NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


15-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat na vijf jaar op 2.575 kilometer van huis gevonden

Kat na vijf jaar op 2.575 kilometer van huis gevonden


http://img84.imageshack.us/img84/9515/katteruggevonden.jpg


Een kat die vijf jaar geleden was weggelopen bij een familie uit Colorado is na al die tijd teruggevonden in New York, meer dan 2.575 kilometer van huis. Hoe ze daar terecht is gekomen en hoe ze al die tijd heeft kunnen overleven, is een mysterie. Een ingeplante microchip bevestigde de identiteit van het beestje.

Willow liep vijf jaar geleden weg bij de familie Squires in Broomfield, toen een aannemer die herstellingswerken kwam uitvoeren de deur liet openstaan. Zoveel jaar later vond een man vond de kat in Manhattan en bracht ze naar een dierenasiel. Dankzij de microchip konden de eigenaars snel gevonden worden.

De familie Squire, met drie kinderen, is vanzelfsprekend dolblij met de vondst. "De jongste is drie jaar, dus die kent Willow niet. Maar de twee oudsten zijn erg blij", zegt moeder Jamie. De familie wordt wellicht binnen twee weken herenigd met Willow. Tot dan zal de kat bij een pleeggezin in New York verblijven.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan een land failliet gaan?

Kan een land failliet gaan?Een bankroet van Griekenland zou niet uit te sluiten zijn. Daarom: vijf vragen over landen die zich in financieel moeilijke papieren bevinden.

1) Kan een land failliet gaan?
Een overheid van een land kan technisch gezien niet bankroet gaan. De natie kan wel beslissen om aflossingen en rentebetalingen te schrappen. Het verschil met een 'gewone' schuldenaar is dat bij een land de investeerder niet kan terugvallen op de rechter om zoveel mogelijk geld proberen terug te krijgen. De schuldeiser kan enkel afwachten en hopen dat hij in de toekomst nog iets krijgt.

2) Wat gebeurt er mocht Griekenland failliet gaan?
Financiële experts vrezen dat houders van Griekse staatsobligaties dan slechts een deel van hun geld zullen terugzien. Tal van financiële instellingen zouden dan met zware verliezen geconfronteerd worden. Voor Griekenland zou het betekenen dat het niet meer kan lenen op de kapitaalmarkt.

3) Welke gevolgen heeft een bankroet voor de inwoners van een land?
Het kan ertoe leiden dat bepaalde alledaagse producten niet meer beschikbaar zijn, doordat het land geen goederen meer kan invoeren of omdat hyperinflatie de handel onbetaalbaar heeft gemaakt. De kans bestaat ook dat de overheid over te weinig geld beschikt om de lonen te betalen. Een sterke werkloosheidsstijging is in die situatie met andere woorden niet uit te sluiten.

4) Is dat ook het geval voor Griekenland?
De gevolgen voor Griekenland zijn moeilijk te voorspellen omdat nog onduidelijk is of het land bij een faillissement de eurozone verlaat. Zonder euro kan Griekenland enerzijds zijn concurrentiepositie verbeteren, maar de schuldenlast wordt dan zo goed als zeker ondraagbaar. De EU kan anderzijds een helpende hand bieden aan lidstaten die financieel zware tijden doormaken, zoals Griekenland.

5) Zijn er al landen failliet gegaan?
Argentinië is het meest bekende voorbeeld uit de recente geschiedenis. De overheid van het Zuid-Amerikaanse land besliste begin deze eeuw om zijn schuldeisers in de wacht te zetten. Het land raakte daardoor geïsoleerd van de internationale financiële markten. De 'tangocrisis' bracht het land zo diep in de problemen dat uiteindelijk beslist werd om opnieuw ruilhandel toe te passen. Argentinië heeft de crisis intussen kunnen bezweren, mede door de sterke groei van de afgelopen jaren. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen willen liefde, geen cadeautjes

Kinderen willen liefde, geen cadeautjes


http://img851.imageshack.us/img851/7525/gezinb.jpg


Als je 's avonds moe thuiskomt na het werk, is het moeilijk om nog energie te vinden voor een spelletje met je kinderen. En wat doen we om dat te compenseren? Onze kinderen overladen met cadeautjes, zo blijkt uit een rapport van Unicef. Maar daar zijn ze niet blij mee, integendeel.

