Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




21-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontdek vijf voordelen van appelazijn

Ontdek vijf voordelen van appelazijn

http://static2.hln.be/static/photo/2014/9/15/11/20140221170424/media_xll_6510131.jpg

Als het niet al jaren een vast plaatsje veroverd heeft in je keuken, is het dringend tijd om een flesje appelzijn aan te schaffen. Dit veelzijdige lekkers zit boordevol vitamines E en A, magnesium, ijzer en calcium. Ontdek hier alvast vijf voordelen.

* Vertering *
De pectine in appelazijn maakt komaf met een opgezwollen, opgestopt gevoel. Meng een beetje honing met appelazijn en voeg het toe aan een heerlijke salade.

* Gewichtsverlies *
Voor wie een paar kilootjes wil kwijtspelen, kan appelazijn volgens onderzoek wonderen doen. Het geeft je langer een vol gevoel door de opname van glucose (uit pasta, brood, ...) in de bloedstroom te vertragen. Je kan een glas water bijvoorbeeld mengen met enkele eetlepels appelazijn.

* Weerstand *
Door de vitamines en mineralen uit appelazijn aan je lichaam te geven, krijgt ook je immuunsysteem een boost. Wie zich al wat verkouden voelt, drinkt best warm, met water verdund (50/50) appelazijn met een eetlepel honing, een beetje cayennepeper en een vleugje citroen.

* Energie *
Wie wil afkicken van koffie of andere cafeïnerijke dranken, kan altijd in water opgelost appelazijn gebruiken om zijn energie op te krikken.

* Wratjes *
Het zal je misschien verbazen, maar een bolletje watten drenken in appelazijn en met tape vastkleven, kan een wrat op een natuurlijke, efficiënte manier aanpakken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ken je deze handige trucjes met komkommer al?

Ken je deze handige trucjes met komkommer al?

http://static3.hln.be/static/photo/2014/7/14/12/20140221111839/media_xll_6508362.jpg

Komkommers zitten boordevol belangrijke voedingsstoffen, zoals vitamines B en C, foliumzuur, calcium, ijzer, magnesium, kalium en zink. Deze frisse groente is ideaal om je energie op te krikken in de namiddag, maar net zo goed om je honger te stillen of een glas water wat meer smaak te geven. Je kan er echter nog veel meer mee doen dan enkel opeten. Ken je deze handige trucjes met komkommer al?

Met schijfjes komkommer kan je ook...

...het aandampen van je spiegel vermijden
Door met schijfjes komkommer over het spiegeloppervlak te wrijven, maak je komaf met een aangedampte spiegel. Bovendien krijgt je badkamer ook een fris aroma.

...op een groene manier poetsen
Vergeet zware chemicaliën want kranen, lavabo's en roestvrij staal kan je ook reinigen met een schijfje komkommer. Het laat geen strepen achter, beschadigt je vingers en nagels niet én zorgt voor een mooie glans.

...schoenen opblinken
Een belangrijke afspraak op de planning en geen tijd om je schoenen nog uitgebreid op te blinken? Snijd dan een vers schijfje komkommer af en ga ermee over de schoenen. Ze zullen niet alleen een duurzame glans krijgen, maar ook ineens beter bestand zijn tegen water.

...piepende scharnieren te sussen
Geen olie in huis om een piepende deur het zwijgen op te leggen? Wrijf erover met een schijfje komkommer en het probleem zou opgelost moeten zijn.

...ongewenste wasco- en stylostrepen weg te wissen
Heeft je kleintje de muur gedecoreerd met wasco's? Geen nood. Met een geschilde komkommer kan je ongewenste strepen langzaam wegwissen.

Om af te sluiten toch nog één eetbaar trucje met komkommer: wie na de maaltijd last heeft van een stinkende adem, kan een schijfje komkommer tegen het gehemelte duwen met de tong, gedurende 30 seconden. De bacteriën die voor de vieze geur zorgen, zullen verdwijnen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Directeur Pairi Daiza ontroerd bij het zien van 'zijn' panda's

Directeur Pairi Daiza ontroerd bij het zien van 'zijn' panda's

http://static1.hln.be/static/photo/2014/13/14/7/20140221134902/media_xll_6508957.jpg

Er kwamen net geen tranen bij te pas, maar de ontroering stond wél te lezen op het gezicht van Eric Domb, directeur van Pairi Daiza, toen hij gisteren voor de allereerste keer oog in oog stond met z'n nieuwe lievelingen, de panda's Hao Hao en Xing Hui.

"Ze zijn veel mooier dan ik ze me had voorgesteld", zegt Domb. "Natuurlijk heb ik al honderden foto's van hen bekeken, ik zag filmpjes terwijl ze speelden - maar als je ze in het écht ziet, verbleekt dat allemaal. Het is zoals een moeder die naar kinderen kijkt: allemaal zijn ze even mooi, maar die van haar toch nét iets mooier."

