Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
  • Denderleeuw (6)
  • Eendracht Aalst (266)
  • Hamburger SportVerein (300)
  • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
  • Per(r)ongeluk (18)
  • Reisduif (21)
  • Vichte-Dhron (1)
  • Wandelen (388)
  • Inhoud blog
  • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
  • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
  • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
  • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
  • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Helga's fotoalbums1
  • Helga's fotoalbums2
  • WSV De Sportvrienden vzw
  • Aktivia, de wandelfederatie
  • Marching, de elektronische wandelagenda
  • Website van Etienne & Nelly
    Zoeken in blog

    Foto
    goegestapt

    12-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wandeltocht der Denderstreek, georganiseerd door Wsv De Sportvrienden vzw

    12.04.2015: Ik stationeerde even voor de deur van VBS De Bloesem om te lossen, met name bakken pistolets en ene met brood alsook mijn eigen werkgerief, toen ging ik langs de straat parkeren, Tony had voorzien dat de medewerkers daar hun auto konden achterlaten. Er was afgesproken dat Marie-Louise eerst aan de inschrijving zou helpen en dan mij, zowat in de namiddag. Maar dat laatste bleek niet nodig, er was 1 nieuw lid (hartelijk welkom, Martine S.!), een weinig mutualiteitsformulieren in te vullen & af te stempelen en inschrijvingsklevers af te printen. Gelukkig was er nog wat internettoegang om Martine als nieuw lid aan te sluiten, want nadien was er van internet geen sprake meer, de modem zocht tevergeefs naar een netwerk. Het resultaat viel goed mee (vind ik, van Yvette mocht het er 100 meer geweest zijn ) en het weer ook: zonnig en met aangename temperaturen. In de namiddag liepen de meeste wandelaars in T-shirt.

    12-04-2015 om 21:07 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, E. Aalst - Seraing United

    12.04.2015: E. Aalst - Seraing United: 1-0

    Vanbelle zette een strafschop om en zorgde zo in de 59ste minuut voor het enige doelpunt van de namiddag. En Van Den Noortgaete behield de nul, daar moest hij soms wel moeite voor doen.

    Van Acker stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Vanbelle, De Greef, Lievens (46' Van Der Hoeven), Janssens K., Janssens P., Geenens F., Bogaerts, Vansimpsen (84' Koulibaly), De Neve en Smet.

    08.04.2015: Eendracht Aalst krijgt, zelfs als traditieclub, geen licentie voor tweede klasse, zo weten De Standaard en het VRT-journaal. Dat geldt ook voor Royal Antwerp FC, Seraing (die zondag a.s. op bezoek komt), AFC Tubeke en White Star Brussels. Racing Mechelen, Woluwe-Zaventem en Bergen (waar de spelers gratis en voor niets het seizoen uitspelen) hebben en zelfs niet naar gevraagd. Ter herinnering: De Roose plant nog een bezoek aan het BAS omdat een geldschieter ineens zijn staart introk. Volgens Het Nieuwsblad zou Eendracht een financiële put hebben van ruim 300.000 EUR.

    12-04-2015 om 20:53 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    11-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, HSV - VfL Wolfsburg

    11.04.2015: HSV - VfL Wolfsburg: 0-2

    Al na 10 minuten was 't prijs: Cléber verloor de bal als laatste man lichtzinnig tegen De Bruyne, onze landgenoot bediende Dost, die verder paste naar Guilavogui, en die vond een tunnel naar Adlers doel, 0-1. Van dan tot de 73ste minuut hield HSV zich kranig, poogde zelf ook te scoren (vooral Olic, de naam Lasogga verscheen niet op de LiveTicker), maar 't was weer aan de gasten. Caligiuri bekwam de bal door HSV, speelde een dubbelpa met De Bruyne en aansluitend ook met Dost, die hem de bal mooi met de hak terug voor de voet brengt, Adler lag al plat (de bal van Dost verwachtend), Caligiuri had de bal maar in doel te trappen. En dat net de dag dat Paderborn wel won, dus HSV staat voorlaatste. Van mij mag Knäbel terug naar zijn kantoortje, een beter resultaat dan Zinnbauer heeft hij ook nog niet bekomen.

    Die interim-trainer stelde de volgende spelers op: Adler - Westermann, Djourou (werd met twee keer geel naar de douches gestuurd), Cléber, Ostrzolek - Behrami, Diaz (46' Jiracek) - Holtby, Van der Vaart (62' Müller), Olic - Lasogga (72' Beister).

    11-04-2015 om 20:50 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    07-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.20e Marche de Pâques, georganiseerd door Les Amis de l'Argentine

    06.04.2015: Op paasmaandag parkeerde ik mijn auto in de buurt van de gemeenteschool van La Hulpe, of Terhulpen voor Nederlandstaligen, gelokt door de belofte in Marching om het meer van Genval te bezoeken. Op het plannetje was mij op 't eerste zicht niet duidelijk waar exact dat meer langs het parcours lag, dus nam ik het zekere voor het onzekere en koos voor de maximum afstand, zijnde 21 km (een paar 100 m minder, maar mijn auto stond niet voor de deur ). Die omloop leidde mij over verharde en onverharde (ongeveer 50-50) naar Rixensart, waar ik pauseerde voor een frisdrank en een sanitaire stop. De lus van 9 km leidde mij naar boerderij Froidmont, waar o.a. een restaurant is maar waar ook gewoond wordt. Ook tijdens de tweede rust genoot ik van een frisdrank en trof er enkele bekenden. En eindelijk, op de terugweg kwam ik langs het meer van Genval (ik had eerder wel al vijvers gezien, maar daar was, behalve eendjes en paarden, geen leven te zien). Ik ging er niet helemaal rond, en kon niet helpen te vergelijken met het meer van Rodrigo de Freitas in Rio de Janeiro.  Die is groter, vooral in de breedte, de oppervlakte is 2.200.000 m²; het meer van Genval is 18 ha, 1 km lang en 250 m breed. Veel leven was daar ook nog niet, behalve een paar zon- en feestdagwandelaars. Van daar was 't niet ver meer tot de eindmeet.

