Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




22-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sim-kaarten zijn te hacken door een simpele sms

Sim-kaarten zijn te hacken door een simpele sms


http://static2.hln.be/static/photo/2013/2/14/4/20130722123423/media_xll_6003394.jpg


De Duitse beveiligingsonderzoeker Karsten Nohl is er in geslaagd om een deel van de sim-kaarten te kraken door een speciaal geprepareerd sms-bericht te sturen. Nadien was het voor hem een koud kunstje om sms-berichten te onderscheppen en telefoongesprekken af te luisteren, schrijft Tweakers.

Aan zakenkrant Forbes vertelde Nohl dat een kwart van de bijna duizend simkaarten die hij en zijn team in drie jaar tijd testten te kraken was. Hij schat dat in totaal een achtste van de simkaarten die worden gebruikt te kraken is.

De inderzoeker maakte gebruik van sms. Providers maken gebruik van sms om instructies naar een simkaart te sturen, bijvoorbeeld voor gebruik in het buitenland. Die sms'jes, die voor de gebruiker ongezien blijven, worden ondertekend met een code van 56 tekens; zonder die code kunnen geen bewerkingen op de simkaart worden uitgevoerd. Nohl slaagde erin die code te achterhalen.

Daarna had hij evenveel macht over de simkaart als de provider, en kon hij bijvoorbeeld sms'jes onderscheppen en telefoongesprekken omleiden en afluisteren. Volgens Nohl is de aanval uit te voeren met een doorsnee pc en duurt hij circa twee minuten. De aanval werkt enkel met kaarten die de verouderde DES-encryptiestandaard gebruiken. Een deel van de providers is overgestapt op 3DES, een verbeterde versie van de standaard. Of Belgische simkaarten kwetsbaar zijn, is vooralsnog onduidelijk. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artsen doen hiv-test op café

Artsen doen hiv-test op café





Sinds kort trekken artsen zelf naar de cafés en bars om speekseltesten af te nemen bij mensen met een verhoogd risico op hiv. Dat schrijven De Standaard en Het Nieuwsblad.

Medewerkers van het Instituut voor Tropische Geneeskunde in Antwerpen (ITG) trekken sinds december vorig jaar naar bars en cafés waar veel homomannen of migranten uit Afrika komen. Dat zijn groepen waar hiv-besmettingen het vaakst voorkomen. Met een speekseltest kunnen geïnteresseerden zich gratis laten screenen. Al 270 mensen hebben dat inmiddels gedaan, bij zestien mensen sloeg de test alarm.

De deelnemers konden de uitslag voor het eerst verkrijgen via een website, en dus niet via de arts. Dat valt in de smaak, zo schrijven de kranten. "De website verklaart het succes van ons project", zegt Tom Platteau, seksuoloog aan het ITG en coördinator van het project. "Niet iedereen die vreest hiv-positief te zijn, wil daar met zijn arts over praten. Dat is een van de redenen waarom er nog altijd veel personen zijn die zich niet op hiv laten testen. En dus krijgen veel seropositieve mensen niet de levensreddende aidsremmers, en besmetten ze mogelijk anderen met hiv." (br.hln)




» Reageer (0)
21-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat ons het best ontspant: de douche

Wat ons het best ontspant: de douche


http://static3.hln.be/static/photo/2013/0/0/5/20130719140045/media_xll_5996495.jpg


De helft van de Britten zegt dat hun ochtendlijke douche het enige rustige moment van de dag is voor hen. Gemiddeld staan we 9 minuten en 22 seconden onder de warme straal en denken we dan na over familiemaaltijden en weekendtrips.

Onder de douche denken we na over de komende werkdag, wat we gaan aantrekken en wat we de kinderen gaan serveren. Om dit zeldzame moment voor onszelf te optimaliseren, kunnen onderstaande tips helpen.

- Zorg dat je badkamer steeds proper is. Ergernissen aan rommel of zelfs schimmel kunnen deze rustgevende ervaring storen. Een beschimmeld douchegordijn reinig je makkelijk met oude handdoeken en witte azijn.

- Rustgevende muziek kan de ervaring nog beter maken. Kies iets rustig en kalmerend.

