Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




06-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chinees zonder armen rijdt 160.000 kilometer zonder rijbewijs

Chinees zonder armen rijdt 160.000 kilometer zonder rijbewijs

http://static1.hln.be/static/photo/2014/2/8/14/20140706094345/media_xll_6879959.jpg

Een Chinees zonder armen heeft meer dan 160.000 kilometer ongevalvrij gereden zonder rijbewijs. Zijn auto werd tegengehouden toen hij aan een politiecontrole op de snelweg tussen Chongqing en Shanghai wilde ontsnappen. Dat berichtte de Volkskrant.

De ambtenaren konden hun ogen niet geloven: met de rechtervoet draaide de man het stuur van de automatische auto, met de linkervoet bediende hij gas- en rempedaal. De contactsleutel draaide hij om met zijn rechtertenen.

Onder de indruk van zijn rijkunsten gaven de agenten hem slechts een boete van 500 yuan (60 euro), omdat hij geen rijbewijs had. De agenten vroegen hem echter niet meer te rijden. De armloze vader van twee kinderen is een lokale beroemdheid omdat hij ondanks zijn handicap voor zijn gezin zorgt. Met zijn auto vervoert hij vrienden, buren en bekenden of hun kinderen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit de droevigste kat ter wereld?

Is dit de droevigste kat ter wereld?

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/9/12/20140706074935/media_xll_6879807.jpg

Deze jonge kitten is waarschijnlijk de schattigste kat die we ooit zagen.

De foto van de kat werd gepost op Reddit, een Amerikaanse sociale nieuwswebsite. Het beestje vertoont met zijn droevige, smekende ogen grote gelijkenissen met Puss in Boots van Shrek. "Die kat zal alles krijgen wat zijn hartje begeert", staat in de commentaren te lezen.

De kitten werd toepasselijk "Purrmanently Sad Cat" gedoopt. (br.hln)


» Reageer (0)
05-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lynyrd Skynyrd - Simple Man

Lynyrd Skynyrd - Simple Man

Klik op de foto om ze te beluisteren





Lynyrd Skynyrd is een Amerikaanse southern rockband, afkomstig uit Jacksonville, Florida. Lynyrd Skynyrd verwierf begin jaren 70 bekendheid onder het leiderschap van zanger en songwriter Ronnie Van Zant tot hij met enkele andere bandleden omkwam bij een vliegtuigongeluk op 20 oktober 1977.

Lynyrd Skynyrd was één van de meest toegejuichte southern-rockbands, hoewel die term toen nog niet was uitgevonden. Op 13 maart 2006 werd zij in de Rock and Roll Hall of Fame geïntroduceerd. De unieke 'triple-lead guitar' zorgde ervoor dat songs zoals Free Bird of Sweet Home Alabama nu nog bekendheid hebben. Lynyrd Skynyrd staat op de derde plaats van de top 100-gitaarsolo's aller tijden met Free Bird .

Leden van de band waren, naast zanger Ronnie Van Zant, onder meer de gitaristen Gary Rossington, Allen Collins, Ed King, en Steve Gaines, de bassist Leon Wilkeson, keyboardspeler Billy Powell, en de drummers Bob Burns en Artimus Pyle.

De band, die oorspronkelijk My Backyard heette, werd gevormd in Jacksonville in de zomer van 1964 door de jeugdvrienden Ronnie Van Zant, Allen Collins, Gary Rossington, Larry Junstrom (bas) en Bob Burns. Hun vroege invloeden waren Britse groepen zoals The Beatles, Free, The Yardbirds maar ook blues- en southern-bands als The Allman Brothers Band.

Tijdens de jaren 60 veranderde hun naam ettelijke malen; zo noemden de bandleden zich The Noble Five en One Percent. Ze speelden vaak in clubs en dancings in Jacksonville. Toen ze in 1968 een Battle of the Bands wonnen kregen ze hun eerste hits, waaronder Michelle en Need All My Friends. In 1970 werd de definitieve naam bedacht: Lynyrd Skynyrd, een verbastering van de naam van een gymleraar van enkele bandleden, Leonard Skinner.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen zelfdiscipline? Deze huishoudtips zijn voor jou

Geen zelfdiscipline? Deze huishoudtips zijn voor jou

http://static0.hln.be/static/photo/2014/2/11/2/20140704183019/media_xll_6875627.jpg

Je huis ligt kop over kont, maar je ontkent nog dat je te lui bent om je huishouden rond te krijgen. Je hebt immers wel wat andere, veel leukere dingen te doen. Winona Dimeo-Ediger, die zelf aan de aandachtsstoornis ADD lijdt, behoorde eveneens tot het clubje mensen met een stal van een huis. Met de onderstaande tips leerde ze echter hoe ze haar zaakjes blijvend op orde kon houden. En als zij het kan leren, wat voor excuus heb jij dan nog?

