Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




28-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse overheid verdient fortuin aan erfenissen die naar goede doelen gaan

Vlaamse overheid verdient fortuin aan erfenissen die naar goede doelen gaan

http://static0.hln.be/static/photo/2016/5/14/1/20161228055754/media_xll_9416671.jpg

Een deel van de erfenis wegschenken aan een goed doel wordt steeds populairder. Dat de Vlaamse overheid een aardig graantje meepikt van al dat geld, is wellicht minder bekend. Van de 187,7 miljoen euro die vorig jaar via erfenissen aan goede doelen werd geschonken, ging 15,8 miljoen euro naar de overheid. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Vorig jaar was de Stichting Tegen Kanker met zo'n zestien miljoen euro de grootste begunstigde van mensen die (een deel van) hun erfenis aan een goed doel wegschonken. Op de tweede plaats stond de Vlaamse overheid die in totaal 15,8 miljoen euro incasseerde uit de belastingen op al die schenkingen. "Te gek voor woorden", zegt Jan Rachels van Testament.be, een vzw die al negen jaar campagne voert om mensen ervan te overtuigen een deel van hun erfenis aan het goede doel te geven. "Heel wat goede doelen voeren eigenlijk taken uit die de overheid daardoor niet meer hoeft te doen", zegt Rachels in de krant. "Het UZ in Jette bijvoorbeeld, kan steeds meer onderzoek doen met het geld dat het krijgt uit erfenissen en giften. Het is toch te gek om hen daarop te belasten?"

8,5% belastingen
Momenteel moeten goede doelen die erfenisgeld ontvangen daar 8,5 procent belastingen op betalen. "Dat zou op z'n minst naar het minimumtarief van drie procent moeten zakken, dat ook partners, ouders, kinderen en kleinkinderen nu betalen", zegt Rachels. "Eigenlijk zou het gewoon 0 procent moeten zijn. Dat zou nog veel meer mensen aanzetten om hun erfenis weg te schenken." In Nederland is die stap al genomen en is de belasting op erfenissen die naar een goed doel gaan afgeschaft.

Vorig jaar schonken in Vlaanderen iets meer dan duizend mensen een deel van hun erfenis weg aan een goed doel naar keuze. In totaal hebben zo'n veertigduizend mensen zich bij de vzw aangemeld, wat betekent dat de belastinginkomsten voor de Vlaamse overheid de komende jaren nog flink zullen stijgen.

"Gratis bestaat niet"
Vlaams minister van Financiën Bart Tommelein (Open VLD) laat in een reactie weten dat het Nederlands voorbeeld voorlopig alvast niet gevolgd zal worden. "Er zijn op dit moment geen plannen om die belasting af te schaffen", reageert hij in de krant. "Gratis bestaat trouwens niet. Als we die belasting schrappen, zullen we die inkomsten elders moeten zoeken of elders moeten snoeien in de uitgaven. Het is trouwens al een zeer voordelig systeem. Via de zogenaamde duolegaten kun je een goed doel een deel van je erfenis geven en hen ook alle successierechten laten betalen, ook het deel van je erfgenamen. Dat scheelt enorm, als je weet dat successierechten voor verre familieleden anders kunnen oplopen tot 65 procent." (br.hln)


» Reageer (0)
27-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Baasje laat aangereden hond gewoon achter

Baasje laat aangereden hond gewoon achter

http://static0.hln.be/static/photo/2016/8/15/5/20161227145936/media_xll_9415040.jpg

In het Nederlandse Vlaardingen is gisteren op de tweede kerstdag een loslopende jonge hond aangereden door een auto toen zijn baasje hem uitliet. Volgens het AD heeft de hond alleen wat schrammetjes opgelopen, maar is hij erg bang en van slag. Daar heeft de opvallende actie van zijn baas waarschijnlijk ook veel mee te maken. De pup werd namelijk op de plaats van het ongeval achterlaten door zijn baasje.

De auto raakte bij de aanrijding beschadigd en dus wilde de bestuurder de schadeformulieren invullen met het baasje. Die had de papieren thuis liggen en zou die even gaan halen. Hij ging naar huis, maar kwam niet meer terug. De autobestuurder wachtte tevergeefs op zijn terugkeer.