- Hoewel de meeste mensen een hete douche verkiezen, is warm water minder schadelijk voor je huid. Een koude douche verbetert de circulatie en laat ook je haar stralen. Om te voorkomen dat je onderkoeld raakt, kun je genieten van een warme douche maar jezelf snel afspoelen met een koude straal. Zo ben je ook meteen wakker en klaar voor een hechtische dag. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.België heeft een nieuwe koning en koningin

België heeft een nieuwe koning en koningin


http://oi39.tinypic.com/2h6bwjo.jpg


België heeft een nieuwe koning. Om tien over twaalf vanmiddag heeft prins Filip voor de Verenigde Kamers de grondwettelijke eed afgelegd als zevende koning der Belgen. Na de eedaflegging hield hij een korte toespraak. Net voor de eedaflegging kregen koning Albert en de rest van de koninklijke familie een minutenlang applaus van de aanwezigen.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Directrice dwong kinderen fatale lunch te eten

Directrice dwong kinderen fatale lunch te eten


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/9/0/20130721054854/media_xll_5999700.jpg


De directrice van een school in het Indiase dorp Gandamal zou tegenstribbelende kinderen hebben gedwongen een maaltijd te eten die vermoedelijk landbouwgif bevatte. De vrouw sloeg waarschuwingen van een schoolkok en protesten van kinderen in de wind. Dit berichtten Indiase media.

Zeker 25 kinderen uit het dorp overleden eerder deze week na het eten van de gratis lunch op de school. De zaak leidde in India tot een landelijke discussie over de slechte kwaliteit van schoolmaaltijden. Uit onderzoek van de overheid blijkt dat vermoedelijk pesticiden in de kookolie zaten.

Onderzoekers vellen volgens overheidsbronnen een vernietigend oordeel over het schoolhoofd. Kinderen die klaagden dat het eten er vreemd uitzag, moesten de maaltijd toch opeten. Ook een protesterende schoolkok werd genegeerd.

Het schoolhoofd zou hebben volgehouden dat het eten prima was, omdat de olie was gekocht in de winkel van haar man.

Toen de scholieren en een kok vervolgens ziek werden, sloeg het schoolhoofd op de vlucht. Daardoor zou veel tijd verloren zijn gegaan voordat de kinderen naar het ziekenhuis werden gebracht. De politie zoekt nog naar de directrice en haar echtgenoot. (br.hln)



» Reageer (0)
20-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.en ze danst en ze danst totdat



http://img12.imageshack.us/img12/1042/dansenvrouw.jpg



onderaan het laatste
stuk zand stond zij te dansen
in het maanlicht dat zich
over het water had verspreid.

haar voetstappen staan in de
schelpen gegrift...
zodat ze haar droom voor eeuwig
zou herkennen
ze laat niet los

elke dag een nieuwe zin die
haar verlost van het verleden
waarmee ze haar herinnering verstopt
en terugkeert naar het heden.

en ze danst... ze danst totdat
ze neervalt onder de sterrenhemel
stralend van geluk



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zoo van San Francisco heeft de allerschattigste spruit

Zoo van San Francisco heeft de allerschattigste spruit


http://static3.hln.be/static/photo/2013/11/2/5/20130720184521/media_xll_5998520.jpg


De zoo van San Francisco heeft er een boreling bij en het is een ongelofelijke schattebout. De babygorilla kwam woensdag ter wereld en de eerste foto's die de dierentuin verspreidde, zijn erg vertederend.

De spruit van 2,2 kg is een zilverrug, een van de grootste apen ter wereld maar tevens met uitsterven bedreigd. Het kleintje (een meisje) gaat voorlopig nog naamloos door het leven. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zorg en Gezondheid raadt iedereen aan voldoende te drinken tijdens hittedagen

Zorg en Gezondheid raadt iedereen aan voldoende te drinken tijdens hittedagen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/16/5/20130720194244/media_xll_5998670.jpg


Van morgen tot dinsdag voorspelt het KMI zeer warme dagen en mogelijk een hittegolf. Daarom raadt Zorg en Gezondheid iedereen aan om op de warmste momenten geen grote lichamelijke inspanningen te doen, voldoende te drinken en koelere ruimtes op te zoeken. Hitte kan immers schadelijk zijn voor de gezondheid en aanleiding geven tot uitdroging, hittekrampen, uitputting en een hitteslag. Dat meldt Zorg en Gezondheid.

