NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
09-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.15 tekenen dat je een crazy cat lady bent

15 tekenen dat je een crazy cat lady bent

https://images1.persgroep.net/rcs/Kua73hKUynKfWDLSKIgJlXK_qtA/diocontent/129802170/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het is vandaag internationale kattendag, het moment waarop crazy cat ladies (en mannen natuurlijk) feest vieren. De befaamde crazy cat lady Elke Van Huffel schreef er zelfs een boek over dat op 18 oktober uitkomt, en wij mogen er exclusief een checklist uit delen waaruit je kan afleiden hoe hoog jouw crazy cat lady-niveau ligt.

1. Bij het thuiskomen van werk/school begin je meteen je hele dag te vertellen tegen je kat - en je vindt het overigens een bijzonder vruchtbaar gesprek.

2. Wanneer je deze diepzinnige conversaties voert, druk je je steevast in een bizar hoog babystemmetje uit.

3. Zonder kledingroller geraak je niet deftig je huis uit - hallo wandelende haarbal.

4. Eerste dates lopen abrupt ten einde wanneer je crush vertelt niet van katten te houden. Goodbye Satan!

5. Je hebt op zijn minst 1 kattentrui in je kast hangen en je vrienden komen elke verjaardag wel op de proppen met een kattengerelateerd cadeau.

6. Wanneer je kat in je schoot naar dromenland is vertrokken, blijf je roerloos in de zetel liggen. Volle blaas of niet.

7. Je droomt stiekem van een kattattoo, of je hebt er zelfs al één.

8. Op een feestje duurt het maximum een kwartier vooraleer je - ongevraagd - foto’s van je kat tevoorschijn tovert. “Kijk hoe schattig!!”

9. Je weet perfect hoe kattenhaar smaakt, aangezien je het elke dag in je mond krijgt door alle uitgebreide knuffelsessies.

10. Vrienden komen altijd naar jou voor kattenadvies. Tijdens de afgelopen hittegolf had jij een noodplan klaar op maat van elke kat.

11. Er is geen kattenmeme die je niet kent - Keyboard Cat, anyone?

12. Je hebt een eigen Instagram-account gemaakt voor je kat en droomt stiekem van grote influencerdeals. Wat Grumpy Cat kan, kan jouw kat ook. En beter.

13. Je vertrekt steevast met een kanjer van een schuldgevoel op reis omdat je je hartendief eigenlijk niet zo lang alleen wil laten. Die laatste blik voor je de deur achter je dicht trekt: hartverscheurend.

14. Je hebt The Lion King al 37 keer gezien en houdt het nog steeds niet droog. Je hebt je kat al vaak als vervang-Simba in de lucht gestoken op de tonen van ‘The Circle of Life’.

15. Onder het motto “eentje is geentje”, heb je al een hele waslijst aan mogelijke kattennamen in je hoofd, want je denkt al maanden aan gezinsuitbreiding. Wordt het Coco, Felix of toch Mufasa?

Het Crazy Cat Lady-boek - 101 weetjes. tips en activiteiten voor jou en jouw kat(ten) - is te koop vanaf 18 oktober. Wie niet kan wachten, kan het boek wel al online reserveren via bol.com. Meer info: vanhalewyck.be. (br.hln)


» Reageer (0)
08-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7 trucs om fotogenieker op je vakantiekiekjes te staan

7 trucs om fotogenieker op je vakantiekiekjes te staan

https://images3.persgroep.net/rcs/VhAReW1REea6vPGA-Y8fqTVcoj0/diocontent/129706854/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het is zeker géén must om als een of ander model op al je foto’s te staan. Even voor de duidelijkheid: dat willen we dus niet zeggen. Maar met de komst van smartphones en selfies is het fijn als we ons van onze meest flatterende kant kunnen laten zien, zonder dubbele kin of duidelijke grote poriën. Wij hebben alvast enkele tips & tricks verzameld.

1. Toon je van je ‘schoonste’ kant

Iedereen heeft een zogezegde goede kant, en bij de meeste mensen is dat de linkerkant van het gezicht. Dat beweert toch modefotograaf Garance Doré én wetenschappers van de Amerikaanse Wake Forest University. Dus kijk eens in de spiegel en controleer welke hoek van je snoet jij het mooiste vindt.

2. Neen, “cheese” moet je echt niet zeggen

Wie ooit op het idee is gekomen om “cheese” te zeggen als er een fotograaf voor je neus staat, weten we niet, maar waar zat ie met z’n gedachten? Echt mooi is dat niet, die brede, fake glimlach. Een betere optie is blijkbaar “thursday”. Dit zou je gezicht helpen relaxen én hierdoor staan je lippen een beetje uit elkaar. 

3. Kijk niet naar het vogeltje

Je kent het wel: ’s avonds tijdens een avondje uit wil je die memorabele momenten nog vastleggen op de gevoelige plaat, en zit er niets anders op dan een flits te gebruiken. Af en toe kan het dan zijn dat je ogen rood oplichten, omdat je pupillen vernauwen door het plotse licht. Om dat te vermijden, kijk je best eerst naar een ander licht vooraleer je een kiekje maakt - dan is die vernauwing gepasseerd. 

4. Plaats je tong achter je tanden

Voor een natuurlijke glimlach duw je best je tong tegen je tanden. Dit helpt trouwens ook om een dubbele kin te vermijden: win-win! Luidop lachen - hoe onnozel het ook is - eindigt ook vaak in een oprechte bulderlach. 

5. Probeer te relaxen

Iemand uit je omgeving heeft besloten om een foto te maken. Wat volgt? Pijn aan de kaakspieren van het vals glimlachen én vijf minuten stress dat je er niet mooi op staat. Uiteraard treedt dan de self fulfilling prophecy in gang en is het inderdaad géén kiekje om over naar huis te schrijven. 

Op zich is het helemaal geen probleem dat je niet graag poseert, maar als je ondanks de zenuwen toch een knappe foto wil, kan je altijd je ogen sluiten tot net voor het moment dat de fotograaf zijn knopje indrukt. Het enige wat je dan moet doen, is je ogen openen en zo spontaan mogelijk proberen te glimlachen. 

6. Zit je neer? Lang leve het vogelperspectief

Als je neerzit, kan de fotograaf best rechtstaan. Omhoog kijken naar de camera geeft dan het beste resultaat. 

Ook als je rechtstaat is het belangrijk om de juiste hoek te vinden. Welk perspectief laat je troeven uitkomen of laat je benen ietwat langer lijken? Probeer het zelf eens uit!

7. Hef je gezicht een beetje op

Als we één ding onthouden van onze pasfoto, is het wel dit: recht in de camera kijken geeft nooit, jamais, het beste resultaat. Wat veel beter werkt én je jukbeenderen (zelfs de goed verstopte) laat uitkomen, is je kin een beetje heffen en omhoog kijken. Ook dan is het de bedoeling dat de fotograaf een foto maakt vanuit vogelperspectief.  (br.hln)


» Reageer (0)
07-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brits magazine Tatler lovend over Antwerps transgendermodel

Brits magazine Tatler lovend over Antwerps transgendermodel

https://images0.persgroep.net/rcs/MPzEVg6afnDSm5cIXTIA1FvZoQg/diocontent/129733775/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Begin dit jaar sierde Maxim Magnus (20) nog de cover van het modenummer van NINA, nu wordt ze door het Britse magazine Tatler de hemel in geprezen. De Antwerpse schone is één van de zestien millennials die het blad uitkoos als ‘nieuwelingen die hun generatie definiëren’ voor hun prestigieus septembernummer.