Toen duidelijk werd dat het baasje niet meer zou terugkomen, bracht de chauffeur de bange pup naar de politie. Het dier wordt nu opgevangen door een dierentehuis. De chauffeur gaat aangifte doen, en politie en dierenbescherming zoeken het baasje. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jachtluipaard met uitsterven bedreigd

Jachtluipaard met uitsterven bedreigd

http://static3.hln.be/static/photo/2016/15/2/2/20161227123225/media_xll_9414857.jpg

Het jachtluipaard, het snelste landdier ter wereld, wordt met uitsterven bedreigd. Wetenschappers schatten dat er nog maar 7.100 jachtluipaarden in het wild leven, op slechts 9 procent van het territorium dat ze plachten in te nemen. Vooral de Aziatische populatie is er erg aan toe, met nog maar 50 dieren in Iran, zo blijkt uit onderzoek van Britse dierenbeschermingsorganisaties.

In Zimbabwe is het aantal jachtluipaarden in 16 jaar tijd met 85 procent gedaald. Die dramatische evolutie heeft ertoe geleid dat opgeroepen wordt de status van het dier van 'kwetsbaar' op te trekken naar 'bedreigd' op de lijst van bedreigde diersoorten.

Het jachtluipaard heeft veel ruimte nodig. Deels daardoor valt 77 procent van zijn overgebleven habitat buiten beschermde gebieden, waardoor het dier bijzonder kwetsbaar is voor de impact van de mens. Zelfs binnen goed beheerde parken en reservaten lijden de dieren onder de jacht, het verlies van habitat, en de illegale dierenhandel. Deze factoren zorgden er in Zimbabwe voor dat de populatie van 1.200 dieren op zestien jaar tijd zakte tot hooguit 170 dieren.

Experts willen een nieuwe aanpak voor de bescherming van het jachtluipaard waarbij de klemtoon ligt op gecoördineerde regionale strategieën die landsgrenzen overstijgen. Daarnaast moet gestreefd worden naar een duurzaam samenleven van mens en wilde dieren. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wolvenpopulatie in Europa kent explosieve groei

Wolvenpopulatie in Europa kent explosieve groei

http://static1.hln.be/static/photo/2016/15/14/13/20161225235123/media_xll_9411418.jpg

De Europese wolvenpopulatie groeit gestaag. Momenteel zijn er naar schatting 12.000 wolven in Europa. Boeren roepen op om hun status van beschermde diersoort af te schaffen.

Vorige maand werd er voor het eerst in 118 jaar een wolf gesignaleerd aan de Belgisch-Luxemburgse grens.

"In Europa staat de wolf aan de top van de voedselketen. Hij heeft geen natuurlijke vijanden behalve de mens," zegt Vanessa Ludwig, een biologe die de groeiende wolvenpopulatie opvolgt. "We hebben nog niet het wettelijke aantal wolven bereikt dat een ruiming toestaat, dus de soort is van nature voorbestemd om zich over het continent te verspreiden," aldus Ludwig.

Dit jaar alleen al doodden wolven meer dan 9000 schapen in Frankrijk en de boeren doen een wanhopige oproep om een verdere groei van de wolvenpopulatie tegen te houden.

In de jaren 1930 werden wolven in Frankrijk uitgeroeid, maar in 1992 stak een wolvenpaar de grens tussen Italië en Frankrijk over en sindsdien verspreiden de wolven zich verder over het Europese continent. In 2000 werden voor het eerst sinds 1904 wilde welpjes geboren in Duitsland. Tegen 2015 telde het land al ongeveer 35 roedels met in totaal zo'n 400 wolven.

Wolven voeden zich voornamelijk met wild. Meer dan de helft van hun dieet bestaat uit reeën, gevolgd door edelherten en wilde zwijnen. (br.hln)


» Reageer (0)
26-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Onverwacht kerstgeschenk: Brit strooit (per ongeluk) met geld op Duitse Autobahn

Onverwacht kerstgeschenk: Brit strooit (per ongeluk) met geld op Duitse Autobahn

http://static0.hln.be/static/photo/2016/4/14/5/20161225223744/media_xll_9411350.jpg

In Duitsland in de buurt van Würzburg (Beieren) kregen automobilisten een onverwacht kerstgeschenk: de snelweg A3 lag gisterenavond vol met geld, zo bevestigt de politie.

