Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




23-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw heeft meest schrik van buikje op strand te showen

Vrouw heeft meest schrik van buikje op strand te showen


http://oi35.tinypic.com/2en28nb.jpg


Britse vrouwen maken zich nu al zorgen over het feit dat ze komende zomer hun buik moeten showen in bikini op strand, dat toont een rondvraag van beautyfabrikant Nivea aan.

45 procent van de ondervraagde dames tussen 18 en 60 jaar heeft meer schrik van het dragen van badkledij op strand of aan het zwembad dan dat een nieuwe partner hen voor het eerst naakt ziet. Meer dan de helft zegt dat haar buikje haar voornaamste zorg is bij het dragen van een badpak of bikini. Een vijfde stoort zich aan elk lichaamsdeel. 79 procent zal deze zomer een kledingstuk gebruiken om haar lichaam op het strand wat te verhullen. Mannen daarentegen zijn twee keer zo zelfzeker over hun lichaam en looks in vergelijking met hun vrouwelijke leeftijdsgenoten.

Twintigers hebben drie keer meer kans onzeker te zijn over de grootte van hun borsten dan dames die ouder dan 50 zijn, het moederschap heeft namelijk een grote invloed op de zelfzekerheid van vrouwen. Bijna de helft van de mama's geeft minder om haar uiterlijk sinds ze kinderen op de wereld zette. De helft van de 3.500 ondervraagde mensen zegt dat een compliment van een partner hun zelfvertrouwen opkrikte, 37 procent voelt zich veel zelfzekerder wanneer ze een glimlach van een vreemde op straat kregen. Maar vrouwen krijgen het meeste zelfvertrouwen door complimenten van geslachtsgenoten, eentje van de beste vriendin of de moeder werken het beste als egoboost.

Om zich toch beter over hun lichaam te voelen, besteden vrouwen voor de zomer meer aandacht aan de verzorging van hun huid. Een derde begint hiermee een maand voordat ze zich voor het eerst in het openbaar in bikini moet vertonen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trucs om niet te veel te eten bij overvloedig buffet

Trucs om niet te veel te eten bij overvloedig buffet


http://static0.hln.be/static/photo/2013/9/16/0/20130423113838/media_xll_5758035.jpg


Een buffet is voor veel mensen die willen afvallen een ware nachtmerrie. Wetenschappers hebben nu ontdekt hoe je hier toch van kunt genieten zonder te verdikken.

Professor Brian Wansink aan de universiteit van Cornell meent dat mensen die willen afvallen en toch naar een buffet moeten best een klein bordje nemen en eerst alle opties bestuderen voor ze kiezen wat ze willen. Hij liet 30 mensen 300 eters observeren bij 22 Chinese onbeperkte buffetten in de Verenigde Staten. De observanten moesten het BMI van de gasten inschatten en kijken hoe de mensen zich tijdens het eten gedroegen.

Wasink ontdekte hoe slanke en dikke zich helemaal anders gedroegen bij een buffet. "Personen met een gezond gewicht bestuderen eerst het aanbod. Ze kijken vaker naar de verschillende alternatieven voor ze beginnen op te scheppen. Ook hebben zeven keer meer kans om een klein bord dan een groot exemplaar te nemen. Dikkerds scheppen willekeurig op, ze kijken naar elk item en beslissen dan telkens of ze het willen of niet. Daarnaast zitten ze vijf meter dichter bij het buffet en kauwen minder bij elke hap. Het interessante aan de zaak is dat deze andere gedragingen onbewust uitgevoerd verlopen, ze worden na een tijdje een gewoonte", besluit Brian.

Een voorgaande studie toonde aan dat dankzij de gigantische porties en het grote aantal all-you-can-eat buffetten de gemiddelde Brit 3,6 kg verdikt tijdens een vakantie van twee weken in de Verenigde Staten.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke vakantieoorden zijn duurder of net goedkoper geworden tijdens crisis?

Welke vakantieoorden zijn duurder of net goedkoper geworden tijdens crisis?


http://oi33.tinypic.com/123p5w6.jpg


Goed crisisnieuws, het is eens wat anders. De economische malaise zorgt er immers voor dat je in een aantal zuiderse landen goedkoper kan leven tijdens je vakantie. Aan de Spaanse Costa's ben je zelfs een vijfde goedkoper af in vergelijking met vorig jaar. Dat meldt de krant Het Laatste Nieuws.