Volgens Unicef is er zelfs een directe link tussen de ontevredenheid van de Britse jongeren en de rellen van vorige maand. Unicef ziet de problemen als een noodkreet van de jongeren, die zich gevangen voelen in een materialistische cultuur.

Dat zijn de resultaten van een studie bij 24 families in drie landen: Engeland, Zweden en Spanje. "De Britse ouders zijn erg toegewijd, maar vergeten tijd met hun kinderen door te brengen", zegt het rapport. Door de hoge werkdruk leven heel wat families naast elkaar. Wanneer de ouders thuiskomen, hebben de kinderen zich al teruggetrokken in hun kamer, samen met hun met hun televisie, computer en gsm.

"Om het gebrek aan kwaliteitstijd te compenseren, kopen Britse ouders de nieuwste gadgets en merkkledij voor hun kroost", ging het rapport verder. "Dat is anders in Zweden en Spanje, waar tijd doorbrengen met de familie op de eerste plaats komt."

Volgens het rapport zijn de Britse kinderen echter helemaal niet opgezet met die cadeautjes. Het enige wat zij willen is een hechte familie en veel dingen die ze samen kunnen doen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.101-jarige na 58 jaar uit haar huis gezet

101-jarige na 58 jaar uit haar huis gezet

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

In Detroit is een hoogbejaarde vrouw van 101 na 58 jaar uit haar huis gezet omdat ze de hypotheek niet kon betalen. Wat het verhaal nog schrijnender maakt, is dat het de schuld is van haar 65-jarige zoon die haar niks vertelde over de dreigende uitzetting.

Texana Hollis en haar overleden echtgenoot hadden hun huis volledig afbetaald, maar in 2003 nam de eeuweling op aanraden van haar zoon Warren een hypotheek op het huis om belangrijke herstellingen uit te voeren, meldt tv-zender WXYZ. Dat gebeurde ook, maar Warren kocht zichzelf met het geld ook een auto en voor 5.000 dollar aan andere spullen. Omdat de inwonende zoon de grondbelasting niet betaalde, werden hij en zijn moeder op straat gezet.

"Ik heb het haar niet verteld, omdat ik niet wilde dat ze zich zorgen zou maken", vertelt zoon Warren, die ook brieven tot uitzetting verticaal klasseerde. "Ik dacht gewoon dat het nooit zover zou komen."

Maar maandag was het dus zover. Deurwaarders klopten bij Texana aan en sleepten haar inboedel buiten. Texana zelf moest het huis ook verlaten en werd in haar rolstoel hulpeloos op het voetpad achtergelaten. Diezelfde nacht nog is ze in het ziekenhuis opgenomen wegens een paniekaanval.

Ondertussen kreeg ze wel goed nieuws te horen. Nadat haar buren, een liefdadigheidsorganisatie en enkele gemeenteraadsleden in actie schoten, werd het huis opnieuw vrijgegeven. Hollis moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven, maar eens ze naar huis mag, mag ze wel degelijk naar haar "eigen" huis.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Bettens - Not an addict


Sarah Bettens - Not an addict

Klik op de foto om haar te beluisteren» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen is wel degelijk het beste medicijn

Lachen is wel degelijk het beste medicijn


http://img35.imageshack.us/img35/9352/lachenq.jpg


Eens goed hardop lachen kan in de praktijk dezelfde uitwerking hebben als een pijnstiller. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek waaraan ook de Vrije Universiteit van Amsterdam heeft meegewerkt. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Uit het onderzoek blijkt dat bij een goede 'buiklach' endorfine vrijkomt. Dat is een stof die de pijn verzacht. "Een kwartier naar komische programma's kijken, verhoogt onze pijngrens al met tien procent", beweren de wetenschappers.