Risicogroepen moeten volgens Zorg en Gezondheid extra alert te zijn. Organisatoren van sportieve en culturele evenementen, zoals muziekfestivals, krijgen extra adviezen. Dat geldt ook voor verzorgers van baby's en kleine kinderen.

Hittedagen kunnen ook aanleiding geven tot ozonpieken. "Veel ozon kan leiden tot kortademigheid, oog- en keelirritatie en hoofdpijn. De problemen worden ernstiger bij een hoger ozongehalte in de lucht, bij een langere blootstelling, bij gevoelige personen en bij zware lichamelijke inspanningen", luidt het. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zonder man mogen Afghaanse vrouwen niet meer buitenkomen

Zonder man mogen Afghaanse vrouwen niet meer buitenkomen


http://static0.hln.be/static/photo/2013/2/16/7/20130720094440/media_xll_5997922.jpg


Vrouwen in het noorden van Afghanistan mogen hun huis alleen nog verlaten als ze in het gezelschap zijn van een man. Ook voor een bezoek aan een arts of kliniek hebben ze mannelijk gezelschap nodig. Dat blijkt uit een verordening die is uitgevaardigd door geestelijken in de regio Deh Salah.

Een van de belangrijkste religieuze adviseurs van de Afghaanse president, Hamid Karzai, weigerde de verordening nietig te verklaren.

Het reglement komt op het moment dat de NAVO-troepen zich uit het land terugtrekken. Tegelijkertijd met de strengere regels voor de vrouwen worden cosmeticawinkels gesloten, omdat die zouden worden gebruikt voor prostitutie. "Deze winkels konden echt niet open blijven. Winkels zijn voor handel, niet voor overspel", zei de presidentiële adviseur Enayatullah Baligh.

Tijdens het bewind van de taliban werden vrouwen gedwongen boerka's te dragen, waarmee ze totaal bedekt waren. Bij sommige vrouwen werden vingers afgehakt omdat ze nagellak droegen.

In de verordening wordt gewaarschuwd voor een heilige oorlog als de autoriteiten die niet naleven. "Als de autoriteiten onze eisen niet inwilligen, beginnen we een jihad." Veel Afghanen vrezen dat de terugtrekking van de NAVO-troepen en de pogingen om tot een akkoord met de taliban te komen om de oorlog te beëindigen, de verworvenheden voor vrouwen weer sterk zal doen inperken.

De Verenigde Staten maakten deze week 200 miljoen dollar (152 miljoen euro) vrij voor een campagne voor de Afghaanse vrouwen. Ook andere NAVO-landen zouden daarvoor geld doneren. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noorse krijgt celstraf in Dubai omdat ze verkracht is

Noorse krijgt celstraf in Dubai omdat ze verkracht is


http://static1.hln.be/static/photo/2013/13/10/3/20130720094210/media_xll_5997933.jpg


Een Noorse vrouw die in Dubai is verkracht, heeft een gevangenisstraf van zestien maanden gekregen omdat ze seks buiten het huwelijk heeft gehad. De 24-jarige Marte Dalelv was in maart op zakenreis in het land, toen ze werd verkracht. Ze deed aangifte, maar werd vervolgens zelf beschuldigd. Er werd haar ook het drinken van alcohol en meineed ten laste gelegd. De vrouw werd deze week veroordeeld, meldt de BBC.

De man, die de Noorse beschuldigde van de verkrachting, kreeg een gevangenisstraf van dertien maanden, eveneens voor seks buiten het huwelijk en het drinken van alcohol.

