Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




17-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kans op depressie binnenkort te meten door bloedtest

Kans op depressie binnenkort te meten door bloedtest

http://static0.hln.be/static/photo/2014/17/1/1/20140917103003/media_xll_7117816.jpg

Depressies en neerslachtigheid worden vaak te laat opgemerkt, het is dan ook meestal de persoon zelf of de omgeving die de symptomen te laat herkennen of de ziekte laten aanslepen. Door de vertraagde opsporing of herkenning verloopt ook de behandeling meestal wat moeizamer. Wetenschappers hebben echter ontdekt dat we binnenkort onze kans op depressie kunnen meten aan de hand van een bloedstaal.

Vermoeidheid, lusteloosheid, vermindere eetlust, negativiteit of neerslagtigheid: ze het zijn een paar van de mogelijke symptomen die tot uiting komen wanneer we depressief zijn. Maar omdat onze maatschappij zo gefocust is op hard werk en prestaties, ontkennen vele slachtoffers van deze sluipende ziekte vaak de eerste kenmerken. Depressies blijven daardoor te lang onbehandeld, wat de situatie vaak nog verergert.

Dat weten ook vele dokters en onderzoekers. Daarom vroegen zij zich af of het niet mogelijk zou zijn om een depressie aan de hand van objectieve in plaats van subjectieve factoren te meten. Zo geeft de samenstelling van ons bloed heel wat informatie prijs over onze gezondheid. Onderzoekers voerden een test uit bij twee groepen: de deelnemers van de eerste groep waren personen waarbij depressie door zichzelf en een dokter werd vastgesteld terwijl de andere groep zich in een goede psychische toestand bevond. Bij alle deelnemers werd een bloedstaal afgenomen. Uit de conclusie van het onderzoek bleek dat de samenstelling van het aantal hormonen depressie kan vaststellen.

De voorspelbaarheid van de ziekte was echter nog niet het enige: de samenstelling van het bloed toont ook op voorhand aan hoe patiënten zullen reageren op de genezing van de ziekte. Uit de bloedtest kan men namelijk afleiden of cognitieve en/of gedragstherapie effect zullen hebben. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We overdrijven met gebruik van neusspray

We overdrijven met gebruik van neusspray

http://static2.hln.be/static/photo/2014/8/16/0/20140916175706/media_xll_7116420.jpg

De helft van de patiënten die vrij verkrijgbare neussprays gebruiken om een langdurige ontsteking van de neus te behandelen, doet dat overmatig. Dat blijkt uit onderzoek van de Universiteit Gent en de Université de Liège.

"Persistente rhinitis (langdurige ontsteking van de neus) wordt het best behandeld met nasale corticosteroïden", zegt professor dokter Philippe Gevaert (Dienst Neus-, Keel-, en Oorheelkunde) van UZ Gent. "Die zijn alleen op voorschrijft te krijgen en beginnen pas na enkele dagen te werken. Veel patiënten grijpen daarom naar decongestieve neussprays. Die neusdruppels of sprays zijn vrij zonder voorschrift bij de apotheek te verkrijgen en beloven onmiddellijke verlichting. Overmatig gebruik ervan kan leiden tot rhinitis medicamentosa: het neusslijmvlies zwelt opnieuw op, zodat de patiënt nog meer druppels of sprays gaat gebruiken en er een vicieuze cirkel ontstaat."

De onderzoekers screenden 8.250 klanten uit 181 Belgische apotheken. 895 patiënten die minstens vier dagen per week of vier weken na elkaar last hadden, werkten mee aan het onderzoek. "De helft bleek overmatig (minstens een jaar lang elke dag) nasale decongestiva te gebruiken, dat is veel meer dan we hebben verwacht", zegt Gevaert. "Eigenlijk mag je die maximaal zeven dagen gebruiken."

Volgens Gevaert komt dat omdat een deel van de patiënten kennelijk geen afdoende oplossing van hun arts krijgen, sommige patiënten zijn ook ongeduldig of zien ertegen op om een nieuw voorschrijft te halen. Bij een ander deel ligt volgens Gevaert een ander gezondheidsprobleem aan de oorzaak.

Gevaert roept zijn collega-huisartsen op om alert te zijn en zo nodig door te verwijzen naar een specialist. Hij vindt ook dat reclame voor vrij verkrijgbare sprays verboden moet worden. "Daarnaast zouden we de vrije verkrijgbaarheid op een slimme manier moeten beperken", klinkt het. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De knapste vrouwen vind je in deze landen

De knapste vrouwen vind je in deze landen

http://static3.hln.be/static/photo/2014/10/5/1/20140916141208/media_xll_7115491.jpg

Op de vraag waar de mooiste vrouwen ter wereld zich bevinden, heeft het onlineforum GirlsOnAMap een antwoord gevonden. De website, die leeft van crowdfunding, voerde een enquête bij haar gebruikers uit. Het goede nieuws? Belgische vrouwen staan in de top tien.

