Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




07-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse prinses Amalia viert vandaag haar dertiende verjaardag

Nederlandse prinses Amalia viert vandaag haar dertiende verjaardag

http://static0.hln.be/static/photo/2016/18/13/9/20161207053322/media_xll_9368424.jpg

De Nederlandse prinses Amalia viert vandaag haar dertiende verjaardag in huiselijke kring. Het is een gewone schooldag en eventuele verdere festiviteiten moeten wachten tot het weekeinde. Met haar Argentijnse grootouders kan de oudste dochter van koning Willem-Alexander en koningin Máxima het met de kerst nog eens dunnetjes over doen wanneer het koninklijk gezin de kerstvakantie doorbrengt in Argentinië, Máxima's geboorteland.

Het koningspaar is er tot nu toe uitstekend in geslaagd de verjaardagen van hun dochters in de privésfeer te houden. Het jaarlijkse verjaardagsconcert voor Amalia in Den Haag wordt niet door de familie bijgewoond. Burgers en instellingen die de verjaardag wilden aangrijpen voor bijzondere huldeblijken of cadeaus - een pony bijvoorbeeld toen ze vier werd - kregen vriendelijk doch beslist te horen dat zulks niet op prijs werd gesteld.

Eerste in lijn van troonopvolging
Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria Prinses van Oranje, zoals Amalia volledig heet, is de eerste in de lijn van troonopvolging. Ze werd op 7 december 2003 in Den Haag geboren. Ze zit inmiddels in de tweede klas van het Sorghvliet gymnasium in Den Haag en heeft - zo vertelde haar vader eerder dit jaar - Chinees als één van haar keuzevakken.

Amalia woont samen met haar ouders en zusjes Alexia en Ariane in de Eikenhorst op landgoed De Horsten in Wassenaar. In haar vrije tijd doet ze aan paardrijden, hockey en zingen.

Gratis toegang Hermitage
Ter ere van de verjaardag van de prinses zet museum De Hermitage in Amsterdam deze dag de deuren open voor iedereen die Catharina heet, of een afgeleide daarvan zoals Kate of Katja. Zij krijgen op vertoon van een identiteitsbewijs gratis toegang tot de tentoonstelling Catharina, de Grootste (1729-1796). Deze Catharina was tsarina van Rusland in de achttiende eeuw. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Installatiekunstenares Helen Marten wint Turner Prize 2016

Installatiekunstenares Helen Marten wint Turner Prize 2016

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/5/11/20161206003429/media_xll_9365441.jpg

De Britse beeldhouwster en installatiekunstenares Helen Marten wint dit jaar de Turner Prize voor kunst voor haar multimediaal werk van "poetisch visuele puzzels".

De 30-jarige Marten nam de prijs in ontvangst tijdens een ceremonie in de beroemde Tate Britain-gallerij in Londen. Die prees Martens "gebruik van sculpturen, prints en haar woorden om installaties te maken die vol referenties zitten, van het hedendaagse tot het historische, van het alledaagse tot het raadselachtige".

Poëtisch visuele puzzels
In haar tentoonstelling voor de Turner Prize "hebben haar collageachtige verzamelingen van objecten en beelden een speelse bedoeling, waardoor poëtische visuele puzzels worden gecreëerd, die ons de indruk geven dat we worden uitgenodigd om een spel te spelen of een raadsel op te lossen", aldus de Tate Gallery.

Crisis
Marten verklaarde zondag na de prijsuitreiking aan BBC dat zij en de drie andere artiesten die op de shortlist stonden "zeer geprivilegieerd zijn om hier vandaag mogen te zitten", aangezien de kunsten in Groot-Brittannië lijden onder de besparingen en de opkomst van het rechtse populisme in de politiek. "De wereld gaat van de ene crisis naar de andere. Het allerlaatste dat we nu mogen doen is passief toekijken", aldus Marten, die ook opriep tot meer tolerantie en menselijkheid.

Martens installatie is nog tot 2 januari te bewonderen in de Tate Britain Gallery. Naast Marten waren ook Anthea Hamilton, Josephine Pryde en Michael Dean genomineerd.

Damien Hirst
De Turner Prize, die 25.000 Britse pond (bijna 30.000 euro) waard is, wordt sinds 1984 uitgereikt aan kunstenaars jonger dan 50. De beroemdste winnaar tot dusver is Damien Hirst. De prijs is genoemd naar de pre-impressionistische Britse landschapsschilder William Turner. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Eddie Vedder - Society

Eddie Vedder - Society

Klik op de foto om hem te beluisteren






Eddie Vedder, geboren als Edward Louis Severson III (Evanston, Illinois, 23 december 1964),is een Amerikaans musicus en singer-songwriter. Hij is leadzanger en gitarist van de Amerikaanse rockband Pearl Jam. Vedder staat bekend om zijn "gouden bariton-stem" en wordt gezien als een icoon van de alternatieve rock.


