NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 58 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
 • Denderleeuw (6)
 • Eendracht Aalst (266)
 • Hamburger SportVerein (300)
 • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
 • Per(r)ongeluk (18)
 • Reisduif (21)
 • Vichte-Dhron (1)
 • Wandelen (388)
 • Inhoud blog
 • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
 • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
 • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
 • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
 • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
  Beoordeel dit blog
    Zeer goed
    Goed
    Voldoende
    Nog wat bijwerken
    Nog veel werk aan
   
  Mijn favorieten
 • seniorennet.be
 • Helga's fotoalbums1
 • Helga's fotoalbums2
 • WSV De Sportvrienden vzw
 • Aktivia, de wandelfederatie
 • Marching, de elektronische wandelagenda
 • Website van Etienne & Nelly
  Zoeken in blog

  Foto
  goegestapt

  06-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Euraudax Affligem, georganiseeerd door Euraudax België (258)

  06.04.2014: Deze 25 uurs wandeling begon gisteren om 11 uur en ik kwam de laatste lus nog meestappen. Gisteren en vannacht volgden de wandelaars (in totaal 124 waarvan 4 Sportvrienden en veel buitenlanders, niet allemaal schreven voor de volle afstand in) organisator en baankapiteit Eddy naar het Kravaalbos, de abdij van Affligem, Essene, Moorsel, Teralfene en Hekelgem.

  De laatste lus leidde langs het Somergembos (met de helft van de vroegere Zeebergbrug) over enkele verharde wegen maar ook smalle paadjes en boswegels naar de wagenrust die opgesteld was bij de Putveldweg, ergens in Hekelgem. Daar bleek meteen wat de wandelaars op de eerdere wagenrusten aangeboden kregen: chips en koekjes, de overschot werd nu te kust en te keur aangeboden door een van de twee aanwezige zonen van Eddy.  De andere bood te drinken aan met zijn oom Luc. Na een vijftal minuten van 't zonnetje genieten op een bankje gingen we naar de abdij van Affligem waar we nu de taverne d'Oude Abdij met een bezoek vereerden, de meesten gingen op 't terras zitten, daar was het er 't weer voor, al verfriste de wind wel wat. Hier kregen we een half uur om te verpozen, iets te drinken, het WC te bezoeken, en dan gingen we terug naar De Kring, de parochiezaal die me bekend is want mijn wieg stond een straat verder opgesteld.  

  De reden van de aanwezigheid van buitenlanders (Nederlanders, Duitsers, Fransen en zelfs 4 Denen) is volgens Raymond dat deze tocht de enige is met 125 km als maximum afstand in België en wie een Gouden Arend wil (zoals o.a. Lucia, Marie-Paule en Danny haalden) moet er zo 2 kunnen als succesvol deelgenomen bewijzen.

  Het was een leuke tocht en we hadden geluk met het weer, want het druppelde alleen eventjes. Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/EuraudaxAffligem14.

  06-04-2014 om 21:24 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2013-2014 - Eendracht Aalst - RBD Borinage

  05.04.2014: Eendracht Aalst - RBD Borinage: 0-4

  Eendracht speelde eens op zaterdagavond thuis en ik ging kijken, ik kocht me een ticket voor tribune F en vroeg een plaats zo dicht mogelijk bij de middenlijn. De plaats die me op de kaart toegewezen werd, had nummer 300. Ik zocht er naar maar vond het niet, ook niet de steward (niet alle zitjes zijn duidelijk genummerd), dus ging ik maar ergens zitten en zou wel verhuizen mocht ik op iemand anders zijn plaats zitten. Maar dat bleek niet het geval, integendeel zelfs, tribune F was nog niet voor 1/4 gevuld. Bij vak K zag het er beter uit ('t was en bleef er ongewoon stil) maar uitverkocht was het stadion (dat niet mag delen in de 8 miljoen EUR staatssteun...) zeker niet.

  De Aalsterse afwezigen hadden deze keer wel gelijk, want Borinage was wat beter in de aanval, en ook met meer succes: 2' Belic 0-1, 65' Saadi 0-2, 67' Bochet 0-3, 89' El Araichi 0-4. Dit betekent niet dat Eendracht niet probeerde te scoren, maar de bal ging naast of over, kaatste terug van het doelkader of werd geweerd dan wel vastgehouden door Dutoit en Cremers (die speelde de tweede helft), deze laatste is zeker geen "vliegenvanger". In de 57ste minuut kreeg W. Vanbelle nog de rode kaart getoond omdat hij nogal driest in ging tegen Mourabit, supporters binnen gehoorsafstand en met scherper ogen dan ik, zagen dat Vanbelle wel degelijk de bal raakte.

  Desaeyere stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Vanbelle W., De Greef (71' Kabeya), Lievens (55' Ngasseu), De Cuyper, Van Damme, Bogaerts, Van Belle N., De Neve, Shkodra (83' Bael). Van dezen koos ik er drie voor Man van het Seizoen, maar ik zeg lekker niet wie, want stemmingen zijn anoniem.  Daarvoor zat een los blaadje in De Eendrachter.

  06-04-2014 om 20:36 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  05-04-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2013-2014 - HSV - Bayer 04 Leverkusen

  04.04.2014: HSV - Bayer 04 Leverkusen: 2-1

  De behoorlijk spannende wedstrijd won HSV verdiend met 2-1 (1-0 bij de rust). Reeds in de vierde minuut stuurde Calhanoglu na een mooie dubbelpas met Van der Vaart de bal van op 20 meter het doel van Leverkusen in (hij is zo te zien specialist in scoren van op enige afstand ). Nadat hij bejubeld en geknuffeld werd door zijn collega's, spurtte hij naar de trainer en sprong in diens armen. Het valt ook op dat sinds Slomka er trainer is, dat Calhanoglu in zowat elke match scoort. In de tweede helft kwamen de bezoekers wat meer in de wedstrijd. Het was uiteindelijk Brandt die in de 58ste minuut de gasten met een afstandsschot de gelijkmaker schonk. Adler, die tot dan een wedstrijd met wereldklasse speelde en de voorsprong beschermde, zag hier wel ongelukkig uit: hij had de bal wel vast, maar niet stevig genoeg want die "sprong" hem uit handen en ging toch het doel in. Van de daarop volgende kleine zwaktepauze van de thuisploeg profiteerden de bezoekers gelukkig niet.. In tegendeel, Westermann (voor de rest van de match Bestermann genoemd ) was zes minuten voor tijd op de juiste plaats en knalde de bal met een volley in doel (82'). In de slotfase was het opnieuw Adler die zijn wereldklasse toonde en de zege vasthield.

  Door deze zege sprong HSV twee plaatsen op, maar Stuttgart won ook, en staat met een iets beter doelsaldo dus op de 15de plaats, en HSV op de 16de. Hamburg moet op bezoek bij de bevriende club Hannover 96 dat bij Braunschweig verloor.

  Slomka zal dus best wel tevreden geweest zijn over deze spelers: Adler - Diekmeier, Djourou, Mancienne, Westermann - Calhanoglu, Badelj (34' Rincón), Arslan, Jiracek - Van der Vaart (68' Tesche, duidelijk heropgevist door de trainer, al moet hij dan op de bank beginnen) - Zoua (77' Maggio, een Italiaan van een club uit Novara, er is nog geen spelersfiche op de website) .

