Van cowboyboots tot stoere hoeden en tassen met franjes: de kans is groot dat je kleerkast je in een wip en een gauw transporteert naar het Wild Wild West, want mode is de westerntoer opgegaan. Yeeha! Maar hoe komt dat nu eigenlijk?
De kans is groot dat je innerlijke cowgirl de komende maanden een keertje komt piepen. Heel wat merken lieten zich immers inspireren door de westernstijl, waardoor de trend ondertussen stevig in het zadel lijkt te zitten. Op de catwalk van de Dior Cruise collectie konden we al enkele cowboyhoeden en prairie-jurkjes spotten, en Isabel Marant ging voor haar herfstcollectie dan weer lustig aan de slag met leder en franjes. Of kijk maar naar modehuizen als Calvin Klein, Chloé, Giorgio Armani en Dries Van Noten die blijkbaar ook allemaal fan zijn van de cowboyboots.
Ook verschillende sterren zijn in zwijm gevallen voor de westernlaarsjes en bijhorende outfits. Denk maar aan Alexa Chung, Gigi Hadid en Millie Bobby Brown, die bij de MTV Movie en TV Awards kwam opdagen met hoge, witte laarzen. Nog een bewijs: het thema van WECANDANCE is dit jaar zelfs acid cowboys.
Maar waar komt de comeback van de westernstijl plots vandaan? Volgens Lizzy Bowring van WGSN Catwalks heeft het te maken met een vleugje nostalgie. “Als mode en design een modern en futuristisch kantje krijgt, hebben we vaak de neiging om nostalgisch terug te blikken”, legt ze uit aan Fashionista. “Mensen willen ontsnappen aan het experimentele en surrealistische, en grijpen daardoor vaak terug naar geschiedenis en folklore. En dit idee, het mengen van verschillende culturele referenties, past bovendien perfect bij de wereldwijde jonge street culture.”
Bowring verwijst ook naar de sneakertrend, die het hart heeft gewonnen van zowel luxelabels als goedkopere modehuizen. Dat komt volgens haar omdat mensen steeds meer reizen, en dat er een drang is naar een uniforme look. “Een sneaker is praktisch en comfortabel, maar dat is de cowboyboot ook. Je kan de laarsjes dragen om te gaan eten, als je fancy wil zijn, als je naar een concert gaat of als je een uitgebreide wandeling door de stad wil maken.”
Ook het Amerikaanse politieke klimaat zou er voor iets tussenzitten. “Als de mode een ode brengt aan cowboy-jurkjes en allerlei westernattributen, kan je er vanop aan dat Amerika oftewel héél patriottisch is oftewel onder veel stress lijdt”, bevestigt Laurel Wilson, professor textiel en apparel aan de University of Missouri. “Ook nu heeft het veel te maken met het ‘America first’-idee. Er hangt jammer genoeg een xenofoob sfeertje in de lucht. Ik vind het vreselijk dat de cowboytrend daardoor beïnvloedt wordt, maar het is wel zo.” (br.hln)
Jongeren steken kauw in zak... om ermee te voetballen
Jongeren steken kauw in zak... om ermee te voetballen
Een kauw is afgelopen weekend van de dood gered door een alerte vrouw. Zij had gezien hoe enkele jongeren het beestje in een zak stopten en ermee begonnen te voetballen. De vogel is voor verzorging binnen gebracht bij het opvangcentrum voor vogels en wilde dieren (VOC) in Merelbeke. Het is voorlopig onduidelijk of de kauw volledig zal herstellen van zijn verwondingen. (br.hln)
Gedaan met strakgefotoshopte modellen, buitenlandse lingeriemerken slaan massaal nieuwe weg in
Gedaan met strakgefotoshopte modellen, buitenlandse lingeriemerken slaan massaal nieuwe weg in
Lingeriecampagnes zijn doorgaans mooi gestileerd, perfect belicht en achteraf grondig bewerkt zodat geen enkele porie, rimpel of striem zichtbaar is. Steeds meer merken zetten zich daar echter tegen af en doen net het tegenovergestelde. Geen modellen met maatje nul, maar vrouwen in alle vormen, kleuren en maten die vol zelfvertrouwen poseren. Vaak zelfs zonder Photoshop.
Van & Other Stories en Monki tot Savage X Fenty en Everlane, ze kozen het voorbije jaar allemaal niet voor strakke lijven, geairbrushte gezichten en afgelikte foto’s voor hun lingeriecampagnes. Het mag allemaal wat echter zijn, niet zo perfect. Diverser ook, modellen zijn niet meer uitsluitend begin twintig, mager en blank. Een trend die al langer gaande is in de modewereld, maar die we de laatste tijd vooral terugzien in lingeriecampagnes.
De merken willen er naar eigen zeggen vrouwen mee aanmoedigen om hun eigen schoonheid te omarmen in plaats van zich te vergelijken met het onrealistische schoonheidsbeeld dat door merken als Victoria’s Secret opgedrongen wordt. (br.hln)
Rubble viert zijn 30ste verjaardag en is oudste Britse kater
Rubble viert zijn 30ste verjaardag en is oudste Britse kater
Rubble heeft net zijn 30ste verjaardag gevierd. Hij is een van de oudste katers ter wereld en vermoedelijk ook de ouderdomsdeken van het Verenigd Koninkrijk. Toch valt er bij hem nog geen enkele grijze haar te bespeuren.
