Over mijzelf
Ik ben Helga
Ik ben een vrouw en woon in Denderleeuw (Belgie/Vlaanderen) en mijn beroep is secretaresse (tegenwoordig heet dat assistant...).
Ik ben geboren op 24/07/1960 en ben nu dus 63 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Wandelen, reizen, lezen, computeren, en ik volg graag voetbal- en wielerwedstrijden.
Deze profielfoto is genomen in Chileens Patagonië.
Foto
Categorieën
  • Denderleeuw (6)
  • Eendracht Aalst (266)
  • Hamburger SportVerein (300)
  • Pelgrimtocht Santiago de Compostela (12)
  • Per(r)ongeluk (18)
  • Reisduif (21)
  • Vichte-Dhron (1)
  • Wandelen (388)
  • Inhoud blog
  • 27e Heidetochten, georganiseerd door De Heidetochten Kester-Gooik vzw
  • 31e Lentetocht, georganiseerd door WSV Land van Rhode vzw
  • Sinksentocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem vzw
  • SC Eendracht Aalst: Seizoen 2018-2019
  • Bezoek aan Hamburg, mei 2018
    Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     
    Mijn favorieten
  • seniorennet.be
  • Helga's fotoalbums1
  • Helga's fotoalbums2
  • WSV De Sportvrienden vzw
  • Aktivia, de wandelfederatie
  • Marching, de elektronische wandelagenda
  • Website van Etienne & Nelly
    Zoeken in blog

    Foto
    goegestapt

    27-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2010-2011, HSV-VfB Stuttgart

    27.11.2010: HSV-VfB Stuttgart: 4-2

    Terug van shopping zie ik bij LiveTicker dat HSV in de 34ste minuut weer op winst staat door Pitroipa, nadat Trochowski  - al na 3 minuten ! - de openingstreffer scoorde en zes minuten later ene Marica tegen scoorde. En terwijl ik zit te tikken, scoort Petric voor 3-1. Allez, ze zijn weer op 't goeie spoor, dat ze zo maar voort doen. Dan wel na de pauze. Het doelpunt van Trochowski kwam als volgt tot stand: eerst stuurde Torun Pitroipa op reis, die trapte de bal echter naar de keeper (dat had al een doelpunt moeten geweest zijn). De daarop volgende hoekschop kan Stuttgart nicht echt wegwerken, weer Torun kreeg de bal in de 16 bij Trochowksi, die met een goeie trap beneden rechts raak trof. Een paar minuten later had het al 2-0 kunnen staan: Zé Roberto zette zich op de linker kant tot in de 16 door, zijn diagonale pas miste Pitroipa in het midden nipt. Dat doelpunt van Stuttgart mocht Tesche misschien op zijn rekening zetten: een corner kopte Marica aan de eerste paal ongehinderd binnen. Na bijna een half uur spelen was het dus de beurt aan Pitroipa: Zé Roberto liep diagonaal naar het penaltygebied. Over Jarolim heen landde de bal bij hem, die van rechts komende vol gevoel over de uitkomende VfB-keeper scoorde. Zeven minuten later heeft Petric misschien weer zijn denkbeeldige pijl afgeschoten: Torun, met zijn tweede voorzet, steekt pirma naar Petric door, die met de zijkant van de voet aan de keeper voorbij cirkelt en 30 centimeter voor de lijn binnenschuift. Intussen had de schutter van Stuttgart al twee gele kaarten gezien en moest naar de douches, en dat was eigenlijk stom van hem, hij moest op tijd stoppen van mopperen nadat Niedermeier geel kreeg omdat hij Petric in de middencirkel neergehaald had en daarvoor de gele kaart kreeg te zien. Daarom bekloeg Marica zich bij de scheidsrechter en die trok weer geel. Omdat Marica zijn bebber niet kon houden, werd hij dus het veld afgestuurd. 

    Amai, ze staan pas weer op 't veld en Stuttgart scoort al. Tesche speelt te slecht op Jarolim, die te zwak op Zé Roberto, Westermann wordt door Harnik omvergelopen en Rost moet de 1 tegen 1-situatie ophelderen. Maar de counter schiet Gentner in het lege doel. Met nog een half uur te spelen mag Van Nistelrooy ook meedoen, Son moet naar de bank. Intussen had Trochowski zijn specialiteit gemist: een vrije trap net over getrapt. 't Was te peinzen: de joker is getrokken en 't staat al 4-2. Petric passt optimaal in de loop van Van Nistelrooy en die lobt over de uitgelopen Ulreich in doel. Op 11 minuten van het officiële einde scoort Stuttgart, maar het doelpunt wordt niet erkend want Pitroipa wordt gehinderd. De koppen in de tribunes zijn geteld: 53.055, dat zit daar dus zo goed als vol aan 't Volkspark. Het is bijna 5-2 geweest: Zé Roberto zet zich op de linker flank door, zijn lob naar de tweede post kopt Pitroipa echter nipt voorbij. Ben-Hatira komt dan Torun vervangen. Nadien krijgt Petric nog een kans doch zijn lob belandt net naast het doel. Met zelfs 3' extra te spelen, gebeurt er niets meer en HSV heeft eindelijk nog eens gewonnen.

    Overigens is HSV als volgt gestart: Rost, Westermann, Zé Roberto, Petric, Tesche, Jarolim, Trochowski, Demel, Pitroipa, Torun en Son; op de bank Drobny, Guerrero, Choupo-Moting, Van Nistelrooy, Rincón, Ben-Hatira en Besic. Wij zeggen dus "welkom terug" aan Frank en Ruud.

    27-11-2010 om 17:24 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    21-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.21.11.2010 - Kaffeegieterstocht, georganiseerd door W.S.V. De Sportvrienden v.z.w. (087)

    De start is officieel in de Marching aangekondigd om 8 uur 's morgens, maar toen ik om zowat zeven uur stationeerde voor de zijingang van café en zaal De Vrede, waren er al wandelaars paraat om te starten. Ik installeerde dus mijn mobiel secretariaat en parkeerde mijn auto dan op het Dorp, want in de Fonteinstraat mag niet geparkeerd worden. Ik had het de hele dag behoorlijk tot zwaar druk, gelukkig was Paul uit Kerksken er om mij te helpen. Het duurde tot half elf eer ik de eerste tussentijdse telling kon doen. Tot zolang hield ik mij onledig met (nieuwe) lidkaarten en adresklevers. We hadden vier nieuwe leden en eentje die na een jaar afwezigheid opnieuw een kaart kocht, allen hartelijk welkom ! In de namiddag kreeg ik problemen met de printer, niet alleen omdat de inkt op was (ik had alleen een reserve kleurenpatroon mee, geen zwart) maar ook omdat de printer gewoon tijdelijk niet reageerde op mijn opdrachten. Tevens viel de connectie met internet al eens weg, blijkbaar moet men constant op het internet "bewegen" om aangesloten te blijven (het gaat om een USB-stick dat me toegang tot internet geeft). Eens 16 uur werd het al wat rustiger, had ik de uitslag al klaar en een uur later maakte ik de kassa op. Nadien mocht ik die nog een paar keer aanpassen, omdat nog enkele leden kwamen betalen voor volgend jaar. Ondanks de drukte permitteerde ik me twee pauzes met mijn beste vrienden, Annemie en Mark.

    Na de opruimingswerken kaartten we (bestuursleden plus Nicole, echtgenote van Tony en tante van Bruno) nog wat na in het café zelf, en zo hoorde ik vertellen over de bijzondere ontvangst die de Heikneuters uit Genk kregen. Hun voorzitter had vooraf al contact opgenomen met Herman (telefonisch) en mezelf (per brief) om hun komst met 30 leden aan te kondigen. De chauffeur volgde keurig de MARS-pijlen maar de onderdoorgang onder de sporen was te laag voor hun bus. De chauffeur belde dan net naar Herman terwijl een politiepatrouille passeerde. De vertegenwoordiger van het wettelijk gezag vroeg wat het probleem was, en na uitleg van de chauffeur, zette de agent zijn zwaailicht op en excorteerde de bus tot aan het Dorp, waar de wandelaars uitstapten, en verder tot de parking van het Florent Beeckmanstadion. Intussen wist onze geüniformeerde vriend dat de bus in de namiddag naar Aalst zou rijden met de geïnteresseerde wandelaars (enkele anderen volgden de langste omloop, 24 km), en hij legde de chauffeur omstandig en duidelijk uit hoe hij vlot in Aalst zou geraken. Nadien, natuurlijk, werden de andere wandelaars opgehaald, en zo kende Herman het verhaal over het bijzondere onthaal in Denderleeuw. Herman was trouwens de wandelaars in hun bus nog eens gaan danken voor hun opkomst. Een tegenbezoek wordt natuurlijk in het vooruitzicht gesteld. Er waren overigens ruim 600 wandelaars opgedaagd, en ze waren blijkbaar verheugd over de omlopen (geen modder tenzij je er gaat naar zoeken, en toch veel natuur).

    21-11-2010 om 20:42 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    20-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2010-2011, Hannover 96-HSV

    20.11.2010Hannover 96-HSV: 3-2

    Terwijl ik meehielp de wandeltocht van morgen voor te bereiden, verloor HSV dus nipt met twee doelpunten van Son. De ploeg van trainer Veh geraakte na een ongelukkige afweeraktie van Besic in de 39ste minuut door Stindl op achterstand. Nog voor de pauze scoorde Son de gelijkmaker in de 40ste minuut. Voor de tussentijdse 1-2-voorsprong van HSV was dus opnieuw Son verantwoordelijk (54ste minuut). Doch slechts 5 minuten later zorgde Schulz de gelijkmaker en de ingevallen Hanke voor de zege. HSV staat dus net nog in de linker helft van de tabel.

    18.11.2010: Slecht nieuws van 't HSV-front, deze keer, tijdens de gewonnen interland van Oranje tegen Turkije liep Mathijsen een zware enkelblessure op. Op donderdagmorgen was hij het het vliegtuig en zijn voet in het gips naar Hamburg teruggekeerd. Een eerste precies onderzoek gaf nog geen diagnose, maar hij zal wel lang moeten gemist worden. In een andere interland won Kroatië met Petric van Malta (maar hij scoorde niet, speelde de eerste 60'), en Pitroipa scoorde voor zijn land, Burkina Fasso, tegen Guinea (2-1). Westermann en de andere Duitsers speelden 0-0 tegen Zweden, dat erg defensief voor de dag kwam. Bosnië-Hercegovina won met 3-2 tegen Slowakei en Besic, die zijn entrée vierde bij het A-Team, werd in de 79' het veld opgestuurd. Demel en zijn collega's van Ivoorkust verloren met 3-1 in Polen, hij speelde de hele wedstrijd mee. En de Belgen wonnen in Rusland van het nationale team geleid door Dick Advocaat. De twee doelpunten waren van Lukaku en aan de beelden te zien heeft Advocaat nog wat werk met zijn verdediging.

    16.11.2010: Goed nieuws van 't HSV-front, terwijl Westermann vertrokken is met Löw en de nationale compagnie, zijn drie belangrijke spelers volop aan 't trainen. Het weerzien van de supporters in het stadion met Rost, Elia en Van Nistelrooy is zeer nakend. Van de keeper en de Nederlander is het nog niet erg zeker of ze er zaterdag al bij zijn, maar van Elia lijkt het wel een uitgemaakte zaak. Gacar daarentegen moet eerst genezen van zijn peesverrekking in de enkel.

