NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


16-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinezen importeren illegaal schubdieren die in eigen land haast uitgestorven zijn

Chinezen importeren illegaal schubdieren die in eigen land haast uitgestorven zijn


http://img846.imageshack.us/img846/3192/schubdieren.jpgIllegale handel in dieren is nog steeds een ernstig probleem in Azië. Schubdieren zijn de nieuwste slachtoffers op de markt. De dieren zijn in China haast uitgestorven en worden daarom uit andere landen binnengesmokkeld.

Schubdieren waren al bedreigd door de jacht en nu zijn de dieren ook populair smokkelwaar op de zwarte markt. Ze zijn tegenwoordig de meest illegaal verhandelde dieren in Azië, meldt Associated Press. Het is al sinds 2002 verboden op de dieren te jagen, maar de straffen worden nauwelijks toegepast.

In China wordt het vlees van schubdieren al lang gegeten. Aangezien er maar weinig schubdieren meer leven in eigen land, voeren ze het vlees in uit landen als Cambodja, Vietnam en Laos. Ook daar staat de populatie schubdieren sindsdien onder druk. Onlangs werd een lading van 20 dozen vol schubdieren onderschept op een luchthaven in het Indonesische Jakarta.http://img16.imageshack.us/img16/930/schubdier.jpgDe dieren zijn ook populair omdat ze volgens het geloof geneeskundige krachten zouden hebben. In China wordt veel geld betaald voor schubdieren: tien ton vlees zou er zo'n 195.000 euro waard zijn.


Schubdieren zijn nachtdieren, die vooral in bomen leven. Ze bewegen traag, hebben geen tanden en kunnen zich enkel beschermen door zich in de vorm van een bal op te rollen. De dieren behoren tot de meest verlegen soorten ter wereld, die contact met mensen vermijden. In de dierenwereld zijn vooral hyena's en luipaarden hun belangrijkste jagers. Ooit kon men schubdieren kopen voor 4 dollar per stuk, nu is één exemplaar liefst 276 dollar waard. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwallen nemen de oceaan over

Kwallen nemen de oceaan over


http://img259.imageshack.us/img259/8531/kwallen.jpg


Kwallen staan op het punt de zee over te nemen. De dieren blijken volgens een studie niet alleen het belangrijkste roofdier op de plaatsen waar ze verschijnen, ze worden ook steeds groter.

Kwallen zwemmen niet veel, ze drijven eerder. En dan biedt een grotere massa voordelen, want zo kunnen ze meer prooien aantrekken. Dat onderzochten wetenschappers van de Spaanse universiteit van Oviedo. Ze waarschuwden ook voor de gevolgen van overbevissing. Leeg zullen onze oceanen immers niet meteen worden, want de kwallen dreigen dan de controle over te nemen.

De oceaenen worden ook steeds warmer en dat is nog een voordeel voor de kwallen. De ongeveer 2.000 soorten hebben hun leefgebied intussen al aardig uitgebreid. Experts vrezen de expansie van de kwallen. Zo hebben de dieren de visindustrie in de Beringzee en de Zwarte Zee al ondermijnd. Ook moesten energiecentrales en ontziltingsfabrieken al sluiten door de impact van kwallen.

In Israël hebben kwallen de voorbije zomer het koelsysteem van energiecentrales geteisterd. Een kernreactor moest zelfs tijdelijk worden stilgelegd. Lucas Brotz, onderzoeker aan de universiteit van British Columbia in Vancouver, stelt dat de mens door vervuiling, visvangst, landbouw en global warming situaties creëert die kwallen meer overlevingskansen geven dan vissen.

"We zullen moeten beslissen of onze kinderen kwalburgers zullen moeten eten", zegt Brotz. "Als we ons gedrag niet snel aanpassen, zullen ze misschien geen andere keuze hebben."» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom mannen geen juwelen cadeau doen

Waarom mannen geen juwelen cadeau doen


http://img832.imageshack.us/img832/6822/juwelen.jpg


Voor vrouwen is het duidelijk: ze willen het liefst een halsketting, ring of armband als cadeau. Maar wanneer zullen onze mannen dat eindelijk beseffen? De gemiddelde man wacht maar liefst 32 maanden voor hij zijn geliefde een juweel cadeau doet. Maar waarom?