Het hoger beroep dat Dalelv heeft aangetekend, wordt naar verwachting in september behandeld. Na ingrijpen van de Noorse regering mag ze het beroep in relatieve vrijheid afwachten. Ze verblijft in het Noorse Zeemanscentrum in Dubai. De Noorse minister van Buitenlandse Zaken Espen Barth Eide vindt dat de veroordeling "lijnrecht indruist tegen ons gevoel voor rechtvaardigheid" en "hoogst problematisch is vanuit het gezichtspunt van mensenrechten".

Volgens de wet in de Verenigde Arabische Emiraten, waartoe Dubai behoort, kan een man alleen voor verkrachting worden veroordeeld als hij zelf heeft bekend of als er vier mannelijke getuigen zijn.

Dubai is de laatste jaren sterk veranderd en is een belangrijke toeristische trekpleister geworden. Desondanks is het land nog steeds erg conservatief, waardoor meer buitenlanders in de problemen komen. Zo kreeg een Australische vrouw in 2008 acht maanden cel nadat ze had verklaard door drie collega's te zijn verkracht. Een Brits stel moest in 2010 een maand de cel in omdat ze elkaar in een restaurant een kusje op de wang hadden gegeven. Een ander Brits paar kreeg drie maanden celstraf omdat ze seks op een strand zouden hebben gehad, wat ze tevergeefs ontkenden. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wereldbekende hond met artritis Schoep gestorven

Wereldbekende hond met artritis Schoep gestorven


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/11/0/20130719145210/media_xll_5996625.jpg


Schoep kwam vorig jaar in het wereldnieuws dankzij bovenstaande foto. De hond had zo veel last van artritis, dat hij enkel nog kon slapen terwijl zijn baasje hem vasthield in het water. Dankzij de foto kreeg John Unger zo veel hulp, dat zijn hond nog bijna een jaar kon overleven.

"I breathe but I can't catch my breath ... Schoep passed yesterday ... more information in the days ahead." Zo liet baasje Unger het nieuws weten op sociaalnetwerksite Facebook. Hij bedankt ook nog iedereen die hem het afgelopen jaar geholpen heeft. Zonder financiële hulp voor speciale artritisbehandelingen had hij zijn hond al vele maanden geleden moeten afgeven.

De band tussen Unger en Schoep was erg intens, wat ook blijkt uit bovenstaande foto. Vooral als je weet dat Schoep uit een asiel werd geadopteerd, waar hij terechtkwam na een geval van dierenmishandeling. Het duurt erg lang voor zulke dieren opnieuw mensen kunnen vertrouwen. Voor Unger was het de normaalste zaak van de wereld om Schoep tijdens zijn laatste jaren zo te helpen. Het omgekeerde was namelijk ook gebeurd. Dankzij Schoep kon Unger een zware depressie overwinnen.  (br.hln)



» Reageer (0)
19-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Van museum naar museum joggen tijdens Antwerpse Museumnacht

Van museum naar museum joggen tijdens Antwerpse Museumnacht

http://oi43.tinypic.com/2hydiex.jpg


De Antwerpse musea openen zaterdag 3 augustus tussen 19 uur en 1 uur hun deuren voor de negende editie van Museumnacht. Nieuw is onder meer dat liefhebbers van cultuur en sport met een gids langs musea kunnen joggen, waarbij in elk museum één blikvanger wordt toegelicht. Dat heeft Prospekta, het Antwerpse centrum voor kunstcommunicatie, meegedeeld.

In het MAS kan de bezoeker schilderijen van op een crosstrainer bekijken. "Je kijkt namelijk gerichter als je aan het sporten bent", zo staat in de mededeling. Op het dak van het museum geeft Axl Peleman een concert.

Een andere nieuwigheid is dat men in het Letterenhuis kan snuisteren in de mooiste culturele affiches van de voorbije jaren. "Zit er iets tussen dat je bevalt, dan mag je een verharde affiche gratis meenemen." Ontwerpen van de affiches zijn al te zien op www.powerofprint.be.

In totaal pakken zestien kunsttempels uit met zomerse bars, nachtelijke rondleidingen, workshops en performances, en ook speciale activiteiten voor kinderen en jongeren. Er zijn muziekoptredens, een demonstratie bodypainting, een Human Jukebox, vertellingen en dj-sets. Nadien is iedereen welkom op de afterparty in het museumcafé Ufo.