    20-11-2010 om 19:14 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    12-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2010-2011, Bor. Dortmund-HSV

    12.11.2010: Bor. Dortmund-HSV: 2-0

    Ze zullen er eens aan beginnen, zie, en wel in deze opstelling: Drobny, Westermann, Mathijsen, Zé Roberto, Guerrero, Petric, Jarolim, Trochowski, Demel, Pitroipa en Kacar; op de bank zitten Mickel, Tesche, Choupo-Moting, Rincón, Ben-Hatira, Besic en Son. Van de 80.720 toeschouwers zijn er 6000 die voor HSV supporteren. De thuisploeg, tevens tijdelijk leider van het klassement, vliegt er meteen in, de Hamburgse verdediging zal bij de pinken moeten zijn. Subiet krijgt HSV een vrije trap omdat Guerrero door Piszczek ten val gebracht wordt, maar 't brengt niets op. In de 20ste minuut krijgt Dortmund een hoekschop maar Drobny kan het gevaar weren. Een beetje later begint Pitroipa aan zijn eerste solo en overklast Piszczek in het middenveld. Die kan zich alleen met vasthouden weren, maar ziet daarvoor geen gele kaart. Na een tweekamp met Bender blijft Kacar liggen en houdt zijn enkel vast, hij moet deze omgeslagen hebben, en wordt eerst buiten de lijnen behandeld, maar het helpt niet en hij wordt vervangen door Rincón. Trochowski past naar Petric, maar deze kan de bal kort voor de doellijn enkel nog op de BVB-keeper terugspelen. Hij gokte wellicht op een hoekschop. Aan de overkant wordt Kagawa in het strafschopgebied gestuurd, Westermann haalt de bal net voor de Japanse voeten, Drobny kan zo aannemen en uitspelen. Er volgt nog een kans voor de thuisploeg: Schmelzer loopt van Guerrero weg en past messcherp in het strafschopgebied, daar loopt Götze naar de bal en trapt van op zes meter naast de paal. Zé Robero vloert Götze kort voor het strafschopgebied. De scheidsrechter laat begaan en de BVB-trainer loopt te sakkeren aan de rand van het veld. De flank van Pitroipa kan Petric niet meer in doel werken, enkel maar naar boven koppen. De LiveTicker-schrijver wenst hem nog een paar centimeter groter, met zijn reeds 1m84. En daarop fluit de scheidsrechter voor de pauze.

    Enkele minuten na de rust is 't al van dat: Bender komt via de linkerkant, zijn dwarspas in het strafschopgebied schiet Kagawa van op 11 meter binnen, Drobny kan er niet aan. Rincón wendt een pas van Sahin met de hand af, Dortmund krijgt een vrije trap, maar Drobny weert die goed af. Dortmund blijft de Hamburgse afweer bestoken. Westermann begint zich dan met de aanval van HSV te moeien, maar zijn dubbelpas met Rincón eindigt in de handen van de thuiskeeper. Een vrije trap van Trochowski brengt ook niets op. Kagawa wordt op reis gestuurd, staat echter buitenspel. Maar in plaats van zijn aanval te stoppen, trapt hij de bal in het net. In 99% van de keren ziet iemand de gele kaart, hier niet. Dat schijnt de bonus voor klassementsleiders te zijn. Dat heeft Rincón nog al meegemaakt: iemand komen vervangen en zelf dan weer vervangen worden, deze keer door Son. Die staat net tussen de lijnen en toont al wat hij kan: hij zet zich op de linkerkant door en schiet meteen. De bal wordt nog afgeleid en neemt Weidenfeller bijna op de verkeerde voet. En hij blijft proberen: hij speelt drie tegenspelers uit, maar wordt in het laatste ogenblik gehinderd bij het scoren. Het doelpunt valt echter aan de verkeerde kant. Kagawa leidt de counter in, waarbij hij Götze over de rechter kant stuurt. Die lobt kort voor Drobny naar de tweede paal, daar speelt Großkreutz terug naar Barrios en die heeft maar binnen te schuiven van op drie meter. Pitroipa gaat er nog eens voor, zijn boterzachte flank kopt Petric nipt over. Nog zowat een kwartier te spelen. Kuba schiet een vrije trap van op 25 meter meteen naar doel. De bal wijkt nog af en landt zo bijna op het hoofd van Bender, de weer energiek aanvalt. Maar de lijnrechter heeft zijn vlag geheven. De volgende flank kopt Barrios naar het HSV-doel maar Drobny weert af en Westermann ontzet dan kort voor de lijn. Nog een vijftal minuten. Demel moet dan plaats ruimen voor Besic. Met nog twee officiële minuten heeft HSV er geen zin meer in en tikt de bal rond. Guerrero probeert toch nog eens, van op 18 meter, maar de keeper heeft beet. En dan fluit de arbiter af. Met slechts twee uitgesproken kansen is het helaas verdiend dat HSV hier geen zege haalt.

    11.11.2010: Volgende week woensdag worden weer interlands afgehaspeld, en volgende HSV-spelers zijn van de partij: Westermann met Duitsland tegen Zweden, Mathijsen met Nederland tegen Turkije (dat zal een vriendenwedstrijd zijn). Petric knalt ze wellicht vlijtig binnen voor Kroatië tegen Malta. Kacar speelt met Servië tegen Bulgarije. Demel speelt met Ivoorkust tegen Polen. Burkina Faso test met Pitroipa in Frankrijk tegen Guinea en Besic speelt met Bosnië tegen Slovakije. Choupo-Moting doet niet mee voor Kameroen, maar is wel naar een trainingskamp in Vichy (Frankrijk) met zijn nationale collega's.

    12-11-2010 om 22:23 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    07-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.07.11.2010 - Singeltochten, georganiseerd door Singelwandelaars Strombeek-Bever (033)

    Ik kwam voorspoedig aan en schreef me in voor de 16 km. Langs vooral verharde wegen kwam ik algauw aan een eerste controle, want de wandelaars die voor 6 km kozen, volgden dezelfde weg en hadden dus ook recht op een pauze. Even later scheidden deze omlopen en ik ging verder naar Grimbergen, waar ik eerst een wijk door wandelde alvorens het “Museum voor de Oudere Technieken” te bereiken. Hier was ik al een paar keer eerder geweest tijdens een euraudax-wandeling, georganiseerd en geleid door de voorzitter van Euraudax België, Antoine. Op dit domein staan ook Guldendal en de ruïnes van het Prinsenkasteel, dat duidelijk gerestaureerd wordt. Van Grimbergen ging het naar Meise waar ik eerst de A12 moest oversteken via een fietsers- en voetgangersbrug. Wat verder kwam ik langs de ingang voor de Plantentuin, het was wel open, maar ik volgde de wegwijzertjes van de Singelwandelaars en die wezen langs de afsluiting, toch kon ik op zeker moment een geslaagde foto van de grote serre maken. Wat later kwam ik in Wemmel, een van de zes faciliteitengemeenten. Zo kwam ik langs de Sint-Servatiuskerk uit de 13de eeuw en een eind verder mocht ik door het park behorend aan het gemeentehuis dat in een kasteel gehuisvest is. In een school was de tweede rustpost voorzien en daar trof ik een paar Sportvrienden met wie ik het eens was dat het parcours tot dan behoorlijk verhard was. Wat later moesten we (ik vertrok eerder) een beetje anders denken want het pad in het Beverbos is behoorlijk modderrijk. Terugkerend naar Strombeek-Bever had ik een goed zicht op de Brusselse Ring en kon zelfs even de geur van koffie snuiven. Nog een oversteek per fietsers- en voetgangersbrug en een ruime 500 m verder was ik terug aan de Singel waar ik vanmorgen een inschrijvingskaart kocht.

     

    Het was een leuk, natuurrijk en rustig parcours, hoewel de eerste 11 km behoorlijk verhard waren, en het weer was best aangenaam voor november: droog en niet echt koud, alleen kwam de zon er niet door.


    Mijn fotoalbum staat hier: http://picasaweb.google.com/helgavds/Singeltochten10

    07-11-2010 om 20:42 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    06-11-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.06.11.2010 - Euraudax Zandbergen, georganiseerd door Euraudax Belgie (258)

    Ik kwam voorspoedig en ruim op tijd met Paul aan en we wachtten tot baankapitein en organisator Peter er aankwam, hij had blijkbaar een sleutel voor Café De Ster op ’t Dorp in Denderbelle. Wij waren dus de eersten maar gelukkig niet de laatsten. ;-)

    Om tien uur vertrokken we langs vooral verharde wegen maar ook over enkele modderige paden naar Baardegem waar we aan het oude station langs de Leirekensroute een eerste bevoorrading hadden met belegde boterhammen en erwtensoep. De Leirekensroute is een wandel- en fietspad dat Aalst met Londerzeel verbindt en 47 km lang is, het is helemaal geasfalteerd (in Wallonië asfalteren ze dergelijke paden enkel aan de kruispunten met kruisende straten). Dit was het langste wandelstukje van vandaag, tot aan de sporthal Faluintjes in Moorsel hadden we Peter gedurende 6,7 km te volgen, ook al over afwisselend verharde en onverharde wegen. In deze sportzaal, waar de kantine op de eerste verdieping ligt, hadden we een half uur om te verpozen. Daarna vertrokken we naar Wieze, waar in de Nieuwstraat Peter trakteerde met roomsoezen en witte wijn (frisdranken waren er ook), op de geboorte, al enige tijd geleden, van zijn zoontje. Proficiat en santé ! De laatste 5 km bleven ook niet “inwendig droog”, want ergens halverwege trakteerde Peters vader Arthur op zijn kleinzoon en op zijn eigen verjaardag met jenever en lekkere knabbels (kaas, salami, chips). Een even welgemeend proficiat en santé ! Dan volgde nog een laatste stukje wandelen alvorens we opnieuw de zaal van Café De Ster bereikten.

    Het was een leuk, natuurrijk en rustig parcours, en het weer was best aangenaam: droog en na een paar uur zelfs zonnig, voor sommigen warm genoeg om in T-shirt te wandelen.

    Mijn fotoalbum staat hier: http://picasaweb.google.com/helgavds/EuraudaxTeDenderbelle

    06-11-2010 om 19:37 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2010-2011, HSV-TSG Hoffenheim

    06.11.2010: HSV-TSG Hoffenheim: 2-1

    Na 6' scoorde Hoffenheim reeds (Salihovic) via strafschop, behoorlijk lichtzinnig toegekend volgens de LiveTicker, omdat Pitroipa (die week na week straffeloos het scoren verhinderd wordt) ene Mlapa omvergeduwd of gelopen zou hebben. Net voor de pauze scoorde Westermann de gelijkmaker: een lange, diagonale flankpas van Demel nam Petric aan de tweede paal met een volley. In het midden stond Westermann en trapte de bal van op een meter over de lijn. Er waren overigens 54.162 toeschouwers, daarmee was het stadion bijna volzet.

