Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




13-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bye bye Kever! Retroversie van iconisch VW-model verdwijnt van de markt

Bye bye Kever! Retroversie van iconisch VW-model verdwijnt van de markt

https://images4.persgroep.net/rcs/vfs1PJPJMerFc9_CasElhoAG-U8/diocontent/22003064/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Volkswagen zal geen opvolger  meer bouwen voor de Beetle, de retroversie van de legendarische Kever die in 1938 op de markt kwam. Daarmee verdwijnt een van de meest bekende modellen uit de autogeschiedenis.

Frank Welsch, hoofd van Research en Ontwikkeling bij Volkswagen zou het nieuws bevestigd hebben op het autosalon van Genève. Volgens de topman kan je een retromodel als de Kever niet eindeloos opnieuw lanceren. PR-manager Dennis Homberg van Porsche vertelde aan NU.nl dat de Volkswagen Beetle komende zomer uit productie gaat voor de Europese markt. “Het model bestaat dan 8 jaar en is aan het einde van zijn levenscyclus. Er is vooralsnog geen opvolger voor deze Volkswagen gepland.” De originele VW kever kwam in 1938 op de markt en werd geproduceerd tot 2003. Er werden meer dan 20 miljoen exemplaren van verkocht. In 1998 bracht het merk de New Beetle uit en in 2011 kwam daarvan een nieuwe versie, die kortweg Beetle werd genoemd. Er waren nog wel geruchten dat VW aan een elektrische versie van de Beetle zou werken, maar die lijken dus niet te kloppen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo leer je koffie proeven als een barista

Zo leer je koffie proeven als een barista

https://images1.persgroep.net/rcs/-umWMcQvxPA2l_KGqLOfKOV-bLw/diocontent/75340014/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De laatste jaren schieten koffiebars als paddenstoelen uit de grond en er wordt meer over het zwarte goud geschreven dan ooit tevoren in de media. Of koffie nu gezond is of niet, laten we hier even in het midden. Maar dat ieders favoriete bakje troost populair is, staat vast. En dus is het tijd dat je koffie leert proeven als een ware barista.

Refinery29 trok ervoor naar het hoofdkantoor van Starbucks in Seattle, waar een kleine groep mensen wordt opgeleid tot professionele koffieproevers. Bij de keten wordt bijna elke zak koffiebonen voorgeproefd, wat betekent dat de proevers zo’n 600 tot 800 kopjes koffie per dag testen. Gelukkig hoeven ze niet al die tassen ook daadwerkelijk op te drinken.
Zo kan je zelf testen of je een deftige koffie voorgeschoteld krijgt of niet:

1. Ruik
Ruik altijd eerst aan een koffie voor je ervan proeft. Je tong herkent slechts 5 verschillende smaken: zoet, zuur, zout, bitter en umami (een bouillon op basis van zeewier) - terwijl je neus meer dan duizend verschillende geuren kan waarnemen. Scherm de koffie af met je handpalm, houd de mok dicht tegen je neus aan, en inhaleer diep.

2. Slurp
Door het slurpen kan de koffie goed door je mondholte rollen en kun je het zwarte goud beter proeven. De subtiele smaken en aroma’s stijgen zo ook recht op naar je neus.

3. Lokaliseer en spuw
Probeer te achterhalen waar je de smaken exact proeft op je tong. Is het aan het puntje of aan de zijkanten van je tong? Hoe voelt de koffie in je mond en weegt het op je tong? Vervolgens spuw je de koffie uit.

4. Beschrijf
Nu je de koffie geproefd en geroken hebt, probeer dan de ervaring eens te beschrijven. Praat over het aroma, de smaak, de textuur en de zuurheidsgraad. Welke andere smaken en ervaringen kun je ermee vergelijken? Citroen, cacao en bessen zijn maar een aantal van de smaken die je zou kunnen proeven. (br.hln)


» Reageer (0)
12-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Spinnen kruipen niet uit de afvoer en meer weetjes om je spinnenfobie te bestrijden

Spinnen kruipen niet uit de afvoer en meer weetjes om je spinnenfobie te bestrijden

https://images2.persgroep.net/rcs/mBBnDm1P45ug4Ld3S380rHzj7jA/diocontent/120336136/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Zeg niet dat we je niet gewaarschuwd hebben: nu de winter voorbij is, duiken angstaanjagend grote huisspinnen weer massaal op in huis. Meestal een reden om met een gil drie meter in de lucht te springen, maar eigenlijk is dat nergens voor nodig. Deze weetjes over de achtpotige beestjes doen jouw angst in het beste geval lichtjes wegebben.

Je wil het misschien liever niet weten, maar spinnen logeren het hele jaar door gezellig bij jou in huis, in de kleinste hoekjes, kieren en gaatjes. Dat je ze niet ziet, wil niet zeggen dat ze er niet zijn.
Twee keer per jaar komen de diertjes wel eens graag piepen uit die kiertjes om hallo zeggen. Liefst op momenten waarop je het totaal niet verwacht. In de badkuip bijvoorbeeld, waar de zwarte poten van de grote huisspin angstaanjagend groot afsteken tegen het spierwit van het bad. Het lijfje van de huisspin - exclusief poten - kan tussen 1 en 1,6 centimeter groot zijn, bij de grote huisspin is dat tot wel 2 centimeter. Gillen kan dan wel even opluchten, maar het is helaas geen langetermijnoplossing. Deze weetjes zijn hopelijk wél enigszins een remedie tegen die grootste spinnenangst.

1. Ze komen niet uit de afvoer gekropen

Fabeltjes over spinnen die door de afvoer van het bad of de wastafel komen gekropen, vormen goede scenario’s voor horrorfilms. In het echte leven hoef je een bad niet angstvallig te weren met dit als argument, want het is een mythe die niet klopt. Een spin die uit het niets in de badkuip belandt, is daar per ongeluk in verzeild geraakt. De wanden van een bad of wastafel zijn voor de (grote) huisspin te glad om er weer uit te kruipen, waardoor het arme diertje komt vast te zitten. In plaats van de spin ook nog eens een verdrinkingsdood te schenken, kan je met een (lange!) bezem de spin uit haar lijden verlossen door ze erop te laten kruipen en ze zo buiten te zetten.