Hoewel in vroegere tijden de vrouwen overladen werden met juwelen, is dat helaas niet meer het geval. Naar schatting 2,2 miljoen Britse vrouwen kreeg nog nooit een juweel als blijk van de liefde en affectie van hun partner.

Dat is nogmaals bevestigd in een rondvraag bij zo'n 2.000 Britse mannen. Eén op vijf gaf toe dat ze hun partner nog nooit sieraden gegeven hadden. Verder bleek dat 65 procent van de Britse vrouwen het laatste jaar geen juwelen had gekregen, terwijl 44 procent vermoedde (of hoopte) dat ze binnenkort een sieraad zouden krijgen.

Het lijkt ons onwaarschijnlijk dat mannen niet weten dat hun geliefde snakt naar een juweeltje, dus waarom blijven ze kiezen voor bloemen of parfum? Volgens de ondervraagde Britse mannen ligt de hoofdreden in de moeilijk te vatten smaak van hun vrouw. Ze weten niet wat hun vrouw echt wil en zijn bang om iets te kopen dat ze niet graag ziet.

Verder gaf één op tien mannen toe bezorgd te zijn over de betekenis van een juweel. Volgens hen zien vrouwen zo'n cadeautje als een nieuwe stap in de relatie, waar zij nog niet klaar voor zijn. 16 procent vond juwelen dan weer te duur als cadeau, terwijl 6 procent van hen zelfs nadacht over het geld dat ze daardoor zouden verliezen bij een eventuele breuk.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen: drie op de tien gebruikt nooit douchegel

 Mannen: drie op de tien gebruikt nooit douchegel


http://img84.imageshack.us/img84/9138/doucheer.jpg


Hoewel de verkoop van verzorgingsproducten voor mannen stijgt, geeft 20 procent van hen toe nooit shampoo te gebruiken en drie op de tien waste zichzelf nog nooit met douchegel.

Een man op de vijf heeft nog nooit deodorant aangebracht, zo blijkt uit een enquête bij 1.000 Britse mannen. Heren wassen zich omdat het hen een goed gevoel geeft, hen zelfvertrouwen geeft en om hun carrière een zetje te geven, maar niet om aantrekkelijker te worden voor het andere geslacht. Minder verrassend is dat jonge mannen meer uitgeven aan hun verzorging dan hun vaders. Jongeren tussen 18 en 34 jaar geven elke maand hier 16,68 euro aan uit, in vergelijking met 12 euro bij de mannen tussen 55 en 64 jaar. 

Experts zeggen dat de verkoop van mannelijke verzorgingsproducten gestimuleerd wordt door de promotie ervan door stoere celebs als de acteur Hugh Laurie, ook bekend als dokter House. Meer dan 40 procent van de mannen smeerde al bodylotion, hand- of vochtinbrengende crème.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Avril Lavigne - Wish You Were Here

Avril Lavigne - Wish You Were Here

Klik op de foto om haar te beluisteren

Avril Ramona Lavigne (Belleville (Ontario), 27 september 1984) is een Canadees singer-songwriter en actrice

Lavigne werd opgevoed door conservatieve ouders. Ze groeide op met het zingen van countrymuziek en in een kerkkoor en leerde zichzelf gitaar spelen. Toen ze 17 jaar oud was tekende ze een platencontract bij Arista Records, onderdeel van BMG. Ze verhuisde naar New York City om aan een album te werken.

Haar pogingen om met behulp van anderen nummers te schrijven die aan haar wensen voldeden mislukten. Daarom ging ze naar Los Angeles om te schrijven met hulp van Cliff Magness en een schrijversteam, The Matrix genaamd, dat eerder al nummers had geschreven voor Sheena Easton en Christina Aguilera.