Ter ere van zijn respectabele leeftijd kreeg kranige Rubble een feestje aangeboden door de dierenartsenpraktijk in Exeter (Devon). Hij werd verwend met zijn favoriete snoepjes en een gratis check-up.
“Hij is een fantastische kater, al kan hij af en toe ook humeurig zijn”, zegt zijn trotse baasje Michele Heritage. “Hij is al bij mij sinds mijn achttiende verjaardag.”
“Deze dierenartsenpraktijk heeft ertoe bijgedragen dat hij zolang gezond is gebleven. Hij heeft wat last van een hoge bloeddruk en heeft dus wel regelmatig medicatie nodig.”
De oudste kat ooit is trouwens ‘Creme Puff’ die werd geboren op 3 augustus 1967, en stierf op 6 augustus 2005 - een verbazingwekkend lang leven van maar liefst 38 jaar en drie dagen. (br.hln)
Waarom we verontwaardigd en zelfs boos zijn als mensen vertellen dat ze geen kinderen willen
Waarom we verontwaardigd en zelfs boos zijn als mensen vertellen dat ze geen kinderen willen
Hoewel steeds meer mannen en vrouwen wereldwijd beslissen om geen kinderen te krijgen, word je daar door de goegemeente nog altijd scheef voor bekeken. Uit een studie van de Indiana University-Purdue blijkt dat we er zelfs verontwaardigd en boos van worden. “Geen kinderen hebben, wordt niet alleen als atypisch gezien, maar ook als moreel verkeerd.”
Onderzoek naar de vooroordelen en attitudes waarmee bewust kinderloze vrouwen en mannen te maken krijgen, staat niet in zijn kinderschoenen. Er werden al verschillende studies naar gedaan, met telkens dezelfde conclusie: er is nog altijd heel veel sociale en maatschappelijke druk om kinderen te krijgen. Wie bewust besluit om geen kinderen te hebben, krijgt niet alleen te maken met stereotypering en vooroordelen, er wordt ook gewoonweg negatief op gereageerd.
De meeste onderzoeken ten opzichte van het thema, richten zich wel op bewust kinderloze vrouwen. De perceptie ten opzichte van mannen die geen kinderen willen, is milder, zeker van andere mannen. Vrouwen hebben dan weer een negatievere kijk op bewust kinderloze heren, terwijl ze een minder sterke mening hebben over andere kinderloze vrouwen.
Over het algemeen worden vier grote stereotypen naar bovengehaald waarmee bewust kinderloze mensen geconfronteerd worden. Ongeloof, hun omgeving neemt hun keuze niet serieus, er wordt verondersteld dat ze nog wel van mening zullen veranderen als ze hun ideale partner tegenkomen. Er wordt ook vaak gezegd dat ze spijt zullen krijgen op latere leeftijd, mensen vinden hun keuze vaak egoïstisch en vrouwen wordt een gebrek aan vrouwelijkheid verweten.
Morele plicht
In de recente studie van de Indiana University-Purdue University Indianapolis waarvoor 197 studenten werden ondervraagd, gaf het merendeel van de deelnemers toe dat ze zich verontwaardigd voelden tegenover bewust kinderloze mensen. Kinderen krijgen wordt gezien als een morele plicht en je bent fout bezig als je er niet voor gaat. Sommige deelnemers voelden zelfs gevoelens van kwaadheid, afkeuring en walging.
“Kinderen krijgen is in onze maatschappij uiteraard een meer typische beslissing, iets wat de meeste mensen doen. Dus het is ergens terecht dat mensen verrast zijn als ze een bewust kinderloos koppel ontmoeten. Maar dat ze er ook verontwaardigd door zijn, zelfs als ze het koppel in kwestie helemaal niet kennen, is een nieuwe conclusie,” legt hoofdonderzoekster Ashburn-Nardo uit aan Huffington Post.
Lange weg af te leggen
Daar tegenover staat wel dat de acceptie van bewuste kinderloosheid tenminste in Europa elk jaar in stijgende lijn gaat. Maar jammer genoeg zijn de negatieve attitudes of stereotypen nog lang niet de wereld uit. “Het is iets waar we aan moeten werken als maatschappij, maar het zal niet makkelijk zijn. Telkens als iets een absolute must is volgens mensen, doet keuzevrijheid er plots niet meer toe. Als mensen geloven dat iets op een bepaalde manier hoort te zijn en moet gebeuren, is het moeilijk om dat om te keren,” aldus Ashburn-Nardo aan Vice. (br.hln)
Als er een ding is waar niemand op wil terugkijken in zijn leven is het ‘spijt’. Spijt dat je een bepaalde stap niet gezet hebt, dat je een keuze niet maakte. Het is een onderwerp dat nooit licht opgevat wordt. Onderzoek toont aan dat we het meeste spijt hebben over onszelf.
Nu ja, of over hoe we hadden kunnen zijn. De studie die de toepasselijke naam ‘The Ideal Road Not Taken’, ofwel ‘de ideale weg die je niet nam’ kreeg, gaat dieper in op wat we nu juist spijt hebben. Onderzoekers vroegen honderden deelnemers, gedurende zes studies, over wat ze spijt hadden. De resultaten van die bevragingen werden samengevoegd tot er een beeld kon gevormd worden over hoe we over spijt denken.
