Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




04-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Roland & Admiral Freebee - Hissing o' the heath

Klik op de foto om ze te beluisteren






Roland Van Campenhout, of kortweg Roland  is een Vlaamse bluesmuzikant.

Admiral Freebee of Tom Van Laere is een Antwerpse artiest

Samen brengen ze dit prachtige nummer


» Reageer (0)
03-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mens kan binnenkort 140 jaar oud worden

Mens kan binnenkort 140 jaar oud worden

https://www.mupload.nl/img/aolo6lk3isxka.jpg

Een Israëlische wetenschapper gelooft dat in de toekomst meer en meer mensen ouder dan 100 zullen worden. “Het is mogelijk dat mensen de grens van 120 zullen overschrijden en zelfs 140 jaar oud zullen worden”, zegt Chaim Cohen die aan de universiteit van Bar Ilan onderzoek doet naar de moleculaire biologie van veroudering.

De oudste mens tot nu toe was de Franse Jeanne Calment, die 122 werd en in 1997 overleed. Sindsdien heeft geen enkel mens nog zo’n hoge leeftijd bereikt. 

Onderzoekers onder leiding van Jan Vijg van het Albert Einstein College of Medicine in New York concludeerden vorig jaar in een studie dat de levensduur van mensen een natuurlijke bovengrens heeft. De kans dat een mens ooit ouder dan 125 jaar wordt, is extreem laag, schreven ze in het tijdschrift Nature.

Cohen ziet dat anders. “Als men het verouderingsproces zelf manipuleert, kan ook de maximale levensverwachting stijgen”, meent hij. Zijn onderzoek baseert zich op de studie van gegevens over menselijke sterfte van 1900 tot 2010, evenals experimenten met soorten zoals muizen, ratten en vliegen. Met veranderingen in voeding, genetische manipulatie en medicijnen is het mogelijk om de maximale levensduur met maximaal 30 procent te verlengen.

“De bevindingen leveren sterk bewijs dat vergelijkbare interventies bij mensen de gemiddelde en maximale levensverwachting significant zouden kunnen verhogen”, aldus de studie. “Als we het verouderingsproces direct aanpakken, zullen we de limiet van 120 overschrijden”, aldus nog Cohen. (br.hln)


» Reageer (0)
02-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koppel woont 13.000 kilometer van elkaar en ontmoet elkaar drie jaar lang halfweg voor telkens dezelfde foto. Tot een van hen iets ingrijpends doet

Koppel woont 13.000 kilometer van elkaar en ontmoet elkaar drie jaar lang halfweg voor telkens dezelfde foto. Tot een van hen iets ingrijpends doet

https://www.mupload.nl/img/kxqja4yrt6c06.jpg

Ze leerden elkaar kennen op een ontmoetingsplaats voor reizigers op de Filipijnen en het klikte. Drie jaar lang hielden ze online contact en toen ze elkaar in 2013 terugzagen, besloten ze om hun relatie een kans te geven. Hoewel Rob Switzer in de Verenigde Staten woonde en Joli 13.000 kilometer bij hem vandaag. En dat deden ze op een heel bijzondere wijze.

Ze spraken immers af om elkaar om de paar maanden ergens halfweg te ontmoeten. “Het was een van enige manieren dat we elkaar konden zien”, vertellen ze. “We hadden allebei een fulltime job. Maar omdat we allebei van reizen houden, leek het ons ideaal. We spaarden er elke cent voor die we konden.”

Dipkiss

Ze besloten om ook elke keer dezelfde foto te nemen, die ze intussen de ‘dipkiss’ noemden. “Op reisblogs zie je vaak mensen die bijvoorbeeld in de lucht springen. Wij wilden iets bijzonders doen”, aldus Joli.

Drie jaar later besloot Rob dat het tijd was voor een belangrijke beslissing en op het Rode Plein in Moskou haalde hij opeens een ring boven. In juni van dit jaar volgde het huwelijk en intussen wonen ze – eindelijk – samen in de Amerikaanse staat Maryland.

De ‘dipkiss’-foto’s zijn een mooie herinnering aan de tijd die ze zo ver van elkaar moesten doorbrengen. “Het was best veel werk om het elke keer te organiseren en de noodzakelijke visa te bemachtigen”, klinkt het bij Joli. “Maar we waren gefocust en het was het meer dan waard.”

Heerlijk

Aanvankelijk deelde het koppel de foto’s alleen met familie en vrienden, maar een maand terug besloten ze die ook op Facebook en Instagram te zetten. “In geen tijd hadden we duizenden likes”, aldus Rob. “We wisten niet wat er gebeurde. Ook de reacties van andere koppels die een langeafstandsrelatie hadden, waren leuk. Het was heerlijk om zien hoe ook zij tegen alle verwachtingen in de liefde lieten overwinnen.”

Of Rob haar ooit heeft laten vallen? “Nee, maar een handvol keren wel bijna”, aldus Joli. “Onlangs waren we in Mexico en daar wilden we een ‘dipkiss’ doen op een boot. Dat was niet evident”, lacht Rob.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch modehuis Scapa is officieel hofleverancier van koningshuis

Belgisch modehuis Scapa is officieel hofleverancier van koningshuis

https://www.mupload.nl/img/ikvx1mkyppzod.jpg

Modemerk Scapa viert in 2018 haar vijftigste verjaardag, maar heeft nu al een bijzonder cadeau gekregen: onze koning heeft de titel van Gebrevetteerd Hofleverancier van Belgë aan de bezielster van het Belgische modehuis verleend. “Ik ben verheugd”.

Scapa is altijd al zeer discreet geweest over haar bekende klanten. Zo hebben weinigen ooit geweten dat Grace Kelly regelmatig in de Scapa-boetiek in Parijs winkelde en dat prinses Caroline van Monaco een ensemble droeg van het merk toen ze in het burgerlijk huwelijk trad met Philippe Junot. Ook aan het Belgisch koningshuis levert Scapa al een decennia in stilte. De erkenning van hofleverancier brengt daar nu verandering in.

“Ik ben verheugd om deze titel in ontvangst te nemen,” vertelt Arlette. “In de eerste plaats zie ik het als een oorkonde dat ons vakmanschap en continue streven naar hoogwaardige kwaliteit bevestigt. Daarnaast ben ik de koninklijke familie dankbaar voor hun jarenlange trouw en interesse in onze ontwerpen.”

Wat betekent hofleverancier zijn?

De titel van hofleverancier is voornamelijk een eretitel die staat voor een bedrijf of persoon die producten of diensten levert aan het koningshuis. Het is een teken dat de koning je talent of vakkundigheid erkent, wat leuk is en daarnaast ook goede reclame oplevert. Het is bijvoorbeeld niet zo dat je geld krijgt voor de titel. (br.hln)


» Reageer (0)
01-12-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo vermijd je dat Facebook je batterij leegslurpt

Zo vermijd je dat Facebook je batterij leegslurpt

https://images4.persgroep.net/rcs/GZ8Q5voPUtHu6x9arfzgpO6zcI8/diocontent/115730735/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Facebook is een batterijverslindende app. Zeker wanneer je ook nog eens Facebook Messenger hebt, de aparte applicatie om berichtjes te sturen of video- en audiogesprekken te houden, is je batterij vaak geen lang leven beschoren. Gelukkig bestaan er trucjes om te vermijden dat Mark Zuckerbergs creatie je voortdurend naar je oplader doet zoeken.