De vakantiekostenbarometer is opgemaakt door het Britse wisselkantoor Post Office. Dat stelde een korf samen van uitgaven die een doorsneetoerist doet op vakantie. Op een terrasje: een kop koffie, een pintje, een Coca-Cola en een glas wijn. In de supermarkt: een flesje water, zonnecrème, een krant, een insectenspray en een pakje sigaretten. Op restaurant: een driegangendiner voor twee, inclusief de wijn.

In Portugal ben je voor dit alles het goedkoopst af en betaal je in totaal amper 54,11 euro, 14,9% minder dan vorig jaar. Maar er zijn ook reisbestemmingen waar het leven duurder werd. Zo ben je in het Italiaanse Sorrento voor dezelfde aankopen liefst 118,81 euro kwijt, dat is 31% meer dan vorig jaar. Ook in Frankrijk is het leven voor de toerist duurder geworden, tot 17,1% tegenover vorig jaar. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De mooiste rondingen aller tijden (volgens de Britten)

De mooiste rondingen aller tijden (volgens de Britten)


http://static0.hln.be/static/photo/2013/16/4/2/20130423093126/media_xll_5757377.jpg
Kelly Brook, Marilyn Monroe, Raquel Welch, Sophia Loren en Jayne Mansfield


Om de nieuwe Peugeot RCZ sportcoupé in stijl te lanceren, ging men bij 2.000 Britse mannen en vrouwen na welke vrouw de mooiste rondingen aller tijden op haar palmares mag schrijven. Meer dan 50 jaar na haar dood blijkt Marilyn Monroe nog steeds onklopbaar. Zo wist ze onder meer de veelbesproken curves van Kelly Brook, Christina Hendricks en Kim Kardashian te overtroeven.

Hoewel de schaarsgeklede lijven vandaag de dag rond onze oren geslingerd worden, blijven klassieke schoonheden als Marilyn Monroe, Raquel Welch en Sophia Loren meer indruk maken, althans voor onze Britse buren.

Curves
Uit de rondvraag van Peugeot blijkt dat zes op de tien rondingen verkiest boven magere silhouetten. Terwijl mannen vooral vallen voor de billen en de borsten, draait het voor vrouwen allemaal rond de taille.

"Het onderzoek toont aan dat de curve nooit aan populariteit moet inboeten. Er is niemand die voluptueuze lichaam van Marilyn Monroe kan evenaren. Ze had het allemaal: stijln klasse en genoeg aantrekkingskracht om mannen en vrouwen voor generaties te prikkelen", stelt Boris Reinmoller, ontwerper van de wagen.

De top vijf van de meest memorabele rondingen ziet er zo uit:

1. Marilyn Monroe (overleden in 1962)
2. Kelly Brook
3. Raquel Welch (nu 72)
4. Sophia Loren (nu 78)
5. Jayne Mansfield (overleden in 1967)

Ook populair, maar niet top 5 waardig, zijn tot slot de curves van 'Mad Men'-diva Christina Hendricks en realityster Kim Kardashian. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongere handen en slankere dijen met een ingreep

Jongere handen en slankere dijen met een ingreep


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/11/12/20130422132443/media_xll_5754732.jpg


Een op de acht dames maakt zich meer zorgen om het uiterlijk van haar handen dan dat van haar gezicht, dat tonen Britse cijfers aan. Een nieuwe cosmetische ingreep waarbij artsen vet van de dijen in de handen injecteren, pakt dit probleem aan.

Steeds meer dames laten hun rimpels aanpakken met botox of een facelift. Hierdoor lijken na verloop van tijd hun handen een pakje ouder dan hun gezicht. Dit lichaamsdeel, waarvoor lang geen verjongende ingreep bestond, geeft dan uiteindelijk toch nog de echte leeftijd van dames prijs, iets wat velen halstarrig toch blijven proberen te verdoezelen. Met de jaren verdwijnt namelijk het vet uit de handen, waardoor de onderliggende botten en aders beter zichtbaar zijn. Heel wat dames zoeken hier creatieve oplossingen voor, zangeres Madonna verstopt bijvoorbeeld dit lichaamsdeel onder hippe handschoenen, maar dit is helaas niet voor elke vrouw een optie, want het oogt wat raar op de werkvloer.

