Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




21-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Reistip: expo met boeiende kunstverzameling in Dresden

Reistip: expo met boeiende kunstverzameling in Dresden


De "Triomf van Bacchus" van kunstschilder Benvenuto Garofalo



De Kunstverzameling van Dresden viert dit jaar haar 450-jarig bestaan met een jubileumexpo in het Residenzschloss. De boeiende tentoonstelling "Zukunft zeit 1560" schetst de geschiedenis van de verzameling en hoe deze koninklijke collectie tot een burgerlijk museum met veel aanzien uitgroeide. 350 schilderijen en voorwerpen uit diverse kunstrichtingen worden tentoongesteld en je zal merken dat de verzameling met veel gevoel voor visie werd uitgebouwd.







Praktisch

Waar: Residentieslot Dresden
Wanneer: 18 april t/m 17 november 2010
Openingstijden: dagelijks 10.00-18.00 uur (dinsdag gesloten)
Inkom: 10 euro/7,50 euro
Meer info: website






Extra tip: Porselein
Maak van de gelegenheid gebruik om van 8 mei tot 29 augustus in het Japanse Paleis de bijzondere expo rond porselein van Meissen bestemd voor adel en burgers (porselein uit de periode van 1710 tot 1815) te bezoeken.



http://static2.hln.be/static/FOTO/pe/11/6/7/media_xl_3664237.jpg?20100421060244





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Haan legt eieren nadat vos al zijn kippen doodbijt

Haan legt eieren nadat vos al zijn kippen doodbijt



In Italië is een haan eieren beginnen te leggen nadat een vos alle kippen in zijn ren had doodgebeten. Het verschijnsel is zodanig uniek dat wetenschappers van de Verenigde Naties de haan/kip aan een onderzoek gaan onderwerpen.


Gianni heet het dier en hij begon zijn carrière als rasechte haan op een boerderij in Toscane. Die carrière nam een verrassende wending nadat een vos een waar bloebad aanrichtte in de kippenren van de boerderij. Alle kippen werden doodgebeten. Amper enkele dagen later begon Gianni eieren te leggen. Als klap op de vuurpijl begon hij ook nog eens op die eieren te broeden.

Het fenomeen heeft de aandacht getrokken van de Verenigde Naties. Landbouwexperts zullen het DNA van Gianni bestuderen om uit te vissen waar deze merkwaardige geslachtsverandering aan toe te schrijven is.


"Misschien hebben we hier te maken met een primitief gen dat moet instaan voor de redding van de soort", meent alvast een wetenschapper. "Omdat alle vrouwelijke soortgenoten verdwenen waren, kon de haan enkel door middel van een geslachtsverandering het voortbestaan van zijn ras verzekeren", luidt het nog.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We eten onbewust tot 46 theelepels suiker per dag

We eten onbewust tot 46 theelepels suiker per dag





Mensen eten zonder het te beseffen tot 46 theelepels suiker per dag, dat is vier keer meer dan het aanbevolen maximum. Dat beweren Amerikaanse wetenschappers.


De studie bestudeerde de voedingsgegevens en bloedresultaten van 6.000 volwassen mannen en vrouwen tussen 1999 en 2006. Ze verdeelde de deelnemers in vijf groepen volgens de hoeveelheid van toegevoegde suikers en caloriehoudende zoetmakers die ze dagelijks consumeerden. De groep die het meeste suiker at, consumeerde een gemiddelde van 46 theelepels toegevoegde suikers per dag. De groep die het minst suiker at, kwamen aan drie theelepels. De onderzoekers bestudeerden voor deze waarden niet eens hoeveel natuurlijke suikers ze uit fruit en vruchtensap opnamen.


De onderzoekers zeggen dat fabrikanten consequent meer suiker gebruiken in producten om ze aantrekkelijker te maken voor klanten. Ze waarschuwen dat een dieet rijk aan suiker even dodelijk is als vette voeding wat cholesterol en het risico op hartziekten betreft. Veel mensen beseffen echter niet dat ze zo'n grote hoeveelheid eten.


Onderzoekster Miriam Vos zegt dat suiker een stille bedreiging is voor de gezondheid om dat het zo vaak 'verstopt' wordt in voeding. "Net als het eten van veel vet kan suiker het niveau van cholesterol verhogen. De totale consumptie van suiker na substantieel toe de laatste jaren, dit is voornamelijk door een verhoogde opname van toegevoegde suikers in verwerkte en bereide voeding. Fabrikanten gebruiken suiker om hun voeding lekkerder en aantrekkelijker te maken. Het is belangrijk voor de volksgezondheid op lange termijn om te kijken naar hoeveel toegevoegde suiker mensen opnemen en manieren te vinden hoe dat te beperken." (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Snelheidscontroles vanuit de ruimte worden realiteit

Snelheidscontroles vanuit de ruimte worden realiteit



Terwijl in ons land de eerste trajectcontroles in gebruik worden genomen om hardrijders te betrappen, neemt de internationale flitstechnologie letterlijk een nog hogere vlucht. Er worden tests uitgevoerd om de snelheid te controleren vanuit de ruimte.