Doorheen de jaren zijn er op de Facebook-app voor iOS en Android bepaalde functies bijgekomen die steeds meer vragen van je batterij. Zo suggereert Facebook bijvoorbeeld waar je in je buurt op vrijdagavond een leuke tijd kan beleven of kan de app je vertellen waar je vrienden uithangen. Soms handig, maar je batterij moet er hard werk voor leveren. Deze functies zijn mogelijk doordat Facebook gebruik maakt van je locatie. Door de locatievoorzieningen uit te schakelen, zal je batterij het al veel langer uithouden.

Automatisch afspelen van video’s

Een andere grote boosdoener zijn de video’s die automatisch afspelen op de achtergrond. Ook dat kan je in de instellingen veranderen onder ‘video’s en foto’s’. Je kan de functie ofwel helemaal uitschakelen ofwel kan je ervoor kiezen de video’s enkel automatisch te laten afspelen wanneer je verbonden bent met een wifi-netwerk. Dat is overigens niet enkel gunstig voor je batterij, maar ook als je niet over ongelimiteerd mobiel internet beschikt. 

Wat vervolgens ook nog kan helpen, is het aantal automatische meldingen op een dag beperken. Ben je lid van een hyperactieve groep die met haar dagelijkse activiteiten je batterij nodeloos onder druk zet, dan kan je instellen van hen geen meldingen meer te krijgen. 

De radicale aanpak

De beste manier om je batterij te sparen, is de app van je smartphone te smijten. Dat hoeft trouwens niet te betekenen dat je dan plots veroordeeld bent tot digitaal sociaal isolement. Je kan ook zonder de app je vriendenbestand bewonderen door via je browser naar de mobiele website van Facebook te gaan. 

Nog een andere mogelijkheid is gebruik maken van het minder gulzige broertje van Facebook, de Facebook Lite-app.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droge handen, gebarsten lippen en een kapotte neus: zo pak je ieder winterkwaaltje aan

Droge handen, gebarsten lippen en een kapotte neus: zo pak je ieder winterkwaaltje aan

https://www.mupload.nl/img/1hnrq5jofbqla.jpg

Het mag officieel nog niet zo ver zijn, de winter is wel degelijk al in het land. Kijk maar eens rond je op de bus of op straat: we zitten allemaal warm ingeduffeld in onze sjaal, muts en wanten. Tegen de koude, maar ook om die kapotte neus en gekloofde handen te verstoppen.

Wanneer Koning Winter met de scepter zwaait, regeren papieren zakdoeken en liters lippenzalf het land. Van de koude buitenlucht naar kantoor of de woonkamer, waar de verwarming op volle toeren draait, en weer terug: goed voor je huid is het allerminst. Gelukkig weten wij preciés wat je moet doen tegen die vervelende winterkwaaltjes.

Jeukende hoofdhuid

Nee hoor, je hebt geen luizen. Die jeukende hoofdhuid zijn geen duizenden minuscule beestjes die volksdansen op je kruin, maar simpelweg een droge huid. Het nadeel: zo’n droge hoofdhuid brengt vaak ook velletjes met zich mee. Gebruik een ontsmettende verzorging zoals tea tree olie tegen de jeuk, en een zachte scrub tegen de velletjes. Eindig je doucheroutine met een verzorgend masker.

Trekkerig gezicht

Die schuimende douchegel waar je in de zomermaanden bij zweert? Nu niet zo’n goed idee. Ga grondig door je verzorgingsproducten: gebruik een iets rijkere crème dan anders, nu je huid meer verzorging nodig heeft, en reinig met een melk of olie in plaats van een gel.

Gebarsten lippen

Droge en gebarsten lippen zijn geen pretje, al helemaal niet wanneer je een fervente lipstickdraagster bent. Begin met de droge velletjes zachtjes weg te scrubben (bijvoorbeeld met een lauwwarm washandje of een suikerscrub). Vervolgens breng je meteen een laagje lippenbalsem aan. Vergeet ook zeker voor het slapengaan niet om een dikke laag te smeren, die dan de hele nacht kan intrekken.

Ruwe handen en ellebogen

De huid op je ellebogen is sowieso al wat droger, en in de wintermaanden wordt dat er niet beter op. Om het vochtniveau van je huid weer op peil te brengen, is een goede handcrème dan ook een must. Zoek naar een crème die de huidbarrière weer herstelt, zodat je extra beschermd bent tegen de koude, én de huid tegelijkertijd zacht en soepel houdt. Kies ook de juiste handcrème: sommige crèmes zijn gericht op droge handen, andere dan weer voor ernstig beschadigde of gebarsten handen.

Droge nagelriemen

Niet de winter, maar je nagellakremover is meestal de grote schuldige. Zit er aceton in? Dan kieper je het ding best meteen de vuilnisbak in. Aceton mag dan een kéi zijn in het verwijderen van nagellak, het droogt je handen en nagels ook enorm uit. Acetonvrij dus, en als het even kan liefst ook nog enkele verzorgende ingrediënten erin, zoals vitamine E.

Schrale benen

Eerlijk is eerlijk, ook wij zijn bijzonder gesteld op die stomend warme douche op  koude winterdagen. Onze huid wordt er helaas iets minder blij van. Erg warm water droogt je huid immers uit, en laten we dat nu net niét nodig hebben. Onderwerp ook je doucheproducten aan een grondige inspectie: gebruik geen agressieve douchegels, maar kies liever voor een verzorgende douchecrème, -melk of -olie, en vergeet natuurlijk achteraf niet om je lichaam royaal in te smeren met bodylotion.

Gekloofde hielen

De zomer mag dan nog veraf zijn, dat wil niet zeggen dat je met gebarsten of gekloofde hielen moet blijven rondlopen. Dé truc is om die dode huid te verwijderen, zonder het probleem erger te maken. Een exfoliërend voetenmasker is de perfecte oplossing. Let wel op: je voeten zullen nog een hele tijd vervellen, dus hou er rekening mee dat je deze behandeling niet doet nét voor je op een strandvakantie vertrekt. En smeer natuurlijk voor het slapengaan trouw met een verzorgende balsem. (br.hln)


» Reageer (0)
30-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. 97jaar maar nog elke dag haar 15 ‘fluitjes

97jaar maar nog elke dag haar 15 fluitjes

https://www.mupload.nl/img/zbthj0xyzj8in.jpg

Zelfs AB InBev was haar niet vergeten. Om het feest voor de 97ste verjaardag van vaste stamgast Robertine Houbrechts uit Muizen in volkscafé Floreal dinsdagavond compleet te maken, schonk de brouwerij met plezier een vat Jupiler. De bijna honderdjarige drinkt in haar stamcafé elke avond menig caféganger onder tafel. “Een 15 Jupilers op een ‘rustige’ avond, en meer dan 20 als de ambiance goed zit”, weet cafébazin Fanny.