De Britse plastische chirurg Dennis Wolf voert daarom een techniek uit waarbij vet uit de dijen of buik wordt genomen met een nieuwe, redelijk pijnloze techniek. Vervolgens injecteert hij dit in de handen, zodat deze weer wat meer volume krijgen. Wolk gebruikte dit vet al om borsten en konten te vergroten en gelaatstrekken te verjongen.

Deze procedure is iets ingrijpender en kostelijker dan lichaamsvreemde stoffen, als botox of fillers, in te brengen. Lichaamseigen vet is echter veiliger, de kans dat je lichaam dit afstoot is namelijk kleiner. Het resultaat blijft ook langer, het effect kan jarenlang zichtbaar zijn. Terwijl je dit bij fillers slechts acht maanden ziet. De nadelen zijn wel dat het redelijk pijnlijk is en je handen eerst opgeblazen zijn. Ongeveer 70 procent van het vet 'overleeft' de ingreep, je moet even wachten voor een natuurlijk en egaal resultaat. De ingreep gebeurt onder lokale verdoving en duurt ongeveer drie uur. Als laatste is de kostprijs ook een pijnlijk puntje, voor jonge handen moet je al gauw op 2.300 euro rekenen. (br.hln )



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kate Bush - Babooshka

Kate Bush - Babooshka

Klik op de foto om haar te beluisteren






Catherine (Kate) Bush (Bexleyheath (Kent), 30 juli 1958) is een Britse zangeres.

Haar experimentele inslag heeft ervoor gezorgd dat ze wordt gewaardeerd door veel collega-muzikanten, en verder door een niet overdreven grote, maar wel zeer toegewijde schare fans. Dat blijkt uit het feit dat haar platen altijd goed verkopen, hoewel ze voor het maken van een album vaak meerdere jaren de tijd neemt; voor Aerial zelfs twaalf jaar.




» Reageer (0)
22-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf redenen om wat vaker te lachen

Vijf redenen om wat vaker te lachen


http://oi37.tinypic.com/23w67mf.jpg


Neen, het is geen mythe: lachen is écht gezond. Nog niet overtuigd? Ontdek hier dan vijf redenen om wat vaker te glimlachen.

Lachen is gezond omdat...


... het goed is voor je lichaam

Lachen is als een supervitamine. Het verzacht gespannen spieren, boost je geheugen, versterkt je immuunsysteem en helpt zelfs hartaandoeningen te voorkomen. Het is zodanig gezond dat ook die valse lachjes op de flauwe grappen van je collega het helemaal waard zijn.

... het je kalmeert

Zelfs in de meest zwaarwichtige discussie kan lachen soelaas brengen. Van zodra iemand zou zeggen: "Niet lachen!", ben je voor je het weet aan het gieren. Humor kan de grootste heethoofden kalmeren, nog voor er objecten door de kamer slingeren.

... het de pijn verzacht

Wie met een gebroken hart zit, wil dat verdriet heel vaak aandacht geven. Wanneer we iemand verliezen of een grote flater begaan, zullen we vechten tegen de neiging om te lachen, puur uit repsect. Nochtans zijn dit net vaak de momenten waarop humor alles kan verzachten.

... het komaf maakt met angst

Even een herkenbaar voorbeeld: Wanneer de T-Rex in 'Jurassic Park' een man verscheurt, is dat best beangstigend voor jonge kijkers. Als mama of papa echter wijst op het humoristische feit dat de man op toilet zat toen hij werd opgegeten, breekt de schaterlach die angst. Dit concept blijft ook gelden naarmate we ouder worden, alleen verandert de context.

... het verveling geneest

Dit is misschien één van de belangrijkste voordelen van lachen. Daarom koester je best de vriend(in) die jou altijd aan het lachen brengt en de saaiste dagen kan vullen met banale, maar o zo humorvolle activiteiten. Ook bij langdradige ziektedagen kan humor wonderen doen voor je gemoed.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Documentaire bewijst: je bent mooier dan je denkt

Documentaire bewijst: je bent mooier dan je denkt

Klik op de foto om het filmpje te bekijken





Als vrouwen een omschrijving van zichzelf moeten geven is die heel wat negatiever dan wanneer iemand anders dat van hen doet, dat bewijst de nieuwste campagne van beautymerk Dove. Heel wat dames loven de makers, maar het filmpje krijgt toch ook heel wat kritiek.