Morgen, zaterdag, vindt de vertrekceremonie plaats met toespraken, muziek, dans en de plechtige overhandiging van de visums - zonder mogen de dieren het land niet uit. Dat het feest een Belgisch tintje zal krijgen, is nu al duidelijk. Vandaag werd het podium opgesteld, met naast de tekenfiguurtjes Hao Hao en Xing Hui ook een paar smurfen. "Ik hoop maar dat China de auteursrechten betaald heeft", lacht Eric Domb. Al valt dàt te betwijfelen.

"De smurfen zijn immens populair in China", zegt één van de parkwachters. "Maar we hebben steeds gedacht dat ze uit Duitsland kwamen, tot iemand het op internet opzocht. Toen we de Belgische link zagen, hebben we niet getwijfeld. Jullie stuurden de smurfen naar ons, wij sturen in ruil de panda's terug. Faire deal, toch?"

Dat Pairi Daiza gebeiteld zit met dit pandapaar, bleek ook vandaag toen professor Tang Chunxiang de hoop uitdrukte dat er snél een eerste baby zou komen. De twee zijn niet per toeval aan mekaar gekoppeld. "Ze stammen alletwee uit families met een sterke voortplantingsdrang. De moeder van Hao Hao zette zélf 9 baby"s op de wereld, en de vader van mannetje Xing Hui werd nog in het wild geboren - dat was dus zelf een vechter en overlever."

Zelf houdt de Chinese professor het bij 2016 vooraleer het goede nieuws er komt, Eric Domb hoopt een jaartje vroeger. Hoedanook, pandamania blijft nog een tijdje op volle toeren draaien. (br.hln)


» Reageer (0)
20-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vuilniswagens verdwijnen uit Antwerpen

Vuilniswagens verdwijnen uit Antwerpen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/15/0/20140220041133/media_xll_6505065.jpg

Over tien jaar zal tachtig procent van het huishoudelijk afval in Antwerpen niet meer aan huis worden opgehaald door een vuilniswagen. De bewoners zullen hun afval zelf naar een sorteerstraat moeten brengen. Dat heeft het stadsbestuur beslist, zo schrijft Gazet van Antwerpen vandaag.

In de wijk Dam en op Linkeroever wordt in 2015 gestart met dit project. Na Dam en Linkeroever wil Antwerps schepen van Stads- en Buurtonderhoud Philip Heylen (CD&V) het systeem uitbreiden naar een wijk in een district en een wijk in de binnenstad.

"Het gaat dan al snel om duizenden gezinnen", zegt Heylen. "Met deze eerste uitbreiding zou dus tot dertig procent van het huishoudelijk afval al worden opgehaald via de sorteerstraten. Bij een goede evaluatie gaan we het invoeren in de rest van de stad."

Negentig procent van de bewoners zal dan op maximum 150 meter van een sorteerstraat wonen. Om dit te realiseren komen er ongeveer 230 sorteerstraten bij, een investering van 22 miljoen euro. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienermeisjes schrijven brieven naar Dutroux

Tienermeisjes schrijven brieven naar Dutroux

http://static1.hln.be/static/photo/2014/7/0/9/20140220023001/media_xll_6504999.jpg

Een tiental tienermeisjes probeert kindermoordenaar Marc Dutroux brieven te schrijven. Het gevangenispersoneel houdt de correspondentie tegen. "En terecht", aldus psychiaters.

Een schrijfster die zich uitgeeft voor een meisje van amper 15 jaar uit La Roche kreeg onlangs nog haar brief per direct teruggestuurd, zo kwam de krant te weten. "Goeiedag, ik ben een meisje van 15 jaar. Ik woon in La Roche-en-Ardenne. U fascineert mij", staat te lezen in de brief. "Als ik uw mooie foto's zie, kan ik alleen maar geloven dat u eerlijk bent. Wilt u mijn pennevriend zijn? Als u wilt, stuur ik u mijn foto."

Meerdere meisjes zouden zulke verontrustende brieven sturen. Normaal gezien wordt post niet geopend. Maar wanneer de veiligheid in het gedrang kan komen, gebeurt dat wel. Bij Dutroux dus zeker, zo blijkt.

Psychiater Jean-Yves Hayez is alvast tevreden dat de brieven Dutroux niet bereiken. "Deze jonge meisjes beseffen niet welk gevaar er schuilt in een correspondentie met dergelijk sujet", luidt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lavendel bestrijdt je angsten beter dan antidepressivum

Lavendel bestrijdt je angsten beter dan antidepressivum

http://oi61.tinypic.com/mtpkk3.jpg

Lavendel is efficiënter bij de behandeling van angsten dan medicijnen. Onderzoekers hebben ontdekt dat patiënten die het lavendelpreparaat silexan slikten minder klachten over hun angsten hadden dan patiënten die ofwel een placebo ofwel een echt antidepressivum hadden genomen.

Wetenschappers van de universiteit van Wenen onderzochten tien weken lang meer dan vijfhonderd mensen bij wie een angststoornis was vastgesteld.

