Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




27-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verslaafde is 31, woont bij moeder en heeft geen werk

Verslaafde is 31, woont bij moeder en heeft geen werk

http://static2.hln.be/static/photo/2015/13/9/10/20150127054116/media_xll_7440280.jpg

Een drugsgebruiker (in behandeling) in België is gemiddeld 31 jaar, man, woont nog bij zijn ouders en heeft geen werk. Dat blijkt uit onderzoek van het Wetenschappelijk Instituut voor Volksgezondheid (WIV), waarover de Gazet van Antwerpen, Het Nieuwsblad en De Standaard berichten.

Alle drugsgebruikers die in een ziekenhuis, dag- of residentieel centrum in behandeling gaan, worden sinds kort anoniem in een speciale databank opgenomen. Die bevat al meer dan 9.000 profielen. "Zo kan de overheid haar campagnes beter op de ­gebruikers afstemmen", zegt Lies Gremeaux van het WIV. En zo weten we ook dat een alcoholverslaafde in behandeling gemiddeld 39 jaar en alleenstaand is, en een cannabisgebruiker 24 is en bij zijn ouders woont. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger Demis Roussos (68) overleden

Zanger Demis Roussos (68) overleden

Klik op de foto om My friend the wind te beluisteren


De Griekse zanger Demis Roussos is op 68-jarige leeftijd overleden. Zijn dochter heeft het bericht bevestigd.
Roussos brak eind jaren zestig door met de groep Aphrodite's Child. Hij speelde sinds hij 17 was al in verschillende bands, waaronder The Idols. Daarna ging hij solo.


Meer dan 60 miljoen albums
Roussos, echte naam Artemios Ventouris Roussos, verkocht wereldwijd meer dan 60 miljoen albums. Hij scoorde in de jaren zeventig hits met 'Forever and ever, 'My friend the wind' en 'Goodbye My Love, Goodbye'.  In ons land had hij in december 1973 een nummer-1-hit met het in het Duits gezongen lied 'Schönes Mädchen aus Arcadia'.

Zijn laatste album dateert uit 2009. Hij is ook te horen op enkele albums van Vangelis, het pseudoniem van Evanghelos Odysseas Papathanasiou, één van de leden van Aphrodite's Child.

Doodsoorzaak onduidelijk
Roussos kampte al enkele jaren met gezondheidsproblemen. Zijn laatste publieke optreden was in september 2013, toen hij in Athene van de Franse ambassadeur het ereteken van ridder van de Legioen van Eer kreeg. Toen al moest hij om gezondheidsredenen tijdens de ceremonie op zijn stoel blijven zitten. Volgens sommige media lag Roussos al een tijdje in een ziekenhuis, maar over de doodsoorzaak is momenteel nog geen duidelijkheid. (br.hln)


» Reageer (0)
26-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de twaalf beste Belgische bieren ter wereld

Dit zijn de twaalf beste Belgische bieren ter wereld

http://static3.hln.be/static/photo/2015/11/14/0/20150126095711/media_xll_7438245.jpg

Twaalf Belgische bieren zijn opgenomen in de lijst van honderd beste bieren ter wereld voor 2015 van RateBeer, één van 's werelds belangrijkste internationale bierwebsites. In de lijst vier trappisten, twee van Rochefort en twee Westvleterens. Ook de Struise Brouwers uit Oostvleteren doen het goed, met maar liefst vier bieren in de top-100.


Het gaat om de volgende bieren:

3 Fonteinen Hommage

Cantillon Lou Pepe Pure Kriek

Rochefort Trappistes 10

Rochefort Trappistes 8

Rodenbach Caractère Rouge

St. Bernardus Abt 12

Struise Black Albert

Struise Pannepot

Struise Pannepot Grand Reserva

Struise Pannepot Reserva

Westvleteren 12 (XII)

Westvleteren Extra 8

RateBeer maakte dit weekend ook al 's werelds beste bierbestemmingen bekend. 'In de Verzekering tegen de Grote Dorst' (Eizeringen/Lennik) is de op één na beste bierbestemming ter wereld, het Antwerpse café 'Kulminator' is vijfde. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hartverscheurend: vader kan slechts één dochter redden

Hartverscheurend: vader kan slechts één dochter redden

http://static1.hln.be/static/photo/2015/17/14/3/20150126165149/media_xll_7439163.jpg

Een gezin uit Ontario in Canada staat voor een hels dilemma. De driejarige tweelingzusjes Binh en Phuoc hebben allebei een levertransplantatie nodig, maar hun vader kan slechts donor zijn voor één van zijn dochtertjes. De ouders van de meisjes willen absoluut vermijden die verschrikkelijke keuze te moeten maken en zijn nog altijd op zoek naar een tweede donor.