Een 62-jarige Brit had bij het tanken zijn goed gevulde portefeuille op het dak van zijn wagen gelegd. Daarin zaten volgens de politie meerdere duizenden euro's. De man vertrok en vergat de beugel van het dak te nemen, waardoor de eurobiljetten al snel verspreid over de snelweg lagen.

De politie kwam ter plaatse maar kon slechts een klein deel van het geld recupereren. Verschillende automobilisten waren immers gestopt en hadden zichzelf bediend. (br.hln)


» Reageer (0)
25-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Cadeau van poetsvrouw blijkt kleine schat

"Dit zijn van die beeldjes waarvoor wij onze job doen": cadeau van poetsvrouw blijkt kleine schat

http://static3.hln.be/static/photo/2016/13/5/9/20161221114625/media_l_9402144.png

In VTM-programma 'Rijker dan je denkt?' trokken enkele mensen weer grote ogen toen ze voorwerpen lieten schatten door experts. Zo ook de eigenares van een bronzen uil die ze nota bene had gekregen van haar poetsvrouw.

Peter Bernaerts, expert toegepaste kunst, werd laaiend enthousiast: "Dit zijn van die beeldjes waarvoor wij onze job doen", zei hij zelfs.

De uil is het werk van kunstenaar Georges Collard en werd gegoten met de verlorenwasmethode, zowat "het beste van het beste" in de bronscultuur.

Het beeldje bleek dan ook flink wat geld waard. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstwonder: wandeling van 40 km door de sneeuw wordt deze moedige mama bijna fataal

Kerstwonder: wandeling van 40 km door de sneeuw wordt deze moedige mama bijna fataal

http://static3.hln.be/static/photo/2016/14/6/8/20161225083450/media_xll_9410543.jpg

Een familie uit Pennsylvania, die tijdens een rit naar de Grand Canyon met de auto vast was komen te zitten in de sneeuw, is juist op tijd gered. De politie spreekt van een 'kerstwonder'.

Het had weinig gescheeld of het gezin was in een hevige sneeuwstorm terechtgekomen en dan was redding nagenoeg onmogelijk geworden.

Het echtpaar Karen en Eric Klein probeerde met hun 10-jarige zoon Isaac de noordkant van de Grand Canyon te bereiken, maar in de winter wordt die afgesloten. Toen ze via Google Maps een alternatieve route kozen, kwamen ze met hun gehuurde auto vast te zitten in de sneeuw.

In tegenstelling tot wat Google Maps beweerde, bleek dat helemaal geen begaanbare weg. "Dit is een probleem waar al veel meer toeristen mee te maken hebben gehad'', aldus Jim Driscoll van de politie van Coconino County.

Bevriezing
De zeer atletische moeder, een marathonloopster en triatlete, besloot hulp te gaan zoeken, maar was na een tocht van zo'n 40 kilometer na 24 uur nog steeds niemand tegengekomen. Reddingswerkers vonden haar in een trekkershut met ernstige bevriezingsverschijnselen aan haar handen. "Ze was te uitgeput om zelfs maar een vuur te maken'', aldus Driscoll.

De zoektocht naar de 46-jarige vrouw werd in gang gezet toen de vader en zoon er uiteindelijk in slaagden vanaf een hoger gelegen punt telefoonverbinding te krijgen en de politie te waarschuwen. Reddingswerkers die op hun sneeuwscooters nu op twee verschillende plekken naar de gezinsleden moesten zoeken, wisten als door een wonder iedereen vlak voor kerst weer te herenigen.

Driscoll: "We moesten alles uit de kast trekken om de vrouw te vinden. We hadden de moed al bijna opgegeven. Als de vrouw niet in zo'n goede conditie was geweest, had ze het niet gered.'' (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom draagt de kerstman een rood pak?

Waarom draagt de kerstman een rood pak?

http://oi67.tinypic.com/244qrkz.jpg

Waarom draagt de kerstman een rood pak? De kerstman droeg voor het eerst een rood pak toen een cartoonist zich in 1869 baseerde op de satire van Irving. Maar het is dankzij Coca-Cola dat de kerstman consequent een rood pak draagt. Gedurende meer dan 30 jaar werd de figuur in een reclamecampagne van het frisdrankenconcern in het rood gekleed.