  05-04-2014 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  30-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2013-2014 - Borussia Mönchengladbach - HSV

  30.03.2014: Borussia Mönchengladbach - HSV: 3-1

  't Altijd 't zelfde met die "Fohlen", altijd al een probleemtegenstander geweest...  't Begon nochtans goed met een doelpunt van Zoua (jawel, en Lasogga deed nochtans mee).  Calhanoglu werd na een krap half uur gefoult en bracht de vrije trap zelf voor het doel waar Zoua zijn lichaamssterkte uitspeelde en binnen kopte (28'). In de 37ste minuut kreeg onze landgenoot Daems een penalty cadeau, doordat Mancienne tijdens het verdedigen de bal met de hand raakte. Adler trapte de penalty wel weg maar in de rebound kon Daems toch scoren. Met dit gelijkspel gingen de ploegen de rust in.

  Toen ze er weer uit kwamen, liep John het veld op, Lasogga had weer dijspierproblemen, Calhanoglu moest het dus doen (van John gaat echt niet veel uit), en dat probeerde hij natuurlijk, maar hij was helaas niet zo succesvol als tegen b.v. Dortmund. Op een kwartier van het einde kwam Kruse 20 meter voor het doel aan de bal, stuurde deze in de loop van Raffael, die eerst Adler uit zijn kot lokte en dan de bal voorbij Westermann over de lijn schoof (Westermann ging erbij liggen). Drie minuten later verlengde Brouwers een hoekschop tot Dominguez, die aan de verste paal op vinkenslag lag en van op korte afstand kon binnen schuiven.

  HSV staat nu voorlaatste in de rangschikking. Ik hoop dat het bestuur dit niet de trainer aanwrijft, maar zichzelf, met hun mislukt transferbeleid. In plaats van John en zijn al even onbekende landgenoot te halen, zou men beter zijn geld opsparen en Mourinho vragen of Th. Hazard voor een seizoen mag komen. En verder hoop ik dat Beister rap terug komt (is nog revaliderend van een gescheurde kruisband), net als Jansen.

  Slomka probeerde het met deze ploeg: Adler - Diekmeier (83. Tesche), Djourou, Mancienne, Westermann - Zoua, Rincón, Arslan (83' Jiracek), Calhanoglu - Van der Vaart - Lasogga (46' John).

  30-03-2014 om 22:57 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15e Camtocht, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik (358)

  30.03.2014: Omdat ik nog een leuke afspraak had, koos ik voor de allerkortste omloop, die van 5 km, en stapte de eerste twee kilometer (ongeveer) met Sportvriend Bruno die zich inschreef voor 32 km. Zelfs voor die korte afstand van 5 km had de omloopcommissaris enkele veldwegen uitgekozen (maar met mijn wandelsandalen aan de voeten kon ik de modder toch ontwijken) en liet de wandeling voor iedereen beginnen met een lange helling.  Deze omloop maakte een lusje in de kouter van Gooik en nadat ik Bruno nog een fijne wandeling wenste, passeerde ik het kasteel van Saffelberg in neo-Franse-renaissancestijl.

  Omdat ik dus weinig tijd had te spenderen, nam ik ook geen foto's, het weer was mooi om te wandelen en de streek natuurlijk ook. Hoewel de tocht genaamd is naar De Cam, startte deze niet in in dat lokaal maar in zaal Familia, ook nabij de kerk.

  30-03-2014 om 22:57 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  29-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2013-2014 - K.VC Westerlo - Eendracht Aalst

  29.03.2014: K.VC Westerlo - Eendracht Aalst: 4-0

  Voor Eendracht stond er niets op het spel, Westerlo wil graag naar de eerste klasse. En daar deed het ook zijn best voor, dat is te zien aan de uitslag (6' Koffi 1-0, 13' Annys 2-0, 48' Koffi 3-0, 50' Geudens 4-0). Van de zijde der bezoekers was vooral De Cuyper op zoek naar het (eerreddend) doelpunt, maar het mocht niet baten.

  Desaeyere stelde deze ploeg op: Van Den Noortgaete; Vanbelle Wesley; De Greef (45' Van Damme); Filipovic; Lievens (51' Smet); De Cuyper; Janssens; Bogaerts; Van Belle Nick; De Neve; Shkodra (45' Bael). Zou hij Lievens en Shkodra willen sparen hebben voor komende zaterdag?

  29-03-2014 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  27-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2013-2014 - HSV - SC Freiburg

  26.03.2014: HSV - SC Freiburg: 1-1

  Lasogga was net op tijd terug, want Calhanoglu zat zijn geelrode straf uit, en hij was het aanvallen zeker nog niet verleerd. Tot zes keer toe belaagde hij het doel van de bezoekers en het was die zesde keer ook raak. 5 minuten eerder, in de 50ste minuut, scoorde Daridas: na een inworp kwam Klaus tot op 5 m van het doel aan bal en knalde die tegen de paal, de bal kwam voor de voeten van voornoemde Daridas, die van op zes meter wel raak trof. Het doelpunt van Lasogga kwam als volgt tot stand: HSV drong steeds meer, Van der Vaart kwam op 10 in balbezit, werd nog wel afgeblokt, maar de bal kwam toch bij Lasogga terecht en deze knalde de bal van op 12 m in doel. Helaas gingen geen van zijn 4 latere pogingen in doel.

  Slomka leek met dit gelijkspel genoegen te nemen, ik vermoed dus dat hij tevreden was over: Adler - Diekmeier, Djourou, Macienne, Westermann - Badelj - Arslan, Jiracek (62' Tesche) - Van der Vaart - Lasogga, Zoua.

  27-03-2014 om 21:36 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  23-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2013-2014 - VfB Stuttgart - HSV

  22.03.2014: VfB Stuttgart - HSV: 1-0

  Stuttgart stond er in het klassement ongewoon slecht voor, op de voorlaatste plaats met 2 punten minder dan HSV, en met even weinig zin om te degraderen of zelfs barragewedstrijden te winnen. Beide ploegen waren dus nogal nerveus om de nul te houden en eventueel zelf te scoren. Lasogga was nog steeds niet klaar voor de strijd dus moest Calhanoglu weer voor twee werken.

  Het doelpunt van de wedstijd kwam op naam van de ingevallen Maxim in de 69ste minuut. Tot dan zagen de ongeveer 50.000 toeschouwers een wedstrijd waarin beide ploegen gelijkaardig en gelijkwaardi speelden, waarin de verdedigingen goed stand hielden. Toestanden in de strafschopruimte waren schaars. Een wending kwam in de wedstrijd in de 53ste minuut, toen de scheidsrechter aan Calhanoglu nogal hardvochtig de geelrode kaart toonde en HSV dus numeriek in de minderheid bracht. De eerste gele kaart, in de 16de minuut, was wel terecht, maar zoals ik bij Sport1 verstond, vond Slomka het overdreven om een dergelijke niet echt zware fout meteen te beboeten met een gele kaart, en de tweede was hem ook te streng. Na die goal van Maxim kon HSV geen vuist meer tonen. Zo staat HSV weer op een plaats in de rangschikking dat met barragewedstrijden verbonden is, woensdag ontvangt het SC Freiburg, dat twee punten meer telt en dit weekend W. Bremen een sportief pakske slaag gaf.

  Hamburger SV speelde in deze opstelling: Adler - Diekmeier, Djourou, Mancienne, Westermann - Calhanoglu, Arslan (86' Rincón), Badelj (80' Tesche), Ilicevic - Van der Vaart (58' Jiracek) - Zoua.

  23-03-2014 om 20:16 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  16-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeling Vredeseilanden, georganiseerd door vzw Vredeseilanden (297)

  16.03.2014: Ik parkeerde mijn auto aan de sporthal en toog naar de zaal Hand in Hand waar ik me inschreef voor 18 km. Die omloop leidde mij langs enkele openbare maar vooral wandelwegen naar Welle via het voetbalplein van FC Den Hert en de nabije visvijver om zo in Iddergem te belanden. Daar leste ik de dorst met een fris watertje en ging dan ... terug naar Denderhoutem, evengoed langs veel paadjes waar geen auto door kan noch mag. Wellicht heb ik ergens een splitsing gemist.