2. Ze zijn niet gevaarlijk

In ons land is er geen enkele reden tot paniek bij de aanblik van zo’n achtpotig monstertje, want spinnen in België zijn compleet ongevaarlijk. In plaats van ze te vrezen kan je ze maar beter dankbaar zijn, want ze eten andere vervelende insecten zoals vliegen en muggen op. Reden te meer om ze vriendelijk buiten te zetten als je ze tegenkomt, in plaats van ze onverbiddelijk plat te trappen. Sommige huisspinnen kunnen wel zachtjes bijten uit zelfverdediging, dus je kiest er beter niet voor om ze met de blote hand op te nemen - gesteld dat je dat al durfde. Gebruik een bezem of vang ze in een bokaal waar je een stukje karton onder schuift en zet ze zo buiten. 

3. Ze zijn op de versiertoer

Een grote huisspin gespot die wat rondtrippelt in huis? Het ziet er beangstigend uit, maar dit weetje zal mogelijk voor wat meer empathie zorgen: wie rond deze periode een grote huisspin tegen het lijf loopt, staat oog in oog met een mannelijke huisspin die op jacht is naar een vrouwtje. Tegen het einde van de zomer zijn de mannetjes volwassen, en gaan ze op de versiertoer om een vrouwtje te scoren. Spreek het diertje wat goede moed in bij het maken van zijn avances, in plaats van het luidkeels op een gillen te zetten.

4. Ze komen niet “schuilen” in jouw huis

De mythe dat spinnen tegen het begin van de herfst in jouw huis komen schuilen tegen de kou, klopt ook niet. Zoals we al zeiden: de beestjes wonen er het hele jaar door, en het heeft dan ook weinig zin om ze toch te proberen weren uit je huis. Wil je toch een poging doen om niet oog in oog te komen met zo’n achtpotig beest, dan kan de geur van pepermunt en eucalyptus ze mogelijk afschrikken. Sproei aangelengde etherische oliën met die geurtjes op kieren van ramen, plinten en deuren, en de diertjes komen al minder in de verleiding om binnen te wandelen. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Seksschandaal in Britse Telford: honderden meisjes gedrogeerd, geslagen en verkracht

Seksschandaal in Britse Telford: honderden meisjes gedrogeerd, geslagen en verkracht

https://images4.persgroep.net/rcs/0r1dsdlOISGKhuoJ5dh27Ccuc_8/diocontent/120287020/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Honderden tienermeisjes werden sinds de jaren tachtig seksueel misbruikt in het Britse Telford. De politie kreeg honderden aangiften, maar die werden niet verder onderzocht. Daardoor bleven de misdadigers ongestraft. Vele jaren later wordt nu een onderzoek gestart naar de aangiften.

Lucy Allan, een Conservatief Parlementslid in Telford, heeft opgeroepen een grootschalig onderzoek te starten naar de honderden aangiften van seksueel misbruik die in de afgelopen veertig jaar zijn gedaan. “Er moet een onafhankelijk onderzoek komen naar seksuele uitbuiting van kinderen in Telford. De nieuwe bevindingen neem ik heel erg serieus en zijn zeer schokkend”, vertelt Allan aan de Britse krant The Mirror.

Speurders vermoeden dat er een link is tussen een eerdere moord in Telford en de bende die kinderen seksueel misbruikte. Lucy Lowe (16) kwam samen met haar moeder en zus om toen de man die haar misbruikte, Azhar Ali Mehmood (26), hun huis in brand stak. Lowe beviel op 14-jarige leeftijd van zijn kind. Mehmood werd gevangen gezet voor de moord op Lucy, haar moeder en haar zus, maar is nooit aangeklaagd voor seksueel misbruik.

Avond na avond verkracht

Een van de slachtoffers, die anoniem wil blijven, vertelde in een interview over haar misbruikers. Ze viel in de handen van misbruikers nadat haar telefoonnummer verkocht was aan pedofielen, volgens de Britse krant. “Als ik ook maar iets over het misbruik zei tegen iemand, dan zouden ze mijn kleine zus iets aandoen en tegen m’n moeder zeggen dat ik een prostituee was. Ik werd verschillende avonden gedwongen seks te hebben met meerdere mannen. Ik moest minimaal twee keer per week de morning-afterpil gehaald hebben, maar niemand keek er raar van op.” 

De pil heeft niet altijd gewerkt voor dit slachtoffer, want tot twee keer toe werd ze zwanger. Beide zwangerschappen liet ze afbreken door een abortus. ”Slechts enkele uren na m’n laatste abortus werd ik door een van m’n misbruikers meegenomen om opnieuw verkracht te worden, dit keer door nog meer mannen.” De dood van Lucy Lowe zou als dreigement worden gebruikt voor andere slachtoffers. Als ze zouden praten, zouden de misbruikers ook hun huis in brand steken.

Grondige fouten

De West Mercia Police heeft toegegeven dat er fouten zijn gemaakt in hoe gedetailleerde aangiften zijn behandeld. Er zouden, volgens de Britse kranten, agenten op nachtpatrouille geweest zijn die hebben gezien dat kinderen werden gedrogeerd en gelokt door verschillende bendes. Met die informatie is destijds  niets gedaan.

Er wordt onderzoek gedaan naar de aangiften en naar eventuele verdachten. De gemeenteraad van Telford heeft gezegd dat alle mogelijke mensen en middelen worden ingezet om deze zaak op te lossen. “Alle politiebureaus zullen nauw samenwerken. Dit is onze topprioriteit.” (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Grootste (en meest complexe) renovatie ooit voor Eiffeltoren die 130 wordt

Grootste (en meest complexe) renovatie ooit voor Eiffeltoren die 130 wordt

https://images2.persgroep.net/rcs/7_5wLHgIUoUTR7V7NSXp5XeIU4M/diocontent/119271303/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Hét monument van Frankrijk wordt volgend jaar 130 en krijgt een facelift. Een zeer delicate operatie zo blijkt nu, want in de oude verflagen is lood gevonden. Ook corrosie heeft het smeedwerk jarenlang aangetast en dat komt de stabiliteit niet ten goede.

De leeftijd begint z’n tol te eisen. De Eiffeltoren staat al recht sinds 1889 en vertoont hier en daar heel wat mankementen. Ook de regen helpt niet: die tast de IJzeren Dame beetje bij beetje meer aan. Het is daarom nodig dat de bekendste toren van Europa elke zeven jaar herschilderd wordt - dat schreef ook architect Gustave Eiffel in zijn naslagwerk. Werkmannen beginnen er dit jaar aan in oktober en zullen ongeveer drie jaar nodig hebben.