De makers van de website beweren dat hun onderzoek de eerste studie is die groot genoeg is om te kunnen spreken van een geslaagd onderzoek. Aan de enquête namen meer dan 60.000 personen uit 90 verschillende landen deel.

De mooiste vrouwen vind je terug in Noorwegen, Lithouwen, Polen en Zwitserland. Indiase dames mogen zich het vijfde knapste volk ter wereld noemen.

Plaats nummer zes wordt ingenomen door Zweden, gevolgd door IJsland, Irak en Hongarije. De tiende plek is voor Belgische vrouwen, waarmee we onze buurlanden achter ons laten.

Indonesië, Argentinië, Israël, Italië en Oekraïne vervolledigen de top vijftien.

Voor het onderzoek werden meer dan 265.000 ratings geven op foto's die werden ingestuurd door de gebruikers van de website. (br.hln)


» Reageer (0)
16-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calvin Russell Behind The 8 Ball

Calvin Russell Behind The 8 Ball

Klik op de foto om hem te beluisteren

Calvin Russell (1 november 1948-3 april 2011) was een Amerikaanse  rock zanger-songwriter en gitarist. Op zijn 12 jaar begon hij gitaar te leren spelen en op 13 jaar werd hij lid van band 'The Cavemen'. In 1989 ontmoette hij Patrick Mathe van de Franse platenlabel New Rose. Nadat zijn eerste album werd uitgebracht begon Russell  aan een tournee in Europa in 1990.

De toon van protest in enkele van zijn liedjes maakte hem zeer populair onder de Europeanen, meer nog dan in de Verenigde Staten.

Calvin Russell overleed op 3 april 2011 in Garfield, Texas van kanker op de leeftijd


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen."Katten zijn gestresseerd omdat ze behandeld worden als honden"

"Katten zijn gestresseerd omdat ze behandeld worden als honden"

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/10/0/20140916155831/media_xll_7115955.jpg

Bezint eer ge begint. Dat geldt niet alleen voor het in huis halen van een man of een kind, maar ook voor katten. Veel mensen hebben de verkeerde verwachtingen van een kat, waardoor het dier gestresseerd raakt, zo waarschuwt 'kattenfluisteraar' dr. John Bradshaw.

Katten zijn niet dol op het leven in de 21ste eeuw, omdat hun baasjes verwachten dat ze zich gedragen als "minder veeleisende honden". Dat stelt dr. John Bradshaw, directeur van het Anthrozoology Institute van de universiteit van Bristol in The Telegraph. Mensen gaan er van uit dat katten grondig gedomesticeerde dieren zijn, die het heerlijk vinden om geaaid te worden en die hun leefruimte graag delen. Maar het is niet omdat u uw kat elke avond aan een liefhebbende bolwassing onderwerpt, dat het beestje daar ook echt van geniet.

Wild dier
"Als katteneigenaars hun huisdier beter zouden begrijpen, zouden ze zien welke eisen ze stellen en welke invloed dat heeft op de fysieke en mentale gezondheid van een kat", zegt dr. Bradshaw. "In tegenstelling tot honden bevinden katten zich ergens tussen een huisdier en een wild dier, en vinden ze hun leven in de 21ste eeuw maar niks."

"Mensen denken dat een kat een soort minder veeleisende hond is. Honden waren al sociale dieren voor ze gedomesticeerd werden, en we hebben hen gedomesticeerd zodat ze beter zouden begrijpen wat we van hen willen. Van katten werd alleen verwacht dat ze onze huizen, boerderijen en voedingswinkels muis- en ratvrij hielden, en dat is ook wat ze deden. Het is pas de laatste paar decennia dat we van hen iets anders verwachten", verklaart dr. Bradshaw.

Andere katten
Een van de belangrijkste oorzaken van stress bij katten is de nabijheid van andere katten. "Er zijn twee aspecten: mensen halen meer dan één kat in huis en vewachten dat de dieren goed met elkaar kunnen opschieten, en ze laten hun kat buiten rondlopen in een buurt vol andere katten. Katten zijn echter helemaal niet goed met andere katten. Ze zijn niet als mensen, die wel met hun buren overweg kunnen", klinkt het.

Voor een nieuwe reeks op de Britse openbare omroep BBC installeerden dr. Bradshaw en zijn team infraroodcamera's in huis om de nachtelijke activiteit van katten te observeren. Baasjes denken vaak dat hun katten het goed met elkaar kunnen vinden, maar niets is minder waar. "Vechten voor een plaatsje op het bed van het baasje is typisch. De camera's legden de strijd vast om het warmste plekje op het deken", zegt dr. Bradshaw. "Katten die elkaar niet kunnen uitstaan, lopen niet per se naar elkaar te blazen. Soms verdelen ze het huis en leven ze wel in hetzelfde gebouw, maar niet in dezelfde ruimte."