Wees realistisch: Aanvaarding is de eerste stap naar genezing. Als je nu al nauwelijks een stofzuiger ter hand neemt, zal je nooit veranderen in Tante Kaat. En dat hoeft ook niet. Begin dus niet aan het ambitieuze plan om je hele huis in één dag te veranderen in een Ikea-catalogus, want je zal na een tijdje verveeld, gefrustreerd of teleurgesteld opgeven. Plan je schoonmaaksessies naar wat je weet dat je zal kunnen, en dan zal je snel resultaat zien.

Ga voor georganiseerde chaos: In het teken van aanvaarding zal je soms moeten toegeven dat perfecte orde niets voor jou is. Een gealfabetiseerd cd-rek zal er dan waarschijnlijk ook niet van komen. Omarm de chaotische kant van jezelf, maar probeer er wel wat orde in te krijgen. Dit doe je door de chaos te beperken tot bijvoorbeeld een lade, of een kast. Je t-shirts hoeven niet perfect opgeplooid in die lade te zitten, maar je ziet de rommel niet en je weet tenminste waar al je shirts zijn.

Geef alles een vaste plaats (en hou je eraan): Alles een vaste plaats geven, is een enorm cliché in de huishoudwereld, maar dat is omdat het wérkt. Als je niet alles zijn plekje geeft, zet je het gewoon neer waar je maar wilt, en voor je het weet heb je een berg spullen op je eettafel. Hou je ook aan de plek die je gekozen hebt, en probeer spullen ALTIJD daar neer te zetten. Het lijkt simpel, maar het is moeilijker dan je denkt. 'Ik doe het later wel', is immers altijd je motto geweest. Zorg ook dat de vaste plaats logisch en zichtbaar is, zodat je de spullen daarna niet moet gaan zoeken.

Gebruik je multitask-talent: Vrouwen horen er goed in te zijn, maar ook mannen kunnen vaak twee dingen tegelijkertijd afwerken. Een voordeel in het huishouden! Je kan immers best met je beste vriendin bellen terwijl je aan het koken bent, of je bad poetsen terwijl je haarmasker aan het intrekken is. Wees creatief!

Zet je wekker: poetsen zal je nooit echt leuk vinden, dus als je weet dat je er uren aan bezig zal zijn, begin je waarschijnlijk liever niet. Probeer dus je schoonmaaksessies te beperken tot bijvoorbeeld twintig minuten. Zet een wekker en dwing jezelf om je zo lang op een taak te concentreren. Je zal versteld staan van hoeveel je gedaan krijgt als je weet dat je er maar een half uurtje mee bezig moet zijn.

Durf dingen wegsmijten: we zijn allemaal wel wat materialistisch, maar dat werkt je slordigheid alleen maar in de hand. Hoe meer spullen, hoe meer je moet opruimen. Durf wat dingen wegsmijten en koop niet om de haverklap wat, dan is een net huis zoveel makkelijker te onderhouden. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Siamese tweeling vindt liefde bij dezelfde man

Siamese tweeling vindt liefde bij dezelfde man

Klik op de foto om de video te bekijken



Ganga en Jamuna werden in een arm gezin in West-Bengalen geboren. Ze delen één maag, maar hebben elk hun eigen hart, lever en nieren. Met vier armen en drie benen bewegen ze zich al kruipend voort.

Omdat hun ouders vreesden dat hun aparte uiterlijk een teken van gods woede was, verlieten ze de meisjes toen ze tieners waren. Zonder enige opleiding waren ze genoodzaakt zich bij een rondreizend circus te voegen. Als de 'Spinnenzusjes' reisden ze heel India rond en verdienden ze een relatief goed loon van 31 euro per avond. Ongeacht dat ze een plek in de maatschappij hadden gevonden, voelden ze zich toch ongelukkig en eenzaam.

Tot ze Jasimuddin Ahmad leerden kennen. Een 36-jarige leerkracht die deeltijds als geluidstechnicus bij het circus werkt. "Het was liefde op het eerste gezicht", zegt Ganga. "We waren er beiden zeker van dat hij de man was die oprecht van ons zou kunnen houden. En dat blijkt ook zo te zijn."

"Sind ik de zusjes heb leren kennen, beschouw ik hun pijn als de mijne", zegt Ahmad. "Elke avond delen we een maaltijd en praten we over onze levens. We kunnen wel uren converseren."