Binh (links) en Phuoc Wagner lijden aan het syndroom van Alagille, een genetische aandoening die de lever aantast, maar ook het hart en de functies van andere organen kan verstoren. Volgens dokters hebben allebei de meisjes een transplantatie nodig om te overleven, maar tot nu toe blijkt enkel de vader een goede match. Michael zal binnen twee weken samen met één van zijn dochters geopereerd worden. Wanneer geen tweede donor gevonden wordt, zullen dokters beslissen welk meisje de beste kandidaat is voor de transplantatie.

Michael en Johanne Wagner adopteerden de tweeling in 2012 uit Vietnam. Volgens Johanne wisten ze dat de meisjes leverproblemen hadden, maar niet dat het zo ernstig was. Tot ze hen gingen oppikken: "Toen we hen in het weeshuis zagen, waren we geschokt", vertelde ze aan The Canadian Press. "Ze wogen allebei 4 kilogram en waren 18 maanden oud."

Ondanks alles zijn Binh en Phuoc "gelukkige en levendige meisjes", vertelt hun vader. Het koppel, dat nog zeven andere kinderen heeft, geeft de hoop dan ook niet op voor hun andere dochter, die gedoemd is zonder nieuwe lever. Ze hebben een Facebookpagina opgericht en hebben ook een blog, waar meer informatie te vinden is over de tweeling.

Tot gisteren was er volgens New York Daily News nog geen nieuwe donor gevonden, maar er zou wel voldoende interesse zijn. "We zijn verheugd dat we niet alleen de kansen van onze dochters hebben verhoogd, maar ook die van alle mensen die wachten op orgaandonoren", vertelde Michael Wagner. "We hopen dat het helpt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slecht nieuws, dames: shoppingtherapie werkt niet

Slecht nieuws, dames: shoppingtherapie werkt niet

http://static3.hln.be/static/photo/2015/8/4/2/20150126111323/media_xll_7438337.jpg

De meeste vrouwen zullen het beamen: niets geeft je zo'n golf van opwinding en geluk als een aankoop in de kledingwinkel of parfumerie. Geen wonder dus dat we bij tegenslagen en een slecht humeur overgaan tot shoppingtherapie. Jammer genoeg heeft recent onderzoek uitgewezen dat dit de zaken alleen maar erger maakt.

De wetenschappers die onze zeepbel doorprikten, publiceerden de studie in de Journal of Consumer Research. Daaruit bleek dat we onzelf wijsmaken dat shoppingtherapie een goed idee is. Uiteindelijk blijkt het ons een slechter gevoel te bezorgen.

Uit de studie bleek dat mensen die dure spullen kopen om zichzelf even beter te voelen daarna net meer nadenken over hun problemen. "De dure spullen, die vooruitgang symboliseren, zullen consumenten ironisch genoeg langer doen stilstaan bij hun tekorten", werd er geconcludeerd.

De onderzoekers geven echter meteen toe dat het om voorzichtige resultaten gaat, en dat er meer onderzoek nodig is om uitsluitsel te kunnen geven. Wij trekken straks dus in naam van de wetenschap richting winkelstraat. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Klein autosalon kent recordeditie met 427.000 bezoekers

'Klein' autosalon kent recordeditie met 427.000 bezoekers

http://static0.hln.be/static/photo/2015/8/6/3/20150125160640/media_xll_7436418.jpg

Het 93ste autosalon van Brussel sluit bijna de deuren. Er waren dit jaar naar schatting 427.000 bezoekers, wat een record is voor een salon voor lichte bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en moto's, in de volksmond een "klein" salon genoemd. Dat is vernomen van Joost Kaesemans van Febiac, de sectorfederatie voor de autosector. Het vorige record dateert van 2013, toen er 385.000 mensen naar het kleine salon kwamen.