Dermatitis (een huidaandoening) en cystitis (blaasontsteking), twee vaak voorkomende kwaaltjes bij katten, hebben een "sterke psychologische component", en kunnen het gevolg zijn van een stresserende leefomgeving.

Baasjes moeten van hun katten ook niet dezelfde hoeveelheid liefde en affectie verwachten dan van honden. "We maken de vergissing van katten affectie te verwachten wanneer wij dat willen, maaar bij de meerderheid van de katten is dat niet het geval. Research toont aan dat wanneer je wacht tot je kat naar jou komt, ze langer bij je zal blijven dan wanneer jij eerst de kat benadert. Katten hebben veel andere zaken aan hun hoofd: de kat van de buren, de vogels die ze zien uit het raam... Katten hebben hun eigen leven."

Maar er is ook goed nieuws. Katten kunnen wel degelijk - met behulp van een genereuze hoeveelheid snoepjes - tot op zekere hoogte getraind worden.

Uw kat voorbereiden op een nieuwe huisgenoot
"Neem twee oude zakdoeken. Wrijf één over de kop van uw kat, neem het doek mee naar het asiel en leg het in het hok van de nieuwe kat. Wrijf het andere doekje over de kop van de nieuwe kat, en neem het mee naar huis. Op die manier kunnen de katten op een veilige manier met elkaar kennis maken. Beschouw het als het equivalent van foto's voor een blind date."

Het bezoek aan de dierenarts zo aangenaam mogelijk maken
"Katten hebben er een bloedhekel aan om in een kooitje gepropt te worden om naar een onbekende plek te gaan. Laat de kat daarom wennen aan het transportbakje door ze er vrij in en uit te laten lopen en ze snoepjes te voeren door de gaten aan de achterkant. In een tweede fase sluit u het deurtje en blijft u hen lekkernijen voeren. In een derde fase laat u hen wennen aan het dragen zelf door het bakje telkens hoger te tillen."

Fout gedrag afleren met het waterpistool
"Als u ervoor wil zorgen dat de kat niet langer op tafel springt, kunt u de kat snoepjes geven wanneer ze op de grond zit. Zo beseft ze dat op tafel zitten niet erg productief is. Het afleren van gevaarlijk gedrag gebeurt best met wat water. Het is geen mythe dat katten een hekel hebben aan water. Het is wel belangrijk om zelf uit het zicht te blijven, zodat de kat niet ziet waar het water vandaan komt. Ze moeten het water associëren met wat ze aan het doen zijn."

Wennen aan een nieuwe thuis
"Hou uw katten minstens drie weken binnen, anders gaan ze proberen om terug naar hun oude huis te gaan. Katten zijn immers gebonden aan hun locatie, de band met het baasje komt pas op de tweede plaats. Laat hen langzaamaan wennen aan hun nieuwe omgeving, en vergezel ze wanneer ze naar buiten gaan. Zo kunt u andere katten wegjagen. Op die manier kan uw kat zelfvertrouwen opbouwen."

Overweeg een kattenren
"Mensen denken dat rennetjes voor konijnen zijn, maar katten hebben niet veel plaats nodig. Er is niks mis met het houden van een kat in een afgesloten ren." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom wandeling de ideale oppepper is bij herfstblues

Waarom wandeling de ideale oppepper is bij herfstblues

http://static2.hln.be/static/photo/2014/0/14/14/20140915162505/media_xll_7113239.jpg

Voorlopig kunnen we nog volop van een nazomer genieten. Maar de herfst staat om de hoek met zijn koudere, natte en vooral donkere dagen. Wat bij 43 procent van de mensen een negatief effect heeft op het humeur. Nu menen wetenschappers dat wandeling door het hersftlandschap goed is voor je mentale welzijn.

43 procent van de mensen voelt zich down wanneer de dagen korten. Meer dan acht op de tien mensen voelt zich gelukkiger, gezonder en rustiger na een opkrikkende herfstwandeling, dat heeft een Britse rondvraag aangetoond. Bijna de helft van de deelnemers aan de studie zegt dat ze echter niet genoeg gaan wandelen tijdens de herfstmaanden.