Voor de documentaire 'Real Beauty Sketches' vroegen de makers de vrouwelijke deelnemers hun gezicht te omschrijven aan een deskundige van de FBI die gespecialiseerd is het maken van gezichtsschetsen. Hiervoor voerden ze een kennismakingsgesprek voeren met een onbekende, die persoon gaf later aan dezelfde tekenaar een omschrijving. De schetser zat telkens achter een gordijn, hij maakte de tekening dus enkel op basis van de omschrijving.

De twee schetsen werden achteraf met elkaar vergeleken. Het ene resultaat, dat van de omschrijving van de vreemde, was veel mooier en aantrekkelijker dan het andere. Alle deelnemende vrouwen waren namelijk erg negatief over hun eigen gezicht. Ze gebruikten voornamelijk negatieve termen om hun uiterlijk te omschrijven, de vreemdelingen gebruikten meer flatterende, positieve uitdrukkingen. Een vooruitstekende kin werd zo bijvoorbeeld een mooie, vooruitstekende kin. Toen de deelneemsters de twee schetsen zagen, werden velen emotioneel. Dit bewijst dat heel wat dames nog steeds met een negatief zelfbeeld kampen en zichzelf lelijker inschatten danze werkelijk zijn.

Beautymerk Dove heeft intussen al heel wat lof, maar ook heel wat kritiek gekregen door dit filmpje. De video ging meteen viraal op Facebook en andere sociaalnetwerksites, vrouwen prijzen de positieve boodschap van de documentaire. Critici zeggen dat het filmpje zich te veel op uiterlijkheden en het gezicht concentreert en menen dat echte schoonheid veel breder is dan dat.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Tentoonstelling over Gaudi plechtig geopend in Brussel

Tentoonstelling over Gaudi plechtig geopend in Brussel


http://static3.hln.be/static/photo/2013/13/15/10/20130422183626/media_xll_5756215.jpg


De Vlaamse minister-president Kris Peeters heeft in Brussel samen met zijn Catalaanse collega de tentoontstelling "een vooruitziende architectuur", over het werk van architect Antoni Gaudi, geopend. Gaudi, wiens werk onder de art-nouveaustijl valt, is vooral bekend als de ontwerper van de beroemde Sagrada Familia in Barcelona. In diezelfde stad liet hij ook het Park Güell optrekken.

"Er zijn mooie gebouwen in Vlaanderen, maar wij hebben geen Gaudi", zo verklaarde de Vlaamse minister-president Peeters bij de plechtige opening van de tentoonstelling. "Daarom ben ik trots dat we deze expo hier in Brussel hebben."

Peeters wees in zijn toespraak ook op de vele gelijkenissen tussen de Vlaamse en de Catalaanse regio. "We hebben hier geen olie of gas, maar we hebben wel kunst en cultuur", zo klonk het. "Voor beide regio's vormt dat een belangrijke troef: Catalonië heeft Gaudi en wij hebben schilders als Rubens", aldus Peeters, die bijval vond van de Catalaanse minister-president, Artur Mas.


http://oi37.tinypic.com/2gt53wo.jpg
Casa Batlló in Spanje


De vandaag geopende tentoonstelling vindt plaats in de gebouwen van Catalaanse vertegenwoordiging in Brussel (Wetstraat 227). De expo focust op de verschillende aspecten van Gaudi's werk en besteedt naast de gebouwen ook aandacht aan zijn werkmethode en aan de door hem ontworpen meubels. De gratis expo loopt nog tot en met 17 november. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.200 meter lang spandoek tegen leed van proefdieren

200 meter lang spandoek tegen leed van proefdieren


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/4/1/20130422114448/media_xll_5754436.jpg


Naar aanleiding van Wereldproefdierendag overmorgen vraagt de Nederlandse Anti Dierproeven Coalitie (ADC) aandacht voor het lot van proefdieren. Honderd activisten ontrollen dan twee spandoeken van 100 meter lang voor het Erasmus MC, het academisch ziekenhuis van Rotterdam en het grootste proefdiercentrum van de Benelux.

"Mahatma Gandhi was een door iedereen gerespecteerd man met respect en liefde voor mens en dier. Een van zijn bekende citaten hebben wij op een spandoek van 100 meter lang geplaatst", zegt ADC-campagneleider Robert Molenaar in een persbericht. "Ik verafschuw dierproeven met mijn hele ziel; elke wetenschappelijke ontdekking die bevlekt is met onschuldig bloed is voor mij van geen enkel belang."