In de groep die lavendel had gekregen, daalde de 'angstscore' met 14,1 punten. Bij zij die het antidepressivum paroxetine (bij ons op de markt onder de merknaam Seroxat, nvdr.) hadden genomen, daalde die met slechts 11,3 punten en de groep die een placebo had gekregen rapporteerde een daling van de angstscore met 9,5  punten.

Aangenomen wordt dat lavendel, net als Seroxat, op gunstige wijze inwerkt op de chemische stoffen in de hersenen die voor angststoornissen zorgen. Zij die het lavendelpreparaat hadden genomen hadden echter minder last van neveneffecten. (br.hln)


» Reageer (0)
19-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De moedige strijd van deze vrouw tegen wraakporno

De moedige strijd van deze vrouw tegen wraakporno

http://static1.hln.be/static/photo/2014/12/7/13/20140219111103/media_xll_6501793.jpg

De Britse 22-jarige Alex werd het slachtoffer van wraakporno toen haar ex 21 naaktfoto's van haar op Facebook zette. Ze zag haar carrière als geruïneerd, aangezien toekomstige bazen makkelijk deze foto's konden opsporen via zoekmachines op het net. Nu voert haar vriendin een strijd tegen een verbod in het Verenigd Koninkrijk op het online verspreiden van naaktfoto's.

Alex studeerde aan de universiteit toen ze het uitmaakte met haar vriendje die in het leger zat. Ze hadden samen gewoond en ze vertrouwde hem volledig. Maar na hun breuk ontdekte ze 21 naaktfoto's van zichzelf op Facebook. De studente had dit meteen gemeld aan de sociaalnetwerksite waarop de foto's verwijderd werden. Maar toen was het al te laat. De beelden stonden ook al op een populaire website voor wraakporno en circuleerden op het internet. Haar volledige naam en persoonlijke gegevens stonden erbij. Wie haar naam ingaf op Google, kreeg dus meteen alle beelden te zien.

Hulp van vriendin
De universiteitsstudente was angstig dat haar toekomstige werkgevers deze beelden zouden opsporen en dat haar carrière voorbij was voor deze nog maar begon. De websites zijn namelijk niet wettelijk verplicht de foto's te verwijderen. Het posten van iemands naaktfoto's is niet illegaal, tenzij de persoon jonger dan 18 jaar is. De vriendin van Alex Heather Robertson heeft beslist dat dit moet veranderen. De rechtenstudente is daarom een campagne begonnen die overheid vraagt om wraakporno als een seksueel misdrijf te erkennen.

Het probleem met wraakporno is dat deze websites niet te contacteren zijn en ze houden het IP-adres niet bij van de mensen die de foto's opladen. Het enige waar de daders gepakt mee kunnen worden is de schending van de auteursrechten. Robertsen: "Ik wil dat wraakporno opgenomen word in de wet rond online privacy of zedendelicten. Het idee erachter is dat wraakporno een effect op je leven heeft en dat moet erkend worden." Ze verzamelde 1.305 handtekeningen sinds Kerstmis, maar ze heeft er 100.000 nodig om dit onderwerp in het parlement te krijgen. Onder de hashtag #BanRevengePorn kunnen mensen een post-it insturen met hun reden waarom ze een verbod op wraakporno willen.


Robertson is erin geslaagd om alle foto's van Alex van het internet te laten verwijderen, maar kreeg hiervoor geen hulp van de politie. Ze moest het helemaal alleen doen en contacteerde alle websites zelf om de beelden te laten verdwijnen. De meeste gingen meteen akkoord. Alleen de site die het eerst de beelden online had gezet, wilde niet meewerken. De oprichters antwoorden niet op haar vraag, dus ging ze naar de webhoster Webair en haalde ze de auteursrechten aan. Robertson: "Het enige wat de politie had te melden was dat ze maar voorzichtiger had moeten zijn."

Robertson schreef een brief naar de Britse premier David Cameron: "Sommige van deze sites hebben 20.000 bezoekers die elke dag terugkomen. Deze beelden krijgen makkelijk duizenden clicks in slechts enkele uren. Eens ze online staan, wordt het haast onmogelijk om ze te laten verwijderen. Ze duiken al snel op tientallen andere sites op. Het is niet alleen nodig dat de slachtoffers de zekerheid krijgen dat de foto's zullen verdwijnen, maar de daders moeten gestraft worden. Veel vrouwen hebben dit gedrag vergeleken met huiselijk geweld. De slachtoffers kunnen verplicht worden om naakt te poseren. Het is een schending van de waardigheid en het is een vernedering voor het slachtoffer. Daarom moet het erkend worden als een seksueel misdrijf."