    Terwijl Son zich klaar maakte voor zijn inzet, bevond Jarolim zich met balbezit in het middenveld, paste naar Pitroipa en die flankte in volle rush naar Petric, maar de Kroaat gleed met zijn sterk been voorbij de bal. En nog eens Petric: de aanvaller probeerde het zelfs met de rechter voet, maar de bal suisde krap over. Kort daarna kwam Son, die de plaats innam van de volledig uitgeputte Pitroipa, de flankspeler leek zelfs licht geblesseerd. Trochowski veroverde de bal in het middenveld en behield het overzicht, hij stuurde een mooie pas naar Son, die wat te lang twijfelde en de bal over doel trapte. Met nog een tiental minuten te spelen bracht Veh met Rincón een nieuwe speler, Kacar ging in zijn plaats op de bank zitten. Intussen probeerde Guerrero van op afstand, maar helaas net voorbij doel. Met nog een 7-tal minuten te "gaan" scoorde Petric: Trochowski paste naar Guerrero, Zé Roberto liep er tussen, kreeg de bal en bediende Petric. Die scoorde met een krachtige kopstoot, waarvoor hij een flink gat in de lucht sprong, zo zag ik later op ZDF. Wat later kreeg Hoffenheim een hoekschop te nemen, maar Drobny haalde de bal vast uit de lucht. De keeper leidde meteen de counter in, Guerrero miste echter uit min of meer zekere positie. Er kwamen nog twee extra minuten. Maar er werd niet meer gescoord en HSV heeft nog eens gewonnen.


    05.11.2010: Na de training van vandaag gaf Petric zelf aan dat hij beschikbaar is voor morgen. De trainer zou de volgende ploeg kunnen opstellen: Drobny - Demel, Westermann, Mathijsen, Zé Roberto - Kacar, Jarolim - Pitroipa, Trochowski - Petric, Guerrero; en op de bank: Mickel, Rincón, Besic, Tesche, Son, Ben-Hatira, Choupo-Moting.

    04.11.2010: Ze hopen wel op de inzetbaarheid van Petric (hijzelf ook, trouwens). Verder hebben Son, Besic en Stepanek voortijdig hun contract met HSV verlengd.

    03.11.2010: Ze zullen 't zaterdag en nog meerdere wedstrijden zonder Van Nistelrooy moeten doen, hij heeft een spierscheur opgelopen.

    01.11.2010: Diekmeier, de defensieve middenvelder, valt voor de rest van de heenronde uit, hij werd vandaag (tiens, geen officiële feestdag in Zwitserland?) geopereerd aan beide dijen door ene Dr. Bernhard Segesser. Voor Rost komt de wedstrijd tegen Hoffenheim nog te vroeg. Anderzijds kreeg Son bloemetjes gesmeten door de trainer (en Petric niet? ).

    06-11-2010 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    31-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31.10.2010 - Halloweentocht, georganiseerd door W.S.V. Egmont Zottegem (163)

    Ik kwam voorspoedig aan en vond toch nog een parkeerplaats bij de Feestzaal Bevegemse Vijvers, en in de zaal dat Annemie al te wachten, zij had intusssen onze inschrijvingskaarten gekocht. Wij kozen er voor 7 km en we bleven dus in en net buiten het centrum. Aan de gesloten bibliotheek (’t is zondag, hé) kregen we een sojadrankje wat we ter plaatse opdronken, intussen gefotografeerd door voorzitter Jhonny. We zetten dan onze weg verder langs het centrum, er net buiten dus, en hadden een controle in Ten Ede (de gebruikelijke plaats). Intussen had Annemie al aan een standje getrakteerd met een jenevertje, ik koos er eens voor hazelnoot, dat al even lekker is als van chocolade, Annemie hield het bij citroenjenever. Verder stappend kwamen we in het Domein Breivelde waar iemand ons de weg naar het kasteel vroeg, duidelijk geen wandelaar maar iemand die er mocht eten en/of drinken. Op sommige stukjes was het behoorlijk donker, ondanks de kundig uitgesneden pompoenen met kaarslicht of andere kaarsjes in schalen. Aan een ander gebouwtje in dat domein werden we door de organisatoren op een kroesje glühwein getrakteerd, en ook nu werden we door Jhonny fotografisch "betrapt". Wat verder zochten we zonder zaklamp onze weg verder en ik was wel blij toen we opnieuw de verharde weg bereikten. Spoedig waren we terug in de feestzaal waar we ons boekje lieten afstempelen en nog van een warme drank genoten.

    Het parcours kennen we wel al een beetje, en het weer was al beter dan ’s voormiddags, het bleef droog en het was zeker niet koud.

    Mijn fotoalbum staat hier: http://picasaweb.google.com/helgavds/Halloweentocht10

    31-10-2010 om 22:13 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.31.10.2010 - Herfsttocht, georganiseerd door De Pajotten Hekelgem (038)

    Ik kwam voorspoedig aan, ik ga er immers zo goed als wekelijks in de buurt winkelen, en vond nog een parkeerplaats op het terrein van het Koninklijk Technisch Atheneum in Liedekerke. Ik koos er voor 12 km en zag dat ik zeker een eind door het Liedekerkebos mocht wandelen. Voor het zover was, werd ik door enkele volgebouwde straten geleid, en langs een bloemenzaak waar men velerlei creaties voor Allerheiligen te koop gesteld werden. Nog voor ik het bos bereikte, had ik al wat modderrijke paden te doorwaden, maar in het bos zelf was het centrale pad zeer goed begaanbaar. En ik kon dus naar hartenlust genieten van de herfstkleuren waarin de bomen getooid waren. Via voetpad 38 (hier en daar behoorlijk modderig) en wat straten bereikte ik de rustplaats in Sint-Katerina-Lombeek. Omdat ik er niemand zag die ik kende en met wie ik graag een praatje zou slaan, heb ik er mijn kaart laten afstempelen en ging terug naar Liedekerke. Dit stuk van ruim 5 km volgde voor behoorlijk lange tijd de spoorlijn wat in de volksmond van de pendelaar “de oude lijn” wordt genoemd. Voor een zondagmorgen was het behoorlijk druk, twee treinen reden richting Brussel en twee richting Denderleeuw, en het waren allemaal moderne tot behoorlijk comfortabele treinen (met kuipzeteltjes). Het parcours verliet dan toch deze spoorlijn en ik werd op het bedevaartspad gestuurd, die staat vol mooie kapelletjes, al zijn er enkele besmeurd door graffiti die alleen door de auteur begrepen worden. Zo bereikte ik weer de startplaats waar ik mijn boekje liet afstempelen.

    Het weer was maar zo en zo, bij het begin van mijn wandeling was het nog droog, maar gaandeweg begon het te miezeren en toen ik bijna gedaan had, regende het zelfs wat nadrukkelijker. Voor deze bescheiden afstand kreeg ik behoorlijk wat natuur voorgeschoteld, vooral op het eerste stuk tot de controlestempel.

    Mijn fotoalbum staat hier: http://picasaweb.google.com/helgavds/Herfsttocht10

    31-10-2010 om 22:06 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    30-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2010-2011, 1. FC Köln-HSV

    30.10.2010: 1. FC Köln-HSV : 3-2

    Ik zit vijf minuten te vroeg te kijken of de LiveTicker al aan 't tikken is, en het valt me op bij de ploegopstelling dat Jarolim nog op de bank zit, Demel zit er ook, maar een doublure voor Drobny staat er niet op. Wie er straks mag aan beginnen, zijn: Drobny, Westermann, Mathijsen, Guerrero, Petric (als enige spits), Tesche, Trochowski, Pitroipa, Rincón, Son en Kacar. Intussen is de LiveTicker ook ingelogd en kan ik de wedstrijd volgen. Hij haalt eerst nog wat statistieken boven: van de laatste 9 Bundesliga-wedstrijden tegen HSV won 1. FC Köln een keer (1 draw, 7 nederlagen) - in mei 2009 met 1-0 in Hamburg (ik was daarbij... ). Köln won geen van de laatste vier thuiswedstrijden tegen Hamburg (1 gelijkspel, 3 nederlagen). De laatste thuiszege tegen HSV dateert van september 2001. Houden zo, zou 'k zeggen...

    Na 4 minuten probeert Köln al met de traditie te breken maar de bal gaat er net naast. De tweede Keulse poging wordt door Mathijsen afgeweerd. Na 11 minuten is het dan toch zover. Een vrije trap krijgt Podolski gevaarlijk voor doel, Westermann verlengt nog licht en aan de tweede paal staat Novakovic en scoort van op korte afstand. En Keulen gaat maar door, de derde kans gaat weer net voorbij. En dan is 't eindelijk aan HSV: Pitriopa stuurt Guerrero op reis, die bijna alleen op het doel afgaat. Zijn schot kan Varvodic met grootste moeite in hoekschop werken. Een minuut later zorgt Petric voor een Hamburgse zucht van verlichting. Die hoekschop door Varvodic veroorzaakt wordt door Trochowski naar de penaltystip getrapt, daar verlengt Mathijsen, aan de tweede paal loert Petric en hij kopt de bal binnen van op een meter. Zou hij zijn denkbeeldige pijl afgeschoten hebben, of zoals woensdag in Frankfurt, de bal halen en op de middenstip gelegd hebben? Son probeert ook te scoren maar hij trapt de bal naar de derde verdieping van het stadion. Da's nog jong en onbekommerd, hé. En zijn tweede poging is wel raak (24')! Kacar stuurt de Koreaan met een goeie pas naar de Keulse keeper, Son lift de bal en schuift met de kant de bal in doel. 5 Minuten later moet Drobny alweer de bal uit zijn doel halen. Keulen speelt de hele HSV-verdediging met een dubbelpas tussen Podolski en Lanig op een hoopje. De nationle aanvaller legt in de penaltyzone nog eens schuin en Novakovic trapt van op vier meter in doel. Even later is het bijna weer "van dat": weer wordt het na een vrije trap van de Keulers gevaarlijk. Ditmaal is Drobny niet helemaal afzijdig. De HSV-keeper vliegt op de flank voorbij en krijgt enkel nog de vingertoppen tegen de bal. Dan volgt een hoekschop dat niets opbrengt. Trochowksi brengt de rustende bal met veel snee in het penaltyruim, maar de gastheren kunnen een doelpunt verijdelen. Aan de andere kant bokst Drobny de vrije trap van Podolski uit de gevarenzone. Mathijsen gaat wat driest tekeer en ziet er een gele kaart voor. Elke vrije trap van Keulen wordt gevaarlijk. De keer is er een wirwar, maar gelukkiglijk stond een Keuls speler in buitenspel. Laatste kans voor de pauze: Trochowski brengt de bal scherp naar de eerste paal, daar komt Mathijsen aan de bal, maar hij kopt precies op de keeper. En daarmee vatten de spelers de pauze aan. De LiveTicker stelt voor dat de verdediging van HSV tijdens de tweede helft toch wat zekerder moet zijn.