  Het was mooi wandelweer met een stralende zon. Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/WandelingVredeseilanden14

  16-03-2014 om 20:33 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2013-2014 - HSV - 1. FC Nürnberg

  16.03.2014: HSV - 1. FC Nürnberg: 2-1

  Tiens, hetzelfde resultaat als wat Eendracht Aalst behaalde tegen de Brusselaars.  Hoewel HSV 1 keer scoorde.  Maar de zege is binnen, en dat is wat telt, want nu is HSV in het klassement een plaatsje gestegen. Van het begin af zette de thuisploeg de Club (zoals Nürnberg ginder genoemd wordt) onder druk en schiep veel kansen. De lang verwachte voorsprong viel pas in de 80ste minuut door een afgeweken bal van Calhanoglu (de goalgetter van dienst bij afwezigheid van Lasogga). Zes minuten later verdubbelde Frantz de score door zijn doelman te verschalken (86'), wat de belangrijke zege in de strijd om het behoud verzekerde, ook al scoorde Drmic (90+') in de extra tijd nog de aansluitingstreffer.

  Trainer Slomka stelde de volgende spelers op:  Adler - Diekmeier, Djourou, Mancienne, Westermann - Calhanoglu, Badelj, Arslan (88' Rincon), Ilicevic (85' Jiracek) - Van der Vaart (82' Tesche) - Zoua.

  16-03-2014 om 19:59 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2013-2014 - Eendracht Aalst - RWDM Brussels FC

  16.03.2014: Eendracht Aalst - RWDM Brussels FC: 2-1

  Na 7' zullen de thuissupporters een diepe zucht geslaakt hebben, want Gounogbe gebruikte een corner om de score te openen voor de bezoekers. Maar Eendracht verliest niet zo gauw de moed en vecht eerder terug. Nog voor het kwartier was er even opschudding. Na een duidelijke duwfout op Van Belle mocht de bal op de stip en werd hij feilloos omgezet door Wesley Vanbelle (1-1, 13'). De wedstrijd viel dan volledig stil en buiten een open doelkans voor bezoeker Gounogbe (en een puike redding Van Den Noortgaete) viel er niet veel meer te noteren. De tweede helft was niet zo mooi om zien.  Van Den Noortgaete moest juist één keer goed plat na een gevaarlijke vrije trap. De thuisploeg slaagde er niet in om kansen te versieren. Tot overmaat van ramp verloor Eendracht de goed spelende Nick Van Belle met een hersenschudding zodat het spel meer en meer verwaterde. Toch viel er in het slot van de wedstrijd nog een doelpunt uit de lucht. De ingevallen Ngasseu knikte de bal na een hoekschop over alles en iedereen binnen en kroonde zich zo tot matchwinnaar (2-1, 85').

  Trainer Desaeyere koos voor deze spelers: Van Den Noortgaete, Vanbelle, Filipovic, Lievens, De Cuyper, Janssens (74' Ngasseu), Van Damme (46' De Greef), Bogaerts, Van Belle (66' Bael), De Neve, Shkodra.

  13.03.2014: Kevin Kempeneer (27) keert na twee seizoenen SK Londerzeel terug naar Eendracht Aalst. De mondelinge overeenkomst wordt deze voormiddag bekrachtigd met de ondertekening van het contract. Daarmee maakt onze gewezen doelman de omgekeerde beweging van Gertjan Verhoeven. Kempeneer speelde eerder nog voor KV Mechelen, Red Star Waasland en was daarna gedurende drie seizoenen de doublure van Kevin Van Den Noortgaete. En dat wordt hij nu weer, natuurlijk.  Als men bij de Eendracht het zotte idee krijgt een andere naam te kiezen, FC Kevin is misschien een optie, want Janssens heeft dezelfde voornaam en alle goeie "dingen" bestaan uit 3 (zie maar naar het aantal doelpunten van de carnavalsmatch).

  16-03-2014 om 19:43 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  09-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kriek- en Mattentochten, georganiseerd door Wandelclub De Marktrotters Herne vzw

  09.03.2014: Ik parkeerde in een parallelstraat aan het station van Herne en van daar stapte ik een halve kilometer naar De Hernekouter, waar ik me inschreef voor 15 km. Via eerst een wijk en dan over glooiende veld-, voet- en aardewegen (deze met modder en plassen, alternatieven waren er niet, ze waren ook niet nodig na een week met weinig of geen regen), over de Aerebeek (op de NGO-kaart als Harebeek gemeld) en puur natuur heb ik kriskras gewandeld naar idyllische plekjes in de omgeving van Herne. In beide rustposten sloeg ik een glas plat water achterover want de lente is overduidelijk in het land na een zachte, groene winter. Na de tweede rust, in Herne zelf, maakte ik een lusje van 3 km langs een watermolen op de Markrivier en nog enkele verharde en natuurlijke paden.

  Het was mooi, zonnig en natuurlijk droog wandelweer, en dat lokte veel wandelaars, te oordelen aan het grote aantal her en der geparkeerde auto's.

  Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/KriekEnMattentochten14

  09-03-2014 om 21:01 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  08-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2013-2014 - HSV - Eintracht Frankfurt

  06.03.2014:  HSV - Eintracht Frankfurt: 1-1

  Zo'n 10 kernspelers keken toe, in de tribune, thuis of in 't ziekenhuis (Jansen werd deze week geopereerd). Uitverkocht was het niet, 51.191 toeschouwers waren in de Imtech Arena aanwezig en zagen een doelpunt van Madlung in de 29ste minuut, wat niet wil zeggen dat de thuisspelers niets probeerden, in tegendeel. Na de pauze werd Calhanoglu beloond voor zijn tomeloze inzet. Zambrano had Zoua in het strafschopgebied ten val gebracht en de Turk zette de penalty om. Van dan af speelde enkel nog HSV, maar werd helaas niet beloond met de drie punten. Een geluk dat Stuttgart gelijk speelde tegen Braunschweig. Man van de match leek mij Calhanoglu al was ook Diekmeier erg bedrijvig, niet alleen verdedigend maar ook aanvallen opzettend.

  Ik vermoed dus dat Slomka best tevreden was over: Adler - Diekmeier, Djourou, Macienne, Westermann - Badelj, Arslan - Rincón (62' Tesche, ja, ja, die loopt daar ook nog ), Calhanoglu, Ilicevic - Zoua.

  06.03.2014:  Gisteravond keek ik eerst naar de wedstrijd van de Duitsers tegen Chili tot Jansen moest vervangen worden wegens een spierletsel, dat was nog in de eerste helft. Zonder hem wonnen zijn collega's met 1-0. Slomka zal het dus ook zonder hem moeten doen, en dat voor een zestal weken. Meer geluk hadden Djourou en John. De eerste keerde met een 2-2-gelijkspel tegen Kroatië terug (zou Petric, zowel Zwitser als Kroaat, meegespeeld hebben?). Hij speelde de hele wedstrijd mee. John speelde ook de hele match van de U21-nationale die verloor van Israel (0-1).