» Reageer (0)
05-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit wil je kat je vertellen

Dit wil je kat je vertellen

http://static1.hln.be/static/photo/2016/5/5/0/20161203110852/media_xll_9357315.jpg

Vraag jij je af of je kat 's avonds echt blij is om je te zien, of gewoon spint omwille van de naderende etensbak? Wanneer is het veilig om je huisdier aan te halen, en wanneer laat je haar beter met rust? Eigenlijk is het heel eenvoudig: je moet enkel naar de staart kijken.

Staat de staart recht omhoog, eventueel met een lichte kromming in de vorm van een vraagteken? Dan is ze erg blij om je te zien. Ook wanneer de staart omhoog staat in een schuine hoek of zachtjes heen en weer wiegt is de kust veilig voor een knuffelsessie. Zit ze echter neer, met haar staart op de grond die van links naar rechts beweegt, dan is er onheil op komst. Beweegt niet de hele staart maar enkel het tipje op en neer? Dan is ze gewoon oplettend, maar niet boos.

Ook wanneer je kat door het huis loopt, met de staart naar beneden, moet je geen kopjes verwachten. In dat geval wil ze liefst met rust gelaten worden. Wie het toch aandurft haar aan te halen, wordt waarschijnlijk beloond om een staart die grote bewegingen maakt van links naar rechts, wat betekent dat je kat allesbehalve goed gezind is. Staat de staart recht omhoog of net naar beneden, met de haren dik opgezet? Maak je dan maar uit de voeten. (br.hln)


» Reageer (0)
04-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Auteur Paul de Wispelaere overleden

Auteur Paul de Wispelaere overleden

http://static3.hln.be/static/photo/2016/0/8/7/20161204104205/media_xll_9359647.jpg

In Maldegem is vrijdag auteur Paul de Wispelaere overleden. Dat meldt zijn echtgenote en wordt bevestigd door het gemeentebestuur van Maldegem. De Wispelaere gold als één van de meest prominente auteurs van zijn generatie. Hij is 88 jaar geworden.

Paul de Wispelaere was criticus en publiceerde essays en romans. Bekend is onder meer 'Het verkoolde alfabet'. In 1998 ontving hij de driejaarlijkse Prijs der Nederlandse Letteren, de hoogste onderscheiding in het Nederlandse taalgebied. "Een referentiepunt voor vele generaties schrijvers en critici in Nederland en Vlaanderen", schreef de jury toen over het werk van de Wispelaere.

De Wispelaere werd geboren in Brugge, in 1928. De doctor in de letteren en wijsbegeerte was jarenlang hoogleraar moderne Nederlandse Letterkunde aan de Universiteit Antwerpen. Naast romanschrijver, essayist en criticus was hij ook hoofdredacteur van het Nieuw Vlaamse Tijdschrift en redacteur van het Nieuw Wereldtijdschrift. Ook was hij bestuurder van het Louis Paul Boon-Genootschap.

Bekende werken van de Wispelaere zijn onder meer 'Tussen tuin en wereld' (1979) en 'Het verkoolde alfabet' (1992), en de essaybundels 'Het Perzische tapijt' (1966) en 'De broek van Sartre' (1987).

De Wispelaere overleed na een langdurig ziekteproces. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liegen over de Sint: mag het of mag het niet?

Liegen over de Sint: mag het of mag het niet?

http://static3.hln.be/static/photo/2016/7/1/8/20161204083110/media_xll_9359198.jpg

Liegen mag niet, dat hebben we allemaal van onze ouders geleerd. En toch hebben zij jarenlang volgehouden in die ene leugen waar we allemaal intrapten: Sinterklaas. Is dat dan zoveel minder erg?

Twee Amerikaanse onderzoekers, Christopher Boyle en Kathy McKay vinden liegen in elk geval onverantwoord. Ook als het gaat om de goedheilig man. Het zou namelijk de vertrouwensband verstoren. "Als ouders al kunnen liegen over iets als het bestaan van een sprookjesfiguur, hoe kunnen hun kinderen hen dan nog vertrouwen?" zo stellen ze.

Pedagoog en onderzoeker aan de Arteveldehogeschool van Gent, Pedro De Bruyckere, nuanceert dat. Volgens hem bevindt het probleem zich vooral bij de zak van Sinterklaas, een middeltje waar ouders maar al te vaak gebruik van maken om hun kinderen wat schrik aan te jagen, zodat ze toch die groentjes opeten. "Het is die gecreëerde angst die heel misschien vertrouwensbreuk kan veroorzaken, maar dat is bijzonder moeilijk in te schatten", zo vertelt hij aan 'Het Nieuwsblad'. Maar hou dus zeker met een gerust hart nog even vol dat de Sint bestaat. (br.hln)


» Reageer (0)
03-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is het binnenkort gedaan met iconisch parfum Chanel N°5?