De vraag van Robertson op een verbod op wraakporno komt er nadat Hunter Moore, eigenaar van een pornosite in de Verenigde Staten, gearresteerd werd voor het stelen van naaktfoto's om op zijn website te zetten. Dit heeft geleid tot een internationaal debat over wraakporno. Sommige Amerikaanse staten, waaronder Californië, hebben al een verbod uitgeroepen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Terminaal kankerpatiëntje beroert wereld met wenslijst

Terminaal kankerpatiëntje beroert wereld met wenslijst

http://static1.hln.be/static/photo/2014/18/2/7/20140219025100/media_xll_6500887.png

De 11-jarige Reece Puddington uit Kent, in het zuidoosten van Engeland, vecht al de helft van zijn leven tegen neuroblastoom, een zeer agressieve vorm van kinderkanker. Nadat hij twee jaar geleden te horen kreeg dat de kanker was uitgezaaid en dat hij niet lang meer te leven heeft, stonden de moedige jongen en zijn familie voor een moeilijke keuze: blijven vechten of genieten van het leven. Na lang beraad besloten ze voor de laatste optie te kiezen. Met een wenslijst hoopt Reece alvast  nog alles uit het leven te halen.

Reece Puddington strijdt ondertussen al zes jaar tegen de ziekte. Via een blog op Facebook houdt hij de wereld op de hoogte van zijn toestand en probeert hij positief te blijven. Op 13 februari deelde hij echter een hartverscheurend bericht met zijn lezers mee, getiteld "Het begin van het einde".  

"Zoals jullie al weten waren de laatste resultaten van mijn scans niet positief en stond ik voor een dilemma. Ik zou ervoor kunnen kiezen om te blijven vechten, maar dat betekent veel autoritjes naar het ziekenhuis en opnieuw afzien van de bijwerkingen nadat ik een behandeling heb gehad. De andere optie was niets doen. Gewoon thuisblijven en de natuur zijn gang laten gaan."

"Mijn moeder heeft de laatste zes jaar gehoopt ooit de moed te hebben om te zeggen wanneer het genoeg zou zijn geweest. Maar als het van haar zou afhangen, zou ik me opnieuw laten behandelen, de strijd voortzetten. Toch beseft ze dat de andere optie beter voor mij is. Daarom laat ze me ook gaan..."  

Na de moeilijke beslissing stelde Reece een wenslijst op die hij graag zou afwerken voordat hij sterft. Hij wilde onder andere een uitgebreid Engels ontbijt, een Hobbit-huis in zijn tuin en een ontmoeting met Johnny Depp. Met de donaties en de steun van zijn volgers op Facebook slaagde hij erin om al heel wat wensen te vervullen. Alleen Johnny Depp, die moet nog in een kostuum van zijn favoriete film 'Pirates of the Caribbean' voor zijn deur verschijnen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mysterie rond strandmeisje is opgelost

Mysterie rond 'strandmeisje' is opgelost

http://static0.hln.be/static/photo/2014/13/6/2/20140219094732/media_xll_6501452.jpg

Het mysterie rond het 'standmeisje' in Spanje is opgelost. Vijf dagen nadat ze dolend op het strand aangetroffen werd, blijkt dat het gaat om een verwarde Française uit Toulouse.

Ze liep dolend en doelloos op het strand. Ze had geen schoenen aan en kon niet vertellen wie ze was. Wel had ze een hoofdwonde en de volgende boodschap op haar arm: 'Sorry, maar ik heb gefaald'. De Guardia Civil kon haar identiteit niet achterhalen maar niets wees erop dat ze het slachtoffer was geworden van een overval of misbruik. De twintiger werd voor een medische controle naar het ziekenhuis van Cabueñes gebracht. Daar werd duidelijk dat ze vloeiend Engels sprak. Ze begreep ook Spaans en Frans. Ze maakte een verwarde indruk, kon niet vertellen wie ze was en waar ze vandaan kwam. Ze wist alleen nog dat ze bus genomen had in het naburige Oviedo en zo op het strand beland was.

Het verhaal over het mysterieuze standmeisje haalde de Spaanse media maar de politie kreeg geen tips. Ze werd niet opgegeven als vermist en de lokale autoriteiten konden ook geen foto vinden van de jonge vrouw. De Spaanse politie contacteerde daarop Europese collega's en die konden haar identiteit wel achterhalen. Het gaat om een 24-jarige Française uit Toulouse. Ze is een uitwisselingstudente in Slovakije en werd er sinds 11 februari vermist. Van Slovakije trok ze naar Spanje waar ze een rondreis maakte, zo blijkt nu. Het is nog onduidelijk waarom ze zich niets meer kon herinneren. Haar familie liet weten dat ze een boodschap achtergelaten had bij een vriend. De inhoud was dezelfde als die op haar arm. Ze was volgens haar ouders in januari het slachtoffer geworden van een overval en ze voelde zich sindsdien onwel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart Belgische vrouwen door partner gedwongen tot seks

Kwart Belgische vrouwen door partner gedwongen tot seks

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Een op de vier (24,9 procent) Belgische vrouwen is al ooit door haar partner gedwongen tot seksuele betrekkingen. Dat blijkt uit een online enquête over seksueel geweld en de perceptie ervan. De bevraging gebeurde in januari 2014 bij tweeduizend Belgische mannen en vrouwen tussen 18 en 75 jaar en werd uitgevoerd in opdracht van Amnesty International en SOS VIOL.

