Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




09-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuw schilderij van Gogh ontdekt

Nieuw schilderij van Gogh ontdekt


http://static1.hln.be/static/photo/2013/12/11/13/20130909112051/media_xll_6113908.jpg


In een privécollectie is een nieuw schilderij van Vincent van Gogh ontdekt, 'Zonsondergang bij Montmajour'. Het Van Goghmuseum hield vanochtend een persconferentie om deze "hele bijzondere" mededeling te doen.

Het gaat om een doek uit de bloeiperiode in Arles, uit 1888.

Het schilderij komt uit een private collectie en blijft eenjaar in bruikleen bij het Amsterdamse museum. Er is jarenlang onderzoek gedaan naar de authenticiteit van het werk. 'Zonsondergang bij Montmajour' wordt vanaf 24 september in deze tentoonstelling aan het publiek getoond.

Museumdirecteur Axel Rüger over het belang van het werk: "Een ontdekking van dit kaliber is in de geschiedenis van het Van Gogh Museum nog nooit voorgekomen. Het is al zeldzaam dat er een nieuw schilderij aan het oeuvre van Van Gogh kan worden toegevoegd. Maar wat extra bijzonder is, is dat het een scharnierstuk in zijn oeuvre is en bovendien een groot schilderij uit wat velen zien als het hoogtepunt van zijn artistieke prestatie, zijn periode in het Zuid-Franse Arles. In diezelfde periode schilderde hij ook wereldberoemde werken als 'Zonnebloemen', 'Het gele huis' en 'De slaapkamer'. De toeschrijving aan Van Gogh is gebaseerd op uitgebreid onderzoek naar stijl, techniek, verf, doek, de voorstelling, Van Goghs brieven en de herkomst". (br.hln - foto anp)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vordering Delphine tegen Albert wordt pas eind 2014 behandeld

Vordering Delphine tegen Albert wordt pas eind 2014 behandeld


http://static1.hln.be/static/photo/2013/1/13/1/20130909101049/media_xll_6113536.jpg


De vordering die Delphine Boël heeft ingesteld tegen koning Albert en Jacques Boël zal pas in het najaar van 2014 behandeld worden. Dat heeft de Brusselse rechtbank van eerste aanleg beslist. De advocaten van de verschillende partijen, Delphine Boël, haar moeder Sybille Selys de Longchamps, Jacques Boël en koning Albert, zullen tussen nu en 7 juli 2014 hun conclusies uitwisselen waarna de pleidooien in september of oktober 2014 zullen plaatsvinden.

Delphine Boël heeft koning Albert en haar wettelijke vader Jacques Boël gedagvaard om het vaderschap van Jacques Boël te ontkennen en te laten erkennen dat koning Albert haar biologische vader is. De voormalige vorst betwist dat vaderschap maar wat het standpunt is van Jacques Boël, is nog niet duidelijk. Zijn advocaat, meester Grégoire, meldde maandag dat hij standpunt had ingenomen maar zei er niet bij wat dat standpunt is.

"Als hij zich verdedigt tegen de eis van zijn dochter en betwist dat hij de vader niet is, heeft haar vordering tegen koning Albert weinig kans", zegt meester Guy Hiernaux, advocaat van koning Albert. De advocaat van prins Laurent, meester Pierre Legros, liet zondag weten dat de prins bereid zou zijn een DNA-staal af te staan maar of dat een rol kan spelen in de procedure, is nog maar de vraag. "Het is niet gebruikelijk dat een DNA-staal van een broer of zus wordt gebruikt om de afstamming te bewijzen, tenminste zolang de beweerde ouder nog leeft", gaat meester Hiernaux verder. "Het valt af te wachten welk standpunt de rechtbank zal innemen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoe cool kan een aap zijn?

Hoe cool kan een aap zijn?


http://static2.hln.be/static/photo/2013/16/14/10/20130909065310/media_xll_6113095.jpg


Deze aap komt wellicht in aanmerking voor de titel 'Coolste Primaat van het Jaar'. Het kiekje werd gepost op Imgur met het bijschrift  'You sexy motherf***er'.