Is het binnenkort gedaan met iconisch parfum Chanel N°5?

http://static0.hln.be/static/photo/2016/13/15/10/20161202203111/media_xll_9356050.jpg

Parfumhuis Chanel waarschuwt dat een geplande nieuwe spoorweg in de Franse Rivièra een bedreiging vormt voor de vele bloemenvelden in de regio, op basis waarvan het beroemde parfum Chanel N°5 wordt gemaakt.

Chanel werkt al tientallen jaren samen met landbouwers uit de streek van Grasse, de parfumstad bij uitstek. Op twaalf hectaren worden bloemen geteeld die de basis vormen voor het in 1921 gelanceerde parfum N°5.

Maar volgens Chanel worden die velden 'bedreigd' door plannen van de Franse spoorwegen om een nieuwe spoorlijn te trekken in de regio, mogelijk met de bouw van een viaduct over de velden. "Een viaduct en het passeren van hogesnelheidstreinen boven de velden zouden Chanel er toe dwingen te stoppen met het ondersteunen van artisanale activiteiten in de regio", waarschuwt het parfumhuis. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen optimist? Je kan het wel leren, volgens onderzoek

Geen optimist? Je kan het wel leren, volgens onderzoek

http://static2.hln.be/static/photo/2016/13/1/3/20161202125722/media_xll_9354948.jpg

Is het glas voor jou doorgaans eerder half leeg dan half vol? Je kan er nochtans zelf een beetje bijschenken. Optimisme is een vaardigheid die je kan aanleren met een beetje training, zo concludeert psychologisch onderzoek. Als dat geen opbeurend nieuwtje is.

Ben jij eerder een mopperaar dan een wereldverbeteraar? Zet die sombere kijk even aan de kant voor dit positieve nieuws: optimistisch zijn kan je leren. Australische psychologen analyseerden 29 verschillende studies rond optimisme, met een totaal van ongeveer 3.300 participanten. Door middel van een methode zoals meditatie, mindfulness of stress-training, zagen proefpersonen hun optimistische kijk toenemen in vergelijking met de controlegroep. 

Eén van de meest efficiënte technieken om het leven door een zonnigere bril te zien, was de zogenaamde Best Possible Self Intervention, oftewel de oefening in de "best mogelijke versie van jezelf." Daarin wordt aan mensen gevraagd om een succesvolle, gelukkige toekomstige versie van zichzelf te geven. Zin om je optimistische zelf wat beter te leren kennen? Wij leggen de oefening hieronder voor je uit.


Best Possible Self Intervention

- Kies een periode in de toekomst uit, zoals over een maand, binnen een jaar of over 10 jaar.

- Stel jezelf voor dat je dan de beste versie van jezelf bent, op zo'n manier dat het je fijn lijkt en jij jezelf een interessant persoon vindt.

- Stel je de concrete details voor. Hoe heb je deze mijlpaal bereikt of je doel kunnen realiseren? Kies niet voor onrealistische dromen, maar bereikbare doelstellingen die je echt wil proberen in je leven.

- Heb je een concreet beeld? Schrijf dan alle details op. Door die toekomstige plannen en structuren te noteren, worden die vage plannen die je al lang hebt ook echt concrete mogelijkheden voor de toekomst.

- Schrijf ook de sterktes van jouw persoonlijkheid op, die ertoe zullen leiden dat je dat doel zal bereiken.

Je kan een Best Possible Self maken over verschillende facetten in je leven. Het plan om een gezin te stichten, een geweldige job te versieren, een marathon te lopen of een grote reis te maken, zijn concrete voorbeelden.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.40 jaar was Annemie Struyf samen met haar man, maar nu scheiden hun wegen

40 jaar was Annemie Struyf samen met haar man, maar nu scheiden hun wegen

http://static2.hln.be/static/photo/2016/7/10/3/20161202234308/media_xll_9356538.jpg

Annemie Struyf (55)  en haar man zetten na 40 jaar een punt achter hun relatie, dat heeft de journaliste vanavond zelf bekendgemaakt via Facebook. "Het waren prachtige, intense, onvergetelijke jaren. Nu scheiden onze wegen."

De tv-maker meldt dat ze als vrienden uit elkaar gaan en dat ze hun vijf kinderen samen zullen blijven koesteren. "Het was geen makkelijke beslissing", geeft ze nog mee.

Annemie werd bekend dankzij reportagereeksen als 'In Godsnaam', daarnaast schreef ze voor het blad Knack en werkte ze mee aan non-fictieboeken. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nood aan koffie? Beste koffiebar van Vlaanderen geeft tips voor perfecte kopje

Nood aan koffie? Beste koffiebar van Vlaanderen geeft tips voor perfecte kopje

http://static2.hln.be/static/photo/2016/14/13/0/20161202145625/media_xll_9355215.jpg

Zin in een heerlijke kop koffie? Dan moet je bij Charlie's in Antwerpen zijn, die door hotspotwebsite Newplacestobe werd bekroond met de titel 'beste koffiebar van Vlaanderen'. Is Antwerpen wat ver dan kan je thuis ook zelf een gooi doen naar een perfect kopje koffie. Charlotte Mondelaers van Charlie's geeft ons tips voor een oppeppend bakje troost.

