Ik ben Staf De Raeymaeker
Ik ben een man en woon in Heverlee () en mijn beroep is gepensioneerd.
Ik ben geboren op 30/07/1946 en ben nu dus 78 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: groententuin, koken, digitale foto en film en reizen..
dagelijkse roddels van alles van de laatste dagen.
interessant boek lezen? Ga eens kijken op
http://www.wwaow.com/wwaow/site/bookdetail/?bookid=2935
21-11-2011
rode kool
Wij eten zeer graag rode kool met spek. Ik weet het, dat spek er bij is niet zo gezond, maar wij kopen dat altijd zeer mager, al hoor ik op de markt bij de slager, door sommigen, speciaal vragen naar goed vet spek. Ikzelf ben het nooit gewoon geweest thuis, maar ik hoor verhalen van 's anderendaags het vet dat in de pan over blijft op de boterham smeren en zo. Ik bracht een rode kool mee van minstens 4 kg. Ik heb ze net klaar gemaakt en dat wil dus zeggen dat mijn vingers de volgende dagen blauw gekleurd zullen zijn. Vroeger sneed ik de kolen door de broodsnijmachine, maar die heb ik nu niet meer. Alles is dus met het mes te doen. Ajuin aanstoven, kool er bij en dan appels. (ik gebruik het liefst boscoop al zijn die niet meer wat ze vroeger waren) Nadien doe ik daar suiker en azijn bij, samen met laurier. En dan alleen nog afkruiden met peper en zout. Een lekkernij.
Reacties op bericht (1)
21-11-2011
rode kool
vet spek dat kocht de Neefs altijd een klein spierke mager. Neem gerust jonagold, dan hoef je minder suiker. De azijn is tegen verkleuren, dus van in het begin in de pan. En doet er ook maar een potteke confituur in, aardbei of vier vruchten, enfin rood. Suiker naar smaak. smakelijk. De kinderen strooien er soms suiker op , op hun bord.