Met zijn poot in z'n heup en een schalkse blik richting cameralens, moet hij niet onderdoen voor de beste fotomodellen. "Dit is de coolste gorilla aller tijden", postte iemand op de sociaalnetwerksite. Waar het kiekje werd genomen, is niet vermeld. (br.hln- foto kos)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dr. Phil vindt eeuwige jeugd in reusachtig ei

Dr. Phil vindt eeuwige jeugd in reusachtig ei


http://static1.hln.be/static/photo/2013/5/2/4/20130822102334/media_xll_6071569.jpg


Dr. Phil bezit een peperdure cabine in de vorm van een groot ei, waardoor hij topfit blijft. Het apparaat simuleert omstandigheden op grote hoogtes, wat de gezondheid van de gebruiker ten goede komt

De eivormige CVAC (Cyclic Variations in Adaptive Conditioning) kost maar liefst 65.000 dollar (bijna 50.000 euro). Er bestaan maar 16 van deze apparaten wereldwijd en Dr. Phil heeft er toevallig een, weet TMZ.


http://static2.hln.be/static/photo/2013/9/12/0/20130908130046/media_l_6112005.jpg


Door de machine worden de spieren van de televisiepsycholoog in intervallen samengeperst. Dit zou de bloedcirculatie verbeteren, leiden tot zuurstofrijke bloedcellen en zelfs stamcelproductie stimuleren.

Met andere woorden: Phil McGraw heeft de fontein der jeugd gevonden. De talkshowhost beweert echter dat hij het reuze ei aanschafte omdat het helpt tegen zijn schouder- en knieproblemen. (br.hln - foto CVAC) 



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond neemt elke dag de bus om boodschappen te doen

Hond neemt elke dag de bus om 'boodschappen' te doen


http://static3.hln.be/static/photo/2013/10/7/6/20130909085828/media_xll_6113241.jpg
Camillo

Mocht u ooit de bus nemen in Genua, bestaat de kans dat u Camillo tegenkomt. Camillo is een twaalfjarige hond die elke dag met de bus door de Italiaanse stad reist en op gezette haltes afstapt om een hapje te eten. 's Avonds keert de hond trouw weer naar huis.

De hond is al een verstokte pendelaar van toen hij nog een puppy was. Op diverse plaatsen in de stad stapt hij uit en gaat hij naar de winkel. Daar krijgt hij dan een stukje vlees of koekjes.

Volgens dierenpsycholoog Luigi Boitani is Camillo niet in staat om zijn eigen busroute uit te stippelen, maar gaat de hond af op z'n zintuiglijke waarnemingen - geur en zicht - om uit de bus te stappen. "Op basis daarvan weet het dier waar het voorheen is geweest", zegt Boitani.  (br.hln)



» Reageer (0)
08-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koeweiter geeft ontsnapte leeuw een lift

Koeweiter geeft ontsnapte leeuw een lift


http://static2.hln.be/static/photo/2013/13/1/8/20130908124047/media_xll_6112028.jpg


Een automobilist in Koeweit heeft gisteren een ontsnapte leeuw in zijn auto gelokt. Hij liet het dier plaatsnemen op de achterbank en stapte zelf ook in het voertuig, maar belde vervolgens toch maar de politie om hulp te vragen.

De man zag de leeuw wandelen door de straten van Bayan, een van de betere buitenwijken in het zuiden van de stad Koeweit. "De voorbijganger stapte in de auto met de leeuw, maar toen het gevaarlijk werd belde hij de politie", klinkt het.

"Agenten hebben het dier vervolgens overgebracht naar hun politiewagen", aldus een politiemedewerker. In Koeweitse media circuleren foto's van de leeuw die vanaf de achterbank uit het raampje van de politieauto staart. Het dier is opgevangen door de Koeweitse landbouwautoriteit.