» Reageer (0)
24-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koninklijke familie gaat voor ongedwongenheid op kerstkaart

Koninklijke familie gaat voor ongedwongenheid op kerstkaart

http://static2.hln.be/static/photo/2016/18/2/9/20161224060736/media_xll_9409179.jpg

Koning Filip en koningin Mathilde hebben een kerst- en nieuwjaarskaartje rondgestuurd waarop ze zelf met hun kinderen geportretteerd zijn. Iedereen kijkt in de lens, behalve de elfjarige prins Emmanuel. En dat is geen foutje.

Het wegkijkende prinsje geeft het beeld een spontaniteit die we doorgaans niet gewend zijn van officiële staatsportretten en koninklijke familiefoto's. "Er waren foto's waarop ­iedereen in de lens keek, hoor", luidt het op de persdienst van het koninklijk paleis. "Maar de koning en koningin vonden deze uiteindelijk de mooiste. Het was voor hen het meest ongedwongen beeld."

Ongedwongen, en ook herkenbaar. Want wie heeft er nu een perfecte familiefoto in huis? (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrijgevigste 'kerstboom' staat in Arendonk

Vrijgevigste 'kerstboom' staat in Arendonk

http://static3.hln.be/static/photo/2016/2/6/10/20161224092213/media_xll_9409030.jpg

Liesbeth Russel (38) uit Arendonk heeft een wel heel speciale kerstactie bedacht. Vorige week donderdag hing ze een mapje met daarin een kerstbrief en 10 euro aan een boom in het bos waar ze dagelijks met haar hond wandelt. "Ik wou iemand die het echt nodig heeft een mooie kerst bezorgen", zegt Liesbeth. "Maar het initiatief is een eigen leven gaan leiden en ondertussen zit er al meer dan 30 euro in."

De map hangt in het natuurgebied De Hoge Vijvers. "Op mijn brief staan ook al vijf andere hartverwarmende boodschappen. Het zou leuk zijn mocht de persoon die het geld en de brief meeneemt een berichtje achterlaten met een eenvoudige 'dankjewel'." (CVB) (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Meer vrijheid bij erfenissen

Meer vrijheid bij erfenissen: als je overeenkomt, is binnenkort alles mogelijk

http://static1.hln.be/static/photo/2016/7/1/14/20161223032948/media_xll_9406679.jpg

De regering-Michel zet vandaag het licht op groen voor de hervorming van het erfrecht, uitgedokterd door justitieminister Koen Geens (CD&V) en vier ­parlementsleden van de meerderheid. Meer vrijheid en rechtszekerheid voor ouders, kroost, partners en pluskinderen zijn de krachtlijnen.

Het Belgische erfrecht is zo'n 200 jaar oud en niet meer af­gestemd op de huidige gezins­vormen, zoals samenwonende koppels en nieuw samengestelde gezinnen. Zelfs wie een testament maakt, kan alleen vrij beschikken over het deel dat niet wettelijk aan zijn kinderen, ouders of ­partner toekomt. En dat vrije deel wordt kleiner naarmate je meer kinderen hebt.

Hervorming
De regering-­Michel zet nu een hervorming in gang die veel meer mogelijk­heden biedt. "Het vrij te besteden deel wordt in de toekomst altijd de helft van de nalatenschap, zelfs als er meerdere kinderen zijn. Dat biedt mogelijkheden om pluskinderen (stiefkinderen, red.) te laten delen of zorgkinderen wat meer te geven", zegt Kamerlid Carina Van Cauter (Open Vld).

"Daarnaast zal iemand die geen kinderen heeft zijn ouders kunnen onterven, waardoor zijn of haar partner niet in de kou komt te staan. Een stiefmoeder zal dan weer uitgesloten kunnen worden van het vruchtgebruik over ­oudere schenkingen. En om onaangename verrassingen bij een schenking te vermijden, wordt de waarde van een on­roerend goed voortaan bepaald op het moment van de schenking, niet bij overlijden."