Kleurenpsychologe Angela Wright zegt dat aardse tinten mensen kunnen inspireren en het humeur een boost kunnen geven. In combinatie met het felle licht rond deze tijd van het jaar betekent dat de ideale opkikker. "Frisse lucht, sport en het gevoel even te kunnen vluchten van alles spelen een positieve rol op je welzijn. De kleuren die je ziet tijdens de wandeling hebben het meeste effect. Tijdens zo'n wandeling heb je ook tijd om na te denken en veranderingen te plannen." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Coolste overgrootvader van het land: 85 en nog elke dag op de monoski

Coolste overgrootvader van het land: 85 en nog elke dag op de monoski

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Hoe cool kan een ­overgrootvader zijn? Erik ­Vermaerke (85) is ­on­getwijfeld de oudste ­monoskiër van het land en misschien wel van de hele wereld. Een dag niet op het water is een dag niet geleefd, vindt hij. "Stoppen? Zolang ik kan lopen, zal ik waterskiën. Het is verslavend én mijn enige ontspanning."

De oudste waterskiër van het land houdt de tafel vast als hij zegt "dat hij voorlopig geen last heeft van ouderdomskwaaltjes." Een nieuwe heup heeft hij wel al. "Twee zelfs! Toen ik een nieuwe rechterheup nodig had, heb ik de dokter meteen gevraagd om een nieuwe linkerheup te steken ook. Ik had geen zin om twee skiseizoenen te verliezen." Aan stoppen wordt er dus niet gedacht. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Suiker vs zout: weet jij wat het slechtst is?

Suiker vs zout: weet jij wat het slechtst is?

http://static1.hln.be/static/photo/2014/0/16/1/20140915110541/media_xll_7111966.jpg

Gedurende vele jaren kregen we te horen dat een te hoge zoutinname slecht was voor onze bloeddruk. Zo zou je sneller flauwvallen door een te hoge bloeddruk maar sterven er ook wereldwijd meer dan drie miljoen mensen per jaar aan een te hoge zoutconsumptie. Nu blijkt echter dat suiker wel eens een van de grootste vijanden voor onze gezondheid kan zijn.

Volgens Amerikaans onderzoek is suiker en niet zout de uitlokkende factor van een te hoge bloeddruk. Zo zorgt het ervoor dat bepaalde delen in de hersenen een impuls naar het hart sturen bij suikerinname waardoor het rimte en ook de bloeddruk verhoogt.

De dokters stellen hun advies aan de hand van deze studie dan ook bij: "We moeten beter opletten voor suiker, een product dat in veel voedingsmiddelen verwerkt is." Hoewel vele onder ons al weten dat snoep en frisdranken met mate geconsumeerd moeten worden, drukken de dokters op het hart dat een verminderde inname echt veel kan doen voor je gezondheid. Niet alleen zal je minder last hebben van je (te hoge) bloeddruk, ook hart- en vaatziektes en diabetes worden minder in de hand gewerkt wanneer je oplet wat je naar binnenspeelt.

De studie werd uitgevoerd bij 8.670 deelnemers. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roger Daltrey - Free Me

Roger Daltrey - Free Me

Klik op de foto om hem te beluisteren







Roger Harry Daltrey, CBE (Londen, 1 maart 1944) is een Engels popmuzikant en is voornamelijk bekend als medeoprichter en leadzanger van een Engelse rockband, genaamd The Who. Daltrey heeft ook geprobeerd om een solocarrière op te bouwen, maar deze was minder succesvol. Eveneens heeft hij geacteerd in een flink aantal films en theaters. Daltrey is twee keer getrouwd: met zijn eerste vrouw (Jacqueline) heeft hij een zoon, Simon. Met zijn huidige vrouw, voormalig model Heather Taylor, heeft Daltrey twee dochters (Rosie en Willow) en één zoon (Jamie). Ook is bekend dat hij verschillende andere kinderen heeft uit buitenechtelijke relaties.

 


» Reageer (0)
15-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hond bloeit helemaal open na elf maanden onder container

Hond bloeit helemaal open na elf maanden onder container

Klik op foto om de video te bekijken

Deze hond bracht elf maanden door onder een container in Compton (Californië). Vermoedelijk werd hij daar door zijn vorige baasje gedumpt. Nu Cowboy een warme thuis gekregen heeft, bloeit hij weer helemaal open. In bovenstaand filmpje beleeft u zijn transformatie van verwaarloosde viervoeter tot stralend huisdier vanop de eerste rij.

De hond bleef in leven dankzij een behulpzame buur die hem dagelijks eten gaf. Een telefoontje naar dierenhulporganisatie Hope for Paws zou zijn leven echter helemaal omgooien.

Met de hulp van een hamburger en enkele lieve woordjes wisten de hulpverleners hem uit zijn schuilplaats te lokken. "En na een warm bad werd al meteen duidelijk hoe lief Cowboy wel kon zijn", klinkt het. Spelen met de katjes, knuffels geven,... Hij had het helemaal naar zijn zin.