Agenten zijn nog op zoek naar de eigenaar van de leeuw, die het dier waarschijnlijk illegaal als huisdier hield. Sommige rijke Koeweiters zien zulke dieren als een statussymbool.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien procent minder vraag naar woonhuizen

Tien procent minder vraag naar woonhuizen


http://static2.hln.be/static/photo/2013/10/4/1/20130908062843/media_xll_6111436.jpg


In het eerste half jaar van 2013 was er tien procent minder vraag naar woonhuizen. Vooral jonge gezinnen kopen minder. In Limburg loopt de daling zelfs op tot twintig procent. Dat schrijft 'De Zondag' op basis van een analyse van adviesbureau Immotheker.

"Het is zowat het zwakste eerste semester van het voorbije decennium", aldus John Romain van Immotheker.

Hij ziet naast het psychologisch aspect van de crisis ook een verklaring in de strengere kredietregels van banken, vooral voor langlopende leningen. In 2011 koos nog veertig procent voor een duurtijd van dertig jaar, dit jaar is dat nog maar 16,6 procent, aldus Immotheker.

De vraaguitval is het grootst voor nieuwbouw, met 36,8 procent ten opzichte van 2011. "Door de duurdere energienormen is bouwen en verbouwen al sinds 2012 te duur voor de modale Belg", aldus nog Romain.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tokio krijgt de Olympische Zomerspelen in 2020

Tokio krijgt de Olympische Zomerspelen in 2020


http://static2.hln.be/static/photo/2013/6/15/8/20130908010248/media_xll_6111413.jpg


Tokio organiseert in 2020 de Olympische Zomerspelen. Dat maakte IOC-voorzitter Jacques Rogge in het Argentijnse Buenos Aires bekend. Dinsdag neemt onze landgenoot na twaalf jaar afscheid van zijn functie. Het is de tweede keer dat Tokio de Zomerspelen organiseert, de eerste keer was in 1964. De Japanse regering maakt een budget van 4,5 miljard dollar vrij om elf nieuwe stadions te bouwen.


» Reageer (0)
07-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vanessa Paradis & Willy DeVille - Stand by me

Vanessa Paradis & Willy DeVille - Stand by me

Klik op de foto om hun te beluisteren






Willy DeVille, pseudoniem van William Borsey (Stamford (Connecticut), 25 augustus 1950 – New York, 6 augustus 2009), was een Amerikaans zanger en liedjesschrijver. Hij maakte aanvankelijk naam als zanger en voorman van de band Mink DeVille en scoorde met deze band in 1978 de internationale hit Spanish Stroll.

Vanessa Chantal Paradis (Saint-Maur-des-Fossés (Val-de-Marne), 22 december 1972) is een Franse zangeres en actrice.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Katten hebben meer haarballen in de zomer

Katten hebben meer haarballen in de zomer


http://img718.imageshack.us/img718/1921/katten.jpg


Katten verliezen meer haar in de zomer. Je kunt haarballen op je tapijt en vloer vermijden door hen te borstelen. Hoewel de dieren zichzelf regelmatig een verzorgingsbeurt geven, blijft dit belangrijk, zeker bij langharige rassen.

Zoals de naam impliceert is een haarbal een bal haar, de vacht die een kat inslikt vormt een klomp in de maag. Wanneer deze te groot wordt, braakt het dier deze uit. Als je je hier zorgen over maakt, of het wordt echt een probleem voor je huisdier, schakel dan over op speciale voeding tegen haarballen of een middeltje dat helpt te verteren op basis van petroleum. Wanneer je een kieskeurige kat hebt, kun je proberen een theelepel pompoenzaadolie toe te voegen: dit helpt een laagje te vormen in de maag, zodat je viervoeter makkelijk de haarbal kan afscheiden in de kattenbak.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Leeuwarden Culturele Hoofdstad Europa 2018

Leeuwarden Culturele Hoofdstad Europa 2018


http://static0.hln.be/static/photo/2013/1/11/12/20130906181638/media_xll_6108672.jpg


De Nederlandse stad Leeuwarden mag in 2018 de titel dragen van Culturele Hoofdstad van Europa. Dat is bekendgemaakt in Amsterdam. Naast Leeuwarden waren ook Eindhoven en Maastricht in de race om de titel.