Kroonjuweel

Hét kroon­juweel van de her­vor­ming is de erf­overeenkomst. Die laat je toe om bij leven een ­allesomvattende deal te sluiten met al je erfgenamen, die daarna blijft gelden. De nieuwe regels gaan vermoedelijk half 2017 in. (br.hln)


» Reageer (0)
23-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koning geeft interview aan jeugdjournaal Karrewiet

Koning geeft interview aan jeugdjournaal Karrewiet

http://static1.hln.be/static/photo/2016/8/9/2/20161222235841/media_xll_9406262.jpg

Een reporter van het kinder- en jongerenjournaal Karrewiet is eerder deze week uitgenodigd op het koninklijk paleis voor een 'interview' met koning Filip. Volgens VRT hadden onze vorst en reporter Finn het onder meer over de kerstboodschap en zijn job als koning. De reportage is vanavond omstreeks 18.15 uur op Ketnet te zien.

Volgens Karrewiet was de koning bijzonder openhartig. Finn kreeg ook een rondleiding door het Kasteel en koning Filip vertelde haar over zijn gezin en toonde een aantal familiefoto's. De koning praatte tijdens het gesprek uitgebreid over zijn vier kinderen: Eléonore (8 jaar), Emmanuel (11 jaar), Gabriël (13 jaar) en Elisabeth (15 jaar). "Over hoe ze samen de kerstvakantie doorbrengen en over hoe de koning zijn kinderen soms 's avonds zelf in bed legt."

Nieuwjaarswens
Onze vorst praatte daarnaast over zijn job en wat hij er het leukste aan vindt. Hij sloot af met een exclusieve nieuwjaarswens voor alle Belgische kinderen, voor een mooi en succesvol 2017.

De koning gaf ook een interview aan een Franstalige reporter van het RTBF-jeugdprogramma 'Les Niouzz'. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Oma en opa aan de anti-depressiva: oude mensen zijn minder gelukkig

Oma en opa aan de anti-depressiva: oude mensen zijn minder gelukkig

http://static2.hln.be/static/photo/2016/16/7/10/20161222103152/media_xll_9404560.jpg

Tachtigers gebruiken bijna drie keer zo vaak antidepressiva als dertigers, dat blijkt uit een studie van CM. Bij vrouwen van boven de tachtig neemt maar liefst één op vijf een stemmingsverbeteraar. Het idee van de gelukkige oude dag blijkt dus voor heel wat senioren niet op te gaan, merkt CM-voorzitter Luc Van Gorp op.

We mogen dan wat minder te been zijn, sukkelen met de gezondheid en af en toe iets vergeten, toch zijn ouderen het gelukkigst. Zo denken toch veel mensen erover. En ook de wetenschap ging die denkpiste op: studies wezen namelijk al op een stabilisatie of zelfs verbetering van het welzijn op oudere leeftijd. De realiteit blijkt echter heel anders te zijn.

Meer vrouwen dan mannen
Enkele jaren geleden dook er al een Britse studie op die daar vraagtekens bij plaatst. Het onderzoek wees immers uit dat depressieve symptomen alleen maar toenemen naarmate we ouder worden. En nu komt de CM in België tot dezelfde vaststelling. 17 procent van de tachtigers gebruikt antidepressiva, vergeleken met slechts 6 procent bij de dertigers. Een duidelijke stijgende lijn, die zich zowel bij mannen als vrouwen voordoet. Opvallend is wel dat bij vrouwen het gebruik dubbel zo hoog is als bij mannen. 21 procent van de vrouwen tussen 80 en 90 jaar oud gebruiken antidepressiva. Bij de mannen van die leeftijd is dat 11 procent.

Verontrustende cijfers
De resultaten slaan bovendien alleen op antidepressiva die uitsluitend voor een depressie voorgeschreven worden. De antidepressiva die ook gebruikt worden voor pijnbestrijding of als slaapmedicatie zijn buiten beschouwing gelaten. "De cijfers zijn zonder meer verontrustend", zegt Luc Van Gorp. "Uit wetenschappelijke literatuur weten we dat er een link is tussen ouder worden en depressie. Maar we hadden niet verwacht dat factoren die samengaan met ouder worden, zoals fysieke aftakeling, ziekte, eenzaamheid en het naderen van de dood, zo een grote invloed hebben op de levenskwaliteit en het welzijn van ouderen."