De tweeduizend bevraagden schatten dat een kwart van de Belgen op een bepaald moment van hun leven blootgesteld wordt aan seksueel geweld dat ze als ernstig beschouwen. Uit de enquête blijkt echter dat liefst 46 procent van de bevraagde mannen en vrouwen effectief ooit het slachtoffer werd van seksueel geweld dat als ernstig aanzien wordt. Daarnaast geeft 56 procent aan iemand, of meerdere personen, in hun omgeving te kennen die slachtoffer werd van seksueel geweld.

Naast een vierde van de vrouwelijke respondenten die al ooit gedwongen werden tot seksuele betrekkingen door hun partner, geeft eveneens een vierde aan al ooit op een publieke plaats fysiek lastiggevallen te zijn.

Ook verkrachtingen blijven een huizenhoog probleem, 13 procent van de ondervraagde vrouwen zegt ooit al verkracht te zijn door iemand die niet haar partner is. "In 2013 werden per dag gemiddeld 8 klachten voor verkrachting ingediend bij de politie", aldus Amnesty International.

Uit de enquête blijkt voorts nog dat slachtoffers van seksueel geweld (mannen en vrouwen) weinig vertrouwen hebben in officiële hulpkanalen of er de weg naartoe niet vinden. Slechts 16 procent is naar de politie gestapt. Het meest gebruikte hulpkanaal blijken gesprekken met vrienden of kennissen (31 procent). Liefst 40 procent van de slachtoffers ondernam echter helemaal niks.

Petitie
Amnesty noemt de de website 'hulpnaverkrachting.be' die de federale overheid vorige week lanceerde "een positieve stap", maar benadrukt dat er meer nodig is om de problematiek van verkrachtingen in het bijzonder en seksueel geweld in het algemeen aan te pakken. "De strijd tegen verkrachting moet een prominente plaats krijgen in de volgende federale en regionale regeerakkoorden, er moeten voldoende middelen vrijgemaakt worden voor preventieprogramma's, sensibilisering en opvang van slachtoffers."

Om de strijd tegen verkrachting hoog op de politieke agenda te houden lanceert Amnesty International een petitie, waar ze de komende maanden mee aan de slag gaat. Zo organiseert de ngo op 6 maart een publieke actie in Brussel. (br.hln)


» Reageer (0)
18-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanten slipjes verboden in Kazachstan, Rusland en Wit-Rusland

Kanten slipjes verboden in Kazachstan, Rusland en Wit-Rusland

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/4/14/20140217161508/media_xll_6495959.jpg

Vrouwen protesteerden met hun kanten onderbroek op hun hoofd.

De politie van Kazachstan heeft gisteren zeven vrouwen aangehouden die met kanten slipjes op hun hoofd protesteerden tegen het nakende verbod op kanten onderbroekjes. Dat verbod wordt op 1 juli van kracht.

De productie, het invoeren en het verkopen van kanten ondergoed wordt een halt toegeroepen in Kazachstan, Rusland en Wit-Rusland.

Volgens de autoriteiten absorbeert kant onvoldoende vocht. De wet werd in 2011 goedgekeurd door de douane-unie tussen Rusland, Kazachstan en Wit-Rusland. De handelsovereenkomst oogstte in 2012 kritiek van de toenmalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Cliton, die er een poging in zag om "de regio terug te voeren naar het sovjettijdperk".

De naleving van de wet zal pas vanaf juli worden gecontroleerd, naar verluidt hamsteren nu heel wat vrouwen kanten slipjes vooraleer het verbod wordt uitgevaardigd.

Eén van de zeven aangehouden vrouwen zwaaide tijdens de protestactie in Almaty met haar laatste kanten slipje, zo meldt website Vlast.kz. Een andere actievoerster getuigde tegenover het onafhankelijke tv-station Rain TV dat inwoners van de stad sms'en hadden ontvangen waarin hen werd aangeraden thuis te blijven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kunstenaar smijt dure vaas van Ai Weiwei aan diggelen

Kunstenaar smijt dure vaas van Ai Weiwei aan diggelen

http://static1.hln.be/static/photo/2014/16/7/9/20140218074940/media_xll_6496914.jpg

Een kunstenaar in Florida zit vast nadat hij volgens de politie gisteren in het nieuwe kunstmuseum van Miami een vaas uit een installatie van de dissidente Chinese kunstenaar Ai Weiwei had opgepakt en aan diggelen gegooid.

De 51-jarige schilder Maximo Caminero deed dat volgens de politie uit protest, omdat het museum te weinig aandacht zou besteden aan lokale kunstenaars. Caminero wilde zijn actie vandaag niet toelichten, maar kondigde voor vandaag een persconferentie aan, waar hij tekst en uitleg zal geven.

In het proces-verbaal heeft de politie op gezag van de museumbeveiliging voor de kapotte vaas een waarde van een miljoen dollar vermeld. De vaas maakte deel uit van een vloerinstallatie van meer dan twaalf, elk gedeeltelijk in felle kleuren beschilderde vazen. Op de achtergrond van de installatie hangen drie zwart-witfoto's van Ai Weiwei, waarop te zien is hoe de Chinese kunstenaar een vaas omhoog houdt en vervolgens stuk laat vallen.