“Ik kies ervoor om open te zijn over het feit dat ik transgender ben omdat ik dus een rolmodel wil zijn. Ikzelf heb nooit zo’n voorbeeld gehad. Er was niemand naar wie ik kon opkijken, ik kon geen persoon volgen die er openlijk over praatte. Ik vind het belangrijk om dat wél te doen,” vertelde Maxim Magnus aan NINA in februari.

Toch vindt ze tegelijkertijd dat het feit dat ze een geslachtsoperatie onderging niet elke keer benoemd moet worden, “because it doesn’t define me”. “Ik vind dat je op gender geen label moet plakken, ik vind dat je nérgens een label op moet kleven trouwens. Die onuitgesproken diversiteit is net zo belangrijk. De modewereld is daarin op goeie weg, naar mijn gevoel.” De 20-jarige uit Antwerpen woont momenteel in London en studeert modecommunicatie. Daarnaast doet ze ook modellenwerk. Zo was ze onder andere al te zien in campagnes van Nike en Gucci.

Tatler

“Om een stem en macht te hebben, hoef je anno 2018 niet meer van een rijke of bekende familie af te stammen,” schrijft het Britse magazine Tatler over hun nieuwe reeks waarin Magnus te zien is. “Je hebt enkel authenticiteit, creativiteit  en talent nodig. En sociale media.” (br.hln)


» Reageer (0)
05-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rugzak van 65 kilo, tocht van 500 kilometer: Belg (41) steekt als eerste mens ooit zonder begeleiding Tasmanië over

Rugzak van 65 kilo, tocht van 500 kilometer: Belg (41) steekt als eerste mens ooit zonder begeleiding Tasmanië over

https://images4.persgroep.net/rcs/YhhRD96zyZcpksiw7DWlyJCOEeU/diocontent/129593447/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De Belgische avonturier Louis-Philippe Loncke, in 2016 nog verkozen tot ‘European Adventurer of the Year’, is toe aan een nieuw huzarenstukje. De man wil als eerste mens ooit te voet Tasmanië oversteken in de winter, zonder begeleiding. Deze ochtend is hij “zijn moeilijkste avontuur ooit” gestart.

Loncke stak eerder al als eerste mens zonder begeleiding Death Valley in de Verenigde Staten over en leverde die prestatie opnieuw in de Australische Simpsonwoestijn én de grootste zoutvlakte ter wereld in Bolivia, de Salar de Uyuni. Al is het zijn tocht door Tasmanië die “de moeilijkste ooit” wordt, gaf hij enkele dagen voor zijn vertrek vanuit Launceston (Australië) te kennen. Deze  ochtend is hij zijn avontuur dan echt gestart.

Het is intussen al de zestiende expeditie voor de 41-jarige Loncke, die in februari 2016 nog ‘Europese avonturier van het jaar’ werd. Een keer eerder al trok hij door Tasmanië, het Australische eiland ten zuidoosten van het vasteland, in de zomer van 2006 en 2007. Toen wandelde hij 49 dagen onbegeleid door de bergen in de wildernis. Maar na bijna twaalf jaar mag het dus ambitieuzer: hij wil als eerste mens zonder hulp én in de winter het eiland te voet doorkruisen, van Penguin aan de noordkust tot South East Cape, het meest zuidelijke punt. Twee jaar lang stippelde hij de route van in totaal ruim 500 kilometer uit. De tocht hoopt hij in ongeveer veertig dagen af te leggen. In die periode zal Loncke niet worden bevoorraad. Hij nam al zijn voedsel en materiaal dat nodig is, mee. Zijn rugzak woog bij de start ongeveer 65 kilo.

Hevige sneeuw en regen

“Ik weet dat ik zal lijden op deze expeditie en het is zeker en vast al het moeilijkste dat ik ooit gepland heb”, zegt Loncke. De avonturier wacht inderdaad een zware taak, door de koude temperaturen en het moeilijke terrein in Tasmanië, met dichte begroeiing en hevige sneeuw- en regenval. “De kans dat ik South Cape bereik is erg klein, maar avontuur draait om risico’s nemen. Als het gemakkelijk zou zijn, zou iemand anders het al eerder hebben gedaan. Er zijn veel gevaren in Tasmanië, maar ik ga zo ver ik kan.”

Een van de manieren waarmee Loncke zich voorbereidde op de tocht, is door 10 kilo bij te komen. “Door nat te zijn en het koud te hebben, zal ik veel calorieën verbranden”, zegt hij. “Ik kan niet genoeg voedsel dragen om calorieën binnen te spelen, dus de calorieën als vet op mijn lichaam meedragen is de beste strategie.” De avonturier verwacht 10 tot 20 kilo aan lichaamsgewicht te verliezen gedurende de expeditie.

Opblaasbare boot

Loncke zal trouwens niet uitsluitend wandelen, hij legt ook een deel van het traject af met een packraft, een kleine en draagbare opblaasbare boot. Die zal hij gebruiken om grote meren over te varen en een stuk van de Gorden River af te leggen. Die rivier is volgens de Belg ook meteen het gevaarlijkste stuk, door de vele stroomversnellingen en rotsen en boomstammen in het water.

Tijdens zijn tocht zal Loncke ook voor de derde keer deelnemen aan een wetenschappelijk onderzoek van de universiteit van Parijs, waarvan het doel is te bepalen wat de impact is van factoren als koude, eenzaamheid, honger, dehydratie en slaaptekort op het cognitieve vermogen. Daarvoor voert hij om de drie dagen een reeks tests uit die 45 minuten in beslag nemen. (br.hln)


» Reageer (0)
02-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Help dorstige dieren tijdens droogte: “Plaats schaaltje water in de tuin”

Help dorstige dieren tijdens droogte: “Plaats schaaltje water in de tuin”

https://images3.persgroep.net/rcs/VyL5XO5nsSm5-V0a8kDExy8ANn0/diocontent/112541024/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Natuurpunt vraagt mensen om een klein, plat schaaltje water klaar te zetten in de tuin. Dat moet dieren helpen om water te vinden tijdens de huidige droogte. “Heel wat zoogdieren en vogels die normaal hun dorst laven in poelen, hebben het in deze droge periode moeilijk om aan water te geraken”, zegt Hendrik Moeremans van Natuurpunt.

De hittegolf brengt vele dieren in de knel. “De planten waarmee insecten en vlinders zich voeden, zijn verdroogd”, vervolgt Moeremans. “Deze dieren raken moeilijk hun eitjes kwijt en de gevolgen zullen we allicht volgend jaar merken. Terwijl er dit jaar uitzonderlijk veel vlinders waren, zullen dat er volgend jaar uitzonderlijk weinig zijn”. Volgend weekend organiseert Natuurpunt overigens voor de twaalfde keer een Vlindertelweekend.

Ook zoogdieren en vogels raken in de problemen door de aanhoudende droogte. “Belangrijk probleem voor zoogdieren en vogels is het gebrek aan water in natuurlijke poelen”, zegt Moeremans. “Die dieren wagen zich dan vaak in vijvers en zwembaden, maar raken daar niet meer uit weg. Dat geldt onder meer voor egels, eekhoorns en muisachtigen.” Vandaar de vraag van Natuurpunt om een schaaltje met water in de tuin te plaatsen voor dorstige dieren. Het best is dat een klein, plat schaaltje zonder hoge randen. 