Bezoekje en een babbel
Door de vergrijzing zal het probleem de komende jaren ook alleen maar toenemen. Van Gorp stelt dan ook dat senioren die niet goed in hun vel zitten veel te snel antidepressiva krijgen voorgeschreven als gemakkelijkheidsoplossing. CM pleit dan ook voor een ander model. "We mogen gezondheid niet alleen als een fysiek gegeven beschouwen. Als ouderen zich eenzaam voelen, dan heeft dat ook invloed op gezondheid. Eenzaamheid los je niet op met een pilletje. Veel beter dan antidepressiva voorschrijven, is  het om tijd te maken voor ouderen, om er te zijn, te koesteren en lief te hebben. Organisaties als Samana en OKRA hebben dat goed begrepen en zetten hier volop op in. Laten we in deze kerstdagen dat goede voorbeeld volgen. Een bezoekje en een babbel kunnen wonderen doen." (br.hln)


» Reageer (0)
21-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eric Clapton - My Father's Eyes

Eric Clapton - My Father's Eyes

Klik op de foto om hem te beluisteren





Eric Patrick Clapton, (Ripley (Surrey), 30 maart 1945) is een Britse gitarist, componist en zanger van blues-, rock- en popmuziek.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nederlandse dierenbescherming gaat controleren of pas gekochte konijnen ook na kerstdagen nog leven

Nederlandse dierenbescherming gaat controleren of pas gekochte konijnen ook na kerstdagen nog leven

http://static1.hln.be/static/photo/2016/9/1/6/20161221173149/media_xll_9402786.jpg

In de warme kerstreclame van Bol.com mag het voor konijntje Flappie dan wel allemaal heel goed uitdraaien tijdens kerst, de Nederlandse Dierenbescherming is lang niet zeker of dat voor alle konijnen geldt. Het gaat in het Rijnmondgebied specifiek controleren of konijnen die vlak voor Kerstmis zijn aangeschaft ook na de kerstdagen nog leven. De vrees is dat sommige baasjes het konijn aanschaffen om vervolgens met kerst konijn te serveren.

Rinus Hitzert van de Nederlandse Dierenbescherming zegt in het AD dat er steeksproefgewijs gecontroleerd gaat worden.

Als geconstateerd wordt dat het konijn niet meer in leven is, wordt aangifte gedaan bij de politie. "We schatten sowieso in deze periode in of iemand echt een konijn wil hebben of er andere plannen mee heeft.'' In het verleden is het volgens de Dierenbescherming voorgekomen dat mensen alleen maar een manier zochten om aan een konijnebout te komen. "Nu willen we gewoon elk risico uitsluiten.'' (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit wordt dé haarkleur van 2017

Dit wordt dé haarkleur van 2017

http://static2.hln.be/static/photo/2016/8/12/13/20161221122948/media_xll_9402253.jpg

Van de lange bob tot de korte pixie, van het subtiele hair contouring tot zeemeerminnenkleurtjes: 2016 was een topjaar wat onze coupes betreft. En ook 2017 belooft veel goeds. En wie het nieuwe jaar helemaal on trend wil inzetten, kiest alvast best voor deze kleur!

Tanya Ramirez, een immens populaire kapster bij de beau monde van LA weet wat haar cliënten het komende jaar het meest zullen vragen: een ijzige zilverwitte kleur. Toen Jennifer Lawrence er voor het eerst mee op de rode loper verscheen, was het meteen duidelijk: dit wordt een grote hit.

"Het grootste voordeel is dat er geen twee kleuren hetzelfde zijn, waardoor de kleur bij iedereen past," legt ze uit. "Alles hangt af van de toon van je eigen haarkleur en de tint van je huid." Hoe je dan de beste tint voor jouw kiest? Heel simpel: "wat zijn jouw lievelingskleuren? Welke kledij trek je het vaakst uit de kast? Gebruik die kennis om op zoek te gaan naar een tint die het best bij jouw levensstijl past." (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat je nu al kan doen om je kerstboom langer mooi te houden

Wat je nu al kan doen om je kerstboom langer mooi te houden

http://static2.hln.be/static/photo/2015/2/12/10/20151210100816/media_xll_8228845.jpg

Hoe mooi je kerstboom ook is tijdens de aankoop, wie zijn boom niet goed verzorgt, zit al snel met een bruin geval opgescheept waarvan de naalden bij de vleet uitvallen. Wij vroegen enkele tips aan de experts van kerstboombedrijf Pieter-Jan Porters.