  05.03.2014:  Hij wordt dan al opgeroepen door Löw en nu kan hij niet meedoen, Lasogga haalde zich een spierblessure op de hals. Van der Vaart doet ook niet mee voor Oranje, hij is het zoveelste slachtoffer (algemeen, niet specifiek voor HSV) van de griepepidemie. Slomka hoopt dat ze beiden zaterdag wel van de partij zijn. Jiracek en Calhanoglu hebben een spier verrokken, dus die sturen vandaag ook hun nationale kat (anders had de Tsjech kunnen goeiedag zeggen tegen de nationale ploeg van Noorwegen, waar de naar H. Berlijn uitgewezen Skjelbred wel in het kader zou staan). Bij HSV zit hij meestal op de bank te koekeloeren, bij de U23 mocht hij wel meedoen, maar Sobiech kreeg tijdens de training een elleboog tegen zijn gezicht, met een hersenschudding en enkele uitgeslagen tanden tot gevolg. Of hij tegen zaterdag klaar is voor de strijd tegen Frankfurt is dus nog niet zeker. Slomka zal nog mogen puzzelen...

  03.03.2014:  Badelj had in een duel eergisteren een middenhandsbeentje gebroken. Gisteren al werd hij eraan geopereerd en als zijn herstel gunstig verloopt, kan hij al meedoen tegen Frankfurt, met een brace om de hand. Voor de nationale oefenmatch kan hij natuurlijk nog niet beschikbaar zijn. Wie wel voor hun land beschikbaar zijn, zijn de volgenden: Van der Vaart (tegen Frankrijk), Jansen en Lasogga (tegen Chili), Djourou tegen Kroatië (zonder collega's, want Ilicevic is ook niet beschikbaar), en John met de jongeren tegen Israël.

  Slecht nieuws is er over Rajkovic, hij komt dit seizoen niet meer in actie voor zijn club Hamburger SV (en voor het WK wellicht ook niet).  Medisch onderzoek wees zondag uit dat hij een kruis- en binnenband in zijn linkerknie heeft gescheurd.

  08-03-2014 om 20:07 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2013-2014 - STVV - Eendracht Aalst

  08.03.2014: STVV - Eendracht Aalst: 2-0

  Eendracht had even tijd nodig om aan te passen aan het gladde kunstgrasveld, toch liet het zien dat het ook aardig kan voetballen en via de pijlsnelle De Cuyper kwam het zelfs aan een eerste echte dreiging maar Van Belle kon net niet bij zijn goed aangesneden voorzet. Pal op het kwartier kwam Eendracht ei zo na op voorsprong. Een mislukt schot werd door Van Belle met een prachtige hak op doel gedevieerd maar de hand van Schollen en de binnenkant van de paal voorkwamen een voorsprong voor Eendracht. In diezelfde minuut lukte de thuisploeg wel om de score te openen. Een verdwaalde hoekschop kwam met een gelukje aan de tweede paal waar de goed gevolgde Erichot de bal maar moest binnenduwen (1-0, 16'). De thuisploeg liet meer en meer het initiatief aan Eendracht en loerde op de counter via de snelle Dequevy en Somé. Iets voor het half uur kreeg Eendracht een uitgelezen mogelijkheid om de bordjes terug in evenwicht te brengen maar De Cuyper kon zijn solo niet afwerken. De thuisploeg zelf dreigde nog sporadisch via Alouad en Somé maar doelman Van Den Noortgaete kwam niet meer in actie zodat de thuisploeg met een kleine voorsprong de rust indook na een erg aangename eerste helft.

  Na een tiental minuten in de tweede helft kreeg Van Damme een prima mogelijkheid maar de bal werd nog in hoekschop gedevieerd. Toch was het de thuisploeg die keihard toesloeg, even later. Een mooie uitgesponnen aanval werd door Schils droog in doel getrapt (2-0, 58'). De eerste echte goed uitgespeelde aanval van de thuisploeg werd meteen ook verzilverd. Eendracht deed nadien nog wat het kon om de scheve situatie recht te zetten maar het was de thuisploeg die nog een paar kansen de nek omwrong via Somé en later via Lumanza op het einde van de wedstrijd.

  Trainer Desaeyere stelde de ploeg als volgt op: Van Den Noortgaete, Vanbelle, Filipovic, Lievens, De Cuyper (79' Smet), Janssens, Van Damme (62' Bael), Bogaerts, Van Belle, De Neve (79' De Greef), Shkodra.

  05.03.2014: Filipovic, 39 jaar jong intussen, heeft zich laten overhalen om toch nog een seizoen bij te doen als speler. Maar feitelijk stemde hij ermee in als assistent-trainer te fungeren en de spelerslicentie te behouden.

  08-03-2014 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  02-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pap-eterswandeling, georganiseerd door WSV De Kadees vzw (63)

  02.03.2014: Deze tocht vertrok voor de eerste keer in school De Vlindertuin in Borsbeke, een deelgemeente van Herzele (nochtans hebben Papeters hun roots in Mere ) en daar was het even zoeken naar een parkeerplaats, die ik vond in een naburige straat. Op weg naar de inschrijvingstafel begroette ik al enkele Kadees, zoals Marie-Claire die me verklaarde dat ze de vorige zaal (in de industriezone in Mere) niet meer kunnen gebruiken omdat die nu gesloten is wegens krokusvakantie. Ik schreef me in voor 15 km want ik wou nog thuis op 't gemak middagmalen en dan naar de carnavalsstoet in Aalst kijken.

  Het eerste deel, naar de rustpost in Vlekkem, was, vooral na de gratis citroenjenever (de organiserende club bestaat nu 40 jaar, proficiat!), nogal aan de modderige kant, en als er dan toch op asfalt te wandelen viel, moest ik nog opletten om niet uit te glijden op de ijzelplekken, anders nogal zeldzaam dit jaar. Vooraleer ik dus in Velzeke aankwam, liep ik een eind langs de spoorweg naar Burst, om die dan nabij de wijk Dorent te verlaten en naar Burst en Bambrugge te stappen. In Burst trakteerden de Kadees op een citroenjenever in de kantine van KFCO Burst, een ploeg die sedert 1943 tegen het balletje laat trappen en waarvan de clubkleuren de HSV-supporter in mij wakker maakt.  Hierna werd er pas in de modder geploeterd, maar na de eerste lange modderstrook koos ik, waar de keuze geboden werd, voor de verharde weg, mijn schoenen en wandelbroek waren al vuil genoeg, en eigenlijk kwam ik wandelen, niet ploeteren.  Nadat ik in Vlekkem de sanitaire installaties bezocht, mijn kaart liet afstempelen door Rudolf en goeie dag ging zeggen tegen Lucia en Johan (Ellen en Werner stonden achter de toog), ging ik terug via Zonnegem en diens kouters.

  Het was een leuke wandeling bij zonnig weer.

  Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/PapEterswandeling14

  02-03-2014 om 21:36 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  01-03-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2013-2014 - W. Bremen - HSV

  01.03.2014: W. Bremen - HSV: 1-0

  Oei, 't zal toch niet gedaan zijn met de heropstanding, hoop ik?

  Vooral in de eerste helft waren de meeste kansen voor de thuisploeg, en na 16 minuten was 't al "prijs": Garcia bracht een afgeweerde bal met het hoofd terug in de Hamburgse gevarenzone. Hunt verlengde met de hak (mooi, moet ik zeggen) de bal in de loop van Januzovic, die met een haak Adler verslaat. Voor de rust was het enkel Calhanoglu die een doelkans kreeg, maar hem helaas niet kon verzilveren.

  De tweede helft leek aanvankelijk aan HSV toe te behoren met kansen voor Badelj en Rajkovic. In de 68ste minuut moest de Serviër echter vervangen worden, hij liep een knieblessure op (zonder dat er een tegenspeler bij betrokken was). Hij werd meteen vervangen door Sobiech die niet eens de tijd had om zich wat warm te lopen. Hij en zijn collega's waren precies met hun gedachten meer bij Rajkovic (hoelang moeten ze en wij hem missen?), het was aan Adler te danken dat Obraniak noch Garcia de score kon verdubbelen (hier kreeg de keeper hulp van Jiracek). Integendeel, Van der Vaart schiep zich nog een kans, maar die bleef helaas zonder resultaat.

