Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
  • Denderleeuw (6)
  • Eendracht Aalst (266)
  • Hamburger SportVerein (300)
  • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
  • Per(r)ongeluk (18)
  • Reisduif (21)
  • Vichte-Dhron (1)
  • Wandelen (388)
  • Inhoud blog
  • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
  • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
  • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
  • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
  • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Helga's fotoalbums1
  • Helga's fotoalbums2
  • WSV De Sportvrienden vzw
  • Aktivia, de wandelfederatie
  • Marching, de elektronische wandelagenda
  • Website van Etienne & Nelly
    Zoeken in blog

    Foto
    goegestapt

    13-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2015-2016, UR La Louvrière C - E. Aalst

    12.08.2015: UR La Louvrière C - E. Aalst: 1-1

    In de 41e minuut klom Eendracht op voorsprong. Janssens krulde de bal tegen de paal en Bokila was er als de kippen bij om de rebound tegen de netten te trappen. De bal kwam bij Fika terecht en de invaller haalde de trekker genadeloos over 60'). 

    Van Acker stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, De Man, M. Lievens, Bokila (66' Bael), Martin, Janssens (89' J. Geenens), Van Damme, Gaye, Bogaerts, F. Geenens, Wagner (84' J. Lievens).

    13-08-2015 om 21:01 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    09-08-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2015-2016: Carl Zeiss Jena - HSV (DFB-beker)

    09.08.2015: Carl Zeiss Jena - HSV: 3-2 (n.v; 2-2 na 90')

    Reeds na 15 minuten kwam de vierdeklasser door een directe vrije trap van Gerlach op voorsprong (Sakai wist niet goed waar zijn plaats in 't muurtje van drie personen was). Daarna kon Olic de gelijkmaker scoren (maar de bal was eigenlijk al over de doellijn, dat had niemand van het scheidsrechtersteam opgemerkt, Olic vierde zijn doelpunt ook niet uitbundig, 48'), maar Jena scoorde tien minuten later opnieuw (Jovanovic). Door het doelpunt van nieuweling Gregoritsch in de vierde extra minuut de gelijkmaker en het werden dus verlengingen. Pieles bezorgde Jena de zege en plaatsing voor de volgende ronde (106').

    In de Telekom-beker (die HSV won) kon het mij weinig schelen, maar nu eens te meer, enkel maar afgaande op de weinige minuten samenvatting op ARD, ben ik allesbehalve tevreden over Spahic. Djourou (de nieuwe kapitein sinds Westermann bij Betis Sevilla Van der Vaart terug vindt als collega) bezeerde zich tijdens de opwarming, dus moest Emir de verdediging organiseren, hij moest Sakai dus wegwijs gemaakt hebben. Hij heeft nog veel werk om mij te overtuigen van zijn verdedigende kunde. Aan de andere kant heb ik weer gezien dat Diaz behoorlijk kundig is in vrije trappen nemen, Trochowski mocht dus gerust van Sevilla (CF Sevilla ) naar Augsburg.  In die korte samenvatting heb ik Ekdal niet gezien, wel Schipplock die probeerde te scoren, de keeper van Jena kon er maar net gepast zijn vingers tegen zetten.

    Labbadia stelde de volgende spelers op: Adler - Sakai, Spahic, Cleber, Ostrzolek - Ekdal (61' Schipplock), Diaz, Holtby (70' Jung) - Olic, Lasogga (77' Gregoritsch), Ilicevic.

    09-08-2015 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2015-2016, E. Aalst - KFC Duffel

    09.08.2015: E. Aalst - KFC Duffel: 1-1 (pen. 2-4)

    In de 53ste minuut scoorde Bogaerts met een volley, in de meer dan laatste minuut (90+2) scoorde Van Den Brande tegen en dus volgden strafschoppen waar Duffel beter in was. En dit was dus al het afscheid voor Eendracht wat betreft Belgische Beker (Croky Cup).

    Van Acker stelde de volgende spelers op: Van Den Noortgaete, De Man, Lievens M., Bael (Van Impe), Bokila (82' Wagner), Martin, Janssens, Van Damme, Gaye, Bogaerts, Geenens F.

    09-08-2015 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    28-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.SC Eendracht Aalst: Seizoen 2015-2016

    28.07.2015: Eendracht liet nu ook Preben De Man een contract tekenen, voor 1 jaar. De bijna 20-jarige linkerflankspeler komt over van Sporting Lokeren waar hij gold als één van de grootste talenten uit de jeugdopleiding. Dat leverde hem op zijn zestiende al een contract op. Een jaar later werd de Hammenaar in de A-kern opgenomen en debuteerde hij in de laatste play-off 1 wedstrijd op Sclessin. Nadien werd Preben afgeremd door blessures. Afgelopen seizoen was de jeugdinternational opnieuw fit en zat hij terug in de wedstrijdkern van Peter Maes. Doch zijn contract werd niet verlengd onder het bewind van Bob Peeters. Daarmee is Eendracht bijna rond met de inkomende transfers, enkel een aanvaller staat nog op het verlanglijstje.

    27.07.2015: Eendracht wordt een familiebedrijf.  Het komend seizoen spelen daar namelijk twee broederkoppels. Naast de broers Geenens hebben we nu ook de broers Lievens. Verder heeft vandaag middenvelder Yannick Wagner (20) vastgelegd. De jonge Brusselaar forceerde in de voorbije twee seizoenen zijn doorbraak bij AFC Tubize. De voorbije week kon Wagner op training en in de oefenwedstrijd op Berchem de sportieve staf overtuigen. Vandaag tekende hij een contract van één seizoen. Daarmee is hij naast Bokila, Gillis, Gaye en Jonathan Lievens de vijfde inkomende transfer.

    23.07.2015: Gisteren heeft Eendracht Aalst een oefenwedstrijd op Berchem Sport gewonnen met 0-2 en beide doelpunten werden gemaakt door de nieuwelingen Gillis (20') en Bokila (80').  Dat belooft voor de competitie! Van Acker stelde de volgende - bekende en minder bekende - spelers op: D’Hauwers (45’ Mertens), F. Geenens (45’ M. Lievens), Gaye (74’ J. Lievens), Gillis (73’ Coppens), De Man, Bogaerts (45’ Van Der Hoeven), Wagner (71’ Van Impe), Martin (45' Ardans), Janssens (45’ J. Geenens), Da Silva Neto (71’ Bokila) en Bael (45’ Ibricic).

    Wat ook belooft voor de competitie is dat het clubbestuur positief staat tegenover een sfeervak in de zittribune, de Onion Party Crew zorgt daar dan wel voor. Anders is het daar te stilletjes, zeker in vergelijking met vak K.

    Eendracht en de voetbalbond staan op 30 juli tegenover elkaar in de rechtbank, wegens het beroep dat de KBVB aangetekend heeft omdat het de licentie voor tweede klasse moest toekennen.

    22.07.2015: Eendracht heeft eergisteren de licentie voor tweede klasse ontvangen. Maar de voetbalbond heeft officieel beroep aangetekend bij de rechtbank voor eerste aanleg, dat beroep is niet opschortend, maar de uitspraak kan roet in 't eten gooien.

    20.07.2015: Dat Eendracht toch in tweede klasse zal kunnen voetballen, lokt blijkbaar spelers. Na Cor Gillis heeft Eendracht met Malick Gaye (31) nog een extra verdediger vastgelegd. De Gentenaar met Senegalese roots trainde de voorbije week mee en kon overtuigen in de oefenwedstrijd tegen AA Gent. Vorig seizoen speelde hij nog voor SK Deinze maar daar sprongen de onderhandelingen af. In het verleden was Gaye nog actief bij RC Heirnis Gent, FCN Sint-Niklaas, OH Leuven, Oudenaarde en SK Sint-Niklaas. Hij tekende voor één seizoen met optie. Met Augusto da Silva (31) van FC Cappellen is er ook een aanvaller op proef.

    17.07.2015: Zou de postbode de licentie voor tweede klasse al geleverd hebben? Feit is dat Eendracht blijkbaar weer aantrekkelijk is voor voetballers. Deze namiddag heeft Cor Gillis (26) een contract ondertekend in het Pierre Cornelisstadion. De ervaren centrale verdediger komt over van KSK Heist en speelde eerder nog voor Tubeke, FCV Dender en MVV Maastricht. In het seizoen 2011-2012 werd Gillis bij onze buren (mijn buren, ja ) verkozen tot beste speler van het seizoen. Hij komt voort uit de jeugd van Zellik Sport en Anderlecht en doorliep ook alle nationale jeugdreeksen van U15 tot U20. Eendracht gaat verder nog op zoek naar twee flankspelers (ik denk gelezen te hebben vooral rechtsvoetigen) en een kopbalsterke targetspits.

    15.07.2015: Eendracht Aalst blijft in tweede klasse.  De rechter in kortgeding te Dendermonde oordeelde vandaag dat de KBVB veroordeeld wordt om aan Eendracht Aalst de licentie voor tweede klasse te overhandigen, en dit op straffe van een dwangsom. De Rechtbank is van oordeel dat het niet kan dat de voorzitter van de KBVB (François De Keersmaecker) ook bestuurder is van het BAS, dat op 15 mei had geoordeeld dat aan Eendracht Aalst geen licentie kon worden toegekend. Deze vermenging van hoedanigheden in hoofde van François De Keersmaecker brengt volgens de Rechtbank de onafhankelijkheid en onpartijdigheid van het BAS als arbitrageinstelling in het gedrang, hetgeen onder meer in strijd is met het recht op een eerlijk proces. Hierdoor zijn de rechten van Eendracht Aalst benadeeld, waardoor de Rechtbank van oordeel is dat de club, gelet op haar sportieve prestaties, wel een licentie dient te verkrijgen. 't Zal dus niet lukken om te voet op verplaatsing te gaan, 500 m van mijn deur.  Zouden de spelers die elders onderdak vonden, nu willen terug keren? Dat het bestuur nu maar zorgt voor een positieve financiële en budgettaire balans, en daarna, of daarnaast, voor een nieuw stadion.

    Ondertussen speelde Eendracht al enkele oefenmatches en won die niet (verloor b.v. tegen KV Kortrijk), maar daar maak ik me geen zorgen over, Van Acker moet de van de jeugdploeg overgekomen spelers inschakelen bij de gebleven routiniers. Overmorgen overigens komt kampioen AA Gent op bezoek, een weerzien met Depoitre.

    23.06.2015: Matthias Lievens heeft bijgetekend.  Over enkele dagen, op maandag 29 juni om 18u00, hervat Eendracht de training. De voorbije weken werd de basis gelegd voor de samenstelling van de A-kern die momenteel vijftien spelers telt. De komende dagen en weken mogen er nog een viertal inkomende transfers verwacht worden. Deze zijn er al: Van Den Noortgaete, Falko Geenens, De Greef, Lievens dus, Bogaerts, Van Damme, Janssens, Martin, Bael, Van Der Hoeven, Mertens, Ardans, Jelle Geenens, Coppens en Van Impe.

    19.06.2015: Eendracht is zich verder flink aan 't versterken, niet alleen met de twee terugkomers, maar ook met spelers uit de eigen jeugdploegen. Eerst tekende verdediger Arno Ardans een contract en nu ook aanvaller Kyan Van Impe. Een aanvaller had de ploeg zeker nodig na het vertrek van Shkodra en Vansimpsen.

    16.06.2015: Bael en Martin komen terug van een uitleenbeurt en Kempeneer wordt als tweede doelman opgevolgd door een keeper uit de eigen jeugdrangen, Jari Mertens.

    08.06.2015: Vandaag staat in de papieren krant dat de advocaat, door Eendracht aangesteld om het nodige te doen voor de licentie voor tweede klasse, zijn stappen naar de rechtbank gezet heeft. In Denderleeuw kunnen ze maar best meeduimen, want door de politieke situatie moet over elke uit te geven euro gediscussieerd en vooral overeengekomen worden. Dus ook om extra agenten in te zetten voor de beladen wedstrijd tussen de Veldstraat en de Lindestraat.

    04.06.2015: Het voorstel gelanceerd voor de reeksindeling in derde klasse volgend seizoen is aangenomen. Dus als Eendracht voor de burgerlijke rechtbank ook geen succes heeft, mag ik eens te voet op verplaatsing. Rupel-Boom overweegt nog of het een overstap naar reeks B zal proberen te bekomen.

    03.06.2015: Maandagavond werd een eerste voorstel gelanceerd voor de reeksindeling in derde klasse volgend seizoen. Als SC Eendracht Aalst via de burgerlijke rechtbank geen licentie voor tweede klasse meer kan bemachtigen, komt het in reeks A met voorlopig negentien ploegen. De opvallendste affiche wordt ongetwijfeld het treffen met FCV Dender EH en Jens Podevijn in de derby van de Denderstreek. Ook traditieclub Racing Mechelen werd in deze reeks opgenomen. Uit onze regio zien we verder ook nog Hamme, Sint-Niklaas, Oudenaarde en Temse. Allez, ik zal te voet op verplaatsing kunnen gaan.  Dus komen we de volgende spelers nog eens te zien: Patrick Dimbala (Dender), Sam Crispijn (Sparta Petegem), Sander Van Eyk (Londerzeel), Marijn Vandewalle (Izegem) en jawel, Stavros Glouftsis (Temse). Als die komt naar Aalst komt, kan de materiaalbeheerder maar best alles alles slot en grendel steken.  Dit is slechts een voorstel, 't moet nog goedgekeurd worden door het sportcomité, 't zou kunnen dat Rupel-Boom nog van "onze" afdeling naar de B-reeks gaat omdat daar nog ploegen uit dezelfde provincie ingedeeld zijn.