De Best Coffee Bar Awards van hotspotwebsite newplacestobe ging in samenwerking met zijn lezers en koekjesfabrikant Jules Destrooper op zoek naar de beste koffiebar van Vlaanderen. Een professionele jury in combinatie met 12.000 koffieliefhebbende stemmers gaven die titel vandaag aan Charlie's, een Antwerpse koffiebar waar eigenares Charlotte Mondelaers achter het espresso-apparaat staat. Omwille van de koffie, de sfeer, het interieur en het concept sleepte Charlotte de prijs in de wacht, die volgens jurylid en topbarista Mieke Meert "heerlijk stroperige en gebalanceerde koffie" serveert. Zij kan ons dan ook vertellen hoe je het perfecte kopje zwarte goud maakt.

Zelf koffiebonen malen

"Ik moet eerlijk zeggen dat je thuis nooit dezelfde kwaliteit koffie zal kunnen maken als met een professionele machine uit een koffiebar," doorprikt Charlotte onze eerste illusie. "Ik drink zelf dan ook nooit koffie thuis, alleen hier op mijn werk bij Charlie's. Maar er zijn wel een aantal dingen waar je op kunt letten om de smaak van je kopje thuis zo lekker mogelijk te maken. Om te beginnen is de keuze van je bonen belangrijk. Ik raad dan ook aan om geen losse koffie te kopen, maar bonen die je zelf maalt met een koffiemaler. In België zijn genoeg goede koffiebranderijen die heerlijke koffiebonen verkopen die je zelf kan malen thuis."

Italiaanse bonen troef

"Zelf gebruiken wij zowel een Italiaanse koffiemachine als Italiaanse bonen. Dat zijn echt uitstekende koffiebonen, waar ze de beste koffies in Italië van maken. Ze worden op een ander soort hout geroosterd, wat de smaak heel erg bepaalt. Naast de bittere smaken komen bijvoorbeeld ook aroma's van vanille door." Charlotte raadt de echte koffieliefhebber aan om zichzelf een professionele espresso-machine aan te schaffen, die de smaak van die heerlijke bonen het beste in de verf zet. "Maar heb je een gewone koffiezet of een andere methode thuis, dan kan de keuze voor een goede koffieboon ook al een wereld van verschil betekenen."

Eerste hulp bij cappuccino

Heb je jezelf dan toch zo'n apparaat met een stoompijpje voor lattes en cappuccino's aangeschaft, maar weet je niet hoe het te gebruiken? Charlotte geeft een paar beginnerstips. "Je moet vooral veel oefenen voor je het goed kan en in het begin is het heel moeilijk. Om te beginnen gebruik je best verse hoevemelk. Zet die melk in de ijskast voor je gaat stomen, want hoe kouder de melk, hoe makkelijker je melkschuim krijgt. Verder geldt ook de regel dat je dikker schuim krijgt als je meer lucht gaat nemen. Maar het is ook weer niet de bedoeling om veel luchtbellen in je koffie te krijgen. Ik geef altijd de tip aan mijn personeel om een "kolkje" te maken." Klinkt ingewikkeld? Dat is het ook. "Je laat het je best uitgebreid uitleggen door iemand die er wat van kan. En veel oefenen is de boodschap." (br.hln)


» Reageer (0)
02-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dochter Rob Vanoudenhoven: Mijn grootste wens is dat iedereen stopt met staren

Dochter Rob Vanoudenhoven: "Mijn grootste wens is dat iedereen stopt met staren"

http://static2.hln.be/static/photo/2016/15/8/2/20161202082839/media_xll_9353867.jpg

Morgen is het internationale dag van mensen met een beperking. Emma, de dochter van tv-maker Rob Vanoudenhoven (48), is al 16 jaar zo'n mens. Met dezelfde zorgen die ook een niet-beperkte mens heeft. In de kinderboekenreeks 'Leesknuffel' - alleen via scholen verkrijgbaar - is net 'Het Loopt Op Wieltjes' uit: het verhaal van een meisje in een rolstoel, dat deels op het leven van Emma is gebaseerd. In het boek is ze nog kind, maar in het echt bengelt ze tussen puber en vrouw.

De tweede februari van het jaar 2000 was het. Rob Vanoudenhoven en zijn vrouw Anita bevielen van hun tweede kleine, Dries was al twee jaar oud. Bij een controle was gebleken dat er iets niet in orde was. Het kind moest er prematuur uit, met een keizersnede. Even paniek, maar alles leek toch goed gekomen. Het was valse schijn. Hoe ouder Emma werd, hoe meer de ouders merkten dat ze toch wel heel weinig kon. Toen ze acht maanden oud was, viel het harde verdict: hersenschade ten gevolge van zuurstoftekort. Verstandelijk zat het goed, zou later blijken, maar controle over haar ledematen had het kind amper. Emma was veroordeeld tot de rolstoel en tot een bestaan waarin ze van 's ochtends tot 's avonds afhankelijk is van de hulp van anderen. Tot haar 13de kreeg ze die zorg thuis van haar ouders, sindsdien zit ze op internaat in het Sint-Gerardusinstituut in Diepenbeek, een onderwijs- en zorginstelling die al bijna 60 jaar mensen met spastische handicaps opvangt en onderwijst.