Het is meteen de grootste facelift ooit, met een totaal kostenplaatje van 40 miljoen euro. Uit doorgedreven onderzoek van de negentien verschillende verflagen is gebleken dat de staat van het bouwwerk op veel plaatsen aanzienlijk is verslechterd. “De verf is volledig gescheurd en dan is er nog de corrosie. Het zou zinloos zijn om er gewoon overheen te schilderen”, klinkt het. Het risico bestaat immers dat de structuur van het gebouw verzwakt en de metalen constructie na verloop van tijd aan stabiliteit verliest. En dus is er maar één oplossing: 25.000 vierkante meter ijzerwerk strippen of 10 procent van de totale oppervlakte van de toren. En daarna herschilderen. Men voorziet daarvoor 60 ton verf. 

De meest beschadigde stukken bevinden zich tussen de begane grond en het eerste platform. Vooral de zuidelijke en de oostelijke pilaar - met uitzicht op Champs-de-Mars - zijn er het ergst aan toe. Men zet voor het complexe werk 80 gespecialiseerde werkmannen in om de negentien oude verflagen minutieus weg te krabben. 

21 keer zoveel lood

Het zou alvast eenvoudiger geweest zijn mocht de toren niet zijn aangetast door de verf. De Eiffeltoren renoveren is immers niet zonder gevaar. De coating die vroeger werd gebruikt, bestaat uit lood. Blootstelling eraan kan gezondheidsproblemen veroorzaken, ook voor de bezoekers. De Eiffeltoren gaat immers niet dicht tijdens de werken. Men hangt alvast grote dekzeilen omhoog om het gevaar in te dijken. Op sommige plekken is er 21 keer zoveel lood aangetroffen dan toegelaten. (br.hln)


» Reageer (0)
11-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mogelijk tweede wolf in Limburg: twee schapen gedood

Mogelijk tweede wolf in Limburg: twee schapen gedood

https://images0.persgroep.net/rcs/Zfzx0CqaGbZPFxS3uDPe3K4jYhc/diocontent/117360164/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

In Limburg zijn bij twee schapenhouders gisteren dode schapen gevonden. Volgens Jan Loos van Welkomwolf.be werden ze wellicht gedood door een wolf. Mogelijk gaat het om een tweede wolf, na wolvin Naya die eerder in de omgeving van Leopoldsburg werd gespot. “Het gedrag lijkt alleszins niet overeen te komen met dat van Naya”, aldus Loos.

Bij schapenhouders in Bree en Rotem (Dilsen-Stokkem) werd zaterdagochtend telkens 1 dood schaap gemeld waarvan de doodsoorzaak meer dan waarschijnlijk is toe te schrijven aan wolf. Vanochtend werden ter plaatse DNA-stalen genomen.
Tussen donderdag en zaterdag ontving Welkomwolf.be ook diverse meldingen over waarnemingen van een wolf bij daglicht, eerst in de omgeving van Wijchmaal-Peer (donderdag en vrijdag in de vroege ochtend) en vervolgens in Dilsen, Stokkem en Meeswijk (Maasmechelen, zaterdagmiddag). Qua timing lijken die laatste drie waarnemingen perfect met elkaar te matchen. De dode schapen in Bree en Rotem passen qua timing eveneens in een mogelijke verplaatsing van dezelfde wolf.

Volgens Welkomwolf.be lijken de laatste waarnemingen moeilijk te rijmen met het gedrag van de schuwe wolvin Naya. Die “woont” al ongeveer twee maanden tussen 400 schapen in Leopoldsburg zonder er één poot naar uit te steken. Bovendien zijn er de voorbije week ook in Nederlands Limburg meldingen gemaakt van een wolf die het op schapen heeft gemunt. Mogelijk trekt die wolf van noord naar zuid door de Maasvallei.

Trackinggegevens uit Duitsland zullen hopelijk snel klaarheid brengen over de vraag of Naya op de voornoemde locaties was of niet. (br.hln)


» Reageer (0)
10-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het geheime ingrediënt dat je van hoofdpijn, spierpijn en opgeblazen buik afhelpt, in de douche

Het geheime ingrediënt dat je van hoofdpijn, spierpijn en opgeblazen buik afhelpt, in de douche

https://images4.persgroep.net/rcs/ibGW1kpu9KafQMxBQeJ6GW2UfWk/diocontent/120181262/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Wat als je van je douche vanavond meteen ook een genezend moment kon maken? Op het einde van een drukke werkweek kunnen we dat wel gebruiken. Een beetje magnesium aan je bad of douche toevoegen zou je van heel wat kwaaltjes kunnen afhelpen. Dat doe je zo.

Meestal voeg je magnesium toe aan een bad, in de vorm van badzout. Maar een bad nemen, dat lukt gewoon niet elke dag. En soms heb je er ook geen zin in. Maar je kan magnesium ook toevoegen aan je douche om ook van de voordelen te genieten.

Magnesium helpt je spieren te ontspannen, ideaal na een sportsessie dus, maar ook na een hele week hollen, rennen en stressen. Als je te snel gegeten hebt, teveel koffie hebt gehad deze week of gewoon die-tijd-van-de-maand, dan kan je buik als een ballon opblazen. Ook daar helpt magnesium bij. Omdat je spieren ontspannen, vermindert ook de druk op je darmen wat.
En ten slotte is magnesium een wondermiddel bij spanningshoofdpijn.

Nog een bonus, magnesium is goed voor je huid. Het helpt bij hydratatie en het kalmeren van irritaties.

Hoe voeg je het toe aan je doucheritueel?

