Voor het eerst sinds de invoering van het horeca-rookverbod in Frankrijk, heeft de politie boetes uitgedeeld aan overtreders. Sinds 1 januari mag er in heel Frankrijk niet meer gerookt worden in cafés en restaurants.
Maar Christophe Cédat, eigenaar van café 203 in Lyon, is het hier niet mee eens. In zijn café, dat hij "neutrale grond" noemt, wil hij het debat over het rookverbod "op het artistieke vlak" voeren.
Expositieruimte
Uit protest heeft hij zijn café tot expositieruimte verheven. Er worden volle asbakken, sigarettenpeuken, foto's en posters geëxposeerd.
Ze worden geveild. Met de opbrengsten hoopt de eigenaar de boetes te kunnen betalen. Die liggen tussen de 68 en 450 euro.
Cédat noemt het rookverbod een aanval op de vrijheid om te roken. Volgens hem zijn er alleen maar rokers in zijn café. Een bordje op de deur raadt niet-rokers aan om ergens anders naar toe te gaan.
De politie verbaliseerde gisteren een 43-jarige man. Hij moet 68 euro betalen.
De kroegbaas kreeg zelf ook een paar bonnen van de politie: eentje van 135 euro omdat in zijn café een roker werd betrapt en nog eens 750 euro omdat er asbakken op tafel staan.
Chocolade voor verkoopster die biljet van 1000 Euro aanvaarde
Een vrouw heeft in een winkel in het Duitse Waiblingen (in het zuidwesten van Duitsland) betaald met een vals biljet van 1.000 euro. Later die dag keerde ze nogmaals terug naar de winkel met een doos vol chocolaatjes, om de goedgelovige verkoopster te danken. Dat meldt de Duitse politie vrijdag.
Eric King-Turner uit Engeland mag dan 102 jaar oud zijn, hij heeft nog plannen zat. Aanstaande zaterdag begint hij een nieuw leven in Nieuw-Zeeland. Daarmee is hij de oudste Brit die emigreert.
Hij maakt de overtocht van zes weken met z'n vrouw Doris (87),die uit Nieuw- Zeeland komt. Een paar weken na aankomst hoopt de gepensioneerde tandarts zijn 103e verjaardag te vieren.
De krasse knar doet het niet om in het Guinness Book of World Records te komen."Ik wil gewoon niet 105 zijn en dan denken 'was ik maar geëmigreerd toen ik 102 was'". Dat het er lekkerder weer is en niet zo vol, speelt ook mee.
Deze waaroemnipedie is grotendeels samengesteld uit artikelen overgenomen van Wikipedia.
De geplaatste artikels werden zoveel mogelijk gecontroleerd op fouten en eventueel gecorrigeerd.
Ook het medische principe is hierbij overgenomen.
Wikipedia geeft geen medisch advies
Belangrijk bij het lezen van Wikipedia-artikelen over gezondheid en medische onderwerpen:
De informatie kan onjuist of onvolledig zijn.
Wikipedia ontstaat uit bijdragen van vrijwilligers van wie niet (altijd) bekend is of zij over gekwalificeerde medische kennis beschikken.
De artikelen kunnen anoniem, en soms vanuit onbekende motieven gewijzigd worden.
Er kunnen onder medisch deskundigen nieuwe feiten en inzichten bekend zijn die in deze artikelen niet voorkomen.
Beschouw de artikelen in Wikipedia (of die van internet in het algemeen) nooit als enige of als zonder meer gezaghebbende bron van informatie over gezondheid en ziekte.
De artikelen in Wikipedia zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts.
Diepgaande medische kennis kan vanaf een bepaald niveau niet op een begrijpelijke manier worden overgebracht aan een breed lezerspubliek. De teksten kunnen u wellicht enige algemene kennis en begrip bieden, maar zij kunnen en mogen niet leiden tot een diagnose of zelf ingezette behandeling van - of verbandhoudend met - uw persoonlijke klachten of omstandigheden. Daarvoor moet u zich wenden tot uw behandelend arts, of in relatie tot diergeneeskunde tot een dierenarts.
Experimenteer niet met geneesmiddelen.
Neem nooit op eigen initiatief geneesmiddelen tot u zonder dat die zijn voorgeschreven door een erkende arts of aanbevolen zijn door een apotheker, afgezien van medicijnen die zijn toegelaten voor zelfmedicatie. Verander ook nooit zelf de dosering van aan u voorgeschreven medicijnen. Vraag hiervoor advies bij een apotheek of arts. Dit geldt ook voor alternatieve medicatie en medicatie voor dieren.