Een 13-koppige jury, bestaande uit vertegenwoordigers uit het Europese en Nederlandse culturele veld, vergaderde twee dagen over de presentaties van de kandidaatsteden. Ook legde ze bezoeken af aan de genomineerden. Volgens juryvoorzitter Manfred Gaulhofer waren de juryleden het unaniem eens over de keuze voor Leeuwarden, al was het een moeilijke beslissing. "Alle drie de steden waren erg overtuigend."

De drie steden maakten elk een uitgebreid 'bidbook' waarin zij hun culturele plannen ontvouwden. De hoofdstad van Friesland focust op "het verbinden van mensen." Jaarlijks dragen twee steden de titel Culturele Hoofdstad van Europa. Voor 2018 mochten Nederland en Malta een stad aanwijzen. Eerder werd de Maltese hoofdstad Valletta al benoemd tot culturele hoofdstad.

Voor de titel in Nederland waren ook Den Haag en Utrecht in de race, maar zij vielen af bij een eerdere selectieronde. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Gepensioneerde kippen met vliegtuig naar rusthuis

Gepensioneerde kippen met vliegtuig naar 'rusthuis'


http://static2.hln.be/static/photo/2013/5/5/3/20130906160206/media_xll_6108258.jpg


Nu ze hun plicht als leghen ruimschoots hebben vervuld, wacht 1.200 Californische kippen een waardige oude dag in de staat New York. Ze maken de verplaatsing naar hun 'rusthuis' met het vliegtuig. Een anonieme weldoener schenkt de 50.000 dollar om 'Operation Chicken Airlift' te bekostigen.

Vanuit New York worden de legkippen verspreid over verscheidene rustoorden waar ze vrijelijk kunnen rondscharrelen. Zo kunnen tweehonderd van de diertjes terecht in het Woodstock Farm Animal Sanctuary.

Op deze wijze kunnen de kippen genieten van een rustig pensioen. Wanneer ze 'uitgelegd' zijn, worden leghennen doorgaans geslacht omdat ze te schraal zijn om te worden opgegeten. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 75 euro boete voor elke joint in Antwerpen

75 euro boete voor elke joint in Antwerpen


http://static1.hln.be/static/photo/2013/9/3/5/20130907062821/media_xll_6109820.jpg


Na de aanpak van de drugsdealers richt de stad Antwerpen samen met het parket nu het vizier op de softdrugsgebruikers. Wie betrapt wordt met cannabis krijgt een boete van 75 euro, ook wie minder dan drie gram op zak heeft. Dat schrijven Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg op basis van een intern verslag over het drugsbeleidsplan van de stad Antwerpen, het parket, de politie en de hulpverlening dat Gazet van Antwerpen heeft kunnen inkijken.

Iedereen die op straat wordt aangetroffen met een joint krijgt in eerste instantie een onmiddellijke minnelijke schikking (OMS) van 75 euro, ongeacht de hoeveelheid cannabis die de gebruiker bij zich heeft. Daarmee voert Antwerpen een strenger beleid dan de ministeriële richtlijn. Die stelt dat het bezit van maximaal drie gram softdrugs voor persoonlijk gebruik bij meerderjarigen niet wordt vervolgd.