“Fanny, geef me nog maar een ‘fluitje’”, zegt de kranige Robertine Houbrechts uit Muizen, wijzend naar haar lege glas. “Zolang ik dat heb, kan ik voort (lacht).” En aan ‘fluitjes’ (een hoog, smal bierglas, red.) dinsdagavond op het 97ste verjaardagsfeestje van Robertine in Volkscafé Floreal geen gebrek. Want zelfs AB InBev was de verjaardag van de voormalige cafébazin niet vergeten. Om het feest voor haar ‘goede verbruiker’ compleet te maken, schonk het met plezier een 20-litervat van Robertine’s favoriete gerstenat. Van de bierleverancier kwam daar nog... een grote biermand Jupiler bij. “Straks hoef ik niet meer op café te gaan”, grapt de jarige.

Soms wel 22

“Robertine kan er inderdaad goed mee overweg”, bevestigt cafébazin Fanny Waegemans. “Op een ‘rustige’ avond giet ze met gemak zo’n 15 fluitjes achterover. Maar als de ambiance goed zit, gaat dat wel tot 22. Uitsluitend Jupiler. Iets anders gaat er bij haar niet in.” Het is ondertussen al 18 jaar dat de oudste en trouwste stamgaste in Floreal komt. “Elke avond, zo ongeveer vanaf een uur of acht, vind je haar hier. Die keer onlangs dat zoon Felix haar niet kon begeleiden, kwam ze zelfs alleen met haar rollator tot hier, toch al gauw enkele honderden meters”, vertelt de bazin. “Ons dagelijkse cafébezoek brengt routine in haar leven”, weet Robertine’s inwonende zoon Felix Leemans. “Moeder kent hier iedereen, en iedereen kent haar. Dit zijn haar vrienden. Enkel op woensdag - de sluitingsdag - zijn we er niet. Dan kijkt ze tv, of gaan we als ze daar om vraagt naar een naburig café.”

Beste medicijn

Volgens Robertine doen die dagelijkse pintjes haar goed. “De dokter zegt dat zolang het nog gaat, ik op café mag blijven komen. Dat kan volgens hem geen kwaad (lacht). Ondertussen drink ik ook al zoveel jaar bier, en ik leef nog... Het moet wel een goed medicament zijn, want ik moet ondertussen zelfs geen enkel pilletje meer nemen.”

In de vier jaar dat Fanny het café runt, heeft ze Robertine ook maar twee keer ziek geweten. “Een keer vreesde ik even voor het ergste. Maar twee dagen later zat ze hier opnieuw op de bank, aan haar vertrouwde tafeltje aan de venster. Mét haar ‘fluitje’ natuurlijk. Vanzelfsprekend wordt ook Robertine dronken. Aan het eind van de avond schenk ik haar daarom wel eens een ‘bleuke’. Dat daar heel wat minder alcohol in zit, proeft ze op dat moment niet meer.”


In haar stamcafé is ‘Bomma Jup’ duidelijk zeer geliefd. Al is ze niet altijd de makkelijkste.

“Lui wijf”

“O wee, als ik eens een avond iets vroeger wil sluiten... Dan zal ik het geweten hebben”, vertelt Fanny. “Maar eigenlijk maakt ze elke avond rond sluitingstijd - toch gauw een stuk na middernacht - ‘van haar oren’. En ook als de bediening volgens haar eens niet rap genoeg gaat, wanneer het erg druk is bijvoorbeeld, word ik wel eens voor ‘lui wijf’ versleten... (lacht). Op verlof gaan durf ik zelfs al bijna niet meer. Zelf heeft ze in die twintig jaar dat ze hier een beetje verderop Café De Ster had naar eigen zeggen slechts één dag gesloten: bij de trouw van zoon Staf, die haar hier elke dag begeleidt.”

De cafébazin en haar vaste gasten hebben zich al voorgenomen voortaan elke verjaardag van Robertine te zullen vieren. “We tellen echt al af naar de 100, want dan wordt het hier een groot Jupilerfeest.”  (br.hln)


» Reageer (0)
29-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie heeft Kars gezien? Border Collie al twee weken vermist

Wie heeft Kars gezien? Border Collie al twee weken vermist

https://images4.persgroep.net/rcs/qLSPLyRdojOjS9vqU0mTItwAXOA/diocontent/115613336/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Sinds 14 november is Kars, een wit-bruine Border Collie van zes jaar oud vermist. Zijn baasjes uit Meuzegem (Wolvertem) hebben op Facebook enkele berichten gedeeld voor iedereen die tips heeft over de reu. 

Op 26 november werd Kars nog gezien aan het station van Lebbeke. De eigenaars vragen aan iedereen om een oogje in het zeil te houden in de omgeving van Lebbeke, Opwijk, St-Gillis, Dendermonde, Opstal, Buggenhout, Wieze, Denderbelle, Hamme en Aalst.

Als u Kars gezien heeft, kan u contact opnemen met Helena Menten (0474/11.52.86) of Peter Menten (0473/93.45.88). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aardappel, afdekdoek of shampoo: wat werkt écht tegen een bevroren ruit?

Aardappel, afdekdoek of shampoo: wat werkt écht tegen een bevroren ruit?

https://www.mupload.nl/img/xtigzfyl8aleg.jpg

De temperaturen flirten momenteel met het vriespunt, met mogelijk ’s ochtends een bevroren autoruit tot gevolg. Dat betekent de krabber bovenhalen om het ijs van de ruit te verwijderen. Er bestaan heel wat tips om te voorkomen dat je ruit aanvriest, maar werken deze ook? Verkeersorganisatie VAB zocht het vorig jaar uit.

Plaats een scherm of een stuk karton op je voorruit

VAB testte enkele tips uit om je voorruit ijsvrij te houden en kwam tot de conclusie dat de oudste tip die er bestaat nog steeds de beste is: bedek de ruit met een stuk karton of een scherm. Zorg er wel voor dat je ruit schoon en droog is en steek het stuk karton of het scherm tussen de ruitenwisser, zodat deze niet aan de ruit vriest. 

Gebruik zeker geen aardappel

Een tip die elk jaar terugkeert, is het gebruik van een halve aardappel om de ruit in te smeren. Uit de test van VAB blijkt dat de “tip met de aardappel” niet alleen niet werkt, hij is ook nog eens gevaarlijk: de aardappel laat strepen achter op je voorruit. Die zorgen voor een beperkte zichtbaarheid, zeker in het donker.

Gebruik een klein beetje shampoo

Aan de binnenkant van je voorruit kan je tegen dampaanslag de ruit inwrijven met een beetje schoonmaakmiddel of shampoo. Daarnaast kan je ook je airconditioning gebruiken om je ruiten snel te ontwasemen: de airconditioning blaast namelijk altijd zeer droge lucht in je auto. Door de ventilator op de hoogste stand ‘recirculatie’ te zetten en recht op de voorruit te richten, kan je de voorruit snel ontwasemen.

Extra tips om schade te voorkomen:

1. Giet geen warm of koud water op de ruit. Door kleine barstjes in de ruit, die zelfs niet zichtbaar hoeven te zijn, kan de hele ruit breken.

2. Gebruik de ruitenwisser niet als ijskrabber. Het rubber van je ruitenwissers zal sneller afslijten en je hebt zelfs kans dat de motor of de zekering van je ruitenwissers het begeeft.

 3. Volgens de wegcode moet elke bestuurder steeds in staat zijn alle nodige rijbewegingen uit te voeren en voortdurend zijn voertuig in de hand hebben. Dat betekent dus onder andere dat je een goed zicht moet hebben door de voor- en achterruit, maar ook door de zijruiten. IJs op de ruiten kan dat zicht belemmeren, maak ze daarom ijsvrij. Wanneer de ruiten niet voldoende ijsvrij zijn, kan een politie dat als een overtreding beschouwen.