Op 5 juni 2002 bracht ze haar eerste album Let Go uit. Binnen zes maanden haalde ze met de verkoop van het album een viervoudig platina. Van het album verschenen Complicated, Sk8er Boi, I'm With You en Losing Grip op single. Van het album Let Go werden wereldwijd 15 miljoen exemplaren verkocht. Het album vertoonde invloeden van poprock, alternative en grunge. Ruim een maand na verschijning verkreeg Let Go in de Verenigde Staten de platinastatus. Daarmee is het het op vier na bestverkochte album in 2003. In december 2003 is het ruim 6,7 miljoen keer verkocht in de Verenigde Staten en ruim 16 miljoen keer wereldwijd.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaanse heeft langste nagels ter wereld

Amerikaanse heeft langste nagels ter wereld


http://img10.imageshack.us/img10/1381/langstenagels.jpg


De Amerikaanse Chris Walton mag zich sinds deze week de vrouw met de langste nagels ter wereld noemen. De 45-jarige zangeres uit Las Vegas werd daarvoor in New York in de bloemetjes gezet bij de voorstelling van de nieuwste editie van het Guinness Book of Records.

De nagels van de flamboyante grootmoeder zijn in totaal bijna zes meter lang. De nagel aan haar ringvinger is even lang als een menselijke arm en met 484 versies van de nagel van haar duim bereik je de top van het Empire State Building.

Walton, die in Las Vegas door het leven gaat als The Dutchess, liet haar nagels 18 jaar geleden groeien. Ze drinkt naar eigen zeggen geen melk en eet voor het overige geen producten die haar nagels zouden kunnen schaden.http://img59.imageshack.us/img59/6291/langstenagels2.jpg


Nu dat ze het record heeft, denkt ze eraan om haar nagels te knippen. Al heeft ze een paar praktische bezwaren. Zo moeten ze beetje bij beetje bijgeknipt worden. "En ik weet dat ik me hulpeloos zal voelen als ze geknipt zijn. Ik ben er nu zo gewoon aan geworden, dat het een hele aanpassing zal zijn", aldus Walton. (br.hln - foto's afp en reuters)» Reageer (0)
15-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Australiërs horen stemmen: ontsnapte kaketoes leren wilde vogels praten

Australiërs horen stemmen: ontsnapte kaketoes leren wilde vogels praten

Klik op de foto om een filmpje te bekijken

In delen van Australië is het tegenwoordig niet ongewoon stemmen te horen terwijl er geen mens in de buurt is. Die stemmen blijken afkomstig van wilde kaketoes die woorden en zinnen hebben geleerd van ontsnapte soortgenoten die als huisdier werden gehouden.

De westelijke gebieden van de deelstaat New South Wales kampen met droogte, waardoor veel vogels voedsel zoeken in de buurt van Sydney. De dieren hangen rond in de tuinen van buitenwijken, waar ze er duchtig op los tetteren en veel menselijke bewoners vreemd doen opkijken.

Natuurbeschermers krijgen meer en meer meldigen van inwoners die plots 'hello there!', 'hello darling!' en 'what's happening?' vanuit de bomen horen komen. "We hebben al oproepen gehad van mensen die dachten dat iemand iets in hun drinken had gedaan," zegt Martyn Robinson. "Ze staan in hun achtertuin naar een zwerm vogels te kijken terwijl de dieren dingen zeggen als: 'Wie is hier een mooie jongen?'."

Robinson, die verbonden is aan het Australian Museum in Sydney, zegt dat de gebruikelijke oorzaak ligt bij een ontsnapt papegaaiachtig huisdier dat zich aansluit bij een wilde zwerm. Kaketoes zijn intelligente en sociale dieren, die vaak woorden hebben geleerd van hun voormalig baasje. De vogels leren die woorden en zinnen dan door aan de jonge dieren in de zwerm. Het is onwaarschijnlijk dat de oudere dieren ze ook leren, zegt Robinson aan Australische media.

Erg is het allemaal niet, maar Robinson hoopt toch dat er geen vogel ontsnapt die vieze woordjes kent. "Dat soort dingen willen we toch niet in onze achtertuinen," klinkt het.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De slimste koffiekeuze

De slimste koffiekeuze


http://img690.imageshack.us/img690/9353/koffie.jpg


De mythe die zegt dat koffie ongezond is, blijkt moeilijk te weerleggen. Het zwarte goud bestrijdt nochtans rimpels, verkleint het risico op Alzheimer én geeft meer zin in seks. Helaas wil dat niet zeggen dat een kopje koffie ook goed is voor je lijn. Als je echter kiest voor de juiste soort, kan je de calorieën beperken.