De onderzoekers kwamen tot hun resultaten door de testpersonen in ongemakkelijke posities te plaatsen. Zo kregen ze bijvoorbeeld een te strakke bloedmeter om, of een ijskoud voorwerp tegen de huid. Eens de pijngrens was vastgesteld, kregen de proefpersonen comedy, een natuurdocumentaire of een informatief programma te zien. De groep die comedy kreeg voorgeschoteld, bleek het minste pijn te voelen. Maar dan moest er wel hardop gelachen worden.

In een groep lachen we overigens makkelijker, stellen de onderzoekers vast. Volgens de Nederlandse hoogleraar Mark van Vugt wekt lachen een positieve stemming op in een groep mensen.» Reageer (0)
14-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogtevrees?

Hoogtevrees?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een groepje jongeren uit Oekraïne heeft een video online gezet waarin te zien hoe ze halsbrekende toeren uithalen op de Moskoubrug in Kiev. Eén van hen heeft een camera op zijn hoofd bevestigd en filmt hun beklimming van de tuibrug over de rivier Dnjepr zonder ook maar enige vorm van bescherming. Langs de stalen kabels klimmen ze de 115 meter hoge pyloon op, terwijl het verkeer onder hen over de brug dendert. Aangezien de video op het net is beland, gaan we ervan uit dat de waaghalzen ook levend beneden zijn geraakt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeste Belgen rijden minder met auto door hoge kosten

Meeste Belgen rijden minder met auto door hoge kosten


http://img839.imageshack.us/img839/4307/benzinetanken.jpg


Zo'n 86 procent van de Belgische automobilisten heeft zijn of haar rijgedrag aangepast om economische redenen. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Ipsos. Zo'n 91 procent van de ondervraagde Europese bestuurders zou om deze reden zijn rijgedrag hebben aangepast. Dat betekent een stijging van 1,5 procent tegenover 2010.

Frankrijk (95 pct) en Portugal (94 pct) zijn de twee landen waar het grootste aantal bestuurders hun gewoontes hebben aangepast wegens de hoge kosten. Bestuurders zoeken steeds vaker alternatieven voor de wagen, zoals het openbaar vervoer, de fiets en carpoolen. Zo'n 60 procent van de ondervraagde Belgen verklaart dat ze hun wagen voor korte afstanden thuis laten, en 59 pct verklaart minder vaak met de auto te rijden.

Nog volgens de enquête zou 43 pct van de Europese automobilisten overwegen zijn wagen van de hand te doen. Bij de ondervraagde Belgen bedroeg dat percentage slechts 28 pct.
Voor het onderzoek werden in maart 2011 6.122 bestuurders uit Duitsland, België, Spanje, Frankrijk, Italië, Portugal en Groot-Brittannië ondervraagd.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegtickets tot vijf procent duurder

Vliegtickets tot vijf procent duurder


http://img15.imageshack.us/img15/5613/vliegtuigtickets.jpg


Een vliegticket valt volgend jaar tot vijf procent duurder uit, zowel op Europese als op intercontinentale vluchten. Dat blijkt uit de jaarlijkse 'Industry Forecast' van Advito, consultancy-expert in de reissector, zo meldt Het Laatste Nieuws.

"Aan de basis van de stijging liggen onder meer de hogere vraag en de samenwerking tussen verschillende luchtvaartmaatschappijen", luidt het.

"Verder zal de aankoop van emissierechten voor kooldioxide doorgerekend worden en kunnen de prijzen ook stijgen door extra kosten voor het betalen met een kredietkaart. De olieprijs speelt eveneens een rol. Ervaring leert ons dat telkens wanneer die met 10 dollar stijgt, de vluchttarieven met zo'n 3 procent toenemen." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén student op vier wekelijks dronken

Eén student op vier wekelijks dronken


http://img37.imageshack.us/img37/9816/dronken.jpg


Europeanen zijn de zwaarste drinkers ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Uit een Belgische peiling blijkt dat één student op vier minstens één maal per week dronken is.