In Groot-Brittannië wordt een nieuw systeem van snelheidscontroles getest, waardoor binnenkort mogelijk satellieten kunnen worden gebruikt die de gemiddelde snelheid over een grote afstand  vaststellen. Het systeem combineert het lezen van de nummerplaat met een gps-ontvanger. Het voordeel van de nieuwe technologie is dat het een groot gebied kan beslaan in plaats van één locatie bij de huidige snelheidscontroles.



Het 'SpeedSpike systeem', dat de gemiddelde snelheid tussen twee punten kan meten, is ontworpen door een Amerikaans bedrijf dat in Hampshire gevestigd is. Volgens het bedrijf is het systeem in staat om de nummerplaat te lezen onder eender welke weersomstandigheden. Het zou bovendien een budgetvriendelijke manier zijn om snelheidscontroles uit te voeren, bijvoorbeeld in schoolbuurten, en snel te weten te komen waar files ontstaan.


De ontwikkeling van een dergelijk grootschalig meetsysteem doet wel vragen rijzen over privacy en steeds grotere controlemogelijkheden door de overheid. De Britse vereniging voor automobilisten liet al verstaan dat ze de ontwikkelingen op de voet zal volgen, maar ziet op zich geen graten in het systeem. "Het is een natuurlijke evolutie gezien de bestaande technologie", zegt een woordvoerder.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Trend: vagina versieren met diamanten

Trend: vagina versieren met diamanten





In Amerika kreeg je vagina laten versieren met diamanten de naam vajazzling. Sinds de actrice Jennifer Love Hewitt er voor uitkwam een blinkende schaamstreek te hebben, is het er een heuse trend.


Steeds meer schoonheidssalons in de Verenigde Staten specialiseren zich in het versieren van vagina's. Eerst waxen je intieme zone, vervolgens plakken ze deze vol met diamanten. Je kiest zelf het ontwerp, vervolgens lijmt de schoonheidsspecialiste diamant per diamant op de huid net boven de vagina. Sommige vrouwen houden het subtiel, anderen kiezen voor een ontwerp dat net boven de broek komt piepen. Jennifer Love Hewitt zei op een talkshow dat ze na haar pijnlijke relatiebreuk zich liet versieren om zichzelf op te peppen en dat het echt werkte. Ondertussen geven verschillende Amerikaanse celebs er toe dat ze diamantjes hebben aan hun intieme zone.


Het schoonheidssalon Completely Bare in New York bedacht de trend en biedt een brede waaier van ontwerpen aan, de prijs start vanaf 85 euro. Zo kun je een slot laten zetten aan een ketting. Je kunt deze trend ook thuis zelf doen, er bestaan namelijk setjes diamanten die je op het internet kan bestellen. Als je dit samen met je partner doet, kan dat perfect als voorspel dienen. Het resultaat blijft ongeveer vijf dagen zitten.


De Amerikaanse journaliste Jenny Block probeerde het uit en vindt vajazzling een aanrader. "Het ziet er mooi uit en het is zelfs sexy. Mijn partner is er ook dol op, we hadden zelfs een stomende vrijpartij achteraf en alle diamantjes zitten nog steeds op hun plaats. Het is misschien vreemd om dit in een schoonheidssalon te laten doen, maar het resultaat is dat zeker waard. Ik vergeet vaak dat ik ze op heb, maar als ik er aan denk, moet ik lachen. Het geeft me een gevoel van  een rockster ben. Haast niemand ziet het en mijn sexy geheimpje geeft me een leuk, ondeugend gevoel."




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jennifer Rush - The power of love

Jennifer Rush - The power of love

Om haar te beluisteren druk op de foto.





Jennifer Rush (geboren; Heidi Stern), Queens, New York, 28 september, 1960) is een Amerikaans zangeres.

Rush is bekend geworden met het nummer: The power of love.




» Reageer (0)
20-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eBay-man veroordeeld wegens bieden op eigen voorwerpen

eBay-man veroordeeld wegens bieden op eigen voorwerpen


http://img232.imageshack.us/img232/8758/ebayg.jpg


In Groot-Brittannië is een eBay-verkoper veroordeeld tot een boete van maximaal 50.000 pond voor biedingen op zijn eigen goederen, om zo de waarde op te drijven van de voorwerpen die hij verkoopt. Dat bieden deed hij onder een aparte gebruikersnaam. Deze praktijk wordt shill bidding genoemd en is in strijd met de regels van eBay en verboden volgens de Britse wet.

Paul Barrett (39), uit Stanley, pleitte schuldig aan tien inbreuken op grond van de wetgeving inzake consumentenbescherming. Hij was zich naar eigen zeggen niet bewust van het feit dat hij illegaal handelde. "Ik realiseerde mij dat de prijs op sommige zaken te laag was en daarom verhoogde ik die via een tweede account."