    02.06.2015: Onlangs maakte Het Nieuwsblad zijn lezers wijs dat Van Acker niet zou blijven, maar volgens de website van Eendracht Aalst klopt daar niets van. Behalve hij blijven ook de twdee andere leden van de trainerstaf.Vandaag schrijft die krant dat de supporters van Eendracht Aalst vanaf nu op eigen houtje op zoek gaan naar helpende handen die hun club van het faillissement kunnen redden. Ze zijn het vertrouwen in voorzitter Frank De Roose en zijn gevolg kwijt. En die is op zijn tenen getrapt, noemt hen ondankbaren. Met 600.000 euro externe schulden bengelt het faillissement als een zwaard van Damocles boven de ploeg van ‘t Heilig Hart. Als ook de bondsschulden niet meer betaald kunnen worden, moet zwart-wit van nul - vierde provinciale - herbeginnen (een "Beerschotje" doen, dus).

    30.05.2015: Het elftal loopt niet totaal leeg.   Geenens heeft zijn aflopend contract met een jaar verlengd. Coach Van Acker gaf eerder al aan dat hij tevreden was van de progressie die de 20-jarige verdediger had gemaakt. Verder hebben ook sterkhouders Van Den Noortgaete en Van Damme aangegeven bij de club te blijven.

    29.05.2015: Het elftal loopt leeg, Wesley Vanbelle verlaat in onderling overleg onze club. De linksachter gaat aan de slag bij Cercle Brugge, hij is dus zeker van een verlengd verblijf in tweede klasse, maar wie moet volgend seizoen de penalties binnen trappen? Kevin Janssens (Dessel), Tjendo De Cuyper (Koksijde), Donjet Shkodra (Deinze) en Kevin Kempeneer hebben onze club al verlaten, maar dat de trainer zou weggaan, wordt nog steeds niet bevestigd noch ontkend op de website van de club. Het kort geding wat betreft de licentie voor tweede klasse ligt in handen van de advocaten en wordt eerstdaags ingeleid (en ik dacht dat 't al gebeurd was, maar ik ben niet thuis in deze gerechtelijke procedures).

    27.05.2015: Op de website van Eendracht staat niets vermeld, maar ik las het vanmorgen wel in Het Nieuwsblad: Regi Van Acker zou niet langer trainer zijn.

    18.05.2015: Eendracht Aalst laat weten dat het naar de burgerlijke rechtbank gaat omdat het bestuur niet aanvaardt dat ook het BAS geen licentie voor tweede klasse toekent. Na een grondige analyse door externe experts heeft het bestuur dus besloten om een stap verder te gaan en de beslissing aan te vechten voor de burgerlijke rechtbank. Wordt derhalve vervolgd.

    16.05.2015: Eendracht Aalst heeft het motivatierapport van het BAS op haar website gelinkt. Na een grondige analyse van dit rapport door externe experts zal de club overwegen om deze beslissing aan te vechten. Dit o.a. op basis van motiveringspunten die in strijd zijn met de aangeleverde bewijsstukken. Het spreekt voor zich dat het bestuur van Eendracht dit verslag de komende dagen eerst in alle rust verder zal onderzoeken om dan aansluitend de beslissing  te nemen in het belang van de toekomst van onze club (of ze, zoals Hasselt, nog in beroep gaat).

    15.05.2015: Eendracht Aalst rouwt om Geert Van Roy.  Dat nieuws zag ik gisteravond op de fansite op Facebook en vandaag staat op de website van de treurende club de bevestiging en nog wat uitleg. Nadat hij thuiskwam van het joggen, gisteren, is hij overleden. Zijn vrouw bracht de sportief verantwoordelijke en zijn vriend Luc Van Hauwermeiren op de hoogte. Van Roy gaf in september nog de aftrap van de topper tegen STVV. Van Roy is één van de grote namen uit onze clubgeschiedenis. De Aalstenaar speelde haast zijn hele carrière voor den Iendracht. Eerst in de jeugd, vervolgens van 1972 tot 1986 voor ons eerste elftal waar hij liefst vijfmaal clubtopschutter werd (toen had hij nog een snor ). In 2002 en 2005 depanneerde hij als trainer (vooral zo herinner ik me hem). De begrafenis van Eendracht-icoon Geert Van Roy gaat door op vrijdag 22 mei om 10u in de Heilig Hartkerk. De begroeting begint vanaf 9u15. De rouwbetuigingen op onze Facebookpagina zullen overhandigd worden aan de familie. Da's goed, want ik kan geen vrijaf nemen wegens afwezigheid van mijn collega.

    12.05.2015: Luc Ledegen heeft besloten om zijn mandaat als jeugdvoorzitter neer te leggen. Onder zijn jeugdvoorzitterschap zijn een aantal belangrijke uitdagingen tot een goed einde gebracht, maar het stak hem dat de jeugdwerking altijd achteruitgesteld werd als er moest geïnvesteerd worden. Natuurlijk is er geld nodig om te bewijzen dat de licentie verdiend is, maar nu de licentie niet uitgereikt werd, zal de jeugdwerking daar ook onder lijden. Onder zijn leiding heeft Eendracht eens een grote trofee gekreken wegens de prestaties en uitstraling van de jeugdploegen. Hij wordt opgevolgd door Sven Van Den Bogaert.

    07.05.2015: Het volgend seizoen speelt Eendracht met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid in derde klasse.  Het Belgisch Arbitragehof voor de Sport heeft geen licentie tweede klasse toegekend aan SC Eendracht Aalst voor het seizoen 2015-16. Voor 15 mei zal het BAS haar motivering mededelen. Dat is wat op de website van de club staat. De Standaard vertelt dat Eendracht Aalst de licentie in eerste aanleg niet gekregen had van de Licentiecommissie van de KBVB, en vol goede moed in beroep was gegaan bij het BAS tegen die beslissing. Volgens het bestuur van de club ging het slechts om een aantal "formaliteiten" die in orde gebracht dienden te worden. Maar het bleek dus om meer te gaan dan een aantal kleine documenten die in orde gebracht moesten worden. Aalst kreeg vorige week al uitstel van executie, en mocht zich woensdagavond een tweede keer gaan verdedigen voor het Arbitragehof. De club kon blijkbaar de nodige garanties niet leveren, en zakt dus onverbiddelijk naar derde klasse. Ik hoop dat de trainer blijft en dat er niet te veel spelers gaan lopen (K. Janssens en De Cuyper hebben elders al getekend).

    29.04.2015: 't Oud seizoen is om, dus beginnen we de berichtgeving onder 't komend seizoen. En nieuws is er want Kevin Janssens zal bij Dessel akteren en Tjendo De Cuyper is de verre verplaatsingen beu, hij verkast naar Koksijde (hij is postbode in Brugge). Het BAS spreekt zijn oordeel overigens pas op 4 mei uit over de nabije toekomst van Eendracht Aalst.

    28-07-2015 om 20:27 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Eendracht Aalst
    24-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2015-2016

    24.07.2015: En nog een aanwinst, Sven Schipplock komt van Hoffenheim, hij is 26 en aanvaller. 

    23.07.2015: HSV is nog aan 't shoppen en heeft bij VfL Bochum een aanvaller gevonden in de persoon van Michael Gregoritsch, een 21-jarige Oostenrijker.

    20.07.2015: Dit weekend deed Marcelo Diaz via de fansite van HSV op Facebook een oproep om zijn paspoort terug te hebben, die is hem gestolen geworden. Ik heb eens op de website van een Chileense krant naar meer informatie gespeurd, en voor zover ik het allemaal begrepen heb, werden hij en zijn vrouw in La Florida (die stad ligt ergens tegen de Andes, halverwege tussen de noordelijke grens met Peru en de zuidelijke grens met Argentinië) aangevallen aan hun auto door enkele gewapende gangsters. Zijn schoonvader schoot zelf enkele kogels af op het voertuig (wellicht gestolen, want een Nissan V12) en ze dropen af, wel met identiteitspapieren (ook van Diaz' vrouw), geld en haar juwelen. Hopelijk geraakt hij rap aan papieren dat hij op tijd terug in Hamburg is, en hopelijk is de politie succesvol in de opsporingen (in het artikel liet Diaz blijken dat hij niet zeker is of de gangsters hem herkend hebben als nationaal voetballer, zijn vrouw is overigens strafpleitster).

    19.07.2015: Nog voor de vriendschappelijke testmatch tegen en bij Bielefeld had HSV al een nieuwe middenvelder een contract laten tekenen. Albin Ekdal (25 j) uit Zweden verliet degradant Cagliari Calcio en blijft wellicht 4 jaar bij HSV. Ook nieuw is keeper Andreas Hirzel, een 22-jarige Zwitser die FC Vaduz (Liechtenstein) en blijft wellicht tot april/mei 2018.

    18.07.2015: De oefen- of vriendschappelijke wedstrijd op het terrein van Arminia Bielefeld werd door de gastheren gewonnen met 2-0. 13.487 toeschouwers in de Schüco Arena zagen Klos (42') en ex-HSV-jeugdpeler Berendt (80') scoren. Sport1 was zo vriendelijk de wedstrijd rechtstreeks uit te zenden, ik heb wel gezapt want er is ook de Ronde van Frankrijk (rit Rodez-Mende gewonnen door Cummings), daardoor heb ik niet alles gezien, ook het tweede doelpunt niet. Het beetje dat ik van de nieuwe nummer 4, Spahic, zag, beviel me niet echt, maar ik laat het aan Labbadia over om hem al dan niet in het type-elftal op te nemen (geheel foutloos was Westermann nu ook weer niet).

    Labbadia testte de volgende spelers uit: Hirzel - Sakai (46' Diekmeier), Djourou (46' Cleber), Spahic, Ostrzolek (64' Marcos) - Jung - Arslan (46' Gouaida), Holtby (64' Jiracek) - Zoua (46' Stieber), Olic Lasogga (54' Rudnevs).

    Overigens won, vorige week, Chili de Copa America, door Argentinië te verslaan, na een 0-0 gelijkspel, met penalties, 4-1, Diaz moest er geen nemen.

    15.07.2015: Drie dagen geleden won HSV de Telecom Cup 2015 door FC Augsburg met 2-1 te verslaan, voor HSV scoorden Gouaida en Jung. Voor die finale stelde Labbadia de volgende spelers op: Mickel - Sakai, Jung, Cléber, Marcos - Steinmann (21' Arslan), Holtby (30' Feka, een kadeeke van de U13)  - Stieber, Gouaida, Olic - Zoua. Je ziet enkele nieuwe namen: Gotoku Sakai is een Japanner (al ziet hij er niet zo 100% uit) en verdediger, Ahmet Arslan (lijkt niet echt op zijn naamgenoot die naar Besiktas vertrok, maar is ook Duitser) voor het middenveld. Nieuw zijn overigens Emir Spahic (verdediger, Bosnië & Hercegovina), Batuhan Altintas (aanvaller, Turkije) en Finn Porath (middenvelder, Duitsland). Teruggekomen zijn Demirbay en Zoua. Gebleven, tot mijn grote vreugde (want ik dacht dat zijn contract ten einde liep?), is Kacar.

    01.07.2015: 't Is zover, vanaf nu speelt HSV zijn thuiswedstrijden weer in 't Volksparkstadion. Wat ook zover is: de finale in de Copa America tussen thuisland Chili en Argentinië. Die finale wordt op 4 juli om 22 uur plaatselijke tijd gespeeld. Chili won van Peru met drie doelpunten (een ervan was een owngoal en geen ervan van Diaz) en Argentinië won van Paraguay.

    29.06.2015: Westermann, Beister (naar Mainz 05) en Sobiech (blijft bij St.-Pauli) zijn nu ook ex-HSV-ers. Over ex-HSV-ers geschreven: in de Copa America heeft Paolo Guerrero alle drie doelpunten gescoord voor zijn nationale ploeg tegen Bolivia, 1-3. Over enkele uren speelt hij tegen Diaz (de match begint om 20:30 plaatselijke tijd).

    Het programma voor volgend seizoen staat al min of meer vast: HSV begint tegen B. München en de laatste thuiswedstrijd in het Volksparkstadion is tegen VfL Wolfsburg (de week later gaat HSV naar Augsburg). Wat nog niet vaststaat voor veel wedstijden is op welke dag (vrijdag, zaterdag, zondag) er gestart wordt en om welk uur.

    19.06.2015: De laatste letter van de oude stadionnaam is weg, de I was blijkbaar de grootste en dus moeilijkste letter om er af te halen. De nieuwe naam komt er helaas niet op.

    In Chili wordt de Copa America gehouden en de thuisploeg, met Diaz, aast op een plaats in de kwartfinale, daarvoor is een gelijkspel tegen Bolivië voldoende. Er doen nog een paar oude bekenden mee: Rincon voor Venezuela en Guerrero voor Peru (maar niet Cléber Reis voor Brazilië).

    16.06.2015: Het hing al een tijd in de lucht en het is er nu ook uit gevallen, zelfs zonder regenbui, Van der Vaart vertrekt naar Betis Sevilla. Af en toe heeft die Kees wat zomerse warmte nodig.

    13.06.2015: Stieber heeft gescoord voor zijn land (bovendien het enige doelpunt in die wedstrijd, weet ik van Sport1 op Facebook) en Zinnbauer komt terug, hij mag de U23 trainen. Wat hij deed toen hij gevraagd werd de eerste ploeg te leiden.

    11.06.2015: Gisteravond, behoorlijk laat want na de oefenmatch van de Duitse nationale ploeg tegen USA (en verloren met 1-2) werd geloot voor de eerste ronde van de DFB-beker. HSV speelt tegen en ten huize van Carl Zeiss Jena, ergens tussen 6 en 11 augustus.

