert."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kaoma - Lambada

Kaoma - Lambada

Klik op de foto om hun te beluisteren


Kaoma is een Franse groep die eind jaren 80 en begin jaren 90 enkele grote internationale hits scoorde. Het bekendste nummer is Lambada, waarvan er wereldwijd meer dan 5 miljoen zijn verkocht. Dit nummer werd eind 1989 in onder meer Nederland een nummer 1-hit.

Lambada, genoemd naar een Zuid-Amerikaanse dans, was een vertaling van het lied Llorando se fue van de Boliviaanse groep Los Kjarkas. Voor de vertaling was geen toestemming gegeven.

Na het nummer Lambada scoorde Kaoma in Nederland nog 3 hits: Dancando Lambada (1990), Melodie d'amour (1990) en Dance tago mago (1991).
» Reageer (0)
30-11-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belg geeft tijdens Kerst 574 euro uit

 Belg geeft tijdens Kerst 574 euro uit


http://img39.imageshack.us/img39/5526/kerstsfeer.jpg


Volgens de jaarlijkse kerststudie van het consultancybureau Deloitte zal de Belg tijdens de kerstperiode 574 euro uitgeven. De grootste hap uit dat budget gaat naar cadeautjes (335 euro per persoon), gevolgd door eten (178 euro) en andere feestuitgaven (61 euro). Dat totale bedrag is 4 euro meer dan vorig jaar en stijgt voor het eerst in vijf jaar, al blijft het nog altijd 50 euro minder dan in 2007.

Waar vorig jaar de cadeaubonnen nog het meest onder de kerstbomen lagen, zou dat nu meer cash geld zijn. Van de bonnen die vorig jaar zijn weggeschonken, zou niet eens de helf opgebruikt zijn omdat ze reeds vervallen of vergeten in te ruilen zijn. Vooral tieners zouden uitgesproken om cash geld onder de kerstboom vragen. Matthieu van der Schueren van Deloitte België wijst in de eerste plaats naar de economische crisis. "De bonnen zijn minder populair geworden omdat de consumenten de geldigheidsperiode te kort vinden en vinden dat het beschikbare aanbod niet echt bij hun wensen aansluit. Contant geld geeft hen meer vrijheid dan cadeaubonnen", luidt het. Boeken en reizen zijn populairder dan vorig jaar. Ook etentjes op restaurant, tickets voor films, concerten, theater of sportwedstrijden zijn gewild.

De Belgen tasten tijdens de eindejaarsperiode wel dieper in de zakken dan de Nederlanders. Onze noorderburen houden het op een totaal budget van slechts 260 euro. Ook de Duitsers beperken zich tot 449 euro. De Fransen daarentegen geven 606 euro uit. Ten slotte is het nog opvallend dat wij Belgen zelf niet geven wat we zelf graag krijgen. Zo staan in het lijstje van cadeaus die we straks gaan kopen, cosmetica en parfum op één. Terwijl dat pas op de tiende plaats op onze verlanglijstjes staat.

De Kerststudie werd uitgevoerd bij 18.354 Europeanen in 18 landen. In België namen 1.277 consumenten aan de studie deel.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getemde Indiase olifant is vaak een ongelukkige olifant

Getemde Indiase olifant is vaak een ongelukkige olifant


http://img442.imageshack.us/img442/6580/indiaseolifant.jpg


Olifanten worden in India gebruikt voor een breed scala aan religieuze en economische activiteiten. Maar zowel de olifanten zelf als hun temmers, de mahouts, lijden daar serieus onder. Ongeveer 3.500 van de 14.000 olifanten die wereldwijd in gevangenschap leven, zijn in India te vinden.

Zowel de olifanten als hun trainers hebben het zwaar. In september 2008 doodde een opgetuigde olifant zijn mahout tijdens het wereldberoemde Dussehra-festival in Mysore, in de staat Karnataka,

Bij het feest, dat tien dagen duurt, dragen olifanten religieuze voorwerpen door de straat in een optocht van paarden, bands, orkesten en militairen. Tijdens het hoogtepunt van het feest wordt de overwinning van het goed op het kwaad gevierd.

Vandaag, zestig jaar nadat het koninkrijk Mysore opging in India, krijgen de festiviteiten steun van de staat om toeristen te trekken. Olifanten worden voor deze ceremonies van jongs af aan getraind met soms wrede methoden. Het werk van de mahouts is daarom erg gevaarlijk.
 
Voorafgaand aan een festival oefenen de olifanten met een replica van een gouden troon op hun rug. De replica weegt 750 kilo. Om het gewicht van het zaagselkussen, dat als buffer dient tussen de scherpe randen van de troon en de rug van de olifant, wordt een zandzak van 250 kilo in de troon gelegd. Tijdens de training moeten de dieren kruitdampen inhaleren en wennen aan exploderend vuurwerk.

Nibha Namboodri, een dierenarts die nu olifantentemmer is, zegt dat ze het werk is gaan doen omdat ze "olifanten met compassie wil behandelen."  "De training verschilt van staat tot staat en olifanten worden niet altijd wreed behandeld."

In Kerala gebruiken mahouts bijvoorbeeld een kromme haak met een scherpe rand, die achter het oor van de olifant wordt gehaakt. Die pijnlijke techniek leidde tot de dood van tientallen mahouts, die door olifanten werden aangevallen.

"Tot vijf jaar geleden kwamen er elk jaar minstens tien mahouts om in Kerala. Het gedrag van de olifanten tijdens festivals komt deels voort uit stress, veroorzaakt door te zware belasting, slechte omstandigheden en gebrek aan basisbehoeften zoals water, voedsel, beschutting, slaap en een sociaal leven", zegt Namboodri.

Mahouts werken elke dag van 's ochtends vroeg tot 's avonds laat. Elke morgen bij zonsopgang volgen ze het spoor van de zware ketting die aan de achterpoot van de olifant is bevestigd. Ze sporen de olifant op in het bos en brengen hem terug naar het kamp.

De olifanten worden elke avond vrijgelaten om voedsel te zoeken in het bos. Vaak dwalen ze zo'n 12 tot 15 kilometer om de band met hun natuurlijke familie te hernieuwen. De mahout moet de olifant zoeken in een gebied met beren, wilde olifanten en giftige slangen.

Veel olifanten begroeten hun mahout dankbaar, omdat hij degene is die de zware ketting losmaakt. Maar er zijn ook olifanten die rebelleren tegen hun 'ontvoerder'. Mahouts riskeren soms hun leven bij het ophalen van de olifanten.

De training is voor de olifanten traumatisch. Hoewel in gevangenschap voor voedsel wordt gezorgd en de dieren uit de handen van stropers blijven, raken ze wel hun natuurlijke habitat en mogelijkheid om te socialiseren met hun familie kwijt. Dat kan bij dieren die gewend zijn in kuddes te leven en te reizen, leiden tot stress.

Erger dan de training en het lot van de mahouts is wellicht dat duizenden olifanten dreigen de dood ingejaagd te worden, omdat de eeuwenoude traditie van olifantentemmen langzaam uitsterft.

Prajna Chowtha, een vrouwelijke mahout in Bangalore, zegt dat ze de overgebleven gevangen olifanten misschien moeten laten afmaken als er in de toekomst geen mahouts meer zijn. Olifanten die leven in gevangenschap zijn vaak niet meer in staat samen te leven met hun wilde soortgenoten. Ze kunnen verstoten te worden uit de kudde of infecties overbrengen als gevolg van het contact met mensen.» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!