    Het was een mooi, gevarieerd parcours met behoorlijk wat stijgingen en dalingen, het weer viel mee, al bleef het bewolkt en waagde het zelfs wat te regenen. De naam van de club heeft trouwens niets te zien met het land in Zuid-Amerika maar met het feit dat de rivier La Hulpe ooit zo proper was dat het schitterde als zilver. Mijn foto's staan hier te kijk: https://picasaweb.google.com/9470hvds/20eMarcheDePaques15.

    07-04-2015 om 22:06 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    04-04-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, RAEC Mons - E. Aalst

    04.04.2015: RAEC Mons - E. Aalst: 1-1

    Eendracht had het lang lastig met de vrijwilligers van de thuisploeg (Mons is failliet, maar de spelers doen wel onbetaald voort tot het einde van 't seizoen - daar kunnen diverse stakersbendes te lande een voorbeeld aan nemen ), in de 11de minuut scoorde Laurent reeds voor RAEC. In de 77ste minuut werd Lapage (kleinzoon van Paul Van Himst) vrijgespeeld door Ph. Janssens en scoorde de gelijkmaker.

    Van Acker stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Vanbelle, De Greef, Lievens, Janssens K., Van Damme (56' Geenens), Janssens P., Bogaerts, Vansimpsen (62' Lapage), De Neve (32' Van Der Hoeven) en Smet.

    01.04.2015: Het is geen aprilvis, Eendracht heeft nog geen zicht op een licentie voor tweede klasse. Naast een bijzonder groot aantal vereisten op boekhoudkundig vlak, op het vlak van administratieve en sociaalrechtelijke verplichtingen alsook met betrekking tot het stadion, waaraan de club intussen heeft voldaan, behelst het behalen van de licentie ook financiële verplichtingen. In dit kader werd een overeenkomst gesloten met een externe partner teneinde ook op dit vlak alle verplichtingen te kunnen voldoen zodat de club met een gerust gemoed het licentiedossier kon verdedigen. Met grote verbazing diende de Raad van Bestuur  van Eendracht echter vast te stellen dat de voormelde externe partner - net voor het verstrijken van de termijnen die gelden in het licentiedossier - te kennen gaf de nochtans ondertekende, bindende engagementen niet te willen honoreren. De Raad van Bestuur beraadt zich thans over de te ondernemen stappen en onderzoekt welke andere oplossingen op korte termijn gevonden kunnen worden. Het ter elfder ure niet respecteren van de contractueel vastgelegde afspraken door voormelde partner zal tot gevolg hebben dat de club nog geen groen licht kreeg van de licentiecommissie bij de KBVB en genoodzaakt zal zijn om het dossier einde april bij het BAS, Belgisch Arbitragehof voor de Sport, verder te bepleiten (volgens Het Nieuwsblad heeft de RvB dus een document van die externe partner waarin dat geld beloofd werd). De club vertrouwt er op alsnog tijdig een oplossing te vinden. Intussen werd alvast de aanleg tot schorsing definitief ongedaan gemaakt. Wordt dus vervolgd.

    04-04-2015 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, Bayer Leverkusen - HSV

    04.04.2015: Bayer Leverkusen - HSV: 4-0

    Men zou zich afvragen of ze wel zin hebben in een 52ste seizoen in eerste klasse... Adler werd alweer duchtig in de steek gelaten (de score is dankzij hem niet verder opgelopen). Reeds bij de start van de wedstrijd ging het al mis, Castro opende de score (7'). HSV slaagde er op geen enkel moment in om zelf een kan te scheppen. In de 44ste minuut verdubbelde Kießling de score. In de tweede helft veranderde er niets, Kießling en Castro scoorden elk nog eens (56' en 63'). Intussen liet scheidsrechter Gräfe ook een dikke steek liggen: iemand van Leverkusen stapte tot twee keer toe op het onderbeen van Ilicevic zonder de bal daarbij te raken, die was al buiten voetbereik, zoiets verdient volgens mij een rode kaart. Ilicevic kon wel de wedstrijd uitspelen.

    Knäbel stelde de volgende spelers op (al dan niet in overleg met T2 Hermann): Adler - Diekmeier, Djourou, Westermann, Ostrzolek - Behrami, Jiracek (60' Diaz) - Müller (67' Lasogga), Stieber (46' Holtby), Ilicevic - Olic.

    Bij ZDF was te zien hoe spelers als Adler, Behrami en Djourou met supporters gingen praten en vandaag (zondag 5 april) zond ZDF een reportage uit over hoeveel trainers er de laatste jaren de revue gepasseerd zijn. BVB Dortmund heeft dit seizoen ook al in de kelder gezeten, maar die houden hun trainer en de ploeg staat er veel beter voor. Waarom dan al die trainerswissels bij HSV? Ik heb ook de indruk dat Duitse TV-zenders (ZDF en Sport1) zitten te wachten op een degradatie... Pech, mannekes, HSV staat nog altijd op een "barragewedstrijdplaats", i.e. 16.

    01.04.2015: Sport1 heeft het er al een paar dagen over en HSV gisteren ook op de Facebookpagina: men zou het oog laten vallen hebben op Thomas Tuchel als nieuwe trainer, al weet ik niet of hij meteen zou aantreden of pas volgend seizoen (gezien Knäbel zich toch laat bijstaan door co-trainer Hermann). Hij zit al bijna een jaar zonder job nadat hij in mei vorig jaar FC Mainz verlaten heeft.