Emma: "Wat mij bij voorbeeld ook ongelukkig kan maken, is hoeveel mensen naar je kijken. Van kinderen kan ik dat begrijpen, maar volwassenen? Die hebben toch al eens een rolstoel gezien? En toch staren ze. Alsof ze zeggen: 'Wat doet die hier?' Alsof ze het niet tof vinden dat je in 'hun' wereld komt. Dát gevoel geven ze je. Misschien niet met opzet, maar zo komt het vaak wel over. En dat word je nooit gewoon. Ik heb het nooit anders meegemaakt, maar altijd weer doen die blikken pijn." (br.hln)


» Reageer (0)
01-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Urbanus op tournee met nieuwe zaalshow

Urbanus op tournee met nieuwe zaalshow: "Ouder, maar niet braver"

http://static1.hln.be/static/photo/2016/18/8/11/20161201042322/media_xll_9349481.jpg

De nieuwe grappen hebben een pointe, de liedjes een refrein en dus mag hij het eindelijk vertellen. Volgend najaar trekt Urbanus (67) opnieuw door ons land met een nagelnieuwe, zesde theatershow. Lachen staat voorop, ontroering ligt op de loer. "Ik was zo hard aangegrepen door de ontvoeringen van jonge meisjes door Boko Haram dat ik er een lied over scheef", klinkt het bij de komiek. "Ik word ouder, maar let er wel op dat ik niet braver word."

Voor wie onder de kerstboom nog een leeg plekje van 14 bij 12,5 cm heeft: na vier volle Sportpaleizen en drie jaar toeren is er eindelijk 'Urbanus Zelf!', een collage van de zaalshow waarmee Urbanus zich na tien jaar afwezigheid weer op de kaart zette. Voor wie dat hoekje niet meer vrijheeft, is er zowaar nog beter nieuws. Tijdens zijn muzikale omzwervingen met De Fanfaar schreef de komiek in alle stilte een zesde theatershow bij elkaar. Het veulen van 67 wil in september weer naar Vlaamse en Nederlandse zalen. (br.hln)


» Reageer (0)
30-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Don Johnson - Tell It Like It is

Don Johnson - Tell It Like It is

Klik op de foto om hem te beluisteren






Don Johnson (Flat Creek, 15 december 1949) is een Amerikaanse zanger en acteur, bekend van verschillende televisieseries en films. Johnson werd vooral bekend als detective in de politieserie Miami Vice uit de jaren '80.

Johnson, geboren in Flat Creek, is de zoon van een boer en een schoonheidsspecialiste. Later trok zijn familie naar Kansas. Johnson zelf was toen 6 jaar. In 1967 studeerde Johnson af aan South High School in Wichita en ging vervolgens studeren aan de Universiteit van Kansas, maar die universiteit lag Johnson niet echt. Vervolgens ging de toekomstige acteur drama studeren aan het American Conservatory Theater in San Francisco. In 1969 speelde hij de hoofdrol in Fortune and Men's Eyes, een productie uit Los Angeles.

Later ging hij acteren voor verscheidene televisieseries maar elke serie waarin hij meespeelde, raakte niet gelanceerd. Hij kreeg al gauw de bijnaam six-time loser in Hollywood omdat hij zes keer deel uitmaakte van een serie die de televisie niet haalde.

In de jaren '80 lukte het Johnson wel om in een serie te spelen die succesvol werd. Don Johnson nam de rol van Sonny Crockett aan, een detective uit Miami. Samen met Philip Michael Thomas vormde hij het legendarische politieduo uit de serie Miami Vice, die tussen 1984 en 1989 werd uitgezonden. In de late jaren '90 werd hij opnieuw succesvol door Nash te spelen in de televisieserie Nash Bridges. Nash was een detective van de San Francisco Police Department


Don Johnson trouwde in zijn leven twee keer met de actrice Melanie Griffith. De eerste keer was maar voor een korte periode in 1976, de tweede keer was tussen 1989 en 1996. Samen hebben ze een dochter die Dakota Johnson heet.

Tussen 1981 en 1985 woonde Johnson ook samen met Patti D'Arbanville. Zij is eveneens een actrice. Samen hadden ze één zoon, Jesse Johnson.

Johnson heeft ook ooit een relatie gehad met Barbara Streisand. Samen namen ze zelfs een single op die de titel Till I Loved You meekreeg.

Momenteel is Don Johnson getrouwd met Kelley Phleger. Samen hebben ze drie kinderen: Jasper, Deacon en Grace.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het is zover: ons Belgisch bier is cultureel erfgoed!