  Of Slomka content was met elk van hen, weet ik niet: Adler - Diekmeier , Djourou, Rajkovic (68' Sobiech), Jansen - Badelj, Arslan - Rincon (46' Van der Vaart), Calhanoglu, Jiracek (79' Zoua) - Lasogga.

  Overigens was dit de 100ste derby van het noorden. En verder werd Lasogga door Löw opgeroepen voor een oefenwedstrijd, komende woensdag tegen Chili.

  01-03-2014 om 20:15 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  28-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2013-2014 - Eendracht Aalst - Exc. Virton

  28.02.2014: Eendracht Aalst - Exc. Virton: 3-0

  Het carnavalsweekend is dus al geslaagd.  Ik was er aangekomen om zowat half acht (19.30 u) en in het stadion was het nog kalm met erg weinig volk, dus ging ik eerst een kop koffie drinken (het tweede bonnetje hield ik voor de pauze). Toen die uit was, ging ik wat wandelen van de ene drankruimte naar de volgende, kocht intussen Den Eendrachter (2.50 EUR voor 16 pagina's - sorry mannekes, da's wel kostelijk, hoor, het stadionboekje van HSV kost slechts 1 EUR en is zeker dubbel zo dik). Toevallig kwam ik twee bekende stewards tegen, Heidi en Davy, zij lieten me weten dat ik aan de stand van Belgacom (de TV-zender voor tweede klasse) een kommetje ajuinsoep kon drinken (dat is het enige wat ik kreeg, het wit-zwarte Hawaiiaanse halssnoer kreeg ik niet te pakken), wat ik dan ook deed. Nog gauw een bezoek aan het WC en ik ging dan naar mijn plaats (die ingenomen was door iemand met krukken en ik wisselde van plaats met een van zijn maten). Een paar rijen voor mij kwamen drie carnavallisten zitten, verkleed als vrouw, een van hen kon ferm ambiance maken.  Om 20.00 uur kwamen andere carnavalisten het plein op: Voil Janetten, enkele zangers, Prins Werner, de burgemeester, ...

  Om even na half negen begon de wedstrijd dan, eerst trok Eendracht ten aanval, nadien nam Virton het over, maar Van Den Noortgaete speelde een puike wedstrijd. Met een brilscore ging het de rust in, ik naar 't WC en dan mijn tweede kop koffie drinken.

  In de tweede helft speelde Eendracht in "mijn" richting en het scoren kon dus beginnen. Amper afgetrapt kon De Neve (met rugnummer 19, hetzelfde nummer als Jiracek bij HSV en die zette de gelijkaardige score vorige week tegen Dortmund ook in) de ban breken door een vrije trap van Shkodra (de "Lasogga van Eendracht", met hetzelfde nummer 20) in doel te verlengen (1-0). Amper een handvol seconden later zweefde Van Den Noortgaete met veel klasse een bezoekende vrije trap uit zijn doelvlak. Het allerlaatste bezoekende wapenfeit want even later mocht bezoeker Lesquoy vroegtijdig gaan douchen na een noodrem op De Cuyper. Tussendoor had aanjager Van Damme het veld al verlaten met een spierblessure.  Toch had Eendracht alles mooi onder controle en halverwege de tweede het etaleerde Shkodra zijn klasse door de bal droog in de hoek te deponeren en de wedstrijd in een belsissende plooi te leggen (2-0, inderdaad, Lasogga achterna ). Even later slikte bezoeker Day zijn tweede gele kaart zodat Eendracht tegen negen man de score verder uitdiepte via Van Belle (nummer 18 van Eendracht want de 9 - Niels Martin - is uitgeleend), op aangeven van de ingevallen Janssens (3-0).

  Desaeyere zal wel content geweest zijn met deze spelers, ik alvast wel: Van Den Noortgaete, Vanbelle, Filipovic (een ware dirigent en clubman, is al sinds 1999 bij Eendracht !!!), Lievens, De Cuyper (81' Ngasseu), Van Damme (51' De Greef), Bael (60' Janssens), Bogaerts, Van Belle, De Neve, Shkodra.

  Hier zijn mijn foto's van de opwarming en ene van die drie plezante supporters (voor de andere foto's verwijs ik graag naar de website van de thuisploeg): https://picasaweb.google.com/9470hvds/EendrachtVirton14

  28-02-2014 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Eendracht Aalst
  23-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aktivia Nationale Wandeldag te Ieper, georganiseerd door Wandelclub 'Nooit Moe Boezinge' vzw (207), i.s.m. 100 km van Ieper en Westhoekstappers Vlamertinge

  23.02.2014: Dit was het doel van een busuitstap van WSV De Sportvrienden vzw, en in de bus zaten ruim 50 Sportvrienden. We kwamen rond half tien aan, kregen onze vooraf door het bestuur bestelde en betaalde inschrijvingskaarten, samen met de bij een Nationale Wandeldag gebruikelijke zelfklevertjes voor het wandelboekje en de 30-stempelkaart, een bon voor een schoenen- en sportkledingwinkel en een wedstrijdformulier van een ziekenfonds. Aan de inschrijvingskaart ging een bonnetje voor drie traktaties: een ijsje, een sojadrank en een handwaszeep, deze laatste twee haalden de meeste Sportvrienden meteen af, ik dus ook. Ik verwisselde mijn sandalen tegen wandelschoenen en vertrok, na het bezoek aan het toilet, voor de tocht van (bijna) 20 km).

  Deze leidde mij langs voor 95% verharde wegen door het historisch centrum van Ieper naar de stadsrand met behoorlijk wat militaire kerkhoven, zoals Duhallow, de site John McCrae, La Brique Cemetry, St Charles de Potyze (Frans kerkhof). De eerste kilometers toonden mij onder andere de omwallingen (intussen had ik het gratis ijsje al verorberd), de Menenpoort (waar elke avond om 20.00 uur de Last Post wordt ten beste gebracht en waar in de muren enorm veel namen van gesneuvelden gebeiteld staan), het stadhuis met de Lakenhallen, de Sint-Martinuskathedraal (een oude bisschopskerk in gotische stijl heropgebouwd na de Eerste Wereldoorlog met graven van bisschop Jansenius en van Graaf Robrecht van Bethune, de ‘Leeuw van Vlaanderen'), de Saint-George's Memorial Church en de voorgevel van de penitentiaire instelling (in fortstijl, zoals dat van Leuven en Sint-Gillis Brussel). In dat centrum ligt al een militair kerkhof, waar ook in een kastje registers liggen, die kunnen geraadpleegd worden, maar natuurlijk moeten teruggelegd worden. Langs het Kanaal Ieper-Komen verlaat ik het historisch centrum en maakte een halve lus naar Sint-Jan en Zillebeke. Voor ik daar geraakte, heb ik wel al twee rustposten aangedaan en aan de tweede (van de drie) wou ik een broodje nuttigen. Helaas, driewerf helaas, ze waren reeds uitverkocht, en taartjes horen volgens mij bij een namiddagkoffie. Dus ging ik mijns weegs verder en nam me voor, mocht ik een in bedrijf zijnde frituur vinden, mezelf op een portie te trakteren. En ja hoor, na het kruisen van een gewestweg zag ik zo’n etablissement met geparkeerde auto’s voor. Ik verorberde een kleine portie met pickles en spoelde die door met een frisdrank, ik kon dus weer verder. In Zillebeke, waar de derde rustpost was, trof ik nog enkele Sportvrienden, met hen ging ik na het nuttigen van een plat watertje, naar de startzaal. Onderweg werd gekletst en gefotografeerd. Bij aankomst in het Stedelijk Sportcentrum stonden enkele militaire, van wie een op de doedelzak deuntjes speelde. We dronken nog een paar “potten” en dan was het tijd om de bus naar Denderleeuw terug te nemen.