    28.03.2015: De afscheidswedstrijd van en voor Jarolim eindigde op 7-5 voor het Jarolim Dreamteam, de wedstrijd duurde geen volle 90': de eerste helft werd na 40' afgefloten, het was de bedoeling dat de tweede helft (toen Jarolim van ploeg wisselde) even lang duurde, maar een medewerker haalde vader Jarolim met diens kleinkinderen in de 77ste minuut al het veld op, en het was gedaan met sjotten. Er werd natuurlijk niet vinnig gespeeld, de scheidsrechter zal geen kaarten meegehad hebben. De score verliep eerst met telkens een Tsjech die scoorde, dan ene van HSV All Stars en zo tot 5-4, toen begon de ploeg met nog familie van Jarolim wat uit te lopen. Voor HSV scoorde Petric twee keer, zijn tweede was er ene uit de oude doos: een harde knal tegen 't net.  Toen hij al uitgewisseld werd, scoorde Jarolim op penalty, voordien had hij geen enkele kans, hij verdeelde ze liever.  Bij het Jarolim Dreamteam speelden, niet noodzakelijk tegelijkertijd, drie voormalige "Belgen": Koller, Rozehnal en Zitka (heeft die ooit in de Bundesliga gespeeld?). Bij het HSV All Stars deden twee tegenwoordige spelers mee, Jansen en, de tweede helft van de tweede half time, Drobny.

    Samenvattend zag het wedstrijd er zo uit: HSV All-Stars: Dennis Aogo, Tim Atouba, Sergej Barbarez, Stefan Beinlich, Maxi Beister, Rodolfo Cardoso, Guy Demel, Thomas Doll, Jaroslav Drobny, Thorsten Fink, Vahid Hashemian, Marcell Jansen, Mehdi Mahdavikia, Mladen Petric, Bastian Reinhardt, Claus Reitmaier (die is "van voor mijn tijd" denk ik...), Piotr Trochowski, Stefan Wächter (die tijdens de wedstrijd, net naast zijn doel, geïnterviewd werd...) en Hamburgse amateurs Normann Lessmann en Marcell Meyer met een wildcard voor deze wedstrijd. Trainers: Bruno Labbadia en Katze Zumdick.

    Jarolim Dream-Team: o.a. Tomas Ujfalusi (nu kaal maar met talibanbaard ), David Rozehnal, Milan Fukal, Jan Koller, Vladimir Smicer, Karel Poborsky, Pavel Kuka, Lukas Jarolim en nog veel meer want het webteam van HSV kent Zitka dus niet. Trainers: Klaus Augenthaler en Karel Jarolim (de vader van David).

    Doelpunten: Voor HSV All Stars: Mladen Petric (2), David Jarolim, Norman Lessmann und Marcel Meyer (die twee met een wildcard, dus ). Voor het Jarolim Dream Teams: Lukas Jarolim (2), Jan Koller (2), Karel Poborsky, Pavel Kuka en wildcard-speler Stefan Kück. Er waren 32000 toeschouwers.

    Sport1 was zo vriendelijk de wedstrijd uit te zenden, maar ze mogen daar eens stoppen met te hopen op degradatie van HSV tegenover wie er ook geïnterviewd werd. Ik weet nu wel dat de contracten met Van der Vaart, Jansen, Rajkovic, Ilicevic, Kacar en Westermann wellicht niet verlengd worden. Behalve Reinhardt zijn alle gewezen voetballers (zoals Barbarez en Madavikia) wat aan gewicht bijgekomen.

    Dat Olic er niet bij was, was omdat hij scoorde voor zijn nationale ploeg voor het EK 2016.  België heeft overigens ook gewonnen, met 5-0 van Cyprus. Djourou en Behrami hebben niet gescoord maar wel de gehele, met 3-0 gewonnen, wedstrijd tegen Estland meegedaan.

    27.03.2015: Knäbel heeft, zoals algemeen bekend, geen enkele ervaring als trainer, en wordt dus voortaan bijgestaan door co-trainer Peter Hermann. Die was nog profvoetballer en vele jaren co-trainer bij Bayer Leverkusen en Bayern München, en heeft nu een contract tot het einde van dit seizoen. Als speler trad Hermann tussen 1973 en 1984 samengeteld 120 Bundesligawedstrijden. Zijn eerste stappen in de bel-étage van het Duitse voetbal zette hij uitgerekend bij HSV, dus in 1973. Nah passages bij TuS Neuendorf (1973-1974), Alemannia Aachen (1974-76) en Bayer Leverkusen (1976-1984), beëindigde hij zijn spelerscarrière bij de provinciale VfL Hamm/Sieg.

    26.03.2015: Overmorgen wordt dus de galawedstrijd van en met David Jarolim gespeeld en de ploegopstelling is al gekend.

    HSV All-Stars: Drobny, Wächter, Rost - Atouba, Aogo, Boulahrouz, Fukal, Hollerbach, Reinhardt, Rozehnal (die kennen ze bij FC Brugge ook), Ujfalusi - Beinlich, Benjamin, De Jong, Doll, Jarolim in hoogsteigen persoon, Mahdavikia, Trochowski (voor de vrije trappen ) - Castelen, Barbarez, Petric. Trainers zijn Fink en Jol.

    Jarolim Dream-Team (kan evengoed Eendracht Tsjechië of FC Jarolim & Co heten ): Blazek, Zitka (ook in België gekend) - Grygera, Jankulovski, Jarošík, Jiránek, Mareš, Nikl, Petrouš, Pospech - David Jarolim (een transfer dus nog tijdens de wedstrijd ), Lukas Jarolim, Marek Jarolim, Nedved, Poborský, Sirl, Šmicer, Tyce - Koller (ook in België gekend), Kuka, Lokvenc, Mintal, Vlček. Trainers zijn Augenthaler en Karel Jarolim.

    Opvallende afwezigen zijn Van der Vaart en Knäbel (die anders wat trainerservaring kan gebruiken voor de rest van de competitie).

    En ik meen me te herinneren dat Sport1 de wedstrijd rechtstreeks uitzendt.