Omdat ze uit een conservatieve familie komen, weigeren de vrouwen over hun seksuele relatie met Ahmad te praten, maar ze delen wel mee dat ze al intiem zijn geweest. Het drietal is nu zeven maanden samen en woont in een dorp nabij de stad Calcutta. Aan trouwen denken ze niet, omdat ze vrezen dat de gemeenschap het niet zal accepteren. (br.hln)


» Reageer (0)
04-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koalababy piept uit buidel in Planckendael

Koalababy piept uit buidel in Planckendael

http://static0.hln.be/static/photo/2014/15/9/2/20140704114933/media_xll_6874367.jpg

Planckendael presenteert met trots de jongste telg van de koalafamilie in het dierenpark. Circa zes maanden lang liet de kleine koalababy zich niet zien, maar de afgelopen tijd komt de baby regelmatig uit zijn warme buidelzakje piepen. Mannetje Goonawarra en het vrouwtje Guwara zetten het diertje zo'n zeven maanden geleden op de wereld. Het kleine vruchtje groeide geborgen op in de buidel.

geboorte een gevaarlijk parcours af te leggen.

Net als bij andere buideldieren wordt de koala na ± 34 dagen in een onderontwikkeld stadium geboren. Het mini-koalaatje is dan ongeveer twee centimeter lang, de grootte van een boon. Het is naakt, kaal, blind en roze en moet tot in de buidel geraken. Daar hecht het diertje zich vast aan de tepel en kan het in alle veiligheid en geborgenheid uitgroeien tot een koala in miniatuurversie.

Na 6 maanden komt het jong uit de buidel piepen.

Planckendael is één van de zeven Europese dierentuinen met koala's en werkt succesvol mee aan het internationaal kweekprogramma. Vier koala's vertoeven er vandaag in Planckendael, want ook het vorige jong Nur Nuru Bin (ofwel zuidenwind) heeft er zijn eigen boomtak.

Van zodra het geslacht van het kleintje gekend is, krijgt hij of zij een Aboriginalnaam met een mooie betekenis en beginnend met een O. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer dertigers schrappen hun reis

Steeds meer dertigers schrappen hun reis

http://static1.hln.be/static/photo/2014/1/2/12/20140703235016/media_xll_6873612.jpg

Er gaan dit jaar minder Belgen met vakantie dan vorige zomer. Vooral de leeftijdscategorie van  30 tot 39 jaar - vaak met ­jonge kinderen - blijft thuis. Dat blijkt uit cijfers van VAB-Reisbijstand die Het Laatste Nieuws kon inkijken.  In 2013 ging nog 65% van de Belgen één of meerdere keren met vakantie, dit jaar is dat nog amper 61%. We kiezen dit jaar ook steeds vaker voor slechts één vakantie. Slechts één op de vijf pakt meerdere keren z'n ­koffers. Dat steeds meer Belgen thuisblijven, heeft volgens VAB vooral te maken met bespa­ringen. (br.hln)


» Reageer (0)
03-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Babydolfijn Origi overleden

Babydolfijn Origi overleden

http://static2.hln.be/static/photo/2014/5/11/7/20140703220008/media_xll_6873502.jpg

Slecht nieuws uit het Boudewijn Seapark in Brugge. Babydolfijn Origi, die er vorige week werd geboren, is overleden. Het was elf jaar geleden dat er nog eens een babydolfijntje was geboren. Ook voor mama Roxanne was het een speciaal moment drie jaar na haar mislukte tweelingzwangerschap. Helaas liep het deze keer opnieuw mis.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vijf voordelen van een kopje koffie voor het sporten

Vijf voordelen van een kopje koffie voor het sporten

http://oi62.tinypic.com/2yo4ehy.jpg

Koffie, het is voor veel mensen een vast en onmisbaar onderdeel van de dag. Onlangs nog stelden wetenschappers vast dat een kopje koffie voor het sporten wel eens goed zou kunnen zijn voor de lijn en er blijken nog andere voordelen aan verbonden te zijn. Hier zijn vijf redenen van Amerikaans voedingsdeskundige Cynthia Sass om wat vaker van die 'verslaving' te genieten in teken van een actieve levensstijl en vijf manieren om dit gezond aan te pakken.

Een betere bloedcirculatie
Voor niet-koffiedrinkers heeft een kopje koffie een positief effect op de bloedcirculatie, dat blijkt uit een recente Japanse studie. Elke deelnemer dronk voor het onderzoek een kopje koffie of decafeïne van ongeveer 150 milliliter, waarna de bloedcirculatie werd gemeten. Mensen die gewone koffie hadden gedronken zagen hun bloedsomloop met gemiddeld 30 procent verbeteren in een tijdspanne van 75 minuten. Dat in vergelijking met deelnemers die decafeïne hadden gedronken. En een betere bloedsomloop zorgt voor meer zuurstof, wat dan weer beter is voor het sporten.

