NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


22-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Style Council - You're The Best Thing

The Style Council - You're The Best Thing

Klik op de foto om ze te beluisteren


The Style Council was een Brits soul-jazz collectief uit de jaren 80 rond zanger/gitarist Paul Weller (ex-voorman van The Jam) en toetsenist Mick Talbot (ex-Dexy's Midnight Runners). Waar The Jam bekend stond als een typisch Britse band en nergens anders zo populair was als in eigen land had de Council vooral succes op het Europese vasteland.Ľ Reageer (1)
21-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen zijn praatziek maar kunnen er niets aan doen


Vrouwen zijn praatziek maar kunnen er niets aan doen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/0/6/20130221105501/media_xll_5579706.jpg


Dames, de volgende keer dat een man van zijn oren maakt omdat je iets te veel tettert naar zijn mening, snoer hem dan de mond met de wetenschap. Vertel hem, heel uitvoerig uiteraard, dat dit allemaal de schuld is van het Foxp2-proteÔne waarvan wij er veel meer hebben dan zij. Gevolg? Het is niet onze fout dat we dagelijks 13.000 (!) meer woorden over onze lippen brengen dan mannen.

Om te weten te komen welke invloed de aanwezigheid van het Foxp2-proteÔne (ook het taalproteÔne genoemd) in onze hersens heeft op hoeveel we praten, legden de onderzoekers van de Universiteit van Maryland eerst tests af bij mannelijke en vrouwelijke ratten. Ze namen babyratjes weg bij hun moeder en telden vervolgens het aantal kreetjes dat de mannelijke en vrouwelijke ratjes produceerden.

Zowel de mannetjes als de vrouwtjes riepen honderden keren per dag. Toch was de hoeveelheid bij de mannelijke nog twee keer zo groot als bij de vrouwelijke. Gevolg? Zodra mama rat en baby's opnieuw werden samengebracht, checkte ze eerst of haar 'zoontjes' in orde waren en dan pas de 'dochtertjes'.

Tijdens de proef stelden de wetenschappers vast dat de mannelijke ratten twee keer meer Foxp2-proteÔnes in hun brein hebben dan de vrouwelijke. Om zeker te zijn dat dit proteÔne aan de basis ligt van de communicatieproductie, verhoogden de onderzoekers het Foxp2-proteÔnes bij de vrouwelijke en verminderde ze het bij de mannelijke. En inderdaad, nu lieten de babyvrouwtjes het meest van zich horen.

Omdat dit bij ratten zo is, wil dat natuurlijk nog niet zeggen dat het bij mensen ook zo is. Daarom testten de onderzoekers ook monsters van tien jongens en meisjes tussen drie en vijf jaar. Uit de analyse was duidelijk te zien dat de meisjes 30 procent meer Foxp2-proteÔnen in het taalgedeelte van hun hersens hebben dan de jongens.

"Op basis van onze bevindingen kunnen we stellen dat het verhoogde niveau van Foxp2-proteÔnen bij vrouwen en mannelijke ratten duidelijk aantoont dat deze proteÔnen geassocieerd kunnen worden met het  communicatief vaardigste geslacht", aldus onderzoeker Margaret McCarthy. Toch zegt Simon Fisher, die als eerste een studie voerde naar het proteÔne, dat de resultaten van een klein onderzoek als dit niet veralgemeend mogen worden.

Eerdere studies toonden nochtans al aan dat de vrouwelijke voorliefde om te babbelen al begint op jonge leeftijd. Meisjes spreken hun eerste woordjes bijvoorbeeld sneller dan jongens. Daarnaast hebben ze ook een grotere woordenschat en variŽren ze veel meer in hun zinsbouw dan jongens van dezelfde leeftijd.Ľ Reageer (0)
20-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Dit zijn de oorzaken van jouw winderigheid

Dit zijn de oorzaken van jouw winderigheid


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/4/4/20130220103122/media_xll_5575069.jpg


Tienerjongens mogen het dan wel plezant vinden om zo luid mogelijk winden te laten, voor de meesten onder ons is winderigheid een gÍnant probleem. Het is ofwel het gevolg van overmatige lucht in de maag, ofwel van bacteriŽn in de darmen. De meeste oorzaken zijn wel onschuldig, maar vaak zijn we er ons niet van bewust. Daarom zetten we enkele veelvoorkomende oorzaken van winderigheid op een rijtje.

Ongerustheid is alleszins niet nodig, want het is een normaal fenomeen. De hoeveelheid gas die een volwassene dagelijks uitstoot, varieert zelfs tussen 200 milliliter en twee liter.

Toch wijst de winderigheid soms op onderliggende problemen. Als het opgeblazen geboel blijft duren en niet verandert in de loop van de dag, dan moet je zeker laten controleren of er geen gynaecologisch probleem zoals eierstok- of baarmoederkanker aan de basis ligt.

De meeste oorzaken zijn echter onschuldig ťn kunnen voorkomen worden. Gastro-enteroloog dr. Anton Emmanuel van het University College Hospital in Londen zet de onverwachte zaken op een rijtje.