    Na de pauze keren de ploegen terug, in de bezetting als voor de eerste helft. Westermann veroorzaakt een hoekschop. Lanig komt met hoofd tegen de bal, maar kan hem niet controlleren. Alweer Westermann werkt een frank van Ehret in hoekschop, die wordt door Petric ver weg gekopt. De counter via Trochowski verhindert Geromel met een fout. Mooie aktie van HSV: Trochowski steekt naar Guerrero door, die nagelt het leder uit halflinkse positie volle bak op de bovenkant van de lat. Trochowski brengt dan een vrije trap naar de tweede paal, daar loert Petric, maar hij kan de bal enkel naar het midden koppen en Keulen werkt in hoekschop. HSV is nu wat sterker als Keulen. Geromel kan Petric enkel met een fout stoppen, dat "kost" hem een gele kaart. 't Is vrije trap van op 18 meter. Keulen countert voor de eerste keer sedert enkele minuten weer gevaarlijk. Podolski is echter te eigenzinnig en probeert het met een schot uit een scherpe hoek (da's meer iets voor Van Nistelrooy). Dat schot ging ver voorbij de verste paal. In de ruim laatste 20 minuten begint het spelers uitwisselen, en Keulen is als eerste begonnen (Ehret eruit en Chihi erin). Son is een beetje overmoedig, hij wil drie tegenspelers dribbelen maar verliest de bal. Podolski brengt een vrije trap weer gevaarlijk in de penaltyruimte. Westermann komt voor Lanig op de bal toe en kopt hem bijna in eigen doel. Novakovic legt in de 16 met de borst terug op Chihi, die meteen trapt, net een Spoetnik recht naar de hemel. Er is toch corner want Westermann heeft de bal nog net geraakt, maar de hoekschop brengt niets op. Pitroipa en Rincón spelen met een dubbelpas op de rechterkant. De Venezolaan trapt bij zijn poging de bal in het midden te krijgen tegen een Keulse speler. Podolski wordt kort voor de 16 vrijgespeeld, loopt kort twee meter en hamert de bal in de hoek. Maar de lijnrechter heft de vlag: buitenspel. Pitroipa gaat in de penaltyruime voorbij Chihi en wordt gevloerd, maar de scheidsrechter luit niet en besluit voor uittrap. Allez, waar lijkt dat nu op? Guerrero moet plaats ruimen voor Choupo-Moting. Het doelpunt valt aan de verkeerde kant en weer door dezelfde. Clemens speelt op de rechter kant Brecko vrij, die in de 16 scherp naar het midden past en stuift Novakovic de 3-2 binnen. Bij de gastheren moet Ehret plaats ruimen voor Jajalo net zoals Clemens voor Pezzoni. HSV krijgt nog een vrije trap maar Keulen werkt de flankpas van Trochowski weg. Kacar wil de Keulse keeper tot spoed aanmanen. Goh, nu gaat zelfs Drobny mee in de aanval. Maar 't helpt niet, de drie punten blijven aan de Dom.

    29.10.2010: 't Is net een hospice bij HSV, nu kunnen ook Jansen (teenbreuk) en Zé Roberto (maagdarmgriep, toch niet aangestoken door de eerste trainer?) morgen niet aantreden in Keulen en voor Van Nistelrooy en Benjamin is het nog te vroeg. Maar Jarolim is tenminste terug. Anderzijds kan Veh dan ook niet zonder Petric, niet alleen wegens zijn twee eerreddende doelpunten tegen Frankfurt.

    30-10-2010 om 17:26 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    27-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2010-2011, Eintracht Frankfurt-HSV (DFB-beker)

    27.10.2010: Eintracht Frankfurt-HSV: 5-2

    Ze zullen er eens aan beginnen, gecoacht door Önning, want trainer Veh is ziekskes (griep). Na enkele minuten wordt Drobny al op de korrel genomen, maar hij houdt zijn doel leeg, en dat een minuut later opnieuw. Het loopt in het begin van de wedstrijd blijkbaar niet op rolletjes op het "Hamburgs" middenveld, maar Frankfurt moet reeds wisselen, natuurlijk omdat een speler zich bezeert. Dan volgt een leuke kans voor HSV: Jansen flankt van links vlak in de penaltyzone, daar glijdt Petric net langs. Maar hij stond toch buitenspel. En dan valt het doelpunt langs de voor mij verkeerde kant. Caio, die net zijn geblesseerde ploegmakker verving, krijgt in het middenveld de bal. HSV is volledig ongeordend. De Braziliaan loopt met de bal een paar meter en trapt het ding van op 18 meter onhoudbaar voor Drobny in de netten. Frankfurt heeft duidelijk het heft in handen. Een scherpe herinbreng wordt door Mathijsen in het laatste ogenblik voor Gekas weggewerkt. Er volgen dan twee hoekschoppen die weggewerkt worden. Frankfurt verdubbelt de score, ditmaal is het Demel die, met twee tegenspelers voor zich op de rechter zijde, de flank van Altintop niet kan verhinderen. Altintop vindt het hoofd van Gekas, die de 2-0 binnen kopt. Maar dan wil Petric aan Veh (op zijn ziekbed, dus) bewijzen dat hij in het kernelftal zijn plaats heeft. Hij profiteert van een fout in de Frankfurtse afweer en past naar Guerrero. Die koerst over de buitenkant Russ voorbij en vindt in het midden alweer Petric, die van uit korte afstand raak trapt. Er is een twijfelachtige hoekschop voor Frankfurt, nadat Guerrero de bal een beetje nonchalant aan de doellijn wil wegwerken. Daarna is er een flink geharrewar in de penaltyruimte maar HSV kan de bal wegwerken. Bijna scoort Petric de gelijkmaker: Pitropia wordt met een lange pas via de linkerzijde op reis gestuurd en past schuin naar Petric. Deze raakt de bal met rechts niet juist, toch huppelt de bal tegen de paal. Het tempo van de wedstrijd blijft hoog, ook op 5' van de pauze. Zo krijgt HSV een hoekschop maar die brengt helaas niets op. Daarop trapt Pitroipa de bal tegen de paal. De dubbelpas van Petric en Guerrero wordt door laatstgenoemde helaas niet in doel omgewerkt. Raak is het wel achter Drobny. Een pas in de penaltyruimte brengt Jung naar de uitgelopen Drobny in het midden, daar schuift Gekas uit van buitenspel verdachte positie binnen. En daarmee gaan ze pauzeren.

    HSV begint wat aarzelend en als het dan toch zover is, staat Jansen een paar centimeter buitenspel. Wat later stuurt hij een te lange flankpas naar Petric. Blijven proberen is de boodschap: Pitroipa speelt met veel overzicht naar Trochowski terug, die bij de penaltyzone op de loer staat. Zijn trap wordt door Nikolov in hoekschop afgeleid. Son staat te trappelen om in te vallen, hij vervangt Jansen. De LiveTicker van HSV is aan 't dromen, ineens stond er 3-2 en terwijl ik wacht op de naam van de schutter, verandert hij het weer in 3-1. En dan is 't ineens 4-2, eerst Tzavellas voor de thuisploeg, en dan Petric voor de bezoekers. Eh, blijkbaar ook voor de thuisploeg (dus niet Tzavellas): de Griek trapt een vrije trap vol gevoel in de strafruimte van HSV, Petric springt hoog op en kopt het leder over Drobny in het eigen doel. Min of meer een hattrick dus... Want Trochowski brengt een vrije trap aan en Petric knikt deze uit korte afstand in 't net: 4-2. Met nog een ruim kwartier te spelen smijt HSV alles naar voor. Guerrero past voor de neus van Nikolov schuin naar Son, die echter door de scherpe pas geen druk tegen de bal kan zetten en Tzavellas ontzet enkele meters voor de lijn, 't is hoekschop. De hoekschop van Zé Roberto kan echter weggewerkt worden. In de volgende aktie schiet Trochowski enkele meters over doel. Son probeert het van op afstand. Zijn schot van op 20 meter schiet net naast de paal voorbij. Pitroipa moet dan plaats ruimen voor Choupo-Moting, daarmee staan er 4 aanvallers voor HSV op 't plein. Maar er is geen doorkomen aan, Frankfurt sluit de boel af. Drobny kan zich bewijzen: Eintracht countert in de persoon van Gekas. Rincón foult de Griek als laatste man in de strafruimte: penalty en gele kaart voor de Zuid-Amerikaan (de enige kaart van de wedstrijd). Maar het lukt niet: Altintop treedt aan en treft beneden rechts, Drobny is naar de andere hoek gedoken. Dat is allicht de beslissing, 't is uit voor wat de DFB-beker betreft.  Son steekt nog eens naar Zé Roberto door, maar die wacht te lang met een pas in het midden, 't is hoekschop maar die brengt niets op. En dat was 't dus. Wie gaan kijken is, heeft alleszins 7 doelpunten gezien.

    26.10.2010: 't Is beter dan niets, zeker, maar slechts in het kader opgenomen worden omdat er te weinig aanvallers beschikbaar zijn, naar mijn bescheiden mening is Petric meer waard, hopelijk kan hij morgenavond (de wedstrijd begint om 19.00 uur) tonen dat hij een basisplaats verdient met een paar (fraaie) doelpunten. Volgens wat ik op de site zie, onbreken deze spelers: Van Nistelrooy, Benjamin, Rost, Elia (nog aan 't herstellen), Jarolim (nog aan 't herstellen), Aogo (nog aan 't herstellen), Diekmeier (nog aan 't herstellen), Stepanek (nog aan 't herstellen), Castelen (nog steeds aan 't herstellen), Torun (opbouwtraining).

    27-10-2010 om 20:57 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    24-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.23.10.2010 - Heksentocht, georganiseerd door WSV De Sportvrienden vzw (087)

    Bestuursleden en ook Nicole waren van de vrijdag voordien reeds met de voorbereidende werken begonnen, ik heb vrijdagavond ingepikt in Welle. Op de dag van de tocht zelf hadden we afgesproken om tien uur te beginnen met de rest van die werken, enkelen onder ons gingen even over en weer naar de rustpost in Iddergem om daar de laatste puntjes op de i te plaatsen en dan terug te komen naar Welle. De werken vorderden zo voorspoedig dat we ongeveer een uur eigenlijk niets te doen hadden, zelfs ik niet, toen ik al enkele lidkaarten voor volgend jaar had verkocht (o.a. aan mezelf). Wellicht door het weer waren de eerste wandelaars wat later dan anders, zoals een paar van Horizon Opwijk dat eerst in Lebbeke gaan ploeteren was, in de regen en de modder. Heksen interesseren deze zozeer niet, als wel de omlopen, dus vertrokken ze liever nog bij daglicht, intussen kwam de zon even piepen.

    Officieel begon de Heksentocht om 17.00 uur en toen begon het werk helemaal, met lidkaarten te verkopen, zelfs aan vier nieuwe leden (twee spiksplinternieuwe en twee die vroeger al eens lid waren), inschrijvingsklevers printen en de uitslag bijhouden. Officieel ook mocht men tot 21 uur inschrijven, dus ongeveer een half uurtje later was die uitslag (http://www.desportvrienden.be/FR_Uitslag101023.html) al opgemaakt en uitgeprint. Tussendoor nam ik even pauze om met Annemie, Mark en Paul te kletsen, en later op de avond met Katrien, Kristof en nog een Wijngaerttreintje. Al even officieel werden wandelboekjes tot middernacht afgestempeld maar zo lang duurde het niet eer de laatste stempel werd gezet, en dus konden we stilaan beginnen opruimen, zeker dat plaatsje achteraan waar de inschrijvingstafel stond. Toen de laatste wandelaars en heksen weg waren, hebben we nog zowat een uur verder gewerkt (zo haalde Bruno de versiering op de speelplaats weg) en dronken we een glas alvorens af te spreken voor 's anderendaags, en ook die opruimingswerken vorderden zeer goed. De opkomst was dus niet denderend, het weer ook niet ('s avonds viel nog een flinke plensbui) en dit was (voorlopig althans) de laatste Heksentocht van WSV De Sportvrienden vzw. Overigens, van al die werken en enkele wandelaars had Jozef veel foto's gemaakt, daar heb ik een fotoalbum mee gemaakt: http://picasaweb.google.be/helgavds/Heksentocht10.