Beeldhouwer, ontwerper en documentairemaker Ai heeft in eigen land de toorn van de autoriteiten gewekt door in zijn kunst en online de aandacht te vestigen op onrecht in China en de noodzaak van grotere transparantie en rechtszekerheid. Hij werd in 2011 voor 81 dagen vastgezet en kreeg na zijn vrijlating een belastingaanslag van 1,75 miljoen euro opgelegd, die hij tevergeefs aanvocht bij de rechter. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pesters van Brecht dreven ook mijn zoon tot wanhoop

"Pesters van Brecht dreven ook mijn zoon tot wanhoop"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/6/6/20140217233410/media_xll_6496896.jpg

De pesters die vorige week mee aan de basis lagen van de wanhoopsdaad van Brecht (14) zouden twee jaar geleden al een andere leerling van het Sint-Paulusinstituut in Herzele zwaar aangepakt hebben. In die mate dat de toen 13-jarige P. uit het leven wilde stappen. "Hij was al naar de spoorweg getrokken, waar hij gelukkig opgemerkt werd en tegengehouden kon worden", getuigt zijn moeder. "Ik ben toen met de namen van de pesters naar de school en de politie gestapt, maar niemand greep in."

Het wordt steeds duidelijker dat de pesterijen die Brecht uit Erpe-Mere in het Sint-Paulusinstituut onderging geen alleenstaand geval waren, zoals de school wil doen geloven. Dezelfde jongeren die nu genoemd worden als vermoedelijke pesters, waren twee jaar geleden betrokken bij een gelijkaardig verhaal. Ze viseerden toen P., die zo diep wegzonk dat hij op een dag richting spoorweg trok. Hij was klaar om te springen, toen een voorbijganger hem opmerkte en tegenhield. "Mijn zoon zette het daarna op een lopen", vertelt zijn moeder. "Toen hij later thuiskwam, kwam het er allemaal uit. Hij werd gepest op school." (br.hln)


» Reageer (0)
17-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eenzaamheid dubbel zo ongezond voor 50-plussers als zwaarlijvigheid

Eenzaamheid dubbel zo ongezond voor 50-plussers als zwaarlijvigheid

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/0/10/20140217142539/media_xll_6495700.jpg

De vergrijzing zorgt ervoor dat steeds meer senioren alleen wonen of ver van hun familie. Volgens nieuw Brits onderzoek kan eenzaamheid dubbel zo ongezond zijn als obesitas. Het gevoel geïsoleerd te zijn, kan een enorm schadelijke impact hebben op bejaarden. Wetenschappers becijferden dat de meest eenzamen onder hen dubbel zoveel risico liepen te overlijden tijdens de zes jaar dat het onderzoek liep als bejaarden die zichzelf als het minst eenzaam omschreven.

De wetenschappers volgden meer dan tweeduizend vijftigplussers. Vergeleken met de gemiddelde persoon in de studie liepen zij die te kennen gaven eenzaam te zijn 14 procent meer risico op een vroege dood. Dat betekent dat de impact van eenzaamheid op een vroeg overlijden ongeveer dubbel zo groot is als die van zwaarlijvigheid. Armoede bleek het risico op een vroege dood met 19 procent te doen toenemen.

Een studie die in 2012 peilde naar de eenzaamheid van Britse senioren wees uit dat één op vijf zich permanent eenzaam voelde en één op vier gaf te kennen in de voorbije vijf jaar eenzamer te zijn geworden. De helft van de ondervraagden getuigde dat hun eenzaamheid het ergst was in de weekends en driekwart leed er 's avonds meer onder dan overdag.

Eerdere onderzoeken linkten eenzaamheid aan een hele reeks gezondheidsproblemen, van hoge bloeddruk en een verzwakt immuunsysteem tot een groter risico op depressies, hartaanvallen en beroertes. In zijn recent boek 'Loneliness' stelt John Cacioppo, psycholoog aan de universiteit van Chicago, dat de pijn van de eenzaamheid verwant is met fysieke pijn.

Cacioppo heeft het over de "zilveren tsunami" nu babyboomers de pensioenleeftijd bereiken. "We moeten ons beraden over hoe we ons kunnen beschermen tegen depressie, een laag gevoel van welbehagen en vroege sterfte", verklaart Cacioppo.

In het licht van de gezondheidsrisico's van eenzaamheid waarschuwt hij dat mensen die de pensioenleeftijd naderen beter twee keer nadenken vooraleer ze hun vertrouwde omgeving verlaten en hun oude dag plannen door te brengen op een plek waar ze haast niemand kennen. "We hebben nog altijd een mythische visie op onze pensionering. We denken dat we dan onze familie en vrienden moeten achterlaten om een huis te kopen in Florida waar het altijd warm is en waar we gelukkig zullen zijn. Dat is wellicht niet het beste wat we kunnen doen".

"We zien dat mensen die na hun pensionering contact blijven houden met hun collega's en vrienden in hun buurt hebben minder eenzaam zijn. Neem de tijd om fijne momenten te delen met familie en vrienden. Mensen die niet eenzaam zijn, amuseren zich met andere mensen".