Meng wat zeezout door een lepeltje kokosolie en maak zelf een verkwikkende scrub. Of schaf je een douchegel met magnesium aan, die vind je bij RENZelensSoapwalla, en ook vaak in douchegels voor mannen zoals bij Fa of Vichy. (br.hln)


» Reageer (0)
08-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannen mogen ook tetteren en vrouwen kunnen ook lullen

“Mannen mogen ook tetteren en vrouwen kunnen ook lullen”: Zo wil de Vlaamse Overheid hokjesdenken rond geslacht doorbreken

https://images2.persgroep.net/rcs/9cmqho5t6tNaop57ShGrq8sOXP4/diocontent/120116273/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Roze is voor meisjes. Blauw is voor jongens. Meisjes spelen met poppen. Jongens ravotten. Als het op geslacht aankomt, denken we massaal in stereotiepe hokjes. Maar waarom zou gender bepalen wie je bent en wat je doet? Minister van Gelijke Kansen Liesbeth Homans heeft daarom een nieuw platform gelanceerd GENDERKLIK.be, waarmee ze gedurende 8 weken het thema ‘gender’ tastbaar wil maken bij het grote publiek.

Onbewust -en onterecht- linken we bijna allemaal bepaalde eigenschappen, normen en verwachtingen aan mannen of vrouwen. En net met dat hokjesdenken wil Genderklik.be, een initiatief van de Vlaamse overheid, komaf maken. Met de baseline ‘Zie de rollen’ windt de nieuwe website er dan ook geen doekjes om: gender reikt verder dan geslacht.

Genderverwachtingen kunnen erg dwingend zijn en mensen in een strakke rol duwen. Eens je tot het besef komt dat gender om maatschappelijke mechanismen gaat die een invloed hebben op jouw leven, maar waartegen je ook kunt reageren, heb je de genderklik gemaakt. Want mannen mogen ook tetteren en vrouwen kunnen ook lullen. Vrouwen kunnen ook van pinten houden en sommige mannen kijken ook graag naar de wereld door een zachtroze bril. Jongens kunnen prima ballerina’s zijn en ook meisjes kunnen een wiskundeknobbel hebben.

James Brown knalde het meer dan 50 jaar geleden al door de radio: it’s a man’s, man’s world. En op deze Internationale Vrouwendag is gender nog steeds een heet hangijzer. In een wereld waar nog geen 3% in het kleuteronderwijs mannelijk is (denk alleen maar aan de connotaties van het woord ‘kleuterjuf’), is het belangrijk om dit thema niet zomaar uit de weg te gaan. Op het Genderklik-platform vind je heel wat onderzoeksresultaten, trends, video’s en stukken over geschiedenis om bij te leren over gender. Maar je kunt ook aan de hand van verschillende levensfases het genderverhaal leren kennen en bezorgde ouders krijgen daar meteen tips bij om hun moeder- en vaderhart te sussen.

Er werd ook samengewerkt met bekende namen als Eva Mouton, Heleen Debruyne en Carll Cneut om bestaande kunstwerken een nieuwe insteek te geven. Die worden gedurende de 8 weken dat de campagne loopt gepubliceerd op de website. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.A-ha: daarom ruikt je adem ’s ochtends zo slecht (en dit is wat je eraan doet)

A-ha: daarom ruikt je adem ’s ochtends zo slecht (en dit is wat je eraan doet)

https://images3.persgroep.net/rcs/TsOTV7Ui8sDoxiEjZoerIinIy6E/diocontent/120114949/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een hartstochtelijke ochtendkus: het is iets dat er in romantische films ge-wel-dig uitziet, maar we hoeven je vast niet te vertellen dat de realiteit vaak anders is. Ja, ook wij hebben weleens last van die een vreselijke ochtendadem. Maar waarom duikt die ’s morgens zo vaak op en vooral: wat kan je eraan doen? Wij zochten het voor je uit!

Die zure, muffe drakenadem is de reden waarom de meeste onder ons proberen om ’s ochtends niet in de buurt van iemand anders te ademen, of toch niet voordat we onze tanden gepoetst hebben. Maar waarom ruikt onze adem ’s morgens zo slecht?

Blijkbaar heeft die geur veel te maken met de verminderde speekselproductie tijdens je slaap. Speeksel ruimt normaal gezien de geurveroorzakende bacteriën op, dus als we ’s nachts niet genoeg produceren, kunnen die slechtruikende bacteriën zich makkelijk vermenigvuldigen. En hoe droger je mond, hoe groter de kans dat je ’s morgens met een slechte adem opstaat. Daarnaast dragen ademen door je mond, snurken en het gebruik van bepaalde medicijnen bij aan uitdroging, waardoor de slechte geur nog erger kan worden.

Gelukkig is een slechte ochtendadem meestal niets om je zorgen over te maken. Maar in sommige gevallen kan hij wel wijzen op een onderliggend probleem. Zo is het vaak een eerste teken van een tandontsteking, die dan weer gelinkt is aan hartaandoeningen en beroertes. Ook kan je slechte adem wijzen op een infectie zoals een abces of op maagzuur. Raadpleeg daarom je arts als je adem plots sterker geurt dan anders.

Wil je je adem ’s morgens wat draaglijker maken voor je partner? Zorg er dan voor dat je voor het slapengaan je tanden twee tot drie minuten poetst en ze daarna voorzichtig flost. Overgebleven voedselrestjes geven bacteriën immers meer kans om zich ’s nachts te vermenigvuldigen. En aangezien meer dan de helft van de bacteriën die een slechte adem veroorzaken op je tong groeien, gebruik je ook het best regelmatig een tongschraper.

Laat die heerlijke ochtendsmak nu maar komen! (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigenaar veelbesproken Toporovski-collectie start zelf onderzoek naar authenticiteit werken

Eigenaar veelbesproken Toporovski-collectie start zelf onderzoek naar authenticiteit werken

https://images2.persgroep.net/rcs/-NgKoN_hZFmwX7h6NVQbeKwsWEU/diocontent/119692548/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Stichting Dieleghem, de eigenaar van de Toporovski-collectie, laat aan Belga weten dat het intussen het heft in eigen handen genomen heeft om de authenticiteit van de kunstwerken te bepalen. “Ik kan bevestigen dat er momenteel onderzoeken aan de gang zijn in vier Europese laboratoria en dat we hier niet op zullen terugkomen vooraleer de resultaten gekend zijn”, zegt Hervé Doyen, burgemeester van Jette en voorzitter van de stichting. 

Na de stopzetting op 20 februari van de expertencommissie die de echtheid van de werken in het Gentse MSK ging onderzoeken, bestaat er nog altijd geen uitsluitsel over de authenticiteit van de Toporovski-collectie. Het onderzoek van de Stichting Dieleghem moet duidelijkheid bieden. De stichting hoopte in 2020 in Jette een museum te openen waar de Russische kunst uit de Toporovski-collectie tentoon gesteld kan worden.