Gemiddeld wordt in Europa jaarlijks 9,24 liter pure alcohol per persoon geconsumeerd. Meer dan 20 pct van de volwassenen bedrinkt zich regelmatig, aldus de WHO. Vooral in het oosten van Europa is er een stijgende trend in het alcoholverbruik de voorbije jaren, in het westen is de trend dalend.
 
De gezondheidsorganisatie van de VN wil de 53 Europese landen een actieplan aanbieden om de alcoholconsumptie de komende tien jaar te doen dalen. De WHO beveelt onder meer een belasting op alcohol aan, een beperking van het aantal plaatsen en openingsuren van waar en wanneer alcohol kan worden verkocht, leeftijdsgrenzen en een daling van de toegelaten promilles in het verkeer.
 
Uit een peiling aan de UCL blijkt intussen dat één student op vier minstens één maal per week dronken is, en iets meer dan één student op acht minstens vier maal per week drinkt. De gemiddelde weekconsumptie is elf glazen. Vooral in de eerste jaren wordt veel gedronken.
 
In totaal werden 6.992 studenten van de UCL ondervraaagd. De zwaarste drinkers bij de studenten zijn mannen, tussen 18 en 20 jaar, die op kot zitten en actief meedoen aan het studenteleven.(br.hln)» Reageer (0)
13-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen onvoldoende bewust van symptomen hartinfarct

Belgen onvoldoende bewust van symptomen hartinfarct


http://img718.imageshack.us/img718/4504/hartinfarct.jpg


De meeste Belgen wel dat stekende pijn in de borst (88 procent) en pijn aan de linkerarm (78 procent) mogelijk alarmsignalen zijn, maar andere symptomen zoals misselijkheid, overvloedig zweten en paniekaanvallen worden vaak niet herkend.

Dat blijkt vandaag uit een enquête bij 1.000 personen van de Belgische Cardiologische Liga, in de aanloop naar de Week van het Hart van 26 september tot 2 oktober. Elk jaar worden nochtans 15.000 Belgen getroffen door een hartinfarct en ongeveer de helft van de gevallen kent een fatale afloop.

Om de overlevingskansen te vergroten, is het belangrijk de verschillende symptomen tijdig te herkennen en gepast te reageren. Want hoe sneller de patiënt in het ziekenhuis aankomt, hoe groter de kansen op overleving. Met die reactie zit het wel goed. De meeste landgenoten (73 procent) bellen onmiddellijk naar het noodnummer 112 en bijna de helft (49 procent) beseft dat de patiënt binnen het uur na het optreden van de eerste symptomen behandeld moet worden.

De risicofactoren die verbonden zijn aan een hartinfarct worden dan weer niet voldoende herkend. Zo zijn nog te weinig mensen op de hoogte van de negatieve impact van diabetes, een hoog cholesterolgehalte, stress, een gebrek aan lichaamsbeweging en een onevenwichtige voeding.

Met de campagne 'Hartinfarct: neem het leven ter harte!' wil de Belgische Cardiologische Liga de bevolking informeren over hoe een hartinfarct te voorkomen of ermee om te gaan, infohartinfarct.be moet daarbij helpen.

Een hartinfarct ontstaat wanneer één van de kransslagaders die naar het hart voeren verstopt raakt door een bloedklonter. Die bloedklonter verhindert de toevoer van bloed en zuurstof naar het hart, waardoor de hartspier geleidelijk afsterft. Dit proces verloopt erg snel en de hartspier sterft onherroepelijk af binnen de zes uur na het optreden van de eerste waarschuwingssignalen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland heeft duurste hotelkamers van eurozone

Nederland heeft duurste hotelkamers van eurozone


http://img827.imageshack.us/img827/8324/hotelkamer.jpg


Met een gemiddelde prijsstijging van 4 procent voor hotelkamers in het eerste halfjaar is Nederland het duurste land van de eurozone, gevolgd door Italië. Dat blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com, zo meldt de Volkskrant.