De onderzoekers verdeelden de manier waarop we onszelf zien in drie categorieën: je ideale persoon, de persoon die je zou moeten zijn, en de persoon die je werkelijk bent. De ideale persoon wordt gemaakt uit onze hoop en dromen. De persoon die je zou moeten zijn is daar dan weer het omgekeerde van en rust op verplichtingen en verwachtingen, als in: ik zou gezond moeten zijn, en altijd gelukkig. De echte ik, is de persoon waarvan wij geloven dat we dat op dit eigenste moment zijn.
Wanneer steken de grootste spijtgevoelens de kop op? Wanneer je ver afwijkt van je ‘ideale zelve’ zo blijkt. 72% van de deelnemers gaf aan af en toe spijt te hebben dat ze niet meer lijken op de persoon die ze eigenlijk zouden willen zijn. Zo werd ook een beleving die je dichter brengt bij je ideale zelve niet volbrengen als een van de grootste zaken waarover men spijt heeft genoemd door 76% van de ondervraagden.
Gewoon doen
“Wanneer we onze levens evalueren, denken we na over of we de persoon worden die we willen worden. De spijt die daarbij komt kijken, blijft je vaak achtervolgen,” legt Gilovich, een van de onderzoekers uit aan Bustle.
Het komt erop neer dat we ontevreden zijn wanneer we niet voldoen aan onze eigen verwachtingen en teleurgesteld zijn wanneer we niet de persoon zijn die we denken te kunnen zijn. Hoe moeten we omgaan met spijt? “Een beetje zoals de Nike slogan: ‘Just do it’,” stelt Gilovich. “Wacht niet op inspiratie of zekerheid, soms moet je gewoon de stap zetten. Altijd wachten op een teken is een excuus.” (br.hln)
Rob Vanoudenhoven over zijn aan alcohol verslaafde vader: “We hebben veel mot gehad”
Rob Vanoudenhoven over zijn aan alcohol verslaafde vader: “We hebben veel mot gehad”
Presentator Rob Vanoudenhoven had zichzelf beloofd ‘niet te gaan bleiten’ tijdens Bedgeheimen in ‘Gert Late Night’ op VIER, maar hij deed het tóch. Het werd hem even te veel toen hij vertelde over zijn alcoholverslaafde vader. Rob heeft ooit gewenst dat zijn vader dood was maar hunkerde tegelijkertijd zo hard naar de waardering van zijn papa.
“Ik weet wat het is om arm te zijn”, vertelt Rob in Bedgeheimen. “We zaten helemaal aan de grond, ‘hadden geen nagel om aan ons gat te krabben’ maar mijn vader had wél een wapen gekocht. Op een nacht hoorde ik mijn moeder roepen in haar slaapkamer. Mijn vader sleurde haar aan haar haren uit bed en met het wapen tegen haar slaap vroeg hij haar ‘waar is dat andere pistool?’. Daarna heeft mijn moeder beslist dat het gedaan was. Dat was de gelukkigste dag van mijn leven. Mijn ouders zijn gescheiden toen ik veertien was. Mijn moeder bleef met drie kinderen achter.”
“Mijn vader was een zware alcoholicus. We hebben ‘heel veel mot gehad’. Ik wéét dat hij mijn moeder doodgraag zag, maar de drank was zijn eerste vrouw. Ik heb mijn vader heel lang niet meer willen zien. Op een dag had hij beslist om zelfmoord te plegen. Hij zou tegen een telefoonpaal rijden maar tien, vijftien meter voor die paal zag ik de remlichten. Ik dacht: ‘Ge moet gas geven!’ Ik had er echt genoeg van.”
Vlinders
En toch, toen Rob als competitieloper deelnam aan het Belgisch kampioenschap op de Heizel en zijn vader kwam kijken, liep Rob een van zijn beste wedstrijden ooit. Hij behaalde zilver. “Alsof ik vlinders in mijn buik had”, vertelt hij in Bedgeheimen. Waarmee Rob duidelijk maakt dat een vader een van de belangrijkste mensen in het leven van een zoon blijft, ook al is die vader dan een zware alcoholicus. “Ik weet niet of ik hem mis”, zegt Rob. “Ik babbel soms wel met hem en ik heb het gevoel dat hij me hoort, ja.”
Na zo’n jeugd wist Vanoudenhoven niet goed hoe hij zelf kinderen moest opvoeden. “Ik heb veel geleerd van Anita”, geeft hij toe. Rob heeft een zoon Dries en een dochter Emma, bij wie verstandelijk alles in orde is maar ze zit in een rolstoel en is constant afhankelijk van de hulp van anderen. Emma ervaart haar beperking wel niet als een beperking, blijkt tijdens het VIER-progrmma. “Ze is een geweldig optimistisch kind. We lachen heel wat af. Ik hoop dat ze oud, heel oud wordt, maar dat ze eerder gaat dan ik. En dat ik de dag erna ga. Doodgaan voor zij is gestorven, is een nachtmerrie”. (br.hln)
Wendy Van Wanten gaat opnieuw op zoek naar een man, deze keer met hulp van James Cooke
Wendy Van Wanten gaat opnieuw op zoek naar een man, deze keer met hulp van James Cooke
Geen zorgen, tussen Wendy en haar Franske is het nog altijd grote liefde. ‘Wie Wordt De Man Van Wendy’ komt echter wél terug, dit keer als theaterproductie.