1. Water bij het eten
Water drinken bij je eten lijkt natuurlijk en gezond, maar dr. Emmanuel waarschuwt voor de winderigheid achteraf. "We slikken ook een beetje lucht in als we eten of drinken", weet hij. "Maar als je zowel eet als drinkt, dan ben je voortdurend aan het slikken, waardoor je lucht opstapelt in je buik.

"Drink dus minder tijdens het eten, maar doe het erna", luidt zijn advies. Ook trager eten en goed kauwen kan een oplossing zijn, want bij snel eten slik je ook meer lucht in. Elke maaltijd moet minstens 20 minuten duren.

2. Intensief sporten
Een Amerikaanse studie toonde aan dat 71 procent van de lopers last heeft van spijsverteringsproblemen, zoals winderigheid en een opgeblazen gevoel. Ook dat komt omdat je te veel lucht inslikt. "We overademen tijdens het sporten, maar dat is onschuldig", weet de expert.

Ook yoga kan overigens problemen veroorzaken. De lichaamsposities zorgen ervoor dat de wind makkelijk kan ontsnappen.

3. De verkeerde groenten en fruit
Ongeveer ťťn op de vijf Britten heeft last van het prikkelbaredarmsyndroom, een aandoening die leidt tot buikpijn, winderigheid, een opgeblazen gevoel en spijsverteringsproblemen. Het is nog niet geweten wat exact de oorzaak is, maar het is wel duidelijk dat sommige voedingsmiddelen eraan bijdragen. Dat komt omdat ze koolhydraten in de vorm van fructose bevatten, die moeilijk verteerd kunnen worden in de dunne darm. Als gevolg passeren ze via de dikke darm, waar ze gefermenteerd worden door bacteriŽn en gas creŽren.

Kersen en uien zijn bijvoorbeeld moeilijk te verteren, maar ook met kolen, appels, paddenstoelen en maÔs gaat het niet vlot. Dat is overigens niet alleen het geval bij mensen met het prikkelbaredarmsyndroom, maar ook bij anderen.

4. Angstig zijn
Velen van ons hebben buikproblemen als ze onder druk staan, maar stress en angst kunnen er ook voor zorgen dat je te veel lucht inslikt zonder het te beseffen. "Sommigen zuchten veel of hyperventileren, terwijl anderen veel lucht opnemen, waardoor ze hun maag als het ware opblazen", zegt professor Whorwell van de University Hospital of South Manchester.5. Kaas en co
Liefhebbers van zuivel produceren vaak meer wind dan de gemiddelde mens. "Lactose, de suiker in zuivelproducten, wordt afgebroken door het enzym lactase. Maar sommige mensen hebben een tekort aan lactase. En als de afbraak niet goed gebeurt, dan komt het terecht in de dikke darm, waar het fermenteert en gas produceert", zegt dr. Emmanuel. Zelfs als als je niet lactose-intolerant bent, kan je overigens een tekort aan lactase hebben om een hoge zuivelopname te verwerken.

6. Hoestmedicijn, pillen tegen brandend maagzuur
Medicijnen tegen brandend maagzuur pakken de productie van zuur in de maag aan. "Maar dat kan een effect hebben op het soort bacteriŽn dat in je darmen leeft. Die kunnen de productie van gas doen afnemen, maar helaas ook doen toenemen", aldus professor Whorwell.

Ook andere medicijnen, zoals hoestsiropen, kunnen invloed hebben, omdat ze artificiŽle zoetstoffen (sorbitol, xylitol) bevatten. Deze niet-absorbeerbare suikers worden moeilijk verteerd door de darmen en moedigen de groei van bacteriŽn aan. Dat kan een laxerend effect hebben en overmatig gas veroorzaken.

7. Sinaasappelsap
"Hoewel sinaasappelen geen kwaad kunnen, is sinaasappelsap dat niet. Dat komt omdat er fructose vrijkomt als ze sap worden", zegt dr. Emmanuel. Ook appelsap is iets dat je beter vermijdt.

8. Opgewarmd voedsel
Voedingsmiddelen zoals brood, aardappelen en pasta lijken niet schadelijk, maar worden het wel als ze gekookt worden, afkoelen en daarna terug opgewarmd worden. "Resistent zetmeel is moeilijk te verteren en komt daardoor niet helemaal verteerd in de darmen terecht. Dan moeten de bacteriŽn aan het werk om het zetmeel af te breken, wat kan leiden tot een opgeblazen gevoel en winderigheid", legt diŽtiste Sian Porter uit. Verse pasta is dus beter dan de voorgekookte versies.

9. Bier, rode wijn
Bier bevat niet alleen bubbels, maar is ook gemaakt van gist en dat kan het evenwicht van bacteriŽn in de darmen verstoren en leiden tot verteringsproblemen.

Ook wijndrinkers zouden niet helemaal veilig zijn, al is daarr nog geen wetenschappelijk bewijs voor. Volgens dr. Emmanuel zouden bepaalde bestanddelen moeilijk te verteren zijn.

10. Kauwgom
Suikervrije kauwgom is een bekende oorzaak van gas en wind, omdat het xylitol bevat, dat moeilijk te verteren is. Bovendien doet kauwen je ook een heleboel lucht inslikken.