Volgens Kaesemans zaten alle factoren deze editie mee. De exposanten verwenden de bezoekers met 7 wereldpremières en 15 Europese premières. Daarnaast waren er heel wat "indrukwekkende en interessante" animaties en attracties, zoals de tentoonstelling van droomwagens (Dream Cars) de voorbije drie dagen, waarvan sommige nooit eerder te zien waren in België. Ongeveer 40.000 bezoekers waren er voor het salon Dream Cars. Bovendien zat ook het weer mee: winters, maar zonder extreme omstandigheden.

"We hebben ook wat het effect van communicerende vaten", aldus Joost Kaesemans. "In 2014 waren er wat minder bezoekers voor het 'grote' auto- en motorsalon, en nu meer bezoekers voor het 'kleine' salon. Maar als je de twee aantallen samentelt, kom je uit bij 1 miljoen Belgen die de twee edities bezochten, en dat is werkelijk hallucinant." De bezoekers blijven onderverdeeld in twee groepen: zij die de aankoop van een wagen zorgvuldig overwogen hebben en goed geïnformeerd komen, en zij voor wie een bezoek een tof dagje uit onder vrienden is.

In januari 2016 is er opnieuw het "grote" auto- en motorsalon van Brussel. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo schattig: hond snelt kat die vastzit te hulp

Zo schattig: hond snelt kat die vastzit te hulp

Klik op de foto om het filmpje te bekijken

Wie zegt dat honden en katten elkaar niet kunnen uitstaan? Deze twee bewijzen alvast het tegendeel.

Deze kat was blijkbaar heel benieuwd naar de bodem van het rode bekertje. Als zijn kop vast komt te zitten, begint hij paniekerig achterwaarts te lopen. Op zijn baasje hoeft hij alvast niet te rekenen om hem te bevrijden; die is druk bezig met filmen. Maar gelukkig komt de zwarte labrador hem snel te hulp. De hond haalt zonder veel poeha het bekertje weg. Wat een held. Of wilde hij gewoon het bekertje hebben? (br.hln)


» Reageer (0)
25-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haal deze 6 supergezonde winterproducten eens in huis

Haal deze 6 supergezonde winterproducten eens in huis

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/7/11/20150122161314/media_xll_7430231.jpg

In de winter lijken verse groenten en vers fruit soms niet te bestaan, maar er zijn veel wat supergezonde groenten en vruchten die zelfs pieken tijdens deze koude maanden. Haal de volgende 6 producten eens in huis, zegt voedingsexpert Sara Haas. "Je zult niet alleen de voedingsstoffen binnenspelen die je nodig hebt voor de winter, omdat het gaat om echte seizoensproducten zal je nog geld besparen ook."

Rapen
Veel wortelgroenen zijn wintergroenten, zo ook rapen. Rapen staan erom bekend dat ze onder meer veel vitaminen, mineralen en ijzer bevatten. Gebruik ze in soepen en stoofpotjes, rooster er eens eentje of combineer met andere wortelgroenten in een lekkere en gezonde salade.

Venkel
Niet zo veel mensen gebruiken venkel in hun keuken. Het is nochtans een bommetje van vitamine C, ijzer en kalium. Bak de venkel in een pan en voeg toe bij een lekkere worst, steak of burger. Je kunt ook rauwe stukjes aan een salade toevoegen.

Spruitjes
Spruitjes. Als kind lustte je ze waarschijnlijk niet, maar eigenlijk best lekker toch? Ze zijn in ieder geval een enorme bron van vitamine A en C, ijzer en antioxidanten. Rooster ze met olijfolie, zout en peper en voeg eventueel appeltjes en walnoten toe.

Donkergroene bladgroenten
Donkergroene bladgroenten zoals kool, spinazie, broccoli en snijbieten bevatten onder andere veel calcium en ijzer. Dep de donkere blaadjes in een beetje olijfolie en bak ze dan om je eigen groentechips te maken of meng wat onder een slaatje met feta, granaatappelzaadjes, amandelen en een vinaigrette. Fris!