James Cooke zal met zijn productiehuis Uitgezonderd de schouders onder dat project zetten. Hij is niet de eerste keer dat hij een tv-programma als parodie naar de planken brengt. Eerder nam hij ook ‘De Buurtpolitie’ en ‘Boer zkt. Vrouw’ onder handen.
Wendy zelf is van de partij, ze speelt zichzelf. “Frans hoeft geen schrik te hebben, het is maar theater.” Vertelt ze aan het Nieuwsblad. “Karel Deruwe en Andy Peelman worden mijn tegenspelers, maar ik ga na afloop van de voorstelling echt niet met hen naar huis, wél met Frans.” (br.hln)
Dit gezin telt 20 kinderen en hoewel de ouders het daarbij wilden houden, is nummer 21 onderweg
Dit gezin telt 20 kinderen en hoewel de ouders het daarbij wilden houden, is nummer 21 onderweg
Toen ze vorig jaar beviel van haar 20ste kind, bezwoer de Britse Susan Radford (43) dat de kleine Archie de laatste zou zijn. Niet omdat zij en haar man Noel (47) niet nog meer kinderen aankonden, maar omdat ze naar eigen zeggen “geen namen meer konden bedenken”. Noel weigerde echter om zich voor de zekerheid te laten steriliseren. En nu is baby 21 onderweg.
Susan meldde het blijde nieuws zelf. Ze postte een video op YouTube en onthulde dat het kindje een meisje wordt. Ze toonde ook een echo van de baby op Instagram met de boodschap: “We kunnen amper wachten om je in ons gezin te verwelkomen, kostbaar kleintje. #zogezegend”
De vrouw beviel in september vorig jaar nog van haar 20ste kind en verzekerde iedereen toen dat het daarbij zou blijven. “Het voelt een beetje vreemd aan om te weten dat er geen baby’s meer zullen volgen, maar het is welletjes geweest”, vertelde ze. En dat vond ook haar man: “We kunnen niet eeuwig blijven doorgaan”, reageerde die. “Het is een triest moment, maar nu kunnen we tenminste beginnen te genieten van onze kinderen.”
En die kinderen zijn Chris (28), Sophie (24), Chloe (22), Jack (21), Daniel (19), Luke en Millie (17), Katie (15), James (14), Ellie (13), Aimee (12), Josh (10), Max (9), Tillie (8), Oscar (6), Casper (5), Hallie Alphia (3), Phoebe (2) en Archie (8 maanden). Zoontje Alfie stierf in 2014 na 23 weken zwangerschap. Het koppel heeft ook al drie kleinkinderen, via dochter Sophie.
Bakkerij
Het hardwerkende gezin uit Morecambe bij Lancaster runt een bakkerij en is er best trots op dat het geen hulp krijgt om in zijn levensonderhoud te voorzien. Op de kinderbijslag na, die zo’n 194 euro per week bedraagt. Ze wonen in een huis met 10 slaapkamers dat ze kochten voor 275.000 euro.
Noel onderging een vasectomie toen Susan zwanger was van hun negende kind, maar hij liet dat ongedaan maken toen het koppel tot de conclusie kwam dat het nog meer kinderen wilde. “Het ongedaan laten maken is erger dan de oorspronkelijke procedure. Dat wil ik niet meer laten doen. We vinden er wel iets op”, verklaarde hij.
Adoptie
Susan en Noel werden zelf allebei afgestaan voor adoptie toen ze geboren werden. Ze leerden elkaar kennen toen Susan 7 jaar was en bleken een eerste keer zwanger toen Susan 14 geworden was. Hoewel ze nog erg jong was, wilde Susan het kind graag houden. Vier jaar later trouwde het koppel en volgden de andere kinderen. “We wilden er eigenlijk een stuk of drie, maar vonden ze zo leuk dat we nog wat doorgingen. Het is verslavend. We vinden het heerlijk.”
Dat het bij 21 kinderen zal blijven, is nog maar de vraag. “Ik ben blij dat ik met een even getal kan stoppen”, zei ze na de bevalling van haar 20ste kind. Susan beseft wel dat het risico steeds groter wordt naarmate ze veroudert. Ze liet zich tijdens haar vorige zwangerschap al ontvallen dat de vermoeidheid bijvoorbeeld al veel erger was dan bij eerdere zwangerschappen. (br.hln)
Karen Elson (geboren op 14 januari 1979 in Oldham, Greater Manchester, Engeland) is een Brits model, zangeres, liedjes schrijfster en gitariste.
Karen Elson is weliswaar geen gevestigde naam in de muziek middens, maar als we zeggen dat het om de vrouw van Jack White gaat, hebben we wellicht al iets meer je aandacht. Ze was te horen met haar cabaretgezelschap The Citizens Band en zong met zowel Robert Plant als Cat Power. K ortgeleden is haar debuutalbum verschenen 'The Ghost Who Walks', in een productie van Jack White. Verwacht je aan traditionele folk, country en blues, overgoten met een scheut theatraliteit. Elson toert met leden van The Dead Weather en My Morning Jacket. Naast het muziek gebeuren timmert Karen Elson ook nog aan een carriere als model Karen Elson was 16 jaar oud toen ze samen met haar zus Kate Elson in Manchester, Engeland gescout werden. Karen’s fel rood geverfde haar en haar afgeschoren wenkbrauwen zijn haar belangrijkste kenmerken. Dit was overigens niet haar eigen idee. Topfotograaf Steven Meisel wist haar hiervan te overtuigen voor haar eerste Vogue cover. Dat het een briljant idee bleek te zijn is inmiddels wel duidelijk geworden. Karen liep op de catwalk voor verschillende top ontwerpers waaronder Marc Jacobs, Jean-Paul Gaultier, Chanel, Dolce & Gabbana en Versace. Daarnaast verscheen ze in internationale campagnes voor Yves Saint Laurent, Jean-Paul Gaultier, Louis Vuitton, Versace en Burberry. Karen is sinds juni 2005 getrouwd met Jack White, zanger van de band The White Stripes. De twee ontmoette elkaar een maand eerder op de set van de video voor het nummer ‘Blue Orchid’ van The White Stripes waar Elson een rol in had. Het stel heeft anno 2009 twee kinderen.
