Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




05-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit jaar koop je een kerstcadeautje voor ... jezelf

Dit jaar koop je een kerstcadeautje voor ... jezelf


http://oi47.tinypic.com/whjrt4.jpg


Hoe kan je er deze kerst voor zorgen dat je eindelijk het cadeautje krijgt waar je al jaren van droomt? Door het simpelweg zelf te kopen. Dat is natuurlijk niet echt volgens de traditie, maar het zou dit jaar wel een trend worden.

Gedaan dus met een beleefd dankjewel zonder dat je het meent of met het onmiddellijk doorverkopen van je cadeautje op eBay.

"Dat is de verstandigste manier om te krijgen wat je wil", vinden de schaamteloze mensen die het al doen. Uit een Britse rondvraag bleek dat één op de tien mensen het zelfs altijd doet, terwijl 43 procent minstens al één keer zelf een cadeautje kocht voor Kerstmis of zijn of haar verjaardag.

44 procent bekende dat ze het doen om zichzelf simpelweg te verwennen. 23 procent bekende dan weer dat ze geen vertrouwen hebben in de keuzes van hun vrienden en familie. Nochtans gingen zes op de tien ondervraagden wel akkoord met de stelling: 'het is de gedachte die telt'.

De populairste geschenkjes die we voor onszelf kopen zijn kleren, schoenen, muziek, alcohol, een cultureel uitje en een restaurant- of hotelbezoek. Gemiddeld nemen de cadeautjes voor onszelf een hap van 350 euro uit het jaarlijkse budget.

Om een cadeautje voor onszelf te kunnen kopen, doen we vaak een beroep op terugbetaalschema's of knippen we kortingsbonnen uit. Aan de cadeautjes voor onze naasten zullen we dit jaar echter minder geld besteden, met dank aan de economische crisis. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voel je het al kriebelen? 9 nieuwe soorten tarantula's ontdekt


Voel je het al kriebelen? 9 nieuwe soorten tarantula's ontdekt


http://oi49.tinypic.com/syrwra.jpg


In Brazilië werden negen kleurrijke nieuwe soorten tarantula's ontdekt. Vier ervan zouden afstammen van een mysterieus, eeuwenoud geslacht, waarvan men al lang dacht dat het uitgestorven was.

De ontdekking toont aan hoe weinig we eigenlijk nog maar weten over de fauna van het Atlantisch Regenwoud, dat bovendien ernstig bedreigd wordt door menselijke aantasting.

"In plaats van de zeven soorten boombewonende vogelspinnen die we voordien kenden, blijken er nu zestien te zijn", stelt dokter Rogério Bertani, tarantulaspecialist van het Instituto Butantan in Sao Paulo. Dit type tarantula komt voor in tropische regio's en heeft doorgaans een dunner gebouwd lichaam en langere poten om beter te klauteren over een brede waaier aan oppervlaktes.

Vier van de negen nieuwe soorten zouden afstammen van het 'Typhochlaena'-geslacht, waarvan men dacht dat het uitgestorven was. "We hebben nu vier soorten die lijken af te stammen van een mysterieus geslacht dat gekend was in 1841. Dit zijn de kleinste arborale tarantula's ter wereld en uit analyse blijkt dat hun geslacht ontzettend oud is. Ze kunnen dus gezien worden als relieken van een voordien wijdverspreide soort", aldus Bertani.

De grootste vrees die nu leeft onder de onderzoekers is dat deze kleurrijke, tropische tarantula's het slachtoffer zullen worden van dierenhandel. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Waarom vegetariërs bijna 10 jaar langer leven


Waarom vegetariërs bijna 10 jaar langer leven


http://oi45.tinypic.com/x37p1v.jpg



Bijna een decennium langer leven... Dat is volgens het grootste onderzoek naar vegetarisme tot nu toe het gevolg van weinig of geen dierlijke producten te eten. De levensverwachting van vegetariërs ligt gemiddeld acht jaar hoger dan die van vleeseters, vergelijkbaar met de extra jaren die niet-rokers hebben ten opzichte van rokers.

Een grootschalige studie naar de gezondheid bij oudere vrouwen werd uitgevoerd over een periode van 35 jaar en gepubliceerd als vervolg op de Harvard Nurses Health Study. Hierbij werd gekeken naar de impact van het eetpatroon (plantaardig vs dierlijk) op de voornaamste doodsoorzaken.