 Hoe batterijpech voorkomen

Bij startproblemen door winterkoude is 4 op 5 keer de batterij de oorzaak. Bij koude werkt de batterij namelijk minder goed. Heel wat chauffeurs kunnen dus ’s morgens niet starten na nachtelijke vriestemperaturen. Vooral na een weekend, omdat de meeste wagens dan langer hebben stilgestaan en de batterij aan startcapaciteit verloren heeft.

 • Schakel bij het starten alle onnodige stroomverbruikers (zoals GPS, verwarming, enz.) uit en ontsteek de lichten pas na het starten.

• Ontkoppel bij het starten, zodat de starter de minste weerstand ondervindt.

• Spaar je batterij en zet onder andere de achterruitontdooiing af als de ruit ontdooid is.

VAB-tip bij batterijpech: als je wagen niet start door een platte batterij, gebruik dan geen startkabels. Deze kunnen, in geval van fout gebruik, ernstige schade berokkenen aan de gevoelige elektronische systemen van moderne wagens. Roep de hulp van een professional in.  (br.hln)


» Reageer (0)
28-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Prins Harry en Meghan gaan trouwen

Prins Harry en Meghan gaan trouwen

https://www.mupload.nl/img/7vrzcuoizsbw6.jpg

De Britse prins Harry en zijn vriendin Meghan Markle gaan trouwen. Dat heeft Kensington Palace bekendgemaakt op Twitter.

Het huwelijk zal in de lente van volgend jaar plaatsvinden. De tortelduifjes hebben zich eerder deze maand verloofd, meldt het Britse koninklijke paleis op Twitter. Harry, de jongste zoon van prins Charles en prinses Diana, heeft de koningin en andere leden van de koninklijke familie op de hoogte gebracht van het huwelijk. Het koppel geeft vanavond een televisie-interview.

Prins William, de oudere broer van Harry, en zijn vrouw Kate laten weten ook blij te zijn met het voorgenomen huwelijk. “Het was geweldig om Meghan te leren kennen en om te zien hoe gelukkig zij en Harry samen zijn.” Dat stellen de hertog en hertogin van Cambridge, zoals de officiële titels luiden, in een verklaring. Ook koningin Elizabeth en haar man Philip hebben verheugd gereageerd op de aangekondigde verloving van hun kleinzoon Harry. Ze zijn blij en wensen het stel alle geluk toe.

Verheugde schoonouders

De ouders van Meghan Markle zijn “ongelooflijk blij” voor hun dochter en Harry. Dat laten ze weten in een officiële verklaring, verspreid door Kensington Palace.

“Onze dochter is altijd een warme en liefhebbende vrouw geweest. Om haar verbintenis te zien met Harry, die diezelfde kwaliteiten deelt, betekent heel veel voor ons als ouders.” Thomas Markle en Doria Ragland wensen het stel alvast een leven vol geluk.

Wie is Meghan Markle?

De actrice Meghan Markle raakte in 2011 bekend bij het grote kijkerspubliek toen ze een rol kreeg in de populaire advocatenserie Suits. De inmiddels 36-jarige Amerikaanse komt nu op een heel ander podium terecht.

Rachel Meghan Markle werd op 4 augustus 1981 geboren in de Californische metropool Los Angeles. Ze is de dochter van een Afro-Amerikaanse moeder en een vader met Iers-Nederlands bloed. Markle bezocht de Northwestern University in de staat Illinois. Ze studeerde er podiumkunsten en internationale betrekkingen. Aansluitend werkte ze enige tijd op de Amerikaanse ambassade in Buenos Aires.

De omschakeling naar het acteren volgde in 2002, toen ze debuteerde met een gastrol in de bekende televisieserie General Hospital. In de jaren daarna speelde Markle rollen in series en films als Century City, Love Inc., The War at Home, 90210, Knight Rider, A Lot Like Love en Remember Me. Wanneer ze als actrice geen werk had, verdiende ze haar geld met modellenwerk.

Gescheiden vrouw

De relatie met Harry, de tweede zoon van prins Charles en prinses Diana, dateert officieel van juni 2016. De Britse prins was niet de eerste man in Meghans leven. Ze had tussen 2004 en 2013 een relatie met acteur en producer Trevor Engelson, met wie ze van 2011 tot 2013 was getrouwd. Iets meer dan een jaar geleden maakte de koninklijke familie een einde aan de onophoudelijke reeks geruchten over de prins en de actrice en bevestigde dat het tweetal een relatie had.

Vanaf dat moment traden de twee meer en meer openlijk naar buiten als koppel. Meghan Markle gebruikte in september dit jaar het blad Vanity Fair om over zichzelf en Harry te vertellen. “We zijn gewoon twee mensen die verliefd en gelukkig zijn. We gingen stilletjes met elkaar om gedurende zes maanden totdat onze relatie nieuws werd.”

Volgt er een huwelijk, dan is Meghan Markle de tweede Amerikaanse die met een Britse prins in het huwelijksbootje stapt. In 1937 gaf Edward de Britse troon op om als prins te kunnen te trouwen met zijn grote liefde Wallis Simpson. Aardig detail is dat een van Meghans voorvaders, de baron John Hussey, in 1537 op last van koning Hendrik VIII werd onthoofd.

Rebelse prins Harry

De Britse prins Harry stond jarenlang bekend als de koninklijke belhamel, maar de laatste tijd behoort hij net als zijn broer William en diens vrouw Kate tot de favorieten van het Britse koninklijk huis. Zij vormen samen het menselijke gezicht van de royals. Harry schreef vorig jaar geschiedenis door zich openlijk uit te laten over de psychische problemen die hij heeft ondervonden door de dood van zijn moeder, prinses Diana.

De roodharige Harry (op 15 september 1984 geboren als Henry Charles Albert David) stond altijd al bekend als een vrijgevochten prins, voor wiens misstappen veel Britten wel een oogje wilden dichtknijpen. De meesten hebben nog altijd het beeld op hun netvlies van de toen twaalfjarige prins, die met gebogen hoofd achter de affuit met zijn moeders kist liep.

Drugs en alcohol

Harry is in veel opzichten de tegenpool van zijn oudere broer, van wie geen grotere jeugdzonde bekend is dan dat hij ooit met popzangeres Britney Spears heeft gemaild. Harry werd als zeventienjarige betrapt toen hij blowde en alcohol dronk, waarop prins Charles hem voor straf een dag naar een afkickcentrum stuurde om de verwoestende effecten van drugsgebruik te zien. Hij haalde in 2005 de voorpagina’s van de Britse tabloids omdat hij op een gekostumeerd feest was verschenen in nazi-uniform, compleet met Wehrmacht-insigne en een rode armband met swastika. Harry haastte zich te verontschuldigen en zijn vader liet hem het vernietigingskamp Auschwitz bezoeken.

Na zijn opleiding aan de militaire academie van Sandhurst werd Harry twee keer als helikopterpiloot uitgezonden naar Afghanistan. Na zijn terugkeer bleef hij zich inzetten voor zijn oude kameraden. Hij is de bedenker van de Invictus Games, waar gewond geraakte militairen zich internationaal sportief meten met lotgenoten.