11. Erover piekeren
De verlegenheid die gepaard gaat met winderigheid zorgt ervoor dat veel mensen de symptomen erger zien. "Het lijkt erger in hun eigen gedachten", zegt gezondheidspsychologe professor Jane Ogden van de University of Surrey. "Alle symptomen, van winderigheid tot rugpijn en vermoeidheid, zijn percepties. Ze worden erger als je er te veel over piekert." (br.hln)
Ľ Reageer (2)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van Morrison - Have I told you lately that I love you


Van Morrison - Have I told you lately that I love you

Klik op de foto om hem te beluisterenVan Morrison, volledige naam George Ivan Morrison (Belfast, 31 augustus 1945) is een Noord-Ierse zanger en muzikant die deel uitmaakt van de zogenoemde Belfast Blues. Hij is zanger-tekstschrijver maar ook gitarist en soms speelt hij de harmonica of de saxofoon.Ľ Reageer (2)
19-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trainer van Lassie en Flipper overleden


Trainer van Lassie en Flipper overleden


http://oi45.tinypic.com/b9gcjl.jpg

Pat Derby, de africhtster van bekende dieren uit populaire tv-series zoals 'Daktari', 'Lassie' en 'Flipper', is overleden. Ze werd 69 jaar en overleed aan keelkanker. Dat meldt de vereniging voor de verdediging van dierenrechten die ze zelf leidde.

In de jaren 60 en 70 was Pat Derby trainer bij diverse tv-series rond populaire dieren, zoals de hond Lassie en de dolfijn Flipper. Ze werkte ook mee aan 'Daktari', over een dierenarts in Afrika. "Ze was de eerste die de rechten van dieren in de entertainment-industrie verdedigde", zegt haar vereniging Performing Animal Welfare Society (PAWS). In een boek uit 1976 kaartte Derby de slechte behandeling van dieren in films en tv-series aan.

Derby richtte in 1984 PAWS op. Ze getuigde ook twee keer voor het Amerikaanse Congres en nam deel aan tal van onderzoekscommissies die de rechten van de dieren analyseerden.

Ze overleed volgens PAWS vorige vrijdag in haar huis in San Adreas, nabij Sacramento (CaliforniŽ).Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Verdwijnen muntjes van 1 en 2 cent?


Verdwijnen muntjes van 1 en 2 cent?


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/8/2/20130219171702/media_xll_5573492.jpg


De Europese Commissie beslist in april over de toekomst van de muntjes van 1 en 2 cent. Het Europees parlement gaf vorige zomer de Commissie de opdracht om te onderzoeken of de uitgifte van van 1 en 2 cent-munten kan worden stopgezet. Die studie wordt op 18 april door een werkgroep besproken, waarna de Commissie haar voornemen zal bekendmaken.

Open Vld-senator Yoeri Vastersavendts hoopt dat de eurocenten op EU-niveau worden afgeschaft. "Niemand is gebaat bij het verder aanhouden van deze muntjes die een bron van ergernis en rompslomp zijn."

De kleinste euromunten zorgen al lang voor wrevel bij winkeliers, consumenten en banken. Daarnaast is er de kostprijs voor de aanmaak: de productie- en verpakkingskost voor 1.000 stukken ligt tussen de 3,5 en de 4 euro. Daarbij moet de prijs van de zogenaamde muntplaatjes worden bijgeteld die bestaan uit legeringen. De prijs van deze plaatjes fluctueert in functie van de prijs van het metaal en hun gewicht in de aanmaak. Voor stukjes van 1 en 2 eurocent varieerde de prijs voor 1.000 plaatjes de laatste 3 jaar tussen 4,5 en 6 euro voor 1 eurocent en tussen de 8 en de 9 euro voor 2 eurocenten.

Dit jaar slaat de Koninklijke Munt 22 miljoen stukken van 2 cent en 34 miljoen stukken van 1 cent. Dit kost grosso modo 60.000 euro voor de productie en verpakking. Daarbij komt nog de kost van de verdeling van al deze munten die wordt gedragen door de NBB en de banken. (br.hln)
Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Hoofdredacteur P-Magazine Patrick De Witte overleden


Hoofdredacteur P-Magazine Patrick De Witte overleden


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/15/2/20130219173124/media_xll_5573567.jpg


Patrick De Witte, de hoofdredacteur van het mannenblad P-magazine, is vanochtend overleden. Dat meldt de redactie van P-magazine. "Met (pdw) verliezen we een gedreven hoofdredacteur en een briljante pen, maar bovenal een geweldig goeie, warme mens", zo staat in een bericht op de website van het blad. De Witte werd 54 jaar oud. Hij was sinds mei 2012 hoofdredacteur van P-Magazine.

Als Vlaamse columnist en producent van televisieprogramma's was De Witte bekend van zijn columns in onder meer Humo, MaoMagazine, Deng, De Standaard en De Morgen. De Witte was ook de drijvende kracht achter het tv-productiehuis 3Keys, waar hij programma's maakte als 'Kijk eens op de doos', 'De Vloek van Vlimovost' en 'Comedy Casino'.
   