Minder spierpijn
Wetenschappers aan de Universiteit van Illinois kwamen tot de conclusie dat wie een uur voor een intensieve training van dertig minuten, het equivalent aan cafeïne van twee tot drie kopjes koffie opneemt, minder pijnlijke spieren ervaart. Cafeïne kan er in dit geval dus voor zorgen dat je net dat beetje meer geeft tijdens een krachttraining, wat voor betere resultaten zorgt op vlak van spierkracht en uithouding.

Goed voor het geheugen
Een kopje koffie zorgt er trouwens ook voor dat je dingen beter onthoudt. Dat blijkt uit onderzoek van de Johns Hopkins Universiteit. Daarbij kregen mensen die niet vaak cafeïne consumeren ofwel een placebo of 200 milligram cafeïne, vijf minuten na het bekijken van een reeks afbeeldingen. De volgende dag werden beide groepen gevraagd om zich de afbeeldingen weer voor de geest te halen. Wat bleek? De groep die cafeïne kreeg, scoorde aanzienlijk beter. De boost voor de hersenen zou tot 24 uur na de consumptie werken en kan ook helpen bij het sporten om bepaalde oefeningen of routines te onthouden.

Behouden van spiermassa
Sportwetenschappers aan de Universiteit van Conventry stelden uit een onderzoek bij dieren vast dat cafeïne het verlies aan spierkracht helpt compenseren bij het ouder worden. Deze beschermende effecten werden zowel vastgesteld bij het middenrif als bij skeletspieren. De resultaten geven aan dat cafeïne, met mate, kan helpen om de algemene conditie te behouden en het risico op leeftijdsgebonden verwondingen door het sporten te verminderen.

Brandstof voor de spieren
Ook na het sporten kan een beetje koffie nuttig zijn, vooral bij uithoudingssporten en voor mensen die elke dag sporten. Dat blijkt uit een onderzoek waarbij het opnemen van enkel koolhydraten vergeleken werd met het opnemen van een combinatie aan cafeïne en koolhydraten. In dat laatste geval nam de voorraad glycogeen in de spieren met 66 procent toe in vergelijking met mensen die enkel koolhydraten consumeerden. En dat tot vier uur na een intense training. Glycogeen, een suikervoorraad van de spieren, zorgt voor een belangrijke bron aan energie tijdens het sporten. Zorgen voor een betere reserve, betekent dat je volgende keer ook beter en/of langer kan sporten.

Houd het cafeïneverbruik in toom met deze regels:

Toch betekent al dit goede nieuws niet dat iedereen plots massaal koffie moet gaan drinken. Cafeïne drinken met mate is nog steeds de boodschap en deze basisregels zijn daarbij de maatstaf:

* De maximum aanbevolen hoeveelheid cafeïne om betere prestaties te leveren met minimale bijwerkingen bedraagt tot 6 milligram per kilogram lichaamsgewicht per dag. Dat komt neer op ongeveer 400 milligram per dag voor een vrouw van 68 kilo.

* Houd het gezond: meng koffie met amandelmelk en kaneel in plaats van room en suiker of mix koffie of thee in een smoothie samen met andere voedingsrijke ingrediënten zoals amandelen, haver of quinoa.

* Blijf consequent: uit onderzohttp://editor.persgroep.be/editor/editor/editor.doek blijkt dat bij een stabiel cafeïneverbruik, je lichaam zich aanpast. Dit gaat dehydratatie tegen, ondanks het feit dat cafeïne van nature urineafdrijvend is.

* Blijf voldoende water drinken, want is nog steeds de beste.

* Stop tenminste zes uur voor het slapengaan met het drinken van koffie om slapeloosheid te voorkomen. En luister naar je lichaam: drink je koffie omdat je moe bent? Pak dan eerst de oorzaak van die vermoeidheid aan. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Artsen helpen achtergelaten peuter met megatumor

Artsen helpen achtergelaten peuter met megatumor

https://pbs.twimg.com/media/Bri52NHIAAAENac.jpg

Artsen zullen binnenkort een levensveranderende operatie uitvoeren bij een Chinese peuter. Toen de moeder van het jongetje bij de geboorte zag dat hij met een kleine tumor op zijn achterste werd geboren, liet ze hem in de steek. Sindsdien zamelen familieleden geld in om de tumor, die ondertussen zo groot als een meloen is geworden, te laten verwijderen.