Van zodra de oogappel volledig op krachten gekomen was, werd voor hem een nieuwe thuis uitgezocht. Eentje waar hij mag ravotten en in het water plonzen zoveel hij wil. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gekweekte zalm is vettiger dan pizza

Gekweekte zalm is vettiger dan pizza

http://static3.hln.be/static/photo/2014/1/15/11/20140914175426/media_xll_7110656.jpg

Gerookte zalm gemaakt van Schotse gekweekte is vetrijker dan een diepvriespizza. Brits onderzoek heeft aangetoond dat wilde zalmsoorten drie keer minder vet bevatten.

Zalm wordt gepromoot als een gezonde vis die bomvol deugdzame omega-3-vetzuren zit. Omdat de gekweekte vis in een kleine ruimte moet leven en niet zo ver zwemt als zijn wilde soortgenoten is die veel vetter. Een analyse heeft aangetoond dat een klassieke pizza margarita gemiddeld 6,4 gram vet per 100 gram bevat. Het hangt natuurlijk van het merk af, maar het vetgehalte van de gekweekte zalm varieerde tussen 9,9 gram en 14 gram. Bij vis die in het wild leefde, schommelde dat tussen 2,7 en 3,3 gram vet per 100 gram. De kans is groter dat de gekweekte vissen wel rijker aan omega-3-vetzuren zijn door het hogere vetgehalte.

Don Staniford, directeur van de 'Global Alliance against Industrial Aquaculture', zegt dat het absolute onzin is om zalm te beschrijven als een magere en gezonde vissoort.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds minder kinderen op internaat

Steeds minder kinderen op internaat

http://static2.hln.be/static/photo/2014/18/5/2/20140915063149/media_xll_7111547.jpg

Het aantal kinderen dat op internaat zit, is flink gezakt. Het katholiek onderwijs, dat driekwart van alle internaten onder zijn hoede heeft, stelt een daling met 5 procent vast. Terwijl er vorig jaar nog 8.400 kinderen op school overnachtten, zijn dat er dit jaar maar 8.015. Dat schrijven de kranten van Mediahuis.

"Voor veel ­ouders is het financieel te zwaar", zegt Anja Dingenen van de Dienst Internaten. Volgens Dingenen is de daling vooral voelbaar in het secundair. "Dat gaat niet alleen op voor ons net. Over heel Vlaanderen - met vorig jaar nog meer dan 11.000 internen - slinken de aantallen", klinkt het. De dalende tendens wordt ook bij het gemeenschapsonderwijs bevestigd, al zijn daar voorlopig geen offi­ciële cijfers voorhanden.

Volgens de kranten haken meer en meer ouders af omdat de factuur te hoog oploopt. Op internaat gaan kost namelijk gemiddeld 250 euro per maand, omgerekend 13,50 tot 17 euro per dag. De internaatscholen met gespecialiseerde studierichtingen blijven het wel goed doen. (br.hln)


» Reageer (0)
14-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je (misschien) nog niet wist over nagellak

Wat je (misschien) nog niet wist over nagellak

http://static0.hln.be/static/photo/2014/1/11/14/20140409172830/media_xll_6647759.jpg

Het is iets dat bijna alle vrouwen standaard hebben en misschien niet alleen om hun nagels op te fleuren. Zo is nagellak handig om nylonkousen mee op te lappen, als eerste hulp bij het naaien en zo veel meer. En met de 'nail art'-opmars van een paar jaar geleden, werd het helemaal hip om de gekste combinaties en kleuren te gebruiken. Maar wist je dit al over het alomgekende schoonheidsproduct?

1. Nagellak is ouder dan je denkt
Wist je dat in het China van 3000 voor Christus al een soort nagellak werd gebruikt? Men gebruikte toen bijenwas, eiwit, gelatine en plantaardige kleurstoffen. In het Oude Egypte werd nagellak zelfs geassocieerd met je sociale status: de lagere klassen gebruikten lichte en nude-kleuren, terwijl de rijkere bevolking de nagels rood kleurde.

2. De uitvinding van de auto bracht een revolutie op gang
Geïnspireerd door de autoverf, werd in 1916 een volledig doorzichtige nagellak geïntroduceerd. In 1932 werd Revlon het eerste bekende merk in de sector toen het een crèmekleurige nagellak op de markt bracht.

3. De duurste nagellak kost zo'n 250.000 dollar (ongeveer 192.908 euro)
U leest het goed: voor dat bedrag krijgt u de kleur 'Black Diamond King', met (hoe kan het ook anders) 267 karaat aan zwarte diamanten.

4. In 1978 verschenen de eerste acrylnagels
En ze werden uitgevonden door een tandarts!

5. Hollywood maakte de iconische rode nagellak groot
Dankzij de introductie van Technicolor, werden knalrode nagels immens populair nadat actrice Rita Hayworth ermee te zien was. Veel later, deed Uma Thurman iets gelijkaardigs met de 'vamp'-nagels in 'Pulp Fiction'.