Hartziekten
Hartziekten zijn de grootste doodsoorzaak. Uit het onderzoek blijkt dat cholesterol uit dierlijke producten het leven aanzienlijk verkort, terwijl vezels uit planten de levensverwachting verlengen. De hoeveelheid cholesterol uit één ei werd gelijkgeschakeld aan het roken van vijf sigaretten per dag gedurende vijftien jaar. Een dagelijks kommetje vezelrijke havermout zou daarentegen een even positieve impact hebben op de levensduur van vrouwen als vier uur per week gaan joggen. (Wat uiteraard niet wil zeggen dat je lichaamsbeweging moet schrappen.)

Wie denkt: "Mijn cholesterol is normaal", zou volgens de onderzoekers een verkeerde inschatting maken. "In een wereld waar het 'normaal' is om dood te vallen door een hartaanval is een 'gezonde' cholesterol nog niet gezond genoeg. Ideaal gezien moet die verlaagd worden naar 150'', vergelijkbaar met die van een pure vegetariër", klinkt het.

Ruim twintig jaar geleden toonde dokter Dean Ornish aan dat je hartziekten niet alleen kan tegengaan met een veganistisch dieet, maar ook kan omkeren. Aders gingen opnieuw open zonder medicatie of operaties.

Kanker
Voornaamste doodsoorzaak nummer twee is kanker. Volgens het grootste onderzoek naar het verband tussen dieet en kanker komt eender welk type kanker minder vaak voor bij vegetariërs. De link tussen vlees is kanker is zodanig groot dat zelfs wetenschappelijk tijdschrift 'Meat Science' recent de vraag stelde: "Moeten we allemaal vegetariërs worden of kunnen we vlees veiliger maken?".

Momenteel worden een aantal additieven onderzocht die de toxische effecten van vlees moeten terugschroeven om kanker te voorkomen. "Waarom niet gewoon de vleesconsumptie aan banden leggen?", klinkt het alternatief. De onderzoekers van 'Meat Science' schreven dat een dergelijke richtlijn voor de volksgezondheid kanker kan terugschroeven, maar de vleesindustrie in economische problemen zou belanden, net als heel wat boeren. Winst boven gezondheid, verrassing?

Ook hier reikt het onderzoek van dokter Ornish, dat eerder al werd aangehaald, interessante informatie aan. De bloedstroom van mensen die een jaar veganistisch aten, was acht keer beter bestand tegen kanker. Vrouwen waren zelfs na twee weken puur plantaardig eten al beter bestand tegen borstkanker.

Beroertes
De sleutel om een beroerte te voorkomen is kaliumrijke voeding te eten. Wie denkt dat een banaan voldoende is, komt bedrogen uit, want bananen halen de top 50 van voedingsmiddelen met het hoogste kaliumgehalte niet eens. Echte winnaars zijn donkergroene bladgroenten, bonen en dadels. De gemiddelde mens eet zodanig weinig plantaardige voeding dat meer dan 80 procent niet eens de dagelijks aanbevolen hoeveelheid kalium haalt.

Alzheimer
Het is ruim twintig jaar geweten dat het eten van vlees, gevogelte en zelfs vis de kans op Alzheimer verdriedubbelt ten opzichte van langdurige vegetariërs. Nieuw onderzoek brengt dan weer het goede nieuws dat de symptomen ervan kunnen worden aangepakt met natuurlijke producten zoals pittige saffraan. Het zou zelfs even effectief zijn als de meest gebruikte medicatie tegen de dementerende ziekte.

Diabetes
Aangezien vegetariërs gemiddeld 13 kilo minder wegen dan vleeseters, is het niet verrassend dat diabetes type 2 hen minder vaak treft. Uit onderzoek blijkt dat een plantaardig dieet de aandoening kan voorkomen, maar ook behandelen. Los van het gewicht zouden vegetariërs door hun eetpatroon sowieso een aanzienlijk kleiner risico lopen op diabetes.

Nierfalen
Onderzoekers van Harvard hebben ontdekt dat dierlijke proteïnes en vetten, samen met cholesterol, de voornaamste oorzaken zijn van falende nieren. Een dieet puur op basis van plantaardige producten zou nierfalen dan weer voorkomen én behandelen.