Tot slot wordt nog eens gevraagd om goed op te letten voor het huidige brandgevaar in veel natuurgebieden. Dus geen brandende sigaretten weggooien, of glas achterlaten dat met de felle zon via zelfontbranding kan zorgen, benadrukt de organisatie.(br.hln)


» Reageer (0)
01-08-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.7-jarig meisje met beenprotheses maakt het als model

7-jarig meisje met beenprotheses maakt het als model

https://images0.persgroep.net/rcs/zHXiskkAny_XIViT8YIZjU8026A/diocontent/129471004/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Daisy-May Demetre heeft een grote modecampagne beet voor de Britse keten River Island. En daar stopt het niet voor het 7-jarige meisje dat haar twee benen moest laten amputeren toen ze 18 maanden oud was. Ze liep ook al op de catwalk tijdens London Fashion Week en ze inspireert haar duizenden volgers dagelijks op Instagram dat je je niet moet laten tegenhouden door je handicap.

Vlak na haar geboorte werd er bij het jonge Britse meisje fibulaire hemimelia vastgesteld. Een aandoening waarbij een deel of het geheel van de fibula, een bot in het onderbeen, ontbreekt. De oorzaak van de aandoening is voorlopig onbekend, al zijn er wel verschillende behandelingen mogelijk afhankelijk van de ernst van de afwijking. Denk aan speciale steunschoenen of een operatie waarbij de ledematen verlengd worden. Bij Daisy-May was het helaas meteen duidelijk dat ze nooit op haar eigen benen zou kunnen wandelen, daarom besloten haar ouders om ze te amputeren tot onder de knie.

Het meisje heeft nu twee prothesesets: eentje die lijkt op wat Paralympics dragen om te sporten, en een ander paar om te dragen naar school. Net als alle kinderen heeft ze geleerd om te wandelen, lopen en zelfs fietsen en dat doet ze met evenveel zelfvertrouwen als haar leeftijdsgenootjes zonder beperking.

Omdat ze er maar over bezig bleef, schreef haar vader haar een tijdje geleden in bij het modellenbureau Zebedee Management, dat zich specialiseert in modellen met een beperking. Zo mocht al snel een paar shoots doen voor Britse merken, liep zelfs al mee op de catwalk tijdens London Fashion Week en mag daar nu een grote campagne voor keten River Island aan toevoegen. (br.hln)


» Reageer (0)
31-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wetenschappers tasten in het duister over dramatische terugval grootste kolonie koningspinguïns ter wereld

Wetenschappers tasten in het duister over dramatische terugval grootste kolonie koningspinguïns ter wereld

https://images2.persgroep.net/rcs/zYmBAS872y6yg0qMMHjyAuqcqeE/diocontent/129177541/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het Franse onbewoonde eiland Île aux Cochons in de Indische Oceaan kende ooit de grootste kolonie van koningspinguïns. Maar wetenschappers hebben een opmerkelijke ontdekking gedaan. De kolonie van de op een na grootste pinguïnsoort is de afgelopen 35 jaar met bijna 90 procent geslonken. Het eiland, dat hoort bij de Crozeteilanden tussen Antarctica en Afrika, stond in de jaren 80 bekend als belangrijke broedplaats van de koningspinguïn. Het was de op een na grootste pinguïnkolonie in de wereld.
Maar sindsdien is het aantal van ruim twee miljoen koningspinguïns (met 500.000 paren die broeden) geslonken tot 200.000 (met 60.000 paren die broeden). Het aantal paren is met bijna 90 procent afgenomen.

Onverwacht

“Die afname is volledig onverwacht en overduidelijk. In de kolonie op het eiland leefde ooit een derde van alle koningspinguïns op de wereld”, zegt onderzoeksleider Henri Weimerskirch, ecoloog bij het  Centre for Biological Studies in het Franse Chize.

Volgens de wetenschappers is vooralsnog geen plausibele verklaring te geven voor zo’n ongekende daling van de pinguïnpopulatie. Vermoedelijk speelt klimaatverandering een rol, in combinatie met een afname van voedsel.

De onderzoekers hopen snel weer eens voet op het eiland te zetten, de laatste keer was in 1982. Ook toen was Weimerskirch erbij. (br.hln)


» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Achter glas verbrand je niet en 9 andere feiten en fabels over zonnen

Achter glas verbrand je niet en 9 andere feiten en fabels over zonnen

https://images2.persgroep.net/rcs/A0ovr9xtyuxwwf2W-yb69QmZ9bM/diocontent/129422317/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Sommigen smeren ijverig met zonnebrandcrème en verbranden toch, anderen lijken er niet om te malen al krijgt hun huid een lichtrood kleurtje. Wanneer verbrand je nu eigenlijk en is dat werkelijk ongezond? We zochten het uit en lijsten tien feiten en fabels op in verband met zonnen. 

1. Met zonnebrandcrème ben ik volledig beschermd tegen de schadelijke stralen van de zon

Fabel: Ultraviolet (uv)-stralen zijn onder geen beding goed voor de huid en een belangrijke oorzaak van huidkanker. De uv-stralen kunnen in drie categorieën worden onderverdeeld: uv a, b en c. De b (‘Burning’)-stralen van de zon zijn verantwoordelijk voor een verbrande of gebruinde huid. Zulke stralen beschadigen met andere woorden de buitenste laag van de huid.

Zonnebrandcrème bevat stoffen die de uvb-stralen moeten tegenhouden. Maar slechts enkele zonnebrandcrèmes bevatten een stof die de uva (‘Aging’)-straling tegenhoudt. Toch is die minstens zo gevaarlijk als de b variant. De a-straling dringt namelijk dieper door en beschadigt meerdere huidlagen. Bovendien is de a-straling verantwoordelijk voor rimpels, huidvlekjes en melanomen, de meest agressieve vorm van kanker. Wanneer een zonnebrandcrème ook tegen de uv a-stralen beschermt, staat dat duidelijk op de verpakking.

De laatste categorie, c-straling, wordt tegengehouden door de ozonlaag en bereikt de aarde en onze huid gelukkig niet. Dat zou bijzonder gevaarlijk zijn voor onze huid en ogen.

2. Het moet zonnig zijn om huidschade op te lopen

Fabel: Al zie je ze niet altijd, de zon is er steeds. Dat betekent dat uv-stralen zelfs op bewolkte en regenachtige dagen onze huid bereiken. Daarom is het aangeraden om jezelf zelfs op winterdagen te beschermen met een lage SPF-factor. Verschillende dagcrèmes bevatten vaak al een uv-filter.

3. Achter glas kan je niet verbranden

Fabel: Uvb-stralen van de zon worden door glas tegengehouden. Maar de schadelijke uva-stralen die we hierboven omschreven, dringen voor vijftig procent doorheen het glas en bereiken op die manier onze huid. Dat betekent dat je geen bruin tintje krijgt na een dag achter het glas, maar de schadelijke gevolgen treden wel op. En vaak beschermen mensen zichzelf niet wanneer ze binnen zitten. Als je met de auto rijdt of op kantoor zit, kan je jezelf maar beter insmeren (met een zonnebrandcrème die je beschermt tegen de schadelijke uva-straling weliswaar).