De gemiddelde prijs voor een hotelkamer in Nederland bedroeg 110 euro per nacht. Amsterdam blijft de duurste Nederlandse stad. De gemiddelde kamerprijs steeg er met 8 procent van 116 naar 124 euro vanwege een groeiend aantal bezoekers. Den Haag staat op de tweede plaats, gevolgd door Zaandam.

Wereldwijd staat Nederland op de dertiende plaats. Zwitserland is het duurste land ter wereld voor reizigers. De gemiddelde prijs voor een kamer steeg daar met 9 procent tot 151 euro. Brazilië staat op de tweede plek, gevolgd door Israël.

De grootste prijsdaling deed zich voor in Egypte. De hotelkamerprijzen daalden met maar liefst 25 procent, nadat er in januari hevige protesten waren uitgebroken tegen het regime van de toenmalige president Hosni Mubarak. De toeristen bleven weg als gevolg van de onlusten, waardoor hoteliers gedwongen waren hun kamerprijzen te verlagen om bezoekers te trekken.

In Japan was sprake van een prijsdaling van 16 procent vanwege de verwoestende aardbeving en tsunami en de daaropvolgende ramp in de kerncentrale Fukushima I die het Aziatische land afgelopen maart troffen. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moeder en zoon vinden elkaar na 12 jaar terug via Facebook

  Moeder en zoon vinden elkaar na 12 jaar terug via Facebook


http://img148.imageshack.us/img148/8315/facebookzo.jpg


Een moeder en haar zoon hebben elkaar na 12 jaar teruggevonden via Facebook. Kattia Liebers 'verloor' haar zoon toen die vijf was. De vrouw was verwikkeld in een bittere vechtscheiding en de vader verdween met zijn zoon.

Jarenlang zocht ze hem maar nergens kon ze haar oogappel vinden. Meer dan tien jaar later bracht Facebook de twee opnieuw samen. Ze kreeg een berichtje met de vraag, 'ben jij Kattia Chacon Sanchez?', waarop ze het volgende antwoordde: 'wie ben jij?'. En toen kreeg ze te lezen waar ze niet meer op gehoopt had: 'ik ben Jared Liebers.'

De vrouw kon haar geluk niet op en antwoordde: 'als jij Jared Liebers bent, dan ben ik jouw moeder'. "Ik barstte meteen in huilen uit", vertelt de dolgelukkige moeder. "Eindelijk had ik hem gevonden!" Jared leefde het voorbije decennium met zijn vader in Israël. De jonge kerel brengt nu twee maanden bij zijn moeder door in de VS. De twee hebben heel wat te vertellen na tien 'verloren jaren' maar ze was haar kind nooit vergeten. Ze heeft nog alle foto's van de jongen en zijn speelgoed, net als een woordenboek Spaans. Liebers hield bewust vast aan de naam van haar man. Dat zou het voor haar zoon ooit makkelijker maken om zijn moeder te vinden, wist ze.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verliezen door rookverbod moeten gecompenseerd worden

"Verliezen door rookverbod moeten gecompenseerd worden"


http://img855.imageshack.us/img855/1272/roken.jpg


Het Neutraal Syndicaat voor Zelfstandigen (NSZ) wil dringend maatregelen om de verliezen te compenseren die de horeca lijdt door het rookverbod. De organisatie pleit voor een actieplan naar aanleiding van de publicatie van cijfers over de naleving van het rookverbod.