De Stichting Dieleghem, de eigenaar van de Toporovski-collectie, laat aan Belga weten dat het intussen het heft in eigen handen genomen heeft om de authenticiteit van de kunstwerken te bepalen. “Ik kan bevestigen dat er momenteel onderzoeken aan de gang zijn in vier Europese laboratoria en dat we hier niet op zullen terugkomen vooraleer de resultaten gekend zijn”, zegt Hervé Doyen, burgemeester van Jette en voorzitter van de stichting. 

Na de stopzetting op 20 februari van de expertencommissie die de echtheid van de werken in het Gentse MSK ging onderzoeken, bestaat er nog altijd geen uitsluitsel over de authenticiteit van de Toporovski-collectie. Het onderzoek van de Stichting Dieleghem moet duidelijkheid bieden. De stichting hoopte in 2020 in Jette een museum te openen waar de Russische kunst uit de Toporovski-collectie tentoon gesteld kan worden. (br.hln)


» Reageer (0)
07-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mij zou het nooit overkomen, dacht ik. En toch werden al onze rekeningen leeggeplunderd

Mij zou het nooit overkomen, dacht ik. En toch werden al onze rekeningen leeggeplunderd

https://images4.persgroep.net/rcs/gDciZaEvPyJfQffKe_2rN9KAfNI/diocontent/120070455/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vorig jaar zijn in België 3.205 gevallen van fraude met internetbankieren geteld. Dat zijn er bijna zeven keer meer dan in 2016, toen dat 475 keer gebeurde. De fraudeurs maakten ruim 2,5 miljoen euro buit. Bankenfederatie Febelfin waarschuwt daarom om nooit bankcodes te delen via e-mail, sociale media of telefoon.

Ook Cindy Baeyens kan er sinds kort over meepraten. Zij werd opgelicht toen ze een fototoestel via tweedehands.be wilde verkopen. “Ik heb altijd gezegd dat mij dat niet zou overkomen. Ik was daar te nuchter voor, dacht ik. Maar toch is het gebeurd.”

De oplichter contacteerde Cindy via WhatsApp. Er werd een prijs voor het fototoestel afgesproken, maar de vrouw moest eerst zelf één eurocent overschrijven. Zogezegd om te bewijzen dat ze te goeder trouw handelde. Dat vond ze vreemd, maar ze ging toch in op de vraag.

Tikkie
De overschrijving gebeurde via de Tikkie-app, waarmee je vlot kleine bedragen kan overschrijven. Die bleek echter vervalst. Intussen had Cindy wel haar bankgegevens en -code ingegeven.

"’s Morgens sta ik op en ik zie dat alles weg is. Van mij, van mijn echtgenoot, onze spaarrekening, van mijn drie kinderen: nul komma nul euro op alle rekeningen.”

“We zien nog altijd fraudegevallen die te maken hebben met de klassieke phishing”, aldus Febelfin-woordvoerster Isabelle Marchand. “De fraudeur hengelt daarbij naar persoonlijke codes. Ze gaan daarvoor wel gebruik maken van verschillende communicatiekanalen. Vroeger gebeurde dat via e-mail, maar nu worden ook Facebook, WhatsApp en andere socialemediakanalen gebruikt.”

“Cash aan de deur”
Cindy kreeg van haar bank al het geld terug en wil met haar getuigenis anderen waarschuwen. “Als iemand nog iets van mij wil kopen, moet die dat voortaan cash aan de deur betalen. Geen overschrijvingen meer.”

Sinds eind vorig jaar proberen fraudeurs via meerdere pogingen telkens een kleiner bedrag buit te maken. Gemiddeld levert hen dat per keer 788 euro op.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warmste winter ooit op de Noordpool: “Nooit geziene situatie”

Warmste winter ooit op de Noordpool: “Nooit geziene situatie”

https://images3.persgroep.net/rcs/beDXMZms5x608NsunyKXG07F3c0/diocontent/67151568/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De winter loopt stilletjes aan op z’n einde op de Noordpool. Maar de wintermaanden - van december tot maart - eindigen met een onrustwekkend record: het was de warmste winter ooit gemeten op de Noordpool. “Een nooit geziene situatie”, zeggen experts.

Mark Serreze, directeur van het National Snow and Ice Data Center in Colorado, bestudeert de Noordpool al sinds 1982. Serreze en zijn collega’s zijn bezorgd over de warme winter van dit jaar. “Dit is gewoon gek. Deze hittegolven…. Ik heb nog nooit zoiets gezien.”

Het meest noordelijke weerstation ter wereld, gelegen op het puntje van Groenland, heeft in februari meer dan 60 uren boven het vriespunt gemeten in het gebied. De gemiddelde temperatuur in het Noordpoolgebied in de winter ligt rond -30°C, februari is meestal de koudste maand. Het is niet ongezien dat er nu en dan eens warmere pieken zijn en het is ook niet de eerste keer dat de temperaturen er boven 0 liggen. In 2011 en 2017 is zo’n warme piek ook al voorgevallen, maar dat duurde toen telkens maar een aantal uren. 

Zee-ijs

Ook het zee-ijs – ijs dat zich vormt op het water, in plaats van op land – is opnieuw afgenomen deze winter. “Er vormt zich wel nog zee-ijs, maar wat er ook nog groeit, het zal veel dunner zijn dan normaal. Het zal ook veel sneller en makkelijker smelten in de zomer”, zegt Serreze.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Remco Campert (88) stopt met schrijven

Remco Campert (88) stopt met schrijven

https://images4.persgroep.net/rcs/doM29yNeFFY2EAGMVcFBpW4T8oI/diocontent/105176448/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Remco Campert stopt met schrijven. Dat heeft hij via zijn uitgeverij De Bezige Bij laten weten. De 88-jarige auteur liet vorige week bij monde van hoofdredacteur Arendo Joustra al weten dat hij was gestopt met zijn werkzaamheden voor weekblad Elsevier. Ook in de Volkskrant stond afgelopen zaterdag geen bijdrage van Campert meer.

“Hij is moe en oud en heeft genoeg geschreven”, laat zijn familie via De Bezige Bij weten. Er is geen directe medische reden om te stoppen met werken, stelt een zegsvrouw in een korte toelichting.