Harry is deels in de voetsporen van zijn moeder getreden. Hij werkte voor aidsprojecten in Lesotho en ook in Groot-Brittannië is hij betrokken bij mensen die besmet zijn met het hiv-virus en bij aids- en tuberculosepatiënten. (br.hln)


» Reageer (0)
27-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wakker worden met een wekker is heel ongezond

“Wakker worden met een wekker is heel ongezond”

https://www.mupload.nl/img/ggsdnddnddrzi.jpg

De kans is groot dat het vanochtend weer wat extra moeite kostte om uit bed te raken, na een weekend met een ander slaapritme. Zeker voor avondmensen is die wekker ’s ochtends vroeg dan ook de grootste vijand. “Opstaan met een wekker is héél ongezond,” pleit Ticia Luengo Hendriks in Het Parool. 

Spring jij ’s ochtends meteen actief je bed uit, of kom je pas ’s avonds echt tot leven? Of je eerder een ochtend- of avondmens bent, hangt van je genen af, zo blijkt uit een slaaponderzoek dat de Nederlandse krant Het Parool liet uitvoeren. Emeritus hoogleraar psychofysiologie Gerard Kerkhof (69) van de universiteit van Amsterdam legt het verschil tussen beide types uit in diezelfde krant. 

Slaapschuld en slaaptekort

 Zodra je wakker wordt, neemt je behoefte aan slaap toe, wat slaapschuld wordt genoemd. Je bouwt die doorheen de dag op, en ’s avonds los je ze in door te gaan slapen. “Bij ochtendmensen gaat dit proces sneller dan bij avondmensen,  waardoor hun slaapschuld aan het einde van de dag groter is dan bij avondmensen. Daardoor voelt een ochtendmens zich aan het eind van een dag eerder slaperig dan een avondmens.” In het weekend zullen zij soms langer opblijven dan ze gewend zijn, en zo het ritme van hun biologische klok verstoren. Avondmensen hebben het dan weer moeilijker om in een 9-to-5-ritme in te passen, omdat ze ’s avonds niet zo snel moe worden en daardoor moeten opstaan wanneer ze nog niet genoeg geslapen hebben. Zo bouwen ze restslaapschuld op. In beide gevallen zorgen omstandigheden ervoor dat avond- en ochtendmensen tegen hun biologische klok moeten ingaan met slaaptekort tot gevolg, wat ook een “sociale jetlag” wordt genoemd. 

“Wekker is ongezond”

Van slaaptekort is al langer geweten dat het niet alleen onze prestaties vermindert, maar ook voor onze gezondheid verstrekkende gevolgen kan hebben. Ticia Luengo Hendriks (46) is medeoprichter van het Nederlandse Platform Betere Tijden, dat bewustwording wil creëren rond de biologische klok en hoe die onze gezondheid en prestaties kan beïnvloeden. “Tachtig procent van de Nederlanders gebruikt een wekker om wakker te worden voor werk. Dat is heel ongezond. Je onderbreekt je slaap dagelijks, terwijl je lichaam aangeeft nog niet uitgerust te zijn.” Ze vindt de 9-to-5-structuur dan ook compleet achterhaald en pleit voor flexibelere werkuren, die trouwens ook het fileprobleem gedeeltelijk zouden kunnen oplossen, voegt ze er nog aan toe. 

Slaapprofessor Kerkhof is niet helemaal voorstander van het zelf bepalen van de werkuren, omdat hij vreest dat we die dan gaan invullen op basis van wat er ons het beste uitkomt, in plaats van ons slaaptype. Wél pleit hij ervoor dat mensen die in ploegen werken, dat volgens hun slaapvoorkeuren kunnen doen. “Ik heb liever niet dat een typisch ochtendmens tijdens een nachtdienst aan de knoppen van de kerncentrale draait,” klinkt het. 

De klok regelen

Dat klinkt natuurlijk mooi in theorie, maar in de praktijk moest ook jij vanochtend de wekker afduwen om weer aan een nieuwe werkweek te beginnen. Het goede nieuws: je kan je biologische klok lichtjes sturen, waardoor je een kleiner risico loopt op een slaaptekort. Zo kan je als avondmens die vroeg moet opstaan of ochtendmens die avondshiften moet doen, een paar tips opvolgen:

- Het belang van licht. Avondmens die vroeg moet opstaan? Zorg er dan voor dat je jezelf aan veel licht blootstelt ’s ochtends. Investeer bijvoorbeeld in een wake-uplight, om je biologische klok te versnellen. Mijd daarnaast ’s avonds blauw ligt van smartphones en tablets, om sneller te kunnen inslapen.  Ochtendmensen die ’s avonds moeten werken zorgen daarentegen best voor een goed verduisterde kamer, en nemen idealiter veel licht tot zich overdag om het ’s avonds langer vol te houden. 

- Intense activiteiten. Avondmensen kunnen intense activiteiten - zoals sporten of een cognitief zware activiteiten - best ’s ochtends inplannen. Wie dat ’s avonds doet, riskeert te actief te blijven en niet te kunnen inslapen. Voor ochtendmensen geldt het omgekeerde. 

- Regelmaat. Of je nu een ochtend- of avondmens bent, regelmaat is nog de beste methode om slaaptekort in te perken. Probeer zoveel mogelijk op dezelfde uren te gaan slapen, op te staan, te bewegen en te eten en drinken, om je biologische klik niet in de war te sturen. Zélfs in het weekend.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit verandert er allemaal op 1 december

Dit verandert er allemaal op 1 december

https://images3.persgroep.net/rcs/tMJCdc9X7jT7gS77Bp0LWsI34mA/diocontent/115569459/_focus/0.540000/0.480000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vanaf 1 december kunnen ambtenaren niet langer gratis hun studiejaren afkopen voor een hoger pensioen. Ook moeten zonnebankcentra hun klanten met grote affiches waarschuwen voor gezondheidsrisico’s. Het UZ Jette wordt het eerste ziekenhuis in België waar huisdieren welkom zijn. En er is goed nieuws voor Belgen die naar het Groothertogdom Luxemburg pendelen, hun treinabonnement wordt goedkoper.  Een overzicht van wat er allemaal verandert.

1.500 euro per diplomajaar

Studiejaren afkopen om vroeger op pensioen te kunnen en een hoger pensioen te krijgen, was al langer mogelijk. Met de hervorming die op 1 december ingaat, wordt die regeling voor iedereen, zowel ambtenaren, werknemers als zelfstandigen, op dezelfde leest geschoeid. Afkopen van studiejaren kan voortaan voor 1.500 euro per diplomajaar, ongeacht het stelsel, binnen de tien jaar na het afronden van de studies. Nadien ligt het bedrag hoger. Voor minister van Pensioenen Daniel Bacquelaine gaat het om “een geleidelijke harmonisering tussen de stelsels”.

Vanaf 1 december kunnen ambtenaren niet langer gratis hun studiejaren afkopen voor een hoger pensioen. Ook moeten zonnebankcentra hun klanten met grote affiches waarschuwen voor gezondheidsrisico’s. Het UZ Jette wordt het eerste ziekenhuis in België waar huisdieren welkom zijn. En er is goed nieuws voor Belgen die naar het Groothertogdom Luxemburg pendelen, hun treinabonnement wordt goedkoper.  Een overzicht van wat er allemaal verandert.