Medicatie vs eetpatroon
Uiteraard kunnen bovenstaande 'killers' ook behandeld worden met medicatie. Onderzoek toont aan dat vleeseters twee keer zo vaak aspirines, maagzuurremmers, bloeddrukverlagers, insuline, laxatieven, pijnstillers, slaappillen en kalmeringsmiddelen. Wie niet graag medicatie neemt of geen vervelende neveneffecten wilt ervaren, hoeft blijkbaar gewoon vegetariër (of veganist) te worden. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogst gelegen nationaal park ter wereld geopend

Hoogst gelegen nationaal park ter wereld geopend


http://oi47.tinypic.com/2ex3h3d.jpg


China heeft opnieuw een (toeristisch) record gevestigd met de opening van het hoogst gelegen nationaal park ter wereld in Tibet.

Het gebied dat zich uitstrekt over 78.000 vierkante kilometer op het dak van de wereld bevat vijf bergen van boven de 8.000 meter. Het Qomolangma National Park is trouwens vernoemd naar de Mount Everest.

Daarnaast bevinden zich er ook nog tien bergen met een hoogte tussen de 7.000 en 8.000 meter. Eveneens majestueuze gletsjers, warmwaterbronnen en wouden behoren tot de natuurlijke attracties.

Het park ter grootte van Tsjechië bevindt zich in de Shigatse regio van Tibet nabij de grens met Nepal. Volgens China Daily wordt de regio beschermd omwille van haar biodiversiteit en om te voorkomen dat het gebied illegaal wordt geëxploiteerd.

In Tibet is eveneens de bouw van de hoogst gelegen luchthaven, die in 2015 zou moeten openen, nog volop aan de gang.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lotto binnenkort ook op zondag te koop

Lotto binnenkort ook op zondag te koop


http://oi46.tinypic.com/2mkxzc.jpg


De verkooppunten van de Nationale Loterij mogen vanaf 23 december ook op zondag Lotto, Euro Millions en krasbiljetten verkopen. Dat bevestigt woordvoerster Sofie Van den Bussche aan de krant Het Laatste Nieuws.

Nu mogen op zondag geen Loterij-producten verkocht worden, maar daar komt verandering in. Op zondag 23 en 30 december zullen de producten beschikbaar zijn tussen 6 uur en 19 uur, vanaf 6 januari élke zondag tussen 9 en 13 uur.

"Veel klanten die op zaterdag een bedrag winnen, wensen dat al op zondag te innen bij hun handelaar. Daarnaast willen dagbladverkopers en voedingswinkels meer volk over de vloer krijgen op zondagen, en wij kunnen daarbij helpen. Beschouw het als een extra service", zegt Van den Bussche. Ze beklemtoont dat er geen extra trekkingen komen op zondag.

Tijdens de feestdagen zal de Nationale Loterij dit jaar twee Super Lotto-trekkingen houden: op kerstavond zit er 3 miljoen in de jackpot, op oudejaar 4 miljoen. Als er geen winnaar bij de eerste trekking valt, wordt het bedrag gecumuleerd. Er komt ook een nieuwe kersteditie van '5.000 for Life'.

En maandag gaat de Nationale Loterij ook een grote promotiecampagne houden in twaalf treinstations. Zo'n 120.000 reizigers zullen een gratis Lotto-formulier van 2 euro ontvangen. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sunlight Soap

Sunlight Soap


http://img18.imageshack.us/img18/3716/sunlightzeepy.jpg


Het familiemerk Sunlight is een van de oudste merken van Unilever.


Het was William Lever die in 1884 het idee opvatte om een goede huishoudzeep te verpakken, het een populaire naam te geven en het te verkopen tegen een faire prijs.
Zijn lijfspreuk was de volgende: "Ik wil ervoor zorgen dat het overal proper is, dat vrouwen minder werk hebben, ik wil gezondheid stimuleren en mijn bijdrage leveren tot persoonlijke verzorging".
William Lever koopt in 1887 het terrein waarop hij Port Sunlight zal bouwen – een grote fabriek aan de rivier de Mersey tegenover Liverpool, met een speciaal dorp voor zijn arbeiders waarin de huisvesting, de voorzieningen en ontspanningsmogelijkheden aan hoge normen voldoen.
Het product bevat kopra of pijnboompittenolie, waardoor het beter schuimt dan conventionele, van dierlijke vetten gemaakte zeepsoorten.
Lever geeft de zeep een merknaam – Sunlight – en een opvallende verpakking.