Volgens de organisatie voert het Erasmus MC veel virologische experimenten uit op Java-apen en andere dieren. "De aapjes krijgen hierbij eerst een temperatuursensor geïmplanteerd in hun buikholte. Na deze operatie worden ze opgesloten in een isolator en opzettelijk besmet met een schadelijk en potentieel dodelijk virus. Gedurende het onderzoek wordt er herhaaldelijk bloed afgetapt en worden ook meermaals de longen doorgespoeld. Na enkele dagen tot weken worden de aapjes afgemaakt en opengesneden voor verdere analyse."

"Het Erasmus MC heeft sinds 2000 al meer dan 750 apen gebruikt in experimenten," stelt de ADC. "Twee derde van de apen in het Erasmus MC lijden meer dan 'matig', bij een vierde is er zelfs sprake van ernstig leed." Volgens Ab Osterhaus, het hoofd van Afdeling Virologie van het ziekenhuis, hebben de proefdieren echter een goed leven: "Deze dieren hebben het niet anders dan wanneer je thuis een paar fretten hebt... of een kat. Die beesten hebben het gewoon goed," citeert de ADC de man. "Het is echter onduidelijk hoe de apen in het Erasmus MC gehuisvest worden", stelt de organisatie". "Journalisten van TV Rijnmond hebben ondanks de herhaaldelijke verzoeken geen rondleiding bij de apen gekregen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Driehonderd schapen zullen Nationaal Park Hoge Kempen begrazen

Driehonderd schapen zullen Nationaal Park Hoge Kempen begrazen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/6/0/20130421172335/media_xll_5752245.jpg


In het Nationaal Park Hoge Kempen heeft het Agentschap voor Natuur en Bos (ANB) vandaag een nieuw schapenproject voorgesteld waarbij tussen midden april en medio december overdag driehonderd Kempense heideschapen een heideperceel zullen begrazen en mee aan natuurbeheer doen. 's Avonds kunnen de schapen terecht op speciaal ingerichte slaapweides. Met dit project helpen de schapen de biodiversiteit in het natuurgebied toenemen.

De vzw Landschapszorg ABL zorgt voor de schapen en de herders. "De Mechelse Heide behoort tot de oudste natuurreservaten in Vlaanderen en is een onderdeel van het Vlaams en Europees topnatuurgebied Nationaal Park Hoge Kempen. Met meer dan 1.100 hectare heide is het een van de grootste heidegebieden in Vlaanderen. Vroeger lieten de heideboertjes hun vee, meestal schapen, grazen op de heide, maar dit landbouwgebruik is helemaal verloren gegaan, waardoor de heide spontaan verboste. Via natuurbeheer, waaronder dit begrazingsproject valt, wordt ernaar gestreefd het oude cultuurlandschap in ere te herstellen", vertelt Lise Hendrick, regiobeheerder Hoge Kempen bij het ANB.

De driehonderd schapen zullen in afgerasterde zones grazen of begeleid door de herder en schaapshonden door de heide trekken. "Door het rondtrekken van de schapen ontstaat variatie in de heide. De schapen maken met hun poten kleine gaatjes, waar de zandloopkever en de vlinder heideblauwtje goed gedijen, die warme plekjes nodig hebben. Op de begraasde stukken krijgen planten dan weer de kans om te groeien", aldus boswachter Corina Cools. "De schapen worden niet bijgevoederd, omdat ze moeten eten wat op de heide groeit", voegt Chris Caerts van Landschapszorg toe. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frank Molnar loopt in blote kont over Zuiderdokken

Frank Molnar loopt in blote kont over Zuiderdokken


http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/10/3/20130422114030/media_xll_5754408.jpg


Belofte maakt schuld, en dat heeft Frank Molnar aan den lijve ondervonden. De presentator die we vooral kennen van Big Brother wil mordicus dat de Sinksenfoor in Antwerpen op de Gedempte Zuiderdokken doorgaat. Maar dat mag niet meer na klachten van omwonenden. Molnar, die zelf op het Zuid woont, vond dat een schande en richtte de facebookgroep 'Sinksefoor moet blijven' op. Daarbij beloofde hij in zijn blote kont over het plein te lopen indien 5.000 mensen die groep zouden 'liken'. De groep verzamelde vorige week meer dan 20.000 likes, en dus mocht Molnar aan zijn onderkant ervaren hoe koud het 's nachts nog is. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom vrouwen een mysterie blijven voor de man