  Het weer was mooi, enkel in Zillebeke hadden we een beetje, eenvoudig te vermijden, modder, en er was veel, heel veel volk, meer dan 8000.

  Mijn fotoreportage staat hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/NWDIeper14

  23-02-2014 om 21:25 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
  Categorie:Wandelen
  22-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2013-2014 - HSV - BVB Dortmund

  22.02.2014: HSV - BVB Dortmund: 3-0

  't Wordt weer plezant HSV-supporter te zijn (bovendien hebben Braunschweig en Stuttgart verloren).  Rieger zal gelachen hebben, van op de eeuwige voetbalvelden (volgens de ARD-reporter heeft hij die zege besteld). Het moet al tijdens de trainingen gebleken hebben (er wordt gewerkt, i.p.v. gespeeld) dat Slomka een totaal andere trainer is dan Van Marwijk, ze zullen bij Hannover 96 nog spijt krijgen (te laat!).

  57.000 toeschouwers in het uitverkocht stadion zagen de ploeg als een baas in eigen huis tekeer gaan, was geëngageerd in de duels en beslist in de aanvalsacties. Zo was het dus zeker verdiend, dat Jiracek (die ziet er nu eerder uit als ex-Eendracht Aalst speler Glouftsis maar dan met haarknotje in de nek) een bezienswaardige flankpas van Lasogga (die de bal zeer nabij de doellijn beschermde tegen twee bezoekers) kort voor de pauze binnenkopte (43').  In de tweede helft knoopte HSV naadloos aan de prestatie van de eerste helft aan. Een snelle counter kon Lasogga na een droom van een pas van Arslan verlengen (58').  Enkele minuten eerder vroeg Aubameyang vriendschap aan met ex Werder Bremen keeper Wiese aan, maar hij kreeg (slechts) een gele kaart door met een karatesprong een schop te geven in 't gelaat van Arslan, gelukkig kon deze na verzorging verder spelen. Daarna bleef het team defensief compact en overheersend, zodat de zege niet in gevaar kwam (al was Adler niet echt werkloos, maar deze keer hield hij de 0, gesteund door een veel betere afweer dan eerder dit kalenderjaar). Calhanoglu zette de eindstand vast met een doelpunt van op 40 meter een vrije trap in de extra tijd om.  Eigenlijk had Djourou al het derde doelpunt gescoord, maar die werd afgefloten omdat Rincon zijn tegenspeler tegenhield.

  Slomka zal wel tevreden zijn over deze spelers: Adler - Westermann, Djourou, Rajkovic, Jansen - Badelj, Arslan - Rincon, Calhanoglu, Jiracek - Lasogga (86' Zoua). Inderdaad, geen Van der Vaart, zoals op Sport 1 geopperd werd in het analyseprogramma op maandag (ex-trainer Fink zat er ook), hij zat in de trubine.

  18.02.2014: Hij werkte er vroeger als masseur, sinds zijn pensionering werd hij een cultfiguur die er op handen gedragen werd. Vanmorgen is Hermann Rieger aan een ziekte overleden, maar ik ben er nogal zeker van dat hij in de stad aan de Elbe niet zal vergeten worden, al was hij dan een Beier (niet dat Kamiel Sergant er echt gewerkt heeft voor zover ik weet, maar je kan Riegers positie wellicht een beetje vergelijken met dat van Keizer Kamiel bij Eendracht Aalst, al heb ik Rieger nooit horen zingen).

  17.02.2014: Dat Slomka (je ziet het niet aan zijn naam, maar 't is een Duitser) de nieuwe trainer van HSV is, wordt nu ook op de website bevestigd, hij leidde zelfs al zijn eerste training, vandaag. Hij tekende tot juni 2016, hopelijk houdt hij het zo lang uit (hij blijft zelfs als we zakken, maar daar ga ik niet van uit...). Hij heeft ook een assistent meegebracht, ene Nestor El Maestro. Slomka's vorige werkgevers waren:

  1989-1999 Hannover 96 (A-jeugd)

  1999-2000 Tennis Borussia Berlin (A- jeugd)

  2000-2001 Tennis Borussia Berlin

  2001-2004 Hannover 96 (Co-trainer)

  2004-2006 FC Schalke 04 (Co-trainer)

  2006-2008 FC Schalke 04

  2010-2013 Hannover 96

  Nestor El Maestro vind ik maar een bizarre naam, ik zoek hem op het internet en iemand schreef bij Wikipedia dat hij eigenlijk Jevtic heet, een Servier en Brit is (interessant voor Rajkovic  - hij is Brits geworden zo ongeveer zoals Petric Zwitser werd, benevens zijn nationaliteit als Kroaat). Voorts staat er veel meer over zijn broer dan over hem. Die broer verdiende de bijnaam El Maestro bij Arsenal en Nestor nam die ook aan. De broers zijn professioneel samen gebleven tot Nestor samen met Mirko Slomka bij Schalke aan de deur gezet zijn.

  22-02-2014 om 00:00 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein
  16-02-2014
  Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2013-2014 - Eintracht Braunschweig - HSV

  15.02.2014: Eintracht Braunschweig - HSV: 4-2

  Niet te geloven...!!!   Hoe is het mogelijk met zo'n cijfers te verliezen van de allerlaatste in 't klassement? Nochtans had Lasogga (wie anders? ) de score geopend in de 23ste minuut (en toen zette ik mijn laptop uit want ik moest vrijwilligerswerk doen voor de wandelclub). Een krappe tien minuten eerder had Diekmeier het aan de stok met Bellarabi, beiden kregen de gele kaart getoond. Met die 0-1 voorsprong ging de wedstrijd de pauze in. In de 51ste minuut Na een kort uitgevoerde hoekschop kon Adler een rebound van Bellarabi enkel wegslaan, maar Kumbela stond goed gepositioneerd en scoorde de gelijkmaker. Tien minuten later bekwam de thuisploeg een eerste keer een voorsprong, Boland schoot een vrije trap scherp in het midden en van daar trapte Kumbela de bal over de doellijn. In de 77ste minuut liet Ilicevic de meegereisde supporters herademen, een door Diekmeier in het midden gepaste bal kwam bij Ilicevic, die met de buitenkant van zijn voet de gelijkmaker scoorde. In de 85ste minuut bracht Kumbela met zijn derde doelpunt Braunschweig opnieuw op voorsprong. Na een fout van Adler viel de bal voor zijn voeten en die zette de stand op 3-2. In de extra tijd deed Hochscheidt er nog een schep bovenop, nadat Arslan zich door Bellarabi in de luren leggen, Bellarabi bediende de in het midden vrijstaande Hochscheidt, die maar binnen te trappen had.

  Dit was de laatste opstelling van Van Marwijk: Adler - Diekmeier, Sobiech (jawel, hij mocht ook eens meedoen), Westermann, Jansen - Rincón (63' Calhanoglu), Bouy - John (84' Zoua), Van der Vaart (52' Arslan), Ilicevic - Lasogga.

  Inderdaad, de Nederlander kreeg de bons (al de tweede dit seizoen, in september volgde hij Fink op), zijn assistent Coumans trouwens ook, of die ook 3 miljoen EUR ontslagpremie krijgt, weet ik niet. Op de website van HSV staat nog niets over een opvolger, volgens Sport1 (de Belgacom TV van Duitsland, wegens veel belangstelling voor tweede klasse...) wordt het Slomka, de ex-trainer van Hannover 96, dat bericht wordt trouwens ook vermeld op de website van De Standaard. Supporters van HSV en die van H96 komen overigens goed overeen, heb ik gemerkt tijdens de jubileumswedstrijd van twee jaar geleden. Hopelijk kan Slomka het tij keren, vanaf nu kan het alleen maar beter gaan (hoop ik toch). In het bestuur zouden ook ontslagen (gekregen of gevraagd) te noteren zijn, zo tussen 7 en 11 leden, dat haalt Sport1 uit het Hamburger Abendblatt.