6. Eens geopend, is een flesje nagellak slechts 2 jaar houdbaar
Ongeopende nagellak kan je voor onbepaalde tijd bijhouden, maar eens je dat kleurtje uitprobeert, verdampen bepaalde ingrediënten, waardoor de samenstelling van je nagellak verandert.

7. Er zit voeding in sommige soorten nagellak
Technisch gezien zijn het voedingsextracten. Zo lanceerde het merk Nails Inc. onlangs nog een nagellak met boerenkool. Het zou naar verluidt voor zachtere en mooiere nagels zorgen. Andere vreemde ingrediënten zijn look (om de nagels te versterken en verharden) en komkommers (om scheurtjes te voorkomen).

8. Je bewaart het best niet in de badkamer
En in tegenstelling tot andere goede raad zou ook de koelkast geen goede bewaarplaats zijn voor die kostbare kleurtjes. De koude kan er immers voor zorgen dat de lak gaat kristalliseren, waardoor de samenstelling afgebroken wordt. Bewaar je nagellak simpelweg op kamertemperatuur, in een droge ruimte en weg van direct zonlicht.

9. Nagels lakken op het vliegtuig is geen goed idee
Zo werd een vrouw ooit gearresteerd omdat ze besloot haar nagels te lakken in volle vlucht. Hoewel zij ook heel wat scheldwoorden bovenhaalde, hebben de meeste luchtvaartmaatschappijen gewoon liever niet dat je nagellak bovenhaalt in het vliegtuig.

10. Neonkleuren zijn eigenlijk illegaal in de VS
Of beter gezegd: de Amerikaanse FDA (Food and Drug Administration) heeft veel methodes nog niet goedgekeurd en daardoor zijn sommige kleurstoffen die gebruikt worden om een neon- en glow-in-the-dark-effect te creëren in principe verboden. Toch vind je ze in de winkelrekken, aangezien veel bedrijven binnen de lijntjes proberen kleuren met formules die wel al goedgekeurd zijn. En andere neonkleuren? Die worden gewoon geïmporteerd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.16-jarige vindt toestel uit dat ALS-patiënten helpt praten

16-jarige vindt toestel uit dat ALS-patiënten helpt praten

http://static1.hln.be/static/photo/2014/9/4/11/20140913092322/media_xll_7108061.jpg

Een zestienjarige Indiase student heeft een toestel uitgevonden dat ALS-patiënten moet toelaten te communiceren. Het toestel, TALK, zet ademstoten om in gesproken taal.

Dankzij de wereldwijd succesvolle steunactie 'Ice Bucket Challenge' weet iedereen inmiddels dat ALS (Amyotrofe laterale sclerose) een neurologische ziekte is waarbij de zenuwcellen afsterven. Dat leidt tot verlamming en ademfalen. De patiënt verliest gaandeweg het spraakvermogen.

Arsh Shah Dilbagi hoopt het leven van ALS-patiënten draaglijker te maken met TALK. Dat zet de variaties in de ademhaling van de patiënt om in uitgesproken zinnen of bevelen. TALK is tientallen keren goedkoper en werkt sneller dan bestaande spraakassistentietoestellen.

Zijn uitvinding leverde Dilbagi een plaatsje in de lijst van 18 finalisten van de Google Science Fair op. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jazzpianist Joe Sample (75) overleden

Jazzpianist Joe Sample (75) overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2014/2/11/12/20140914011712/media_xll_7109802.jpg

In zijn woonplaats Houston in de Amerikaanse staat Texas is vrijdag jazzpianist Joe Sample overleden. De Amerikaan, die vaak elementen uit de soul, funk en gospel in zijn jazzmuziek opnam, is 75 jaar geworden. Zijn familie maakte het overlijden zaterdag bekend op Facebook.

Sample speelde vanaf zijn vijfde jaar al piano. Na zijn muziekopleiding vormde hij met enkele bevriende studiegenoten The Jazz Crusaders, later simpelweg The Crusaders. In 1979 bracht het nummer 'Street Life' hen veel succes. Ook jongere luisteraars zullen zijn werk wellicht herkennen; samples van zijn muziek zijn vaak gebruikt, bijvoorbeeld in het nummer 'Dear Mama' van rapper 2Pac.

In zijn 50 jaar durende loopbaan nam Sample 21 soloplaten op en schreef hij muziek voor talloze andere musici. Hij trad op met grootheden als Miles Davis, B.B. King, Marvin Gaye en Joni Mitchell. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Opmerkelijk:deze vrouw mist groot deel van hersenen

Opmerkelijk: deze vrouw mist groot deel van hersenen

http://static0.hln.be/static/photo/2014/9/10/1/20140913142850/media_xll_7108441.jpg

Zonder het zelf te weten, mist een 24-jarige Chinese vrouw een uiterst belangrijk deel van de hersenen. Dokters ontdekten tijdens een hersenscan dat op de plaats waar het cerebellum normaal aanwezig is een grote lege plek zit.