In 1888 werd Sunlight zeep in België op de markt gebracht.
De verkoop liep de eerste jaren niet zo vlot, maar dit veranderde op het ogenblik dat William Lever startte met advertenties op muren en in kranten.
In 1905 werd een Sunlight fabriek gebouwd in Vorst, op de huidige locatie van Unilever in België.
De vroegere productie-eenheid is ondertussen omgebouwd tot bedrijfsrestaurant.



 http://img168.imageshack.us/img168/1379/sunlightsoap3.jpg



In 1972 wordt de huishoudzeep van Sunlight op de markt gebracht als witte Sunlight toiletzeep met zijn typische zeepparfum.
De Sunlight formule is sindsdien ongewijzigd gebleven.
In de jaren '80 werden vloeibare handzeep, douchegel en badschuim toegevoegd aan het gamma.

In 2005 heeft het volledige gamma een nieuwe verpakking gekregen. Er werden tevens nieuwe producten aan het gamma toegevoegd die respect hebben voor de zachtheid en zuiverheid die Sunlight kenmerken: het gamma Nutritive met badschuim, zeep en douchegel.
De nutritive formules zorgen er voor dat de huid wordt gevoed met hydraterende bestanddelen.



» Reageer (0)
04-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Loterijbiljet van 23 miljoen ligt maandenlang in auto

Loterijbiljet van 23 miljoen ligt maandenlang in auto


http://oi47.tinypic.com/3327xhc.jpg

 
Een moeder van een groot gezin uit Californië vergat winnend loterijbiljet van ruim 23 miljoen dollar (bijna 18 miljoen euro) in haar auto. Vijf maanden lang reed de 69-jarige vrouw met het biljet in het handschoenvakje van haar wagen rond, vooraleer ze op haar geluk werd attent gemaakt.

Haar dochter had het biljet voor haar gekocht, zei de vrouw uit het stadje Victorville aan de Amerikaanse media. Ze had het in het handschoenvakje gelegd en was het vergeten. Pas toen een bewakingscamera-foto van haar dochter in het nieuws opdook, waarop ze het winnende lotje koopt, herinnerde de vrouw zich het biljet.

Kort voor het loterijbiljet ongeldig werd, maakte ze zich kenbaar. Met het geld wil de moeder van zeven haar kinderen en kleinkinderen helpen. "Zelf wil ik slechts een paar nieuwe turnpantoffels".



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Viagra voor vrouwen: opwinding via de neus

Viagra voor vrouwen: opwinding via de neus


http://static1.hln.be/static/photo/2012/7/3/1/20121104135037/media_xll_5296846.jpg


Een neusspray die zin in seks bij vrouwen moet bevorderen wordt momenteel klinisch getest in Australië en Canada. De onderzoekers zijn op zoek naar een hondertal dames die deze vrouwelijk variant van viagra willen uitproberen.

De opwindende neusspray kreeg de naam Tefina mee. Het is een testosterongel die door het lichaam geabsorbeerd wordt via de neus. Het proces duurt enkele minuten en de impact op het libido van vrouwen zou zichtbaar worden binnen enkele uren. Met deze vrouwelijke viagra wordt vooral gemikt op dames met FOD (kort voor Female Orgasmic Disorder), een stoornis die ervoor zorgt dat orgasmes langdurig worden uitgesteld of zelfs helemaal uitblijven. Eerder onderzoek toonde al aan dat vrouwen de helft minder orgasmes ervaren dan mannen.

"Seksuele dysfunctie bij vrouwen is een reëel probleem. We vermoeden dat zo'n 43 procent van alle vrouwen er last van heeft. Heel wat mensen stellen dat een vrouwelijke variant van viagra pure geldklopperij is, maar in feite is er echt nood aan een oplossing voor dit veelvoorkomend probleem", stelt dokter Fiona Jane van de Melbourne Monash universiteit. Anderen kanten zich dan weer tegen het medicaliseren van hoe vaak een vrouw al dan niet een orgasme ervaart. Ze noemen het een stunt van de farmaceutische sector.

"Het is duidelijk dat vrouwen goed moeten overwegen wat hun beweegredenen zijn om een medicijn als Tefina te nemen. Het gebruik van vrouwelijke viagra is een persoonlijke keuze en de toegang tot dergelijke uitvindingen moet vrij zijn. Ervan uitgaande dat het veilig en effectief is, beslissen we zelf het best of en hoe we ze gebruiken", klinkt de gulden middenweg tot slot. (br.hln)





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Neushoorntje Zwatra geboren in Diergaarde Blijdorp


Neushoorntje Zwatra geboren in Diergaarde Blijdorp


http://oi50.tinypic.com/m786xw.jpg


De dierentuin Diergaarde Blijdorp in Rotterdam kon vannacht om 03.02 uur een neushoorntje verwelkomen. De Indische neushoorn Namaste is in de vroege ochtend bevallen van dochter Zwatra. Moeder en dochter maken het goed.