Het nieuwe onderzoek bracht echter ook aan het licht dat gezelschap op zich niet volstaat. Ouderen hebben er nood aan zich betrokken te voelen en te ervaren dat ze gewaardeerd worden door hun naasten.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Honderden geneesmiddelen niet werkzaam of onveilig

"Honderden geneesmiddelen niet werkzaam of onveilig"

http://static0.hln.be/static/photo/2014/12/0/6/20140217084836/media_xll_6494136.jpg

Martine Van Hecke, coördi­nator gezondheid bij Test­-Aankoop.

Meer dan één op tien medicijnen werkt amper of houdt een te groot risico in voor de patiënt. Test­-Aankoop eist dat hun gebruik wordt ingeperkt of dat ze zelfs uit de rekken worden gehaald. Dat schrijven De Standaard, Het Nieuwsblad en Le Soir.

Over een flink deel van de geneesmiddelen die van­daag in de Belgische apotheken worden verkocht, bestaan twijfels of ze wel werken en of ze voldoen­de veilig zijn voor patiënten. Tot die conclusie komt consumenten­organisatie Test-­Aankoop, nadat een groep experts zich over zo'n vierduizend middelen boog.

"Van de onderzochte geneesmiddelen is voor 460 of 12 procent niet bewezen dat ze de patiënt be­ter maken, of dat hun voordelen opwegen tegen de bijwerkingen", zegt Martine Van Hecke, coördi­nator gezondheid bij Test­-Aankoop. "Bij 113 andere middelen moeten we patiënten zelfs ten stelligste afraden om ze te gebruiken omdat de risico's voor hen te groot zijn. Die middelen moeten van de markt gehaald worden."

Het gaat bijvoorbeeld om tabletten tegen keelpijn (zoals Orofar of Lemocin), of siropen en tabletten tegen verkoudheden (zoals Sinotab en Rhinofebryl). De volledige lijst met geneesmiddelen kunnen burgers in een online databank van Test-Aankoop opzoeken. Per geneesmiddel worden de conclusies van de experts, een team van artsen en apothekers van Test-Aankoop, weergegeven. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Twee non-believers Wauters vs. Waes maken zich bekend

Twee non-believers 'Wauters vs. Waes' maken zich bekend

http://static0.hln.be/static/photo/2014/3/12/14/20140217112756/media_xll_6495134.jpg

'Position switch' voor 'Wauters vs. Waes'. Na vijf weken in primetime op Eén, met een late herhaling op VTM, worden de rollen vanaf vanavond omgedraaid. Afspraak op VTM dus, om 20.35 uur, voor de volgende vijf uitdagingen.

De eerste aflevering van 'Wauters vs. Waes', waarbij Koen en Tom van Bordeaux naar Parijs moesten rijden op een fiets zonder versnellingen, blijft voor beroering zorgen. Het begon met een anonieme kettingbrief die twijfel zaaide over de echtheid van die eerste uitdaging. Waarop Koen en Tom in onze krant duidelijk maakten dat ze, samen met de briefschrijver, hun helletocht wilden overdoen.

Nu hebben twee 'non-believers' uit Zoersel zich gemeld voor die uitdaging: Brian Meeuwissen (30) en Dimitri Bertels (23). "Wauters en Waes moeten nu maar uit hun pijp komen. Als ze slagen in hun opdracht, dan slaan we mea culpa", luidt het. "We willen eerst controleren of Meeuwissen de man achter de kettingbrief is", reageert VTM. "Klopt dat, dan zullen Koen en Tom hun belofte houden." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederland waarschuwt gezonde mensen: Stop met Becel Pro-activ te eten

Nederland waarschuwt gezonde mensen: "Stop met Becel Pro-activ te eten"

http://static2.hln.be/static/photo/2014/6/14/14/20140216075545/media_xll_6492059.jpg

De Nederlandse consumentenorganisatie Foodwatch waarschuwt gezonde mensen om te stoppen met Becel Pro-activ te eten. De cholesterolverlagende margarine kan hart- en vaatziekten veroorzaken." Onze volksgezondheid laat weten dat er geen reden is tot paniek. "Al gebruikt u Pro-activ het best enkel bij een te hoge cholesterol en in overleg met de huisarts", schrijft Het Nieuwsblad.

Volgens producent Unilever verlaagt Becel Pro-activ uw cholesterol. Sinds gisteren is Unilever echter door de Europese Commissie verplicht een nieuwe waarschuwingstekst op de verpakking te plaatsen. Daardoor moeten consumenten zonder een te hoge cholesterol nadrukkelijk afgeraden worden om voedingsmiddelen met toegevoegde plantensterolen te gebruiken.