Het is zover: ons Belgisch bier is cultureel erfgoed!

http://static2.hln.be/static/photo/2016/14/7/12/20161130110821/media_xll_9346437.jpg

De UNESCO heeft vandaag in Addis Abeba (Ethiopië) beslist dat de biercultuur in België een plaats verdient op de Representatieve Lijst van Immaterieel Cultureel Erfgoed van de Mensheid.

In de ons omringende landen wordt ook bier geproduceerd. Maar het is de ongeëvenaarde diversiteit van de brouwkunst en de intensiteit van de biercultuur, zoals ze deel uitmaakt van het dagelijkse leven en bij feesten in ons land, die maken dat deze biercultuur tot de identiteit en het cultureel erfgoed van heel het land behoort.

De biercultuur wordt in heel het land beleefd. In elke provincie bestaan er brouwerijen, bierproeversverenigingen, musea, cursussen en opleidingen, evenementen, feesten, restaurants en kroegen die bijdragen tot de creativiteit en diversiteit van het bierlandschap in België.

Diverse praktijken hebben een lokale oorsprong. Lambiekbieren bijvoorbeeld, werden en worden nog steeds in Brussel en het Pajottenland gebrouwen, gebruik makend van spontane gisting. Saison-bieren komen vooral voor in Wallonië, Oud Bruine-biersoorten worden dan weer voornamelijk in West-Vlaanderen gebrouwen, terwijl met bier gewassen kazen ontstaan zijn in de abdijen, zoals in Chimay. Bovendien zijn er duidelijke smaakpatronen herkenbaar die verschillen naargelang de regio. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verdrietig nieuws uit Antwerpse Zoo: leeuwin Maouli is niet meer

Verdrietig nieuws uit Antwerpse Zoo: leeuwin Maouli is niet meer

http://static1.hln.be/static/photo/2016/10/1/10/20161130001143/media_xll_9345445.jpg

De Zoo van Antwerpen heeft verdrietig nieuws: leeuwin Maouli, moeder van Caitlin (2001) en Nestor (2012) is overleden. De leeuwin was twintig jaar en in leeuwentermen hoogbejaard. Dat meldt de dierentuin op Facebook.

"Verdrietig nieuws, leeuwin Maouli is gestorven, de mama van Nestor en Caitlin. Maouli is 20 jaar geworden, wat hoogbejaard is voor een leeuw. Rust zacht Maouli, we gaan je missen", klinkt het op de Facebookpagina van ZOO Antwerpen.

Leeuwenkoning
In 2013 verloor de dierentuin al haar 'leeuwenkoning' Victor. Van het leeuwengezin bleven enkel moeder Maouli, dochter Caitlin en zoon Nestor over. In het wild worden leeuwen gemiddeld twaalf tot veertien jaar oud. In gevangenschap kunnen ze tot twintig jaar oud worden.

De Afrikaanse leeuw is een bedreigde diersoort: er leven er nog maar ongeveer dertigduizend in het wild. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jeroen Meus moest vertrekken uit Cuba door dood van Castro

Jeroen Meus moest vertrekken uit Cuba door dood van Castro

http://static3.hln.be/static/photo/2016/9/6/7/20161130075052/media_xll_9346147.jpg

Het overlijden van oud-president Fidel Castro in Cuba heeft ook roet in het eten gegooid bij Jeroen Meus. Hij zag de opnames van het nieuwe seizoen van 'Goed Volk' ter plaatse in het water vallen door de nationale rouw, meldt Het Nieuwsblad. Het is nu maar de vraag of ze nog mogen terugkeren voor extra filmdagen.

Jeroen Meus (38) en de filmploeg van 'Goed Volk' waren op bezoek bij Cubaanse boksers, waar ze de eetcultuur bestudeerden voor het nieuwe seizoen, dat in het voorjaar van 2017 te zien is. Ze hadden nog een drietal draaidagen te gaan toen het nieuws van Castro's overlijden bekend raakte. Er werd nog even verder gefilmd, maar even later bleek dat de negen dagen van nationale rouw verdere opnames onmogelijk maakten. Jeroen en co stapten dan maar op een vliegtuig naar huis.

Jammer genoeg heeft de ploeg niet genoeg materiaal voor een volledige aflevering, en het is niet zeker dat ze nog zullen mogen terugkeren om de opnames af te werken. Cuba is immers heel streng met de toelating van buitenlandse filmploegen. "Onbegeleid filmen op Cuba is onmogelijk, er is altijd iemand die de opnames volgt. We hadden alle toestemmingen, maar pas een dag voor het vertrek kregen we groen licht", aldus producer Lien Vandereycken. "Toen bleek dat de opnames moesten worden gestaakt, had het geen zin om aan te dringen. Anders zou het materiaal in beslag genomen worden. Hopelijk kan Jeroen in januari terug. Nu moeten we natuurlijk opnieuw toestemming krijgen, maar we hadden al een ijzersterk dossier en we kennen de Belgische ambassadeur nu goed."