wat moet ik doen bij bliksem (en wat vooral niet)?
Tips: wat moet ik doen bij bliksem (en wat vooral niet)?
De afgelopen dagen werden gekenmerkt door verschillende onweersbuien en ook de komende dagen is er dagelijks kans op donder en bliksem. Kom je in het oog van de storm terecht, dan vermijd je beter open plaatsen, hoge en metalen voorwerpen. We lijsten wat tips voor je op.
Driesecondenregel
Doorgaans zie je bij onweer eerst een flits en hoor je dan de donder. Het aantal seconden tussen beide fenomenen moet je door drie delen om het aantal kilometer te kennen dat je van een bliksem verwijderd bent. Tel je minder dan tien seconden, dan is de bui erg dichtbij en kan je beter schuilen. De temperatuur van een bliksemschicht kan namelijk tot 30.000 graden oplopen, dus je vermijdt beter elke inslag.
Schuilplaatsen
Open velden, open water of andere open plaatsen veroorzaken bij onweer het grootste gevaar. Kan je niet op tijd beschutting zoeken, dan neem je best de veiligheidshouding aan. Ga daarvoor gehurkt zitten, met de armen om de knieën. Leg je zeker niet plat op de grond.
Kan je wel schuilen, dan trek je beter een stevig gebouw in, weg van de ramen, of schuil je in een auto met metalen koetswerk. Bushokjes, carports of golfkarretjes bieden bijgevolg geen bescherming.
Vermijd hoge voorwerpen
Personen of voorwerpen die boven de omgeving uitsteken, hebben het meeste risico om door een blikseminslag getroffen te worden. Het is dus belangrijk om uit de buurt te blijven van hoge zaken als bomen, lantaarnpalen, torens en hoogspanningsleidingen.
Metalen voorwerpen
Metalen voorwerpen werken bij blikseminslagen dan weer als geleider. Dat is waarom tentstokken, paraplu’s, fietsen, hengels, hekwerk of afsluitingen gevaarlijk kunnen zijn.
Binnenshuis
Ook wie tijdens het onweer binnen zit, kan enkele voorzorgsmaatregelen nemen om blikseminslagen te vermijden. Trek bijvoorbeeld alle stekkers uit het stopcontact, want de bliksem kan via elektrische stroom geleiden en brand veroorzaken in bekabelde toestellen. Ook bellen met een vaste telefoon stel je om die reden beter uit. (br.hln)
De kogel is door de kerk, Tascha en Ian winnen het jubileumseizoen van ‘Belgium’s Got Talent’ na een spannende finale en strijken zo de geldprijs van 50.000 euro op.
Ze versloegen daarbij 12 andere kandidaten die het tot in de finale wisten te schoppen:Gilles Thiry, DrumSpirit, Interius Fortitudo, Get Insane, Avant Garde Collective en Aya Courouble kregen de stem van de jury. Twice, Sonita, Leen & Angelo, Mathias Goethals en CompAni-One werden door de kijkers naar de finale gestuurd.
Tascha en Ian konden zowel de jury als het grote publiek bekoren met hun emotioneel geladen dans vol moeilijke lifts. Zelfs Koen Wauters was volledig van zijn melk. “Ik was te laat terug op het podium omdat ik met open mond naar de monitor aan het staren was, zo geweldig vond ik dit!” verklaarde hij na hun indrukwekkende optreden. (br.hln)
In dit ‘appartement’ met 20 slaapkamers zullen Harry en Meghan samenwonen
In dit ‘appartement’ met 20 slaapkamers zullen Harry en Meghan samenwonen
Na hun huwelijksreis naar Namibië verhuizen Harry en Meghan naar een appartement op het domein van Kensington. Het stulpje heeft vier verdiepingen en 20 slaapkamers.
Voor ze de prins leerde kennen, huurde Meghan Markle (36) een klein huisje met één verdieping in het Canadese Toronto, maar dat blijft uiteraard niet zo wanneer je een prins leert kennen. Nadat de twee hun huwelijk bekend maakten, trok de Amerikaanse in bij Harry in het Nottingham Cottage, een klein huisje met twee slaapkamers op het domein van Kensington Palace. Het huis zorgt voor mooie herinneringen want Harry vroeg er Meghan ten huwelijk en ook William en Kate woonden er geruime tijd.
Toen William en Kate hun eerste kindje kregen, verhuisden ze naar Apartment 1A, een vleugel in Kensington Palace waar voordien Prinses Margaret, de zus van Elisabeth, woonde. Ze lieten er voor meer dan een miljoen euro verbouwingswerken in aanbrengen.