    22.03.2015: Bij ARD vernam ik al dat Zinnbauer zijn C4 niet kreeg, hij zal gewoon, zoals eerder, de jongeren van U23 trainen (de tekst op de website van HSV is niet zo duidelijk, daar meldt men enkel dat Zinnbauer vrijgesteld is, maar dan toch alleen van de eerste ploeg? Volgens De Standaard is hij wel weg bij HSV). Maar niet von Heesen, Jol noch Labbadia wordt de nieuwe trainer, doch... Peter Knäbel, de Sportdirecteur!

    Leuk nieuws is dat Bayern, thuis nog wel, verloor met 0-2, van Bor. M'gladbach.

    X

    04-04-2015 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    29-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16e Camtocht, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw (358)

    29.03.2015: Omdat ik tijdig terug moest zijn, koos ik voor de kleinste afstand, 4 km, vanuit zaal Familia in Gooik, deze leidde mij middels een lus langs het kasteel van Saffelberg, ook wel kasteel van Oplombeek genoemd. De website van Gooik leert verder dat het een gebouw in neobarokstijl is. Het kasteel werd voor het eerst vermeld in het begin van de 18de eeuw en werd toen bewoond door de familie Wouters. Op 17 januari 1843 werd erfgenaam Karel-Jozef Wouters door koning Leopold I tot burgemeester van Gooik benoemd, een ambt die hij gedurende 35 jaar zou waarmaken. Deze korte afstand ging voor ongeveer de helft over verharde en dus de andere helft over natuurlijke, soms modderrijke paden, vooral langs het kasteelland. Je zou denken dat de kortste afstand ook toegankelijk zou zijn voor rolstoelen en buggys. Vooral de eerstgenoemde zouden het hier moeilijk gehad hebben, maar voor de inschrijving moesten de rolstoelrijders toch de trap moeten nemen, en dat gaat ook niet (zonder hulp).

    Omdat ik dus gehaast was, maar ook omwille van het weer heb ik geen foto's genomen, het regende eerst haast onopgemerkt (behalve door gedruppel in plassen) maar nadien iets heviger.

    29-03-2015 om 20:09 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    22-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, E. Aalst - R. Exc. Virton

    22.03.2015: E. Aalst - R. Exc. Virton: 1-0

    't Kleinste verschil is ook een zege.  Daarvoor zorgde, in de 63ste minuut, beloftespeler Van Der Hoeven. Het leek nochtans een moeilijke wedstrijd te worden voor de thuisploeg, maar het hield dan toch de drie punten thuis, mede dankzij, zoals gebruikelijk, keeper Van Den Noortgaete.

    Van Acker zal dus wel tevreden geweest zijn over de volgende spelers: Van Den Noortgaete, Vanbelle, De Greef, Lievens (90'+2 Geenens), Janssens K., Van Damme, Janssens P., Bogaerts, Vansimpsen, Smet en Van Der Hoeven (81' Koulibaly).

    22-03-2015 om 20:37 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31e Lentevossentocht, georganiseerd door Wsv De Vossen Buggenhout

    22.03.2015: Ik parkeerde op de grote koer van de Gemeentelijke basisschool 't Sprinkhaantje en schreef me in voor de afstand van 17 km. Die leidde mij eerst naar Opdorp, waar op de Dries de plantenmarkt gehouden wordt en waar tussen de narcissen deze keer geen hazen grazen, maar andere creaties staan uitgestald. Ik week daar af van het uitgepijlde parcours en wandelde wat rond op het plein en tussen de kramen langs de omringende straten alvorens verder te gaan, dichtbij de eerste rustpost. Daar zag ik niemand tegen wie ik absoluut wilde babbelen bij een warme drank, dus ging ik na stempel en sanitaire stop verder naar Peizegem waar de tweede rustpost was, hiervoor ging ik een eind door het Buggenhout Bos. Veel flora is er nog niet, wel wat fauna, namelijk eendjes, nog twee maand geduld, en de boshyacinthen zijn opgeschoten. Ook daar zag ik geen bekenden en ik keerde dus terug, door het bos maar dan een eind verder dan even voordien. En zo kwam ik voorspoedig terug in de school waar ik boekje en 30-stempelblad liet bestempelen.

    Het was een leuke tocht, maar het mooist waren de Dries en het bos, tussenin was eigenlijk niets speciaals te zien. De omloop was ook proper, alleen in het bos was wat modder om te ontwijken. Het weer was goed genoeg, geen zon maar ook geen neerslag. Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/31eLentevossentocht15

    22-03-2015 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    21-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, HSV - Hertha BSC Berlin

    20.03.2015: HSV - Hertha BSC Berlin: 0-1

    HSV begon bijzonder bedrijvig, zowel Olic als Stieber en zelfs Cléber probeerden te scoren, doch de bal wou er niet in (bij de Braziliaan wel, maar dat doelpunt werd niet toegekend omdat hij leunde op zijn tegenspeler), en niet alleen door de keeper van de hoofdstedelijke ploeg. De bal wou er wel in, in de 84ste minuut, voor de bezoekers toen Langkamp ervan profiteerde dat de verdediging, na de tweede gele kaart voor Cléber, nog niet gereorganiseerd was. Bij Sport1 begon men meteen te speculeren over een nakend ontslag van Zinnbauer, en ARD opperde 's anderendaags zelfs al de opvolger: Thomas von Heesen. Niet veel huidige spelers zullen hem nog live aan het werk gezien hebben, en ik alleen op TV (ik had toen nog niet de gewoonte van de laatste thuismatch bij te wonen). Hij speelde nochtans behoorlijk lang in Hamburg: van 1980 (de goeie ouwe tijd van Happel en Hrubesch) tot 1994, nadien verkaste hij naar de vrienden uit Bielefeld (vrienden omdat ze W. Bremen uit de DFB-beker gewipt hebben ).

    Zinnbauer stelde (voor de laatste keer?) de volgende spelers op: Adler - Diekmeier (87' Beister), Djourou, Cléber, Westermann - Behrami, Van der Vaart (75' Holtby) - Ilicevic (63' Lasogga), N. Müller, Stieber - Olic (die een aangever à la De Bruyne mist).