Campert is dichter, romancier en columnist. Sinds de jaren vijftig bouwde hij een aanzienlijk oeuvre op. Bekende werken zijn onder meer ‘Het leven is vurrukkulluk’ uit 1961 (dit jaar verfilmd) en ‘Een liefde in Parijs’ uit 2004.

Er ligt geen nieuw materiaal van de schrijver meer op de plank. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kanarie, saffraan, mosterd of oker: geel is dé nieuwe modekleur en zo draag je het

Kanarie, saffraan, mosterd of oker: geel is dé nieuwe modekleur en zo draag je het

https://images3.persgroep.net/rcs/G55150TgKtV1SXJ6hBq6uzq2sEU/diocontent/120018155/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Gespot op de catwalk bij onder andere Balenciaga, Dries Van Noten en Lacoste, en ondertussen hangen ook de rekken van de grote winkelketens vol met gele kleren. Doet heerlijk verlangen naar de zomer en is ideaal om een statement mee te maken, maar tegelijkertijd is geel ook een moeilijke kleur om te dragen. Zo doe je het.

Er zijn van die aloude moderegeltjes die zeggen dat bleke types best wegblijven van zacht geel en roodharigen bijvoorbeeld niet staan met koele gele tinten. Maar regels zijn er om gebroken te worden, dus onze boodschap is zoveel mogelijk verschillende tinten geel passen. Je zult zelf wel zien welke kleur je flatteert en welke niet en je kunt altijd een vriend of vriendin meenemen om je daarbij te helpen als je niet zeker bent van je stuk.

Hoe combineer je geel

Veel merken zoals Gucci en Proenza Schouler stuurden modellen in een volledige gele look de catwalk op, maar daar moet je in het dagelijkse leven natuurlijk al flink wat lef voor hebben. Leuk voor een feestje, maar voor naar het werk zijn er gelukkig ook subtielere combinaties mogelijk.

Jeans

Alle tinten geel combineren eigenlijk mooi met denim. Denk bijvoorbeeld een kanariegele trui op een boyfriend jeans of een paar mosterdgele enkellaarsjes onder een skinny. Jeans zorgt voor de nodige dosis subtiliteit, waardoor je sneller zo’n opvallende kleur aandurft.

Eén item

Door meerdere gele items in een outfit te dragen, zoals bijvoorbeeld een jas en schoenen, trek je veel aandacht naar je toe. Eén stuk in een knalkleur voegt een speels accent toe aan je look, zonder dat het te hard opvalt. Tenzij je dat natuurlijk graag wil.

Zachte kleuren

Zwart en wit zijn neutrale kleuren, maar in combinatie met een felle kleur als geel zorgen ze er net voor dat die felle tint er nog harder uitspringt. Dan combineer je beter met zachtere pasteltinten of natuurkleuren zoals donkergroen en marineblauw.

Juiste lichaamsdelen

Draag een gele sjaal, en het trekt de aandacht naar je nek toe. Een gele riem, trekt de aandacht naar je buik. Draag het dus op lichaamsdelen waar je je goed over voelt.  (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hervorming kindergeld is rond

Hervorming kindergeld is rond

https://images1.persgroep.net/rcs/2q6f3rqmzT5cA_FpSH_5XwUWMzA/diocontent/120062049/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Vlaanderen heeft de hervorming van het kindergeld eindelijk helemaal afgerond. Maar wat gaat er nu juist veranderen en voor wie?

Elk kind krijgt zelfde basisbedrag

Eerste punt: zeg niet langer kinderbijslag, maar ‘groeipakket’. Met die wat wollige term heeft de Vlaamse regering alle toelages voor het gezin samengebracht. De basis daarvan blijft het kindergeld. Alle kinderen geboren na 1 januari 2019 krijgen voortaan maandelijks hetzelfde bedrag: 160 euro. Vroeger steeg het bedrag per kind naarmate er meer kinderen in een gezin zijn. Ook kregen de ouders een hogere toelage naarmate het kind ouder werd. Voor wie in het oude systeem zit, verandert er niets. Bij de geboorte krijgen de ouders ook een startbedrag van 1.100 euro, de voortzetting van kraamgeld.

Extraatje voor wie naar school gaat

Nu al krijgen ouders met schoolgaande kinderen iedere zomervakantie een eenmalige schoolpremie toegekend. De bedoeling is om de gezinnen te steunen bij de start van het nieuwe schooljaar. In het Vlaamse groeipakket zal dat de ‘schoolbonus’ heten. De bedragen starten bij 20 euro voor kinderen tussen 2 en 4 jaar en lopen op tot 60 euro voor kinderen ouder dan 18 jaar. De bedragen liggen iets lager dan in het oude systeem.

Tegelijk krijgen ouders twee keer 130 euro wanneer hun kinderen 3 en 4 jaar zijn. Voorwaarde is wel dat ze naar de kleuterschool gaan. De ingreep is volledig nieuw en kwam er op aandringen van Open Vld-voorzitter Gwendolyn Rutten. Zij wil op die manier kansarme en anderstalige ouders motiveren om hun kinderen op jonge leeftijd naar school te sturen. Dat gebeurt nog al te vaak niet, waardoor ze een taalachterstand dreigen op te lopen, iets wat ze de rest van hun schoolcarrière meeslepen. Voor alle duidelijkheid: elke kind heeft hier recht op, ook de kansrijke ouders die Nederlands spreken.

Rekening voor crèche wordt tot 60 euro lichter

Nog nieuw is de toeslag voor kinderopvang. Bij ongeveer drie vierde van de crèches betalen ouders een tarief dat wordt berekend op basis van het inkomen, de rest werkt met een vast bedrag. Ouders die hun kinderen naar die laatste categorie sturen, krijgen vanaf volgend jaar een tegemoetkoming van 3,17 euro per opvangdag. Op maandbasis kan dat bedrag dus oplopen tot boven de 60 euro. Het geld wordt automatisch met het kindergeld gestort. Elk kind komt in aanmerking, er zijn geen voorwaarden verbonden aan deze toelage.