"Tijdens de zwangerschap wisten we niet dat er iets mis was met de baby", zegt de grootmoeder. "Pas bij de geboorte zagen we dat hij een tumor ter grootte van een druif op zijn achterste had. Zijn moeder was niet blij met de lichamelijke afwijking en liet hem moederziel alleen achter. We waren gechoqueerd dat ze hem in de steek had gelaten, het is zo een lief kind."

Dankzij gulle giften heeft de familie na lange tijd eindelijk voldoende geld kunnen inzamelen om de tumor te laten verwijderen. Ondertussen weegt de tumor evenveel als de peuter en is het zo groot als een meloen geworden.

Ondanks dat ze de operatie nu wel kunnen betalen, durfden vele ziekenhuizen de uitdaging niet aan. Toen het verhaal zich via de media verspreidde, stapte een gespecialiseerd kinderziekenhuis naar voren om de peuter te helpen. Volgens deze experten kan het gezwel veilig verwijderd worden en zal het jongetje volledig herstellen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen laten borsten vaker preventief wegnemen

Vrouwen laten borsten vaker preventief wegnemen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/11/10/14/20140703060635/media_xll_6871019.jpg

Steeds meer vrouwen met het borstkankergen laten hun boezem preventief wegsnijden en reconstrueren. Dat bevestigen plastisch chirurgen vandaag in De Morgen en Het Laatste Nieuws.

"We zien een sterke evolutie naar het preventief wegnemen en reconstrueren van de twee borsten", zegt Phillip Blondeel (UZ Gent), afgevaardigde van de beroepsvereniging voor plastisch chirurgen, in de krant.

Die evolutie is er zowel bij vrouwen die al een tumor overleefden als bij dragers van het borstkankergen (BRCA-gen) die nog gespaard bleven van de ziekte. "Vooral jonge mama's dringen aan op een snelle amputatie", zegt chirurg Steven Colpaert, verbonden aan de borstkliniek van het Antwerpse AZ Monica. "Ze willen hun kinderen zien opgroeien, maar hebben het gevoel dat ze met een tikkende tijdbom rondlopen. Pas als hun borsten weg zijn, vinden ze gemoedsrust."

"De angst voor de ziekte was groter dan de angst voor een borstamputatie", getuigt een vrouw die haar borsten preventief liet wegsnijden en reconstrueren.

Ook bij artsen zelf leeft hoe langer hoe meer de consensus dat preventieve amputatie de zinnigste en veiligste strategie is. (br.hln)


» Reageer (0)
02-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Billy Lee Riley - Red Hot

Billy Lee Riley - Red Hot

Klik op de foto om hem te beluisteren






Billy Lee Riley (Pocahontas, 5 mei 1933 - Jonesboro (Arkansas), 2 augustus 2009) was een Amerikaans rock-'n-roll-gitarist en een mythisch figuur van de rockabilly.

Riley leerde gitaar spelen van zwarte landarbeiders. Na vier jaar legerdienst nam Riley in 1955 zijn eerste plaatje op in Memphis en ging nadien werken bij de Sun Studio van Sam Phillips. Hij nam er "Trouble Bound" op voor Jack Clement en Slim Wallace. Sam Phillips verkreeg de rechten en bracht "Trouble Bound" en "Rock With Me Baby" in 1956 uit. Riley's eerste hit werd "Flyin' Saucers Rock and Roll" / "I Want You Baby" in 1957. Nadien bracht hij nog "Red Hot" / "Pearly Lee" uit, allebei met Jerry Lee Lewis als pianist.

Riley had een korte solocarrière met zijn band "The Little Green Men". Riley en zijn "Little Green Men" waren de belangrijkste studiogroep van Sun. De groep bestond uit Riley, Roland Janes, J.M. Van Eaton, Marvin Pepper en Jimmy Wilson. Later werd ook Martin Willis lid. In 1960 verliet hij Sun en startte samen met Roland Janes het platenmerk "Rita Record". Zij maakten de nationale hit "Mountain Of Love" van Harold Dorman. In 1962 verhuisde Riley naar Los Angeles en werd sessiemuzikant voor onder meer Dean Martin, de Beach Boys, Herb Alpert, Sammy Davis jr.

In het begin van de jaren 1970, nam Riley afscheid van de muziek en keerde terug naar Arkansas om een eigen bouwonderneming te beginnen.

Hij werd in 1992 herontdekt door Bob Dylan, die een fan van hem was sinds 1956, en speelde rock-'n-roll, blues en country-blues. Zijn album Hot Damn! (Capricorn, 1997) werd genomineerd voor een Grammy Award.