"Daarmee wijst Europa op mogelijke gezondheidsrisico's", beweert directeur Hilde de Vries van de Nederlandse consumentenorganisatie Foodwatch. "De plantensterolen zijn niet voor iedereen geschikt, aangezien het een hooggeconcentreerd en omstreden bestanddeel is. Pro-activ kan zo hart- en vaatziekten veroorzaken." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Getuige pleegt zelfmoord enkele weken na opnames Alloo in Vrouwengevangenis

Getuige pleegt zelfmoord enkele weken na opnames 'Alloo in Vrouwengevangenis'

http://static2.hln.be/static/photo/2014/17/15/1/20140217072341/media_xll_6494236.jpg

Enkele weken nadat ze haar verhaal deed aan Luk Alloo, voor zijn programma 'Alloo in de Vrouwengevangenis', heeft Kim Van den Broeck (29) zelfmoord gepleegd in haar cel in Hasselt. Donderdag wijdt de reportagemaker een volledige aflevering aan het meisje met de piercings, tattoos en roze pumps.

In de eerste twee afleveringen van de VTM-reeks kwam Kim Van den Broeck al enkele keren aan bod. De jonge vrouw geraakte op haar zeventiende verslaafd aan drugs. Speed, amfetamines. Om aan geld te raken, pleegde ze diefstallen. "Kim was geen moordenares. Ze was alleen maar het slachtoffer van een spiraal van kleine delicten en veroordelingen die haar almaar verder de dieperik introkken", zegt Luk Alloo. "Ze had eigenlijk nooit in de gevangenis mogen belanden, maar had moeten worden verzorgd, bijgestaan en begeleid. Maar dat is, tot grote schande van het systeem, nooit gebeurd."

Toen hij Van den Broeck in de zomer van 2013 interviewde, had ze zes maanden voordien al een zelfmoordpoging ondernomen. "Niemand heeft haar nadien opgevangen of begeleid. Integendeel. Na een stomme overtreding in de gevangenis werd ze naar de isolatiecel gestuurd. Drie weken tucht, waarbij zelfs haar moeder haar niet meer mocht ontmoeten zonder glas tussen hen in. Je moet weten dat Kim het intiem bezoek in een apart kamertje steevast spendeerde om met haar ma te knuffelen. Om dat béétje aandacht dat ze nodig had, toch maar te krijgen. Uitgerekend dat werd haar dan afgepakt. Da's toch waanzin?"

"Ik heb overwogen om Kim uit de reeks te laten", vervolgt Alloo. "Maar haar ouders, die gescheiden van elkaar leven en donderdag uitgebreid hun verhaal doen, stonden erop dat alles uitgezonden zou worden. Kim heeft heel graag aan mijn programma meegewerkt. Onze gesprekken waren ook goed en verhelderend. Ik vind het dan ook vreselijk dat ik haar wanhoopsdaad niet heb zien aankomen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Al 574 Vlaamse buurten houden zelf oogje in het zeil

Al 574 Vlaamse buurten houden zelf oogje in het zeil

http://static0.hln.be/static/photo/2014/16/12/11/20140217070806/media_xll_6494216.jpg

Vlamingen, en vooral Antwerpenaren, maken zich ernstige zorgen over hun veiligheid. Dat blijkt uit cijfers over het aantal buurtinformatienetwerken (BINs). Op 1 januari van dit jaar waren er exact 574 in Vlaanderen, een verdubbeling tegenover 2007, met alles samen een kleine 45.000 leden.

Wallonië en Brussel - nochtans ook geplaagd door inbraken en diefstallen - tellen dan weer amper 37 BINs. "Daar hebben ze schrik om dieven te verklikken", zegt een politiebron.

Begin 2007 waren er 359 in ons land, waarvan ongeveer 95% in Vlaanderen. En het aantal blijft toenemen. Intussen zijn er in het hele land 611. Daarvan zijn er slechts 36 opgericht in Wallonië en 1 in Brussel - meer bepaald in Ganshoren, met in totaal 320 leden. In Vlaanderen zijn maar liefst 44.680 particulieren en handelaars aangesloten. (br.hln)


» Reageer (0)
16-02-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vechten voor geluksstokjes tijdens Japans naaktfestival

Vechten voor geluksstokjes tijdens Japans naaktfestival

http://static2.hln.be/static/photo/2014/16/9/4/20140215200535/media_xll_6491119.jpg

Ze zijn met meer dan negenduizend, allemaal enkel gehuld in een lendendoek. Wie zijn ze, wat doen ze, deze Japanners? De sleutelwoorden zijn: Hadaka Matsuri.

Dat is het zogenaamde jaarlijkse Naaktfestival, dat al 500 jaar lang plaatsvindt in de Saidaijitempel in het Japanse Okayama. De duizenden deelnemers krijgen eerst een koude douche te verwerken om hun zo goed als naakte lichaam te zuiveren. Vervolgens kijken ze reikhalzend uit naar de priester die vanop vier meter hoogte geluksstokjes in de menigte werpt.

Het is drummen en zelfs stevig vechten om zo'n setje heilige shingi - van vier centimeter diameter en twintig centimeter lengte - te kunnen bemachtigen. Want wie prijs heeft, kan er volgens de Japanse traditie weer een vol jaar tegen voor zijn dosis geluk... (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!