De achterliggende bedoeling is om zo veel mogelijk kinderen in de crèche te krijgen. Het contact met andere kinderen stimuleert hun ontwikkeling en tegelijk krijgen de ouders de kans om (voltijds) te gaan werken. De crèches die hun prijzen laten afhangen van het inkomen, krijgen daarvoor rechtstreekse subsidies van de Vlaamse overheid. Ze moeten daar wel een hele erkenningsprocedure volgen. De bedoeling van de Vlaamse regering is om alle plaatsen in dat systeem te krijgen. In afwachting daarvan komt deze speciale toelage.

Wat met kroostrijke gezinnen?

In het oude systeem kregen de ouders meer kinderbijslag voor hun tweede kind dan voor hun eerste, voor het derde lag het bedrag nog hoger. Dat voordeel verdwijnt, waardoor gezinnen met meer dan drie kinderen erop achteruitgaan. Als tegemoetkoming komt er een toeslag van 60 euro per kind voor wie drie kinderen of meer heeft. Voorwaarde is wel dat het jaarinkomen onder de 60.000 euro ligt. Wie minder verdient dan 30.000 euro krijgt al vanaf het eerste kind een toeslag van 50 euro. Daarnaast krijgen ook (half)wezen een hogere maandelijkse tegemoetkoming, net als pleegkinderen. Ook mindervalide kinderen krijgen meer kindergeld. Hoeveel dat is, hangt af van de zwaarte van hun invaliditeit. (RW) (br.hln)


» Reageer (0)
06-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 op de 10 vrouwen draagt andere schoenen om auto te rijden en meer weetjes over vrouwen achter het stuur

7 op de 10 vrouwen draagt andere schoenen om auto te rijden en meer weetjes over vrouwen achter het stuur

https://images0.persgroep.net/rcs/bB3qpLZLIxE__-7Wi8Bwjj6q9RY/diocontent/119964486/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Over vrouwen en autorijden doen heel wat clichés de ronde, die niet altijd blijken te stroken met de realiteit. Vorige week nog schreven we dat vrouwen even goede bestuurders zijn als mannen, vandaag wijst een enquête van Mercedes bij 1.000 Belgen uit dat dames net iets voorzichtiger zijn achter het stuur. Ook opvallend: 7 op de 10 vrouwen neem een extra paar platte schoenen mee in de auto, om niet met hakken te moeten rijden. 

Die stiletto’s mogen nog zo mooi staan onder dat jurkje, echt praktisch zijn ze niet om een gaspedaal mee in te duwen. Zo is je voet niet erg stabiel waardoor die van het pedaal kan afglijden, kan je hak vast komen te zitten in het matje van de auto of vertraagt je reactiesnelheid. 69% van de dames heeft dan ook een extra paar schoenen om auto te rijden bij, en ruilt die stilettohak in de wagen in voor een comfortabeler exemplaar. 

Vrouwen versus mannen

Dat zo’n extra paar schoenen meezeulen zijn vruchten afwerpt, zo komt ook naar voren uit de rest van de enquête. Zo blijken vrouwen voorzichtigere bestuurders dan mannen: 35% van de Belgische mannen geeft toe meer dan 2 keer iets te hebben geraakt of een ongeluk te hebben gehad, waar dit bij vrouwen maar 19% is. Maar liefst 28% van de Belgische vrouwen heeft nog nooit een verkeersongeluk gehad - in tegenstelling tot 21% van de mannen. Bij 3 op 10 vrouwen viel het slechts één keer voor. 

Misschien heeft dit ook wel te maken met hun alertheid. Mannen zeggen immers dubbel zo vaak dat ze al eens (bijna) in slaap zijn gevallen in de wagen: 37% vs. 18%. Ondanks alles onderschatten vrouwen toch hun rijcapaciteiten en dan vooral hun parkeerkunsten. Zo is 39% ervan overtuigd dat mannen beter kunnen parkeren en 18% vindt zelfs dat mannen beter met de wagen kunnen rijden in het algemeen.

“Zwart rijden”

Net zoals the little black dress nooit uit de mode gaat, blijven Belgische vrouwen ook trouw aan de kleur zwart (21%) bij het uitkiezen van een wagen. Traditionele tinten zijn troef want naast zwart blijken grijs (15%) en blauw (11%) de populairste autokleuren bij vrouwen wanneer ze een nieuw exemplaar zouden aanschaffen. Mannen komen van Mars, vrouwen van Venus maar over hun favoriete autokleuren zal je ze toch niet horen discussiëren: mannen geven namelijk exact dezelfde top 3 (zwart, 18%, grijs, 17% en blauw, 12%) door als vrouwen. Over rood zijn de meningen echter verdeeld. Terwijl het op de vierde plaats staat bij vrouwen (11%), zouden slechts 7% van de Belgische mannen gezien willen worden in een rode wagen. Zij geven dan nog eerder de voorkeur aan zilver (9%) of wit (8%). (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vergeten roestige Porsche uit 1957 nu geschat op 700.000 dollar

Vergeten roestige Porsche uit 1957 nu geschat op 700.000 dollar

https://images1.persgroep.net/rcs/02TQFz20jFwC13N61872bT3gYOs/diocontent/120010280/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Hij rijdt al 45 jaar niet meer en stond gewoon te roesten, ergens in een Amerikaanse schuur. Maar het gaat wel om een Porsche 356A 1500 GS Carrera Coupe uit 1957. Een erg geliefde sportwagen destijds en nog altijd een felbegeerde oldtimer vandaag. De Porsche wordt vrijdag geveild in Florida. De waarde van de bijzondere auto wordt geschat op minstens 700.000 dollar (567.000 euro).

Begin jaren 70 ging de Porsche op stal, nadat hij afgekeurd werd voor problemen met de remmen. De originele motor werd eruitgehaald en ontmanteld. De carrosserie en wielen zijn stevig verroest. Op de kilometerteller staat 52.837 mijl (85.033 km). De Porsche is 60 jaar oud. Maar dat belet allemaal niet dat er grote interesse uit de hele wereld bestaat voor deze Porsche-oldtimer.

Het Amerikaanse veilinghuis Gooding & Co beschrijft de auto als “ongetwijfeld een van de meest opwindende ‘ontdekkingen uit de schuur’ in de recente herinnering”. Vrijdag gaat de Porsche onder de hamer op Amelia Island in Florida. Gooding & Co verwacht een prijs van niet minder dan 700.000 dollar. “Dit was een topmodel van Porsche en een van de meest exotische sportwagens van de jaren vijftig”, zegt David Brynan van het veilinghuis. “Om een auto te vinden die al veertig jaar vergeten was en met zo veel authentiek karakter is hoogst uitzonderlijk.”