De bevalling was live te volgen via webcambeelden op internet. De weeën begonnen rond 16.00 uur gisteren en leidden in de vroege uurtje tot de geboorte van 'een pittig meisje dat na een half uur al op eigen benen kan staan en ondertussen ook al heeft gedronken".

Het publiek de kleine Zwatra nu ook al 'live' bewonderen "gesteld dat alles goed blijft gaan", klinkt het op de website van de dierentuin.

De neushoornbaby is vernoemd naar Zwatra Transport, die het dier heeft geadopteerd.

De beschuit met muisjes, waarmee Nederlanders een geboorte vieren,  staat klaar, aldus de dierentuin.

Zwatra is al het zesde kind voor Namaste: ze kreeg eerder vier jongens en al een meisje. (br.hln)



» Reageer (0)
03-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Karolien Goris wint Belgium's Got Talent


Karolien Goris wint Belgium's Got Talent

Klik op de foto om haar te beluisteren


.



Karolien Goris heeft gisterenavond de finale van het VTM-programma 'Belgium's Got Talent' gewonnen. De elfjarige zong 'I follow rivers' van Lykke Li en mag als winnaar 50.000 euro mee naar huis nemen.

Op de tweede plaats van de talentenjacht eindigden de Gentse acrobaten van OTM. De blinde jongens van Koda werden derde.

Karolien Goris was één van de absolute favorieten. Tijdens de audities bracht ze met haar engelenstem jurylid Karen Damen aan het huilen.

In de finale had de kijker het laatste woord. De tiener kreeg uiteindelijk de meeste smsjes achter haar naam.

'Belgium's Got Talent' telde vijf auditieafleveringen, gevolgd door vier liveshows en de finale. Aan de liveshows namen 33 acts deel: een bonte mengeling van zangers, voordracht, circusacts tot verschillende soorten dans en sport. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Meer dan 2,3 miljoen Grieken leven in armoede

Meer dan 2,3 miljoen Grieken leven in armoede


http://oi49.tinypic.com/2ahrtxe.jpg


Meer van 2,3 miljoen van de ongeveer 11 miljoen Grieken leefden in 2010 in diepe armoede volgens het Griekse bureau voor de statistiek Elstat.

Griekse media berichtten vandaag dat bovendien het verschil tussen arm en rijk in het land het grootste is in de Europese Unie. In 2010 werden voor het eerst draconische bezuinigen ingevoerd die Athene moet ondernemen om geldschieters tevreden en het land in de eurozone te houden. Volgens Elstat leefde toen iemand "onder de armoedegrens" wanneer die een inkomen had van 6591 euro of minder per jaar. Het gemiddelde inkomen bedroeg 12.637 euro per jaar. Elstat heeft berekend dat ruim 900.000 huishoudens onder de armoedegrens leefden.

Gemiddeld gaven de Grieken in 2010 109 euro per maand minder uit dan het jaar ervoor. Ze besteedden onder meer minder aan telecommunicatie. Alcohol en tabak leden niet onder de kleinere uitgaven. Elstats cijfers beklemtonen dat het land met nivelleren ook achterloopt op andere Europese landen. De 20 procent rijksten verdient zes keer meer dan de 20 procent armsten. Aangenomen wordt dat de toestand verder is verslechterd. Deze maand moet de Griekse coalitieregering opnieuw forse bezuinigingen doorvoeren onder meer om noodkrediet te blijven ontvangen van de EU, de ECB en het IMF. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boy george - do you really want to hurt me

Boy george  - do you really want to hurt me

Om hem te beluisteren druk op de foto






Boy George (George Alan O'Dowd) (Eltham, 14 juni 1961) is een Brits zanger en diskjockey, beter bekend onder zijn artiestennaam Boy George.

In de jaren tachtig werd hij bekend als leadzanger van de band Culture Club. Met deze band scoorde hij zijn grootste hits met de nummers Do You Really Want to Hurt Me?, Time, Church Of The Poison Mind en Karma Chameleon, een single die in 1983 in o.a. Engeland de best verkochte single werd.

Nadat hij eerst een solocarrière begon, was hij enige tijd leider van de band Jesus Loves You waarna hij weer solo verder ging.