Billy Lee Riley overleed op 2 augustus 2009 aan de gevolgen van darmkanker.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Triptiek Francis Bacon onder de hamer voor 33 miljoen euro

Triptiek Francis Bacon onder de hamer voor 33 miljoen euro

http://static2.hln.be/static/photo/2014/2/6/6/20140701161745/media_xll_6867666.jpg

De triptiek 'Drie studies voor het portret van George Dyer' van de Brits-Ierse schilder Francis Bacon (1909-1992) is in Londen geveild voor 33,3 miljoen euro. De koper zou een anonieme Europese kunstverzamelaar zijn, laat veilinghuis Sotheby's weten.

De triptiek dateert uit 1964 en het beeldt de toenmalige partner van Bacon, George Dyer, af. Het werk was geschat op 25 miljoen euro.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Berenjong raakt gekneld in koekjespot

Berenjong raakt gekneld in koekjespot

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/0/9/20140702073327/media_xll_6869394.jpg

Dikke pech voor dit berenjong in New Yersey gisteren. Het onfortuinlijke dier kroop tijdens zijn zoektocht door wat vuilnis in een lege koekjespot en kwam vast te zitten met zijn hoofd.

De milieubescherming vond het zes maanden oude jong in Ringwood, niet ver van New York City. Het beestje was in vuilnis aan het snuffelen, op zoek naar voedsel. Toen hij wat restjes uit een koekjespot haalde, kwam zijn kop vast te zitten. Voorbijgangers probeerden hem te helpen, maar het dier vluchtte weg in een boom, waar de pot ook nog eens vast kwam te zitten tussen twee takken.

Uiteindelijk riep de milieu-organisatie de hulp in van een dierenarts, die de beer verdoofde, waarna hij naar beneden gehaald kon worden. Plaatselijke brandweerlieden knipten vervolgens de pot weg.

Het beestje zat minstens twee uur vast in de boom en was uitgedroogd. De hulpverleners legden hem in koud water om hem terug bij te brengen en brachten hem vervolgens over naar een dierenopvangcentrum. Binnen een paar weken zal de beer weer vrijgelaten worden.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eet volgens je leeftijd: gezonde voeding op maat

Eet volgens je leeftijd: gezonde voeding op maat

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/6/4/20140701151515/media_xll_6867394.jpg

Wist je dat leeftijd een belangrijke rol blijft spelen in het samenstellen van een gebalanceerd eetpatroon? Net als bij de overgang van baby naar peuter, heeft ons lichaam ook in latere levensfasen nood aan andere voedingsstoffen om optimaal te functioneren. Ontdek hier enkele gezonde tips op maat.

Twintigers
Het is geen fabel dat gezond eten bij veel twintigers niet meteen bovenaan het lijstje met prioriteiten staat. Junkfood en hogere studies gaan vaak hand in hand. Nochtans is deze fase net belangrijk om een gezond fundament te leggen voor de komende decennia. Zo blijft de botdichtheid evolueren tot je bijna 30 bent. Om het risico op kwalen als osteoporose te verkleinen, neem je als twintiger best voldoende calcium, vitamine K en D op. Je vindt ze onder meer in zuivelproducten, groene bladgroenten, zalm en eigeel.


Dertigers
Een carrière, (eventueel) een gezin én een sociaal leven balanceren, het wordt al snel hectisch en veeleisend. Tijd om gezonde voedingskeuzes te maken is er dan ook zeker niet altijd. Maak het jezelf gemakkelijker door een paar vaste waarden toe te voegen aan je winkelkar: bruine rijst voor de microgolf, diepvriesgroentjes, eieren, voorgekookte garnalen en volkoren pasta. Zeker voor vrouwen met een kinderwens is foliumzuur ontzettend belangrijk. Vergeet dus zeker geen spinazie, broccoli en (boeren)kool te verwerken in je eetpatroon.

Veertigers
Eens je op tram vier zit, vertraagt je metabolisme. Dit werkt dan weer overgewicht in de hand en onrechtstreeks ook het risico op hartproblemen, suikerziekte en artrose. Probeer daarom simpele koolhydraten te vervangen door kleinere porties van de volkoren alternatieven en eet ook voldoende vezelrijke groenten en fruit. Ze geven je langer een vol gevoel, waardoor je beter aan ongezonde tussendoortjes kan weerstaan. Vrouwen die pre-menopauzale symptomen ondervinden door de dalende oestrogeenproductie nemen best voldoende phyto-oestrogenen op door onder meer soja, bonen, lijnzaad en volle granen te eten.