"De redactie van P-magazine en bij uitbreiding heel Think Media (de uitgever van het blad, nvdr) wenst Marleen, Hannah en Benno, samen met de vele andere vrienden en familieleden van (pdw), ontzettend veel sterkte toe. Hoe verbijsterd we zelf ook zijn, hun verlies is van een heel andere orde, een waar we geen woorden voor kunnen vinden", zo staat in het bericht.
   
"Dat hij hier morgen niet meer gewoon komt binnenwaaien met zijn motorvest aan en zijn laptop onder de arm, is iets wat we nu nog niet kunnen bevatten. Dat hij nooit meer in zijn gekende stijl keet zal schoppen evenmin. En dat we nooit meer met hem een Omer zullen drinken na de kantooruren, dat al helemaal niet", luidt het nog. "Patrick was meer dan een collega en meer dan een baas. Hij was een kameraad. We zullen hem verdomd hard missen", besluit de redactie van P-magazine. (br.hln)Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oymyakon, portret van 's werelds koudste dorp waar kwik tot -71 graden daalt

Oymyakon, portret van 's werelds koudste dorp waar kwik tot -71 graden daalt

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Op Antarctica zal het ongetwijfeld nog een stuk kouder worden, maar de koudste permanent bewoonde plaats ter wereld breekt alle records. De temperatuur zakte in het Siberische Oymyakon bij een historisch winteroffensief tot een duizelingwekkende -71 graden Celsius. De gemiddelde temperatuur in januari bedraagt er een ijzige -50, maar in de zomer kan het kwik tot boven de 30 graden klimmen: een verschil van 100 graden dus! Vliegtuigen kunnen niet landen in het dorp dat 500 dappere zielen telt en ook wel de 'Pool van de Koude' wordt genoemd. Een graf delven voor de doden kan tot drie dagen duren en de bewoners laten hun auto overdag ook draaien uit vrees dat ze die anders niet meer in gang krijgen. Een portret van de koudste bewoonde plek ter wereld.

In BelgiŽ klagen we over deze uitzonderlijk koude, sombere en sneeuwrijke winter, maar dat is klein bier met wat de 500 inwoners van Oymyakon in het noordoosten van Rusland te verwerken krijgen. Een eeuw geleden was het een belangrijke stopplaats voor rendierherders die er dankzij de lentebron hun kuddes water konden geven. De Russische overheid vond die op cultureel en technologisch vlak achterlijke nomadenherders te lastig om te controleren en maakte van Oymyakon een permanente vestiging met alle problemen van dien.

De naam 'Oymyakon' betekent dankzij die warmwaterbron dan ook 'niet-bevroren water', zeer ironisch bij temperaturen tot -71. Dat is de laagste geregistreerde temperatuur in het Noordelijke Halfrond en wereldwijd de laagste ooit in een permanent bewoond dorp.

De problemen waar de 500 dorpelingen dagelijks mee worstelen, lijken voor ons onvoorstelbaar: inkt van een pen die bevriest, glazen die vastvriezen aan hun gezichten en batterijen die het begeven. Uit vrees hun auto niet meer in gang te krijgen, laten ze de hele dag de motor draaien. Vaak eten ze ook in hun auto, omdat het daar iets minder koud is. Gsm's werken hier niet gezien de diepvriestemperaturen, als ze al ontvangst zouden hebben in dit afgelegen gebied.

Een andere kopzorg in deze 'Pool van de Koude' is het begraven van de doden. Soms duurt het wel drie dagen om een graf te graven. De grond moet eerst voldoende 'ontdooid' worden om te kunnen graven en daarom wordt er voor enkele uren een vreugdevuur ontstoken. Hete kolen worden dan in de grond geduwd. Dat proces wordt dagenlang herhaald tot de put diep genoeg is om er een kist in te duwen.

De meeste van de 500 inwoners van Oymyakon stoken nog altijd op kolen en hout en hebben maar weinig moderne middelen ter beschikking. Omdat er in de ijskoude grond toch niets kan groeien, eten de inwoners enkel vlees van paarden, koeien en rendieren, maar ze zijn niet ondervoed. Een enkele winkel voorziet de dorpelingen van de meest noodzakelijke levensmiddelen. De inwoners leven van hun rendierkuddes, of zijn jagers en vissers (onder het ijs dan).

De enige school in het dorp sluit pas als de temperatuur onder de 52 graden zakt, maar helaas gebeurt dat vrij vaak met een gemiddelde januaritemperatuur van -50. Het dorp ligt op 750 meter boven de zeespiegel en de lengte van de dagen varieert er van 3 uren in december tot 21 uren in de zomer. Vreemd genoeg kan het in de zomermaanden warmer dan 30 graden worden. Een hallucinant verschil van 100 graden met de huidige koudegolf dus. (br.hln)Ľ Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijengif verzacht chronische pijn


Bijengif verzacht chronische pijn


http://static1.hln.be/static/photo/2013/4/12/3/20130219081434/media_xll_5570538.jpg


Hoewel bijensteken al in oude volkstradities werden ingezet tegen allerlei kwaaltjes, lijkt de moderne medische wereld nu pas gewonnen voor de pijnverzachtende werking van het gif. PatiŽnten met chronische pijn krijgen injecties toegediend om onstekingen aan te pakken.