    24-10-2010 om 22:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    22-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2010-2011, HSV-Bayern München
    22.10.2010: HSV-Bayern München: 0-0

    Volgens wat ik op de website lees (want ik was te laat van vrijwilligerswerk ), zou het een bepaald boeiende wedstrijd geweest zijn. De beste kans voor de ploeg van Veh had Pitroipa in de 80ste minuut, maar zijn schot kletste na een bezienswaardige pas van Petric (mocht nog 29 minuten mee doen) tegen de paal. Even later kopte Rincón de bal nog net over doel. Kort voor de rust moest Rost het veld al verlaten, hij was tegen Schweinsteiger gebotst, daarmee kreeg Drobny een kans om zich te bewijzen, maar hij had niet veel te doen.

    22-10-2010 om 23:05 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    17-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.17.10.2010 - 2de Alles voor 1 euro-tocht, georganiseerd door 't Wyngaerttreintje Antwerpen (333)

    Ik kwam voorspoedig aan en parkeerde in de buurt, onderweg naar de startzaal, het Cultureel Centrum Luchtbal, kwam ik al enkele bekenden tegen en in de zaal nog enkele meer. Voorzitter Kristof en medewerker Dirk verwelkomden de wandelaars, Kristof gaf de totalen van de bezoekende clubs op met zijn laptop, Dirk was in de weer met de inschrijvingskaarten en de afstempeling, Sandra en Danny voorzagen de wandelaars van warme dranken, broodjes en taart.

    Ik schreef me in voor 12 km (Jos had er 200 m aan toegevoegd) en trok op stap, even later trof ik Lucia, Conny, Geert en Marnik, die net aangekomen waren. Eerst stak ik een klein parkje door om even later aan het kruispunt met verkeerslichten pelgrim Guy (Gwy the Alder) in te halen. Ik vroeg hem uit over zijn recente pelgrimstocht, van Sevilla naar Santiago, en hij vertelde met plezier. Toen we het poortje van de Oude Landen, beheerd door Natuurpunt, bereikten, liet ik hem gaan, want hij stapte me iets te rap, ik begon het aan mijn scheenbenen te voelen. In dat natuurdomein vind je een mooi kronkelende Oudelandse Beek, grillig gevormde rietkragen, bloemrijke graslanden en wilgenbosjes, grote bloemenpracht, zoals de wilde orchideeën die de graslanden in de lente rozerood kleuren, maar rietvogels (kleine karekiet, blauwborst, rietgors), de nachtegalen, de vele vlinders en de Schotse Galloway-runderen die het jaar rond, grazend een handje helpen bij het beheer. Maar die koeien zag ik pas toen ik terug keerde. Eerst genoot ik dus van deze rustgevende natuur alvorens Ekeren te betreden. De toren van de Sint-Lambertuskerk zag ik al vanuit de Oude Landen. In Ekeren was ook de rustpost in een school, daar vond ik alweer Jos, die aan de fris- en alcoholhoudende drankenstand stond en hij mocht me een donkere Leffe uitschenken. Katrien ruimde af of schonk warme dranken uit, Ann en een mij onbekende medewerkster bleven vooral in de keuken werken.

    Jean, zijn vrouw en Marie-Claire uit het Lommelse zaten er te genieten van de pompoensoep en ik kletste nog een beetje met hen toen Gilbert, voorzitter van AWSV Turnhout me begroette. Ik ging dan ook met mijn drank een beetje bij hem en zijn gezelschap zitten babbelen, o.a. over 100-km-tochten (geen Euraudax maar vrij te kiezen snelheid), zoals die van zijn club (intussen gereduceerd tot 50 km), van Pomona Welkenraedt (volgend jaar ook “slechts” 50 km) en van de Marcheurs de la Police de Binche (die zou volgend jaar voor de laatste keer 100 km organiseren). Nadat zowel Jean en co als Gilbert en gezelschap vertrokken, genoot ik verder van mijn trappist en net toen die uitgedronken was, kwamen Lucia, Conny, Geert en Marnik aan, zij kozen voor een iets grotere afstand. Dus ging ik terug en mocht opnieuw de Oude Landen doorkruisen, waarna ik de buurt van de startplaats bereikte, dat viel op door de straten die hun naam kregen van steden en landen.

    Het was een leuke tocht, en ik had geen enkel probleem met de uitpijling (Jos kreeg in Ekeren telefoon van Kristof dat ergens pijlen zouden verdwenen zijn, maar hij had ook al linten voorzien als aanduiding). Bovendien hing aan de startplaats een plakkaat dat aangaf dat op de pijlen de 3 (van het aansluitingsnummer bij Aktivia, 333) steeds recht moest geschreven staan, stond die ondersteboven of lag hij op zijn zij, dan had iemand de pijl verdraaid. Het weer was ook mooi: zonnig, dus droog, alleen bij aanvang van de tocht nog wat koud (’t is herfst, de tijd van de fleece is weer aangebroken).

    Mijn fotoalbum staat hier: http://picasaweb.google.be/helgavds/2deAllesVoor12010

    17-10-2010 om 21:44 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    16-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2010-2011, 1.FSV Mainz 05-HSV

    16.10.2010: FSV Mainz 05 - HSV: 0-1

    Eindelijk weer Bundesliga, en de zegereeks van Mainz is tot een eind gebracht en wel door HSV. Guerrero scoorde het enige doelpunt (nou ja) in de 89' na een pas van Zé Roberto (da Silva Jr. ). "Nou ja", omdat Van Nistelrooy (die pas in de 90ste minuut door Choupo-Moting werd verwisseld) ook gescoord had, maar de scheidsrechter had die niet gehomologeerd zo zag ik in "Die aktuelle Sportstudio". Ik dacht op basis van de beelden in dit programma wegens buitenspel, maar op de website van HSV is sprake van een "foul". In "Die aktuelle Sportstudio" zag ik ook de trainer van Mainz mopperen bij een lijnrechter omdat de scheidsrechter "te lang" liet naspelen, maar dat veranderde de eindstand niet (in tegenstelling tot de interland tussen België en Oostenrijk). Enfin, HSV staat nu ineens op de 4de plaats, en ook daarmee ben ik ferm in mijn nopjes. Nu nog de terugkeer van Petric in de kern en je hoort míj niet mopperen.

    14.10.2010: Elia rijdt met een auto met automatische versnellingen, denk ik, want ik lees op de website van HSV dat hij met de auto naar 't stadion reed maar de aanwezigen hem zagen uitstappen met zijn linkervoet in het gips, dat hij twee weken moet dragen.

    13.10.2010: Gisteravond werd voor het Europees Kampioenschap gevoetbald, zo won Duitsland in Kazachstan met 0-3 (Klose, Gómez en Podolski), Nederland won met 4-1 van Zweden (zowel Van Nistelrooy als opponent Berg hadden slechts in te vallen, zowel Huntelaar als Afellay scoorden twee keer), Tsjechië (zonder Jarolim; o.a. Necid scoorde) won met 0-2 in Liechtenstein. En België speelde thuis 4-4 tegen Oostenrijk, het scoreverloop was behoorlijk boeiend: Vossen 11', Schiemer 14', Arnautović 29', Fellaini 47', Schiemer 62', Ogunjimi 87', Lombaerts 90', Harnik 90+3'. De wedstrijd tussen Italië en Servië werd stoptgezet wegens hooliganisme van enkele bezoekende "supporters".

    Aogo keert vandaag naar huis in Hamburg na zijn operatie.

    11.10.2010: Bij Die Sportschau kan gekozen worden op doelpunten in september gescoord, o.a. dat van Petric tegen Sankt-Pauli: http://www.sportschau.de/. Aogo werd vandaag geopereerd, maar mijn kennis van het medische Duits is niet ruim genoeg om er iets van te snappen. Choupo-Moting en Pitroipa hebben voor hun nationale ploeg niet gespeeld, de eerstgenoemde omdat hij ziek was, en de andere omdat hij simpelweg niet opgesteld werd.

    08.10.2010: Het is interlandtijd, Rincón vierde met de Venezolaanse ploeg een 3-1-zege tegen Bolivië. Nederland en Duitsland wonnen met respectievelijk 0-1 in Moldavië (doelpunt van Huntelaar) en 3-0 tegen Turkije (2 doelpunten van Klose en ene van Turkse Duitser Özil). Servië, met Kacar, verloor met 3-1 van Estland. Van Ivoorkust (zonder Demel) weet ik niets, maar de Belgen hebben wel gewonnen in Astana (zonder koersploeg) van Kazachstan met 2 doelpunten van Ogunjimi, die na de pauze Lukaku verving.

    07.10.2010: Het blijkt nu toch mee te vallen met de blessure van Petric, de dijspier is niet gescheurd, met een compressiekous is hij alweer aan het trainen. Hij heeft er nog last van maar hoopt spoediger dan eerst gevreesd weer inzetbaar te zijn, misschien zelfs al tegen Mainz?

    04.10.2010: Na Marcell Jansen heeft ook Guy Demel de trainer van zijn nationale ploeg, Ivoorkust, laten weten dat hij te ziek is om mee te spelen, hij hoopt ook om genezen te zijn tegen 16 oktober, wanneer HSV naar Mainz moet.

    16-10-2010 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    02-10-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2010-2011, HSV-1. FC Kaiserslautern

    02.10.2010: HSV-1. FC Kaiserslautern: 2-1

    Eindelijk weer eens een zege. Nochtans, Lakic had de defensieve gasten met een vrije trap reeds in de 3de minuut op voorsprong gebracht. Die bleef behouden tot de pause. Na de wissel van de speelzijde maakte Kacar (de Servische middenvelder) voor HSV gelijk (69'). Choupo-Moting zorgde zes minuten voor einde voor de bejubelde winst. 't Stadion was overigens uitverkocht met 57.000 toeschouwers.

    Volgend weekend wordt niet gespeeld, tenminste niet voor de Bundesliga maar wel voor de kwalificatie voor het Europees Kampioenschap, Jansen en Westermann zijn uitgenodigd door Löw, Trochowski niet. En op 16 oktober is er de nieuwe topmatch, die tegen Mainz, die tot nu toe enkel zeges liet optekenen.

    01.10.2010: Toen ik vorig jaar in Brazilië was, speelde Flamengo thuis tegen Santos terwijl de reisbus langs Maracanã reed en even stopte voor een vlugge fotostop. Dezelfde dag zag ik in een krant wat in de lounge van het hotel lag, dat bij Flamengo, net als bij HSV, ene Zé Roberto speelt. Dus heb ik nu voor de lol uitgezocht hoe "onze" Zé Roberto helemaal heet: José Roberto da Silva Jr. (volgens Wikipedia toch). Hij heeft nog bij Santos (op 31.10.2009 tegenstander van Flamengo) gespeeld, en in het begin van zijn carrière zelfs bij Flamengo!

    29.09.2010: Op de 123ste verjaardag van HSV meldt deze club op zijn website dat Petric niet alleen die kuitbeenblessure, zoals gisteren gemeld, had opgelopen, maar nog erger: hij heeft ook een scheur in zijn voetzoolspier en zal dus enige tijd onbeschikbaar blijven (ook voor de nationale ploeg).