Toen de 24-jarige dame klaagde over hoofdpijn en duizeligheid, raadde de dokter haar een hersenscan aan. Wat ze op de scan zagen, sloeg hen met verstomming. In de hersenen mankeert namelijk het cerebellum, het deel dat onder andere instaat voor de fijne motoriek maar ook een belangrijke rol speelt bij de ontwikkeling.

Het gebied dat de vrouw mist, maakt 'slechts' tien procent van de totale hersencapaciteit uit, maar bevat wel 50 procent van het totale aantal neuronen. Ondanks het 'gat' in haar hersenen, leidt de vrouw een vrij normaal leven. Enkel tijdens haar kinderjaren had ze moeite met haar ontwikkeling: ze kon pas praten toen ze zes jaar was en stappen deed ze op haar zevende.

Hoewel het niet ongewoon is dat een deel van het cerebellum minder funcioneert door bijvoorbeeld een letsel, is het volledig ontbreken van het gebied wel zeer zeldzaam. Wereldwijd zouden er maar negen mensen zijn die dit deel van de hersenen missen. (br.hln)


» Reageer (0)
13-09-2014
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Isaac Hayes - Shaft

Isaac Hayes - Shaft

Klik op de foto om hem te beluisteren






Isaac Lee Hayes (Covington, 20 augustus 1942 – Memphis, 10 augustus 2008) was een Amerikaans soul- en funkmusicus en acteur. Isaac Hayes kreeg vooral grote bekendheid met de soundtrack Theme from Shaft voor de blaxploitation-film Shaft uit 1971. In latere jaren kreeg hij bekendheid bij een nieuw publiek door zijn stem te verlenen aan het karakter Chef in de animatieserie "South Park".

Isaac Hayes verloor op vrij jonge leeftijd zijn ouders, waarna hij werd opgevoed door zijn grootouders. Op zijn vijfde werd hij lid van het kerkkoor, waarna hij piano, orgel en saxofoon leerde spelen. Op een gegeven moment verhuisde de familie naar Memphis, waar hij speelde in enkele weinig succesvolle en voor korte tijd bestaande R&B-groepen als Sir Isaac and the Doo-Dads, the Teen Tones en Sir Calvin and His Swinging Cats. In 1962 maakte hij zijn eerste opname.

Al snel speelde hij saxofoon bij the Mar-Keys, waardoor hij kwam te werken voor Stax Records. Bij Stax schreef hij samen met David Porter een serie hits, waaronder de soulklassieker "Soul Man" van Sam & Dave, alsmede enkele nummers voor Carla Thomas en Johnnie Taylor.

In 1967 kwam zijn debuutalbum als soloartiest uit, Presenting Isaac Hayes, opgenomen vlak na een wild feest. Het eerste album was een redelijk succes, maar het was zijn tweede album, Hot Buttered Soul uit 1969, dat de grote doorbraak betekende. De muziek op Hot Buttered Soul was vrij lange, funky, sensuele soulmuziek en werd een groot commercieel succes. Met dit album vestigde hij een herkenbaar imago, bestaande uit zijn voorliefde voor donkere zonnebrillen en gouden sieraden, een imago dat veel later zijn navolging zou vinden in de gangsta rap.

Met de filmmuziek voor Gordon Parks' film Shaft (1971) had Hayes zijn grootste succes te pakken. De met een orkest ondersteunde funky grooves van de film sloegen enorm aan en zowel de soundtrack als de single Theme from Shaft werden grote hits. Hayes werd genomineerd in de twee muziekcategorieën van zowel de Golden Globes als de Oscars en mocht zowel de Golden Globe voor Beste filmmuziek als de Oscar voor Beste liedje (voor "Theme from Shaft") mee naar huis nemen, de eerste keer dat een Afro-Amerikaanse componist deze prijs won.

In 1975 had Hayes Stax verlaten om zijn eigen label op te richten, Hot Buttered Soul Records. Na een aantal teleurstellende albums kwam Hayes in 1977 weer terug met de LP A Man and a Woman, die hij samen met Dionne Warwick opnam.

Vanaf de jaren zeventig liet Hayes zich ook vaker zien als acteur, eerst in blaxploitation-films, later ook in andere rollen. Zo was hij in 1974 te zien in Truck Turner (zijn enige hoofdrol in een film), in 1981 in Escape from New York en in 1988 in I'm Gonna Git You Sucka!.