Waarom vrouwen een mysterie blijven voor de man


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/2/9/20130422102013/media_xll_5754009.jpg


Het is een vastgeroest cliché dat mannen moeite hebben met het lezen van vrouwelijke emoties. Nieuw onderzoek toont aan dat dit niet noodzakelijk het gevolg is van een gebrek aan inspanning. Met dank aan hersenscans konden onderzoekers de gedachtengang van mannelijke proefpersonen volgen bij het interpreteren van emotioneel geladen blikken. Wanneer het om ogen van vrouwen ging, vonden de heren het dubbel zo moeilijk om de juiste emotie te kiezen.

Wanneer de mannelijke proefkonijnen naar afbeeldingen van de ogen van andere mannen keken, projecteerden ze de blikken op zichzelf. Op de hersenscans zagen de onderzoekers van het universitair ziekenhuis in het Duitse Bochum dan ook regio's van het brein oplichten waar gedachten en gevoelens uit het verleden worden opgeslagen. Ze begrepen de betekenis van de mannelijke blik omdat ze gelijkaardige herinneringen als evaluatiemethode konden toepassen.

Bij het zien van vrouwelijke blikken bleven de heren echter verbijsterd achter. Uit de scans blijkt dat ook hier gezocht werd naar herinneringen van situaties waar vrouwen een gelijkaardige expressie hadden. Omdat dit proces echter veel minder persoonlijk is, vonden de mannen het minstens dubbel zo moeilijk om zich in te leven in de gevoelens van de vrouw.

De onderzoekers zagen veel meer activiteit in de amygdala, het deel van het brein dat belangrijk is voor het voelen van empathie, wanneer de proefpersonen naar andere mannen keken. De roots van dit fenomeen zou bij onze verre voorouders liggen. Toen was het razendsnel inschatten van de gedachtengang van andere - al dan niet vijandige - mannen een sleutel tot overleven.

"De ogen blijven de rijkste bron van sociale informatie. Naarmate meer mannen gingen jagen en vechten voor hun territorium werd het steeds belangrijker om te voorspellen wat de intenties en acties van hun mannelijke rivalen waren", klinkt het. (br.hln)






» Reageer (0)
21-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.58-jarige Zweed zat vier dagen vast in lift Oostenrijks hotel

58-jarige Zweed zat vier dagen vast in lift Oostenrijks hotel


http://static2.hln.be/static/photo/2013/16/0/14/20130421023451/media_xll_5750879.jpg


Een Zweedse hoteluitbater heeft alle overlevingsvaardigheden die hij bij het leger had geleerd moeten aanwenden, nadat hij liefst vier dagen geblokkeerd zat in de lift van zijn hotel in het Oostenrijkse Bad Gastein. Thomas Fleetwood (58) ging in het Hotel Eden, dat gesloten was nu het winterseizoen achter de rug is, een laatste check-up doen, toen de lift het liet afweten. Zijn gsm lag nog op zijn bureau, zodat hij liefst vier dagen vastzat in de kapotte lift van zijn eigen hotel. Pas toen een vriend brood kwam leveren, kon hij bevrijd worden.

"De lift had nog nooit eerder een panne gehad", sakkerde de Zweed in de lokale media. "Ik had dit echt niet verwacht. Ik heb eerst tevergeefs om hulp geroepen. Niemand kon me horen. Een ontsnappingspoging via het dak van de lift mislukte ook al. Gelukkig kon ik lucht krijgen, omdat ik een glazen paneel vooraan de lift had kapot geslagen."

Pas vier dagen later kwam eindelijk de verlossing voor Thomas Fleetwood. Een vriend die brood kwam brengen, merkte dat de post opgestapeld lag buiten het hotel. Hij verwittigde de hulpdiensten en die konden de onfortuinlijke uitbater bevrijden. "Het was natuurlijk dom om zonder mijn gsm in de lift te stappen in een leeg hotel. Toch ben ik trots op mezelf dat ik niet panikeerde en mijn militaire opleiding heb aangewend om dit hachelijke avontuur te doorstaan."  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer bezoekers voor Vlaamse musea

Meer bezoekers voor Vlaamse musea


http://oi33.tinypic.com/2utngch.jpg
Middelheimmuseum


De Vlaamse musea blijven meer bezoekers trekken. Dat blijkt uit cijfers die de krant De Zondag heeft opgevraagd bij Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.