In een eerste testfase aan de universiteit van North Carolina werd gekeken naar het effect van bijengif op rug- en beenpijn. De onderzoekers ontdekten dat de pijn tot twee derde afnam. Het was echter niet mogelijk om te achterhalen hoe groot het effect van het gif precies was, aangezien er nog andere behandelingen gebruikt werden in de studie.

Daarom staan er nu verschillende nieuwe klinische testen op de agenda, waarin bijengif naast een placebo zal worden gezet. Het gedroogde gif wordt omgezet in een gel en vervolgens ingespoten in de lage rug op tien strategische punten die ook worden gebruikt bij acupunctuur. De injecties zullen tot ťťn centimeter in de huid dringen.

De eerste nieuwe testronde zal worden uitgevoerd aan het Universitair Ziekenhuis van Gangdong, Korea. Honderd pijnpatiŽnten zullen er behandeld worden. De helft krijgt het bijengif, terwijl de andere helft een zoutoplossing zal krijgen gedurende zes weken.

In een tweede en grotere testfase zal het bijengif toegepast worden op driehonderd mensen met artrose aan de knieŽn. Op een periode van twaalf weken zullen ze tot twintig injecties krijgen. Eťn op de drie deelnemers moet het stellen met een placebo. Na afloop zullen de pijnprikkels uitgebreid onderzocht worden.

"Er is heel wat anekdotisch bewijsmateriaal waaruit blijkt dat bijengif kan worden ingezet tegen ontstekingen en pijn. Het is nu wachten op een solide klinische testfase om ook wetenschappelijke bewijzen te leveren voor de effectieve werking ervan", klinkt het besluit. (br.hln)Ľ Reageer (1)
18-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chimpansee heeft beter kortetermijngeheugen dan mens

Chimpansee heeft beter kortetermijngeheugen dan mens

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een chimpansee heeft een beter kortetermijngeheugen dan de mens. Een video die gepresenteerd werd op een wetenschappelijke bijeenkomst toont hoe een chimpansee slaagt in geheugentests waar wij veel te traag voor zouden zijn.

Op de jaarlijkse bijeenkomst van de American Association for the advancement of science (AAAS) werd een video gepresenteerd waarin de opmerkelijke capaciteiten van een chimpansee te zien waren. De cijfers 1 tot 9 verschenen kort op een scherm en werden daarna verborgen. De chimpansee slaagde erin om de locatie en de volgorde van de cijfers te onthouden. Er zijn maar weinig mensen die dit zouden kunnen nadoen, en dit zijn meestal mensen met het savantsyndroom dat vaak gepaard gaat met een zware mentale achterstand. Zoals onderzoeker Tetsuro Matsuzawa zelf zei tegen zijn publiek: "Don't worry, nobody can do it. It's impossible for you."

Dit ongelofelijke kortetermijn- of werkgeheugen zorgt ervoor dat de chimpansees in staat zijn om in het wild te overleven, waar ze dikwijls snelle en gecompliceerde beslissingen moeten nemen. Het werkgeheugen is een actieve vorm van kortetermijngeheugen dat ervoor zorgt dat het brein verschillende ideeŽn tegelijkertijd kan behandelen. Dit gebruiken chimpansees bijvoorbeeld wanneer ze van tak tot tak slingeren om voedsel te verzamelen. (br.hln)Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Snorharen zeehond verbazen wetenschappers


Snorharen zeehond verbazen wetenschappers


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/11/2/20130218022707/media_xll_5566712.jpg


Zeehonden blijken hun snorharen te gebruiken om de grootte van objecten in te schatten. "Ze doen het supersnel. Al hun beslissingen worden genomen in minder dan een halve seconde", zei een verbaasde onderzoekster op de BBC.

Hoewel veel diersoorten hun snorharen gebruiken als een soort sensoren, waren wetenschappers toch verrast door de uitkomst van hun onderzoek naar de zeezoogdieren. Ze dachten dat het gebruik van snorharen in het water veel energie zou kosten, omdat het een grotere dichtheid heeft dan lucht.

De zeehonden bleken tijdens het onderzoek vernuftig te werk te gaan. Ze gebruiken het deel van hun snuit waar hun haren klein zijn en dicht op elkaar zitten. "Aan de hand van het aantal snorharen dat wordt aangeraakt, kunnen ze inschatten of iets groot of klein is", stelde de biologe van de Manchester Metropolitan University.Ľ Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Besnijdenis is domper op seksueel genot

Besnijdenis is domper op seksueel genot


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/14/14/20130218082017/media_xll_5566919.jpg


Mannen die hun voorhuid als kind of volwassene laten wegnemen, zouden er een minder gevoelige penis en dus afgeremd seksueel genot aan overhouden. "We zeggen niet dat besneden mannen minder seksuele activiteit of een minder bevredigend seksleven hebben", stelt dokter Piet Hoebeke van het Academisch Ziekenhuis in Gent.

Bij het onderzoek werd gewerkt met folders die uitgedeeld werden in verschillende Belgische stations. 1369 mannen boven de 18 kregen de vraag of ze besneden waren, hoe gevoelig hun penis is op een schaal van 0 tot 5, hoe intens ze orgasmes ervaren en of ze te maken krijgen met pijn of een verdoofd gevoel bij seksuele opwinding.