4. Je moet je meermaals per dag insmeren

Feit: Dermatologen raden aan om jezelf elke twee uur volledig in te smeren. Denk er ook zeker aan dat het tot dertig minuten duurt voordat de beschermende stoffen in de zonnebrandcrème in werking treden. Daarom smeer je best voordat je naar buiten gaat. Als je dat doet zoals het moet, zou jouw tube zonnebrandcrème na een week zonnen volledig leeg moeten zijn. 

Bij jonge kinderen mag er daarbij nog een tikkeltje meer gesmeerd worden. Wanneer zij verbranden is de kans op permanente schade nog groter dan bij volwassenen. 

5. Hoe hoger de factor (SPF), hoe minder snel je bruint

Fabel: Hoe bruin je wordt, ligt niet aan de zonnebrandcrème waarmee je jezelf beschermt. Het huidtype is erfelijk bepaald. Een lagere factor kan er dus niet voor zorgen dat je plots bruiner wordt, een SPF-factor 10 of 20 zorgt er met dit weer enkel voor dat je verbrandt. Met een hogere factor (+50) bruin je geleidelijk aan waardoor je een meer egale kleur krijgt die ook langer blijft. 

Bovendien moet je iets minder vaak smeren. Met een SPF-factor 20 moet je dubbel zo vaak smeren als met een factor 40. Hoe dikwijls dat dan exact is, ligt aan je huidtype. Wanneer je bijvoorbeeld na vijf minuten verbrandt, kan je met een factor 20 ongeveer 100 minuten (5x20) in de zon liggen zonder rood te worden. 

6. In het zwembad verbrand je sneller

Feit: Uv-stralen dringen vrij makkelijk doorheen helder water en bereiken je huid zonder problemen. Vervolgens weerkaatst het water de stralen waardoor je extra veel zon vangt. Daarnaast spoelt het water de zonnebrandcrème gedeeltelijk van de huid tijdens het zwemmen. Zelfs wanneer je een waterproof exemplaar gebruikt. Dat vergroot het risico op verbranden.

7. Zonnen onder de zonnebank is minder schadelijk dan zonnen in de zon

Fabel: We beschreven hierboven alvast dat de zon drie soorten stralen uitzendt waarvan er twee de aarde bereiken. De meest schadelijke variant is de uva-straling. En dat is net de soort die voornamelijk door de zonnebank wordt uitgestraald. Bovendien wordt je huid door de uvb-stralen van de zon wat dikker waardoor ze ook beter beschermd is tegen de zon. Wanneer je bruint onder de zonnebank, blijft dat verdedigingsmechanisme achterwege. Regelmatig zonnen onder de zonnebank zou de kans op een melanoom zelfs met twintig procent vergroten.

8. Eenmaal bruin moet je jezelf niet meer insmeren

Fabel: Wanneer je bruin bent, zal je minder snel verbranden. Daarom zullen blonde personen met een bleke huid zich altijd zeer goed moeten insmeren, terwijl bruinere types zelden verbranden. Toch blijft de zon schadelijk, zelfs als je niet snel verbrandt. 

9. Zonnebrandcrème kan je maar een jaar gebruiken

Feit: Enkel wanneer de zonnebrandcrème nog ongeopend in een kast staat, kan je die het jaar na aankoop gebruiken. De geopende exemplaren blijven jammer genoeg maar één jaar goed. De formule waaruit de crèmes bestaan, is niet zo stabiel waardoor de stoffen hun beschermende functie vrij snel verliezen.

10. Een keertje verbranden is niet zo erg, je huid herstelt zich snel

Fabel: Wanneer je huid verbrandt, zijn de onderliggende huidcellen definitief beschadigd. Het worden kleine littekentjes die zich na het verbranden kwaadaardig kunnen ontwikkelen. Voorkomen is beter dan genezen, dus smeer je goed in als je leven je lief is.  (br.hln)


» Reageer (0)
30-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ralph Lauren doet mohair in de ban

Ralph Lauren doet mohair in de ban

https://images1.persgroep.net/rcs/ZvJWLsxCKKCtRARdwuPDydLnTnU/diocontent/75715457/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Na zo’n 300 merken en winkelketens, waaronder H&M, Zara, Gap en Diane von Furstenberg, stopt nu ook Ralph Lauren met de verkoop van mohair. 

De ontwerper werd onder druk gezet door een dierenrechtenorganisatie en besloot mohair niet langer te gebruiken in zijn producten, dat schrijft The New York Post. 

the People for the Ethical Treatment of Animals, zorgde er in het verleden al voor dat verschillende merken en designers niet meer met mohair, wat van angora geiten komt, zouden werken. Ze brachten in mei een rapport uit dat de dieren uit Zuid-Afrika mishandeld werden.

“Omdat er geen goede dierenwelzijn standaard bestaat voor de dieren waarvan mohair komt, nemen we het niet langer op in ons productieproces,” stelt een woordvoerder van Ralph Lauren in een mededeling.  (br.hln)


» Reageer (0)
28-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tina Turner beleeft haar verdrietigste moment als moeder

Tina Turner beleeft haar verdrietigste moment als moeder

https://images2.persgroep.net/rcs/TEmZVpFbHIVUNRgow3RQVcz0Kzo/diocontent/129181684/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Tina Turner (78) heeft een intiem moment uit haar privéleven met de wereld gedeeld. De in Zwitserland wonende zangeres maakte via Twitter bekend dat ze vorige week de as heeft uitgestrooid van haar oudste zoon Craig, die begin deze maand overleed. “Mijn verdrietigste moment als moeder”, aldus de superster. 

Op de foto die Tina Turner op sociale media plaatste, is te zien hoe ze vanaf een schip voor de kust van Californië, samen met haar man Erwin Bach en andere familieleden, een rode roos werpt naar de plek in het water waar de as van Craig (59) werd verstrooid. ”Hij zal altijd mijn kindje zijn”, schreef Turner bij het bericht. “Dit is het laatste afscheid.”

Haar oudste zoon - vastgoedondernemer in Beverly Hills - werd op 3 juli dood aangetroffen in zijn woning bij Los Angeles. Hulpdiensten arriveerden die dag kort na het middaguur bij zijn huis. Craig was niet meer te redden en werd ter plaatse doodverklaard. Hij bleek zichzelf van het leven te hebben beroofd.

Tina Turner beviel op haar achttiende van Craig. Zijn biologische vader is Raymond Earl Hill (1933-1996) , een saxofonist die destijds met haar toenmalige echtgenoot Ike Turner (1931-2007) optrad. Toen Tina in 1962 met Ike trouwde, adopteerde hij Craig. Tina en Ike Turner gingen in 1978 na een turbulent huwelijk dat 16 jaar duurde uit elkaar. Het is algemeen bekend dat Ike Tina regelmatig mishandelde. Samen met Ike kreeg Tina nog een zoon: de inmiddels 57-jarige Ronnie Turner. Hij is gitarist.

Wie vragen heeft over zelfdoding, kan anoniem contact opnemen met de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be. (br.hln)


» Reageer (0)
27-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.6 keer eten dat je een stralende huid geeft

6 keer eten dat je een stralende huid geeft

https://images4.persgroep.net/rcs/G6YAx4_YhJurqJd28TOeZ5MwvCI/diocontent/129059653/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Opstaan, wat water in je gezicht pletsen en aan je dag beginnen. Het is een droom van veel vrouwen. Een perzikhuid is ons niet allemaal gegund. Maar er zijn meer manieren om aan een goede huid te komen dan een heleboel crèmes op je snoet te smeren. 