Vijftigers
Wanneer we de vijftig passeren, liggen artrose en pijnlijke gewrichten op de loer. Je verliest niet alleen gewrichtsvloeistof, maar ook je kraakbeen slijt sneller en je ligamenten verkorten en verliezen hun flexibiliteit. Om dit te verzachten kan je kiezen voor voeding die ontstekingsreacties inperkt, zoals vette vis (zalm, makreel, ansjovis, tonijn, haring en sardientjes) en kruiden als kaneel, kurkuma en gember. Vegetariërs kunnen ook altijd grijpen naar GOPO-supplementen, een natuurlijk ontstekingswerend middeltje dat gewonnen wordt uit rozenbottel.

Zestig(plussers)
Op latere leeftijd wordt ons lichaam steeds minder efficiënt in het opnemen van heel wat vitamines en mineralen. Ook het langdurig innemen van medicatie kan hier negatief op inwerken. Tegelijkertijd is de kans groot dat je hongergevoel afneemt, waardoor het des te belangrijker wordt om gezonde voedingskeuzes te nemen, zodat je maximaal kan profiteren van de kleinere porties. Vul de vaste maaltijden ook aan met voedzame tussendoortjes (fruit, groenten, volkoren toast). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hele land feest en het wordt nog gekker

Hele land feest en het wordt nog gekker

http://static0.hln.be/static/photo/2014/18/13/3/20140702063504/media_xll_6869373.jpg

De vreugdekreet die één minuut voor middernacht als een Mexican Wave door het land rolde, moeten ze tot in Brazilië hebben gehoord. Het verlossende doelpunt van Kevin De Bruyne zette honderdduizenden Belgen aan het dansen. En reken maar dat het vanaf vandaag alleen maar nóg gekker wordt. "Want op collectieve gekte staat écht geen maat."

Wie denkt het strafste nu wel gezien te hebben, komt na gisteravond bedrogen uit: het was nagelbijten tot in de laatste minuut, maar de Belgen hebben de Verenigde Staten verslagen en spelen zaterdag de kwartfinale. Anders gezegd: de gekte blijft duren. Beter gezegd: het wordt nog gekker. Zelfs wie nog niet door het voetbalvirus was gebeten, zal nu aan gestoken worden door de duivelkoorts. "Een typisch verschijnsel in de massapsychologie", zegt professor Sociale Psychologie Alain Van Hiel (Ugent).

Bleef u tot gisteren koeltjes bij de hype rond de Rode Duivels maar voelt u het vandaag toch kriebelen om de Belgische vlag uit te hangen, uw autospiegels een tricolore jasje te geven en een rode broek en een geel T-shirt aan te trekken: geen paniek, het zit allemaal in uw hoofd en u kan er niks aan doen. "Wat we nu meemaken, is uniek: nooit eerder greep een besmettelijk 'virus' zo om zich heen. Dat komt omdat zoveel mensen dit belangrijk vinden. En een mens vindt nu eenmaal dingen belangrijk als ánderen het ook belangrijk vinden." (br.hln)


» Reageer (0)
01-07-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Amerikaans dorp te koop, inclusief café: 400.000 dollar

Amerikaans dorp te koop, inclusief café: 400.000 dollar

http://static1.hln.be/static/photo/2014/14/12/11/20140701044348/media_xll_6866006.jpg

In de Amerikaanse staat South Dakota staat een heel dorp te koop. Voor 400.000 dollar (292.000 euro) krijgen kopers een café, een huis, drie stacaravans en een oude autobandengarage.

De eigenaar van het dorpje Swett is Lance Benson, samen met zijn vrouw en hond nog de enige bewoners. De totale oppervlakte van Swett is 2,5 hectare - de grootte van zo'n vijf voetbalvelden. De hoogtijdagen van het dorpje waren in de jaren 40 toen er zo'n veertig mensen woonden, en er ook een postkantoor en winkel was.  

Volgens de verkopende makelaar komen er telefoontjes van geïnteresseerden uit de hele Verenigde Staten binnen. Een Russische productiemaatschappij wil het dorpje kopen om er een film in op te nemen. Kopers krijgen er van Benson gratis een oude tractor bij. (br.hln)


» Reageer (0)
30-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ouders Noah (4) geven donorhart aan kamergenootje

Ouders Noah (4) geven donorhart aan kamergenootje

http://static2.hln.be/static/photo/2014/15/5/7/20140630093034/media_xll_6863347.jpg

Bijna negen maanden hebben de vierjarige Noah en zijn mama en papa gewacht op een donorhart, maar toen het hart onderweg was, gaven ze het aan z'n kamergenootje. "Het gewicht van het hart zat op de uiterste grens. De artsen vreesden voor complicaties, en dat risico wilden we niet nemen." Dus kreeg Cindy (10) het donorhart, en mag zij dromen van een nieuw leven.