Op de 1369 deelnemers waren 310 mannen besneden. Hun gemiddelde gevoeligheidsscore hing rond de 3,31, terwijl de onbesneden mannen 3,72 als gemiddelde hadden. "Het  verschil is niet heel groot, maar wel significant", aldus Hoebeke.

Een mogelijke verklaring is dat de afwezigheid van de voorhuid de penis meer blootstelt aan wrijving, waardoor de huid verdikt, uitdroogt en minder gevoelig wordt. Ook pijn en ongevoeligheid werd meer gemeld door de besneden heren, terwijl mannen mťt voorhuid aangaven dat ze intensere orgasmes ervaren. (br.hln)Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen en vrouwen zijn het oneens over ideale lengte

Mannen en vrouwen zijn het oneens over ideale lengte


http://static3.hln.be/static/photo/2013/12/12/5/20130218103417/media_xll_5567240.jpg


Mannen en vrouwen zitten niet op dezelfde golflengte wat betreft de ideale lichaamslengte van hun partner. Terwijl een vrouw wil dat haar man 20,32 centimer boven haar uitsteekt, vinden mannen zelf 7,62 centimer al meer dan voldoende. Over ťťn ding zijn ze het echter eens: de man moet de grootste zijn.

Dit blijkt uit een Nederlandse enquÍte die gevoerd werd bij 700 mannen en vrouwen. Waarom we precies een man willen die 20,32 centimeter groter is en mannen zich tevreden stellen met 7,62 centimer is voorlopig nog niet helemaal duidelijk.

Wel ondervroegeren wetenschappers al eens 50.000 mannen en vrouwen over welke lengte ze als ideaal beschouwen. Hieruit konden ze vaststellen dat mannen het gelukkigst zijn met 1 meter 90. Maar ook vrouwen stellen 'hoge' eisen, want zij beschouwen 1 meter 75 als de ideale lengte.

"Zowel mannen als vrouwen willen een koppel vormen waarin de man groter is, maar ook niet te groot", verklaart de Nederlandse evolutiepsycholoog Gert Stulp van de Universiteit van Groningen in The Independant. "Toch komt deze voorkeur vooral vanuit vrouwen. Zij vinden het absoluut onaanvaardbaar om groter te zijn dan hun partner", gaat hij verder.

Twee theorieŽren liggen aan de grondslag hiervoor. "De biologische stelt dat grotere mannen een hogere status hebben en bijgevolg succesvoller zijn dan hun kleinere seksegenoten", legt dokter Viren Swami uit, sociopsycholoog aan de Universiteit van Westminster. "De tweede 'sociale' theorie legt de reden bij onze cultuur. Grote mannen zouden immers mannelijker zijn, terwijl grotere vrouwen geen oor zouden hebben naar culturerele normen", besluit Swami. (br.hln)Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Strooi suiker in de wonde voor een snelle genezing


Strooi suiker in de wonde voor een snelle genezing


http://static2.hln.be/static/photo/2013/12/8/9/20130215103407/media_xll_5560419.jpg


Hoewel een teveel aan suiker slecht is voor onze buikomtrek, blijkt uit recent onderzoek dat de zoete, witte kristallen wonderen kunnen doen bij moeilijke verwondingen. Zo zou een traditie uit de Afrikaanse volksgeneeskunde de sleutel zijn tot het genezen van doorligwonden, beenzweren en amputatieletsels.

Onderzoeker Moses Murandu groeide op in Zimbabwe, maar werkt nu aan de universiteit van Wolverhampton. In zijn kinderjaren zag hij hoe zijn vader suiker strooide in wonden om de pijn te stillen en de genezing te versnellen. Eens in het Verenigd Koninkrijk kwam hij tot het besef dat suiker niet erkend werd als medicijn, dus besloot hij zijn onderzoek hierop toe te spitsen. Recent werd deze volkstraditie uitgetest op 35 patiŽnten met moeilijk behandelbare verwondingen.

De suikertechniek werd onder andere getest op Alan Bayliss, een 62-jarige elektrotechnicus die zijn rechterbeen tot boven de knie moest laten amputeren. Als onderdeel van de operatie werd ook een ader verwijderd uit zijn linkerbeen. De man kreeg eerst de gebruikelijke verbanden, maar de diepe wonden genazen niet efficiŽnt.

Vervolgens kreeg hij de suikerbehandeling van Murandu en binnen de twee weken waren zijn letsels aanzienlijk verkleind. "Het is revolutionair. In het begin gebruikte Moses bijna een hele pot suiker, maar nu heeft hij amper 4 of 5 theelepels nodig. Ik stond er in het begin zeer sceptisch tegenover, maar eens ik de suiker in werking zag, was ik enorm onder de indruk", getuigt Bayliss.

Suiker trekt het water uit de wonde waardoor bacteriŽn geen vocht meer hebben om te overleven. Hierdoor wordt het genezingsproces aanzienlijk versneld. Bovendien zou het ook een positieve impact hebben op de gemoedtoestand van patiŽnten. "Doordat ze hun vooruitgang kunnen zien, geeft suiker hen iets om zich aan vast te klampen. Het is prachtig om te zien hoe iets zo eenvoudig als kristalsuiker mensen zo een mentale boost kan geven", stelt verpleegkundige Jonathan Janneman.