In het nieuwe seizoen van 'Goed Volk' schuift Meus mee aan tafel bij de Joodse gemeenschap in Antwerpen, de foorkramers van de Zuidfoor, de Schotse Shetlandeilanden en een aantal prostituees in Nevada. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cadeautje voor jezelf? Koop eens een in beslag genomen designertas

Cadeautje voor jezelf? Koop eens een in beslag genomen designertas

http://static0.hln.be/static/photo/2016/16/11/12/20161129133643/media_xll_9342582.jpg

Droom jij ook van de klassieke Chaneltas of wil een luchtige sjaal van Delvaux om je hals draperen? Omcirkel dan nu zaterdag in het rood in je agenda. Dan organiseert de overheid namelijk een uitzonderlijke openbare verkoop van luxegoederen.

Het gaat om 250 designerspullen die in beslag genomen werden of verbeurd werden verklaard door het gerecht, na een misdrijf of faillissement. Let wel op: het gaat om een openbare verkoop, dus haal je beste biedingskills boven. De opbrengst gaat naar de staatskas.

Het is niet de eerste keer dat de FOD Financiën een openbare verkoop organiseert. Per jaar brengen de verkopen maar liefst 2,5 miljoen euro op. "Er komt heel wat volk op af," zegt Francis Adyns, woordvoerder van de FOD Financiën. "Zeker als we wagens van topmerken verkopen." Dit is wel de eerste keer dat er ook handtasssen, sjaals en brillen van luxemerken verkocht worden.

Geïnteresseerd? De openbare verkoop vindt plaats op 3 december om 10.30 uur en om 13 uur in de Tweedekkerstraat 126 in Brussel (Haren) in de Fin Shop. De originele ontpakking ontbreekt in de meeste gevallen, maar alles is gegarandeerrd gloednieuw en authentiek, belooft Adyns.

Geïnteresseerden kunnen op 2 december, de dag voor de verkoop, de goederen al gaan bezichtigen van 14u tot 16u30.  (br.hln)

Meer info vind je op de site van Fin Shop.  


» Reageer (0)
29-11-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nathalie Meskens bevestigt breuk

Nathalie Meskens bevestigt breuk: "Tien jaar huwelijk afsluiten, da's emotioneel"

http://static2.hln.be/static/photo/2016/17/3/12/20161129062349/media_xll_9341367.jpg

"We maken een erg moeilijke periode door", klonk het begin oktober. Nu is hun breuk officieel. Nathalie Meskens (34) en Jeroen Van Dyck (36) hebben ons gisteravond bevestigd dat hun huwelijk voorbij is. "We zijn als vrienden uit elkaar gegaan", klinkt het.

Wat al lang gevreesd werd, is nu bevestigd. Nathalie Meskens en Jeroen Van Dyck hebben een einde gemaakt aan wat door velen lang als een sprookjeshuwelijk werd omschreven. De twee lieten gisteren weten dat hun breuk officieel is. "Tien jaar huwelijk loslaten is een bijzonder emotionele beslissing. Dat geldt voor ons allebei", aldus Nathalie. "We koesteren de voorbije tien jaar samen. Het is een hoofdstuk dat we samen afsluiten", voegde Jeroen daaraan toe. Zoals ze eerder al duidelijk maakten, zullen ze op zakelijk vlak gewoon blijven samenwerken. Het koppel opende in 2012 het Thaise restuarant Yam Thai in Antwerpen. Drie jaar later volgde Nimman, hun tweede zaak.

Waanzinnig druk

Nu willen ze een einde maken aan de geruchten en speculaties. "Met deze mededeling trekken we een lijn onder wat is gebeurd, wat we tot onze strikte privésfeer beschouwen en waarover we niet verder zullen communiceren", klonk het nog. Deze krant meldde begin oktober dat er relationele problemen waren ten huize Meskens-Van Dyck, en dat hun relatie op springen stond. Dat bericht werd toen bevestigd door de twee, die zeiden dat hun relatie zich in zwaar weer bevond en dat ze een moeilijke periode doormaakten.

Voor de fans van Nathalie, de absolute vrouwelijke nummer één bij VTM, en Jeroen kwam het nieuws aan als een zware schok. Maar veel dieper wilde het duo niet op de berichten ingaan.

Nathalie en Jeroen gaven elkaar in 2007 het jawoord. Al snel was er sprake van een écht sprookjeshuwelijk. Ook toen de ster van Nathalie alsmaar groter werd, was er nooit sprake van enige rimpel op relationeel vlak. De voorbije maanden werden wel vragen gesteld bij de waanzinnig drukke agenda van Meskens - en hoe lang een relatie die druk zou kunnen verdragen. Of het succes en de tol van haar carrière ook effectief de reden zijn, wilde geen van beiden bevestigen.