In de jaren negentig bekeerde Hayes zich tot Scientology. Ook sprak hij de stem in van de schoolkantinehouder Chef in de populaire animatieserie "South Park". Hoewel de rol slechts bedoeld was voor één aflevering, werd Chef zo populair dat hij een regelmatig terugkerend personage werd. "Chocolate Salty Balls", een door Hayes ingezongen nummer afkomstig uit de "South Park"-aflevering "Chef's Chocolate Salty Balls", werd in 1998/1999 een wereldwijde hit, die onder andere nummer één werd in het Verenigd Koninkrijk. In maart 2006 gaf Hayes aan zijn medewerking met het programma te willen beëindigen, omdat volgens hem het programma opmerkingen over zijn en andere religies maakt, die getuigen van intolerantie. Hij deed deze uitspraken na een aflevering waarin Scientology en bekende aanhangers van de religie, Tom Cruise en John Travolta, op de hak werden genomen.

In 2002 werd Isaac Hayes opgenomen in de Rock and Roll Hall of Fame.

Op 10 augustus 2008 werd Hayes op 65-jarige leeftijd dood in zijn huis aangetroffen door zijn vrouw . De doodsoorzaak was niet meteen bekend maar later werd bekend dat Hayes is overleden aan de gevolgen van een beroerte


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dappere man vraagt aandacht voor kanker met deze actie

Dappere man vraagt aandacht voor kanker met deze actie

http://oi61.tinypic.com/294l2li.jpg

In 2009 kreeg Thomas Cantley te horen dat hij teelbalkanker had. Daarna bleek dat de ziekte was uitgezaaid en moest de man aan een lang herstelproces beginnen. Nu hij eindelijk weer gezond is verklaard, is het zijn missie om mensen bewust te maken voor deze verschrikkelijke ziekte. Daarom duwt hij een gigantische (teel)bal doorheen de Verenigde Staten.

Teelbalkanker treedt vaak op bij mannen tussen 13 en 35 jaar en is goed behandelbaar wanneer het op tijd opgespoord wordt, wat spijtig genoeg niet het geval was bij Cantley. Hij ontdekte de ziekte pas na enige tijd, waardoor de behandeling en het herstel vermoeilijkt werden.

Ondertussen duwt Cantley een gigantische teelbal doorheen elf steden in Amerika. "Laat naar je teelballen kijken", is dan ook zijn oproep. De dappere man legde al 6400 kilometer af. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gelukkigst tussen de lakens? Lesbische vrouwen

Het gelukkigst tussen de lakens? Lesbische vrouwen

http://static2.hln.be/static/photo/2014/1/7/11/20140912140521/media_xll_7106381.jpg

Als seksueel geluk gemeten wordt aan de hand van het aantal orgasmes bij vrouwen, dan zijn lesbische dames volgens een nieuwe studie het meest tevreden tussen de lakens. Daarnaast blijken ze ook het vaakst de liefde te bedrijven.

Het onderzoek werd uitgevoerd bij 3.000 deelnemers en peilde naar het aantal orgasmes. Heteromannen beleven 85 procent van de tijd een hoogtepunt, terwijl vrouwen zich tevreden moeten stellen met gemiddeld zes orgasmes op tien vrijpartijen. 

De cijfers van mannen en vrouwen die het bed delen met een partner van hetzelfde geslacht zijn wél in het voordeel van de dames. Lesbische vrouwen genieten dan van 7,4 orgasmes.

Volgens seksexperte Tracey Cox is die stijging makkelijk te verklaren: heteromannen en -vrouwen focussen vaak op de seks zelf en vergeten clitorale stimulatie. Ze meldt dat heel wat mannen, maar ook vrouwen, kunnen leren van homoseksuele koppels.

"Maak uitgebreid tijd voor het voorspel en focus niet op het vrijen op zich. Wees daarnaast niet lui: lesbische vrouwen nemen niet de rol van 'gever' of 'nemer' aan in bed maar wisselen af."

Gelukkig werd het onderzoek uitgevoerd in het Verenigd Koninkrijk en hoeven de cijfers in België niet hetzelfde te zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oproep aan vrouwen: draag geen make-up donderdag

Oproep aan vrouwen: draag geen make-up donderdag

http://static3.hln.be/static/photo/2014/18/6/8/20140912172909/media_xll_7106873.jpg

Echte schoonheid zit vanbinnen, dat beweert de Nederlandse Brandwonden Stichting. Om die boodschap extra te onderstrepen roept de stichting vrouwen op om 18 september de hele dag geen make-up te dragen.

Vrouwen die het aandurven mogen hun make-up-loze gezicht op 'no make up day' delen via social media. Het doel hiervan is vrouwen met brandwonden, wijnvlekken of andere huidaandoeningen 'een geweldige dag te geven'.

De Nederlandse actrice Pip Pellens heeft toegezegd aan de actie mee te doen. Andere lokale sterren als Irene van der Laar, Linda de Mol, Manuela Kemp, Patty Brard, Dominique van Hulst en Victoria Koblenko lieten zich al zonder make-up fotograferen voor vrouwenblad Linda. En jij, ga jij Nederlandse slachtoffers steunen? (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!