Momenteel wordt de suikerbehandeling toegepast op 35 patiŽnten die allemaal vooruitgang boeken, zonder pijnlijke bijwerkingen. "Ik geloof in suiker en de artsen en verplegers die de vooruitgang zien, beginnen er ook vertrouwen in te hebben", besluit Murandu, die een innovatie-award kreeg voor zijn onderzoek. (br.hln)Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Queen - Om I want to break free

Queen - Om I want to break free

Klik op de foto om hem te beluisteren


Queen is een Engelse rockgroep. Queen is opgericht in 1970 in Londen door gitarist Brian May, zanger Freddie Mercury en drummer Roger Taylor, aangevuld met bassist John Deacon in 1971. Met tientallen hits in de jaren 70, 80, 90 en 00, is Queen een van de succesvolste popgroepen in de geschiedenis.

De band staat bekend om de muzikale veelzijdigheid, de gelaagde arrangementen en harmonieŽn en de krachtige live-optredens. Het optreden tijdens Live Aid in 1985 werd 20 jaar later verkozen tot het beste live optreden aller tijden.

Queen's grote doorbraak begon in 1974 met het nummer Killer Queen en het album A Night At The Opera een jaar later. Queen heeft in totaal vijftien studio-albums, zeven live-albums, twee EPs, tien dvds, meerdere verzamelalbums en tientallen singles uitgebracht. Daarnaast hebben alle bandleden solo-projecten ondernomen. Naar schatting heeft de band wereldwijd meer dan 300 miljoen albums verkocht[5], waardoor ze bij de meest succesvolle bands ter wereld behoort.

Na Mercury's overlijden in 1991 heeft Deacon zich, op een enkel optreden na, teruggetrokken uit het publieke leven. May en Taylor bleven wel samen werken, en doen dit sinds 2005 met Paul Rodgers onder de naam Queen + Paul Rodgers.
Ľ Reageer (1)
17-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mary Cassatt 1844 - 1926 was een Amerikaans impressionistische kunstenares

Mary Cassatt  1844 - 1926  was een Amerikaans impressionistische kunstenares

Klik op de foto om een filmpje van haar overige werken te bekijken


Mary Cassatt (Allegheny (Pittsburgh, Pennsylvania), 22 mei 1844 Ė Le Mesnil-Thťribus (Oise, bij Parijs), 14 juni 1926) was een Amerikaans impressionistisch kunstschilder.

Mary Cassatt werd geboren in Allegheny (Pittsburgh, Verenigde Staten), als dochter van een rijke zakenman. Haar vader had een voorliefde voor Frankrijk, omdat zijn voorgeslacht daar vandaan kwam. In 1851 vertrok het gezin naar Europa en woonde eerst in Parijs, later in Darmstadt en Heidelberg. Toen Mary 11 jaar oud was, keerde de familie terug naar Amerika en vestigde zich in Philadelphia. De Franse cultuur en Europese tradities stonden in hoog aanzien bij de familie en in die sfeer groeide Mary op.

 
 
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/mary-cassatt-1.jpg?t=1313928074Zij studeerde aan de Pennsylvania Academy of Fine Arts in Philadelphia. Dit was tegen haar vaders zin, die eigenlijk een meer huishoudelijk bestaan voor zijn dochter wenste. Vervolgens reisde zij weer door Europa. Uiteindelijk vestigde zij zich in 1874 in Parijs.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/After-the-bath-Mary-Cassatt.jpg?t=1271590489In datzelfde jaar werd een werk van haar geaccepteerd door de Salon. In 1877 maakte zij kennis met Edgar Degas, met wie zij levenslang bevriend bleef. Zijn werk en inzichten hadden grote invloed op haar, hoewel zij gedurende haar loopbaan een geheel eigen stijl wist te behouden. Zij beeldde voornamelijk het dagelijkse en huiselijke leven af, met een voorkeur voor vrouwen en kinderen, net als die andere grote vrouwelijke schilder, Berthe Morisot.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Playing-with-a-Cat.jpg?t=1271591161Zij nam deel aan de impressionistische tentoonstellingen van 1879, 1880, 1881 en 1886. Ze leverde een grote bijdrage aan de beweging door geldelijke middelen te verschaffen en het impressionisme in Amerika te promoten. Zij bracht haar broer Alexander ertoe werken te kopen van Manet, Monet, Morisot, Renoir, Degas en Pissarro, waardoor de eerste grote Amerikaanse verzameling ontstond. Haar eigen werk werd in Amerika positief ontvangen, wat ook bijdroeg aan de groeiende populariteit van deze school. Zie ook: Durand-Ruel.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/cassat_tea.jpg?t=1271591265Vanwege haar afnemende gezichtsvermogen maakte zij haar laatste werk in 1913. Hoewel zij een aantal operaties onderging, werd zij in 1921 praktisch blind.