Uit cijfers van de federale overheidsdienst Volksgezondheid blijkt dat 93 procent van de onlangs gecontroleerde handelszaken het rookverbod naleeft. Dat verwondert het NSZ niet, "gezien de hoge boetes. Nu de omzetten van de cafés al een duik nemen als gevolg van het rookverbod, kunnen café-uitbaters zulke boetes missen als kiespijn." Boetes voor wie het rookverbod met de voeten treedt, kunnen oplopen tot 1.650 euro.

De organisatie vreest de komende herfst en winter. "Tot nu toe konden de klanten doorgaans buiten roken, ook al was het een kwakkelzomer. Wanneer de temperaturen omlaag gaan, zal dat minder evident zijn en zullen rokende cafégangers meer thuis blijven."

De ondernemersorganisatie vraagt daarom dringende maatregelen. Op korte termijn pleit NSZ voor een uitstel van betaling van sociale bijdragen, van bedrijfsvoorheffing en van RSZ-bijdragen en dat gedurende één jaar.

Daarbovenop moeten later een structurele aanpak en een solide relanceplan volgen, met een btw-verlaging naar 6 procent voor voeding en drank, een verhoogde fiscale aftrek voor de plaatsing van een rookkamer of een keuken, soepelere regels voor studenten- en gelegenheidsarbeid om piekmomenten op te vangen, maar ook stimuli voor flexibele arbeid, aldus nog NSZ. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mannen meer afzien na een scheiding

Waarom mannen meer afzien na een scheiding


http://img52.imageshack.us/img52/811/scheiding.jpg


"Een scheiding was het beste wat mij kon overkomen". Volgens een recente enquête is het waarschijnlijker dat deze zin uitgesproken wordt door een vrouw dan door een man. Want wat blijkt? Mannen hebben het veel moeilijker om na een breuk de draad terug op te nemen.

Volgens de enquête zijn het dus niet de vrouwen, maar wel de mannen die zich emotioneel laten gaan. In het jaar na een scheiding omschrijft 48 procent van de mannen zichzelf als 'erg eenzaam', in vergelijking met slechts 35 procent van de vrouwen.

Mannen zijn ook vaak de financiële dupe van een echtscheiding. Ze moeten de achtergelaten familie blijven onderhouden, maar hebben ook zelf een dak boven hun hoofd nodig. En als ze iemand nieuw leren kennen, betekent dat vaak dat ze die nieuwe partner - en eventuele kinderen - ook moeten onderhouden.

Voor vrouwen is het veel makkelijker om verder te gaan met hun leven. Ze ervaren het als een nieuw begin en kunnen daardoor hun verleden achter zich laten. Bovendien kunnen ze ook terugvallen op de emotionele ondersteuning van hun vrienden en familie, terwijl van mannen verwacht wordt dat ze het zelf wel zullen redden.

Het is dan ook geen verrassing dat het tegenwoordig meestal de vrouwen zijn die een scheiding aanvragen. De laatste cijfers voor Groot-Brittannië voor 2009 geven aan dat 68 procent van de 113.949 scheidingen aangevraagd werd door de vrouw.

Echtscheidingsadvocaat Adam Witkover: "Vrouwen kunnen emotioneel veel beter omgaan met een breuk, omdat ze over hun gevoelens praten. Bovendien gebruiken ze een scheiding vaak als springplank naar een nieuwe carrière. Mannen daarentegen hebben het veel moeilijker om hun emoties te uiten en blijven verbitterd achter. Ze hebben het ook moeilijk om alleen te gaan wonen, want dan moeten ze ineens zelf koken en de was doen. Voor vrouwen is dat een koud kunstje."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We verontschuldigen ons acht keer per dag ... sorry!

We verontschuldigen ons acht keer per dag ... sorry!


http://img21.imageshack.us/img21/5513/sorryl.jpg


Een gemiddelde persoon zegt zo'n 8 keer per dag sorry, terwijl dat vaak niet eens nodig is. Dat blijkt uit een recente Britse enquête. Per jaar verontschuldigen we ons dus maar liefst 2.920 keer, wat neerkomt op zo'n 233.000 sorry's in ons hele leven. Sorry?