“We kunnen niets veranderen aan ons DNA of acne volledig wegwerken, maar we kunnen wel voeding eten dat hand in hand gaat met een mooie huid,” vertelt Kimberly Snyder, nutritionist, aan lifestylewebsite Well + Good. Dus ja, het klopt: je bent écht wat je eet. Snyder deelt zes voedingsmiddelen die ervoor kunnen zorgen dat je huid er beter uitziet en gezonder wordt. 

Komkommer

Komkommer is een wondermiddeltje uit de natuur. De hydraterende structuur van de groente zorgt voor een jongere, gezondere en zachtere huid. Komkommer zit boordevol vitamine B en C en bevat ook zink, ijzer, calcium en magnesium. Daarnaast werkt het ook verkoelend, dé reden waarom we het op onze ogen leggen bij een DIY gezichtsbehandeling. 

Kale of boerenkool

Een groene en super gezonde bron van vitamine A, C en E. Deze vitamines werken verjongend en stimuleren celgroei. Daarnaast is de groente een bron van mineralen zoals magnesium en calcium, exact wat een gezonde huid nodig heeft. 

Papaya

Papaya heeft zijn oranje kleur te danken aan het pigment bètacaroteen, wat een hoge hoeveelheid aan vitamine A bezit. Dit zorgt voor een goede reparatie van de huid. Wanneer je deze vrucht eet, gaat het je spijsvertering bevorderen en je huid proper houden. 

Pompoenzaad

Een handvol pompoenzaad is hetzelfde als een pilletje vitamine B inslikken. Een essentieel ingrediënt voor sterk haar, mooie nagels en een glanzende huid. Ze zitten boordevol mineralen die ook voor minder acne kunnen zorgen. 

Chiazaad

Chiazaadjes voeden de huid en hoofdhuid. Ze bevatten antioxidanten die helpen tegen eventuele schade. Aan chiazaad wordt ook een bloedverdunnende en bloeddrukverlagende werking toegeschreven. Maak ze wel eerst nat voor je ze opeet of doe ze in pudding of smoothie. 

Citroen

Met citroen kan je op zo’n eenvoudige en lekkere manier veel smaak aan eten en drinken toevoegen. Het geeft je daarnaast ook een vitamine C boost en helpt collageen in je huid te onderhouden, een eiwit dat de structuur van de huid bepaalt. (br.hln)


» Reageer (0)
26-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Waarom je de bladen van een ventilator goed moet afkuisen

Waarom je de bladen van een ventilator goed moet afkuisen

https://images0.persgroep.net/rcs/oBxWDMtis308gNW43c-NSN2b5xA/diocontent/129050095/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Met de temperaturen van de laatste weken is in slaap vallen zonder ventilator voor sommigen haast onmogelijk. Maar dat frisse windje heeft ook enkele vervelende kantjes die je er moet bijnemen. Verkoudheden en allergieën kunnen de kop opsteken, en zo voorkom je ze. 

De meeste mensen zien een ventilator als waar godsgeschenk. Maar voor degenen die last hebben van allergieën of astma kunnen ze vervelende bijwerkingen met zich meebrengen. 

Volgens Sleep Advisor gaat een ventilator bij het verspreiden van lucht ook stof en allergiestoffen verdelen in de lucht die voor irritatie kunnen zorgen. De bladen van de ventilator kunnen allergiesymptomen verergeren omdat ze veel stof opvangen. Gelukkig is het effect minimaal volgens allergiespecialist Dr. Clifford Bassett. 

“Een plafondventilator kan luchtstromen creëren die helpen bij het circuleren van deeltjes in de binnenlucht, inclusief verontreinigende stoffen en sommige allergenen,” legt hij uit aan The Independent. 

Om deze problemen zo veel mogelijk te vermijden wordt aangeraden de bladen van je ventilator zo vaak mogelijk proper te maken.

Naast allergie- en astmareacties, kan je ook lastkrijgen van spierkrampen of droge huid bij het gebruiken van een ventilator. Een voedende huidcrème kan helpen bij droge huid. Maar stijve spieren zijn vaak onvermijdelijk.  (br.hln)


» Reageer (0)
25-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Blauwe bessen zijn populairder dan ooit, maar zijn ze echt gezonder dan ander fruit?

Blauwe bessen zijn populairder dan ooit, maar zijn ze echt gezonder dan ander fruit?

https://images1.persgroep.net/rcs/JrinPjFq4VcBSQCWFK9f2XNTnPI/diocontent/128969157/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Volgens cijfers van het CBS (Het Centraal Bureau voor de Statistiek in Nederland) eten we sinds 2013 maar liefst 3,5 keer meer blauwe bessen. Geen wonder ook, er worden tal van gezondheidsvoordelen aan het blauwe fruit toegeschreven. Zijn de bessen ook echt zo gezond als we denken? 

Volgens cijfers van het CBS eten we sinds 2013 veel meer van het fruit: bijna 3,5 keer zoveel als we mogen afgaan op de verkopen bij de supermarkten waarvan het statistiekbureau gegevens ontvangt. Ze zijn de populairste soort klein fruit, waar ook frambozen en bramen toe behoren. Blauwe bessen staan, achter peren en appels, op de derde plaats in de lijst van de meest geteelde fruitsoorten in Nederland.

Niet gezonder

Dat blauwe bessen gezond zijn, daar bestaat geen twijfel over. De besjes bevatten een hoge dosis vitaminen (B11 en C, maar ook A, B1, B2 en B6) en mineralen (kalium en fosfor). Daarnaast bevatten ze natrium, calcium, ijzer, magnesium, koper en zink. En zoals alle fruit voedingsvezels.

Wel is er voorlopig geen wetenschappelijk bewijs dat blauwe bessen daadwerkelijk veel gezonder zijn dan ander fruit. De bes bevat bijvoorbeeld iets meer vitamine C dan een banaan, maar een banaan bevat dan weer meer eiwit en dat heb je ook nodig. Alleen nog maar blauwe bessen eten, is dus geen heel slim plan. Je wisselt best af, zodat je alle verschillende voedingstoffen binnenkrijgt. 

Instagramwaardig

Nog een reden waarom blauwe bessen het zo goed doen, is sociale media. “We maken elkaar jaloers met mooie foto’s”, zegt trendwatcher Lieke Lamb. “Je krijgt ook ideeën daardoor: dat je je taart ermee kunt versieren, je kunt je smoothie een mooie kleur geven. Als je blauwe bessen in je yoghurt doet met aardbeien en kiwi, dan heb je een regenboog in je ontbijt. Je wordt er vrolijk van. De verpakking helpt ook mee,” zegt Lamb. “Je hebt nu van die praktische bakjes met frambozen, bessen en bramen erin. Hapklare brokken. Dat scheelt ook.”

9,8 miljoen bessen

Een andere reden: ze zijn ruim beschikbaar. Nederlandse fruittelers hebben de afgelopen jaren ingespeeld op de toenemende vraag van de consument naar zacht, klein fruit. De Nederlandse teeltoppervlakte van dit klein fruit neemt van jaar tot jaar toe. In 2018 groeide deze oppervlakte naar 1930 hectare, een toename van 11 procent vergeleken met een jaar eerder. Het betreft hier alleen de oppervlakte klein fruit in open grond. Het areaal onder glas is in de berekeningen niet meegenomen. Naast de groei van de eigen kweek nam ook de import toe, aldus het CBS. In 2017 werd 9,8 miljoen kilo aan verse blauwe bessen ingevoerd, bijna drie keer zoveel als in 2013. 