    08.06.2015: De werken aan 't stadion zijn begonnen, de naam van de sponsor verdwijnt. Vanaf 1 juli heet het stadion opnieuw Volksparkstadion (dus ook geen arena meer), maar ik zal het waarschijnlijk niet zien, zo staat op de website van HSV te lezen: zelfs de zwartwitblauwe ruit zou niet meer te zien zijn, door het statische systeem van die dakversiering. Dat vind ik wel wat spijtig, ik had me erop verheugd de nieuwe naam op het tribunedak te zien.

    Gisteren werden enkele nationale oefenwedstrijden gespeeld, en Stieber maakte het tweede van de vier Hongaarse doelpunten (4-0) tegen Litauwen. Andere HSV-ers zullen blijkbaar niet gespeeld hebben (en België won met 2-3 tegen Frankrijk in Parijs). Komend weekend vliegt de Hongaarse ploeg naar Finland (en België naar Wales).

    04.06.2015: Bij HSV zwaaien we dankbaar Jansen en Van der Vaart uit, ze speelden allebei 152 ligawedstrijden voor HSV. Van andere spelers wier contract niet verlengd wordt, rept HSV niet op de website (Westermann? Kacar?).

    24-07-2015 om 19:53 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    19-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urbanustochten, georganiseerd door Wandelclub De Marktrotters Herne vzw

    19.07.2015: Ik schreef me - elektronisch! - in voor 15 km en vertrok over verharde wegen via Rendries naar de rustpost in Herne en verder naar de tweede rustpost waar ik Agnes en Alfons trof en met hen een babbeltje sloeg. Na het verlaten van die tweede rustpost kreeg ik eindelijk meer onverharde wegen voor de voeten, zodat ik een lekker wandeltempo vond.

    Het weer was bewolkt met een beetje gedruppel en een zwoele warmte (nochtans slechts 19°). Mijn foto's staan hier: https://plus.google.com/photos/108649380961745882201/albums/6173280838674773281.

    19-07-2015 om 20:18 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    16-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haervejsvandring 2015, georganiseerd door Fodslaw (DK)

    04.07.2015: Aankomst in Schleswig

    Ik was om zowat 6 uur 's morgens thuis vertrokken, mijn GPS leidde mij behoorlijk ver Nederland is (dat zal ook de laatste keer geweest zijn) en ik had enkele werffiles te verwerken. Vooral net na mijn "voetbalafrit" in Hamburg, in Schnelsen moest iedereen de A7 verlaten omdat de brug afgebroken werd. Zo zag ik eens een andere buurt van de parel van de Elbe. Het was dan ook zowat 17.30 uur dat ik de auto parkeerde op een parkeerplaats van de Hiort Lorenzenschool. Ik begroette de bekenden en ging me aanmelden, gaf mijn te vervolledigen ketting af en kreeg de gebruikelijke spulletjes. Ik vond nog gemakkelijk een slaapplaats in een klas en ging wat later met Frans, Marie-Paule, Jean-Paul, Luc en vier Walen eten. Tenminste, dat was mijn bedoeling, maar er was niet genoeg plaats, noch op het terras, noch boven bij de 4 Walen. Dus ging ik het restaurant zoeken waar ik nog al geweest ben, ik zag er echter geen bekenden, dus keerde ik al terug, toen ik Hilde en Jan zag naderen. We gingen dan samen eten in de Mühlen Bach.

    Een poos na onze terugkomst in de school ging iedereen slapen, want 't was vroeg opstaan voor de speech van 7 uur in de SIF-Hallen.

    05.07.2015: Schleswig - Kruså, 48,8 km

    Nadat ik mijn toilet maakte en mijn bagage afleverde, wachtte ik op Frans & Marie-Paule en Huub & Jeannette om naar de SIF-hallen te rijden, er te parkeren en te ontbijten. Om zeven uur heette parcoursverantwoordelijke Uffe ons allen welkom en vroeg om een minuut stilte ter nagedachtenis van Leif, die eind januari overleed en decennia lang hoofdverantwoordelijke was voor deze wandelweek. Die minuut duurde echt wel 60". Nadien nam nieuwe hoofdverantwoordelijke Leif Sloth het woord en dat werd vertaald door Vibeke. En dan konden we eindelijk vertrekken, ik ging alweer mee met de tamboerijntjes (da's een tactiek: zo was ik bij de kopgroep ). Aanvankelijk was er nauwelijks iets veranderd aan het parcours, met de telefooncel bij een oude school, een bos, een vijver met waterlelies, en dan de intrede in Flensburg. Na de brug over de sporen ging het een iets andere richting uit dan langs de winkelstraat. Zo zag ik mooie gebouwen, zoals van de rechtbank, maar ook fotogenieke belle-étages. Toen ik dan toch in het centrum aankwam, zag ik wel enkele terrasjes om een ijsje te eten, maar niemand die ik kende, dus ik wandelde voort en kwam spoedig aan het terras van Brouwerij Hanssens. Daar zat natuurlijk veel bekend volk en ik vond nog een vrije stoel in aangenaam gezelschap; Frans, Marie-Paule, Jean-Paul, Luc en Jette.  Met hen dronk ik een paar klein formaat donkere bieren, hield een sanitaire stop en ging dan verder het strandleven bekijken in de Baai van Flensburg, met even verder een zeiljachthaven. De aankomst in Kruså was dan weer ongewijzigd, want door een bos. Het was, zoals gisteren, zonnig en warm, ik zal over de hele dag wel 4 l water gedronken hebben (als naar gewoonte sinds de 40ste editie, kreeg elke wandelaar een flesje water van een halve liter, dat regelmatig kan opgevuld worden).

    's Avonds, als naar gewoonte, dronk ik een beker witte wijn, maar bleef nadien "plakken" bij Frans, Marie-Paule, Jean-Paul, Luc en het Waals viertal.

    06.07.2015: Kruså - Hovslund Stationsby, 44,7 km

    Vandaag was 't iets minder warm en iets minder zonnig, maar toch nog aangenaam om te wandelen langs het meer van Kruså en de steen van Bommerlund. Ertegenover vierden wij de jubilée van Hilde, Jan, Marie-Paule, Frans, Knud en Ron. Verder ging het over de bruggetjes van Gejlå en Povl, door Artoft Plantage, langs velden en kerken en door Røde Kro, waar we niet bleven om te eten. De rustplaats was iets verder dan de herberg en een ruime 8 km verder was de school waar we voor de eerste keer verbleven.

    07.07.2015: Hovslund Stationsby - Skodborg, 46,7 km

    Vandaag was het weer zoals gisteren en de wandeldag iets verder, maar weldra, net voorbij de Immervadbrug (waar ook ik nog eens onderdoor ging) was er opnieuw een jubilaris te vieren, met name Svend. Verder ging het naar Vojens, maar tot ieders verbazing was het verzamelplekje verdwenen, zowel de boom als de metalen bank eromheen. Een eind verder, in een ruime schuilhut met banken en tafels, zat een gezelschap Denen toch nog het schnappsmoment houden. Dus stapte ik maar verder door het park van Vojens en verder naar Jels om daar de bossen te bewandelen alvorens in Skodborg aan te komen.

    08.07.2015: Skodborg - Billund: 44 km

    Vandaag wais het een van de twee dagen met behoorlijk slecht weer: regenbuien, stevige wind en te lage temperaturen. Na bijna 9 km kwam ik Vejen aan bij de school waar we getrakteerd worden omdat we zowat halfweg zijn. Langs het gebruikelijk fietspad bereikte ik de rustpost met de soep en ditmaal was dit opgesteld aan het toerismekantoor van Baekke, waar we opnieuw een aandenken kregen in ruil voor onze naam, land van herkomst en de hoeveelste deelname.

    Uffe was zo vriendelijk om ons de saaie weg richting Randbøl kerk (die we toch niet moesten bereiken) te besparen en ons door en over Staldbaekkerne en de Randbølse hondenbos te leiden. Omdat ik met sandalen wandelde, schepte ik behoorlijk wat zand op en ik maakte me zorgen om mijn voeten, dat er geen blaren (ik had er al op de kleine tenen en die werden nog altijd op de gebruikelijke slechte manier behandeld) bijgekomen waren. Aan de rand van het natuurdomein zag ik enkele wandelaars bij een jong paar met auto staan. De chauffeur zat op de rand van zijn open kofferbak en ik vroeg of ik even mocht gaan zitten om mijn voeten te inspecteren. Dat mocht, en ik vond geen nieuwe blaren, ik dankte de chauffeur, die me wel ergens bekend voorkwam, hartelijk en zette mijn weg verder. Ik vermoedde dus al dat hij ook ooit de Haervejsvandring had gedaan maar toen Arne me passeerde, zei hij mij dat het Kasper was, en toen viel mijn laatste Frank. Toen ik bij de vierde rustpost aankwam, waren Kasper en zijn vriendin er ook en ik excuseerde mij dat ik hem niet herkende. Het was dan ook al enkele jaren geleden dat ik hem op die tocht gezien had (hij was, en is misschien nog, goed bevriend met Timmy en zijn ouders, Linda en Charles). Van daar was het eerst nog mooi wandelen richting Billund maar op het einde, vanaf de industriezone, met de Legofabriek, was het saai, zo tussen de wijkhuizen over het lange fietspad.

    's Avonds kregen we een schnapps als dank omdat we niet gemopperd hadden over de krappe slaapplaatsen in Hovslund en Skodborg, ik ging de mijne halen en ook voor Harry, die het langer uitzong dan vorig jaar, maar wel bespaarde op vermijdbare verplaatsingen.

    09.07.2015: Randbøl Kirke - Nr Snede: 46,5 km

    Ook vandaag was het weer eerder herfstachtig, vooral tot de noen. Ik had me voorgenomen de eerste bus naar Randbøl kerk te nemen, zo ging ik niet meteen aan het staartje en ik wandelde op mijn gemak naar Engelsholm (kunstateliers aan het meer) en Jelling, waarvoor ik een Padstappersachtig pad te volgen had. Blijkbaar was het terras, waar vorig jaar wandelaars wat bleven plakken, gesloten want zowat iedereen zat weer in de gelagruimte van het museum. Om me wat op te warmen dronk ik een koffie en die was nog niet op toen Hilde en Jan aankwamen en zij mij nog een koffie aanbood. We bezochten dan ook de sanitaire infrastructuur, waar we nogal lang moesten wachten op onze beurt (omdat elke WC ook een wasbak heeft) alvorens verder te wandelen. In de aaneenschakeling van plantages bood Uffe de keuze tussen het traditionele parcours langs het meer of een (voor mij zeker) nieuw parcours. Ik koos deze laatste en werd zeker niet teleurgesteld, al was het soms moeilijk, steil klimmen of dalen, maar onderweg wel een prachtzicht op datzelfde meer. Bijna aan het bos dat eigenlijk ook nogal saai is, ging het parcours linksaf maar door de stevige wind waren de pijltjes gevallen en Kurt ging stevig rechtdoor. Gelukkig zag ik links een blauw-wit lint wapperen en vielen me toen de pijltjes op, dus riep ik naar Kurt en wees hem op de afslag. Achteraf bekeken was dat misschien niet nodig, was hij toch op dezelfde weg terecht gekomen, maar het was toch weer iets anders. Aan de rand van het bos, op de kruising met de straat naar het centrum, hadden Finn en Jytte alweer gezorgd voor tuinzeteltjes, dekens, frisdranken, bier, schnapps en snoepjes. Eerst wuifde Finn mij weg, ik wuifde dan gedag en hij nodigde mij toch uit.  Na enkele minuten rust dankte ik hem en Jytte nogmaals en ging naar de school. Ik was pas op de koer aangekomen, toen ik mijn naam hoorde roepen en Luc op mij zag afstappen. Die onthaalde mij zowaar met applaus en toen ik zei dat ik het nieuwe stuk door het bos boven het meer had gevolgd, steeg ik blijkbaar in zijn achting.  Hij zag mij komen omdat hij in de bar zat met Jette, Kris (een nieuwe), Marie-Paule, Frans en Jean-Paul. Ik trakteerde dan met akvavit dat ik in Kollemorten had gekocht. Vervolgens ging ik me installeren, douchen en avondmalen.

    10.07.2015: Nr. Snede - Thorning: 46,6 km

    Vandaag was het weer al iets beter, maar nog niet echt zomers. 's Morgens, toen we ons klaar maakten voor vertrek, zagen wij een bus aankomen met wandelaars van Munkebo Fodslaw, 't leek wel Okra Denemarken.  Zoals gebruikelijk op de laatste lange dag was er een trekking en de gelukkige was deze keer Kurt de fluitspeler. Tillykket! En geef volgend jaar maar een gratis concert.  We genoten weer van de fraaie natuur, en de eerste rust was ook mooi met de geschilderde gevel. In Funder was alweer een jubilee te vieren, deze keer van Hanne, Jan en Ole, die elk voor de 25ste keer meewandelen. Voorbij de derde rustpost lieten wij (Hilde, Jan en ik) ons uitnodigen bij Benno en zijn vrouw, en na de laatste rust kregen we weer die ellendige, lange, saaie bijna 10 km te gaan tot het ijsje aan de grensgemeente (Hilde en ik wachtten op Jan die enkele dringende sanitaire pauzes moest inlassen). Intussen had Hilde al vernomen dat we in de sporthal plaats zouden vinden en dat klopte ook. Na het douchen gingen we eten en vervolgens was 't blarenbal, waar ik vier vrijkaarten voor had (maar van de vierde blaar moest het team van Sanitet afblijven). De medewerkers kregen deze keer een badhanddoek.