Ambtenaren konden al langer hun studiejaren afkopen, maar gratis. De hervorming voorziet nu in het verdwijnen van de gratis diplomabonificatie. Per diplomajaar moet 1.500 euro neergeteld worden voor een hoger pensioen. Ook na tien jaar kan er nog worden afgekocht, maar dan zal het bedrag hoger liggen. De regularisatiebijdrage is fiscaal aftrekbaar.

Er loopt ook een overgangsperiode van drie jaar. Binnen die drie jaar zullen alle werknemers en zelfstandigen hun geslaagde studiejaren na hun 20ste verjaardag kunnen regulariseren. Dat kunnen ambtenaren nu ook voor alle studiejaren die hen niet gratis toegekend worden.

Waarschuwingen in zonnebankcentra

 In zonnebankcentra moeten voortaan grote affiches hangen die de gebruikers erop wijzen dat het gebruik van zonnebanken huidkanker kan veroorzaken. Een maatregel van minister van Consumentenzaken Kris Peeters (CD&V) om het bewustzijn over de gevaren te verhogen, naar analogie met de waarschuwingen op pakjes sigaretten.

Zonnebankcentra moesten al langer waarschuwen voor de gezondheid, maar die boodschappen zullen nu nog meer moeten opvallen. Het gaat om affiches in - minimaal - een A3-formaat waarop in het groot “Gebruik van zonnebanken kan huidkanker veroorzaken” staat, gevolgd door nog een reeks waarschuwingen.

Ook elke mededeling van de zonnebankcentra moet de huidkankerboodschap bevatten, “op een goed leesbare en opvallende manier zodat de aandacht van de consument wordt getrokken”. De centra mogen bovendien geen enkele allusie meer maken op eventuele voordelen of gunstige effecten van het gebruik van zonnebanken.

Begin 2019 volgt nog een maatregel. Elke zonnebankcentrum zal dan een meettoestel moeten hebben om het huidtype van de gebruiker te bepalen. Is dat er niet, dan moet de uitbater de gebruiker verwijzen naar een dokter voor een medisch attest.

De Hoge Gezondheidsraad pleitte midden dit jaar voor een verbod op zonnebanken. Dat ziet minister Peeters niet onmiddellijk zitten, maar hij wil wel “zo streng mogelijk optreden en ervoor zorgen dat de gebruikers zich zo goed mogelijk bewust zijn van de gevaren”.

Huisdieren in UZ Jette

Op 1 december opent Villa Samson de deuren naast het Universitair Ziekenhuis Brussel in Jette. Voor het eerst in ons land zullen huisdieren welkom zijn in het ziekenhuis.

De patiënten - zowel jong als oud - krijgen in Villa Samson de mogelijkheid om hun eigen huisdier te ontvangen of een van de villahonden- of katten te ontmoeten in een huiselijke sfeer. Wetenschappelijk onderzoek toont immers aan dat een dier een belangrijke rol kan spelen in het genezingsproces.

In de voormiddag vinden er sessies dierentherapie plaats in Villa Samson en in de namiddag zijn er bezoekuren. In de villa zelf worden bovendien feromonen verspreid, zodat de katten en honden op hun gemak zijn.

Trein naar Luxemburg goedkoper

Een treinabonnement vanuit de provincie Luxemburg naar het Groothertogdom Luxemburg wordt vanaf 1 december goedkoper. Daarnaast kan je gratis parkeren aan je vertrekstation.

Een maandabonnement om te pendelen wordt vanaf 1 december 13,5 euro goedkoper; een jaarabonnement 135 euro. Wie zo’n abonnement heeft, kan ook gratis parkeren aan de treinstations in de provincie Luxemburg en aan de stations van Jemelle (provincie Namen) en Trois-Ponts (Luik).

“Elke dag trekken bijna 40.000 in België wonende werknemers naar het Groothertogdom Luxemburg. Het openbaar vervoer heeft voor die verplaatsingen veel potentieel”, aldus minister Bellot. “Daarom is het belangrijk de treintarieven en het parkeren aan stations aantrekkelijk te maken.” (br.hln)


» Reageer (0)
26-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De beste ter wereld! Thiam verkozen tot Atlete van het Jaar

De beste ter wereld! Thiam verkozen tot Atlete van het Jaar

https://images4.persgroep.net/rcs/ESsrOLVQp7nyGKf_zNvSHPBZunE/diocontent/115484365/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Nafi Thiam heeft vanavond weer geschiedenis geschreven. De 23-jarige Naamse is door het publiek en de Internationale Atletiekfederatie (IAAF) verkozen tot Atlete van het Jaar. De meerkampster haalde meer stemmen dan polsstokspringster Ekatarina Stefanidi en langeafstandsloopster Almaz Ayana. Die laatste won vorig jaar de trofee. 

De grootste concurrente van Thiam was de Griekse Stefanidi, die door de Europese atletiekbond verkozen was tot hún atlete van het jaar. Zij is net als onze landgenote wereld-, olympisch en Europees indoorkampioene in haar discipline. Thiam had wel het voordeel dat ze dit jaar de magische grens van 7.000 punten sloopte in de zevenkamp. Slechts twee meerkampsters - Carolina Klüft (7.032) en Jackie Joyner-Kersee (7.291) – deden ooit beter. Uiteindelijk heeft die prestatie allicht het verschil gemaakt. “Doe het op je eigen manier. Luister niet te veel naar anderen en vooral: amuseer je”, was de raad van Thiam op het podium aan alle atleten. 

Bij de mannen ging de eer naar de Qatarese hoogspringer Mutaz Essa Barshim, die legende Usain Bolt opvolgde als beste atleet van het jaar. De Noorse hordeloper Karsten Warholm werd Rising Star van het jaar. Ans Botha, de 75-jaar oude trainer van Wayde van Niekerk, was Coach van het Jaar.

Thiam is de eerste Belg die de erelijst van de IAAF Athletics Awards haalt en de eerste meerkampster sinds Jackie Joyner-Kersee in 1994. De Naamse won vorig jaar nog de trofee van Rising Star van de IAAF. Thiam mag zich opmaken voor nog een rondje prijzen ophalen. Op 9 december zal ze allicht voor de vijfde keer de Gouden Spike winnen en een week later haar derde trofee als Sportvrouw van het Jaar. (br.hln)


» Reageer (0)
25-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je na die eerste kop koffie naar de wc moet ’s ochtends

Waarom je na die eerste kop koffie naar de wc moet ’s ochtends

https://www.mupload.nl/img/zt0rs7oq49trf.jpg

Wie ’s ochtends al eens een kop koffie drinkt, wéét dat een bakje troost op zijn zachtst gezegd een nogal laxerend effect heeft. Veel mensen denken dat cafeïne de schuldige is, maar waarom moet je dan na een blikje energiedrank drinken niet zo nodig naar de wc?

Mensen die drie kopjes koffie per dag drinken, lopen minder kans op hartproblemen en leverziektes dan mensen die geen koffie drinken. Dat onthulden onderzoekers aan de Universiteit van Southampton deze week nog. Ze bestudeerden meer dan 200 bestaande studies over de impact van koffie op onze gezondheid en kwamen toen tot deze heuglijke conclusie.