"Voor een politieambtenaar is het moeilijk te onderscheiden wie problematisch gebruiker is en wie gebaat is met OMS", stelt het verslag van het Antwerpse drugsbeleidsplan. "Soms zal er ook voor gekozen worden te dagvaarden voor de correctionele rechtbank. Meestal zal het niet de bedoeling zijn een effectieve gevangenisstraf te vragen, wel probatie als extra stok achter de deur om de persoon alsnog in een hulpverleningstraject te krijgen." (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Film over prinses Diana afgekraakt door Britse pers

Film over prinses Diana afgekraakt door Britse pers


http://oi40.tinypic.com/k9c485.jpg
Naomi Watts in de rol van Diana


De Britse kranten zijn niet te spreken over de film over prinses Diana, die gisteren in Londen in première ging. De biopic, simpelweg 'Diana' gedoopt, is volgens de critici vreselijk saai en sentimenteel. De film kreeg zowat overal 1 ster. Ook op Rotten Tomatoes, dat recensies verzamelt, scoort de film opvallend slecht.

The Sun kopte het op de voorpagina: 'Princess of fails', een woorspeling die verwijst naar Diana's titel 'Princess of Wales'.

Volgens Daily Mail is het een 'creepy weepie that will make you sleepy'. De recensent schrijft dat de makers zó hun best hebben gedaan niemand voor het hoofd te stoten, dat het resultaat vervelend en voorspelbaar is. "Het slaagt er nooit in je te ontroeren of iets teweeg te brengen. Het is niet eens genietbaar slecht", luidt het daar.

The Telegraph hekelt vooral de dialogen, waarin de personages elkaar dingen vertellen die ze eigenlijk al weten. Zoals een hartchirurg die zegt: 'Ik ben een hartchirurg!'

The Mirror vindt de film 'cheap and cheerless' (goedkoop en troosteloos). 'Net als de Margaret Thatcher-film The Iron Lady is dit een film waar niemand heen zou gaan als het niet over beroemde mensen ging', concludeert de krant.

Zowel qua uiterlijk al qua gedrag als hoe ze klinkt, lijkt Naomi Watts ook totaal niet op Diana. Bovendien wordt ze zo zieli!g neergezet "dat zelfs Bridget Jones de straat zou oversteken om een ontmoeting te voorkomen." De regisseur zou beter moeten weten, vindt de krant nog.

The Guardian is eveneens vernietigend. "De afschuwelijke waarheid is dat, 16 jaar na die vreselijke dag in 1997, Diana opnieuw een vreselijke dood is gestorven." De recensent spreekt van een 'tergend goedbedoelde, eerbiedige en sentimentele biopic'. Het lijkt volgens hem of Watts een parodie op Diana speelt en haalt de geladen term 'car crash drama' boven.

Ook The Times haalt de één ster boven, al prijzen zij wél de prestatie van Naomi Watts: "Ze doet wat ze kan met een beschamend slecht script."

De positieve recensies

Daily Express besluit:' Diana' laat het publiek achter met tranen in de ogen.

The Independent deelt ook drie sterren uit: "Een donker liefdesverhaal, verzwaard door de bagage van de prinses." Maar de krant stelt wel de vraag of het verhaal wel historisch accuraat is. "Door de link met prinses Diana te laten vallen, had de film sterker kunnen zijn."

De film van Oliver Hirschbiegel en met Naomi Watts in de hoofdrol is vanaf 25 september te zien.  (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Joel - Just the way you are

Billy Joel - Just the way you are

Om hem te beluisteren druk op de foto






William Martin (Billy) Joel (geboren op 9 mei, 1949 in The Bronx (New York)), beter bekend als Billy Joel, is een Amerikaanse pianist, zanger en componist. Hij produceerde popmuziekhits vanaf 1973 (begonnen met de single "Piano Man") tot zijn afscheid in 1993. Daarna ging hij nog af en toe op tournee (meestal met Elton John), naast het schrijven en opnemen van klassieke muziek.

Hij werd hierbij geïnspireerd door onder andere Ray Charles, Dave Brubeck, Sam Cooke, The Rolling Stones, The Beatles, Otis Redding en Ludwig van Beethoven.


Joel werd op zijn veertiende jaar voor het eerst lid van een band. Ver in de jaren zestig maakte hij deel uit van de band Attila en daarna The Hassles. Ook speelde hij in pianobars onder de naam "Bill Martin". Zijn eerste soloalbum, "Cold Spring Harbor" (een referentie naar een stad op Long Island (New York)), kwam in 1971 uit.