Nutritioniste Angela Dowden onderzocht verschillende soorten koffie en gaf punten op gezondheid. Een overzicht:

Cafetièrekoffie: 3/10
calorieën en vetgehalte zijn te verwaarlozen, 120 mg cafeïne per kopje

Het is helemaal niet gezond om ongefilterde koffie te drinken. Die maak je meestal in een cafetière, een glazen pot waairn je heet water en grof gemalen koffie samenvoegt. "Uit recent onderzoek is gebleken dat cafetièrekoffie veel cafestol bevat, een stof die enorm slecht is voor onze cholesterol", zegt Dowden.

Zwarte filter: 6/10
calorieën en vetgehalte zijn te verwaarlozen, 169 mg cafeïne per kopje

Door koffie te filteren, verwijder je de schadelijke cafestol. Een hoge consumptie van gefilterde koffie heeft dan ook geen effecten op onze cholesterol. Deze koffie bevat echter wel ontzettend veel cafeïne. "Probeer 's avonds dus geen zwarte gefilterde koffie te drinken, anders heb je gegarandeerd slaapproblemen", waarschuwt Dowden.

Latte: 7/10
95 calorieën, 3,5 gram vet, 75 mg cafeïne (gemaakt met halfvolle melk)

Een latte is eigenlijk een espresso met heel veel melk. Een klein kopje verschaft al 30 procent van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium. Aangezien het ook een bron van eiwitten is, kan je deze koffie gebruiken om je eetlust in te tomen. "Bovendien kan je 30 calorieën besparen door halvolle in plaats van volle melk te gebruiken."

Oploskoffie: 7/10
calorieën en vetgehalte zijn te verwaarlozen, 100 mg cafeïne per kopje

Oploskoffie is een goeie keuze omdat de korrels geen cafestol bevatten, dus er is geen gevaar voor de gezondheid van je hart. Bovendien bevat oploskoffie ook minder cafeïne.

Decafeïné: 8/10
calorieën en vetgehalte zijn te verwaarlozen, net zoals de cafeïne

Volgens een Amerikaanse studie bij zo'n 28.000 vrouwen doet het drinken van zes kopjes decafeïne het risico op diabetes dalen. "Koffie bevat een aantal fytochemicaliën, die de insuline-producerende cellen in onze alvleesklier beschermt", weet de nutritioniste. "De cafeïne in gewone koffie breekt die bescherming echter af, dus kiezen voor decafeïne is een goed idee."

Espresso: 4/10
calorieën en vetgehalte zijn te verwaarlozen, 75 mg cafeïne per kopje

Hoewel het gaat om een heel klein kopje koffie, bevat deze koffie erg veel cafeïne. Geen probleem als je deze soort met mate drinkt, maar wel als je dagelijks een aantal dubbele espresso's achteroverslaat om een stressvolle dag door te komen. "De combinatie van cafeïne en stress kan leiden tot een hoge bloeddruk", zegt Dowden.  "Bovendien bevat een espresso ongeveer één derde tot half zoveel cafestol als een cafetièrekoffie." Geen aanrader dus.

Cappuccino: 6/10
80 calorieën, ongeveer 75 mg cafeïne (gemaakt met halfvolle melk)

Een cappuccino bestaat uit een espresso-shot en ongeveer evenveel warme melk, aangevuld met een derde melkschuim. Elk kopje levert ongeveer één vierde van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid calcium. Het toevoegen van extra chocoladepoeder zorgt ervoor dat cappuccino iets minder gezond is dan een latte.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kat na vijf jaar op 2.575 kilometer van huis gevonden

Kat na vijf jaar op 2.575 kilometer van huis gevonden


http://img84.imageshack.us/img84/9515/katteruggevonden.jpg


Een kat die vijf jaar geleden was weggelopen bij een familie uit Colorado is na al die tijd teruggevonden in New York, meer dan 2.575 kilometer van huis. Hoe ze daar terecht is gekomen en hoe ze al die tijd heeft kunnen overleven, is een mysterie. Een ingeplante microchip bevestigde de identiteit van het beestje.

Willow liep vijf jaar geleden weg bij de familie Squires in Broomfield, toen een aannemer die herstellingswerken kwam uitvoeren de deur liet openstaan. Zoveel jaar later vond een man vond de kat in Manhattan en bracht ze naar een dierenasiel. Dankzij de microchip konden de eigenaars snel gevonden worden.