Reden te meer dus om snel die eerste tas koffie te drinken zodat je weer vol energie én met volle darmen aan de dag kan beginnen. Want ja, dat je goed naar de wc kunt ’s ochtends na een kopje koffie, is algemeen geweten. Maar hoe komt dat eigenlijk?

Slechts theorieën

In een video van de American Chemical Society steken ze de schuld op maagzuur dat door koffie aangemaakt wordt en ervoor zorgt dat de inhoud van de maag sneller via de darmen naar buiten gesluisd wordt. Er wordt ook wel eens gezegd dat koffie ervoor zorgt dat het hormoon gastrine aangemaakt wordt, wat de dikke darm stimuleert. Maag-darm-leverarts Paul Boekema vertelt aan de Nederlandse krant De Volkskrant echter dat dit slechts theorieën zijn en dat er weinig wetenschappelijk bewijs voor is.

Hijzelf denkt eerder dat het hormoon cholecystokinine, dat ook vrijkomt door koffie en de galblaas doet samentrekken, verantwoordelijk is voor het laxerende effect van koffie, maar ook daar is geen hard bewijs voor. Koffie doet wel degelijk iéts met onze darmen, alleen zijn de wetenschappers er nog niet uit wat precies. (br.hln)


» Reageer (0)
24-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Foto op vlooienmarkt blijkt zeldzaam portret van Billy the Kid en is nu miljoenen waard

Foto op vlooienmarkt blijkt zeldzaam portret van Billy the Kid en is nu miljoenen waard

https://www.mupload.nl/img/pkxjoh5dsnrpr.jpg

Een Amerikaanse man heeft op een rommelmarkt de vondst van zijn leven gedaan.  Een oude foto die hij voor een prikje kocht, blijkt een portret van de legendarische Wild Westheld Billy the Kid én zijn moordenaar te zijn. De foto is miljoenen dollars waard.

Advocaat Frank Abrams kocht de foto in 2011 op een rommelmarkt in Noord-Carolina voor tien dollar en hing hem op in een gastenkamer in zijn woning. In 2015 zag hij een tv-programma over de ontdekking van een andere foto van Billy the Kid die uiteindelijk vijf miljoen dollar waard bleek te zijn.

Abrams vermoedde dat een van de vijf mannen op zijn foto wel eens Patrick ‘Pat’ Floyd Garrett kon zijn. Garrett en Billy the Kid waren goede vrienden tot Garrett sheriff werd van Lincoln County, New Mexico. Pat Garrett schoot Billy the Kid in 1881 dood. De outlaw was toen amper 21 jaar oud.

Analyse

Benieuwd naar het verhaal achter zijn foto, die de datum 2 augustus 1880 als opschrift heeft, ging Abrams te rade bij de experts.

William Dunniway, gespecialiseerd in ‘tintype’, het procédé waarmee de foto genomen werd, dateerde de foto tussen 1875 en 1880. Forensisch video-expert Kent Gibson gebruikte gezichtsherkenningssoftware en concludeerde dat het hoogstwaarschijnlijk om een foto van Billy the Kid en Pat Garrett ging. Een handschriftexpert vergeleek tenslotte de handtekening van sheriff Garrett op de foto met tien documenten die zijn handschrift bevatten en vond een match.

Airbnb

Hoewel de afbeelding volgens experts miljoenen dollars waard is, is Abrams niet gehaast om hem van de hand te doen. De foto hing jarenlang aan de muur in een kamer die hij verhuurde via Airbnb. “Als ik had geweten dat het een van de meest bekende foto’s uit de geschiedenis was, dan had ik meer gevraagd voor de kamer,” lacht hij.

Hoeveel de foto precies zou kunnen opbrengen, weet hij echter niet. “Mensen vragen me voortdurend: wat denk je dat het waard is? Ik zal er eerlijk gezegd geen prijs op zetten. Het is onbetaalbaar,” vertelde Abrams aan het lokale tv-station KRQE-TV. Voor de zekerheid bewaart hij de foto voortaan wel in een kluis.

Tot op heden zijn er slechts twee andere authentieke foto’s van Billy the Kid gekend. Een ervan, waarop hij croquet speelt, werd in 2010 voor twee dollar gekocht in een rommelwinkel in Fresno, California en wordt nu op zo’n vijf miljoen dollar geschat. Volgens experts zou een foto met zowel Billy the Kid als Pat Garrett nog veel meer dan vijf miljoen dollar kunnen waard zijn. In 2011 ging een portret van de outlaw in Denver, Colorado onder de hamer van 2,3 miljoen dollar. 

Revolverheld

Billy the Kid is een van de meest bekende revolverhelden van het Wilde Westen. Hij kreeg bij zijn geboorte de naam Henry McCarthy, maar veranderde die later naar William Bonney. Vermoedelijk verhuisde hij met zijn moeder en broers van New York naar Colorado na het overlijden van zijn vader. 

Billy the Kid belandde al op jonge leeftijd in de criminaliteit: hij was een dief, een gokker en vermoordde minstens acht mensen, maar andere schattingen lopen op tot 27. In 1878 werd hij gearresteerd en ter dood veroordeeld voor de moord op een sheriff. Hij ontsnapte, maar werd achtervolgd en gedood door sheriff Pat Garrett op 14 juli 1881. (br.hln)


» Reageer (0)
23-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Calvin Russell - Behind The 8 Ball

Calvin Russell - Behind The 8 Ball

Klik op de foto om hem te beluisteren



Calvin Russell (1 november 1948-3 april 2011) was een Amerikaanse  rock zanger-songwriter en gitarist. Op zijn 12 jaar begon hij gitaar te leren spelen en op 13 jaar werd hij lid van band 'The Cavemen'. In 1989 ontmoette hij Patrick Mathe van de Franse platenlabel New Rose. Nadat zijn eerste album werd uitgebracht begon Russell  aan een tournee in Europa in 1990.

De toon van protest in enkele van zijn liedjes maakte hem zeer populair onder de Europeanen, meer nog dan in de Verenigde Staten.

Calvin Russell overleed op 3 april 2011 in Garfield, Texas van kanker op de leeftijd

» Reageer (0)
22-11-2017
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geen zakjes meer: in Carrefour mag je met eigen potjes en doosjes aanschuiven

Geen zakjes meer: in Carrefour mag je met eigen potjes en doosjes aanschuiven

https://www.mupload.nl/img/n0bn7u8f5i50d.jpg

Voortaan kan je met de Tupperwarepot naar Carrefour voor vis, kaas of beleg. Na een proefproject aanvaarden alle vestigingen van Carrefour Hypermarket en Market vanaf nu herbruikbare zakjes en dozen die klanten zelf meebrengen aan de bedieningstogen van de winkels. 

Geen vijf verschillende verpakkingen en plastic zakjes meer in Carrefour: vanaf nu kan je aan de beenhouwerij, de visafdeling en de traiteurtoog jouw bestelling in een zelf meegebracht potje laten stoppen. Voorwaarde is wel dat de potjes geschikt zijn om voedsel in te doen. De winkelmedewerker mag weigeren als de voedselveiligheid niet gegarandeerd kan worden, waardoor ze achteraf problemen zouden kunnen krijgen. Ook verschillende vleessoorten, kaas en charcuterie mogen niet in hetzelfde potje. Onder die voorwaarden kreeg Carrefour groen licht van het Federaal Voedselagentschap. 