    28.09.2010: Voor deze wedstrijd hoeft Veh wellicht niet op Petric te rekenen want deze heeft tijdens de training een blessure aan zijn kuitbeen opgelopen. Dat is wellicht een probleem voor de trainer want Guerrero is nog aan 't revalideren van een (andere) blessure aan zijn kuitbeen, en dan is zijn achillespees nog licht ontstoken ook. Dus zullen Choupo-Moting en Elia het moeten doen.

    02-10-2010 om 19:37 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    26-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.25.09.2010 - Euraudax Herdersem, georganiseerd door Euraudax Belgie (258)

    Ik kwam voorspoedig aan met Paul, Marleen volgde in haar eigen wagen. Paul en ik schreven ons in voor 100 km en Marleen voor de eerste lus van 25 km. Intussen begroetten wij de bekenden en minder bekenden, en werden door Marleen getrakteerd met koffiekoeken. Was het omdat het de dag van de klant was dat iedereen die voor 100 km inschreef een zwarte pet met opschrift en het profiel van een meivis, alsook een sleutelhanger-flesopener kreeg? Het was er overigens een internationaal onderonsje, behalve Belgen waren er ook Nederlanders, Duitsers, Fransen en Denen; alleen de Engelsen ontbraken nog. Er waren overigens 5 Sportvrienden ingeschreven.

    Om 11 uur vertrokken we voor de eerste lus die ons liet kennis maken met enkele hellingen, zoals de Berendries. We kregen een eerste versnapering met warme of frisdrank aan het begin van het Mijnwerkerspad. 7,4 km verder hadden we een caférust in Oudenhove, zo hadden we 25 minuten om op te drogen, want de zon liet zich af en toe verrassen door een regenwolk. En zo keerden we dan terug naar Velzeke, waar onze smos wachtte, ik had er ene gekozen met américain. We namen dan afscheid van Marleen.

    De tweede lus toonde ons de Zwalmstreek, dat 12 dorpen telt, maar we bezochten ze niet allemaal. De Zwalm slingert zich door de rustgevende natuur en voor we het wisten, kwamen we reeds bij de Biestmolen, waar Conny (echtgenote van baankapitein Geert) en hun zoon Yannick klaar stonden met de yoghurt en de lepeltjes. De Zwalm min of meer volgend, kwamen we in Roborst en zo terug in Velzeke, waar een valkenier gekomen was met twee oehoes. De oudere en de jongere behoren niet tot hetzelfde type oehoe, maar ze waren duidelijk gewend aan elkaar. En aan mensen, want Lucia en Katrien mochten even de valkeniershandschoen aantrekken om een uil op de arm te nemen.

    We namen nu afscheid van Sportvriend Lucien, maar begroetten Thérèse en Conrad. Die hadden echt het goede weer niet meegebracht, misschien hadden ze heimwee naar het snertweer van de Euraudax Ster in Stembert en omgeving van een paar jaar geleden? Dit was werkelijk de natste lus, en gelukkig ging die dan naar ’t centrum en de nabije straten van Zottegem. In een van die omliggende straten was ik gestruikeld over de boordsteen en lag plat op mijn buik. De “pijn” aan mijn linkerknie was te verwaarlozen, maar mijn linkerduim (ik droeg mijn zaklamp in de linker hand) deed meteen pijn en begon opzienbarend te zwellen. Gelukkig was het niet veer meer tot de kerk van Grotenberge, waar de wagenrust stond opgesteld. Ik vroeg Lucia of de EHBO-kist misschien was meegekomen, maar dat was niet het geval (een omloopcommissaris zal dit tijdens zijn controle bij een uitgepijlde wandeling toch ook niet bij hebben?). Aan Conny vroeg ik dan of zij misschien blokjes ijs bij hadden (voor de frisdranken), maar dat was ook niet zo, tenslotte was dat ijs toch al niet nodig voor de frisdranken, het weer was fris genoeg…Conny beloofde dan om tegen de volgende wagenrust, 8,3 km verder in Sint-Goriks, de EHBO-kist bij te hebben. Dus verbeet ik de pijn en daar, na het genot van een hotdog en een frisdrank, smeerde medewerker Marnik mijn duim in met perskindol (wij zijn tenslotte geen van allen arts, laat staan orthopedagoog, hoe moesten wij weten dat het geen verstuiking was?). Dat verzachtte de pijn omdat de crème koud aanvoelde en ik kon tijdens de 7,1 km zelfs wat de grapjas uithangen (al was het weer allesbehalve uitnodigend). Kletsnat gingen wij aan de ontbijttafel, waar ik van Paul een paar straffe pijnstillers kreeg, hartelijk dank daarvoor !

    Ook tijdens de laatste lus regende het veel, maar toch iets minder, en enkele moedigen hadden een deel van hun nachtrust opgeofferd om ons gezelschap te houden. Deze lus voerde ons in en nabij Balegem met twee wagenrusten waar getrakteerd werd. Maar eerst moesten we wel zo’n krappe halve kilometer door hoog gras en dat is natuurlijk drassig met zo’n weer. Doch, in de groep waren er 4 wandelaars die de weide van Petit-Rechain al eens hadden doorgeploeterd, en dat was véél langer dan 300 à 400 m. Aan de Spiegelendries in Balegem trakteerden Geert en Daniel met - we waren in Balegem voor iets - jenever: klare en met citroen, Geert en Daniel vierden zo met ons hun 5de Gouden Arend, hartelijk gefeliciteerd en op jullie gezondheid! Tot aan een parking in Balegem, 8,8 km verder, moesten we nog een keer ploeteren, en daar hield Jos de wacht bij de kroesjes tot iedereen er was, het geknipte moment om mij te verstoppen voor een sanitaire boodschap. Wat Jos bewaakte, waren kroesjes champagne, ons aangeboden door Tony en Eddy, voor hun, respectievelijk, 28ste en 1ste Gouden Arend. Bovendien feliciteerden wij Tony met zijn 140.000 wandelkilometers. Hartelijk gefeliciteerd en op jullie gezondheid! Nog een ruime 6 km scheidden ons van het parochiaal centrum.

    Daar werd overgegaan tot de traditionele gebruiken: een dankwoord voor de opgekomen wandelaars, voor de medewerkers (onderweg en in de zaal) en voor de seingevers. Dan werden de jubilarissen gehuldigd, behalve Geert, Daniel, Eddy en Tony waren er ook (na 75 km) Kim (7de Gouden Arend, dus hij heeft me bijgehaald ), Rik, Rudolf (zijn 9de reeds!) en een Audax-Schelp voor een vrouw van de club van Obernai (Frankrijk). Allemaal hartelijk gefeliciteerd en op naar de volgende!

    We hadden echt geen geluk met het weer want we moesten bijna constant paraplu openen of regenjas aantrekken, op de duur was het de moeite niet waard om die laatste uit te trekken, zeker tijdens de derde en vierde lus. Ik heb alle lussen met sandalen gewandeld, schoenen werden ook kletsnat in die plensbuien, en dan riskeerde ik (behalve natte schoenen, kousen en voeten) blaren. Afgezien van dit snertweer, waar Lucia en Geert zeker niets konden verhelpen, anders deden ze het ongetwijfeld, was dit een prachtige tocht, en goed georganiseerd, met een grote verscheidenheid aan versnaperingen op de wagenrusten. Na de wandeling, mijn thuiskomst en een warme douche, liet ik mijn duim onderzoeken via de spoeddienst van het ASZ in Aalst en het is gebroken.

    Mijn fotoalbum staat hier: http://picasaweb.google.be/helgavds/EuraudaxHerdersem10

    26-09-2010 om 22:26 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    Categorie:Wandelen
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2010-2011, Werder Bremen-HSV
    25.09.2010: Werder Bremen-HSV: 3-2

    Terwijl ik op wandel was in Zottegem en deelgemeenten, verzuimde HSV om de drie punten mee te nemen naar huis. Volgens wat ik op de website van HSV lees, dolven de roodbroeken het onderspit tegen die ploeg van aan de Weser, bij de pauze was het al 2-0. In de eerste helft behaalden de gastheren door een schot van Marin, die Demel ongelukkig deed afwijken (25'), en een kopbaldoelpunt van Almeida (29') de voorsprong van 2-0. Tijdens de tweede helft kwam ook een dubbelslag tot stand. Ditmaal door HSV, die door de doelpunten van Van Nistelrooy (59'; zijn vierde in dit seizoen, overigens) en Pitroipa (63') een gelijkspel bekwam. Echter, Almeida bezegelde kort voor het einde door zijn tweede doelpunt (85') de nederlaag. Veh kan niet beweren dat het door Petric kwam, want die stond zelfs niet op het scheidsrechtersblad (in plaats van met de geblesseerde Guerrero, wisselt hij met Pitroipa: bank of tribune).

    Het was voor HSV een historische wedstrijd, daar in het Weserstadion. Voor de Hamburgers was dit de 1.600ste Bundesligamatch - een absoluut record in eerste klasse. Bovendien was dit het 93ste treffen met Bremen en dat is het meest voorkomende duel in de geschiedenis van de Bundesliga. In totaal had Werder een nipte voorsprong (vóór deze wedstrijd): 30 zeges voor de Bremer tegen 29 voor HSV en 33 gelijkspelen.

    26-09-2010 om 20:54 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    22-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hamburger Sportverein: seizoen 2010-2011, HSV-VfL Wolfsburg
    22.09.2010: HSV-VfL Wolfsburg: 1 - 3

    Aha, Petric mag eindelijk eens starten ! Behalve hem doen dat ook Rost, Westermann, Mathijsen, Jansen, Zé Roberto, Jarolim, Choupo-Moting, Demel, Pitroipa en Van Nistelrooy; op de bank zitten: Drobny, Elia, Tesche, Trochowski, Rincón, Benjamin en Kacar. Scheidsrechter is Perl, volgens de reporter heeft deze tot nu toe geluk gebracht voor HSV, hopelijk is dat vandaag ook zo.

    In de 7de minuut mag Petric een vrije trap nemen, maar de bezoekende keeper heeft beet. Choupo-Moting gaat ook zijn kans, doch tevergeefs. En Petric krijgt alweer een vrije trap te nemen, dat doet hij op dezelfde manier, met een mooie boog over de muur naar de hoek, maar opnieuw heeft Benaglia beet. Van Nistelrooy laat zijn tegenspeler kort achter de middellijn met een fraaie beweging staan en ziet dat Benaglio te ver voor zijn doel staat. Zijn poging vanop 40 m gaat net naast de paal voorbij. Maar dan valt het doelpunt aan de verkeerde kant. Jansen speelt een katastrofale pas naar Zé Roberto, Pekarik komt ertussen en zijn pas in de HSV-penaltyzone verwerkt Dzeko meteen vlak in de korte hoek, 't is 0:1. Enkele minuten later krijgt HSV wel een hoekschop, maar die levert niets op, hoewel Pitroipa en Westermann hun best doen. In de 28ste minuut mogen de thuissupporters ook juichen. Pitroipa zet zich met een onweerstaanbare solo ter rechter zijde door. Zijn flankpas vindt de weg naar Choupo-Moting en die kopt de bal over Benaglio in het net. Twee minuten later zorgt Zé Roberto bijna voor de voorsprong, een minuut later moet Rost al redden. Jarolim speelt een klassepas in het steegje, Pitroipa loopt met de bal weg en past kort voor de lijn terug naar Van Nistelrooy, maar hij krijgt de bal niet in het doel (35'). Zé Roberto verliest de bal en Mathijsen ziet ineens Grafite en Dzeko tegenover zich. De pas van de Braziliaan wordt echter door zijn collega in de spits verspeeld, oef! (37') In de 43ste minuut heeft Zé Roberto weer een doelkans, op vrije trap, maar de bezoekende keeper kan het doelpunt verhinderen. Even later fluit de scheidsrechter voor de pauze.