    21-03-2015 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    15-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, TSG Hoffenheim - HSV

    14.03.2015: TSG Hoffenheim - HSV: 3-0

    Na een fout op Schipplock werd Drobny reeds na 20 minuten door scheidsrechter Perl naar de douches (en de teamarts) gestuurd. Drobny vroeg tevergeefs naar arbitraire aandacht voor de sporen van de voet Schipplock op zijn ribben (rode vlekken op de huid, vandaag misschien ook blauwe plekken). Polanski scoorde de penalty tegen Adler (22'), voor wiens terugkeer Gouaida naar de bank gehaald werd. HSV probeerde ook af en toe eens te scoren, maar de mogelijkheden werden niet benut. De gastheren verdriedubbelden de score door Polanski (81') en Rudy (88'), Adler werd beide keren weer flink in de steek gelaten door de verdediging die op geen kl**** leek. Communiceren de spelers niet met elkaar?  Behalve de keepers leek me Stieber weer voorbeeldig geweest te zijn. Allez, bij de thuisploeg zullen ze kunnen zuipen hebben: bij elk thuisdoelpunt wordt de instrumentale versie van "Zeven Dagen Lang (Wat Zullen We Drinken)" van Bots gespeeld.

    Zinnbauer stelde de volgende spelers op: Drobny - Diekmeier, Cléber, Westermann (viel geblesseerd uit en zal vrijdag niet kunnen meedoen tegen de hoofdstedelinge, 69' Kacar), Ostrzolek (80' Holtby) - Behrami, Jiracek - Ilicevic, Stieber, Gouaida (22' Adler) - Olic.

    15-03-2015 om 20:21 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, Lommel United - E. Aalst

    14.03.2015: Lommel United - E. Aalst: 2-1

    Eendracht moest het doen zonder Shkodra die zich kwetste op de laatste training aan de knie. Het is nog niet duidelijk hoe ernstig de blessure is. In de 19de minuut kapte Trossard zich goed vrij, schoot eerst nog op Van Den Noortgaete, maar de klutsbal belandde weer in zijn voeten, en in de herneming knalde hij droog binnen. In de 28ste minuut werd door iedereen in het stadion geapplaudiseerd ter nagedachtenis van de 28 slachtoffers (niet alleen uit het Lommelse maar ook van een Heverlese school) van het busongeval in Sierre, Zwitserland, zowat 3 jaar geleden. In de 39ste minuut verdubbelde Schoofs de score. Een minuut voor het voorziene einde van de wedstrijd (extrra minuten dus niet in aanmerking genomen) kopte Vansimpsen een bal door en de infiltrerende Bogaerts fusilleerde de Lommel-doelman van kortbij, maar helaas was er geen gelegenheid meer om toch nog een punt mee te pakken.

    Van Acker stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Vanbelle, De Greef, Lievens, Janssens K., Van Damme, Janssens P., Bogaerts, Vansimpsen, De Neve en Smet.

    XX

    XXXX

    15-03-2015 om 20:08 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    08-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, E. Aalst - ASV Geel

    08.03.2015: E. Aalst - ASV Geel: 1-2

    Tijdens de eerste helft was het vooral de bezoekende ploeg die probeerde te scoren, maar enkel een rode kaart werd gescoord door Onwuekelu na een slag aan Lievens. In de 56ste minuut sneed Shkodra door de bezoekende defensie en knalde de bal keihard tegen de touwen. Het einde van de wedstrijd werd ontsierd door twee doelpunten van de bezoekers in enkele minuten tijd.

    Van Acker stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, Vanbelle, Lievens, Koulibaly (78' Lapage, da's de kleinzoon van Paul Van Himst, die de aftrap gaf), Van Damme, Janssens P. , Bogaerts, Vansimpsen , De Neve, Shkodra en Smet.

    07.03.2015: Het contract met Mike Smet werd verlengd tot 2016. Ander nieuws is dat de tweedeklassers zich deze voormiddag akkoord verklaard hebben met het voorstel van de Pro League om het aantal profclubs naar 24 te brengen en de tweede klasse helemaal te hervormen.  Er komt een historische scheiding tussen het prof- en amateurvoetbal. De maatregel om het aantal profclubs terug te brengen moet het profvoetbal in ons land leefbaar houden, maar heeft zware gevolgen voor de tweede klasse. Daar zullen maar acht clubs meer overblijven, de andere tien zullen naar Nederlands model uitkomen in de hoogste klasse van het amateurvoetbal. Ook Eendracht Aalst stemde positief en wil er alles aan doen om ook infrastructureel bij de eerste acht van tweede klasse te horen. Zoals de club eerder al liet verstaan, mag deze trein niet gemist worden. Nu, voor de wedstrijd van morgen, staat Aalst nog 8ste, dus aan trainer en spelers zal 't niet liggen.  In Het Nieuwsblad staat ook nog dat er tijdens het volgend seizoen misschien toch nog in 't Pierre Cornelisstadion gespeeld wordt.

    08-03-2015 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    07-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, HSV - BVB Dortmund

    07.03.2015: HSV - BVB Dortmund: 0-0

    De wedstrijd begon met een minuut stilte wegens het overlijden (hij was slechts 53 jaar jong), eerder deze week, van Wolfram Wuttke, deze speelde van '83 tot '85 58 wedstrijden voor HSV, en scoorde 15 doelpunten. Beide ploegen verdedigden nog beter dan ze aanvielen, maar beide schiepen wel kansen, zoals Stieber, naar goede gewoonte.  Behrami (belange gene schrikkepuit) ontsnapte aan een rode kaart omdat de eerste niet getrokken werd, en hij na de tweede overtreding (dus de eerste kaart) Zinnbauer op de hoogte bracht van de belofte van de arbiter dat de tweede gele kaart er wel zou komen. Dus nam de trainer het zekere voor het onzekere en verving Behrami. ARD meldde in Die Sportschau nog dat er tijdens het weekend dat er niet gespeeld wordt in de Bundesliga zou overlegd worden over de toekomst bij HSV van de trainer.