Dat wordt dus nu het nieuwe nestje van Harry en Meghan. Na hun huwelijksreis verhuizen de twee naar het ‘appartement’, dat twintig slaapkamers en vier verdiepingen telt. Ook zij zijn heel wat verbouwingswerken aan het uitvoeren en die zouden na hun reis naar Namibië klaar moeten zijn.
Leuk detail is dat de kersverse Hertog en Hertogin van Sussex ook de nieuwe buren worden van William en Kate. Sterker nog, de appartementen van de broers zouden verschillende gemeenschappelijke deuren hebben, zodat ze elkaar makkelijk kunnen bezoeken.
Alsof dat nog niet genoeg is kregen Harry en Meghan bij een huwelijk ook een buitenverblijf van de Britse Queen. York cottage ligt aan het landgoed van Sandringham aan de kust van Norfolk. Het huis zou dienst doen als het paar wil ontsnappen aan de drukte van Londen. (br.hln)
Wie zich beter in zijn vel wilt voelen, hoeft niet noodzakelijk te zweten en te puffen. Een stevige mentale training is eigenlijk veel belangrijker. Koester daarom deze vijf motto's
Van zodra je weet dat zelfvertrouwen groeit uit je mentaliteit en niet zozeer uit je lichaamsbouw, ben je al halfweg. Er zijn vrouwen genoeg die volgens de normen van het schoonheidsideaal een fantastisch figuur hebben en toch overladen worden door complexen en onzekerheden. De boosdoener is bijna altijd een negatief denkpatroon. Begin daarom alvast met deze 5 memo's aan jezelf:
1. Vergeet niet dat iets moois nooit perfect is Perfectie is saai, zoniet onmogelijk. Het is heel zeldzaam dat de modellen die je ogen uitprikken in de boekjes echt zichzelf zijn. Gelukkig zijn met je eigen lichaam wil niet zeggen dat alles perfect moet of kan zijn. Het wijst daarentegen op het feit dat je hebt leren leven met je imperfecties. Durf daarom die spiegel te confronteren en dankbaar te zijn voor het lichaam dat je gekregen hebt. Het is een krachtige oefening die positieve boodschappen naar je brein kan sturen.
2. Je lichaam is meer dan een uiterlijke verschijning Ons lichaam dient om te functioneren, niet om stil te zitten en "mooi" te zijn. Maak tijd om alle geweldige mogelijkheden te vieren en draag er zorg voor.
3. Hoe minder kopzorgen, hoe meer plaats voor fijne herinneringen Stel jezelf even voor binnen 20 jaar. Zou je willen terugkijken en denken "Was ik maar gelukkiger geweest met mezelf", of wil je kunnen terugblikken op die zalige, zorgeloze tijd op het strand, een avondje stappen, ... Deze mentale oefening doet je afwegen wat eigenlijk echt belangrijk is en over welke dingen je geen kopzorgen hoort te hebben.
4. Wensen om iemand anders te zijn, is een verspilling van wie je bent Het klinkt cliché, maar we zijn allemaal uniek. Leer deze uniekheid te koesteren en erken dat het nutteloos is om jezelf eindeloos te vergelijken met anderen. Geef niet toe aan een minderwaardigheidscomplex en laat je eigen zelfbeeld zeker niet vormen door mensen in je omgeving.
5. Hul je lichaam in kleren die je doen stralen Je hoeft geen honderden euro's uit te geven, maar een beetje investeren in kleren die je flatteren, kan echt helpen om je lichaam meer te appreciëren. Volg niet slaafs trends die je onzekerheden alleen maar in de verf zetten, maar mik op comfortabele, goed passende outfits die je op een gezonde, milde manier naar jezelf doen kijken. (br.hln)
Wie op zoek is naar een mooie en rustig gelegen villa moet dezer dagen in de Torfheidedreef in Schilde passeren. Daar staan negen villa’s tegelijk te koop. De panden werden vroeger verhuurd aan buitenlandse zakenlui die tijdelijk in België verbleven, maar die markt is een beetje ingezakt.
Immokantoor Immo Point heeft momenteel negen villa’s in de Torfheidedreef in de aanbieding staan. Om dat extra in de verf te zetten, organiseert men dit weekend een ‘Open Straat’, waarbij de panden zonder afspraak kunnen worden bezocht.
”Het is uniek dat er in één en de zelfde straat zo veel luxewoningen te koop staan”, opent makelaar Stig Daems van Immo Point. “Wij hebben het zelf in elk geval nog nooit meegemaakt. Het is trouwens absoluut niet zo dat het plots slecht wonen zou zijn in de Torfheidedreef of dat er iets mis zou zijn met het aangeboden vastgoed. Integendeel, het gaat om mooie, instapklare en goed onderhouden villa’s in een rustige en doodlopende straat.”
Bedrijven geven minder uit
De massale verkoop heeft strategische redenen. “De villa’s behoren toe aan verschillenden leden van de familie Costermans, die gespecialiseerd is in vastgoedprojecten”, legt Stig Daems uit. “In de loop der jaren ontwikkelde men de Torfheidedreef. Veel van de villa’s werden verhuurd aan bedrijven die er een buitenlandse topman tijdelijk onderbrachten. Op een gegeven moment zat de Torfheidedreef vol ‘expats’, in zoverre zelfs dat er dagelijks een busje van de internationale school passeerde om de kinderen op te pikken. De jongste tijd is de markt echter wat verschoven en zijn villa’s minder in trek bij die buitenlandse zakenlui.”