Boy George viel op door zijn openlijke homoseksualiteit en androgyn uiterlijk, getuige zijn extravagante kleding en uitbundige make-up. Zijn drugsverslaving werd hem in 1986 bijna noodlottig, waarna hij afkickte.

Boy George werkt in Amerika als DJ. In 2006 kwam hij weer in het nieuws omdat hij een boete en een taakstraf opgelegd had gekregen wegens drugsbezit. Hij moest vijf dagen werken als straatveger op de openbare weg in New York, maar vanwege de enorme publiciteit mocht hij zijn taakstraf binnen de muren van het terrein van de Gemeentereiniging voldoen. In december 2008 werd hij veroordeeld wegens het mishandelen van een escort.

In de door de BBC in 2002 gehouden nationale opiniepeiling voor de 100 grootste Britten aller tijden eindigde Boy George op de 46e plaats, hoger dan o.a. Francis Drake, Koning Arthur, Florence Nightingale, Jane Austen, James Maxwell en maarschalk Montgomery.

Ook speelde hij een gastrol in één van de afleveringen van The A-Team.




» Reageer (0)
02-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Botontkalking geen vrouwenziekte, medicatie even efficiënt bij mannen

Botontkalking geen vrouwenziekte, medicatie even efficiënt bij mannen


http://oi46.tinypic.com/11kvbk2.jpg


Uit een grootschalig internationaal onderzoek blijkt dat medicatie tegen osteoporose (botontkalking) ook werkzaam is voor mannen. Dat meldt het UZ Leuven vandaag. De aandoening wordt onterecht als een typische vrouwenziekte beschouwd. Hoewel ook mannen vaak getroffen worden door osteoporose, wordt ze bij hen nauwelijks opgespoord en behandeld.

Doordat de bevolking alsmaar ouder wordt, stijgt het aantal gevallen van osteoporose. Die toename in levensverwachting is bij mannen trouwens groter dan bij vrouwen, wat de kloof tussen de geslachten verkleint op vlak van osteoporose: meer dan 20 procent van alle mannen krijgt nu reeds te maken met een of meer osteoporosebreuken. Bovendien zijn de gevolgen van een breuk bij mannen vaak zwaarder. Zo overlijdt bijvoorbeeld na een heupbreuk 1 op 3 mannen binnen een jaar, tegenover 1 op 5 bij vrouwen, aldus het UZ Leuven in een persbericht.

Het New England Journal of Medicine publiceerde recent de resultaten van een internationale studie naar de effecten van osteoporosemedicatie bij mannen. Mannen bij wie osteoporose was vastgesteld na een breuk of door botmeting, werden willekeurig verdeeld in twee groepen: de ene groep werd behandeld met een krachtig bisfosfonaat, de andere kreeg een placebo. Na twee jaar bleken de resultaten verrassend dicht bij de behandelingseffecten bij vrouwen met postmenopauzale osteoporose te liggen.

"Blijkbaar is de bescherming identiek bij mannen en vrouwen", aldus prof. dr. Steven Boonen, die de leiding had van het onderzoek. Hij spreekt over een inzicht dat hoop geeft aan de grote groep mannen die met de ziekte te maken krijgen.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Unieke brieven van Otto Frank geschonken aan Anne Frank Stichting

Unieke brieven van Otto Frank geschonken aan Anne Frank Stichting


http://static2.hln.be/static/photo/2012/3/9/12/20121102162201/media_xll_5293707.jpg


De Anne Frank Stichting heeft een mooie aanwinst verworven: een belangrijke collectie brieven, foto's en documenten van Otto Frank, de vader van Anne Frank. Ook zitten er brieven en documenten bij die gaan over de emigratiepogingen van het gezin Frank naar Amerika voordat het onderdook.

De documenten komen uit de nalatenschap van acteur Joseph Schildkraut. Hij schreef begin jaren '50 met vader Frank om zich voor te bereiden op zijn rol als Otto Frank in een toneelbewerking van Annes dagboek.

De familie Frank werd bekend door het dagboek van dochter Anne, dat zij schreef in de tijd dat ze was ondergedoken in 'het Achterhuis' in Amsterdam. Het dagboek van Anne Frank werd in de Verenigde Staten vooral populair nadat het bewerkt was tot een toneelstuk. Otto Frank, die als enige van de acht onderduikers in het Achterhuis de oorlog overleefde, was nauw betrokken bij de totstandkoming van het toneelstuk.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleine groene sabelsprinkhaan nieuw in Vlaanderen


Kleine groene sabelsprinkhaan nieuw in Vlaanderen


http://oi46.tinypic.com/n12fdi.jpg

 
De kleine groene sabelsprinkhaan, een broertje van de grote groene sabelsprinkhaan, is een nieuwe sprinkhaansoort voor Vlaanderen. De soort werd afgelopen zomer gehoord en gezien in Destelbergen en is volgens Natuurbericht.be allicht meegelift met vakantiegangers uit Frankrijk of Duitsland.