De familie Squire, met drie kinderen, is vanzelfsprekend dolblij met de vondst. "De jongste is drie jaar, dus die kent Willow niet. Maar de twee oudsten zijn erg blij", zegt moeder Jamie. De familie wordt wellicht binnen twee weken herenigd met Willow. Tot dan zal de kat bij een pleeggezin in New York verblijven.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kan een land failliet gaan?

Kan een land failliet gaan?Een bankroet van Griekenland zou niet uit te sluiten zijn. Daarom: vijf vragen over landen die zich in financieel moeilijke papieren bevinden.

1) Kan een land failliet gaan?
Een overheid van een land kan technisch gezien niet bankroet gaan. De natie kan wel beslissen om aflossingen en rentebetalingen te schrappen. Het verschil met een 'gewone' schuldenaar is dat bij een land de investeerder niet kan terugvallen op de rechter om zoveel mogelijk geld proberen terug te krijgen. De schuldeiser kan enkel afwachten en hopen dat hij in de toekomst nog iets krijgt.

2) Wat gebeurt er mocht Griekenland failliet gaan?
Financiële experts vrezen dat houders van Griekse staatsobligaties dan slechts een deel van hun geld zullen terugzien. Tal van financiële instellingen zouden dan met zware verliezen geconfronteerd worden. Voor Griekenland zou het betekenen dat het niet meer kan lenen op de kapitaalmarkt.

3) Welke gevolgen heeft een bankroet voor de inwoners van een land?
Het kan ertoe leiden dat bepaalde alledaagse producten niet meer beschikbaar zijn, doordat het land geen goederen meer kan invoeren of omdat hyperinflatie de handel onbetaalbaar heeft gemaakt. De kans bestaat ook dat de overheid over te weinig geld beschikt om de lonen te betalen. Een sterke werkloosheidsstijging is in die situatie met andere woorden niet uit te sluiten.

4) Is dat ook het geval voor Griekenland?
De gevolgen voor Griekenland zijn moeilijk te voorspellen omdat nog onduidelijk is of het land bij een faillissement de eurozone verlaat. Zonder euro kan Griekenland enerzijds zijn concurrentiepositie verbeteren, maar de schuldenlast wordt dan zo goed als zeker ondraagbaar. De EU kan anderzijds een helpende hand bieden aan lidstaten die financieel zware tijden doormaken, zoals Griekenland.

5) Zijn er al landen failliet gegaan?
Argentinië is het meest bekende voorbeeld uit de recente geschiedenis. De overheid van het Zuid-Amerikaanse land besliste begin deze eeuw om zijn schuldeisers in de wacht te zetten. Het land raakte daardoor geïsoleerd van de internationale financiële markten. De 'tangocrisis' bracht het land zo diep in de problemen dat uiteindelijk beslist werd om opnieuw ruilhandel toe te passen. Argentinië heeft de crisis intussen kunnen bezweren, mede door de sterke groei van de afgelopen jaren. (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kinderen willen liefde, geen cadeautjes

Kinderen willen liefde, geen cadeautjes


http://img851.imageshack.us/img851/7525/gezinb.jpg


Als je 's avonds moe thuiskomt na het werk, is het moeilijk om nog energie te vinden voor een spelletje met je kinderen. En wat doen we om dat te compenseren? Onze kinderen overladen met cadeautjes, zo blijkt uit een rapport van Unicef. Maar daar zijn ze niet blij mee, integendeel.

Volgens Unicef is er zelfs een directe link tussen de ontevredenheid van de Britse jongeren en de rellen van vorige maand. Unicef ziet de problemen als een noodkreet van de jongeren, die zich gevangen voelen in een materialistische cultuur.

Dat zijn de resultaten van een studie bij 24 families in drie landen: Engeland, Zweden en Spanje. "De Britse ouders zijn erg toegewijd, maar vergeten tijd met hun kinderen door te brengen", zegt het rapport. Door de hoge werkdruk leven heel wat families naast elkaar. Wanneer de ouders thuiskomen, hebben de kinderen zich al teruggetrokken in hun kamer, samen met hun met hun televisie, computer en gsm.