    Zinnbauer stelde de volgende spelers op: Drobny - Diekmeier, Djourou (18' Marcos), Cléber Reis, Westermann - Jiracek, Behrami (60' Kacar) - Müller, Stieber, Gouaida (83' verving zichzelf volgend de LiveTicker...) - Olic.

    07-03-2015 om 20:25 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    01-03-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, E. Frankfurt - HSV

    28.02.2015: E. Frankfurt - HSV: 2-1

    In de eerste helft bracht Meier de gastheren met een penalty op voorsprong (12'). Djourou had Piazón in die rechthoek ten val gebracht (is die als kapitein echt beter dan Van der Vaart?). Stieber scoorde net voor affluiten de gelijkmaker (hij verdient dat, een der beste transfers van de laatste seizoenen). In de tweede helft was het dan weer Meier die scoorde, na een lompe, domme fout van Jiracek (54.). HSV kon daar niets meer tegenover stellen, en Ostrzolek moest een minuut eerder met twee maal geel naar de douches, Müller moest dan op de linker pagina plaats ruimen voor Marcos. En zo staat HSV net niet in de degradatiezone...

    Zinnbauer stelde de volgende spelers op: Drobny - Diekmeier, Djourou, Rajkovic (viel geblesseerd uit in 79' Van der Vaart), Ostrzolek - Jiracek, Kacar - Müller (70' Marcos), Stieber, Gouaida - Rudnevs (60' Beister, jaja, hij is eindelijk terug ).

    Sport1 werd overigens teruggefloten door de voorzitter: het contract van Van der Vaart loopt in mei wel af, maar of hij daarom inderdaad HSV verlaat, is helemaal niet zeker. Zal HSV hem dan nog een contractverlenging voorstellen? Van 1 seizoen? Hij is er tenslotte 32.

    25.02.2015: Op 28 maart speelt een keur aan ex-HSV spelers een match afwerken om ex-speler Jarolim in de bloemetjes te zetten, en die wedstrijd komt bij Sport1 op TV vanaf 15 uur. De genodigden zijn o.a. Dennis Aogo, Timothee Atouba, Sergej Barbarez, Stefan Beinlich, Nigel de Jong, Mladen Petric*, Frank Rost, Khalid Boulahrouz* und Mehdi Mahdavikia ihr Kommen zugesagt. Schon wegen seiner Größe wird der Gegner der HSV All Stars von Jan Koller angeführt. Aber auch Adam Petrous, Tomas Galasek, Pavel Nedved (de enige die ik "ken"), Marek Mintal, Marek Jankulovski. **Zou Van der Vaart (die aan 't eind van dit seizoen wellicht vertrekken) ook meedoen?  Zijn huidige vriendin is de ex-vrouw van Boulahrouz. *Overigens heb ik in 't nieuws vernomen dat de Griekse competitie stilgelegd is wegens hooliganrellen tijdens de Atheense derby tussen Panathinaikos (Petric' ploeg) en Olympiacos, dus de Kroaatse Zwitser kan gerust afkomen.

    01-03-2015 om 20:50 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2014-2015, KSV Roeselare - E. Aalst

    28.02.2015: KSV Roeselare - E. Aalst: 2-1

    Niet te geloven, een 0-1 voorsprong weggeven... Na zes minuten scoorde De Greef al het openingsdoelpunt. Meteen nadien was Eandracht ontsnapt aan een penalty. Tot aan de rust ging het over en weer, al presenteerde de thuisploeg een iets betere wedstrijd. De verslaggever van de website wist verder te melden dat Daniel de Oliveira vanuit Saoudi-Arabië de wedstrijd volgt zoals ik: via de live getypte verslaggeving (dat moet dan toch 's nachts geweest zijn?), en Christophe Lauwers (ex-speler van beide ploegen) zat in de tribune. Tijdens de tweede helft namen beide ploegen afwisselen het spel over, in de 66ste minuut kreeg de thuisploeg toch een penalty, maar Van Den Noortgaete pareerde. 11 minuten later scoorde Mbuba (de verslaggever dacht eerst dat het Vanbelle was met een own goal) en in de 83ste minuut scoorde Vanthournout het winnend doelpunt (moest die niet in de modder fietsen? ).

    Van Acker stelde de volgende ploeg op: Van Den Noortgaete, Vanbelle, De Greef, Lievens, De Cuyper (64' Lapage), Janssens K., Janssens P. (78' Bogaerts), Vansimpsen, De Neve, Shkodra (60' Van Damme) en Smet.

    Vandaag stond er in Het Nieuwsblad een interview met Guy Valckenier, vereffenaar van Terjoden-Welle, die voorstelde dat Eendracht zou fusioneren met deze ploeg en FCV Dender EH. Ik weet niet hoeveel, of eerder: hoe weinig, Eendracht-supporters zo'n idee genegen zijn, maar als het er toch van zou komen, moet die nieuwe ploeg zeer herkenbaar zijn voor Eendracht-supporters.

    26.02.2015: Mocht het van mijn slome buren, zo'n 500 m verder, afhangen, dan werd Eendracht Aalst volgend seizoen dakloos. De Denderleeuwse voorzitter André Van Roy laat er geen twijfel over bestaan dat Eendracht Aalst niet van harte welkom is in het Van Roystadion (de EA-supporters die tegen hun zin toestemden, zullen misschien een zucht van verluchting slaken). Dender kreeg schriftelijk de mededeling dat Aalst via de overname van Terjoden-Welle vanaf 1 juni zijn intrek wil nemen in het stadion, maar ziet dat dus niet zitten. Eendracht Aalst heeft zelf dan weer de steun van de stad Aalst afgewezen. Ze hebben namelijk de intentieverklaring van de stad niet ondertekend. In die verklaring staan financiële afspraken die de stad zal nakomen indien de club moet verhuizen. De stad zou 25.000 euro steun geven. Er staat ook in dat de stad zich zal engageren om verder te zoeken naar een ideale locatie voor de club. De intentieverklaring moest dinsdag ondertekend worden, maar dat gebeurde niet. Dit omdat er hierin op het ogenblik te weinig concrete engagementen vanuit de stad zijn opgenomen, gekoppeld aan een uitgestippelde tijdslijn. Daarbij wenst Eendracht Aalst zich in de huidige formulering steeds te kunnen beroepen op eigen alternatieven indien de uitwerking van de intentieverklaring niet verloopt zoals vooropgesteld. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