Eind juli werd een zingend mannetje gehoord in een tuin in Destelbergen, een maand later werd op ongeveer twee kilometer van deze locatie een tweede zingend mannetje aangetroffen dat zich schuilhield in de vegetatie van een droge greppel. "Het ontbreken van waarnemingen elders in Vlaanderen, op één onzekere waarneming in Limburg na, en het feit dat de soort geen goed vliegvermogen heeft, wijst erop dat deze dieren hier niet op eigen kracht zijn geraakt", aldus Marjan Speelmans van Saltabel, de sprinkhanenwerkgroep van Natuurpunt.

De grote groene sabelsprinkhaan is wellicht onze meest bekende sabelsprinkhaan, vooral door het achtergrondgeluid van de zingende mannetjes. Alhoewel voor het ongeoefende oog de grote en de kleine groene sabelsprinkhaan sterk op elkaar lijken, zijn ze relatief makkelijk te onderscheiden. "De kleine groene sabelsprinkhaan heeft kortere vleugels in vergelijking met die van zijn grote broer, waar de voorvleugels tot ver voorbij de achterknie reiken." Bijkomend determinatiekenmerk is het ratelachtige tot zoemende geluid van zingende mannetjes.

Het verspreidingsgebied in Europa strekt zich uit ten oosten van de lijn Bremen-Frankfurt tot voorbij de Oeral, tussen 40 en 60 graden noorderbreedte. De soort werd in het meest zuidelijke gedeelte van Wallonië, in de valleigebieden van de Lesse, Lomme, Semois en hun zijbeken, voor het eerst in de jaren 80 opgemerkt, maar populaties blijven er geïsoleerd. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Kattenkunstenaar' Fabre bewerkt met knuppels

'Kattenkunstenaar' Fabre bewerkt met knuppels


http://static0.hln.be/static/photo/2012/1/14/4/20121102123655/media_xll_5292964.jpg


De omstreden Belgische kunstenaar Jan Fabre is vorige week in Antwerpen met knuppels bewerkt. Fabre maakte onlangs opnames voor een film over zijn werk, waarbij in het Antwerpse stadhuis katten in de lucht werden gegooid. Sinsdien is er een haatcampagne tegen de kunstenaar op gang gekomen.

De stunt lokte veel negatieve reacties uit. Tijdens het joggen in Park Noord in Antwerpen werd de kunstenaar afgelopen zondag door zeven mannen zwaar aangepakt. "Ik loop daar elke zondag en ze stonden mij op te wachten", vertelt hij aan De Standaard. "Ze sloegen me op mijn hoofd en op mijn nieren, en twee mannen sloegen erop los met een knuppel. Ik ben gevallen en daarna zo goed en zo kwaad als het kon weggelopen", klinkt het.

Sinds dit incident heeft Fabre geregeld politiebewaking. "Ik sliep deze week elke nacht ergens anders, uit pure angst. In wat voor een maatschappij leven we, waarin zoiets mogelijk is? Het is alsof sommige mensen blij zijn dat ze eindelijk eens een kunstenaar kunnen aanvallen", stelt hij.

Op internet mocht Fabre al meer dan 20.000 haatmails ontvangen waarin hij voor dierenbeul en racist wordt uitgescholden. Verder kwamen er ruim 10.000 mails waarin het stopzetten van de subsidies aan Fabre wordt geëist.

Fabre: "Ik besef dat ik een fout heb gemaakt. Het spijt me werkelijk dat die katjes slecht zijn neergekomen, want ik hou van dieren. Maar er is geen enkele kat gekwetst en ik heb mij oprecht geëxcuseerd. Wat kan ik meer doen?".  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Olifant praat Koreaans

Olifant praat Koreaans


http://oi46.tinypic.com/30vdt9w.jpg


Een olifant van de Everland dierentuin in Zuid-Korea heeft een bijzonder talent: hij gebruikt zijn slurf niet alleen om te eten, maar ook om te 'praten.'