Zij overleed in 1926 (Ch‚teau de Beaufresne, bij Parijs).Ľ Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Beer helpt bij opheldering moord in Tirol

Beer helpt bij opheldering moord in Tirol


http://static1.hln.be/static/photo/2013/4/9/0/20130217073736/media_xll_5565180.jpg


Een bruine beer heeft in Tirol bijgedragen tot de oplossing van een mysterieuze verdwijningszaak. Met de ongewilde hulp van de beer, die een brandje in het woud had veroorzaakt, vond de brandweer het lijk van de vermiste Duitser Peter H. . Die werd wellicht vermoord door zijn vrouw Tanja B. en haar minnaar. Zonder de 'assistentie' van de beer zou deze verdwijningszaak/moord wellicht nooit uitgeklaard zijn.

In mei vorig jaar werd de 36-jarige Tanja B. samen met haar minnaar opgepakt. Een tijdje eerder had ze haar man, de 40-jarige Peter H. uit Ravensburg in de Duitse deelstaat Baden-WŁrttemberg, als vermist opgegeven. Eerst zocht de politie in het misdaadmilieu naar de mogelijke daders, want Peter H. had al een strafblad en ging gebukt onder de schulden. Dan bleken de verklaringen van zijn vrouw Tanja B. en haar minnaar zo tegenstrijdig dat ze verdacht werden. Vanaf dat moment zweeg het tweetal en negen maanden later leek de verdwijningszaak nooit opgelost te zullen worden.


Tot een beer zijn steentje bijdroeg tot de opheldering. Een bruine beer, in de regio bekend als M13, bracht de zaak weer aan het rollen. Tijdens een tocht door een woud nabij het Oostenrijkse Pfunds (net over de Duits-Oostenrijkse grens) had de beer een boom omgekieperd. Die boom was dan weer op een stroomleiding gevallen en daardoor was een brand ontstaan. De brandweer kwam ter plaatse en trof zowaar een lijk aan. Na onderzoek bleek het om het lichaam van de verdwenen Peter H. te gaan.

Dankzij de beer moeten Tanja B. en haar minnaar zich dinsdag voor het gerecht van Ravensburg verantwoorden. De aanklacht: het koppel zou Peter H. eerst verdoofd hebben, hem dan op zijn hoofd getrapt hebben en uiteindelijk gewurgd hebben. Vervolgens staken ze het lijk in hun auto en reden 170 kilometer verderop naar Pfunds, waar ze het lijk in het woud dumpten. Ze zullen op dat moment nooit gedacht hebben dat uitgerekend een beer tot de ontdekking van het lijk zou bijdragen. (br.hln)Ľ Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Burdon - House of the Rising Sun


Eric Burdon - House of the Rising Sun

Klik op de foto om hem te beluisteren


Eric Burton is een legendarische zanger. Zijn carriŤre bestaat al bijna 50 jaar. De grootste bekendheid verwierf Burdon als leadzanger van The Animals. 'House of the Rising Sun' werd hun grootste hit

Hij speelde in films, scoorde wereldhits met o.a. 'House of the Rising Sun' en 'Spill the Wine', speelde over de hele wereld van de kleinste podia tot stadions als Wembley...Ľ Reageer (0)
16-02-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De grootste saboteur van geslaagde ochtendseks


De grootste saboteur van geslaagde ochtendseks


http://oi46.tinypic.com/2u4tqg5.jpg


Colgate ging recent op zoek naar wat koppels weerhoudt van de dag te starten met een prikkelend partijtje ochtendseks. De grootste saboteur van intimiteit na het ontwaken blijkt een stinkende adem te zijn. Het zou ons zelfs meer storen dan een vieze lichaamsgeur. Ruim 40 procent van de ondervraagde mensen ontwijkt zijn of haar partner zelfs tot die een innige ontmoeting had met de tandenborstel. Pas dan kan er een kus af.

Terwijl we slapen wordt onze mond een kweekvijver voor bacteriŽn, veel meer nog dan doorheen de dag. Aangezien we 's nachts minder speeksel hebben, kunnen de stinkende 'beestjes' zich onverstoord vermenigvuldigen met als gevolg een onaangename adem in de ochtend.

Uit het Colgate-onderzoek blijkt dat een vijfde van de deelnemers het een te beschamend onderwerp vindt om aan te kaarten bij hun partner. We hechten er ook opvallend meer belang aan in het begin van een relatie. De 'stress' ebt weg naarmate mensen elkaar beter leren kennen en zich comfortabeler voelen in de relatie.Ľ Reageer (1)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw geeft kusjes en knuffels aan leeuwen

Vrouw geeft kusjes en knuffels aan leeuwen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Een vrouw die werkt bij Cheetah Eperience, een non-profitorganisatie die zich ontfermt over grote katachtigen in Zuid-Afrika, heeft een opmerkelijke video online gezet om toeristen naar het centrum in Bloemfontein te lokken.

Juhi Agrawal speelt met twee leeuwen alsof het enorme huiskatten zijn. Hoewel de dieren aan de andere kant van een hek zitten, kunnen ze zo hun klauwen of tanden in de vrouw zetten. Agrawal ziet er geen graten in, en trakteert de 'poezen' zelfs op kusjes.Ľ Reageer (1)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!