    11.07.2015: Thorning - Viborg: 24,6 km

    Vandaag was er dus 1 officiële rustplaats, maar dan zonder soep, Knud maakte mij dan een warme chocolademelk (met poeder). Toen ik aan Niels Bugge restaurant aan het meer kwam, was Hilde nog aan 't eten, Jan was klaar en ik ging bij hen zitten met een frisdrank. We stapten dan samen op, door de Plantages, over dik en dun, intussen Kim de Zweed en zijn vrouw begroetend. Nadat we alle onverharde wegen achter ons gelaten hadden, passeerden wij de winkel met dranken en ijsjes, maar die was gesloten! Dus stapten we maar verder, het lange eind over het fietspad, langs het gemeentelijk bord, de draai naar links en juist voorbij de brug stonden daan medewerkers en wandelaars: we waren aan de school aangekomen! We hadden nog voldoende tijd om de bel te luiden (iets nieuws dit jaar), wandelaars te feliciteren, onze bagage te zoeken (ik verwisselde schoenen en kousen voor gewone sandalen) en in de juiste bus te laden, onze zitplaats te reserveren, naar 't WC te gaan en iets te eten en/of drinken.

    We vertrokken dan allemaal naar het stadhuis waar Leif en Frank Mikkelsen (voorzitter van de Haervejsmarchen in Viborg, niet te verwarren met deze wandelweek) hun toespraak hielden (Vibeke vertaalde die van Leif) en dan de huldigingen pleegden. Daarop mochten de anderen hun ketting halen en ik houd de mijne want die is volledig.  Dat geldt ook voor drie anderen, onder andere Maj Britt (ik zie volgend jaar wel wie die anderen zijn). We dronken dan wat en gingen naar de bus die ons, alweer via het station, naar de parking van de SIF-hallen bracht. Ik nam afscheid van iedereen en reed naar Hotel Waldschlößchen, want Hotel Zollhaus had me omgeboekt, zo vernam ik toen ik belde om te zeggen dat ik na 16.00 uur zou aankomen...

    Vandaag was het weer trouwens weer wat beter, al regende het even tijdens de busrit. Slotsom: Uffe had weer zijn uiterste best gedaan (daar heb ik hem een paar keer voor gefeliciteerd en in Viborg bedankt), alleen jammer dat de middagpost van Thørning Molen niet meer langs 't parcours ligt. Dat we in Hovslund krap lagen, was omdat een deel van de school gerestaureerd wordt, volgend jaar zouden de klassen ook tot onze beschikking zijn.

    Mijn foto's staan hier: https://plus.google.com/photos/108649380961745882201/albums/6171443742004518721

    16-07-2015 om 21:49 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    15-07-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Per(r)ongeluk - 01.01.2015 - 30.06.2015

    29.06.2015: En daarom compenseert de NMBS ook geen stakingsslachtoffers. Test-Aankoop stelde eind vorige maand de NMBS in gebrek naar aanleiding van een staking van machinistenbond ASTB. Volgens Test-Aankoop bedroeg de collectieve schade van 7 stakingen in 8 maanden tijd 24,5 miljoen euro, of omgerekend 35 euro per treinabonnee. Test-Aankoop riep reizigers op om zich aan te sluiten bij de actie - wat ook bijna 44.000 reizigers deden, zo staat te lezen op de website. Het zou de eerste keer worden dat in ons land een groepsvordering wordt ingesteld tegen een bedrijf. Als de vordering doorgaat, dan kan de NMBS bepaalde fondsen niet gebruiken, want ze wordt gefinancierd via een gesloten enveloppe. De dienstverlening zou dus (nog...) achteruitgaan. Crols, de woordvoerder van de NMBS, zegt ook dat het aantal stakingen niet zal afnemen door de groepsvordering. Het zijn de vakbonden die die organiseren, niet de NMBS (maar die doet er ook weinig aan om geen stakingen te laten plaats vinden).

    De trein van 17.38 uur in Brussel Noord naar Aalst en verder De Panne was wellicht ingekort, maar geen woord daarover door de luidspekers. Er was dan zelfs in dit station te weinig zitplaats, maar dat is 't minst van de zorgen van de NMBS.

    19.06.2015: Als het spoor platligt, krijgt de NMBS één miljoen euro minder dotatie. Dat blijkt uit een voorstel dat vandaag op de ministerraad voorligt. Sinds vorig jaar is een deel van de overheidssubsidie voor de NMBS afhankelijk van het aantal reizigers. Een staking vermindert uiteraard dat aantal. Alleen was nooit wettelijk vastgelegd hoe dat berekend moest worden. Door het groot aantal abonnees weet de NMBS immers niet precies hoeveel reizigers er per dag zijn. Heuh? Hebben ze daar geen databanken waar ze kunnen uitzoeken hoeveel treinkaarten gevalideerd zijn voor een zekere periode of zelfs dag? Op kantoor kan ik wel opzoeken hoeveel zaken er nog open zijn (= niet gesloten omdat er nog geen beschikking genomen is) voor een periode of allicht zelfs een dag. Daar wordt nu een mouw aangepast. De rekenregel, die vandaag ter goedkeuring voorligt op de ministerraad, bepaalt dat de NMBS op een stakingsdag geen variabele dotatie krijgt als er minder dan één op de vijf treinen rijdt. Rijden vier op de vijf treinen, dan wordt de dotatie niet verminderd. Tussen die twee cijfers geldt: hoe minder treinen, hoe minder dotatie. De variabele dotatie bedraagt bijna 250 miljoen euro per jaar. Als het spoor op een werkdag volledig platligt, verliest de NMBS ongeveer één miljoen euro. Als de helft van de treinen rijdt, bedraagt de vermindering een half miljoen. Nu niet denken dat ik hier zit te juichen.  Als de NMBS geld te kort heeft, haalt ze die toch bij de klant, zeker de pendelaar (Cornu is toch al van plan om wie, zoals de meeste mensen, 's morgens naar 't werk spoort en 's avonds naar huis terug keert, meer te laten betalen dan zij die de spitsuren kunnen vermijden).

    Over staken gesproken: vandaag was het mogelijk dat loketpersoneel staakte, de vakbond verplichtte dat niet maar wie staakte, werd wel "gedekt". In Denderleeuw was deze morgen alvasts het loket bemand. Wie pech had en met een defect ticketautomaat alsook met een onbemand loket geconfronteerd had, moest zijn vervoersbewijs bij de treinbegeleider kopen, en deze mocht geen 7 EUR extra aanrekenen.

    16.06.2015: Het Autonoom Syndicaat voor Treinbestuurders (ASTB) dient geen nieuwe stakingsaanzegging in nu de vakbond en de NMBS-directie onderhandelingen opgestart zijn. Babbel maar rustig voort, hou die vakbond een beetje in de draai, i.p.v. de passagiers...

    15.06.2015: In de meeste treinstations zullen de loketten vrijdag normaal gezien gewoon open zijn. De spoorbonden ACOD Spoor en ACV-Transcom roepen niet langer op tot een staking uit protest tegen de sluiting van de loketten in 33 stations die spoorwegmaatschappij NMBS eind mei aankondigde. Het is niet uitgesloten dat in sommige stations de loketten toch dichtblijven, voegt de vakbondsman toe. Loketbedienden die willen staken, worden door de vakbonden gedekt. Wie denken ze daarmee te pesten? De reiziger, wanneer die zich geconfronteerd ziet met een mankerend ticketautomaat.

    10.06.2015: ASTB dreigt opnieuw te zullen staken. De kleinere treinbestuurdersvakbond wil dat de NMBS-directie binnen de drie dagen aantoont serieus te willen onderhandelen over zijn eisen. Wanneer gestaakt zou worden, is nog niet bekend. De NMBS stelt de sociale dialoog te willen aangaan. Een staking van de ASTB-treinbestuurders zorgde op 28 mei voor hinder op het spoor, vooral in Limburg en Oost-Vlaanderen. Sindsdien heeft de vakbond volgens ondervoorzitter Reynhout niets meer van de NMBS-directie gehoord. "De deuren blijven gesloten. Dat is bijna een oorlogsverklaring." Vecht dan tegen de NMBS, niet tegen de klanten. Onlangs betoogde de brandweer van Denderleeuw, niet door het verkeer te verstoren en 't ander werkvolk van zijn bestemming weg te houden, maar gewoon bij het gemeentehuis.

    De N-VA wil alle treinstations overdragen van het spoorbedrijf NMBS naar de infrastructuurbeheerder Infrabel. De partij noemt die hervorming nodig door de nakende liberalisering van het spoor. Tja, de NMBS sluit toch loketten, waarom dan ook niet?

    De flop met de omstreden snelle trein Fyra heeft de Nederlandse spoorwegmaatschappij NS sinds de ondertekening van het contract in 2001 bijna 800 miljoen euro gekost. Het besluit om in 2013 te stoppen met de Fyra kostte de NS 340 miljoen, maar doorgaan met de rammelende trein zou nog duurder zijn uitgevallen. Dat stelde Engelhardt Robbe, de financiële man binnen de NS-directie, woensdag tegen de parlementaire enquêtecommissie Fyra in Den Haag. Hoeveel de Fyra aan de NMBS gekost heeft, staat niet in het Standaard-artikel, maar 't zal zoveel niet zijn, de NMBS had er wel enkele besteld, maar die waren nog niet geleverd toen de bestelling geannuleerd werd omdat er van alles mis mee was.

    08.06.2015: De loketten bij spoorwegmaatschappij NMBS zullen op vrijdag 19 juni in het hele land gesloten blijven door een staking van het personeel, uit protest tegen de aangekondigde sluiting van de loketten in 33 stations. Dat hebben de vakbonden ACOD Spoor en ACV Transcom gemeld in een gezamenlijk persbericht. De NMBS zal er moeten voor zorgen dat de ticketmachines feilloos werken, of de pendelaar is weer de klos. Door de sluiting van de loketten in de stations zullen reizigers in de toekomst aangewezen zijn op het internet of de automaten om een ticket te kopen. Die automaten blijken tot dusver nu niet echt betrouwbaar te zijn. Bij defect moet de reiziger aan boord van de trein een toeslag betalen, die hij of zij nadien moet terugvorderen. Allemaal heel omslachtig, maar daar ligt de NMBS, de vakbonden incluis, totaal niet van wakker.

    29.05.2015: Twee directieleden van Eurostation hebben gisteren hun ontslag gekregen. De financiële en de juridische verantwoordelijke moesten vertrekken na een bijzonder kritische audit van het vastgoedfiliaal van de NMBS door Ernst & Young. Op TV heeft het nieuwsteam zelfs gezegd dat er misschien een rechtszaak van komt. Dat de NMBS daar dan maar ziet geld van los te weken, i.p.v. de reizigers... De resultaten van die doorlichting zijn bijzonder kritisch. Spoorbaas Cornu meldde dat er bij Eurostation en ook bij Euro Immo Star, dat zich toelegt op vastgoedontwikkeling, een reeks aan onregelmatigheden van verschillende aard en ernst geïdentificeerd is. Zo liepen de drank- en restaurantkosten op tot honderdduizenden euro’s. Cornu sprak ook over tekortkomingen in de bedrijfsvoering. Daar krijgen de twee nu de rekening voor gepresenteerd.

    28.05.2015: 't Is enkel maar uit de media dat ik het weet, want ik heb lekker thuis gewerkt. De toestand op het spoornet is donderdagnamiddag iets minder gunstig geworden. De spoorbond ASTB viseert in de avondspits enkele grote spoorlijnen. Rond 18 uur was 38 procent van de treinen afgeschaft. Rond de middag reed zowat driekwart van de treinen, maar in de vooravond namen de problemen opnieuw toe (wanneer de reizigers na hun werkdag naar huis willen!!!). Aan het begin van de avondspits reed globaal twee derde van de treinen. Later verslechterde de toestand nog. Het regionaal beeld met de effecten van de staking van de treinbestuurdersvakbond ASTB is eveneens dynamisch. Zo worden nu een aantal regio's meer getroffen dan vanmorgen en ook soms niet, aldus de NMBS-woordvoerster. Tussen Brussel en Gent of Brussel en Kortrijk rijdt één trein op twee. Tussen Antwerpen en Gent rijdt momenteel iets meer dan één op de twee, terwijl tussen Brussel en Leuven 80 procent van de treinen rijden. Tussen Brussel en Namen rijdt dan weer 30 procent van de treinen. En zo'n situatie wil een reiziger natuurlijk niet meemaken, die gaat gewoon werken en wil ook gewoon weer naar huis. Wie Test Aankoop verwijt dat die de verkeerde partij viseert, kan dat ook zeggen tegen de stakers. Cornu en co hebben er geen last van dat mensen staan te koekeloeren in een station.

    De NMBS gaat 33 weinig bezochte loketten geleidelijk sluiten vanaf juli. Het personeel wordt elders ingezet, zo meldt de spoormaatschappij donderdag. En ik heb al enkele jaren geleden vernomen van een reizigster hoe de NMBS dat enkele jaren eerder organiseert: eerst worden de openingsuren van loketten in de tijd beperkt, zodat de reiziger elders zijn geldig vervoersbewijs bekomt (b.v. de geldigheid van zijn treinkaart laat verlengen). En omdat er dan toch minder klanten aan 't loket van die stations komen, vindt de NMBS het financieel en economisch onverantwoord om dat loket nog open te houden. Dus zo'n station wordt eerder een halte...