En het gaat zelfs verder, want één op acht (12 procent) gaf in een rondvraag van de New York Bakery Co toe dat ze maar liefst 20 keer per dag sorry zeggen. Dat wil echter niet zeggen dat we zo vaak spijt hebben van iets dat we gedaan hebben.

Een verontschuldiging is namelijk vaak een antwoord op een fout van iemand anders. Zo zegt 43 procent van de Britten 'sorry' als iemand tegen hen opbotst, terwijl het eigenlijk niet hun schuld is. Daarnaast blijkt ook 17 procent zich te verontschuldigen als iemand op hun tenen trapt.

Verder wordt het woordje 'sorry' ook algemeen gebruikt ter vervanging van 'excuseer' (30 procent) of om het gesprek van iemand anders te onderbreken (67 procent). De meeste sorry's worden in een werkomgeving uitgesproken, waar 39 procent toegeeft het woordje te 'misbruiken'. 37 procent doet dat omdat ze bang zijn om een collega te beledigen.

Ten slotte gaf 45 procent van de ondervraagden aan dat ze graag wat assertiever zouden zijn, maar dat ze bang zijn voor de gevolgen.
Victoria Willis van New York Bakery Co: "We vermoedden al langer dat Britten té verontschuldigend zijn, maar dat een gemiddelde persoon bijna 3.000 keer per jaar 'sorry' zegt, hadden we niet verwacht."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pinguïn Happy Feet mogelijk opgegeten door haai of orka

Pinguïn Happy Feet mogelijk opgegeten door haai of orka


http://img263.imageshack.us/img263/4729/happyfeetku.jpg


Happy Feet, de keizerspinguïn die in juni aanspoelde op een strand in Nieuw-Zeeland, en vorig week opnieuw werd uitgezet aan de Zuidpool, is spoorloos verdwenen. De gps-zender heeft al dagen geen signaal meer afgegeven. Mogelijk is het apparaatje uitgezonden en zijn verzorgers sluiten ook niet uit dat het beestje iets overkomen is.

De pinguïn spoelde aan in juni op een strand in Nieuw-Zeeland, duizenden kilometers van zijn thuis op de Zuidpool. Zijn maag was verzadigd met zand, omdat hij dacht dat het sneeuw was.

Het beestje werd Happy Feet gedoopt en is drie maanden lang verzorgd in de dierentuin van de Nieuw-Zeelandse hoofdstad Wellington. Happy Feet werd vorige week per boot naar Campbell Island gebracht, enkele honderden kilometers ten zuiden van het Nieuw-Zeelandse vasteland. Daar werd hij opnieuw vrijgelaten.» Reageer (0)
12-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slimme stroommeters aanslag op de nu al onbetaalbare energiefactuur

"Slimme stroommeters aanslag op de nu al onbetaalbare energiefactuur"


http://img217.imageshack.us/img217/4941/slimmestroommeters.jpg


Tegen september 2012 verwacht de Europese Commissie een evaluatie van het Vlaams gewest over een algemene invoering van de slimme meter. Een front van middenveldorganisaties plaatst vraagtekens bij die meters. "Die worden gepropageerd door lobbyisten van de elektriciteitsindustrie. Ze zullen een aanslag vormen op de nu al onbetaalbare energiefactuur van kleine verbruikers", stellen ze.

"Netbeheerders Eandis en Infrax plaatsen binnenkort bij 50.000 Vlaamse gezinnen een slimme meter: een nieuwe digitale elektriciteitsmeter die met behulp van de nieuwste informatie- en communicatietechnologieën diverse voordelen zou opleveren voor mens en milieu. Er zijn echter ook nadelen aan verbonden", zeggen de middenveldorganisaties ACOD, ACV, ACW, ABVV, de Gezinsbond, het Onderzoeks- en Informatiecentrum van de Verbruikers Organisaties (OIVO), Samenlevingsopbouw en Test-Aankoop.
 