In totaal kregen de Vlaamse musea in 2011 meer dan 2 miljoen bezoekers over de vloer. Dat zijn er 50.000 meer dan het jaar ervoor en 100.000 meer dan in 2009. Er zijn nog geen cijfers voor 2012, maar het lijkt al vast te staan dat de groei van de museumbezoeken zich doorzet.

Dat heeft volgens De Zondag ook te maken met het Antwerpse MAS dat in 2011 de deuren opende en nog niet in de lijst van "ingedeelde Vlaamse musea" is opgenomen. Van de musea die wel zijn opgenomen in de lijst, scoren het Middelheimmuseum in Antwerpen en het Openluchtmuseum Bokrijk het best.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laat kinderen nog dromen



http://oi48.tinypic.com/34pl1xc.jpg


Laat kinderen nog dromen
Van hoe het later word
Laat ze nog wat wensen
Hun jeugd is al zo kort

Laat ze dromen van een toekomst
Van rijkdom en geluk
Want snel zijn al die wensen
Als ze groot zijn weer stuk

Want als je vraagt aan kinderen
Wat zijn je grootste wensen
Dan is dat echt geen fiets of zo
Maar goedheid van de mensen

Ze willen groeien in een wereld
In een warm en lief gezin
Met hun mama en hun papa
Dat is hun grootste wens misschien

Shadow



» Reageer (0)
20-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.200 Vlaamse baby's ververst tijdens wereldrecordpoging

200 Vlaamse baby's ververst tijdens wereldrecordpoging


http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/8/9/20130420151831/media_xll_5749884.jpg


In Gent, Antwerpen, Waregem, Kortrijk, Hoegaarden, Leuven en Beerse werden herbruikbare luiers van ruim 200 baby's ververst in het kader van de wereldrecordpoging 'Great Cloth Diaper Change'. Daarmee worden wasbare luiers wereldwijd onder de aandacht gebracht.

De 'Great Cloth Diaper Change' is een initiatief van de Amerikaanse Real Diaper Association, een non-profit organisatie rond herbruikbare luiers. Het is vandaag de bedoeling om het vorige record van 8.251 ververste luiers wereldwijd te verbreken.

Vlaamse bijdrage
In Vlaanderen werden baby's en peuters verschoond in Gent (54), Leuven (48), Beerse (41), Antwerpen (33), Kortrijk (24), Hoegaarden (6) en in Waregem (5). Plaatsen met minder dan 25 deelnemers tellen evenwel niet mee in de som voor de wereldrecordpoging.

Voor België werd de actie onder meer gesteund door webshop 'Klein Spook'. "Naast het feit dat herbruikbare luiers goedkoper zijn dan wegwerp en ze beter zijn voor baby's billetjes, zijn ze vooral beter voor het milieu. Wegwerpluiers veroorzaken een gigantische afvalberg van 1.000 kilo per kindje, of één extra vuilniszak per week. In herbruikbare luiers worden geen grondstoffen gebruikt die niet hernieuwbaar zijn, zoals petroleum. Er worden ook geen bomen voor omgehakt, bij wegwerpluiers zijn dat zes bomen per kind", verduidelijkt José Delameilleure van Klein Spook.

De Great Cloth Diaper Change vindt plaats in het kader van de 'International Cloth Diaper Awareness Week', die gekoppeld is aan International Earth Day.  (br.hln)



» Reageer (0)
19-04-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.KVLV brengt nieuwe versie van 'Ons Kookboek' op de markt

KVLV brengt nieuwe versie van 'Ons Kookboek' op de markt


http://static0.hln.be/static/photo/2013/9/1/0/20130417170158/media_xll_5740935.jpg


KVLV lanceert op zondag 21 april tijdens de 'Goed Gevoel Ladies Fair' in Flanders Expo in Gent een nieuwe, rijkelijk geïllustreerde versie van 'Ons Kookboek'. Sinds de vroegere Boerinnenbond in 1927 een eenvoudig 'Ons Kookboekje' (158 blz.) op de markt bracht als schriftelijke begeleiding van de cursussen 'Koken en voeding', zijn er van de opeenvolgende versies ondertussen al meer dan 3 miljoen exemplaren verkocht.