    De tweede helft is begonnen, blijkbaar zonder wijzigingen in de opstellingen. Petric past naar Van Nistelrooy, die draait zich maar zijn schot gaat over doel. Aan de andere kant heeft HSV veel geluk want Grafite staat in buitenspelpositie (46'). Wolfsburg speelt bijna alleen met lange ballen en brengt dan ook geen gevaar. Diego (ex-Bremen, dus zeker geen favoriet van de thuissupporters ) kan het spel weinig tot geen impulsen geven - in tegenstelling tot zijn landgenoot Zé Roberto: solo over rechts en... jammer, Van Nistelrooy verspeelt nipt in het midden. (50') Na een hoekschop door Jansen kopt kapitein Westermann op de lat - de verdediger heeft daarbij al zijn derde grote doelkans. (53') Twee minuten later zendt Jansen een scherpe pas, maar Barzagli ontzet voor "Van the Man". In de 60ste minuut gooit de LiveTicker-reporter een bloemetje naar de thuissupporters die voor een stimulerende ambiance zorgen. Zé Roberto past naar Van Nistelrooy, de Hollander staat buiten het penaltyruim. Daar komt het niet zo goed uit - zijn schot gaat ver over. Dit zijn we toch niet gewoon van Rost: hij maakt een fatale fout, zijn pas landt direkt bij Kahlenberg, de Deen schiet op het lege doel, maar Mathijsen is ter plaatse en ontmijnt de situatie. (66') Twee minuten later krijgt Wolfsburg een kans: Schäfer vlak naar Grafite, maar Jansen past op en ontfutselt de VfL-aanvaller de bal. De daarop volgende hoekschop brengt niets. En weer belandt de bal in 't verkeerde doel. Schäfer bedient Grafite en die maakt er een doelpunt van. 50.231 toeschouwers hebben dat gezien in de 71ste minuut. Veh pleegt een dubbele wissel: Elia en Trochowski vervangen Choupo-Moting, die goed gespeeld heeft, en Jarolim. (76) Vier minuten later krijgt HSV opnieuw een hoekschop, ditmaal van Trochowski en in het midden staat Petric volledig vrij maar hij is wat verrast over zoveel vrije ruimte en zijn schot belandt bij de keeper van Wolfsburg. (78) Die kan wel scoren, het staat al 1-3 door Grafite (79). In de 83ste minuut hebben zowel Zé Roberto als Elia een kans, maar geen van beide gaat erin. Van Nistelrooy en Petric proberen in de laatste minuten nog iets te forceren, maar zonder resultaat. En dat was 't, de eerste nederlaag van dit seizoen is een feit, dan nog thuis tegen een staartploeg.

    22-09-2010 om 00:00 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    Categorie:Hamburger SportVerein
    19-09-2010
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.18.09.2010 - Euraudax Haaltert, georganiseerd door Euraudax Belgie (258)

    Ik kwam voorspoedig aan in de namiddag in Hof Ten Eede, waar ik Marleen en Charles begroette, ik kon hen ook zeggen dat de wandelaars weldra zouden aankomen want ik was ze, voorzichtig, voorbijgereden in de Edestraat, zowat de laatste rechte lijn. Ik schreef me in voor 75 km want ik wou ’s anderendaags eerst in de voormiddag uitrusten en in de namiddag een familiaal bezoek afleggen. Op het parcoursplan zag ik dat de eerste lus van 25 km wellicht niet ver van mijn deur passeerde, want beide rusten werden in Denderleeuw gehouden.

    Intussen, om 15.50 uur, kwam ook Annemie aan en zij vergezelde mij tijdens de wandeling door Aaigem en Heldergem. In Aaigem ontweken wij deze keer het Dorp met zijn cafés en kregen te knabbelen en te drinken (er was nog warme chocomelk over van de eerste lus) op een braakliggend terrein. Van daar ging het naar Heldergem, langs de achterkant van het ontmoetingscentrum De Fransman. Intussen telefoneerde Annemie met haar jongste zus die met haar gezin in deze gemeente woont. Ineens werden we verwittigd voor achteropkomende fietsers, dat was dan de zus met haar dochter, die voor elk van ons (Annemie en mezelf, dus) een flesje mineraal water meebracht, hartelijk dank hiervoor ! Zij vergezelden ons tot de wagenrust bij de frituur aan de gewestweg, waar ze dan ook kennis maakten met enkele wandelaars. Toen was het tijd om terug te keren naar Ede via Haaltert (waar ik de uitbaatster en echtgenoot van café The Flintstones begroette) en de fietssters keerden terug naar huis. We kwamen, bijna aan de aankomst, voorbij het gebouw waar WSV De Sportvrienden zijn benodigdheden voor de wandeltochten bewaart, en waar vorige zaterdag een paar tenten stonden opgesteld voor de rustplaats, deze tenten waren intussen weer opgeruimd en de parking was weer vrij. In de feestzaal stonden de soepborden al klaar en ik nam node afscheid van Annemie die thuis nog het een en het ander te doen had. Na de romige groentensoep kregen we een bord tortellini met twee bollen puree, maar voor het dessert moesten we eerst nog een toertje stappen.

    De eerste helft van de derde lus ging integraal door Haaltert, met gehucht Mussenzele, nadat we het kerkhof van Haaltert (nabij de wijk Melkkouter) gepasseerd waren. Terug in Ede vond elk een stuk taart, sommige stukken, zoals van José (De Chatons) en Duitser Josef, leken werkelijk van een taart gesneden, terwijl de andere desserts in blok gesneden en allemaal eender waren. Het smaakte en dat was het belangrijkste. De tweede lus voerde ons eerst langs het centrum van Nieuwerkerken, waar kermis werd gehouden en er dus nogal wat ambiance was. Dan doorkruisten we opnieuw Haaltert en precies om 01.30 uur kwamen we terug in Ede. Daar vond elk voor zijn bonnetje een bord met drie broodjes en twee sneden kaas, alsook twee sneden van twee soorten ham. De koffie of welke drank ook moest aan de toog besteld worden.

    De voor mij derde lus bezocht de stad van mijn dromen, Aalst, via de buitenrand van Nieuwerkerken, en aansluitend een einde Erpe en Mere. De viaduct van de Boudewijnlaan verlieten we via een trap zodat we weldra aan de Tragel aankwamen, daar stonden Marleen en Charles ons op te wachten met warme en frisdranken, en pudding, naar keuze van vanille of chocolade. We brachten dan een bezoek aan het centrum van Aalst met het station, de Grote Markt met het standbeeld van Dirk Martens (“De Zwarte Man”) en het Belfort (“De Tettentoeren”), en met de winkelstraten, waarna we terug naar Nieuwerkerken gingen. Daar, op het heringerichte Dorpsplein, werd opnieuw rust gehouden, voor Jos het uitstekende moment om in groep Paul en Davy te feliciteren met hun verjaardag. Nog een uur wandelen en we waren terug in Ede. Ik stempelde zelf af en feliciteerde intussen Louis (uit Gemmenich) met zijn tweede Gouden Arend, ook hij stopte om half zeven.

    Omdat ik de buurt toch al ken dankzij deze Euraudax-wandelingen (anders moet ik meestal werken wanneer in Haaltert en omgeving gewandeld wordt ), waren er weinig verrassingen voor mij, ook al volgde Paul al eens een pad of weg welk ik nog niet kende.

    We hadden geluk met het weer want we moesten geen paraplu openen of regenjassen aantrekken.

    Mijn fotoalbum staat hier: http://picasaweb.google.be/helgavds/EuraudaxHaaltert10