"Om het gebrek aan kwaliteitstijd te compenseren, kopen Britse ouders de nieuwste gadgets en merkkledij voor hun kroost", ging het rapport verder. "Dat is anders in Zweden en Spanje, waar tijd doorbrengen met de familie op de eerste plaats komt."

Volgens het rapport zijn de Britse kinderen echter helemaal niet opgezet met die cadeautjes. Het enige wat zij willen is een hechte familie en veel dingen die ze samen kunnen doen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.101-jarige na 58 jaar uit haar huis gezet

101-jarige na 58 jaar uit haar huis gezet

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

In Detroit is een hoogbejaarde vrouw van 101 na 58 jaar uit haar huis gezet omdat ze de hypotheek niet kon betalen. Wat het verhaal nog schrijnender maakt, is dat het de schuld is van haar 65-jarige zoon die haar niks vertelde over de dreigende uitzetting.

Texana Hollis en haar overleden echtgenoot hadden hun huis volledig afbetaald, maar in 2003 nam de eeuweling op aanraden van haar zoon Warren een hypotheek op het huis om belangrijke herstellingen uit te voeren, meldt tv-zender WXYZ. Dat gebeurde ook, maar Warren kocht zichzelf met het geld ook een auto en voor 5.000 dollar aan andere spullen. Omdat de inwonende zoon de grondbelasting niet betaalde, werden hij en zijn moeder op straat gezet.

"Ik heb het haar niet verteld, omdat ik niet wilde dat ze zich zorgen zou maken", vertelt zoon Warren, die ook brieven tot uitzetting verticaal klasseerde. "Ik dacht gewoon dat het nooit zover zou komen."

Maar maandag was het dus zover. Deurwaarders klopten bij Texana aan en sleepten haar inboedel buiten. Texana zelf moest het huis ook verlaten en werd in haar rolstoel hulpeloos op het voetpad achtergelaten. Diezelfde nacht nog is ze in het ziekenhuis opgenomen wegens een paniekaanval.

Ondertussen kreeg ze wel goed nieuws te horen. Nadat haar buren, een liefdadigheidsorganisatie en enkele gemeenteraadsleden in actie schoten, werd het huis opnieuw vrijgegeven. Hollis moet nog enkele dagen in het ziekenhuis blijven, maar eens ze naar huis mag, mag ze wel degelijk naar haar "eigen" huis.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Bettens - Not an addict


Sarah Bettens - Not an addict

Klik op de foto om haar te beluisteren» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachen is wel degelijk het beste medicijn

Lachen is wel degelijk het beste medicijn


http://img35.imageshack.us/img35/9352/lachenq.jpg


Eens goed hardop lachen kan in de praktijk dezelfde uitwerking hebben als een pijnstiller. Dat blijkt uit een internationaal onderzoek waaraan ook de Vrije Universiteit van Amsterdam heeft meegewerkt. Dat schrijft het Algemeen Dagblad.

Uit het onderzoek blijkt dat bij een goede 'buiklach' endorfine vrijkomt. Dat is een stof die de pijn verzacht. "Een kwartier naar komische programma's kijken, verhoogt onze pijngrens al met tien procent", beweren de wetenschappers.

De onderzoekers kwamen tot hun resultaten door de testpersonen in ongemakkelijke posities te plaatsen. Zo kregen ze bijvoorbeeld een te strakke bloedmeter om, of een ijskoud voorwerp tegen de huid. Eens de pijngrens was vastgesteld, kregen de proefpersonen comedy, een natuurdocumentaire of een informatief programma te zien. De groep die comedy kreeg voorgeschoteld, bleek het minste pijn te voelen. Maar dan moest er wel hardop gelachen worden.

In een groep lachen we overigens makkelijker, stellen de onderzoekers vast. Volgens de Nederlandse hoogleraar Mark van Vugt wekt lachen een positieve stemming op in een groep mensen.» Reageer (0)
14-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogtevrees?

Hoogtevrees?