    De NMBS is ruim acht procent minder efficiënt dan haar Europese tegenhangers. Dat blijkt uit een langverwachte interne benchmark. Om de verschillende maatschappijen onderling te kunnen vergelijken, werden per maatschappij alle kosten opgeteld en vervolgens gedeeld door het totale aantal kilometers die de treinen in een jaar afleggen. Een mogelijkheid om de productiviteit te verhogen, is het personeel meer uren te laten draaien (daar zijn de vakbonden wellicht niet over te spreken...). Een spoorman werkt gemiddeld 36 uur per week. In een regulier bedrijf is dat 38 uur, en waar ik werk is dat, sinds vorig jaar, 40 uur! Ja, ik heb daar ook tegen gestaakt, maar daar heeft het ASTB geen last van gehad.  De NMBS heeft te hoge kosten en te lage inkomsten. Dat is de conclusie die NMBS-topman Jo Cornu uit een interne benchmark trekt, vernam De Standaard uit goede bron. Cornu ziet in het duurder maken van treinkaartjes een oplossing. De ticketinkomsten verhogen met 34 % zouden volgens berekeningen 330 miljoen euro extra kunnen opleveren. Dat is een aardige duit voor de noodlijdende maatschappij. Concreet zou dat kunnen door de tarieven te verhogen of te differentiëren naargelang het moment van of het boeken van de reis (dus je moet ruim op voorhand je ticket kopen om niet te veel te betalen?). Test Aankoop liet gisteren al weten dat de NMBS flink geld schept bij elke staking, en nog is 't niet genoeg. Misschien is het niveau van dienstverlening in duurdere treinlanden wel hoger?

    27.05.2015: Test Aankoop is niet te spreken over de 7de staking in 8 maanden bij 't spoor en nodigt gedupeerde reizigers uit om in te stappen in de groepsvordering tegen de NMBS. Volgens de consumentenorganisatie hebben de treinabonnees door alle stakingen al 24,5 miljoen euro schade geleden. Ze heeft het wel over houders van een treinkaart ("abonnement"), ik voel me inderdaad niet aangesproken, morgen schrijf ik geen lijntjes op mijn Key Card. Tegen 18 uur meldt De Standaard dat al meer dan 20.000 intekenaars genoteerd zijn. Test Aankoop heeft berekend dat wie elk van de 7 keer zonder vervoer per trein viel, recht heeft op minstens 35 EUR: 7 dagen x € 2,5 (minimale vergoeding) x 2 (heen- en terugreis). Volgens Prof. Blainpain, professor emeritus arbeidsrecht, is die groepsvordering onterecht omdat het ingaat tegen het stakingsrecht. Ik heb niet zo ver gestudeerd, maar ik weet niet of hij gelijk heeft. De klacht is tegen de NMBS, niet tegen de stakende vakbond, en de reiziger heeft vooraf betaald voor het recht op vervoer per trein. Die staking is dus diefstal (en ene waar de NMBS dus dik aan verdiend heeft). Verder betekent "stakingsrecht" niet dat je als vakbond verplicht bent om te staken. Je kan ook oproepen tot leden, die net vrij van dienst zijn, om te betogen aan het hoofdadres van de NMBS om op die manier de echte verantwoordelijken aan die kant van de onenigheid lastig te vallen.

    26.05.2015: De NMBS voorziet voor overmorgen problemen vooral in de provincies Limburg, Oost- en West-Vlaanderen. 70 procent van de treinbestuurders zal het werk neerleggen. Mij niet gezien, ik werk thuis, spaar twee uur uit en doe een dag langer met de Key Card.

    21.05.2015: Vanavond zouden de treinen vanuit Gent via Brussel naar Leuven en Luik mogelijk een vertraging van een twintigtal minuten hebben. Dat is een gevolg van de technische storing op de bovenleiding van lijn 50 A tussen Brussel en Gent donderdagvoormiddag. Maar toen ik om ongeveer 17.36 uur in Brussel Noord aankwam, was er niets meer van te zien, geen rode meldingen, geen opvallende vertragingen, geen mededelingen dat een trein uitzonderlijk in Denderleeuw zou stoppen. Door een beschadiging van technische installaties op de hoofdlijn 50 A om 11.00 uur donderdagmorgen viel een goederentrein, die onderweg was van Montzen naar Zeebrugge, stil ter hoogte van Welle. 't Moet dus niet altijd een spoorwandelaar of lompe automobilist zijn.

    In Duitsland hebben ze de smaak echt wel te pakken... De staking van machinistenvakbond GDL in Duitsland is nog maar afgeblazen, of er dreigt alweer een nieuwe staking bij het spoor. Niet georganiseerd door GDL, maar wel door de grotere Eisenbahn- und Verkehrsgewerkschaft (EVG). 

    20.05.2015: Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) heeft woensdag opnieuw bevestigd dat het op 28 mei een 'nationale werkonderbreking' organiseert van zijn leden. Een vergadering met de directie van NMBS en HR-Rail maandag leidde niet tot resultaat, toch niet ene die naar de zin is van dat ASTB. Concreet roept ASTB op tot een werkonderbeking van woensdag 27 mei om 22 uur tot vrijdag 29 mei om 3 uur ‘s ochtends. Spoorwegmaatschappij NMBS veroordeelt met klem de stakingsactie van 28 mei die de treinbestuurdersvakbond ASTB woensdag bevestigde. Volgens de NMBS stelt de bond onredelijke eisen inzake premies en loonbarema’s, die het bedrijf 15 miljoen euro per jaar zouden kosten, en dat in een context van besparingen. De NMBS benadrukt dat ze het totaalbeeld moet bekijken en in het sociaal overleg met alle personeelcategorieën rekening moet houden. Ze roept de treinbestuurders ook op om niet in te gaan op de oproep om actie te voeren maar de verdere besprekingen over een globaal sociaal akkoord een kans te geven en te denken aan de reizigers. Volgens het treinpersoneel zijn reizigers vervelende individuen die zagen, kreeften en memmen over zelfs maar de geringste vertraging of weer een gebrek aan zitplaatsen. Het zal hen dus een rotzorg wezen of de reizigers op hun bestemming geraken, en nog minder hoe ze dat klaar spelen.

    De NMBS werkt aan een vereenvoudiging van de compensaties voor reizigers in geval van vertragingen. In de toekomst wordt een eenmalige vertraging van een half uur voldoende om de reiziger een compensatie te geven. Doel is om de regeling eenvoudiger te maken voor beide partijen (maar vooral voor het personeel). De spoorwegmaatschappij werkt aan een nieuwe compensatieregeling waarbij de helft van het treinticket wordt terugbetaald bij een eenmalige vertraging van een half uur. Dat zal in waardebonnen gebeuren. Kunnen die waardebonnen gebruikt worden voor het gewone vervoer van en naar 't werk, of alleen tijdens de vrije tijd? Nu moet je bij vertragingen van minder dan een uur over een periode van zes maanden kunnen aantonen dat er meerdere vertragingen zijn geweest. Het doel van het nieuwe systeem is om de regeling voor beide partijen gemakkelijker te maken. De claims vragen niet enkel moeite van de reiziger, ook de NMBS verloor veel tijd aan het controleren (zie je wel?). TreinTramBus vreest ook dat mensen met een abonnement geen compensatie meer zullen krijgen. 'De NMBS betaalde vanaf nu minstens 2,5 euro terug bij een compensatie. De Europese regelgeving legt de grens op 4 euro. Als de NMBS de regel aanpast, zullen mensen met een abonnement geen compensatie meer kunnen krijgen in de toekomst.' Hoezo?

    Compensatie voor de twee uur vertraging wegens defekte locomotief medio maart heb ik nog altijd niet bekomen, nochtans had ik na de aangifte nog twee keer nagevraagd via de website. OK, een rit met een Key Card als vervoersbewijs is 2 EUR waard, maar dat maakt mij niet uit.

    12.05.2015: Zijn ze nu helemaal zot geworden?  Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) bevestigt dinsdag de voor donderdag 28 mei aangekondigde staking. "Indien nodig zal er elke maand een stakingsaanzegging ingediend worden tot eind 2015", voegt de kleinere vakbond van treinbestuurders toe in een persbericht. Ik kan misschien een aanvraag indienen tot structureel (i.p.v. occasioneel) telewerk... Uit het artikel blijkt trouwens dat die stakersbond bij hun Vlaamse leden steeds meer gemopper horen over altijd dat staken. Verder nog zegt die bond dat de directie van de NMBS de volle verantwoordelijkheid draagt voor dit sociaal klimaat alsmede voor de stakingsacties die in de loop van volgende weken en maanden zullen plaatsvinden. Maar die directie heeft wellicht geen trein nodig om de werkplaats te bereiken...

    Die directie kan misschien dreigen met "Oekraïnse gevolgen": daar is het spoorwegbedrijf failliet. Ukrzaliznytsia, de Oekraïense tegenhanger van de NMBS, is failliet. "We hebben vandaag onze crediteurs laten weten dat we een deel van onze schuld niet kunnen terugbetalen", zei spoorwegenbaas Maxime Blank. Oorzaken zijn de schuldenlast, de endemische corruptie en de economische crisis in het land, dat zelf ook op de rand van de afgrond balanceert (bovendien is er nog de situatie in 't oosten met Russische rebellen). Volgens Blank gaat Ukrzaliznytsia de twee volgende maanden onderhandelen over het herstructureren van 32 miljard hryvnia (1,4 miljard euro) van zijn schuld. In totaal staat het staatsbedrijf voor 37,5 miljard hryvnia (1,6 miljard euro) in het rood. Hoe zit dat met de schuldenlast van de NMBS, Cornu?

    Metrostellen en trams stoppen ook (meestal) aan perrons, vandaar dit berichtje. Vanaf 1 juli worden geen papieren 5- noch 10-rittenkaarten verkocht (ik koop die nog) en vanaf ergens vorige week kon de passagier gratis de opvolger, de Mobib Basic kaart. Ik kan nog een tijdje voort met mijn papieren kaart, ging dus zo'n plastieken kaart nog niet halen. Toen ik in Brussel Noord het tramstation verliet, kreeg ik er ene in de handen gestopt door een MIVB-medewerkster. Ziezo, dat is een aanschuiven aan 't loket uitgespaard.  Ik vermoed dat ik die kaart nog moet opladen, gezien ik ze gratis kreeg. Toen ik in december in de luchthaven van Rio de Janeiro een buskaart kocht, was dat er ook zo ene, en er stond al 3 R$ op, de prijs die ik ervoor betaalde.

    11.05.2015: Hopla, daar gaan we weer, treinbestuurders leggen het werk neer op 28 mei. Ha, ja, ze hebben niet gestaakt op 31 maart en 1 april, ze kunnen 't seizoen toch niet laten passeren zonder eens te staken? En alweer ligt de aanleiding niet bij de gedupeerde reizigers, maar bij 't personeel en hun werkgever. De loonschalen en het premiesysteem wekten de voorbije maanden heel wat wrevel op bij het ASTB. Eerder werd een stakingsaanzegging opgeschort, maar door het tegenvallende overleg met de NMBS-directie wordt ze weer geactiveerd. "De voorbije maanden hebben wij alle kansen gegeven aan constructief overleg met de NMBS-directie en de voogdijminister. De maskers zijn nu afgevallen en het is duidelijk dat we aan het lijntje zijn gehouden. Ons geduld is op," klinkt het. 't Geduld van de klant zal ook wel eens opgeraken, hoor. De bond benadrukt dat de door NMBS-topman Cornu bestelde benchmarking-studie niets met de actie te maken heeft. 't Zou er nog aan mankeren, er mag best onderzocht worden waarom locomotieven in panne vallen, zoals twee maanden geleden.

    Verder verontrusten de besparingen van de NMBS kleine steden, die besparingen leiden ertoe dat vervallen lijkende stations, zoals dat van Vilvoorde, niet degelijk hersteld worden. Nog een geluk dat het station in 't grote dorp Denderleeuw er niet zo vervallen uitziet.

    10.05.2015: Het recht op vrije meningsuiting is (ook) in België duidelijk zeer relatief, en dus ook bij de NMBS. Maandag en dinsdag zitten de spoorbonden samen om na te gaan of er acties komen. Ze willen de nieuwe aanval van spoorbaas Cornu op het personeel niet zomaar laten voorbijgaan. Aanleiding is een nieuw onderzoek dat nagaat of het NMBS-personeel wel hard genoeg werkt. Cornu zelf is scherp: "Wie een probleem heeft met deze studie, is niet geïnteresseerd in de toekomst van dit bedrijf." Het is niet omdat er een onderzoek is, dat Cornu daarmee gezegd heeft dat er niet hard genoeg gewerkt wordt, alleen dat het onderzocht wordt. Zoals mijn collega's en ik elk jaar geëvalueerd worden door onze hiërarchisch overste. Spoorbaas Cornu noemt de studie niet meer dan logisch. Over enkele jaren wordt het spoor geliberaliseerd en krijgen we concurrentie van andere spoorbedrijven. De NMBS zal dus competitief moeten zijn, en daar wil ik me met deze studie op voorbereiden. Het gaat om een objectieve vergelijking met andere spooroperatoren in het buitenland. Hij is vooral verbaasd dat het personeel verbaasd is. Dat wil zeggen dat ze hun ogen sluiten voor hoe ze het er vandaag vanaf brengen. Volgens de spoorbond ACOD Spoor was zelfs Michel Bovy, baas van personeelsdienst HR-Rail, afgelopen vrijdag niet op de hoogte dat er een nieuwe benchmarkstudie was besteld. Ze noemen de aanval van Cornu op het personeel – opnieuw via de pers – er één te veel. "Schandalig zelfs. We krijgen weer het imago dat we niets uitvoeren, terwijl er nog 700.000 vakantiedagen openstaan die we niet kunnen opnemen omdat er te weinig mensen zijn." Nee, onwilligen om iets te begrijpen, er wordt niet gezegd dat jullie niet hard genoeg werken, er wordt onderzoek naar gedaan.