Joel ging op tournee met Elton John; gedurende de tournees speelden ze elkaars liederen en voerden duetten op. Joel werd in 1999 opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

In januari 2007, werd bekend gemaakt dat Joel bezig was aan een nieuwe popsingle (de eerste sinds 1993's River of dreams). In februari kwam die single daadwerkelijk uit, getiteld All my life.



» Reageer (0)
06-09-2013
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Veertig kinderen bevrijd uit Duitse sekte

Veertig kinderen 'bevrijd' uit Duitse sekte


http://static0.hln.be/static/photo/2013/11/9/11/20130906105532/media_xll_6107276.jpg


Duitse ordediensten zijn binnengevallen in twee leefgemeenschappen in Deiningen en Wörnitz. Er waren nieuwe bewijzen van misbruik opgedoken, meldt Der Spiegel. Veertig kinderen die deel uitmaakten van de obscure christelijke sekte 'Twelve Tribes', werden bevrijd en in pleeggezinnen ondergebracht. Meer dan honderd agenten waren betrokken bij de inval.

28 kinderen, van zeven maanden tot 17 jaar, werden aangetroffen in een klooster en boerderij in Klosterzimmern nabij Deiningen. Twaalf anderen in een gemeenschapshuis in Wörnitz.

De sekte die haar oorsprong kent in de Verenigde Staten en vertakkingen heeft in een tiental landen, gelooft in het slaan van kinderen als deel van het opvoedingsproces. Wilgentakken worden in olie gedrenkt en als roede gebruikt. Daarmee werd veelvuldig op de voeten, armen en nek van de kleintjes geklopt indien ze niet gehoorzaamden.

Het is niet de eerste keer dat de sekte de interesse van de Duitse politie wekt. De christelijke groep was al omstreden omdat ze pertinent weigert haar kinderen naar school te sturen. Leider Detlef Markeli (54) en de overige volwassen sekteleden schreeuwen ondertussen hun onschuld uit. (br.hln - foto afp)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Politie redt ezels van de pan

Politie redt ezels van de pan


http://static1.hln.be/static/photo/2013/14/12/14/20130906105843/media_xll_6107279.jpg


De Indiase politie heeft afgelopen nacht acht ezels uit de handen van dieven gered. De ezels zouden worden verkocht en opgegeten.

In de deelstaat Andhra Pradesh worden veel ezels gegeten omdat het vlees goed zou zijn voor de vruchtbaarheid. Maar op dit moment is er een tekort aan ezels, omdat boeren steeds meer machines gebruiken in plaats van de dieren.

De dieven sloegen hun slag in de naburige staat Maharashtra. De politie vermoedt dat de bende in de afgelopen maande meerdere ritjes heeft gemaakt om ezels te stelen. "Steeds meer boeren vertellen ons dat ze ezels missen", aldus de politie. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Malala (16) ontvangt Kindervredesprijs

Malala (16) ontvangt Kindervredesprijs


http://static1.hln.be/static/photo/2013/7/3/2/20130906041623/media_xll_6106607.jpg


De 16-jarige Malala Yousafzai uit Pakistan, die wereldberoemd werd nadat ze door de Taliban in Pakistan in haar hoofd was geschoten, krijgt de Internationale Kindervredesprijs 2013 uitgereikt. Zij krijgt de prijs uit handen van de Jemenitische mensenrechtenactivist Tawakkol Karman in de Ridderzaal in Den Haag. Karman won in 2011 de Nobelprijs voor de Vrede.

Volgens de organisator van de prijs, KidsRight, zet Malala zich met gevaar voor eigen leven in voor de toegang tot onderwijs voor meisjes overal ter wereld. Met de Internationale Kindervredesprijs zet kinderrechtenorganisatie KidsRights elk jaar een talentvol en dapper kind in de schijnwerpers dat zich op een bijzondere wijze inzet voor de rechten van het kind.