1. Zaag een stuk(je) van de stam af
"Wie voor een gekapte boom kiest, dient die eigenlijk hetzelfde te behandelen als snijbloemen. Het sap snijdt de stam af, waardoor de boom minder water kan opnemen. Door net zoals bij bloemen een stukje van - de stam en niet de stengel in dit geval - af te snijden, los je dit probleem zo op."

2. Laat de boom acclimatiseren
"De meeste mensen zetten hun kerstboom na aankoop meteen in hun living, waar het vaak gemiddeld 22 graden is. Aangezien de boom uit een veel koudere omgeving komt, riskeer je zo een snel afstervende kerstboom. Laat je boom dus eerst een dag of twee acclimatiseren in een ruimte waar het tien of vijftien graden is (pakweg de garage of kelder), zodat hij zich rustig aan de warmte binnen kan aanpassen."

3. Geef genoeg water
"Een kerstboom heeft heel wat water nodig, en hoe groter hij is hoe meer dat is. Gemiddeld heeft een boom binnen een drietal liter per week nodig. Zo blijft de groene kleur langer behouden en blijven de takken mooier rechtstaan."

Daarnaast hangt het er ook vanaf welke soort boom je koopt. Nordmann kerstbomen blijven veruit het langste mooi (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo kan het ook: kerstcadeautjes waar je zelf ook gelukkig van wordt

Zo kan het ook: kerstcadeautjes waar je zelf ook gelukkig van wordt

http://static2.hln.be/static/photo/2016/7/10/3/20161220141420/media_xll_9400143.jpg

Van geven worden we blij, dat bleek al uit tal van studies. Maar uiteraard zijn ook daar gradaties in. Wil je niet alleen jouw Secret Santa blij maken, maar ook een glimlach op je eigen snoet toveren? Dan zijn deze cadeautjes een goed idee!

Ervaringen
Natuurlijk is een nieuwe trui altijd een welkom cadeautje en geven ons een groter geluksgevoel. Wil je er zelf extra veel profijt uithalen? Geef dan niet één maar twee ticketjes voor dat concert of die leuke comedy show. Kan je lekker zelf meegenieten.

Cadeautjes die zelf ook geven
Waarom niet een pakje geven waar je ook iets mee doet voor anderen in de maatschappij? Tal van merken en winkels hebben momenteel acties waarbij een deel van de opbrengst wordt weggeschonken aan een goed doel. Dubbel geven, noemen ze dat.

Doe het zelf
Van een win-win situatie gesproken: ze kosten niet alleen minder, handgemaakte cadeautjes zijn vaak ook een stuk persoonlijker. Je portefeuille blij, jij blij, én je vriend(in) of familielid blij. En je hebt ook nog eens een paar uur knutselplezier gehad.

Abonnement
Van een krantenabonnement tot tweewekelijks een verse bos bloemen in huis of een maaltijdboxlidmaatschap: met een abonnement heb je altijd plezier voor twee. Toegegeven, in het geval van dat eerste zal je even moeten wachten tot je partner klaar is met lezen, maar uiteindelijk heb jij dat tijdschrift of die krant toch ook maar mooi in handen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kangoeroe breekt raam en springt bij koppel in bed

Kangoeroe breekt raam en springt bij koppel in bed

http://static3.hln.be/static/photo/2016/18/7/6/20161219192443/media_xll_9398406.jpg

Bill en Norma McConnell uit de Autralische stad Melbourne beleefden zondagochtend de schrik van hun leven, nadat een ongewenste indringer bij hen in bed sprong.

De indringer was echter geen inbreker, maar een kangoeroe die door hun slaapkamerraam sprong en op hun bed landde.

"Er was een luide crash en knal - het was zo luid en beangstigend en lawaaiierig," vertelt het koppel. "Dat ding knalde ook door ons slaapkamerraam - we wisten niet wat het was, voor ons was het gewoon een voorwerp."