In therapie

Meskens stond afgelopen weekend op de cover van ons magazine 'Nina'. Ze gaf toe dat haar liefdesleven er momenteel erg hobbelig bijligt. "Ik ben sinds deze zomer in therapie. Als ik weer naar buiten ga, is alles weer helder. Ik probeer heel hard te luisteren naar mijn lichaam, mijn geest, mijn gevoelens, naar wat ik denk en voel."

Professioneel blijft ze hyperactief. Ze springt van tv-studio naar filmset en zingt in 'Meskens in Motown' over gebroken harten. Binnenkort moet ze ook alweer de rode loper op voor de première van 'Pippa'. Daarin schittert ze naast onder anderen Tom Van Dyck en Bart De Pauw. Verder staan er in haar agenda ook nog tot 24 december opnames voor de VTM-serie 'Gina & Chantal'. "En dan ben ik drie weken vrij. Voor het eerst weet ik niet wat ik zal doen met de feestdagen. Gelukkig hebben veel vrienden me uitgenodigd, maar ik wil het openhouden. Misschien moet ik bij familie zijn, misschien moet ik bij vrienden zijn, misschien moet ik gewoon alleen zijn: ik weet het niet. Spannend", zei ze. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stroomfactuur weer met 60 tot ruim 100 euro omhoog

Stroomfactuur weer met 60 tot ruim 100 euro omhoog

http://static2.hln.be/static/photo/2016/11/14/7/20161129083856/media_xll_9342007.jpg

De invoering van de capaciteitsvergoeding, een vergoeding op basis van het vermogen van een woning, zal de stroomfactuur voor Vlaamse gezinnen opnieuw met 60 tot meer dan 100 euro doen stijgen. Dat zegt Vlaams parlementslid Rob Beenders (sp.a) in Het Belang van Limburg en de Gazet van Antwerpen. "Net zoals bij de waterfactuur gaan we minder verbruiken en meer betalen."

De Vlaamse regering, de energieregulator VREG en de netbeheerders Infrax en Eandis willen dat gezinnen en bedrijven anders gaan betalen voor het gebruik van het elektriciteitsnet. "Zoals opgenomen in het Vlaams regeerakkoord zal niet enkel het verbruik, maar ook de capaciteit of het vermogen in rekening worden gebracht", zegt Rob Beenders.

"Simulaties van de VREG wijzen nu al uit dat de factuur voor nagenoeg iedereen zal stijgen. Een ander probleem is dat de combinatie van een forfait met een lagere prijs per verbruikte kilowattuur investeren in energiezuinige toestellen ontmoedigt." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de 10 gekste Belgische gewoontes, volgens buitenlanders

Dit zijn de 10 gekste Belgische gewoontes, volgens buitenlanders

http://static0.hln.be/static/photo/2016/9/11/1/20161128085649/media_xll_9338281.jpg

"België, is dat niet de hoofdstad van Brussel?" De kennis over ons landje is bedroevend laag in het buitenland. Maar dat we veel mayonaise eten en uit de bol gaan op Les Lacs du Connemara, dat weten ze allemaal. Op het internet zijn er zelfs hele fora gewijd aan onze gekste gewoontes. Een bloemlezing.

1. Zacht praten

"Belgen praten zo zacht," aldus één van onze noorderburen. "Roepen was één van de eerste dingen die ik afleerde toen ik in België kwam wonen. Alleen jammer dat mijn familie me nu amper nog verstaat."

2. Extreem beleefd

"Wanneer iemand anders tegen jullie aanbotst, zijn jullie toch diegene die sorry zeggen."

3. Dat kusgedoe

"Hoeveel kussen moet je nu eigenlijk geven? Ik snap het niet meer hoor. Sommige mensen kussen, andere mensen niet. Sommigen kussen één keer, anderen kussen twee keer en nog andere Belgen kussen drie keer. Ik snap er niets van!"

4. Les Lacs du Connemara

"Je schrikt je een hoedje als je op een Belgisch huwelijk aanwezig bent. Toen de DJ Les Lacs du Connemara speelde ging iedereen uit de bol. Zelfs bejaarden."

5. Honger

"Als je een Belg vraagt of hij honger heeft, kijkt hij op z'n horloge. Altijd."

6. Aftrekkers

"Belgen hebben een obsessie met aftrekkers. Zo zag ik eens een dame de straat aftrekken.

Waarop een Belg: "Ik gebruik een aftrekkertje na het douchen. Soms zelfs tijdens al, gewoon omdat het leuk is."

7. Frietjes met mayonaise

Voor ons de normaalste zaak van de wereld, voor anderen een tikje vreemd: "Wij kennen ook wel mayonaise, maar dat eten we met vlees. Die saus op een pakje frieten had ik echt nog nooit gezien."

8. Bierpuristen

"Een Leffe uit een Duvelglas drinken? Dan drinken jullie nog liever water."

9. Het weer

"Als je een praatje wil maken met een vreemde, begin je gewoon over het weer. Werkt altijd."

10. Aanschuiven

"Waarom neemt iedereen toch de auto om vervolgens urenlang in de rij te gaan staan?" (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!