Het volledig programma en praktische informatie staan op www.museumnacht.be.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. De meest ziekmakende voeding

De meest ziekmakende voeding


http://static2.hln.be/static/photo/2013/17/2/2/20130719090100/media_xll_5995562.jpg


Fruit en groenten zijn verantwoordelijk voor 46 procent van de gevallen van voedselvergiftiging in de Verenigde Staten, dat heeft recent onderzoek aangetoond. Vooral sla en spinazie hebben het meeste doden op hun geweten.

Vorige week nog is een negenjarig Belgisch meisje uit Balen overleden na het eten van besmet vlees met de E.Colibacterie. Amerikaans onderzoek heeft echter aan het licht gebracht dat vlees en gevogelte verantwoordelijk zijn voor slechts 22 procent van de gevallen van voedselvergiftiging. Spinazie is dus veel gevaarlijker. Een op de zes Amerikanen is het afgelopen jaar al ten prooi gevallen aan voedselvergiftiging. De meeste mensen worden ziek van voorverpakte bladgroenten. Dit komt doordat deze producten vaak rauw gegeten worden. De bacteriën in vlees en gevogelte overleven namelijk vaak het kookproces niet.

Professor Michael Doyle zegt dat vooral sla gevaarlijk is aangezien schadelijke bacteriën zich kunnen vormen in het plantweefsel. Ook al was je deze groente, je kunt de bacteriën dus niet zomaar wegspoelen. Deze kunnen E.coli, salmonella en listeria dragen, de beestjes komen vaak voor in de ingewanden van dieren. Door dierlijke bemesting komt de bacteriën in de bodem of het water terecht en contamineren ze zo de groenten. Vooral salmonella kan zo overgebracht worden aangezien de wind mest kan wegblazen wanneer deze opdroogd is. Salmonella is namelijk tolerant aan uitdroging. In de ergste gevallen kan voorverpakte sla fataal nierfalen veroorzaken.

Professor Doyle zegt dat boeren de bacteriën al moeten bestrijden op het veld om voedselvergiftigingen te voorkomen, van zodra de groenten geoogst worden. Ze moeten daarvoor desinfecteermiddelen gebruiken. Momenteel gebruiken landbouwers chlorine, maar dat is niet erg efficiënt. Doyle zegt dat de kans dat je sterft aan het eten van groenten toch nog erg klein is omdat er jaarlijks miljoenen zakjes sla worden verkocht.

Een Britse studie toonde aan dat er in de zomer 120.000 extra gevallen van ziekten door voeding zijn. Microbiologe Lisa Ackerly gelooft dat slecht bereid vlees niet per se de oorzaak is, maar dat de meeste doden vallen door slechte hygiëne tijdens het koken en besmet kookgerief. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Doorbraak in therapie tegen syndroom van Down

Doorbraak in therapie tegen syndroom van Down


http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/0/6/20130718154807/media_xll_5993826.jpg

 
Amerikaanse wetenschappers beweren een manier te hebben gevonden om het extra chromosoom uit te schakelen dat het syndroom van Down veroorzaakt. Ze slaagden erin de aandoening bij menselijke cellen in een laboratorium te voorkomen.

De academici aan de universiteit van Massachusetts geloven dat deze doorbraak kan leiden tot behandelingen van het genetische syndroom. Met gentherapie konden wetenschappers al medische problemen behandelen die gevolg zijn van de aanwezigheid van een defect gen, het is de eerste keer dat het mogelijk werd om de impact van een heel chromosoom uit te schakelen, dat meldt de Britse omroep BBC.

Een team van onderzoekers voegden een gen genaamd XIST toe aan stamcellen met het syndroom van Down. Dit gen is belangrijk bij de ontwikkeling van natuurlijke cellen want het schakelt een van de twee X-chromosomen uit die gevonden werden in de vrouwelijke embryo's.