Die ruime beschikbaarheid zorgde ook voor een andere aantrekkelijk eigenschap: een mooie prijs. De prijs steeg tussen 2013 en nu nauwelijks. “Ze zijn goedkoop”, zegt een Limburgse teler uit Nederland die al vanaf 1998 in de blauwe bessen zit. Hij ziet de lage prijs met lede ogen aan. “Je raakt ze aan de straatstenen niet kwijt, omdat ze in Nederland volle bak aan het plukken zijn. Je mag als teler blij zijn als je er 4 euro per kilo voor krijgt. Daarmee kunnen de supermarkten lekker stunten.” 

Dat de supermarkten ervan profiteren, kan trendwatcher Lamb alleen maar beamen. “Winkels profileren zich steeds meer met groenten en fruit. Ze geven boekjes, kaartjes, allemaal tips om je te helpen bij het verwerken van hun producten.” (br.hln)


 


» Reageer (0)
24-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Maan wordt vrijdagavond bloedrood in langste totale maaneclips van de eeuw: zo kan je er maximaal van genieten

Maan wordt vrijdagavond bloedrood in langste totale maaneclips van de eeuw: zo kan je er maximaal van genieten

https://images1.persgroep.net/rcs/AzIjEC4lkVCkvZGgZSYhucW3ags/diocontent/118085966/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Het wordt een bijzondere avond vrijdag, want dan ontvouwt zich aan onze hemel een uitzonderlijk schouwspel: een totale maansverduistering, en het zal meteen de langste zijn van deze eeuw. Het wordt mogelijks ook een van de best waarneembare, want alle omstandigheden lijken optimaal. Wil je ook niets van het natuurspektakel missen? Volkssterrenwacht Urania heeft speciaal voor de lezers van Het Laatste Nieuws een reeks tips opgelijst om er maximaal van te kunnen genieten.

Wanneer?

De maan komt vrijdagavond op om 21.30 uur, maar het zal richting 22 uur gaan eer ze helemaal boven de horizon uit komt en zichtbaar is in België. Tussen 22.22 uur en 23.15 uur zal de eclips volledig zijn en de maan volledig in de schaduw van de aarde staan. Ze zal dan ook bloedrood kleuren. Daarna komt ze weer langzaam achter onze planeet vandaan, op zich ook een prachtig schouwspel. Iets na middernacht – om 00.19 uur – zal de maan weer volledig verlicht zijn.

Waar ga je het beste staan?

Alle volkssterrenwachten in ons land zijn open, zo zegt Marc Van den Broeck van Volkssterrenwacht Urania, maar de maansverduistering is ook perfect met het blote oog te zien. “Aangezien de maan laag aan de hemel zal staan, vat je het beste post op een open vlakte, waar je een vrije horizon hebt”, vertelt hij. “In de stad zou de zichtbaarheid beperkter kunnen zijn. Ga ook op een plek staan waar er niet te veel licht(vervuiling) is.”

Waar moet je kijken?

“De maan zal te zien zijn in het zuidoosten”, aldus Van den Broeck. “Van daar zal ze zich richting zuiden bewegen. Om 22.22 uur zal ze 5,7 graden boven de horizon staan. Tegen 00.19 uur zal dat op 16,2 graden boven de horizon zijn. Je kan zoals gezegd alles zien met het blote oog, maar met een gewone verrekijker zal je je kijkplezier nog een heel pak verbeteren.”

Wat kan je zien?

Een bloedrode maan. En dat is nog niet alles. “In het begin van de eclips zal de maan groter lijken, maar dat is een optische illusie”, aldus Van den Broeck. “Dat komt doordat je veel referentiepunten hebt als de maan vlak boven de horizon staat en niet als ze zich hoog aan de hemel bevindt. Maar ook Mars zal goed zichtbaar zijn en je zal de planeet makkelijk kunnen vinden. Hij zal als een klein rood sterretje onder de maan te zien zijn. Ook Venus, Jupiter en Saturnus zijn zichtbaar, maar die zijn moeilijker zelf te identificeren.”

Waarom is dit het uitgelezen moment?

“De eclips vindt plaats op een vrijdagavond, niet in het holst van de nacht, tijdens de vakantie en in de zomer”, aldus Van den Broecke. “Het is ook mooi weer. Dat zijn allemaal positieve elementen.”

De vorige totale maansverduistering die in ons land zichtbaar was, vond plaats op 28 september 2015 om 4.47 uur in de morgen en was dus vooral voor échte liefhebbers. Op de volgende is het wachten tot 21 januari volgend jaar. Dan zullen alleen het begin en de maximale verduistering zichtbaar zijn in de heel vroege winterse ochtend. Als het weer helder is welteverstaan.

Wil je graag een extra ervaring?

Volkssterrenwacht Urania vat met zijn telescopen post op het dakterras van het MAS in Antwerpen. Vandaar krijg je gratis een mooi uitzicht op de nachtelijke hemel. Het kan er wel druk worden. Voor wie het iets mag kosten, is er ook een maansverduisteringsvaart in samenwerking met Flandria. Om 20.30 uur varen de passagiers uit richting zee, om op het juiste moment om te keren zodat je de maaneclips kan bewonderen vanop het water tegen de skyline van Antwerpen. De boot legt weer aan om 23.15 uur. Er is nog een 40-tal plaatsen vrij. Ze kosten 39 euro voor een volwassene en 37 euro voor senioren en kinderen. Meer info op de website van Urania.

Meer info over de maansverduistering vind je ook op de speciale website eclipsen.be (br.hln)


» Reageer (0)
23-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frans dorpje is “te rijk”: inwoners moeten geen belastingen meer betalen

Frans dorpje is “te rijk”: inwoners moeten geen belastingen meer betalen

https://images0.persgroep.net/rcs/ig0IFWr8KLeb3gD4YiX3sP3eL0c/diocontent/128580612/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Le Perthus, een Frans dorpje nabij de Spaanse grens, is “te rijk”, zo stellen staatsauditeurs. En dus moeten de inwoners hoogstwaarschijnlijk geen gemeentebelasting meer betalen.

Het Franse grensdorp in de Pyreneeën met amper 586 inwoners rijgt elk jaar meer dan 784.000 euro binnen aan parkeergeld alleen al. Dat komt omdat mensen uit de omgeving parkeren in het dorpje om vervolgens te voet goedkoper te gaan winkelen in Spanje. De gemeenteraad heeft een overschot van bijna 1,1 miljoen euro in zijn schatkist, en dat terwijl er amper uitgaven worden gedaan. De burgemeester en de gemeenteraadsleden geraken het namelijk niet eens over budgetten voor openbare voorzieningen, zoals onder meer een nieuwe speeltuin, een medisch centrum en een bibliotheek.

Door de “overvloed aan middelen die niet worden gebruikt” adviseert de regionale rekenkamer Le Perthus dit jaar de lokale belastingen te laten varen. “We concluderen dat de lokale belastingheffing tot nul moet gereduceerd worden voor de gemeentebelasting en onroerendgoedbelasting, omdat de bijdragen van de burger een tegenprestatie moeten hebben. Aangezien er geen uitgaven worden gedaan, is die tegenprestatie er niet”, verduidelijkt André Pezziardi van het auditbureau. “Dit is heel ongewoon, ja.”