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een groepje jongeren uit Oekraïne heeft een video online gezet waarin te zien hoe ze halsbrekende toeren uithalen op de Moskoubrug in Kiev. Eén van hen heeft een camera op zijn hoofd bevestigd en filmt hun beklimming van de tuibrug over de rivier Dnjepr zonder ook maar enige vorm van bescherming. Langs de stalen kabels klimmen ze de 115 meter hoge pyloon op, terwijl het verkeer onder hen over de brug dendert. Aangezien de video op het net is beland, gaan we ervan uit dat de waaghalzen ook levend beneden zijn geraakt.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meeste Belgen rijden minder met auto door hoge kosten

Meeste Belgen rijden minder met auto door hoge kosten


http://img839.imageshack.us/img839/4307/benzinetanken.jpg


Zo'n 86 procent van de Belgische automobilisten heeft zijn of haar rijgedrag aangepast om economische redenen. Dat blijkt uit een enquête van onderzoeksbureau Ipsos. Zo'n 91 procent van de ondervraagde Europese bestuurders zou om deze reden zijn rijgedrag hebben aangepast. Dat betekent een stijging van 1,5 procent tegenover 2010.

Frankrijk (95 pct) en Portugal (94 pct) zijn de twee landen waar het grootste aantal bestuurders hun gewoontes hebben aangepast wegens de hoge kosten. Bestuurders zoeken steeds vaker alternatieven voor de wagen, zoals het openbaar vervoer, de fiets en carpoolen. Zo'n 60 procent van de ondervraagde Belgen verklaart dat ze hun wagen voor korte afstanden thuis laten, en 59 pct verklaart minder vaak met de auto te rijden.

Nog volgens de enquête zou 43 pct van de Europese automobilisten overwegen zijn wagen van de hand te doen. Bij de ondervraagde Belgen bedroeg dat percentage slechts 28 pct.
Voor het onderzoek werden in maart 2011 6.122 bestuurders uit Duitsland, België, Spanje, Frankrijk, Italië, Portugal en Groot-Brittannië ondervraagd.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vliegtickets tot vijf procent duurder

Vliegtickets tot vijf procent duurder


http://img15.imageshack.us/img15/5613/vliegtuigtickets.jpg


Een vliegticket valt volgend jaar tot vijf procent duurder uit, zowel op Europese als op intercontinentale vluchten. Dat blijkt uit de jaarlijkse 'Industry Forecast' van Advito, consultancy-expert in de reissector, zo meldt Het Laatste Nieuws.

"Aan de basis van de stijging liggen onder meer de hogere vraag en de samenwerking tussen verschillende luchtvaartmaatschappijen", luidt het.

"Verder zal de aankoop van emissierechten voor kooldioxide doorgerekend worden en kunnen de prijzen ook stijgen door extra kosten voor het betalen met een kredietkaart. De olieprijs speelt eveneens een rol. Ervaring leert ons dat telkens wanneer die met 10 dollar stijgt, de vluchttarieven met zo'n 3 procent toenemen." (br.hln)» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén student op vier wekelijks dronken

Eén student op vier wekelijks dronken


http://img37.imageshack.us/img37/9816/dronken.jpg


Europeanen zijn de zwaarste drinkers ter wereld. Dat blijkt uit onderzoek van de Wereldgezondheidsorganisatie WHO. Uit een Belgische peiling blijkt dat één student op vier minstens één maal per week dronken is.

Gemiddeld wordt in Europa jaarlijks 9,24 liter pure alcohol per persoon geconsumeerd. Meer dan 20 pct van de volwassenen bedrinkt zich regelmatig, aldus de WHO. Vooral in het oosten van Europa is er een stijgende trend in het alcoholverbruik de voorbije jaren, in het westen is de trend dalend.
 
De gezondheidsorganisatie van de VN wil de 53 Europese landen een actieplan aanbieden om de alcoholconsumptie de komende tien jaar te doen dalen. De WHO beveelt onder meer een belasting op alcohol aan, een beperking van het aantal plaatsen en openingsuren van waar en wanneer alcohol kan worden verkocht, leeftijdsgrenzen en een daling van de toegelaten promilles in het verkeer.
 
Uit een peiling aan de UCL blijkt intussen dat één student op vier minstens één maal per week dronken is, en iets meer dan één student op acht minstens vier maal per week drinkt. De gemiddelde weekconsumptie is elf glazen. Vooral in de eerste jaren wordt veel gedronken.
 