Deze doorbraak zou op dezelfde manier gebruikt kunnen worden om te zorgen dat een extra kopie van chromosoom 21, wat bij mensen met het syndroom van Down aanwezig is, niet tot uiting komt. Onderzoekster Jeanne Lawrence aan BBC News: "Deze doorbraak kan helpen bij de ontwikkeling van medicatie tegen het syndroom van Down. Het is nog niet helemaal bewezen, maar we hebben denkbaar gemaakt dat met slechts een gen de oververtegenwoordiging van een heel chromosoom kan corrigeren. Hierdoor wordt gentherapie bij het syndroom van Down denkbaar, dat was voorheen niet het geval."

Wat is het syndroom?
Het syndroom van Down is een genetische aandoening die leermoeilijkheden en bepaalde uiterlijke kenmerken veroorzaakt. Het is een gevolg van de aanwezigheid van het extra chromosoom 21. De graad van zwakbegaafdheid varieert van patiënt tot patiënt. Hun levensverwachting is ook korter. De uiterlijke kenmerken zijn amandelvormige, ietwat scheefstaande ogen, kleine oren en zwakke spieren. Mensen met syndroom van Down hebben ook meer kans op hartdefecten, schildklierproblemen, infecties, bloedstoornissen en meer kans op vroege dementie. Het is een van de vaakst voorkomende genetische oorzaken van leerproblemen. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Noorse stad krijgt eerste keer in 100 jaar zonlicht in winter

Noorse stad krijgt eerste keer in 100 jaar zonlicht in winter


http://static1.hln.be/static/photo/2013/16/10/13/20130718175817/media_xll_5994193.jpg


De Noorse industriestad Rjukan heeft in het honderdjarige bestaan nog nooit zonlicht gezien tijdens de wintermaanden. Het ligt namelijk in een dal, waar de lage zon 's winters niet aan kan. Er worden echter spiegels geïnstalleerd, waardoor komende winter de zonnestralen tot in de stad zullen schijnen.

Het spiegelproject, met een kostprijs van ongeveer 830.000 euro, houdt zich aan een simpel principe. Er worden spiegels geïnstalleerd op de bergwanden, op plaatsen waar de zon wel schijnt in de wintermaanden. Die spiegels zullen vervolgens de zonnestralen reflecteren richting het marktplein. Sensoren zullen in de loop van de dag steeds de hoek van de spiegels aanpassen.

Het is niet de eerste poging om de inwoners van Rjukan 's winters zonlicht te geven. Vorige projecten deden het echter andersom. In plaats van de zon naar de inwoners te brengen, brachten die de mensen naar de zon. Sam Eyde, bijvoorbeeld, had niet de benodigde technologie om het zonlicht naar de stad te brengen. In de plaats bouwde de oprichter van energiegigant Norsk Hydro een kabelbaan naar de zonnige bergtoppen. (br.hln)



» Reageer (0)
18-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe gezond zijn bananen?

Hoe gezond zijn bananen?


http://i655.photobucket.com/albums/uu273/aphrodite_doe/bananen.jpg?t=1251461842


Bananen worden vaak met argusogen bekeken: bevatten ze niet te veel calorieën, suikers en zetmeel? Gezondheidsnet wijst erop dat er een verschil is tussen rijpe en onrijpe bananen.

Onrijpe bananen bevatten veel zetmeel, weinig suikers en smaken bitter door de stof latex.  Tijdens het rijpingsproces wordt die latex afgebroken en verdwijnt de bitterheid, terwijl de omzetting van zetmeel in suiker de zoete smaak aan de banaan geeft. Eens rijp, blijft er in eetbananen hooguit 1 tot 2 procent zetmeel over. Het suikergehalte kan daarbij stijgen van 1 tot meer dan 20 procent.

Bananen zijn dus zeker niet voor iedereen aan te raden. Wie bijvoorbeeld weinig energie verbrandt, zal een beetje verdikken van bananen door de snelle suikers die het fruit biedt. Ook de tanden worden aangetast door de suikers uit bananen. Op dat vlak verschilt een banaan niet veel van snoep.

Maar een banaan heeft ook voordelen. Voor wie snel veel energie nodig heeft, zoals bij intensief sporten of zware fysieke arbeid, is een banaan de ideale oplossing. Ook zijn bananen een goede bron voor vitaminen (vooral A, B1, B2 en C) en kalium. Bananen worden ook aangeraden voor wie last heeft van diarree, maar dat zou enkel werken met de onrijpe, groene, kookbanaan.