De inwoners van het dorp zouden normaal gezien dit jaar samen meer dan 358.000 euro ophoesten aan lokale belastingen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de meesten het idee om vrijgesteld te worden genegen zijn. “Het is simpelweg niet nodig dat wij maar blijven betalen”, zegt Michel, een lokale handelaar. “De gemeente doet helemaal niets met al het geld.” 

Maar niet iedereen is blij met de situatie in Le Perthus. “De hele gemeenteraad is tegen de burgemeester”, zegt inwoonster Marie. “Ze heeft geen meerderheid en dus blokkeren de leden gewoon alles. Het geruzie legt onze gemeenschap plat.”

Het is nu aan de prefect om te beslissen of het advies in voege gaat. (br.hln)


» Reageer (0)
20-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Intrigerende beelden: deze man leeft al meer dan 22 jaar in z’n eentje in het Amazonewoud, nadat zijn naasten uitgemoord werden

Intrigerende beelden: deze man leeft al meer dan 22 jaar in z’n eentje in het Amazonewoud, nadat zijn naasten uitgemoord werden

https://images3.persgroep.net/rcs/qUVUN7tAaLuDXBzG2yKBOVraqFI/diocontent/128555010/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Funai, het Braziliaanse overheidsdepartement voor inheemse zaken, heeft een bijzonder intrigerend filmpje verspreid. Op de beelden is te zien hoe een man halfnaakt een boom aan het kappen is. Het gaat om de laatste overlevende van een inheemse stam. Vijf van zijn naasten werden vermoord door boeren, hijzelf overleeft nu al zeker meer dan 22 jaar in z’n eentje in het Amazonewoud. Nooit eerder werden er zo’n duidelijke beelden van de vijftiger gemaakt, maar die aanpak levert ook kritiek op. “Hartverscheurend, laat hem toch met rust”, klinkt het onder meer.

“Hij houdt zich vooral bezig met de jacht en het kweken van papaya en graan. Hij verkeert in goede gezondheid en is topfit”, klinkt het uit de mond van Altair Algayer. Als regionaal coördinator hoorde hij tot het team dat vanop veilige afstand deze unieke beelden wist te maken.

Jagen doet de inboorling met pijl en boog op varkens, vogels en apen. Zijn specialiteit is putten graven en vervolgens toedekken, zodat zijn prooien nietsvermoedend in de val lopen.

“Hij wil niets met samenleving te maken hebben”
In de jaren ’70 en ’80 werden stamleden in het Amazonewoud verdreven en zelfs geregeld vermoord. Vermoed wordt dat deze man als enige een slachtpartij van boeren in 1995 overleefde. Hij werd voor het eerst gezien in 1996, sindsdien houdt Funai hem discreet in de gaten. In 1998 was een glimp van zijn gelaat te zien in de Braziliaanse documentaire ‘Corumbiara’.

Funai neemt de bescherming van zijn territorium voor haar rekening en liet ook onder meer bijlen, machetes en zaadjes voor hem achter. “Maar hij wil duidelijk niets met de moderne samenleving te maken hebben”, aldus Algayer. “Het is een logische beslissing als je weet wat hij doorstaan heeft.”

“Ultiem symbool van verzet”
“Dit zijn uitzonderlijke beelden”, vindt Fiona Watson van Survival International (een non-profitorganisatie die zich inzet voor de rechten van inheemse volksstammen over de hele wereld; nvdr). “In 2005 ben ik zelf meegegaan op missie naar het reservaat. Ik zag de putten die hij gegraven had en de plek waar hij woonde, maar hemzelf kreeg ik niet te zien. Het feit dat hij nog altijd leeft, is hoopgevend. Hij is in feite het ultieme symbool van verzet.”

Volgens specialisten zouden er nog 113 verschillende stammen in het Amazonewoud leven, 27 daarvan zijn alvast bevestigd. “De ironie wil dat we er steeds meer vinden naarmate er bomen gekapt worden. Ze verliezen hun camouflagemiddel en dat is een zorgwekkende trend”, besluit Watson. (br.hln)


» Reageer (0)
17-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Warm weer zorgt voor mierenplaag: met deze tips verjaag je ze

Warm weer zorgt voor mierenplaag: met deze tips verjaag je ze

https://images0.persgroep.net/rcs/JJuuz4RdKsyPmhOaBKbjew9lWME/diocontent/127776376/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Door de warmte én de aanhoudende droogte worden huizen, gazons, terrassen en planten nog meer dan anders geteisterd door mierennesten. Met deze tips laten ze jouw huis deze zomer met rust en je hoeft er niet eens een verdelgingsmiddel voor te kopen.

Poetsen

De eerste tip ligt nogal voor de hand, maar een proper huis is wel degelijk het beste middel tegen mieren. Zorg dat er nooit ergens etensresten blijven liggen, zet je vuilnisbakken buiten en was die vuile borden en glazen meteen af. Doordat ze geen voedselbron hebben, zullen ze sneller naar de buren trekken.

Keukenzout

Als mieren zout eten, exploderen ze. Niet de meest diervriendelijke optie, maar wel een effectieve. Maak daarom een mixje van keukenzout en poedersuiker. De suiker lokt ze, het zout nemen ze mee naar hun nest waar ze uiteindelijk sterven. 

Rosse muntjes

Mieren kunnen de geur van koper niet uitstaan, omdat die hun eigen geursporen verstoort. Strooi daarom massa’s rosse muntjes in het rond, daar heb je er vast toch nog wel genoeg van liggen. Hetzelfde geldt voor de geur van komkommerschijfjes, citroen en kaneel. Wel zijn dit natuurlijk tijdelijke oplossingen, want uiteindelijk vinden de mieren altijd wel een andere weg.

Zoek de bron

Het is niet altijd makkelijk, maar probeer te ontdekken waar de mieren je huis binnen komen en maak vervolgens die plek grondig schoon. En spuit er daarna eventueel nog een mengsel van water en azijn over. Zo zorg je ervoor dat hun geurspoor weg is, waardoor de andere mieren niet meer weten waar ze moeten zijn.  (br.hln)


» Reageer (0)
15-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Duiker niet mals voor Tesla-topman na redding in Thailand: “Elon Musk kan zijn duikboot steken waar het pijn doet”

Duiker niet mals voor Tesla-topman na redding in Thailand: “Elon Musk kan zijn duikboot steken waar het pijn doet”

https://images2.persgroep.net/rcs/hcI4vHMK_1GnoIimakNuNPhYW6o/diocontent/127543550/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Een Britse duiker die betrokken was bij de reddingsoperatie in de ondergelopen Thaise grot is niet mals voor Tesla-topman Elon Musk. De Amerikaanse ondernemer had een speciale duikboot ontwikkeld om de vastgeraakte voetbalploeg uit de grot te redden, maar dat was louter een “publiciteitsstunt”, vindt de Brit Vern Unsworth. “Hij kan zijn duikboot steken waar het pijn doet”, klonk het zaterdag bij CNN. 

De excentrieke Tesla-CEO Elon Musk wilde iets doen om de Thaise kinderen die samen met hun voetbalcoach in een ondergelopen grot waren vastgeraakt te helpen. Hij ontwikkelde een soort mini-onderwatercapsule en stuurde die naar Thailand, maar het toestel werd uiteindelijk niet gebruikt: de kinderen konden allemaal met de hulp van duikers gered worden.