    23.02.2015: Na verschillende onderhandelingen te hebben gevoerd met het bestuur van FCV Dender dient S.C. Eendracht Aalst mee te delen dat een akkoord op minnelijke basis met eerstgenoemde niet meer mogelijk blijkt.  Dit voor het spelen van de thuiswedstrijden van zwart-wit in het Van Roystadion de komende seizoenen (hopelijk niet te veel). Eendracht Aalst zal nu via juridische weg deze verhuis trachten af te dwingen.  Dit zal gebeuren door de burgerrechtelijke overname van SK Terjoden-Welle waarvoor de beide vereffenaars, dhr. Jean-Paul Vaeyens en dhr. Guy Valckenier, reeds hun ondertekend akkoord hebben gegeven. Van een sportieve overname is helemaal geen sprake.  Het stamnummer van SK Terjoden-Welle werd trouwens eerder al verkocht aan Schaarbeek... Het bestuur van Eendracht Aalst wenst Vaeyens en Valckenier nu reeds van harte te bedanken voor hun constructieve houding en goedkeuring. Gezien het groot belang dat voetbalclub S.C. Eendracht Aalst ook hecht aan de mening van de ruime achterban, werd deze piste vorige week al voorgelegd aan de afgevaardigden van de supporters, nl. Johan Van Nieuwenhove en Bram De Wilde. Dit met de bijkomende vraag deze denkpiste voor te leggen aan de supportersverenigingen.  En met dankbaarheid kan het bestuur vandaag meedelen dat ook de supporters als één geheel deze verdere ontwikkelingen ondersteunen (omdat er nu eenmaal een stadion nodig is, zeker, en ze geen keuze hadden?). Ik hoop dat Eendracht ervoor zorgt dat de supporter geen cent aan FCV Dender EH betaalt bij de aankoop van een ticket, dat elke cent naar Eendracht gaat. Beste wit-zwarte zielsverwachten: wees welgekomen in dit overbevolkt dorp.

    19.02.2015: Eendracht Aalst heeft vandaag het licentiedossier ingediend. De clubs uit tweede klasse hebben nog twee tot vier weken de tijd om de bijkomende vragen te beantwoorden. Rond eind maart wordt de beslissing van de licentiecommissie verwacht. De onderhandelingen inzake het stadiondossier (huur en nieuw stadion, deze liefst met meer damestoiletten...) zullen in de eerste week van maart vorm krijgen en gecommuniceerd worden.

    16.02.2015: Gisteren ging de grote carnavalsstoet uit en een van de losse groepen was "de Kakkelatjes". Vandaag staat op de website van Eendracht Aalst het bericht dat eergisteren de middenstip in het P. Cornelisstadion uitgegraven werd. Verkleed als verhuizers trok de carnavalsgroep met oud-speler Johan Dierickx door de binnenstad in de richting van Denderleeuw met twee doelen, ballen, truitjes, flesjes water, zakdoeken, het pak van mascotte Zwawi én dus ook de echte middenstip van de heilige grond. Het stadion van onze buren doopten ze om tot het Geert Van Roystadion*. De erkende verhuisfirma luistert naar de naam "Iendracht ver(h)oi(s)t". 

    Binnen de veertien dagen zullen de Stad Aalst en Eendracht Aalst hun beslissing in het stadiondossier communiceren. Om in het Pierre Cornelisstadion te kunnen blijven moet er een grote investering van de stad komen (maar die is dat niet van plan, las ik onlangs in Het Nieuwsblad). In het andere geval moet Eendracht, in afwachting van de bouw van een nieuw stadion, enkele seizoenen (!!!) uitwijken. De meest voor de hand liggende locatie is het Van Roystadion in Denderleeuw, zoals carnavalsgroep "De Kakkelatjes" ook al aangaf. Het stadion van FCV Dender EH heet officieel Florent Beeckmanstadion maar bij de Eendrachtsupporters wellicht eerder Van Roystadion, en Geert Van Roy (niet de naamgever) is ex-speler en was enkele keren trainer van Eendracht Aalst (eigenlijk is hij kinesist).  FCV Dender EH is eigenlijk een "traditionele vijand", zoals BC Oostende dat is voor Okapi Aalstar (die trouwens ook zijn carnavalsmatch won, zaterdag jl, tegen ... Oostende ) en het zint de Eendracht-supporters hoegenaamd en helemaal niet om daar geld aan uit te geven (de fusieclub zal wel een financiële tegemoetkoming ontvangen om haar stadion te mogen gebruiken). Ik hoop, als het dan toch zover komt, dat de supportersclubs erin slagen om bij thuiswedstrijden dat stadion als het onze te laten uitkomen met veel vlaggen en spandoeken ("tifo" zoals dat heet).

    01-03-2015 om 20:32 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1e Ajuinwisselbekertocht, georganiseerd door WSV De Kadees vzw

    01.03.2015: Ik parkeerde de auto op de Siesegemlaan want de "ruime parking op 100m van de start" was al vol (ter attentie van de voorzitter: de parking van de Keizershallen is ruim verder dan 100m ) en schreef me in voor 10 km, omdat ik 's namiddags nog ergens moet zijn en mijn dorp zeker tegen 13.30 uur moest verlaten hebben, of ik geraak er niet weg wegens hun versie van Carnaval... In de refter van IBSO De Horizon werd ik meteen verwelkomd door Mark die me naar Mieke begeleidde., wij kregen even later gezelschap van Steven J. uit Mechelen. Zij moesten nergens meer heen om boodschappen te leveren en konden dus zowat 28 km wandelen, onze wegen scheidden zich dus reeds bij de start. Intussen kregen we elk, zoals andere wandelaars, een in plastiek verpakte ui, ofwel ajuin, de bijnaam van de Aalstenaars. Dat zal zeker eens smaken in de vleesjus.