    04.05.2015: Ook dit jaar voert de NMBS midden juni en december een aantal wijzigingen door in haar aanbod. De voornaamste wijziging is dit jaar de ingebruikname van de spoortunnel Schuman-Josaphat en de elektrificatie van het baanvak tussen Herentals en Mol, beide gepland voor december (twee werken die wellicht voor mij geen gevolgen hebben). Na de invoering van het nieuwe vervoersplan, vorig jaar in december, werden al een aantal technische aanpassingen doorgevoerd 'om de stiptheid en vlotheid van het verkeer te verbeteren', aldus de NMBS maandag in een persbericht. 'Ook werd de capaciteit van een zestigtal treinen versterkt.' Dat bleek vandaag niet in de trein van 17.38 uur in Brussel Noord, maar dat komt o.a. omdat sommige mensen denken geen weg weten met hun grote bagage.

    Ik hoop dat het ABVV of het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders zijn inspiratie niet bij het Duitse GDL (eigenlijk spitsbroeders van 't AST) haalt... Om 15 uur start de staking bij het goederenvervoer, bij het reizigersvervoer begint de actie maandagnacht. Er dreigt dus een week van spoorellende bij onze oosterburen en dat tot (niet met) zondag.

    28.04.2015: Krijgen ze eindelijk hun verstand? Dat ze 'm dan maar houden, ook. De socialistische vakbond ABVV ziet zoals enigszins verwacht af van een algemene 24-urenstaking op 12 mei. Dat heeft het federaal comité van de socialistische vakbond beslist. Er was een tweederde meerderheid nodig om voor een staking te kiezen, maar het voorstel kreeg onvoldoende steun. Slechts 34 % stemde voor, 65 % tegen, en 1 procent onthield zich. Bijna alle stemmen pro staking kwamen uit franstalig België. En dan wordt de Vlaming "nationalisme" verweten als hij daar een opmerking over maakt...

    22.04.2015: Ze hebben hun huidige staking nog niet beëindigd (ergens rond 22 uur, gisteren waren ze er al eerder aan begonnen), of ze denken al aan een volgende... Is dat een vakbond of een stakersbond, dat ABVV??? Die asociale vakbond beslist volgende week of er op dinsdag 12 mei een nieuwe nationale 24-urenstaking komt. De beslissing valt op een bijzondere vergadering van het Federaal Comité van het ABVV. Mij hebben ze niet, ik mag naar alle waarschijnlijkheid telewerken en een abonnement (treinkaart) heb ik niet, dus ik zal niet betaald hebben om niet vervoerd te worden.  Maar als er geen meerderheid is voor de stakingsdag gaat het ABVV op 12 mei regionale acties organiseren over de jongerentewerkstelling, en dat klinkt nuttiger dan veel mensen lastig te vallen.

    Overigens: apen apen apen na, ook bij de DB wordt weer gestaakt, die hebben echt de "Belgische actie"-ziekte gekregen. Vandaag wordt er dus ook gestaakt bij het spoor in Duitsland, de actie zal tot donderdagavond duren. Er is veel hinder: twee derde van de treinen op de belangrijkste assen is afgeschaft. Op de regionale verbindingen rijden toch nog tussen de 15 en 60 procent van de treinen. Het gaat al om de zevende actie op tien maanden tijd, in een loonconflict met vakbond GDL. Opmerkelijk: in een aantal grote steden zoals Berlijn, Potsdam, Mannheim en Frankfurt heeft Deutsche Bahn een telefonisch permanentienummer ter beschikking voor reizigers die geblokkeerd zitten. Zij kunnen in de stations overnachten, volgens de directie werd het aanbod 'talrijk' gebruikt.

    15.04.2015: De Standaard maakt mij wijs dat in meer dan zes op tien treinen (62,9 procent) de reiziger op het bezit van een ticket wordt gecontroleerd. Dat heeft de NMBS althans vastgesteld bij controles in september en oktober vorig jaar. Als mijn Key Card twee keer (op tien ritten) wordt gecontroleerd, zal 't veel zijn. Maar het maakt me niet uit, ik lees liever ongestoord verder.

    Sinds 7 april rijdt de trein van 07.20 in Denderleeuw niet, en nu weet ik waarom: NMBS legt nog meer treinen in naar kust wegens goede weer. De treinen rijden dus vooral voor toeristen en treinen, pendelaars zijn van ondergestikt belang.

    Op 22 april zullen zeer weinig treinen rijden, door de staking in overheidsdiensten, bij de staking van 30 juni vorig jaar reed 1 op 5 treinen. Van mij zal de NMBS niets ontvangen, gebruikelijk mag ik telewerken.

    03.04.2015: Enkele spoornieuwtjes uit De Standaard:

    Heel deze week controleert een aantal treinbegeleiders van de socialistische vakbonden geen tickets, uit onvrede over het personeelstekort. Maar vanaf nu zullen de acties worden afgebouwd, zo heeft Jean-Pierre Goossens, topman van het ACOD Spoor, vrijdagmiddag laten weten. Er zijn toegevingen over extra aanwervingen gedaan (er zijn alleszins genoeg oproepen tot sollicitaties bij de NMBS). Alsof dat zo opvalt dat er geen controle is... Als mijn Key Card (10 lijnen) twee keer gecontroleerd wordt, zal 't veel zijn.

    Zo erg lang bestond dat anders nog niet, en 't verdwijnt al: op 17 april verdwijnt Railtime, zo meldt de NMBS. De informatie over de dienstregeling wordt geïntegreerd op de website en app van de NMBS. Ik vermoed dan dat eventuele "belangrijke storingen" ook op de website zullen verschijnen. Ze weten dat er heel wat mensen gebruikmaken van Railtime, dus hebben ze erop gelet dat alle functies van Railtime opgenomen zijn in de tools van NMBS.

    Spoorwegmaatschappij NMBS ontvangt 12 euro per treinkilometer aan overheidsgeld. Dit is het derde meeste dat een Europees spoorwegbedrijf krijgt aan subsidies, na de Franse en Luxemburgse spoorwegmaatschappij. In het VK (tiens, is 't spoorverkeer daar niet geprivatiseerd?) en Nederland krijgen ze het minst uitbetaald aan subsidies. En dan heeft Cornu nog niet genoeg...

    31.03.2015: Is dit een iets te vroege aprilvis? Of meent hij het echt? Cornu pleit namelijk voor een verhoging van de ‘abnormaal lage tarieven’ van de NMBS. Als je vergelijkt met het buitenland, vergelijk dan ook het niveau van de dienstverlening met het buitenland. OK, in Nederland en Duitsland rijden treinen ook wel eens met vertraging, en de DB presteerde het enige tijd geleden een bestelde extra wagon niet aan te haken (VfL Wolfsburg zat toen met zijn gat op de vloer i.p.v. op een degelijk zitje), maar met welke landen werd vergeleken? De gemiddelde inkomst per reiziger bedraagt bij de NMBS 6 cent per kilometer; in Nederland is dat 11 cent per kilometer, duidt hij. Bovendien steeg die gemiddelde inkomst de voorbije 10 jaar met amper 6 %, tegenover een inflatie over die periode van bijna 21 %. Steeg de inflatie niet voor de passagier? Nog zo’n cijfer: elke dagelijkse reiziger kost NMBS en Infrabel ongeveer 6.900 euro per jaar, terwijl daar maar een inkomst tegenover staat van circa 3.000 euro voor de NMBS. Aha, dat verklaart 't een en 't ander... O.a. dat de normale reiziger sinds 1 februari 2015 beschouwd wordt als potentieel agressieve zwartrijder, want de boete voor beide groepen bij gebrek aan een geldig vervoersbewijs (of elektronisch vervoersbewijs dat de treinbegeleider niet kan "lezen" omdat er net geen internetverbinding is...) is hetzelfde. De NMBS trok meer reizigers aan, al bleef de groei op het binnenlandse verkeer voor het derde jaar op rij beperkt: +0,8 % tot 224,8 miljoen reizigers. De groei werd afgetopt door zes stakingsdagen. Het aantal internationale reizigers steeg met 7,5 % tot 10,2 miljoen.

    27.03.2015: De aangekondigde 48 urenstaking van het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders op 31 maart gaat niet door. Het ASTB kiest voor dialoog met de NMBS-directie. Dju, en ik heb nu om die reden net drie dagen vakantie genomen (om aan te sluiten bij de 5 dagen paasvakantie die er op kantoor toch al is).  Die kortvakantie schort ik niet op, hoor.  Behalve ik, is er slechts 1 collega die deze korte week ook vrij genomen heeft. Het ASTB is er zich goed van bewust dat de reizigers en de klanten van de NMBS slachtoffers zouden worden van het slechte sociale klimaat dat tegenwoordig bij de NMBS heerst, klinkt het in een persbericht. Vorige keren was die vakbond zich daar niet van bewust? En de volgende keren?

    24.03.2015: De reizigerstreinen op de Belgische sporen hebben in februari iets stipter gereden dan in januari. Vorige maand reed 8,7 % van de treinen met een vertraging van minstens 6 minuten, dat maakt De Standaard de lezers toch wijs. In januari had 9,6 % van de treinen nog een vertraging van zeker 6 minuten. Er waren in februari ook iets minder afgeschafte treinen: 1.339 tegen 1.391 in januari. In 57 % van de gevallen is de NMBS verantwoordelijk voor een afgeschafte trein, in 17,3 % ligt Infrabel aan de basis en in 23,5 % zijn ‘derden’ (onvoorzichtige gehaasten maar ook, helaas, scholieren die pesterijen beu zijn en er geen antwoord op hebben, dank u, schooldirecties met uw flauwe programma's) de oorzaak.

    En dat de locomotief vorige maandag in panne viel, was niet de fout van die arme sloebers, maar van de NMBS/Infrabel die geen vervangstukken en te weinig tijd/personeel ter beschikking stellen voor onderhoud en tijdig herstel. In de Humo maken enkele machinisten en treinbegeleiders hun beklag over die lastige, ongeduldige, begriploze passagiers die altijd stipt op tijd op kantoor/school en terug thuis willen geraken, en liefst in hedendaagse omstandigheden, niet dat de ruggewervels moeten overuren kloppen bijgebrek aan voldoende zitplaatsen. "Staanplaatsen zijn ook plaatsen," zeggen ze, maar in een voetbaltribune moet je minder betalen als je blijft staan, en daar kies je dan zelf vooraf voor. Ze beklagen zich ook over hun werkgever en dat die niet overeenkomt met Infrabel, en natuurlijk moeten de reizigers dat dan maar bekopen, hé, solidariteit moet je afdwingen.

    16.03.2015: Ze moeten niet staken, die vijftenige luiaards, hun rijdend (en ander) materiaal onderhouden, dat moeten ze doen! Dan vallen hun locomotieven misschien niet in panne een paar kilometer voorbij het station van Liedekerke.  Want dat is wat vanochtend gebeurde met de trein die van Zottegem kwam en in Denderleeuw om 07.20 uur het in de ogen van de NMBS agressieve pendelaars (die de veralgemeende toeslag op ticketloos rijzen) op te pikken. Zowat 1 uur 45 minuten bleef de trein staan tot een andere locomotief, die van het verre Denderleeuw moest komen, aangesloten werd. De eerste keer dat de treinbegeleider omriep dat er een defect was, had hij het er ook over om niet tot het station Denderleeuw gesleept te worden, maar niet verder dan het voetbalplein (trainingsveld van FCV Dender EH aan de Thontlaan zal hij bedoeld hebben). Goe zot. Maar de trein werd toch tot het station getrokken, daar belde ik naar mijn collega (ik had eerst al in de trein een SMS naar het afdelingshoofd gestuurd op het uur dat ik normaal begin te werken, zij zit dan ook in een trein naar Brussel, en dan naar mijn collega op 't secretariaat) om te zeggen dat ik de dag vrij neem, ik zou toch meer dan 2 uur overuren moeten presteren hebben om andermans euvel te compenseren. In het station stonden trouwens pakken mineraal water in flesjes van een halve liter en individueel verpakte suikerwafels, ik nam er ook mijn deel van, al ging ik dan naar huis. Eerst ging ik naar 't loket want ik ben wel stipt en had een lijn op mijn Key Card ingevuld, echter de trein geraakte niet verder dan Sint-Katherina-Lombeek, zo zie ik op het reisplan van de trein dat ik ontving samen met een formulier om die ingevulde lijn te recuperen, eens de kaart volgeschreven was.

    Overigens had gisteren treinpersoneel een pakske slaag gekregen van carnavalisten ('t was carnaval in Halle) omdat die geen geldig vervoersbewijs hadden. Dat waren dan waarschijnlijk doordeweekse pendelaars die ze moeten straffen met een staking (die was aangekondigd op de TV-tjes in de trappenhal in station Denderleeuw).

    12.03.2015: April wordt blijkbaar uitgeroepen tot stakingsmaand. Het ASTB heeft al snode plannen, nu is er het ACOD dat aktie voert, en wel op woensdag 22 april. Die staking heeft niets te zien met de NMBS of haar lastige vaste klanten, maar met de maatregelen van de regering om zo min mogelijk werklozensteun te moeten betalen (ze wil de toekomstige bruggepensioneerden weer aan het werk zien). De actie zal gevolgen hebben voor de post, het spoor, het onderwijs en de verschillende administraties. De andere vakbonden bekijken nog of ze de staking ook steunen. Dus zij die (al/nog) werken, moeten het bekopen voor zij die niet (meer) werken...

    Nog een reden tot staken: het nieuwe ticketbeleid van de NMBS zet kwaad bloed bij de conducteurs. Ze dreigen gemiddeld 100 euro per maand te verliezen aan commissieloon op de verkoop van tickets.  Alsof normale reizigers het zo leuk vinden om over 1 kam gescoren te worden met agressieve zwartrijders! De treinbegeleiders kregen immers een procentje op de verkoop van tickets aan boord. In 2013 heeft de NMBS 2,75 miljoen euro aan dergelijke premies uitbetaald. Grofweg gaat het dus om gemiddeld 100 euro per maand voor de zowat 3.000 treinbegeleiders, bovenop hun loon...