Een Britse duiker die aan de reddingsoperatie deelnam, was zaterdag tijdens een interview op de Amerikaanse nieuwszender CNN erg kritisch voor de ondernemer. Gevraagd naar de duikboot van Musk klonk het: “die kan hij steken waar het pijn doet”. 

Volgens Vern Unsworth had een reddingsoperatie met Musk’s toestel “absoluut nul kans op slagen”. “Hij wist totaal niet hoe die grot eruit zag. De duikboot was 5 ft 6 (ongeveer 1,68 meter, red.) lang en rigide, die zou nooit voorbij de bochten of rond de obstakels zijn geraakt. Hij zou zelfs nooit voorbij de eerste 50 meter geraakt zijn, het was gewoon een publiciteitsstunt.”

De Brit maakte deel uit van het internationale duikersteam dat de twaalf Thaise tieners en hun voetbalcoach vorige week kon redden. De ‘Wilde Everzwijnen’ zaten al sinds 23 juni vast. Musk reisde met zijn duikboot naar Thailand, maar kreeg daar volgens Unsworth al snel het advies om te vertrekken, “zoals het hoort”.

De kinderen en hun coach herstellen in een ziekenhuis in Chiang Rai nog van hun hachelijke avontuur. Hoogstwaarschijnlijk kunnen ze in de loop van volgende week allemaal naar huis. (br.hln)


» Reageer (0)
14-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dit zijn de 5 vuilste plaatsen in je huis en zo poets je ze

Dit zijn de 5 vuilste plaatsen in je huis en zo poets je ze

https://images4.persgroep.net/rcs/PGmB0SlTBECYdiGAPfSC35LdR2g/diocontent/128186815/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

De mysofoob in jou raakt waarschijnlijk lichtjes in paniek wanneer hij de paal in de metro moet aanraken of de deurklink van een druk bankkantoor moet vastnemen. De gedachte alleen al. Al zijn de vieste plekjes die je kunt vinden in je eigen huis.

Het goede nieuws: je komt er terug vanaf door enkele minuten per dag orde te houden. Kelly Reynolds, bioloog aan de University of Arizona’s Zuckerman College of Public Health, deelt haar tips over waar je best twee keer poetst. 

1. Herbruikbare winkeltas

Onderzoek van de University of Arizona en Loma Linda University bracht aan het licht dat 97% van de ondervraagde winkelaars nooit hun winkeltassen wast. Driekwart onder hen gaf ook toe geen aparte zak voor vlees en groenten te gebruiken. Iets wat toch niet geheel overbodig lijkt te zijn, de onderzoekers ontdekten dat de zakken een broeihaard van bacteriën waren.  

Oplossing: sommige zakken gebruik je best voor boodschappen alleen, hou ook een apart voor vlees. Shop je vaak bio? Hou dan ook een zak apart voor je bioproducten. 

2. Zeeppompjes

“Mensen raken het mompje aan wanneer hun handen vuil zijn,” vertelt Reynolds aan Well + Good. Omdat de meeste mensen zelden of nooit hun zeeppomp wassen, komen er steeds meer bacteriën op de oude zeepresten af. 

Oplossing: Was je zeeppomp af met een antibacterieel doekje elke keer je jouw keuken of badkamer een poetsbeurt geeft. 

3. Je badhanddoek 

Het lijkt logisch: je gebruikt hem alleen als je schoon bent, dus hij blijft zelf ook schoon. Niets is minder waar. Reynolds ontdekte gevaarlijke bacteriën op een van de vijf handdoeken in de huizen van mensen. 

Oplossing: sommigen wassen hun handdoek het liefst na elk gebruik, maar Reynolds wil tot drie keer door de vingers zien. Op voorwaarde dat je je handdoek meteen ophangt en laat drogen. 

4. De wasmachine

Oké dit ga je niet graag horen. Reynolds en haar collega’s ondervonden dat de meeste personen sporen van uitwerpselen in hun ondergoed hebben zitten, ook nadat ze gewassen zijn. En die worden overgebracht op andere kleren in de wasmachine, zélfs in warm water. 

Oplossing: de droogkast is je beste vriend. Reynolds raadt aan kleding te drogen om zo ziektes te voorkomen. 

5. De wasbak

De laatste in het rijtje is de ergste. “De wasbak in jouw keuken bevat waarschijnlijk meer bacteriën dan je toilet,” waarschuwt Reynolds. Hij is vaak nat en laat bacteriën nu net van water en etensresten houden. 

Oplossing: af en toe wassen met azijn is een goede oplossing, maar probeer twee keer per week met een antibacterieel product te poetsen.  br.hln)


» Reageer (0)
13-07-2018
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rode Duivels krijgen zondag hun huldiging op de Grote Markt van Brussel

Rode Duivels krijgen zondag hun huldiging op de Grote Markt van Brussel

https://images1.persgroep.net/rcs/S4MPxDIIciZdhbPrDCteJBwP8gE/diocontent/128133140/_fitwidth/763?appId=2dc96dd3f167e919913d808324cbfeb2&quality=0.8

Net als de spelers van Mexico 86′ krijgen de huidige Rode Duivels ook nu na het behalen van de halve finales op het WK in Rusland een huldiging. Zondag vertrekken ze na een bezoek aan het Koninklijk Paleis om 14u met een open bus naar de Grote Markt in Brussel, daar worden ze om 15u verwacht. 

Eerst moeten de Rode Duivels het zaterdag in de wedstrijd voor de derde plaats nog opnemen tegen Engeland, daarna staan er festiviteiten op het programma. Na de laatste wedstrijd op het WK in Rusland zetten de troepen van Roberto Martínez koers naar België. Zondag worden ze dan om 12u30 op het Koninklijk Paleis verwacht. Om 15u worden de spelers gehuldigd op de Grote Markt van Brussel.

“In de vroege namiddag worden onze Rode Duivels ontvangen op het Koninklijk Paleis, vanwaar ze in een open bus naar de Brusselse Grote Markt zullen worden gebracht”, klinkt het op de website van de KBVB. ”Vanop het balkon van het Stadhuis zullen ze de supporters kunnen groeten en op die manier ook mee genieten van de geweldige sfeer die dit WK bij de supporters over heel het land teweeg heeft gebracht.”

“Ook al zijn spelers en staf teleurgesteld omdat ze de finale net niet gehaald hebben, toch zal deze huldiging een schitterende apotheose vormen van een al even schitterende Wereldbeker. Meer dan ooit zijn we #REDTOGETHER!” De toegang tot de Grote Markt zal gratis zijn, maar het is wel verboden om tassen mee te nemen. Er worden ook grote schermen geplaatst zodat fans de huldiging kunnen volgen indien de Grote Markt volloopt.

Ze treden zo in de voetsporen van de lichting van Mexico 1986. Nadat de Rode Duivels op dat WK de halve finales bereikten, werden ze op de Grote Markt van Brussel opgewacht door duizenden supporters. Eden Hazard en co. kunnen wel nog beter doen dan 32 jaar geleden. Toen werd België vierde op het WK. Als de Rode Duivels zaterdag dus winnen van Engeland, tekenen ze voor de beste prestatie ooit van een Belgische selectie op een Wereldbeker. Vanaf maandag kunnen de spelers dan eindelijk genieten van vakantie na een lang en slopend seizoen. (br.hln)


» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!