Citrusvruchten
Ook de citrusvrucht is een wintervrucht, afhankelijk van het klimaat waar het groeit. De meeste citrusvruchten zijn zelfs beter in de winter. Denk aan mandarijnen, sinaasappel en pompelmoes. Citrusvruchten zitten boordevol vitamine A en C en ijzer. Leuk detail? Ze gaan goed samen met venkel.

Granaatappel
De granaatappel is opnieuw niet alleen lekker, maar ook enorm gezond. Het zit vol met onder meer antioxidanten, vitamine C en kalium. Strooi de zaadjes als topping op je yoghurt, draai ze mee in je smoothie of besprenkel de zaadjes op havermout of quinoa. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaams volkscafé op één na beste bierbestemming ter wereld

Vlaams volkscafé op één na beste bierbestemming ter wereld

http://static3.hln.be/static/photo/2015/7/12/3/20150124214608/media_xll_7435353.jpg

Het Vlaams-Brabantse volkscafé "In de Verzekering tegen de Grote Dorst" (Eizeringen/Lennik) is de op één na beste bierbestemming ter wereld. Dat blijkt uit de lijst met beste cafés, brouwertapzalen, bierrestaurants en bierwinkels wereldwijd voor 2014 van RateBeer, één van 's werelds belangrijkste internationale bierwebsites. "In de Verzekering tegen de Grote Dorst", dat enkel open is op zondagvoormiddag, klimt in één jaar tijd van de zestiende naar de tweede plaats. Het volkscafé moet enkel restaurant Akkurat uit het Zweedse Stockholm laten voorgaan.

In de top 50 van beste bierbestemmingen staan nog zeven Belgische adressen. Het Antwerpse café Kulminator is vijfde, na Biercab uit het Spaanse Barcelona en Mikkeler & Friends uit het Deense Kopenhagen. De andere Belgische prijsbeesten zijn het restaurant "De Heeren van Liedekercke" uit Denderleeuw (15), "Chez Moeder Lambic Fontainas" uit Brussel (21), brouwerij Cantillon uit Anderlecht (27), "Chez Moeder Lambic Saint-Gilles" uit Sint-Gillis (28), café "'t Brugs Beertje" (30) en brouwerij Alvinne uit Moen/Zwevegem (42).

Ratebeer omschrijft al deze plaatsen als "top places to have a beer". In verschillende categorieën werd aan in totaal 19 Belgische handelszaken een gouden medaille toegekend.

De RateBeer Awards worden sinds 2002 uitgereikt. De quoteringen worden gegeven door een wereldwijd netwerk van bierliefhebbers, die naar aanleiding van hun bezoek aan een handelszaak een waardering geven via de Ratebeer-website.(br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Museum erkent dat baard Toetanchamon stuk was

Museum erkent dat baard Toetanchamon stuk was

http://static2.hln.be/static/photo/2015/16/15/13/20150122084308/media_xll_7429168.jpg

Het Egyptisch Museum in Caïro heeft gisteren toegegeven dat het begrafenismasker van de Egyptische farao Toetanchamon was gelijmd nadat de baard eraf was gebroken. Volgens het museum kan het masker weer worden hersteld in zijn oude glorie.

Vrijdag zei de directeur nog dat er niets met het masker aan de hand was. De blauw met gouden baard kwam in augustus los toen medewerkers van het museum een lampje verwisselden in de vitrine van het masker. Ze raakten het masker per ongeluk aan, en dat brak.

Het museum zei hier niets over en lijmde het kunstwerk. Dat kwam donderdag uit toen de Britse krant The Guardian schreef dat de baard met een sneldrogende epoxyhars is vastgelijmd. Volgens een Duitse conservator valt de schade mee. Hij noemde epoxy niet de beste keuze, maar wel een oplossing. "Dit is helaas niet correct gedaan, dus je ziet wat lijmresten bij de baard.''

Het is niet de eerste keer dat de baard is afgebroken. Het museum kreeg het masker in 1924 in twee delen. Pas in 1941 is de baard er weer aan gelijmd. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wouter Hamel - Breezy

Wouter Hamel - Breezy

Klik op de foto om hem te beluisteren




Wouter Hamel (Den Haag, 19 mei 1977) is een Nederlands popartiest.