De behandelende artsen waren meteen duidelijk en eerlijk: het kon, maar het was niet uitgesloten dat er na de operatie complicaties zouden optreden", zegt Frank. Met andere woorden: het hart waarop Frank en zijn vrouw Anja (39) hadden gerekend om hun zoontje Noah eindelijk te kunnen zien opgroeien, zou wel eens voor onvoorziene problemen kunnen zorgen. De ouders stonden in dubio, want een beslissing om wel of niet te transplanteren kan je niet uitstellen.

"Toen zeiden de artsen dat het hart eigenlijk helemaal perfect zou zijn voor Noahs kamergenootje, het Duitse meisje Cindy (10)", gaat Frank verder. Cindy, uit Trier, lag al twee maanden bij Noah op de kamer. Die mededeling veranderde alles, zegt Frank: "Het was een vreselijk moeilijke beslissing. Maar na veel tranen en veel twijfelen hebben we gezegd dat ze Cindy maar moesten helpen. Wat konden we anders? We willen voor Noah geen enkel risico nemen, en de mogelijkheid bestond dat er toch complicaties zouden optreden. Terwijl we zeker wisten dat Cindy geholpen zou zijn met dat hartje. Zo'n hart is zó kostbaar. Dat verspil je niet. Deze situatie hadden ze in het ziekenhuis nog nooit meegemaakt."

De operatie ging vrijdag dus toch door. Niet met Noah, maar met Cindy.

En dus blijven Noah en zijn mama en papa wachten op een nieuw hart, en houden ze de moed erin. "Om het cru te zeggen: het is goed dat de zomervakantie is begonnen", zegt Frank. "Want dan spelen veel kindjes buiten, gaan ze zwemmen en op vakantie naar zee. Het is een periode waarin meer kleine kinderen een ongeval krijgen. Daarom zou het goed kunnen dat het niet lang meer duurt voor een nieuw en dan wel helemaal perfect donorhartje onze richting uitkomt." Want veel tijd voor zo'n hart heeft Noah niet meer. "Een kind kan maximaal 550 dagen aan het kunsthart liggen. Wij gaan nu onze negende maand in." (br.hln)


» Reageer (0)
29-06-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bourgogne-oogst bedreigd door hagelstorm

Bourgogne-oogst bedreigd door hagelstorm

http://static3.hln.be/static/photo/2014/0/12/11/20140629161323/media_xll_6861926.jpg

Een zware hagelstorm heeft dit weekeinde een deel van de oogst van wijnboeren in de Franse Bourgogne verwoest. Dat berichtten Franse media.

Volgens de eerste berichten is 40 tot 80 procent van de wijnoogst in de oostelijke regio Côte de Beaune kapot. Daar worden onder meer de prestigieuze Santenay-, Meursault-, Volnay-, Pommard- en Beaune-wijnen gemaakt. "Een echte catastrofe", liet woordvoerder Jean-Louis Moissenet van de Pommard-wijnboeren weten op de Franse radio.

In de twee voorgaande zomers werd de regio al zwaar getroffen door hagel. In het gebied moesten zaterdag ook festivals en andere evenementen tijdelijk worden stilgelegd. Ook in het zuidwesten van Frankrijk was het slecht weer. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Agent geef zwaar mishandelde pup nieuwe thuis

Agent geef zwaar mishandelde pup nieuwe thuis

http://static1.hln.be/static/photo/2014/11/15/5/20140629105121/media_xll_6861215.jpg

Agent Brandon Melbar heeft zijn hart op de juiste plaats. De man uit Cleveland redde een zwaar mishandelde hond uit de handen van zijn agressor en adopteerde de viervoeter. De eenjarige pitbull is aan de beterhand, z'n nieuwe baasje zou hem niet meer kunnen missen.

Melbar en zijn collega's werden vorige week opgeroepen voor een geval van dierenmishandeling. Getuigen zagen hoe een buurman zijn hond zwaar toetakelde. De bruut sloeg het dier met een riem en baksteen en probeerde het te verstikken. De pup liep daarbij daarbij verwondingen op aan zijn kop en poten.

Toen de patrouille ter plaatse kwam, sprong het mishandelde dier zelf in de politiewagen. Eigenaar Peris Rice werd in de boeien geslagen en aangeklaagd voor dierenmishandeling.

Agent Melbar stemde toe het dier in huis te nemen tot het genezen was, maar besliste na een week al om het dier te adopteren. "Hij gaat op z'n rug liggen, wil dat je over zijn buikje aait. Hij is helemaal niet agressief, maar gewoon heel lief", vertelde Melbar aan een lokale zender.

De adoptie kwam tot stand dankzij Badges for Bullies, een organisatie die bruggen bouwt tussen de politie, beschermers van dierenrechten en het grote publiek. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!