    07.03.2015: Er is al langer sprake van en de NMBS herhaalt het nog eens, plant hogere tarieven tijdens de spitsuren. Het plan kadert in de grote moderniseringscampagne van het spoorbedrijf (worden alle oubollige treinen ook gemoderniseerd?). Nieuwe inkomsten moeten het verlieslatende bedrijf meer ademruimte geven. Dus voor het wanbeheer en de spilzucht op voor pendelaars onzichtbare vlakken moeten diezelfde pendelaars betalen... Alsof die pendelaars nu verwend worden met absolute stiptheid (inclusief geen afgeschafte treinen meer) en hedendaags reiscomfort, te beginnen met zitplaats voor elke passagier met geldig vervoersbewijs. De spitsuren zouden, volgens Cornu, als volgt zijn: 6-9 en 15-19 uur. TreinTramBus koestert dezelfde mening als ik: zij die tijdig en lang genoeg op 't werk moeten zijn, moeten dus extra betalen. De Redactie (de website van de nieuwsdienst) rekende uit dat de NMBS minder verdient aan een treinrit dan de NS of de SNCF. Maar heeft De Redactie ook de vervoersomstandigheden vergeleken?

    05.03.2015: Ze kunnen bij de NMBS echt tegen niets, hé (dat is al eerder gebleken).  Antwerpen heeft gisteren de nieuwe stadscampagne voorgesteld. ‘Atypisch Antwerpen’ moet de stad vooral bij niet-Antwerpenaars promoten. Opvallend is dat de NMBS in zijn hemd wordt gezet. De campagne is uitgewerkt met het reclamebureau Duval Guillaume, die destijds van de wandelfederatie VWJL Aktivia maakte. Maar vooral de slogan rond (en in) het Centraal Station valt op: ‘Een station dat meer prijzen wint voor schoonheid dan stiptheid’. LOL  Hoewel de NMBS-directie de slogan kan relativeren, valt hij niet bij iedereen in goede aarde. "We zijn weer maar eens de zondebok. Hier raak je elk personeelslid mee", reageert Jean-Pierre Goossens, algemeen secretaris van ACOD Spoor, in Het Nieuwsblad. Volgens een woordvoerder van Bart De Wever is de slogan geen uithaal, maar een kwinkslag ‘eigen aan de Antwerpse volksaard’. De Wever mag Aalstenaar worden.  En Goossens: je hebt weer een reden tot staken, hé.

    Dat elk personeelslid blijkbaar verplicht is om elke klant als potentiële fraudeur te beschouwen, doet niets ter zake... Vanmorgen kocht ik me een Key Card met de machine, ik doorliep vlot alle stappen tot ik betaalde met de kredietkaart. Er kwam geen Key Card uit, wel twee ticketjes in de vorm van een kassaticket, en op het scherm een foutmelding: er was iets mis gegaan en ik moest me met die twee ticketjes tot de loketbediende  wenden. Dat deed ik dan, die vroeg eerst of er geen Key Card uit gekomen was, alsof ik voor mijn plezier aan een loket sta te wachten en een trein te missen. Waarom zou de machine anders wel twee ticketjes leveren? Ze moest tot twee keer naar iemand bellen omdat een of andere code op een van die papiertjes geen resultaat gaf in het computerprogramma. Ik moest dan op de keerzijde voor ontvangst tekenen en had eindelijk mijn Key Card beet.

    03.03.2015: Allez, 't is lang geleden, ze moeten nog eens "actie voeren"... Het Autonoom Syndicaat van Treinbestuurders (ASTB) heeft maandag een stakingsaanzegging ingediend voor 31 maart en 1 april. De vakbond dreigt ook met een actie in Brussel-Zuid op 18 maart. Dat bevestigt de kleine spoorbond dinsdag. Het ASTB vertegenwoordigt zowat een derde van de 3.800 machinisten. Wat hebben de klanten hen nu weer misdaan? Niets, zo blijkt: de vakbond verwijt de directie van de NMBS onder meer het 'incoherente premiesysteem van de treinbestuurders' en vraagt ook bijvoorbeeld een aanpassing van de loonschalen. Een eerste actie volgt reeds op woensdag 18 maart. In het station Brussel-Zuid wordt dan een &ls

    15-07-2015 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Per(r)ongeluk
    21-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25e Hoppetocht, georganiseerd door Wsv De Hopbelletjes Opwijk (252)

    21.06.2015: In het Gemeenschapscentrum Hof ten Hemelrijk te Opwijk schreef ik me in voor 18 km en wandelde gezapig langs verharde en natuurlijke wegen, doortrok een Speelbos, stak onderweg de Steenweg naar Brussel twee keer over en hield een eerste keer pauze, na ruim 8 km gewandeld te hebben, in Mazenzele. Naar de volgende rustpost, in Droeshout, was het ongeveer 6 km ook over verharde en natuurlijke wegen en door een bos. Nadien waren het nog 4 km terug naar Opwijk, met, dichtbij de eindmeet, een gratis bevoorrading met Affligem of een frisdrank, ik koos dat laatste.

    Het begon bewolkt maar op de duur kwam de zon er toch door en het werd wat warmer. Mijn foto's staan hier: https://plus.google.com/photos/108649380961745882201/albums/6162897668853395281

    21-06-2015 om 20:44 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    14-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.30e Breugheltocht - Wisselbekertocht, georganiseerd door De Trekplosters Zellik-Asse

    14.06.2015: Ik parkeerde enkele 100 m van 't Cultureel Centrum Den Horinck en omdat ik toch al vroeg was, schreef ik me in voor 20 km. Die leidde mij over verharde en natuurlijke wegen en paden, en met een brug over de E40, via de kerk van Sint-Bavo naar die van Bekkerzeel (nabij de rustpost), gewijd aan Sint-Godardus. De tweede rustpost was in hoeve Piemont, ik waande mij al in Jutland.  Tijdens de HVV van begin juli zijn zo goed als alle rustposten op een boerderij. De terugweg ging langs Relegem, een deelgemeente van Asse, een groot industrieterrein, Broekooi en een vijvertje met eendjes, kikkers en puiten.

    Het was een leuke, rustige en propere (= geen modder op de bospaden en veldwegen) tocht bij zomers weer.

    De foto's met een nieuw fototoestel zijn hier: https://plus.google.com/photos/108649380961745882201/albums/6160312153089221233

    14-06-2015 om 21:22 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    07-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.24e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw

    07.06.2015: Ik schreef me daar (= Zaal Edele Brabant in Strijland, deelgemeente van Gooik) in voor de omloop van 15 km dat er ietsjes minder was. Deze omloop ging meteen het centrum uit richting Neigem, maar wel via overwegend verharde (geasfalteerde) wegen, meer dan ik van de Heidetochten gewend ben. De rustpost in Neigem is me zeer bekend, medio september zal ik er zelf medewerkster zijn tijdens de Neigembostocht (normaal gezien met elektronische inschrijving, dat is toch aangevraagd bij de federatie). Mijn ice tea was bijna op toen Albert & Paul de zaal binnen kwamen, eerstgenoemde trakteerde me meteen op een tweede frisdrank. Zij vergezelden mij nadien terug naar Gooik-Strijland, ditmaal met veel meer onverharde paden en wegen, wat dan anderzijds (maar dat kan de club niet verhelpen) de confrontatie met mountainbikers met zich meebracht, en die tweewielers denken dat ze echt overal voorrang hebben.

    Het weer was lekker zonnig en niet te warm (niet zoals vorige vrijdag, toen we tropische temperaturen hadden). Ik heb nog altijd geen nieuw fototoestel maar op de site van Etienne zijn er reeds enkele in hun fotoalbum gelinkt.

    07-06-2015 om 20:07 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    01-06-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, Karlsruher SC - HSV (terugwedstrijd barrage)

    01.06.2015: Karlsruher SC - HSV : 1-1 (1-2n.v.)

    HSV BLIJFT (nog steeds) IN EERSTE KLASSE!!!    

    Man van de wedstrijd: Marcelo Diaz!!! Alsook René Adler die een penalty stopte en Nicolai Müller die de tweede goal scoorde. Verder zeer content ben ik van Diekmeier, Olic, Holtby.

    Het ging HSV precies beter af dan vorige donderdag, er waren meer doelkansen voor de bezoekers (Olic en Lasogga) maar 't waren de gastheren die, pas in de 78ste minuut op voorsprong kwam, door Yabo. De minuten tikten weg, HSV drukte eindelijk meer en meer op de Karlsruhse verdediging en eindelijk, in de laatste officiële minuut, mocht Diaz (die een eerder bijna gemaakt doelpunt van Karlsruhe op de lijn verhinderde) een vrije trap nemen (Van der Vaart stond ook klaar), en nam die met een fraaie lob.  Er werden nog enkele extra minuten gespeeld, maar er vielen geen doelpunten meer, dus de arbiter floot af voor enkele minuten rust en verzorging alvorens de verlenging te beginnen (zo moest Lasogga een rugmassage krijgen en toonde zijn blote kont ).

    Die verlenging begon een beetje zoals de eigenlijke wedstrijd, net alsof HSV naar de elfmeters ging, maar bij Karlsruhe moeten ze ook stilaan vermoeid geworden zijn, ook bij hen waren de 3 vervangingen al doorgevoerd. Met het verstrijken van de tijd beseften de bezoekers dat een doelpunt aan de verkeerde kant van 't plein rap gevallen kan zijn en dat het beter is zelf te scoren. Dat deed Müller dan ook in de 115ste minuut, nadat hij de bal kreeg van Reis die, samen met Stieber, de thuisverdediging uit elkaar haalden.  Net voor affluiten kreeg Karlsruhe nog een penalty omdat de bal tegen de elleboog van Djourou wegkaatste. Het was dan de beurt aan Adler om zich tot held van de ploeg en alle supporters te kronen door de bal buiten doel te werken. Karlsruhe mocht nog de hoekschop nemen, maar die bleef zonder resultaat en scheidsrechter Gräfe floot af.

    Na het doelpunt van Karlsruhe kregen de stewards achter de goal met de HSV-supporters in de tribune versterking van de politie in vol ornaat, maar ik denk niet dat ze (veel) werk hadden. Integendeel, Müller liep naar de supporters (enkelen hadden de neutrale zone voor de tribune al bereikt) tussen de agenten door om met hen zijn doelpunt en het behoud te vieren.  Na 122 minuten zweten begonnen de spelers, enkele stafleden en de trainer te vieren met de supporters gelijk zotten.

    Labbadia stelde de volgende spelers op: Adler - Diekmeier, Djourou, Rajkovic, Ostrzolek - Diaz, Van der Vaart - Olic (77' N. Müller), Holtby (67' Stieber), Ilicevic (86' Cléber) - Lasogga.

    Betweters (Sport1) en jaloezeriken (W. Bremen) zijn hiermee lekker een grote neus gezet. Maar dat ze dit, verdorie, nooit meer doen, hé!  Vorige zaterdag was al een KSC-supporter met een hartaanval weggevoerd (volgens de site van HSV werd hij met succes geopereerd, hopelijk heeft hij nu geen tweede aanval gekregen...).

    01-06-2015 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    29-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, HSV - Karlsruher SC (heenwedstrijd barrage)

    28.05.2015: HSV - Karlsruher SC: 1-1

    Ze moeten toch een beetje opletten dat er geen HSV-fans met pacemakers last krijgen van het hart... Al in de vierde minuut belandde de bal van op de linkervoet van Hennings langs de paal in doel. Met zo'n droomstart speelden de bezoekers als een eersteklasser en deed de gastheren de duvel aan. Met een 0-1 achterstand gingen de spelers naar de kleedkamers. De tweede helft was pas 7 minuten bezig toen Adler twee keer veel geluk had met de preciese omvang van zijn doel: eerst nagelde Torres (niet de Fernando van Chelsea ) de bal van op 11 m aan de dwarslat, de tweede poging van twee keer zo ver door Nazarov knalde eveneens tegen de dwarslat, en zo buiten. De Hamburgers vonden lange tijd geen gat in de verdediging van Karlsruhe, maar eindelijk: Ilicevic zorgde in de 73ste minuut met zijn gelijkmaker voor hoop op de terugwedstrijd, komende maandag reeds om 19 uur (ik hoop dat de NMBS zich gedraagt). Wat ook mij opviel: toen Olic vervangen werd, door Beister, spurtte hij haast het veld af, terwijl de meesten toch eerder sloffen, dik tegen hun zin dat ze vervangen werden. Het stadion was overigens bijna uitverkocht: 56.615 toeschouwers.

    Labbadia stelde de volgende spelers op (sommigen voor de laatste keer dit verlengd seizoen): Adler - Westermann (56' Diekmeier), Djourou, Rajkovic, Ostrzolek - Kacar, Diaz - Olic (89' Beister), Holtby (69' Stieber), Ilicevic - Lasogga.