Tot slot beschermen bananen ook maag en darmen tegen maagzweren en letsels die het gevolg zijn van pijnstillers en medicijnen. Dat komt omdat rauwe bananen een stof bevatten die slijmvliescellen doet groeien. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Griekenland verlaagt btw op restaurantbezoek fors

Griekenland verlaagt btw op restaurantbezoek fors


http://static2.hln.be/static/photo/2013/15/14/13/20130717134631/media_xll_5990848.jpg


Goed nieuws voor toeristen die binnenkort een reisje naar Griekenland maken: de regering gaat er vanaf 1 augustus de btw in restaurants en cafés fors verlagen, van 23 naar 13 procent. De BTW-verlaging werd bekendgemaakt door premier Antonis Samaras. "Voor de eerste keer hebben we een positieve ontwikkeling", aldus de premier. Hij wees er ook op dat de btw-verlaging de goedkeuring wegdraagt van de internationale schuldeisers.

Athene hoopt dat de maatregel het toerisme zal aanwakkeren. Uit eten gaan zou in principe immers fors goedkoper moeten worden in Griekenland.

Samaras waarschuwde alvast dat als de prijzen in de restaurants niet zullen dalen, de btw opnieuw op 23 procent zal gebracht worden.

In het verleden lag de btw in de sector steeds op 13 procent, maar sinds september 2011 was die door de zware crisis in het land verhoogd met 10 procentpunt.(br.hln)



» Reageer (0)
17-07-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Etta James - I just wanna make love to you

Etta James - I just wanna make love to you

Klik op de foto om haar te beluisteren





Etta James, eigenlijk: Jamesetta Hawkins (Los Angeles, 25 januari 1938 – Riverside, 20 januari 2012) was een Amerikaanse blues-, R&B- en gospelzangeres. Ze stond ook bekend als "Miss Peaches".

Haar moeder was 14 en ongetrouwd toen ze beviel van Etta, maar ze heeft altijd geloofd dat haar vader Minnesota Fats was. Ze kreeg haar eerst muzikale training toen ze 5 jaar was van James Earle Hines, de dirigent van het "The Echoes of Eden"-koor in Los Angeles.

In 1950 verhuisde haar gezin naar San Francisco, Californië en in 1952 werd ze opgemerkt met haar band (het trio "The Creolettes) door Johnny Otis. Otis werkte samen met haar en draaide de lettergrepen in haar naam om zodat ze een pseudoniem zou hebben. Ze had zelf haar eerste album en eerste R&B-hit geschreven n.l. The Wallflower (Dance with Me, Henry). Ze nam het in 1954 op met de "Otis Band" en Richard Berry als achtergrondzanger. Het liedje werd later een hit op de blanke markt door Georgia Gibbs, herschreven als "Dance with Me, Henry". Etta bracht verscheidene hits uit voordat ze in 1960 een contract tekende met Chess Records.

James nam verschillende duetten op met Harvey Fuqua die grote successen werden en ook At Last. Dit lied verscheen samen met andere hits, zoals "All I Could Do Was Cry" en "Trust In Me", op haar eerste album At Last!.

In 1967 nam ze "Tell Mama" op en op de B-side "I'd rather go blind" in Muscle Shoals. Haar zang werd gekenmerkt door goede technieken en sterke jazz-invloeden. Ze kreeg in 1994 een Grammy voor haar cd Mystery Lady. Deze disc is een verzameling van liedjes geïnspireerd door Billie Holiday. In 2004 won ze nog een Grammy voor beste hedendaagse bluesalbum voor Let's Roll. In 2003 ontving ze de Grammy Lifetime Achievement Award.

Voor de jongere generatie staat Etta bekend om haar Muddy Waters-cover "I Just Want to Make Love to You", die gebruikt werd voor een Coca-Cola-reclame. Avicii gebruikte de sample van het lied Something's Got A Hold On Me voor zijn wereldbekende hit Levels.