In plaats van een grote villa in de stadsrand verkiezen de toplui uit andere landen steeds vaker een luxeappartement in hartje Antwerpen. “Bovendien zijn de budgetten van veel bedrijven ook teruggeschroefd”, gaat Stig Daems verder. “Tegenwoordig wordt er niet zo vlot meer 5.000 euro huur per maand betaald. Dus zijn er ook minder geïnteresseerden zijn om de woningen in de Torfheidedreef te huren. De familie Costermans wil de gebouwen daarom definitief verkopen en de opbrengst beleggen in andere projecten.”
Wie een stulpje wil overnemen, moet rekening houden met vraagprijzen van 875.000 tot 1.598.000 euro. “Uiteindelijk zit je toch nog met verschillende marktsegmenten en dat is een voordeel bij de verkoop. Zo kunnen we vermijden dat het ene pand het andere gaat beconcurreren”, besluit Daems. Wie een kijkje wil nemen, kan zaterdag tussen 13 en 16 uur en zondag tussen 14 en 16 uur terecht in de Torfheidedreef. Centraal aanmeldpunt is huisnummer 17. (br.hln)
Goed nieuws: knappe én steenrijke neef prins Harry is nog op de markt
Goed nieuws: knappe én steenrijke neef prins Harry is nog op de markt
De Britse prins Harry is na zijn huwelijk met Meghan Markle van de markt, maar Engeland heeft zijn pijlen gemikt op een nieuwe royal. Harry’s knappe én vermogende neef Louis Spencer (24) blijkt namelijk single.
Engeland raakt niet uitgepraat over Louis Spencer Viscount Althorp, die sinds de Royal Wedding flinke indruk heeft achtergelaten. De Lord reisde zaterdag naar Windsor af en liet zich gewillig fotograferen met zijn moeder Victoria Aitken en zijn zussen Kitty (27) en Eliza (25) aan zijn zij. De Brit wordt inmiddels omschreven als ‘hot, handsome and single’.
De twintiger is een zoon van de negende graaf Earl Charles Spencer, de jongere broer van wijlen prinses Diana. Omdat Louis van adel is, draagt hij de titel Lord. Fijne bijkomstigheid: niet zijn zus Lady Kitty, maar hij zal (volgens de Britse wet) de landgoederen en de titel van hun vader erven.
Jetset
Williams en Harry’s neefje groeide deels op in Zuid-Afrika en studeerde in Kaapstad. Na de scheiding van zijn ouders schreef hij zich in aan de Universiteit van Edinburgh. Zijn goede looks heeft hij van geen vreemde. Zo was zijn moeder vroeger model en liep zus Kitty - die naar verluidt een jetsetleven leidt in Saint-Tropez - dit jaar mee op de catwalk van Dolce & Gabbana.
De Amerikaanse superster Nicki Minaj was Louis al eerder opgevallen. Zo deelde ze drie jaar geleden gekscherend haar nieuwe trouwfoto. (br.hln)
Er zijn van die mensen die bij de minste aanraking op een gevoelige plek al gillend liggen te kronkelen op de grond, terwijl anderen zich zonder problemen laten kietelen. Met wat heeft dat te maken?
Omdat kietelen samen gaat met heel wat gevoelsmatige en neurologische elementen, is het door wetenschappers moeilijk te bepalen waarom we niet goed tegen kietelen kunnen. Wat wél vaststaat is dat je jezelf niet kunt kietelen, omdat je brein al doorheeft waar het gevoel vandaan komt. Door je handen op die van de persoon te leggen die je kietelt, laat je aan je hersenen weten waar het gevoel vandaan komt en word je als het ware immuun voor kietelen.
Verschillende oorzaken
Volgens neurowetenschapper Robert Provine, auteur van Curious Behavior: Yawning, Laughing, Hiccupping, Beyond and Laughter: A Scientific Investigation zijn de meeste mensen op zijn minst wel een beetje gevoelig aan kietelen en verandert dat doorgaans ook niet meer met de jaren. De oorsprong van onze ‘schrikreactie’ op kietelen blijft voorlopig wel een mysterie. Volgens sommigen zou de kietelreflex ons motiveren om gevoelige lichaamsdelen te beschermen. Als deze theorie klopt, zouden mensen met sterkere reflexen (wanneer bijvoorbeeld een dokter op je knie klopt en je been naar boven vliegt) ook sterker reageren op kietelen. Anderen beweren dan weer dat kietelen een sociale oorsprong heeft en dat het een teken van affectie was. Dat zou ook de reden zijn waarom we lachen als we gekieteld worden.
Kietelen wordt ook rechtstreeks gerelateerd aan humor. Omdat we glimlachen en vrolijk worden van beiden, en we voor allebei een verrassingselement en iets dat ons raakt – fysiek voor kietelen, verbaal voor humor – nodig hebben. Een kleinschalige studie onder 100 studenten staaft deze theorie enigszins. Uit dat onderzoek bleek namelijk dat mensen die erg gevoelig zijn aan kietelen, ook gevoeliger zijn voor humor en daar extremer op reageren.