Malala werd in oktober in een Pakistaanse schoolbus in haar hoofd geschoten door de Taliban. In Pakistan was ze bekend om haar strijd voor onderwijs voor meisjes. De jonge activiste overleefde de aanslag ternauwernood. Ze onderging operaties in een ziekenhuis in Birmingham en herstelde grotendeels. Inmiddels gaat ze naar school in Engeland. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse vleesbedrijven mogen geen 'saucisson d'Ardenne' meer maken

Vlaamse vleesbedrijven mogen geen 'saucisson d'Ardenne' meer maken


http://static0.hln.be/static/photo/2013/0/6/2/20130904180247/media_xll_6103142.jpg


Vlaamse vleesbedrijven mogen geen 'saucisson d'Ardenne' (Ardense worst) meer maken. Dat heeft de auditeur van de Raad van State beslist, schrijft Het Nieuwsblad.

Tussen de bedrijven en het Waalse gewest werd al jaren een juridische strijd gevoerd over de benaming. 'Sauccison d'Ardenne' werd in 2010 erkend als een beschermde geografische aanduiding, maar die beslissing van het Waalse gewest sloegen verschillende vleesbedrijven in Vlaanderen, zoals Guina uit Machelen en TerBeke-Pluma uit Wommelgem, in de wind. Ze oordeelden dat zij dergelijke worst evengoed op de markt konden brengen. Een verzoek om de bescherming te vernietigen, werd vorig jaar al verworpen door de Raad van State, maar Guina ging in beroep.

Nu oordeelde ook de auditeur van de Raad van State dat de bescherming van de benaming wordt behouden. (br.hln)



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom we liegen: bedrog veroorzaakt roes

Waarom we liegen: bedrog veroorzaakt roes


http://static2.hln.be/static/photo/2013/4/14/12/20130906075053/media_xll_6106737.jpg


Liegen en bedriegen kan een roes veroorzaken bij oneerlijke mensen, zolang niemand gekwetst raakt, dat blijkt uit een nieuw rapport. Dit kan verklaren waarom we toch liegen zonder hier veel voordeel uit te halen.

Mensen denken dat ze zichzelf slecht zullen voelen nadat ze liegen of oneerlijk zijn, maar dat is bij velen niet het geval, dat blijkt uit de studie die gepubliceerd werd in Journal of Personality and Social Psychology. "Alle studies in het verleden toonden aan dat wanneer mensen opzettelijk iets doen om iemand anders te kwetsen, zoals het aanbrengen van een elektrische schok, dat deze mensen zich slecht voelden over hun gedrag. Maar deze laatste studie bij 1.000 mannen en vrouwen in de Verenigde Staten en Engeland toont aan dat mensen eigenlijk een roes ervaren nadat ze iets onethisch hebben gedaan waarbij niemand echt gekwetst raakt", aldus de vorsers.

Bij enkele academische experimenten bleek dat de deelnemers voorspelden zich slecht te voelen wanneer zijzelf of iemand anders spiekte bij een test of loog over het aantal gewerkte uren. Wanneer de deelnemers echt bedrog hadden gepleegd, kregen ze hier een emotionele boost van, dat is gebleken uit vragenlijsten en testjes. Bij een van de experimenten bleek dat wie spiekte bij een wiskundige test achteraf gelukkiger was dan wie dat niet had gedaan. Ook toonde de testjes aan dat mensen die voordeel haalden uit de wandaden van anderen zich gemiddeld beter voelden dan wie dat niet deed.

Het goede gevoel dat sommige mensen krijgen wanneer ze bedrog plegen kan verklaren waarom mensen oneerlijk zijn zelfs wanneer het voordeel klein is. Het is belangrijk dat we begrijpen hoe ons moreel gedrag invloed heeft op onze emoties, aldus de onderzoekers. Toekomstige studies moet enonderzoeken of deze roes door bedrog mensen kunnen motiveren om oneerlijk te zijn. (br.hln)



» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!