Volgens hen hangt aan de algemene invoering van slimme meters een enorm kostenplaatje: een bedrag dat voor Vlaanderen alleen al oploopt tot 2,272 miljard euro. "Het leidt geen twijfel dat de distributienetbeheerders deze investeringskosten zullen doorrekenen aan de eindconsument. Daardoor zal elk Vlaams gezin via zijn elektriciteitsfactuur jaarlijks minimaal 40 tot 70 euro extra ophoesten."
 
Verder toont onderzoek van de organisaties aan dat de elektriciteitsindustrie het besparingspotentieel overschat dat aan de slimme meter wordt toegedicht. "Enkel grote verbruikers zouden winst kunnen puren uit een slimme meter, terwijl zeer kleine verbruikers jaarlijks nauwelijks 3 tot 7 euro zullen besparen. Kleine verbruikers - gezinnen die leven in armoede, maar ook energiezuinige gezinnen - zullen bij een volledige uitrol van de slimme meter financieel opdraaien voor de besparing van grote verbruikers", luidt het.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongetje (3) na vier dagen teruggebracht door ontvoerders

Jongetje (3) na vier dagen teruggebracht door ontvoerders


http://img263.imageshack.us/img263/8509/ontvoerd.jpg


Een zondags mirakel gisteren in het Canadese Vancouver, waar een vermist jongetje van drie jaar na vier dagen zonder kleerscheuren terug werd gebracht door zijn kidnapper(s). Dat meldt de Vancouver Sun. Enkele uren voor zijn volgens de politie "ongelooflijke" terugkomst hadden de ouders van Kienan Hebert een emotionele oproep in de media gedaan om hun zoontje vrij te laten.

"Kienan is pas drie jaar en, zoals jullie wel zullen weten en wij weten, kan hij nog niet praten. Hij zal dus niet kunnen zeggen wie jullie waren. Grijp alsjeblieft deze kans om hier zonder straf aan te ontsnappen. Het enige dat wij willen is Kienan terug veilig in ons midden hebben om hem in onze armen te sluiten. Thank you!", aldus de familie in een officiële mededeling zaterdagavond. Enkele uren later werd Kienan afgezet in het lege huis van het gezin. De familie verbleef tijdens het hele horrorverhaal bij vrienden.

Nadat de ontvoerder Kienan had afgezet aan het huis, belde hij/zij 911 om te melden dat het jongetje weer veilig bij hem thuis was. "Dit is erg heuglijk nieuws", aldus korpschef Dan Moskaluk in de Vancouver News. "Zo'n dossiers kennen immers zelden een goeie afloop. Het kind is veilig en wel teruggebracht. Dit is zelfs de eerste keer dat ik zoiets meemaak." De hoofdverdachte in de zaak, Randall Hopley, is nog steeds op vrije voeten. Voor de familie bijzaak nu ze Kienan weer terug bij hen hebben. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chantage? Dieren verdwijnen en sterven in dierentuin Kiev

Chantage? Dieren verdwijnen en sterven in dierentuin Kiev


http://img40.imageshack.us/img40/2866/dierentuinkiev.jpg


In de dierentuin van het Oekraïense Kiev gebeuren rare dingen. Er verdwijnen en sterven meer dieren dan normaal. Er wordt dan ook gedacht dat de dierentuin gechanteerd wordt. Veel Oekraïners denken dat sommigen de dierentuin tot een verhuizing willen dwingen om de grond in het centrum van de stad duur te kunnen verkopen.

Deze week zijn er acht stekelvarkens, zeven marmotten en een vos verdwenen. Eerder stierven er al op enkele dagen tijd een zeldzame panter, twee olifanten en een buffel.

Door de bouwwerkzaamheden voor het EK voetbal, dat volgend jaar in Oekraïne en Polen wordt gehouden, is de waarde van de grond in Kiev sterk gestegen. (br.hln - foto ap)» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!