De 22-jarige Aziatische olifant Koshik kan vijf Koreaanse woorden reproduceren door zijn slurf in zijn mond te steken en daardoor klanken te moduleren. Zijn woordenschat omvat inmiddels vijf woorden: 'annyeong' (hallo), 'anja' (zitten), 'Aniya' (nee), 'nuwo' (liggen) en 'joa' (goed) Het is volgens onderzoekers niet waarschijnlijk dat de viervoeter begrijpt wat hij 'zegt', maar hij lijkt wel te reageren op de woorden 'anja' en 'nuwo.'

De onderzoekers vermoeden dat Koshik zichzelf geleerd heeft om woorden te reproduceren omdat hij een band met zijn trainers wilde opbouwen nadat hij was gescheiden van twee andere olifanten op vijfjarige leeftijd. Waarschijnlijk voelde olfiant zich eenzaam.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen laten maand lang hun snor staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker


Mannen laten maand lang hun snor staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker

http://oi48.tinypic.com/immi42.jpg


Over een maand mogen ze hun snor pas weer van hun gezicht halen. De hele maand november, voor de gelegenheid omgedoopt tot 'movember', laten duizenden mannen hun snor staan om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor prostaatkanker.

Het wereldwijde initiatief begon in 2003 in Australië. Het idee is dat de mannen hun snor, al dan niet getrimd, laten staan op een verder gladgeschoren gezicht. Zo zamelen ze geld in van sponsors voor onderzoek naar prostaatkanker.

Wereldwijd doen er bijna 430.000 mannen mee, waardoor een totaalbedrag van 3,7 miljoen euro wordt opgehaald. Belgen die willen deelnemen kunnen terecht op http://be.movember.com.





» Reageer (0)
01-11-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recordaantal mensen met depressie blijft thuis

Recordaantal mensen met depressie blijft thuis


http://oi46.tinypic.com/ei8bpg.jpg


Er zitten meer dan 95.000 mensen al een jaar thuis omwille van een depressie of andere mentale aandoening. Dat is een stijging van bijna 10.000 mensen ten opzichte van twee jaar geleden, schrijft de krant De Standaard.

François Perl van de dienst uitkeringen van het Rijksinstituut voor Ziekte- en Invaliditeitsverzekering (Riziv) is niet verbaasd, maar vindt de stijging wel verontrustend. "In tijden van economische crisis stijgt het aantal depressies altijd", zegt Perl.

Naast de 95.000 mensen die al een jaar thuiszitten, betaalde het Riziv 3,3 miljoen ziektedagen aan mensen die minder dan een jaar thuisbleven.

"De crisis maakt dat mensen schrik hebben om hun job te verliezen", aldus Perl. "Daardoor is er ook de druk om snel terug te gaan werken en wordt de kans op herval groot. Vooral preventie is belangrijk, bijvoorbeeld op het vlak van welzijn op het werk."



» Reageer (0)
31-10-2012
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Wever zet die ploat op tijdens Homo Top 100-party

De Wever zet "die ploat" op tijdens Homo Top 100-party

klik op de foto om zet die ploat af te beluisteren





Antwerps informateur Bart De Wever (N-VA) trekt vanavond naar discotheek Red & Blue voor een blitzbezoek aan de Homo Top 100-party. De Wever was uitgenodigd naar aanleiding van de mediahype die ontstond nadat hij zich op de verkiezingsavond voor aanvang van zijn speech in de Antwerpse Zuiderkroon kwaad had gemaakt op de DJ.

Het nummer "Happiness" van Sam Sparro in een remix van The Magician kwam op het N-VA-overwinningsmoment heel even in een negatief daglicht te staan, toen een lichtjes geërgerde De Wever vroeg om "die ploat" af te zetten zodat hij - live in het tv-journaal - aan zijn speech zou kunnen beginnen.

Net die song is echter uitgeroepen tot "Alarmschijf 2012" en bijgevolg dé themasong van de Homo Top 100-party. Reden te over voor de organisatoren om hun stoute schoenen aan te trekken en De Wever uit te nodigen om met enige zin voor zelfrelativering de door hem vervloekte schijf hoogstpersoonlijk te komen opzetten. Stipt om middernacht zal de N-VA-kopman present zijn in danstempel Red & Blue in het Antwerpse Schipperskwartier.

De organisatie benadrukt voorts dat de Homo Top 100-party zeker niet enkel voor holebi's bedoeld is. De deuren van Red & Blue openen om 22 uur, tickets zijn enkel ter plaatse aan de kassa beschikbaar. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!