De Porsche wordt verkocht met de originele 100pk-motor van 1,5 liter, die opnieuw gebouwd zal moeten worden. De topsnelheid is 200 km/uur. Deze zilverkleurige 1500 GS Coupe met goed bewaard interieur in zwart kunstleer verliet de fabriek op 4 juli 1957. De sportwagen kende verschillende eigenaars. Tot 1973, toen hij definitief van de weg verdween. Om nu weer op te duiken. (br.hln)


» Reageer (0)
05-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jongen (12) probeert twee keer in een week zelfmoord te plegen na aanhoudende pesterijen

Jongen (12) probeert twee keer in een week zelfmoord te plegen na aanhoudende pesterijen

https://images2.persgroep.net/rcs/sf62SggDA8snTY4YKB7zCTmiXn4/diocontent/119948456/_focus/0.500000/0.500000/_fill/415/233?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De familie van het twaalfjarige Australische jongetje Brian Birchall, dat voor de tweede keer in een week zelfmoord heeft proberen te plegen na hevige pesterijen, hoopt dat de schrijnende situatie van hun zoon en broertje Australiërs de ogen opent over de gevolgen van pesten.

De twaalfjarige Brian werd al maandenlang gepest vanwege zijn rode haar en zijn sproeten. Zijn broer Murray heeft in een openhartige Facebookpost een boekje open gedaan over de vernederingen die de jongen maandenlang moest doorstaan. “Al maanden wordt hij zeer zwaar gepest en raakt hij tegen zijn wil betrokken in gevechten – van groepen die zich tegen hem keren of één-op-één-knokpartijen die hij niet zelf uitlokt. Hij wordt constant uitgelachen en zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan”, aldus Murray Benton. “Het is zover gekomen dat mijn broer zichzelf liever iets aandoet dan dat hij terug naar school wil gaan.”

Brian heeft afgelopen week namelijk twee keer zelfmoord proberen te plegen omdat hij de pesterijen niet langer kan verdragen.

Murray Benton klaagde ook de school van zijn broer aan, voor de manier waarop ze met de pesterijen omgaat: een van de grootste pesters werd drie dagen geschorst, maar loopt nu weer gewoon op school rond. Ook de jeugdzorg die Brian volgens zijn broer niet goed begeleid heeft in zijn zoektocht naar hulp, moet het ontgelden. Om het pesten te stoppen, probeerde Brian met behulp van zijn ouders zijn haarkleur te veranderen, maar dat haalde niets uit: de pesterijen gingen gewoon door.

“Na te hebben gesproken met andere ouders en gehoord te hebben hoe andere kinderen met hetzelfde te maken hebben in onze scholen, weet ik zeker dat Brian niet de enige is. Dat is verschrikkelijk”, schrijft Benton, die hoopt dat door het naar buiten brengen van het verhaal politici en de samenleving alerter worden voor pestgedrag. “Als basisschoolkinderen zoiets proberen te doen, dan is het tijd dat er iets verandert”, besluit hij.

In januari beroofde de veertienjarige Australische Amy ‘Dolly’ Jayne Everett zich nog van het leven na pesterijen. Haar ouders lanceerden toen op sociale media een campagne: #stopbullyingnow, stop het pesten nu. Ouders in het hele land voeren nu campagne om pesten te stoppen. Een ouder heeft al 200.000 handtekeningen verzameld in een online petitie om anonieme berichtenapps – waarop pesters anoniem haatberichten kunnen achterlaten aan hun slachtoffer - te verbieden.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de site www.zelfmoord1813.be. (br.hln)


» Reageer (0)
04-03-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sarah Bettens - Ne me quitte pas

Sarah Bettens -  Ne me quitte pas

Klik op de foto om haar te beluisteren





Sarah Germaine Willy Bettens (Kapellen, 23 september 1972) is een Belgische zangeres, vooral bekend als zangeres van K's Choice en later ook als solo-zangeres.


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaat ontstekingen tegen en onderdrukt je hongergevoel: het effect van gember op je lichaam

Gaat ontstekingen tegen en onderdrukt je hongergevoel: het effect van gember op je lichaam

https://images1.persgroep.net/rcs/3evDKk08VJOg30lXAkI6FwcP8kA/diocontent/119840293/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Gember wint de laatste jaren aan populariteit, doordat er veel gezonde eigenschappen aan worden toegeschreven. Het wondermiddel, dat vroeger vooral werd gebruikt in de Chinese geneeskunde, is bovendien ook nog eens spotgoedkoop. Wij leggen uit waar het allemaal goed voor is. 

Wat wij als gember kennen is de ondergrondse wortelstok van een plant die wel anderhalve meter hoog kan worden. Gember bevat amper calorieën en is rijk aan de vitaminen B en C, bevat bètacaroteen en is een uitstekende bron van kalium. Maar er zijn nog meer voordelen:

Een gember-citroen thee met honing doet wonderen tegen keelpijn, griep of verkoudheden. Het werkt ook ontstekingsremmend en stimuleert het immuunsysteem. Gember ontsmet longen en luchtwegen. Het stilt de hoest, werkt koortswerend en bespoedigt zo het herstelproces

De inname van gember kan leiden tot een lagere bloedsuikerspiegel, een beter cholesterolniveau en minder ontstekingen. Wie wil afvallen doet er volgens de onderzoeken goed aan gember te verwerken in producten. Het draagt namelijk bij aan een betere vetverbranding en je hongergevoel neemt erdoor af.

Dat gember goed werkt tegen misselijkheid wordt bevestigd door talloze studies. Het wordt omschreven als een effectief en goedkope behandeling tegen misselijkheid en overgeven. Hiernaast blijkt gember ook een effectief hulpmiddel te zijn tegen spierpijn en kan het menstruatiepijn tegengaan.

Bijwerkingen

Ondanks al deze positieve effecten van gember, zijn er ook nog bijwerkingen bekend. Deze bijwerkingen komen vooral voor bij hoge doseringen gember. Dan kan gember diarree tot gevolg hebben en mond-, oog- en huidirritatie veroorzaken.  Het is ook af te raden om gember voor een belangrijk gesprek te nemen, want het zou ook nog kunnen leiden tot winderigheid. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!