    19-09-2010 om 20:54 geschreven door Helga

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    Categorie:Wandelen


    Archief per week
  • 28/05-03/06 2018
  • 21/05-27/05 2018
  • 14/05-20/05 2018
  • 07/05-13/05 2018
  • 30/04-06/05 2018
  • 23/04-29/04 2018
  • 16/04-22/04 2018
  • 09/04-15/04 2018
  • 02/04-08/04 2018
  • 26/03-01/04 2018
  • 19/03-25/03 2018
  • 12/03-18/03 2018
  • 05/03-11/03 2018
  • 26/02-04/03 2018
  • 19/02-25/02 2018
  • 12/02-18/02 2018
  • 05/02-11/02 2018
  • 29/01-04/02 2018
  • 22/01-28/01 2018
  • 15/01-21/01 2018
  • 08/01-14/01 2018
  • 01/01-07/01 2018
  • 25/12-31/12 2017
  • 18/12-24/12 2017
  • 11/12-17/12 2017
  • 04/12-10/12 2017
  • 27/11-03/12 2017
  • 20/11-26/11 2017
  • 13/11-19/11 2017
  • 06/11-12/11 2017
  • 30/10-05/11 2017
  • 23/10-29/10 2017
  • 16/10-22/10 2017
  • 09/10-15/10 2017
  • 02/10-08/10 2017
  • 25/09-01/10 2017
  • 18/09-24/09 2017
  • 11/09-17/09 2017
  • 04/09-10/09 2017
  • 28/08-03/09 2017
  • 21/08-27/08 2017
  • 14/08-20/08 2017
  • 07/08-13/08 2017
  • 31/07-06/08 2017
  • 24/07-30/07 2017
  • 17/07-23/07 2017
  • 26/06-02/07 2017
  • 19/06-25/06 2017
  • 12/06-18/06 2017
  • 05/06-11/06 2017
  • 29/05-04/06 2017
  • 22/05-28/05 2017
  • 15/05-21/05 2017
  • 08/05-14/05 2017
  • 01/05-07/05 2017
  • 24/04-30/04 2017
  • 17/04-23/04 2017
  • 10/04-16/04 2017
  • 03/04-09/04 2017
  • 27/03-02/04 2017
  • 20/03-26/03 2017
  • 13/03-19/03 2017
  • 06/03-12/03 2017
  • 27/02-05/03 2017
  • 20/02-26/02 2017
  • 13/02-19/02 2017
  • 06/02-12/02 2017
  • 30/01-05/02 2017
  • 23/01-29/01 2017
  • 16/01-22/01 2017
  • 09/01-15/01 2017
  • 02/01-08/01 2017
  • 26/12-01/01 2017
  • 19/12-25/12 2016
  • 12/12-18/12 2016
  • 05/12-11/12 2016
  • 28/11-04/12 2016
  • 21/11-27/11 2016
  • 14/11-20/11 2016
  • 07/11-13/11 2016
  • 31/10-06/11 2016
  • 24/10-30/10 2016
  • 17/10-23/10 2016
  • 10/10-16/10 2016
  • 03/10-09/10 2016
  • 26/09-02/10 2016
  • 19/09-25/09 2016
  • 12/09-18/09 2016
  • 05/09-11/09 2016
  • 29/08-04/09 2016
  • 22/08-28/08 2016
  • 15/08-21/08 2016
  • 08/08-14/08 2016
  • 01/08-07/08 2016
  • 25/07-31/07 2016
  • 18/07-24/07 2016
  • 11/07-17/07 2016
  • 27/06-03/07 2016
  • 20/06-26/06 2016
  • 13/06-19/06 2016
  • 06/06-12/06 2016
  • 30/05-05/06 2016
  • 23/05-29/05 2016
  • 16/05-22/05 2016
  • 09/05-15/05 2016
  • 02/05-08/05 2016
  • 25/04-01/05 2016
  • 18/04-24/04 2016
  • 11/04-17/04 2016
  • 04/04-10/04 2016
  • 28/03-03/04 2016
  • 21/03-27/03 2016
  • 14/03-20/03 2016
  • 07/03-13/03 2016
  • 29/02-06/03 2016
  • 22/02-28/02 2016
  • 15/02-21/02 2016
  • 08/02-14/02 2016
  • 01/02-07/02 2016
  • 25/01-31/01 2016
  • 18/01-24/01 2016
  • 11/01-17/01 2016
  • 04/01-10/01 2016
  • 28/12-03/01 2021
  • 21/12-27/12 2015
  • 14/12-20/12 2015
  • 07/12-13/12 2015
  • 30/11-06/12 2015
  • 23/11-29/11 2015
  • 16/11-22/11 2015
  • 09/11-15/11 2015
  • 02/11-08/11 2015
  • 26/10-01/11 2015
  • 19/10-25/10 2015
  • 12/10-18/10 2015
  • 05/10-11/10 2015
  • 28/09-04/10 2015
  • 21/09-27/09 2015
  • 14/09-20/09 2015
  • 07/09-13/09 2015
  • 31/08-06/09 2015
  • 24/08-30/08 2015
  • 10/08-16/08 2015
  • 03/08-09/08 2015
  • 27/07-02/08 2015
  • 20/07-26/07 2015
  • 13/07-19/07 2015
  • 15/06-21/06 2015
  • 08/06-14/06 2015
  • 01/06-07/06 2015
  • 25/05-31/05 2015
  • 18/05-24/05 2015
  • 11/05-17/05 2015
  • 04/05-10/05 2015
  • 27/04-03/05 2015
  • 20/04-26/04 2015
  • 13/04-19/04 2015
  • 06/04-12/04 2015
  • 30/03-05/04 2015
  • 23/03-29/03 2015
  • 16/03-22/03 2015
  • 09/03-15/03 2015
  • 02/03-08/03 2015
  • 23/02-01/03 2015
  • 16/02-22/02 2015
  • 09/02-15/02 2015
  • 02/02-08/02 2015
  • 26/01-01/02 2015
  • 19/01-25/01 2015
  • 12/01-18/01 2015
  • 29/12-04/01 2015
  • 22/12-28/12 2014
  • 15/12-21/12 2014
  • 08/12-14/12 2014
  • 01/12-07/12 2014
  • 24/11-30/11 2014
  • 17/11-23/11 2014
  • 10/11-16/11 2014
  • 03/11-09/11 2014
  • 27/10-02/11 2014
  • 20/10-26/10 2014
  • 13/10-19/10 2014
  • 06/10-12/10 2014
  • 29/09-05/10 2014
  • 22/09-28/09 2014
  • 15/09-21/09 2014
  • 08/09-14/09 2014
  • 01/09-07/09 2014
  • 25/08-31/08 2014
  • 18/08-24/08 2014
  • 11/08-17/08 2014
  • 04/08-10/08 2014
  • 14/07-20/07 2014
  • 07/07-13/07 2014
  • 30/06-06/07 2014
  • 23/06-29/06 2014
  • 16/06-22/06 2014
  • 09/06-15/06 2014
  • 26/05-01/06 2014
  • 19/05-25/05 2014
  • 12/05-18/05 2014
  • 05/05-11/05 2014
  • 21/04-27/04 2014
  • 14/04-20/04 2014
  • 07/04-13/04 2014
  • 31/03-06/04 2014
  • 24/03-30/03 2014
  • 17/03-23/03 2014
  • 10/03-16/03 2014
  • 03/03-09/03 2014
  • 24/02-02/03 2014
  • 17/02-23/02 2014
  • 10/02-16/02 2014
  • 03/02-09/02 2014
  • 27/01-02/02 2014
  • 20/01-26/01 2014
  • 13/01-19/01 2014
  • 06/01-12/01 2014
  • 30/12-05/01 2014
  • 16/12-22/12 2013
  • 09/12-15/12 2013
  • 02/12-08/12 2013
  • 25/11-01/12 2013
  • 18/11-24/11 2013
  • 11/11-17/11 2013
  • 04/11-10/11 2013
  • 28/10-03/11 2013
  • 21/10-27/10 2013
  • 14/10-20/10 2013
  • 07/10-13/10 2013
  • 30/09-06/10 2013
  • 23/09-29/09 2013
  • 16/09-22/09 2013
  • 09/09-15/09 2013
  • 02/09-08/09 2013
  • 26/08-01/09 2013
  • 19/08-25/08 2013
  • 12/08-18/08 2013
  • 05/08-11/08 2013
  • 29/07-04/08 2013
  • 22/07-28/07 2013
  • 15/07-21/07 2013
  • 08/07-14/07 2013
  • 01/07-07/07 2013
  • 24/06-30/06 2013
  • 17/06-23/06 2013
  • 10/06-16/06 2013
  • 27/05-02/06 2013
  • 20/05-26/05 2013
  • 06/05-12/05 2013
  • 29/04-05/05 2013
  • 22/04-28/04 2013
  • 15/04-21/04 2013
  • 08/04-14/04 2013
  • 01/04-07/04 2013
  • 25/03-31/03 2013
  • 18/03-24/03 2013
  • 11/03-17/03 2013
  • 04/03-10/03 2013
  • 25/02-03/03 2013
  • 18/02-24/02 2013
  • 11/02-17/02 2013
  • 04/02-10/02 2013
  • 28/01-03/02 2013
  • 21/01-27/01 2013
  • 14/01-20/01 2013
  • 07/01-13/01 2013
  • 24/12-30/12 2012
  • 17/12-23/12 2012
  • 10/12-16/12 2012
  • 03/12-09/12 2012
  • 26/11-02/12 2012
  • 19/11-25/11 2012
  • 12/11-18/11 2012
  • 05/11-11/11 2012
  • 29/10-04/11 2012
  • 22/10-28/10 2012
  • 15/10-21/10 2012
  • 08/10-14/10 2012
  • 01/10-07/10 2012
  • 24/09-30/09 2012
  • 17/09-23/09 2012
  • 10/09-16/09 2012
  • 03/09-09/09 2012
  • 27/08-02/09 2012
  • 20/08-26/08 2012
  • 13/08-19/08 2012
  • 30/07-05/08 2012
  • 23/07-29/07 2012
  • 16/07-22/07 2012
  • 09/07-15/07 2012
  • 18/06-24/06 2012
  • 28/05-03/06 2012
  • 21/05-27/05 2012
  • 14/05-20/05 2012
  • 07/05-13/05 2012
  • 30/04-06/05 2012
  • 16/04-22/04 2012
  • 09/04-15/04 2012
  • 02/04-08/04 2012
  • 26/03-01/04 2012
  • 19/03-25/03 2012
  • 12/03-18/03 2012
  • 05/03-11/03 2012
  • 27/02-04/03 2012
  • 20/02-26/02 2012
  • 13/02-19/02 2012
  • 06/02-12/02 2012
  • 30/01-05/02 2012
  • 23/01-29/01 2012
  • 16/01-22/01 2012
  • 09/01-15/01 2012
  • 02/01-08/01 2012
  • 28/11-04/12 2011
  • 21/11-27/11 2011
  • 14/11-20/11 2011
  • 07/11-13/11 2011
  • 31/10-06/11 2011
  • 24/10-30/10 2011
  • 17/10-23/10 2011
  • 10/10-16/10 2011
  • 03/10-09/10 2011
  • 26/09-02/10 2011
  • 19/09-25/09 2011
  • 12/09-18/09 2011
  • 05/09-11/09 2011
  • 29/08-04/09 2011
  • 22/08-28/08 2011
  • 15/08-21/08 2011
  • 08/08-14/08 2011
  • 01/08-07/08 2011
  • 25/07-31/07 2011
  • 18/07-24/07 2011
  • 27/06-03/07 2011
  • 20/06-26/06 2011
  • 13/06-19/06 2011
  • 30/05-05/06 2011
  • 23/05-29/05 2011
  • 02/05-08/05 2011
  • 25/04-01/05 2011
  • 11/04-17/04 2011
  • 04/04-10/04 2011
  • 28/03-03/04 2011
  • 21/03-27/03 2011
  • 14/03-20/03 2011
  • 07/03-13/03 2011
  • 28/02-06/03 2011
  • 21/02-27/02 2011
  • 14/02-20/02 2011
  • 07/02-13/02 2011
  • 31/01-06/02 2011
  • 24/01-30/01 2011
  • 17/01-23/01 2011
  • 10/01-16/01 2011
  • 03/01-09/01 2011
  • 27/12-02/01 2011
  • 20/12-26/12 2010
  • 29/11-05/12 2010
  • 22/11-28/11 2010
  • 15/11-21/11 2010
  • 08/11-14/11 2010
  • 01/11-07/11 2010
  • 25/10-31/10 2010
  • 18/10-24/10 2010
  • 11/10-17/10 2010
  • 27/09-03/10 2010
  • 20/09-26/09 2010
  • 13/09-19/09 2010
  • 06/09-12/09 2010
  • 23/08-29/08 2010
  • 16/08-22/08 2010
  • 09/08-15/08 2010
  • 02/08-08/08 2010
  • 19/07-25/07 2010
  • 12/07-18/07 2010
  • 28/06-04/07 2010
  • 21/06-27/06 2010
  • 07/06-13/06 2010
  • 31/05-06/06 2010
  • 24/05-30/05 2010
  • 17/05-23/05 2010
  • 10/05-16/05 2010
  • 03/05-09/05 2010
  • 26/04-02/05 2010
  • 19/04-25/04 2010
  • 12/04-18/04 2010
  • 29/03-04/04 2010
  • 22/03-28/03 2010
  • 15/03-21/03 2010
  • 01/03-07/03 2010
  • 15/02-21/02 2010
  • 08/02-14/02 2010
  • 01/02-07/02 2010
  • 25/01-31/01 2010
  • 18/01-24/01 2010
  • 04/01-10/01 2010
  • 28/12-03/01 2016
  • 21/12-27/12 2009
  • 07/12-13/12 2009
  • 30/11-06/12 2009
  • 23/11-29/11 2009
  • 16/11-22/11 2009
  • 19/10-25/10 2009
  • 12/10-18/10 2009
  • 28/09-04/10 2009
  • 21/09-27/09 2009
  • 07/09-13/09 2009
  • 31/08-06/09 2009
  • 24/08-30/08 2009
  • 17/08-23/08 2009
  • 10/08-16/08 2009
  • 20/07-26/07 2009
  • 29/06-05/07 2009
  • 15/06-21/06 2009
  • 01/06-07/06 2009
  • 18/05-24/05 2009
  • 04/05-10/05 2009
  • 27/04-03/05 2009
  • 20/04-26/04 2009
  • 28/11-04/12 -0001


    Blog als favoriet !

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Archief per maand
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 11--0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!