Provine gelooft dan weer dat de manier waarop ons brein sociale informatie verwerkt, invloed kan hebben op hoe gevoelig we zijn aan kietelen. Hij onderzocht ooit een autistische vrouw die niets voelt als je haar kietelt aan de onderkant van haar voeten. “Aangezien kietelen geassocieerd wordt met de neurologische link tussen ‘jezelf’ en ‘de ander’, kan het zijn dat de individuele verschillen in onze gevoeligheid aan kietelen wijzen op ‘een defect’ in de mogelijkheid om deze informatie te verwerken in onze hersenen.”
Allemaal redelijk ingewikkeld kortom en een eenduidig antwoord op de vraag bestaat (voorlopig) niet. (br.hln)
Elon Musk: “Vliegende auto is de nieuwe guillotine”
Elon Musk: “Vliegende auto is de nieuwe guillotine”
Tesla-topman Elon Musk vreest dat er koppen gaan rollen wanneer de vliegende auto zijn intrede doet. Letterlijk.
De topman van Tesla is naar eigen zeggen dol op vliegende auto’s, maar hij ziet ze niet als oplossing om het verkeersprobleem in steden aan te pakken. Musk gelooft meer in zijn eigen concept om files te verminderen: het graven van een ondergronds tunnelnetwerk. Daar kunnen ook dingen mis gaan, maar je krijgt dan in ieder geval geen brokstukken op je hoofd.
Vliegende wieldop
Allereerst stelt Musk dat vliegende auto’s nogal veel neerwaartse kracht moeten genereren om op te stijgen en in de lucht te blijven, wat automatisch wind en lawaai met zich meebrengt voor mensen op de grond. Ook kan een botsing in de lucht leiden tot gevaarlijke brokstukken die met hoge snelheid op de grond terechtkomen. Tot slot wijst Musk op het gevaar van een vliegende auto die slecht wordt onderhouden. “Als tijdens de vluchtfase een wieldop van de auto valt, is het net een guillotine.”
Orkaan
Musk uitte al eerder zijn zorgen over de vliegende auto waarvan er straks volgens hem miljoenen rondvliegen die samen net zoveel lawaai maken als een orkaan. Toch is het een vreemde bewering. Want waarom zou een vliegende auto wieldoppen hebben? Het idee dat de lucht gevuld wordt met dit type vervoermiddel is volgens kenners sowieso onrealistisch. Misschien wel net zo onrealistisch als de productiedoelen van de Tesla Model 3. (br.hln)
Er is nu al een betaalbare kopie van Meghan Markles trouwjurk te koop
Er is nu al een betaalbare kopie van Meghan Markles trouwjurk te koop
Bruidjes in spé die op hun grote dag net zo willen stralen als Meghan Markle, kunnen terecht bij Misguided. De Britse modeketen verkoopt namelijk nu al een kopie van de adembenemende Givenchy-jurk waarin de hertogin van Sussex haar ja-woord gaf. Voor een fractie van de originele prijs uiteraard.
De komende maanden zullen bruidswinkels de vraag naar trouwjurken als die van Meghan Marle, ongetwijfeld moeilijk kunnen bijhouden. Maar wie een sneller en vooral goedkoper alternatief zoekt, is bij Misguided aan het juiste adres. De Britse keten heeft nu al een lookalike in stock. Met de boothals en lange klassieke pasvorm lijkt het kleed van Misguided sprekend op dat van Markle, al heeft dit model wel een open rug en geen driekwartmouwen.
Met een prijskaartje van 53 euro, inclusief verzendingskosten, is de kopie spotgoedkoop. De jurk werd in minder dan 48 uur al 52 keer aangekocht, en klanten die het kleed aankregen zijn alvast erg enthousiast. “Hoewel mijn verwachtingen niet hoog waren omwille de prijs, ben ik aangenaam verrast,” schrijft een tevreden klant. “De jurk is absoluut prachtig sluit mooi aan en ziet er helemaal niet goedkoop uit.” (br.hln)
Tegenvallende oogsten in Frankrijk dreigen deze zomer een schaarste aan rosé te veroorzaken. Dat melden Franse media. De schaarste kan de prijzen opdrijven met 20 tot 30 procent.
Frankrijk, verreweg de grootste producent, exporteur en consument van rosé, zag de opbrengst van het jaar 2017 met ruim 10 procent dalen. Dat, terwijl in de afgelopen vijftien jaar de vraag naar Franse rosé met meer dan 30 procent is toegenomen. De slechte oogst betekent dat er deze zomer veel minder flessen van deze drank kunnen worden aangeboden. De Provence bijvoorbeeld, waar één op de vijf geëxporteerde Franse rosés vandaan komen, levert dit jaar slechts 155 miljoen flessen, 20 miljoen minder dan in het vorige seizoen.
Veertig keer
Buiten Frankrijk is rosé vooral populair in de Verenigde Staten. In de afgelopen tien jaar is de vraag daar veertig keer zo groot geworden. Ook Engeland en Duitsland zijn grote afnemers van de wijn: daar was de vraag respectievelijk 6,5 en 11,5 keer zo groot als een decennium eerder. Hoewel rosé oorspronkelijk vooral ’s zomers werd gedronken, is de wijn nu het hele jaar door in de schappen te vinden. Ook wordt hij niet meer beschouwd als een wijn die direct gedronken moet worden, waardoor ook de grotere wijnhuizen interesse hebben gekregen in het produceren van rosé. Dit zorgt eveneens voor prijsstijgingen. (br.hln)