Herbruikbare groenten- en fruitzakjes

Een testproject in één van hun vestigingen in het Waverse Bierges bleek enorm succesvol. Dankzij de grote interesse van klanten en uit duurzaamheidsoverwegingen, besloot de keten daarom om de optie uit te breiden naar alle andere supermarkten. Tegelijkertijd gaat ook sinds deze week een nieuwe test van start. De Hypermarkt Carrefour van Bierges zal stevige herbruikbare textielzakjes aanbieden om groenten en fruit te verpakken. De zakjes zijn wasbaar, stevig genoeg om meermaals te worden gebruikt en de prijsetiketten blijven er goed op plakken. Ze worden aangeboden aan 2,40 euro voor 5 zakjes, of 0,60 euro voor eentje. Een week later zullen deze zakjes nog in vijftien andere testwinkels beschikbaar zijn. 

Geen nieuw initiatief

Carrefour mag dan wel één van de eerste bekende grote ketens zijn die verpakkingen wil inperken, bij ons bestaan er al meerdere kleinschalige projecten die de afvalberg op die manier willen verkleinen. Zo is er onder meer de ‘zero waste shop’ Robuust in Antwerpen, de Gentse winkel OhnePrana Bio Bulk in Heusden-Zolder, Donza in Deinze en het Leuvense Content, die producten verkopen zonder (plastic) verpakkingen aan te bieden.   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Christie’s veilt peperdure kunst van de Rockefellers (en hoopt op meer dan 150 miljoen dollar)

Christie’s veilt peperdure kunst van de Rockefellers (en hoopt op meer dan 150 miljoen dollar)

https://images4.persgroep.net/rcs/7ptlB-APBxFcvYZjFKm9rllAB0E/diocontent/115332206/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Veilinghuis Christie’s gaat de nalatenschap van David en Peggy Rockefeller komend voorjaar in New York onder de hamer brengen. Onder meer een Picasso, een Matisse en een Monet zullen geveild worden, meldt een woordvoerster tegen ANP. De opbrengst is voor tien goede doelen.

Van Claude Monet komt ‘Nymphéas en fleur’ (Waterlelies in bloei) onder de hamer, van Henri Matisse ‘Odalisque couchée aux magnolias’ (Odalisk of vrouw liggend tussen magnolia’s) en van Pablo Picasso ‘Fillette à la corbeille fleurie’ (Meisje met een mandje bloemen). Voor de Picasso wordt alleen al zo’n 70 miljoen dollar verwacht, voor de Matisse circa 50 miljoen en voor de Monet ongeveer 35 miljoen.

Verder zal onder meer werk van Seurat, Gris, Signac, Manet, Gauguin, Corot, O’Keeffe en Hopper en bijvoorbeeld een Sèvres-servies dat ooit werd gemaakt op bestelling van Napoleon verkocht worden. Een deel van de collectie, die in haar geheel uit zo’n 2.000 stukken bestaat, maakt eerst een tour van wisselende samenstelling langs Hongkong (vanaf 24 november), Londen en Los Angeles.

Peggy Rockefeller-McGrath stierf al in 1996, David volgde haar in maart van dit jaar, 101 jaar oud. Hij was de jongste en laatst levende kleinzoon van John D. Rockefeller (1839-1937), de eerste miljardair van de Verenigde Staten en oprichter van Standard Oil. David leidde de JP Morgan Chase Bank.

Ook goedkopere stukken

De maatschappelijk zeer betrokken David en Peggy lieten anderen royaal meedelen in hun rijkdom en David wilde dat ook postuum doen, wat nu leidt tot de grootste filantropische veiling ooit. Zijn liefde voor de kunst had hij ook niet van een vreemde: zijn moeder Abby stond aan de wieg van het Museum of Modern Art in New York.

De stukken werden niet alleen door David en Peggy verzameld; sommige werden ook via zijn ouders geërfd. David zou hebben gezegd dat hij hoopte dat de kunstwerken andere mensen hetzelfde genot zullen schenken als ze hem en zijn vrouw hebben gedaan.

Ook aan mensen met een kleine portemonnee wordt gedacht: er zijn ook items die starten aan 200 dollar.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wie weinig geld heeft, is toch vrijgeviger

Wie weinig geld heeft, is toch vrijgeviger

https://www.mupload.nl/img/wiyms4tru0u1l.jpg

Cadeaus geven kan soms nog leuker zijn dan een geschenkje krijgen, zelfs als je maar een beperkt budget hebt. Sterker nog: mensen die het minder breed hebben, zijn vrijgeviger, zo blijkt uit verschillende psychologische studies. 

Wie de vinger op de knip moet houden omdat hij of zij het niet breed heeft, is daarom nog niet gierig naar anderen toe. Integendeel: mensen uit een lagere sociale klasse zijn vrijgever en hebben de neiging om meer geld te geven aan goede doelen dan mensen uit een hogere sociale klasse, zo blijkt uit psychologisch onderzoek van Yale universiteit en de universiteit van Californië. Ook zijn ze vriendelijker tegen onbekenden, zullen ze sneller een helpende hand bieden en vertrouwen ze iemand vlugger. Aan de andere kant blijken mensen uit een hogere sociale klasse meer onethisch gedrag te tonen, zoals liegen en dingen meenemen die niet van het zijn. 

Meer voeling met anderen

Een verklaring voor dat vrijgevige gedrag ligt volgens psychologen bij hun groter medeleven en voeling met de noden van anderen. Hun blik is meer gericht naar hun omgeving en andere mensen. Omgekeerd zijn mensen die alles hebben wat ze nodig hebben meer op zichzelf gericht. Ze concentreren zich vooral geconcentreerd op hun eigen doelen, emoties en motivaties in het leven. Ook zijn ze meer gericht op de toekomst, terwijl mensen met een beperkt budget meer in het hier en nu leven. Iets om rekening mee te houden bij een toekomstige sessie kerstshoppen?   (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zanger David Cassidy (67) overleden

Zanger David Cassidy (67) overleden

https://www.mupload.nl/img/wtyi06aoy2dmw.jpg

David Cassidy (67) is dinsdag overleden, zo heeft zijn agent bekendgemaakt. Cassidy lag al enkele dagen in kritieke toestand in een ziekenhuis in Fort Lauderdale. Het 67-jarige voormalig tieneridool werd vorige week opgenomen en zijn toestand verslechterde daarna snel. Hij leed al enige tijd aan dementie.

Cassidy werd vorige week woensdag met spoed naar een ziekenhuis in Florida vervoerd nadat zijn nieren en lever plotseling uitvielen. De familie van Cassidy verzamelde zich de afgelopen dagen in het ziekenhuis.

De acteur brak in de jaren ’70 door als tieneridool met zijn rol als Keith in ‘The Partridge Family’, een sitcom over een muzikaal gezin.

Cassidy had al langer problemen met zijn gezondheid. In februari kreeg hij de diagnose dementie. Hij besloot daarna te stoppen met toeren om zich te focussen op zijn ‘gezondheid en geluk’. “Ik wil focussen op wat ik ben, wie ik ben en wie ik ben geweest, zonder afleidingen. Ik wil liefhebben. Ik wil van het leven genieten,” zei hij toen.  (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!