Hamel studeerde aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht 'Lichte Muziek en Zang' en hield zijn eindexamenconcert in 2001. Na het winnen van het Nederlands Jazz Vocalisten Concours[1] in 2005 was hij te zien op televisie in verschillende programma's, onder andere in Barend & Van Dorp, Mooi! Weer De Leeuw, De Wereld Draait Door en Pauw & Witteman.

Hamel kwam in contact met platenmaatschappij Dox Records en producent Tim van Berkenstein (Benny Sings) en in 2007 lag zijn eerste album in de winkels: HAMEL. Dit album won de Essent Awards, De Eerste Prijs en de Zilveren Harp. In november van 2007 kwam het album ook in Japan uit. Het jaar erop toerde Hamel met zijn band door Japan.

In februari 2008 ontving Hamel een gouden plaat voor het album, dat ook in Korea werd uitgebracht.

Eind 2008, na de radiohit As Long as We're In Love, twee clubtours en een optreden in De Kuip als voorprogramma voor Doe Maar, werkten Hamel en band aan de cd 'Nobody's Tune'. Deze kwam in 2009 uit.

Op maandag 1 juni 2009 ontving hij in het programma Knevel en van den Brink een Gouden Plaat (15.000 verkochte CD's) voor 'Nobody's Tune'


» Reageer (0)
24-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Pieterburen vangt zeldzame pikzwarte zeehondenpup op

Pieterburen vangt zeldzame pikzwarte zeehondenpup op

http://static1.hln.be/static/photo/2015/0/6/0/20150124064144/media_xll_7434225.jpg

De zeehondencrèche in het Nederlandse Pieterburen heeft vannacht een zeldzame zeehondenpup opgevangen. Het dier heeft melanisme, de tegenpool van albinisme, en is daarom volledig zwart. De zeehond werd gered door vissers, aldus de dierenopvang.

De pup zou op 120 kilometer uit de kust op de Waddenzee in de netten van een vissersboot terecht zijn gekomen. Toen de vissers zagen dat het diertje gewond was, schakelden ze de zeehondencrèche in. Een arts wachtte de boot met de pup in de Eemshaven op en was erg verbaasd toen hij de kleur van de vacht zag.

Het dier was gewond en ging mee naar Pieterburen waar de jonge zeehond onderkoeld bleek. Volgens de zeehondencrèche komt melanisme bij zeehonden bijna niet voor. Bij de aandoening zijn dieren helemaal gezond, alleen hun zwarte kleur wijkt af van het gebruikelijke grijs.

Het dier zit nog in quarantaine en zal pas over een aantal weken voor publiek te zien zijn. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Non klaagt over buikpijn en krijgt baby

Non klaagt over buikpijn en krijgt baby

http://static1.hln.be/static/photo/2015/14/1/9/20150123215804/media_xll_7433574.jpg

Een Zuid-Amerikaanse non die sinds juni in Italië verblijft, werd met hevige buikpijn naar het ziekenhuis gebracht. Daar aangekomen, stonden zij en de andere nonnen perplex. De kloosterzuster was zwanger en haar water waren zojuist gebroken.

Een paar uur later zette de non een gezond jongetje op de wereld. Volgens The Local zegt de vrouw, die mogelijk uit Colombia komt, niet te hebben geweten dat ze zwanger was. Het klooster bezint zich op een verklaring, maar de nonnen hebben al gezegd dat ze het jongetje wel onder hun hoede willen nemen.

Vorig jaar gebeurde in El Salvador iets soortgelijks. Een 31-jarige non zat al in de ambulance met heftige weeën, terwijl ze bleef ontkennen zwanger te zijn. Ook zij baarde een zoontje, dat ze vernoemde naar paus Franciscus.

Naar de vader van beide jongetjes kan alleen gegist worden. Tenzij je gelooft in het katholieke dogma van de Onbevlekte Ontvangenis. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toen dit baasje hoorde dat haar hond zou sterven, deed ze iets wondermooi

Toen dit baasje hoorde dat haar hond zou sterven, deed ze iets wondermooi

http://static0.hln.be/static/photo/2015/4/15/9/20150123203726/media_xll_7433469.jpg

De hond van Lauren Fern Watt kreeg terminale botkanker, het Amerikaanse baasje was er het hart van in. Omdat de dagen van haar beste vriend geteld waren, maakte ze een lijstje met belevenissen die het beestje nog voor haar dood moest beleven.