In totaal werden 6.992 studenten van de UCL ondervraaagd. De zwaarste drinkers bij de studenten zijn mannen, tussen 18 en 20 jaar, die op kot zitten en actief meedoen aan het studenteleven.(br.hln)» Reageer (0)
13-09-2011
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgen onvoldoende bewust van symptomen hartinfarct

Belgen onvoldoende bewust van symptomen hartinfarct


http://img718.imageshack.us/img718/4504/hartinfarct.jpg


De meeste Belgen wel dat stekende pijn in de borst (88 procent) en pijn aan de linkerarm (78 procent) mogelijk alarmsignalen zijn, maar andere symptomen zoals misselijkheid, overvloedig zweten en paniekaanvallen worden vaak niet herkend.

Dat blijkt vandaag uit een enquête bij 1.000 personen van de Belgische Cardiologische Liga, in de aanloop naar de Week van het Hart van 26 september tot 2 oktober. Elk jaar worden nochtans 15.000 Belgen getroffen door een hartinfarct en ongeveer de helft van de gevallen kent een fatale afloop.

Om de overlevingskansen te vergroten, is het belangrijk de verschillende symptomen tijdig te herkennen en gepast te reageren. Want hoe sneller de patiënt in het ziekenhuis aankomt, hoe groter de kansen op overleving. Met die reactie zit het wel goed. De meeste landgenoten (73 procent) bellen onmiddellijk naar het noodnummer 112 en bijna de helft (49 procent) beseft dat de patiënt binnen het uur na het optreden van de eerste symptomen behandeld moet worden.

De risicofactoren die verbonden zijn aan een hartinfarct worden dan weer niet voldoende herkend. Zo zijn nog te weinig mensen op de hoogte van de negatieve impact van diabetes, een hoog cholesterolgehalte, stress, een gebrek aan lichaamsbeweging en een onevenwichtige voeding.

Met de campagne 'Hartinfarct: neem het leven ter harte!' wil de Belgische Cardiologische Liga de bevolking informeren over hoe een hartinfarct te voorkomen of ermee om te gaan, infohartinfarct.be moet daarbij helpen.

Een hartinfarct ontstaat wanneer één van de kransslagaders die naar het hart voeren verstopt raakt door een bloedklonter. Die bloedklonter verhindert de toevoer van bloed en zuurstof naar het hart, waardoor de hartspier geleidelijk afsterft. Dit proces verloopt erg snel en de hartspier sterft onherroepelijk af binnen de zes uur na het optreden van de eerste waarschuwingssignalen.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland heeft duurste hotelkamers van eurozone

Nederland heeft duurste hotelkamers van eurozone


http://img827.imageshack.us/img827/8324/hotelkamer.jpg


Met een gemiddelde prijsstijging van 4 procent voor hotelkamers in het eerste halfjaar is Nederland het duurste land van de eurozone, gevolgd door Italië. Dat blijkt uit de Hotel Price Index (HPI) van Hotels.com, zo meldt de Volkskrant.

De gemiddelde prijs voor een hotelkamer in Nederland bedroeg 110 euro per nacht. Amsterdam blijft de duurste Nederlandse stad. De gemiddelde kamerprijs steeg er met 8 procent van 116 naar 124 euro vanwege een groeiend aantal bezoekers. Den Haag staat op de tweede plaats, gevolgd door Zaandam.

Wereldwijd staat Nederland op de dertiende plaats. Zwitserland is het duurste land ter wereld voor reizigers. De gemiddelde prijs voor een kamer steeg daar met 9 procent tot 151 euro. Brazilië staat op de tweede plek, gevolgd door Israël.

De grootste prijsdaling deed zich voor in Egypte. De hotelkamerprijzen daalden met maar liefst 25 procent, nadat er in januari hevige protesten waren uitgebroken tegen het regime van de toenmalige president Hosni Mubarak. De toeristen bleven weg als gevolg van de onlusten, waardoor hoteliers gedwongen waren hun kamerprijzen te verlagen om bezoekers te trekken.

In Japan was sprake van een prijsdaling van 16 procent vanwege de verwoestende aardbeving en tsunami en de daaropvolgende ramp in de kerncentrale Fukushima I die het Aziatische land afgelopen maart troffen. (br.hln)» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!