De  kangoeroe landde op het bed van het koppel "op amper een paar voet" van het gezicht van Norma, die nog sliep. "Wel ten eerste beseft ik niet dat het een kangoeroe was. Ik hoorde de enorme crash en kon alleen maar die enorme bruine heuvel recht voor me zien", vertelt Norma. Bill McConnell zegt dat hij gewekt werd door hun hond Riley, die voortdurend blafte en op en neer liep door de gang.

Toen ze beseften dat het "ding" een kangoeroe was, "begon hun hart heel snel te kloppen", aldus Bill. "Gelukkige bleef hij niet op het bed... hij liep over het bed en bekraste de kastjes naast het bed en liep dan de gang in," zegt hij.

"Toen we een beetje bij onze positieven kwamen, volgde ik hem. Hij ging onze eetkamer binnen en probeerde naar buiten te geraken via een gesloten venster. Ik nam een stoel uit de eetkamer - ik was als een leeuwentemmer met de stoel voor mij, je weet nooit, kangoeroes kunnen extreem gevaarlijk zijn."

Het buideldier liet een bloedspoor achter in de woning van het koppel: hij bekraste meubels en liep ze omver, vooraleer hij de tuin bereikte via een schuifdeur. (br.hln)


» Reageer (0)
20-12-2016
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.3 tips om rimpels te helpen voorkomen, voor het te laat is

3 tips om rimpels te helpen voorkomen, voor het te laat is

http://static3.hln.be/static/photo/2016/6/12/9/20161219184035/media_xll_9398394.jpg

We willen de klok massaal tegenhouden, en daarvoor zoeken we steeds vaker onze toevlucht tot botox of andere plastische chirurgie. Hoewel wij hier absoluut niet willen beweren dat daar iets mis mee is, net zoals er ook niets mis is met ouder worden, zijn er wel een aantal dingen die je zelf kunt doen om het verouderingsproces enigszins te vertragen. 3 tips.

Laten we meteen even duidelijkheid scheppen: rimpels voorkomen is niet mogelijk. Tenzij met plastische chirurgie dan. Het is een natuurlijk proces, waar iedereen vroeg of laat mee te maken krijgt. Je kunt ze gelukkig wel verminderen en ervoor zorgen dat je zo lang mogelijk gespaard blijft ervan.

Elke dag zonnecrème smeren
Rimpels worden voor 90 % (!) veroorzaakt door onbeschermde blootstelling aan zon. Wie niet smeert, versnelt het proces dramatisch, en je krijgt er ook nog eens pigmentvlekken van en potentieel zelfs huidkanker. Gebruik daarom dagelijks zonnecrème, in de zomer én winter. Een crème met een breed spectrum, die je huid beschermt tegen zowel UVA en UVB-stralen, werkt het best. Ook een minimumfactor van 15 of hoger is aangeraden.

Huidverzorging
Smeren om er jong uit te zien, dat is waar de advertenties je toe verleiden, maar helpt het ook echt? Geen enkele crème is in staat om rimpels uit te wissen, maar een goede verzorging van de huid is wel van essentieel belang voor een gezonde huid en het kan vroegtijdige veroudering voorkomen. De huid reinigen en een hydraterende crème smeren vormen de grondslag voor een goede huidverzorging. Gebruik milde producten die niet irriteren, vermijd daarom ingrediënten als alcohol en parfum. Daarnaast kun je nog tal van andere producten toevoegen aan je dagelijkse verzorgingsroutine, denk daarbij aan een oogcrème, tonic en serum. Maar overdrijven hoeft niet, een goede dagelijkse basisverzorging is het belangrijkste.

Levensstijl
Je levensstijl wordt weerspiegeld op de huid. Roken en overmatig alcoholgebruik laten bijvoorbeeld hun sporen na. Bij rokers stelt men vast dat de haarvaten samentrekken, de bloeddoorstroming vermindert en de huid vaal en grauw wordt. Overmatig alcoholgebruik zal dan weer de bloedvaten openzetten en kan een factor zijn in het ontstaan van couperose. Voldoende bewegen en ontspannen is daarnaast ook erg belangrijk voor je huid. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!