Gizelle, een Engelse Mastiff, had Lauren door heel wat moeilijke periodes geholpen: haar eerste gebroken hart, haar studententijd aan de universiteit en een verhuis van Tennessee naar New York. "Ze was niet enkel mijn beste vriendin, Gizelle was ook mijn kamergenootje en vertrouweling. Toen ik hoorde dat ze slechts nog enkele maanden te leven had, besloot ik haar niet te verstoppen voor de wereld. Ik maakte een bucketlist met de unieke dingen die we zouden kunnen beleven voor het te laat was."

Het werd Laurens missie om Gizelle te laten genieten van de mooiste dingen in het leven. Het duo bezocht watervallen, at roomijs en genoot van dutjes in het gras. De laatste maanden van de viervoeter waren schitterend.

"Het afwerken van die bucketlist heeft me niet alleen geholpen afscheid van haar te nemen, het was een wild avontuur", aldus Lauren. "Het hielp me om in het heden te leven en het leven te zien zoals het echt is: een mooi, eenvoudig en kostbaar avontuur." (br.hln)


» Reageer (0)
23-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gulle schenker geeft 25.000 euro voor operatie van man met clusterhoofdpijn

Gulle schenker geeft 25.000 euro voor operatie van man met clusterhoofdpijn

http://static1.hln.be/static/photo/2015/10/5/4/20150123121313/media_xll_7432354.jpg

Fantastisch nieuws voor Peter Ketelslegers. De man die aan clusterhoofdpijn lijdt, hoeft zich geen zorgen meer te maken over de betaling van zijn experimentele operatie. Een gulle schenker donneert hem minstens 25.000 euro, schrijft Het Nieuwsblad vandaag. "Ik deel mijn geluk graag met anderen", zegt de 80-jarige die liever anoniem wil blijven.

"Ik was nog geen 20 jaar toen ik door tuberculose getroffen werd. Ik ben toen zwaar ziek geweest, maar ik ben erdoor geraakt. Later werd bij mij nierkanker vastgesteld en daarna ook nog prostaatkanker. Als bij wonder heb ik beide kankers overleefd", aldus de schenker.

"Vandaag ben ik gelukkig én gezond. En ja, mijn vrouw en ik hebben het goed, maar ik deel mijn geluk ook graag met mensen die het wat minder hebben. Ik las dat zijn ziekte gepaard gaat met de ergste pijn die een mens kan ervaren. Een pijn die zo erg is dat hij zelfs aan euthanasie denkt. Dat vonden mijn vrouw en ik zo erg. Een man van 32 jaar mag nog niet aan de dood denken", besluit de man met het gouden hart. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kuifje-cover te koop voor 2,5 miljoen euro

Kuifje-cover te koop voor 2,5 miljoen euro

http://static3.hln.be/static/photo/2015/15/15/4/20150122143529/media_xll_7429984.jpg

Verzamelaars van de avonturen van Kuifje zouden een uniek exemplaar van de cover van de strip 'De geheimzinnige ster' op de kop kunnen tikken. De originele tekening voor de cover van de strip uit 1942 is vanaf morgen te koop op een grote kunstbeurs in Brussel. Er moet wel flink voor in de buidel worden getast. De vraagprijs is 2,5 miljoen euro. De geheimzinnige ster is het tiende album over de avontuurlijke reporter van de hand van tekenaar Hergé.

In juni vorig jaar werd een originele zwart-wit uitgave van het album 'Het gebroken oor' uit 1937 op een veiling in Brussel verkocht voor 24.800 euro.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Steeds meer Belgen willen euthanasie

Steeds meer Belgen willen euthanasie

http://static2.hln.be/static/photo/2015/10/10/2/20150123093802/media_xll_7431917.jpg

De Belgische gemeenten hebben vorig jaar 24.360 wilsverklaringen geregistreerd voor euthanasie. Dat blijkt uit cijfers van de federale overheidsdienst Volksgezondheid die vandaag in de kranten van Sudpresse staan. Dat zijn er 3.946 meer dan het jaar ervoor.