  Nog een geluk dat Eendracht Aalst wel won (ook op bezoek bij een staartploeg).

  16-02-2014 om 19:40 geschreven door Helga

  0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
  Categorie:Hamburger SportVerein


  Archief per week
 • 28/05-03/06 2018
 • 21/05-27/05 2018
 • 14/05-20/05 2018
 • 07/05-13/05 2018
 • 30/04-06/05 2018
 • 23/04-29/04 2018
 • 16/04-22/04 2018
 • 09/04-15/04 2018
 • 02/04-08/04 2018
 • 26/03-01/04 2018
 • 19/03-25/03 2018
 • 12/03-18/03 2018
 • 05/03-11/03 2018
 • 26/02-04/03 2018
 • 19/02-25/02 2018
 • 12/02-18/02 2018
 • 05/02-11/02 2018
 • 29/01-04/02 2018
 • 22/01-28/01 2018
 • 15/01-21/01 2018
 • 08/01-14/01 2018
 • 01/01-07/01 2018
 • 25/12-31/12 2017
 • 18/12-24/12 2017
 • 11/12-17/12 2017
 • 04/12-10/12 2017
 • 27/11-03/12 2017
 • 20/11-26/11 2017
 • 13/11-19/11 2017
 • 06/11-12/11 2017
 • 30/10-05/11 2017
 • 23/10-29/10 2017
 • 16/10-22/10 2017
 • 09/10-15/10 2017
 • 02/10-08/10 2017
 • 25/09-01/10 2017
 • 18/09-24/09 2017
 • 11/09-17/09 2017
 • 04/09-10/09 2017
 • 28/08-03/09 2017
 • 21/08-27/08 2017
 • 14/08-20/08 2017
 • 07/08-13/08 2017
 • 31/07-06/08 2017
 • 24/07-30/07 2017
 • 17/07-23/07 2017
 • 26/06-02/07 2017
 • 19/06-25/06 2017
 • 12/06-18/06 2017
 • 05/06-11/06 2017
 • 29/05-04/06 2017
 • 22/05-28/05 2017
 • 15/05-21/05 2017
 • 08/05-14/05 2017
 • 01/05-07/05 2017
 • 24/04-30/04 2017
 • 17/04-23/04 2017
 • 10/04-16/04 2017
 • 03/04-09/04 2017
 • 27/03-02/04 2017
 • 20/03-26/03 2017
 • 13/03-19/03 2017
 • 06/03-12/03 2017
 • 27/02-05/03 2017
 • 20/02-26/02 2017
 • 13/02-19/02 2017
 • 06/02-12/02 2017
 • 30/01-05/02 2017
 • 23/01-29/01 2017
 • 16/01-22/01 2017
 • 09/01-15/01 2017
 • 02/01-08/01 2017
 • 26/12-01/01 2017
 • 19/12-25/12 2016
 • 12/12-18/12 2016
 • 05/12-11/12 2016
 • 28/11-04/12 2016
 • 21/11-27/11 2016
 • 14/11-20/11 2016
 • 07/11-13/11 2016
 • 31/10-06/11 2016
 • 24/10-30/10 2016
 • 17/10-23/10 2016
 • 10/10-16/10 2016
 • 03/10-09/10 2016
 • 26/09-02/10 2016
 • 19/09-25/09 2016
 • 12/09-18/09 2016
 • 05/09-11/09 2016
 • 29/08-04/09 2016
 • 22/08-28/08 2016
 • 15/08-21/08 2016
 • 08/08-14/08 2016
 • 01/08-07/08 2016
 • 25/07-31/07 2016
 • 18/07-24/07 2016
 • 11/07-17/07 2016
 • 27/06-03/07 2016
 • 20/06-26/06 2016
 • 13/06-19/06 2016
 • 06/06-12/06 2016
 • 30/05-05/06 2016
 • 23/05-29/05 2016
 • 16/05-22/05 2016
 • 09/05-15/05 2016
 • 02/05-08/05 2016
 • 25/04-01/05 2016
 • 18/04-24/04 2016
 • 11/04-17/04 2016
 • 04/04-10/04 2016
 • 28/03-03/04 2016
 • 21/03-27/03 2016
 • 14/03-20/03 2016
 • 07/03-13/03 2016
 • 29/02-06/03 2016
 • 22/02-28/02 2016
 • 15/02-21/02 2016
 • 08/02-14/02 2016
 • 01/02-07/02 2016
 • 25/01-31/01 2016
 • 18/01-24/01 2016
 • 11/01-17/01 2016
 • 04/01-10/01 2016
 • 28/12-03/01 2021
 • 21/12-27/12 2015
 • 14/12-20/12 2015
 • 07/12-13/12 2015
 • 30/11-06/12 2015
 • 23/11-29/11 2015
 • 16/11-22/11 2015
 • 09/11-15/11 2015
 • 02/11-08/11 2015
 • 26/10-01/11 2015
 • 19/10-25/10 2015
 • 12/10-18/10 2015
 • 05/10-11/10 2015
 • 28/09-04/10 2015
 • 21/09-27/09 2015
 • 14/09-20/09 2015
 • 07/09-13/09 2015
 • 31/08-06/09 2015
 • 24/08-30/08 2015
 • 10/08-16/08 2015
 • 03/08-09/08 2015
 • 27/07-02/08 2015
 • 20/07-26/07 2015
 • 13/07-19/07 2015
 • 15/06-21/06 2015
 • 08/06-14/06 2015
 • 01/06-07/06 2015
 • 25/05-31/05 2015
 • 18/05-24/05 2015
 • 11/05-17/05 2015
 • 04/05-10/05 2015
 • 27/04-03/05 2015
 • 20/04-26/04 2015
 • 13/04-19/04 2015
 • 06/04-12/04 2015
 • 30/03-05/04 2015
 • 23/03-29/03 2015
 • 16/03-22/03 2015
 • 09/03-15/03 2015
 • 02/03-08/03 2015
 • 23/02-01/03 2015
 • 16/02-22/02 2015
 • 09/02-15/02 2015
 • 02/02-08/02 2015
 • 26/01-01/02 2015
 • 19/01-25/01 2015
 • 12/01-18/01 2015
 • 29/12-04/01 2015
 • 22/12-28/12 2014
 • 15/12-21/12 2014
 • 08/12-14/12 2014
 • 01/12-07/12 2014
 • 24/11-30/11 2014
 • 17/11-23/11 2014
 • 10/11-16/11 2014
 • 03/11-09/11 2014
 • 27/10-02/11 2014
 • 20/10-26/10 2014
 • 13/10-19/10 2014
 • 06/10-12/10 2014
 • 29/09-05/10 2014
 • 22/09-28/09 2014
 • 15/09-21/09 2014
 • 08/09-14/09 2014
 • 01/09-07/09 2014
 • 25/08-31/08 2014
 • 18/08-24/08 2014
 • 11/08-17/08 2014
 • 04/08-10/08 2014
 • 14/07-20/07 2014
 • 07/07-13/07 2014
 • 30/06-06/07 2014
 • 23/06-29/06 2014
 • 16/06-22/06 2014
 • 09/06-15/06 2014
 • 26/05-01/06 2014
 • 19/05-25/05 2014
 • 12/05-18/05 2014
 • 05/05-11/05 2014
 • 21/04-27/04 2014
 • 14/04-20/04 2014
 • 07/04-13/04 2014
 • 31/03-06/04 2014
 • 24/03-30/03 2014
 • 17/03-23/03 2014
 • 10/03-16/03 2014
 • 03/03-09/03 2014