Een team van 15 culinaire medewerkers evalueerde het afgelopen jaar op vraag van KVLV de bestaande recepten grondig en paste ze aan aan de hedendaagse eetcultuur en nieuwste kooktechnieken. Er worden ook honderden nieuwe recepten toegevoegd. De nieuwe versie van 'Ons Kookboek' bevat liefst 1.892 recepten zowel voor beginnende als doorgewinterde koks.

'Ons Kookboek' is naast 'Ons Bakboek' de meest populaire publicatie van KVLV Vrouwen met Vaart (Katholiek Vormingswerk Landelijke Vrouwen), een onderdeel van de Boerenbond. Deze publicatie is voor KVLV overigens meer dan een gewoon kookboek. Ze wil hiermee immers ook bijdragen aan het sociale leven, aan de gezelligheid en samenhorigheid rond een maaltijd. In de nieuwe versies wordt de inhoud steeds opnieuw aangepast aan culinaire evoluties in de samenleving (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oudste mens ter wereld wordt vandaag 116 jaar

Oudste mens ter wereld wordt vandaag 116 jaar


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/3/13/20130419115610/media_xll_5746513.jpg


Japan viert de verjaardag van Jirouemon Kimura, de oudste nog levende mens op Aarde die vandaag 116 jaar werd. Kimura, die in Kyotango-Stad in de prefectuur Kyoto woont, werd onlangs opgenomen in het ziekenhuis, maar werd op 9 april ontslagen. Premier Shinzo Abe stuurde hem een videoboodschap waarin hij zijn gelukwensen overmaakte.

De burgemeester van Kyotango, Yasushi Nakayama, en een vertegenwoordiger van het Guinness Book of Records brachten de jarige een bezoek bij hem thuis, deelde gemeenteraadslid Michiko Arata mee.

Kimura werd op 19 april 1897 geboren en werd in december de oudst levende persoon ter wereld. Hij heeft een goede eetlust en geniet dagelijks van drie maaltijden, aldus nog Arata. Kimura heeft vijf kinderen die nog in leven zijn, 14 kleinkinderen, 25 achterkleinkinderen en 14 achterachterkleinkinderen.

Hij werkte gedurende 38 jaar op de lokale post. Na zijn pensioen stapte hij over in het landbouwbedrijf en bleef dat doen tot de respectabele leeftijd van 90 jaar. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen kan vanaf nu e-boeken verkopen via BoekBoek.be

Iedereen kan vanaf nu e-boeken verkopen via BoekBoek.be


http://static0.hln.be/static/photo/2013/10/13/3/20130418193558/media_xll_5745078.jpg


De nieuwe website BoekBoek.be biedt eenieder de mogelijkheid zijn publicaties in digitale vorm te verkopen. Initiatiefnemers zijn Steven Bogaerts, met zijn vader co-auteur van acht thrillers, en Arne Lauwers, ondernemer en spelontwikkelaar (van onder meer Pictureka). Het is volgens beiden het eerste Vlaamse initiatief dat op die manier tewerk gaat.

"Het is voor een auteur doorgaans zeer moeilijk om een uitgever te vinden. Uit statistieken blijkt dat uitgevers slechts twee manuscripten op de duizend die bij hen belanden, effectief uitgeven. Ook een boek in zelfbeheer uitgeven is voor velen geen oplossing wegens de hoge investering, gebrek aan distributiekanalen en stockageruimte. Met ons initiatief willen we meer kansen bieden aan het verspreiden van publicaties en creativiteit aanmoedigen", aldus Bogaerts en Lauwers.

Via BoekBoek.be kan men eender welke publicatie te koop aanbieden, gaande van een boek tot essay, tijdschrift of andere schrijfsels. De auteur bepaalt zelf de verkoopprijs. Men betaalt vooreerst een forfaitair bedrag dat voor publicaties tot maximum 100 bladzijden zonder afbeeldingen en grafieken 99,99 euro bedraagt. Tot maximum 300 bladzijden loopt dat op tot 149,99 euro. Voor de kostprijs van grotere publicaties dient men de initiatiefnemers te contacteren. Men moet ook 20 procent van de opbrengst van de verkoop afstaan.

Het e-boek dat via BoekBoek.be verspreid wordt, kan via elke moderne pc, tablet of smartphone gelezen worden. Momenteel biedt de site reeds een veertigtal boeken te koop aan. Een van de eerste auteurs die gebruikmaken van het nieuwe kanaal, is Mark Eyskens met zijn essay 'Zwarte melk in de politiek'. (br.hln)




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!