In een wilsverklaring kan een nog wilsbekwame patiënt expliciet verzoeken om bij hem euthanasie toe te passen als de tijd daarvoor gekomen is.

Ook het aantal herzieningen van de wilsverklaringen zit in de lift. Zo kan men bijvoorbeeld de vertrouwenspersoon tot wie het medische korps zich kan wenden aanpassen: 2.872 pasten dit vorig jaar aan. Het jaar ervoor waren er dat nog 1.579.

Intrekkingen van een wilsverklaring zijn zeldzaam: 45 in 2014, tegenover 29 in 2013. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spinnen kunnen tellen

Spinnen kunnen tellen

http://static2.hln.be/static/photo/2015/12/14/8/20150123095705/media_xll_7431938.jpg

Als het om spinnen gaat, zijn we ze liever kwijt dan rijk. Zeker nu recent onderzoek heeft uitgewezen dat de acht-potige wezens kunnen tellen.

Wetenschappers van de universiteit van Wisconsin-Milwaukee bestudeerden Gouden Orb-spinnen in Costa Rica, en stelden dit onrustwekkend resultaat vast.

Ze gaven de spinnen larven van meelwormen in hun web, zodat de spinnen wisten dat ze er waren. Daarna namen ze de prooi weer weg, zodat de spin begon te zoeken.

Wat bleek: hoe meer prooien in het web, hoe intensiever de spin ernaar op zoek ging. Hetzelfde geldt voor de grootte van de prooi. De griezelige beestjes hebben dus ergens een gevoel voor aantallen. *slik* (br.hln)


» Reageer (0)
22-01-2015
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna tijd voor panty's: 13 redenen waarom je blij moet zijn

Bijna tijd voor panty's: 13 redenen waarom je blij moet zijn

http://static1.hln.be/static/photo/2014/4/8/13/20140918155511/media_l_7122838.jpg

Hoewel we voorlopig nog volop van de zomer genieten, weten we diep vanbinnen dat de koudere dagen er onvermijdelijk zitten aan te komen. Maar de winter heeft alvast een voordeel: dan kunnen we weer panty's dragen. Dit is een kledingstuk dat de indruk wekt dat er veel moeite en tijd in is gekropen om het uit te kiezen en het aan te trekken, maar eigenlijk zijn ze het makkelijkste stuk uit je kleerkast.

We geven alvast 13 redenen waarom jij ook vrolijk moet zijn dat je binnenkort panty's kan dragen.

- Je hoeft je benen niet langer te scheren.

- Het is een makkelijke manier om kleur aan je garderobe toe te voegen.

- Wanneer je de panty van je benen rolt: een erg sexy beeld.

- Ze komen in 1001 verschillende patronen.

- Het juiste paar geeft een comfortabel gevoel aan je benen en zit zelfs beter dan een legging.

- Panty's passen bij alle schoenen.

- Zwarte, onddoorzichtige exemplaren kun je met elke winteroutfit combineren.

- Onder die zware, onflatteuze winterjas kun je toch je strakke benen tonen.

- Dit kledingstuk is relatief goedkoop.

- Je kan heel wat kortere rokjes dragen zonder je blote benen te moeten showen.

- Gedaan met geklunkel met ritsen.

- Panty's zijn de ideale partner voor wanneer een zware maaltijd op je maag ligt. Denk er maar aan dat je met een jeans heel wat minder kan eten.

- Met een kabelpatroon ben je meteen helemaal trendy.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is de favoriete grote hond van de Belgen?

Wat is de favoriete 'grote hond' van de Belgen?

http://static1.hln.be/static/photo/2015/1/1/11/20150122070559/media_xll_7429001.jpg

De Duitse herder blijft de populairste 'grote hond' van de Belgen. Dat blijkt uit cijfers van de Koninklijke Vereniging Sint-Hubertus, die honderden kwekers en verkopers verenigt. Opvallend: de rottweiler, die een agressief imago heeft, is steeds minder in trek. Hij zakt van de derde naar de achtste plaats. (br.hln)

1. Duitse herder
2. Bordercollie
3. Mechelse scheper
4. Golden Retriever
5. Labrador
6. Berner sennen
7. Franse bulldog
8. Rottweiler
9. Australische herder
10. Bouvier


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!