 • 24/02-02/03 2014
 • 17/02-23/02 2014
 • 10/02-16/02 2014
 • 03/02-09/02 2014
 • 27/01-02/02 2014
 • 20/01-26/01 2014
 • 13/01-19/01 2014
 • 06/01-12/01 2014
 • 30/12-05/01 2014
 • 16/12-22/12 2013
 • 09/12-15/12 2013
 • 02/12-08/12 2013
 • 25/11-01/12 2013
 • 18/11-24/11 2013
 • 11/11-17/11 2013
 • 04/11-10/11 2013
 • 28/10-03/11 2013
 • 21/10-27/10 2013
 • 14/10-20/10 2013
 • 07/10-13/10 2013
 • 30/09-06/10 2013
 • 23/09-29/09 2013
 • 16/09-22/09 2013
 • 09/09-15/09 2013
 • 02/09-08/09 2013
 • 26/08-01/09 2013
 • 19/08-25/08 2013
 • 12/08-18/08 2013
 • 05/08-11/08 2013
 • 29/07-04/08 2013
 • 22/07-28/07 2013
 • 15/07-21/07 2013
 • 08/07-14/07 2013
 • 01/07-07/07 2013
 • 24/06-30/06 2013
 • 17/06-23/06 2013
 • 10/06-16/06 2013
 • 27/05-02/06 2013
 • 20/05-26/05 2013
 • 06/05-12/05 2013
 • 29/04-05/05 2013
 • 22/04-28/04 2013
 • 15/04-21/04 2013
 • 08/04-14/04 2013
 • 01/04-07/04 2013
 • 25/03-31/03 2013
 • 18/03-24/03 2013
 • 11/03-17/03 2013
 • 04/03-10/03 2013
 • 25/02-03/03 2013
 • 18/02-24/02 2013
 • 11/02-17/02 2013
 • 04/02-10/02 2013
 • 28/01-03/02 2013
 • 21/01-27/01 2013
 • 14/01-20/01 2013
 • 07/01-13/01 2013
 • 24/12-30/12 2012
 • 17/12-23/12 2012
 • 10/12-16/12 2012
 • 03/12-09/12 2012
 • 26/11-02/12 2012
 • 19/11-25/11 2012
 • 12/11-18/11 2012
 • 05/11-11/11 2012
 • 29/10-04/11 2012
 • 22/10-28/10 2012
 • 15/10-21/10 2012
 • 08/10-14/10 2012
 • 01/10-07/10 2012
 • 24/09-30/09 2012
 • 17/09-23/09 2012
 • 10/09-16/09 2012
 • 03/09-09/09 2012
 • 27/08-02/09 2012
 • 20/08-26/08 2012
 • 13/08-19/08 2012
 • 30/07-05/08 2012
 • 23/07-29/07 2012
 • 16/07-22/07 2012
 • 09/07-15/07 2012
 • 18/06-24/06 2012
 • 28/05-03/06 2012
 • 21/05-27/05 2012
 • 14/05-20/05 2012
 • 07/05-13/05 2012
 • 30/04-06/05 2012
 • 16/04-22/04 2012
 • 09/04-15/04 2012
 • 02/04-08/04 2012
 • 26/03-01/04 2012
 • 19/03-25/03 2012
 • 12/03-18/03 2012
 • 05/03-11/03 2012
 • 27/02-04/03 2012
 • 20/02-26/02 2012
 • 13/02-19/02 2012
 • 06/02-12/02 2012
 • 30/01-05/02 2012
 • 23/01-29/01 2012
 • 16/01-22/01 2012
 • 09/01-15/01 2012
 • 02/01-08/01 2012
 • 28/11-04/12 2011
 • 21/11-27/11 2011
 • 14/11-20/11 2011
 • 07/11-13/11 2011
 • 31/10-06/11 2011
 • 24/10-30/10 2011
 • 17/10-23/10 2011
 • 10/10-16/10 2011
 • 03/10-09/10 2011
 • 26/09-02/10 2011
 • 19/09-25/09 2011
 • 12/09-18/09 2011
 • 05/09-11/09 2011
 • 29/08-04/09 2011
 • 22/08-28/08 2011
 • 15/08-21/08 2011
 • 08/08-14/08 2011
 • 01/08-07/08 2011
 • 25/07-31/07 2011
 • 18/07-24/07 2011
 • 27/06-03/07 2011
 • 20/06-26/06 2011
 • 13/06-19/06 2011
 • 30/05-05/06 2011
 • 23/05-29/05 2011
 • 02/05-08/05 2011
 • 25/04-01/05 2011
 • 11/04-17/04 2011
 • 04/04-10/04 2011
 • 28/03-03/04 2011
 • 21/03-27/03 2011
 • 14/03-20/03 2011
 • 07/03-13/03 2011
 • 28/02-06/03 2011
 • 21/02-27/02 2011
 • 14/02-20/02 2011
 • 07/02-13/02 2011
 • 31/01-06/02 2011
 • 24/01-30/01 2011
 • 17/01-23/01 2011
 • 10/01-16/01 2011
 • 03/01-09/01 2011
 • 27/12-02/01 2011
 • 20/12-26/12 2010
 • 29/11-05/12 2010
 • 22/11-28/11 2010
 • 15/11-21/11 2010
 • 08/11-14/11 2010
 • 01/11-07/11 2010
 • 25/10-31/10 2010
 • 18/10-24/10 2010
 • 11/10-17/10 2010
 • 27/09-03/10 2010
 • 20/09-26/09 2010
 • 13/09-19/09 2010
 • 06/09-12/09 2010
 • 23/08-29/08 2010
 • 16/08-22/08 2010
 • 09/08-15/08 2010
 • 02/08-08/08 2010
 • 19/07-25/07 2010
 • 12/07-18/07 2010
 • 28/06-04/07 2010
 • 21/06-27/06 2010
 • 07/06-13/06 2010
 • 31/05-06/06 2010
 • 24/05-30/05 2010
 • 17/05-23/05 2010
 • 10/05-16/05 2010
 • 03/05-09/05 2010
 • 26/04-02/05 2010
 • 19/04-25/04 2010
 • 12/04-18/04 2010
 • 29/03-04/04 2010
 • 22/03-28/03 2010
 • 15/03-21/03 2010
 • 01/03-07/03 2010
 • 15/02-21/02 2010
 • 08/02-14/02 2010
 • 01/02-07/02 2010
 • 25/01-31/01 2010
 • 18/01-24/01 2010
 • 04/01-10/01 2010
 • 28/12-03/01 2016
 • 21/12-27/12 2009
 • 07/12-13/12 2009
 • 30/11-06/12 2009
 • 23/11-29/11 2009
 • 16/11-22/11 2009
 • 19/10-25/10 2009
 • 12/10-18/10 2009
 • 28/09-04/10 2009
 • 21/09-27/09 2009
 • 07/09-13/09 2009
 • 31/08-06/09 2009
 • 24/08-30/08 2009
 • 17/08-23/08 2009
 • 10/08-16/08 2009
 • 20/07-26/07 2009
 • 29/06-05/07 2009
 • 15/06-21/06 2009
 • 01/06-07/06 2009
 • 18/05-24/05 2009
 • 04/05-10/05 2009
 • 27/04-03/05 2009
 • 20/04-26/04 2009
 • 28/11-04/12 -0001


  Blog als favoriet !

  E-mail mij

  Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


  Archief per maand
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 11--0001


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!