    Deze tocht voerde me langs de kapel van Sint-Job, naar de parking van de Keizershallen (waar weinig wagens geparkeerd waren), een beetje van het centrum om een rustpost te vinden in het Lyceum, nabij de Houtmarkt. Daar trof ik enkele bekende Kadees aan het werk: Lucia, Johan, Werner, Ellen en Rudolf. Ik genoot van een frisdrank en een babbel en ging dan verder voor een lus door het stadspark, en nadien door het begijnhof (met een kerk voor Roemenen, inclusief WC, en een kapel), de Sint-Martinuskerk, de Grote Markt met Belfort (Tettentoeren ver d'Oilsjteneers), het standbeeld van Dirk Martens ("de Zwette Maan"), het restaurant Borse van Amsterdam, dan naar 't station via het Werfplein met de Postsite, de Esplanade, het Astridpark en weldra was ik terug in het IBSO, waar ik met Sportvrienden Danielle, Ulrik en Tony kletste en een bakje Aalsterse vlaai kocht alvorens me naar huis te spoeden.

    Ons Heer is een Ajuin want de weersvoorspellers van de VRT zaten er flink naast: het regende helemaal niet, integendeel, de zon scheen en het was ongeveer 10°C. Het was erg leuk om in de stad van mijn dromen te wandelen en volop foto's te kunnen nemen (volgend jaar kan ik hopelijk een iets langer parcours volgen, dan valt carnaval Denderleeuw iets vroeger op 't jaar): https://picasaweb.google.com/9470hvds/1eAjuinwisselbekertocht15

    01-03-2015 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    23-02-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, HSV - Bor. M'Gladbach

    22.02.2015: HSV - Bor. M'Gladbach: 1-1

    De slag is precies een beetje verteerd, al heeft Zinnbauer wel zijn conclusies getrokken. De thuisploeg had zicht op de drie punten toen Stieber in de 73ste minuut de 1-0 scoorde, Rajkovic paste naar Rudnevs en die naar Stieber (die al enkele wedstrijden naar een doelpunt solliciteerde). Maar in de extra tijd (93') scoorde Hrgota tegen.

    Zinnbauer stelde de volgende spelers op: Drobny - Diekmeier, Djourou, Rajkovic, Ostrzolek - Jiracek, Kacar (86' Westermann) - Müller, Stieber, Gouaida (76' Götz)- Olic (na 25' met weer een blessure, Rudnevs).

    23-02-2015 om 21:36 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AKTIVIA NATIONALE WANDELDAG, georganiseerd door Wsv Egmont Zottegem vzw

    22.02.2015: Daar kwamen we (22 Sportvrienden) met de bus om zowat 14.15 uur vanuit Torhout. De alpro yogurt was al op, maar dat geeft niet, we hadden er al in Torhout en een plastiek lepeltje kwam daar niet aan te pas. We (Yvette, Julienne, Nicole, Tony en ik) gingen eerst ene drinken in de zaal, die op 't gelijkvloers ligt, want daar was de start (de aankomst was in de zaal waar anders de inschrijving is). Ik ging ook eens de zaal rond, wat foto's nemen, ene van mij laten nemen aan de stand van Regatta (wandelkleding) en wat babbelen met Rupert II, de huidige uitbater van hotel Alpenrose, waar de Sportvrienden drie keer te gast waren (de derde keer ging ik niet mee), in de goeie ouwe tijd toen wij nog genoeg reizende leden hadden. Rupert bood ook een schnapps aan (men kon er ook flessen kopen) en probeerde ons (via mij) te overtuigen nog eens op bezoek te komen. Eens terug bij mijn gezelschap, besloten Nicole, Yvette en ik toch een toertje te wandelen in het park van Breivelde. We gingen zelfs het restaurant eens binnen (er was geen bediening op 't terras, men moest binnen bestellen, betalen en meenemen). Terug in de zaal haddden we nog tijd om nog een glas te ledigen, intussen werd de uitslag afgeroepen. Er waren 7279 deelnemers, daarvan 59 Sportvrienden, we kregen een leuk pakket met twee flessen drank voor als prijs.

    Ook hier scheen de zon en was het dus droog. Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/NWDZottegem15

    23-02-2015 om 21:36 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AKTIVIA NATIONALE WANDELDAG, georganiseerd door Wsjv Nacht van Vlaanderen Torhout vzw

    22.02.2015: Daar kwamen 22 Sportvrienden aan met de bus voor een wandeling in 't platte land. Ik schreef me in voor 16 km want we reden nadien nog naar Zottegem. Die omloop voerde mij langs Keiberg naar Groenhove waar de eerste rustpost was. Daar zaten al enkele Sportvrienden, ik bleef even met Alfons babbelen en ging dan verder, de lus van Groenhove wandelen. Die lus was volkomen groen en met maar een kort stuk verhard. Intussen werd ik ingehaald door Agnes, Karine, Alfons en Guy, en we bleven van dan af samen, want zij volgden dezelfde omloop, die ons terug leidde langs Griete en Krommenhaak naar de derde rustpost, waar we ook even verpoosden. Naar Torhout was nog geen drie kilometer, en we kwamen tijdig terug om twee Sportvrienden van Nieuwpoort te begroeten, Linda & Freddy.

    Het weer was schitterend: zonnig en droog. Er waren 5742 deelnemers, daarvan 34 Sportvrienden (dus 12 namen liever een ander transportmiddel, ondanks gratis busreis en gratis inschrijvingen). Mijn foto's staan hier: https://picasaweb.google.com/9470hvds/NWDTorhout15

    23-02-2015 om 21:19 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Wandelen


    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per maand
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 11--0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!