    29-05-2015 om 20:29 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    25-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.5e Gaverswandeling - Priortrofee, georganiseerd door Padstappers Geraardsbergen vzw

    25.05.2015: Schendelbeke is een niet zo grote gemeente met weinig parkeerplaats dus schonk ik de NMBS 440 EUR voor een weekendbiljet en schreef me in voor de 16 km (die er ietsjes minder was). Deze leidde mij over vooral natuurlijke paden door het Moenebroek en langs het station naar de rustpost in Idegem. Daar dronk ik een ice tea want het was leuk en dorstig wandelweer. Ik maakte dan een lus van zo'n 5 km zonder visuele opvallers maar over een plankenpad van ongeveer 1 km. Terug in Idegem praatte ik met enkele bekenden maar dronk er niet want de Mystic kriekbier wachtte op mij nabij de Gavers. Dat natuurrijk recreatiedomein bereikte ik met een handbediende overzet, en wandelde er een uurtje later weer uit om die kriek te proeven, en intussen met twee Sportvrienden kletsend. Een krappe kilometer verder was de startplaats. Ik verorberde daar een flinke portie frietjes met twee curryworsten en spoelde dat door een fris wit wijntje.

    Daar mijn fototoestel in Hamburg de geest gaf (de lens wil er niet meer uit) heb ik geen foto's kunnen nemen, maar ik vermoed dat Egmonter Etienne wel links naar zijn, Nelly's of andermans fotoalbums zal leggen op hun website. Het weer was dus leuk met hoogstens lichte bewolking, zonnig en geschikt om in T-shirt te wandelen.

    25-05-2015 om 20:45 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    24-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, HSV - Schalke 04

    23.05.2015: HSV - Schalke 04: 2-0

    Vooraf verteld: het boeken van een hotelkamer ging deze keer niet van een leien dakje. De kamers aan Booking.com ter beschikking gesteld, waren allemaal volzet, dus boekte ik via de toeristische dienst van Hamburg, wat betekende dat ik een voorschot moest betalen, en nadien ook het restbedrag, terwijl je bij boeking met Booking.com in het hotel zelf betaalt. Dit hotel, Mercure am Volkspark****, ligt wel binnen wandelafstand van ongeveer een half uurtje van het stadion. Hier logeerden ook veel Schalke-fans, hoewel het voor hen toch ongeveer maar half zo ver was als voor mij.

    Dat stadion was uitverkocht (hoewel hier en daar een zitje vrij was) en de file bij de stewards (toen hoorde ik Engels spreken, Celtic-supporters die HSV kwamen aanmoedigen?) en voor het laten scannen van de kaart was lang, ik zat wel mooi op tijd neer want de spelers hadden zich net opgewarmd en Lotto King Karl ging de supporters in de noordtribune opwarmen (voor zover dat nodig was, natuurlijk ). En dan was het eindelijk zover, de match van de waarheid was begonnen. Er waren kansen langs beide zijden, zoals voor Rudnevs enerzijds (die al in de 27ste minuut Lasogga kwam vervangen, deze had zijn schouder bezeerd), en Huntelaar anderzijds. Maar de eerste helft eindigde zonder doelpunten, er werden geen extra minuten gepresteerd. Tijdens de pauze werden supporters in beeld gebracht, vooral in de noordtribune, maar ineens herkende ik mijn eigen hoofd.  Ik wuifde eens, en vormde dan een ruit met mijn wijsvingers en duimen (toppen van wijsvingers tegen elkaar en 't zelfde met de duimen).

    In de tweede helft trok Schalke meteen in de aanval, maar Adler behoedde zijn ploeg voor een achterstand. In de 49ste minuut ging vooral de noordtribune uit het dak: een hoekschop van Ilicevic belandde bij Djourou en deze gaf de bal (met zijn hiel) door aan Olic, die niet twijfelde en meteen de bal in doel joeg.  Negen minuten later was 't weer prijs: Holtby versierde een vrije trap, die hij zelf tot voor het doel bracht, waar Rajkovic een gat in de lucht sprong en de bal binnen kopte.  Nog een half uurtje stand houden!!! In de 83ste minuut kroonde Adler zich ook tot held van de dag, na een blackout van Rajkovic (), wiens terugspeelbal precies in de voeten van (ex-HSV-speler) Choupo-Moting belandde, was Adler al in de wind gezet, maar hij keerde zich rap om en kreeg nog net zijn lange vingers (letterlijk, hé ) tegen de bal die hij uit zijn doel hield. Hij oogste daarmee bij de fans evenveel gejuich als Olic en ... Rajkovic bij hun doelpunten.  Ook nu werden geen extra minuten meer gespeeld dus floot ref Welz op tijd af en steeg opnieuw een luid gejuich op. De spelers gingen de fans groeten, allez, die in de west- en (natuurlijk) de noordtribune, maar de oosttribune (waar ik zat) werd weer eens genegeerd, behalve door Djourou die ons enkele minuten lang bedankte voor onze steun. Top, Johan! De Schalke-spelers daarentegen werden weer uitgejouwd door hun fans in 't hoekje tussen de west- en de zuidtribune, al weet ik niet waarom want hun team speelt volgend seizoen Europees (al moet het wel eerst naar de voorronde). Dit was nu wel de laatste keer dat ik naar de Imtech Arena ga. Ha ja, volgend seizoen heet het weer Volksparkstadion.  Nog tijdens mijn heenreis hoorde ik op de radio (NDR) dat er veel politie zou aanwezig zijn. Daarover was ik verbaasd, want ik wist niet dat het een risicomatch was. Verwachtte men problemen voor het bestuur mocht HSV niet gewonnen hebben? Of verwachtten ze problemen met Schalke-fans (die na de wedstrijd hun spelers uitjouwden)? Traditioneel hebben, voor zover ik weet, HSV-fans geen ruzie met Schalke-fans (wel met Bremen, en die van Schalke met BVB Dortmund). Ik denk niet dat de politie veel werk had want HSV won en Schalke speelt de Europa League, of toch zeker de voorronde.

    We degraderen dus niet rechtstreeks (dat doen SC Freiburg in 't Zwarte Woud en SC Paderborn, voor deze geldt dus "Kerekewere") maar moeten toch twee barragewedstrijden (in 't Duits: Relegationsspiele) spelen, en wel eerst thuis, op donderdag 28 mei, tegen SC Karlsruhe, de terugwedstrijd is op maandag 1 juni, en dit omdat Stuttgart won; had Paderborn toch een gelijkspel gehaald, dan moest Stuttgart barragematchen spelen.

    Labbadia stelde de volgende spelers op: Adler - Westermann (82' Diekmeier), Djourou, Rajkovic, Ostrzolek - Kacar, Diaz - Holtby, Ilicevic, Olic (87' Jiracek) - Lasogga (27' Rudnevs).

    Mijn foto's staan hier, maar alleen die in 't stadion, want nadien wou de lens er niet meer uit komen, en die van de GSM krijg ik niet op de PC geladen (misschien later?): https://plus.google.com/photos/108649380961745882201/albums/6152493444525828289?hl=nl

    24-05-2015 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    17-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.28e Lentetocht, georganiseerd door Wsv Land van Rhode vzw

    17.05.2015: Ik parkeerde op het marktplein en schreef me in parochiecentrum Sint-Michaël in voor de omloop van 18 km, die er 19,7 waren en die me leidden langs vooral natuurlijke wegen naar Oombergen (waar ik afgelopen donderdag al eens was ). Daar wandelde ik een lus alvorens, na een tweede stempel, terug te keren. Het was een mooie, natuurrijke tocht, helaas wat verstoord door mountainbikers wier omloop hier en daar gelijk liepen en die dachten dat zij onvoorwaardelijke voorrang hebben. Er bleken 35 Sportvrienden een inschrijvingskaart gekocht te hebben.

    Het weer was leuk, lichtbewolkt, soms zonnig en met een aangename temperatuur. Mijn foto's staan hier: https://plus.google.com/photos/108649380961745882201/albums/6149915885190989345

    17-05-2015 om 21:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    16-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, VfB Stuttgart - HSV

    16.05.2015: VfB Stuttgart - HSV: 2-1

    Nochtans was HSV goed begonnen want in de 12de minuut scoorde Kacar reeds.  Misschien scoorde hij te vroeg in de wedstrijd (de vorige matches scoorde hij in de laatste minuten) want Stuttgart schoot wakker, en bleef wakker. Met als resultaat twee doelpunten in acht minuten door Gentner en Harnik. Dat de score niet hoger uitviel, was te danken aan Adler, af en toe geholpen door een verdediger. Gezien beide ploegen tegen de degradatie streden, werd de atmosfeer binnen de lijnen steeds grimmiger, en dat resulteerde in enkele gele kaarten, zoals voor Van der Vaart, die volgende week tegen Schalke dus niet mag meedoen.

    Mathematisch is het nog altijd mogelijk dat HSV, zelfs zonder barragewedstrijden, in eerste blijft, op voorwaarde dat ze zelf wint en dat de concurrenten gelijk spelen, want dat zijn allemaal wedstrijden tegen degradatie...

    Labbadia stelde de volgende spelers op: Adler - Westermann, Djourou (90' Holtby), Rajkovic, Ostrzolek - Van der Vaart, Kacar - Ilicevic, Olic, Jansen (64' Stieber) - Lasogga (58' Rudnevs).

    16-05-2015 om 20:03 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    14-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21e Egmonttocht - 19e Wisselbekertocht, georganiseerd door Wsv Egmont Zottegem vzw

    14.05.2015: 't Is Hemelvaart, dus Wsv Egmont Zottegem vzw organiseert zijn wisselbekertocht. Op de parking van Feestzaal Bevegemse Vijvers is nog plaats genoeg, en binnen ook. Ik schreef me in voor 18 km en die leidde mij net naast Breivelde naar Leeuwergem waar ik eerst mijn kaart laat afstempelen en kort nadien de zeer lange oprit naar het kasteel volg. Enfin, "oprit", die veldweg ging nog verder. En ik ook, naar Oombergen voor de tweede stempel. De terugweg naar Bevegem verliep op het einde door het domein Breivelde, met het restaurant en met ook enkele vijvers.

    Ik denk dat zowat heel Zottegem en omstreken gebetoneerd en geasfalteerd is, wellicht ten behoeve van de landbouwvoertuigen en de wielertoeristen (al heb ik niet veel van hen gezien). Het was dus een zeer propere, wegens geen modder, tocht. Het weer viel ook me, al was het minder warm dan vorige zondag. Mijn foto's staan hier: https://plus.google.com/photos/108649380961745882201/albums/6148792282973181201?hl=nl

    14-05-2015 om 20:36 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    10-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bruxelles en mai, georganiseerd door La Bruegelienne

    10.05.2015: Nadat ik mijn auto een paar straten verder geparkeerd had, schreef ik me in voor 16 km, en Carine, die ik op weg van auto naar feestzaal St.-Julien toevallig tegen kwam, voor 42 km. We vertrokken dan samen langs enkele straten (dat is onvermijdelijk als je van de bebouwde kom vertrekt), een fiets- en wandelpad en het metrostation Demey, naar Park Seny, waar zwanen, eenden en zelfs een reiger vertoefden. Van daar ging het vlot naar het Zoniënwoud waar we eerst nog ongeveer een uur wandelden alvorens de rustpost te bereiken. Deze was ingericht in een boschalet, en al van zekere afstand herkende ik Josef uit München, in gesprek met een mij totaal onbekende Duitser, waar was Doris? Carine trakteerde ons op een warme chocomelk (echte, niet met poeder gemaakt!), intussen begroette ik Micheline. Omdat het mooi weer was, gingen Carine en ik onze choco buiten opdrinken, intussen was Doris ook opgedoken, en ze vertelde van hun wandeplannen (o.a. Parijs-Tubize, binnen twee weken, hun vierde deelname), even later gingen zij verder op hun tocht van 42 km, Carine en ik gingen op een rustieke bank zitten. Na een sanitaire pause gingen wij elk ons weegs verder, want ik ging dus terug naar Oudergem. Dat was dan weer ongeveer een uur door het Zoniënwoud. Eens er terug uit, ging het langs de openbare weg naar de Waversesteenweg, die ik overstak om een wandel- en fietspad te volgen, zodat ik een stuk hetzelfde pad volgende die ik eerder met Carine bewandelde, maar dan natuurlijk in de tegenovergestelde richting. En zo kwam ik weer vlot in de feestzaal terecht waar ik mijn boekje liet afstempelen.

    Het was een mooie en propere (ook in het woud moest er niet per sé door de modder geploeterd worden) tocht, het weer was zonnig en helemaal niet koud. Mijn foto's staan hier: https://plus.google.com/photos/108649380961745882201/albums/6147311268505749233/6147311270289191298

    10-05-2015 om 20:28 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    09-05-2015
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger SV: Seizoen 2014-2015, HSV - SC Freiburg

    08.05.2015: HSV - SC Freiburg: 1-1

    De direkte concurrent uit de Breisgau (en 't Zwarte Woud) maakte het HSV met een sterke pretstatie moeilijk om de gaten in de compacte verdediging te vinden (af en toe lukte het, maar niet helemaal). Van hun kant waren de gasten steeds gevaarlijk en dat resulteerde in het doelpunt van Mehmedi in de 25ste minuut (Djourou liet 'm lopen). Na de pauze deed de thuisploeg nog meer zijn best maar moest tot de laatste minuut (thuissupporters waren 't stadion al aan 't verlaten) wachten eer de held van vorige week, Kacar, de gelijkmaker scoorde (met het hoofd). Er was gemopper van gastspelers omdat Kacar met zijn arm een tegenspeler tegenhield, maar een terechte penalty na een fout op Ostrzolek werd ook niet gegeven. Het stadion was overigens uitverkocht, dus de supporters uit 't Zwarte Woud zullen een alternatief gevonden hebben (op een werkdag!!!) om ondanks de staking van de treinmachinisten, in Hamburg te geraken.

    Labadia stelde de volgende spelers op: AdlerWestermann, Djourou, Rajkovic, Ostrzolek (78' Rudnevs) - Van der Vaart, Kacar - Stieber (86' Beister), Holtby (57' Jansen), Olic - Lasogga.

    09-05-2015 om 20:31 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein


    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per maand
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 11--0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!