James leed aan leukemie en overleed op 73-jarige leeftijd.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Helft van de mannen dumpt verdikte vriendin

Helft van de mannen dumpt verdikte vriendin


http://static1.hln.be/static/photo/2013/11/9/11/20130717144215/media_xll_5990996.jpg


Een op de twee mannen vindt dat een verdikte partner een geldige reden is om een relatie te beëindigen. Een wereldwijde enquête bij 50.000 mannen toont aan dat de meerderheid wel nog steeds in het huwelijk gelooft en zelf ooit wil trouwen.

Een enquête door mannenblad AskMen bij Amerikaanse, Canadese, Britse en Australische mannen heeft aangetoond dat mannen vooral op zoek zijn naar een partner die trouw is. 36 procent van de mannen vinden trouwheid de belangrijkste eigenschap van een geliefde, ook een verzorgend karakter (26 procent), een gevoel voor humor (20 procent) en intelligentie blijken belangrijk te zijn. Maar liefst 72 procent gelooft nog steeds in het huwelijk en wil zelf ooit een ring aan zijn vinger. De helft zou echter wel een relatie niet beëindigen moesten ze beseffen dat hun huidige partner geen goeie potentiële echtgenote zou zijn.

Wat niet weet?
67 procent liegt tegen zijn vriendin liegen om zo een discussie af te wenden. 41 procent zegt dat hij zijn geliefde niet zou bedriegen ook al moesten ze er zeker van zijn dat dit niet uit zou komen, slechts acht procent had zijn partner al bedrogen of zou dan wel een scheve schaats rijden. 71 procent van de ondervraagden fantaseert over de vriendinnen van zijn partner. Op de vraag wat ze het liefst aan hun partner zouden willen veranderen, antwoordde 24 procent haar gezeur, 20 procent zei haar gezeur, 18 procent klaagde over haar seksuele appetijt. Een kwart zou niets veranderen. Maar moest hun vriendin plots heel wat dikker zijn dan op het moment van ontmoeting, zou de helft een punt achter zijn relatie zetten.

Hoe veroveren?
De helft van de mannen spreekt een dame waarmee ze in bed willen duiken persoonlijk aan, 41 procent schakelt bij zijn bedveroveringen een vriend in en 7 procent gaat online op zoek naar een bedpartner. 40 procent is redelijk tevreden met zijn seksleven, maar vindt dat er wel ruimte voor verbetering is.

G-plek = mythe?
54 procent geeft er niet om hoe groot hun penis is, 27 procent heeft al op het internet opgezocht of de grootte van hun geslachtsorgaan gemiddeld is. 5 procent vergelijkt dit met vrienden. De helft heeft al gelogen over de grootte van zijn penis, 30 procent durft niet eerlijk voor zijn fetisjismen uitkomen. 41 procent weet exact waar de G-plek ligt, 45 procent is niet helemaal zeker van de locatie, 4 procent gelooft niet dat dit bestaat. 56 procent meent te kunnen zeggen wanneer een vrouw een orgasme faket. 75 procent van de mannen is beledigd wanneer ze ontdekken dat een bedpartner maar deed alsof ze tot een hoogtepunt kwamen. 34 procent heeft ooit zelf ooit al wel gefaket en 72 procent zou de pil voor mannen nemen moest het bestaan. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljardair schenkt geboorteplaats twee miljoen

Miljardair schenkt geboorteplaats twee miljoen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/5/13/20130717160430/media_xll_5991298.jpg


De Duitse miljardair Lutz Helmig heeft de gemeente Grebenhain van haar schulden afgeholpen door 2,1 miljoen euro te schenken. Als voorwaarde stelt hij dat de gemeente in de deelstaat Hessen de eerste drie jaar geen nieuwe schulden mag maken.

De gemeente telt ruim 4.800 inwoners. Burgemeester Manfred Dickert zegt erg blij te zijn met het geld, maar maakt zich wel zorgen om de voorwaarde.

De 66-jarige Helmig heeft een huis in Grebenhain en werkte jaren als chirurg in een kliniek in de gemeente. Ook kent hij de burgemeester al jaren.  (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!