Zijn account is nu opgeschort en hij krijgt een boete van 5.000 pond voor elke inbreuk die hij heeft begaan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlaamse kinderen vinden dat papa te veel werkt

Vlaamse kinderen vinden dat papa te veel werkt





Vlaamse kinderen vinden hun papa leuk, lief en grappig, maar dat hij te veel werkt, nooit luistert en te snel boos wordt. Dat blijkt uit onderzoek van het magazine Klasse bij 1.000 kinderen.


Vlaamse kinderen vinden het leuk om samen met hun vader dingen te doen, ze vinden hem lief en grappig, krijgen cadeautjes van hem en mogen veel van hem. Ze vinden het echter niet leuk dat hij snel boos wordt, altijd werkt en nooit luistert. Wel valt op dat meisjes meer opmerken dan jongens dat papa veel werkt, dat verschil is toch 20 procent. Dit kan komen doordat meisjes hier meer op letten doordat hun moeders hier vaker over spreekt of klaagt.


Magazine Klasse laat gezinssocioloog Dimitri Mortelmans aan het woord. "Het verbaast me dat dit traditionele beeld van de vader nog niet veranderd is ten opzichte van vroeger. Toch hebben kinderen overwegend een positief beeld van hun vader, hoewel zijn negatieve eigenschappen zwaar wegen. Dit onderzoek bewijst dat de rollenpatronen nog steeds standhouden, vaders zijn de kostwinners. Toch zijn vaders veel meer betrokken bij de opvoeding van hun kinderen dan vroeger, maar kinderen zien dit niet altijd, zo weten ze bijvoorbeeld niet dat hij meegaat naar oudercontacten."


Ook maakt het onderzoek duidelijk dat vaders vooral dingen doen, en niet praten of luisteren, iets wat eerder typisch vrouwelijk is. Vooral meisjes hebben daar veel moeite mee. Het feit dat kinderen veel cadeautjes van papa krijgen of veel mogen kan komen door het stijgend aantal scheidingen. Papa's die kun kinderen niet veel zien kunnen dit proberen te compenseren door ze te verwennen met materieel bezit. Toch zijn op langere termijn aandacht en een goede opvoeding belangrijker dan cadeautjes of geld.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tien lithografieën van Kuifje verkocht voor 31.200 euro

Tien lithografieën van Kuifje verkocht voor 31.200 euro


(Archieffoto)


Bij het Brusselse stripveilinghuis Banque Dessinée is vandaag een koffer met tien lithografieën van Kuifje verkocht voor 31.200 euro. Het koffertje uit 1981 werd eerder geschat op 20.000 tot 25.000 euro. Banque Dessinée verkocht ook twee illustraties van Lucky Luke uit de jaren zeventig voor 4.800 euro.



» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nog steeds 1.184 asielzoekers opgevangen in hotels

Nog steeds 1.184 asielzoekers opgevangen in hotels


Philippe Courard


Momenteel worden nog 1.184 asielzoekers opgevangen in hotels, terwijl er 2.500 mensen niet toegewezen werden aan een opvangcentrum en dus op straat staan. Er werd tot nu 231.000 euro uitbetaald aan 38 eisers. Dat verklaarde staatssecretaris voor Maatschappelijke Integratie Philippe Courard vandaag in de commissie Binnenlandse Zaken van de Senaat, waar hij een stand van zaken gaf over de opvang van de asielzoekers.
 

De staatssecretaris gaf aan dat er in één jaar tijd 2.720 bijkomende plaatsen werden gecreëerd door Fedasil en dat er tegen het einde van het jaar nog eens 2.000 plaatsen bijkomen. Dat volstaat momenteel om de instroom van asielzoekers op te vangen, maar niet voor het wegwerken van het historisch passief - onder meer de opvang in hotels -, antwoordde hij op vragen van Freya Piryns (Groen!), Nahima Lanjri (CD&V) en Nele Jansegers (Vlaams Belang).
 

Philippe Courard verklaarde ook dat de dwangsommen voor asielzoekers die geen opvang hebben momenteel meer dan 1.000 euro bedragen. Dat de staat veroordeeld wordt omdat ze de wettelijke plicht voor de opvang van asielzoekers niet nakomt, is voor de staatssecretaris normaal, maar de bedragen zijn volgens hem veel te hoog om de noden van de betrokkenen te lenigen. In totaal werd 213.000 euro uitbetaald aan 38 eisers. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Imam schrijft aardbevingen toe aan losbandige vrouwen

Imam schrijft aardbevingen toe aan losbandige vrouwen



Een vooraanstaande Iraanse geestelijke is van mening dat aardbevingen veroorzaakt worden door losbandige vrouwen en moslima's die zich niet houden aan de strikte kledingsvoorschriften van de islam. Dat meldt het persagentschap AP.


In de Iraanse media trekt de geestelijke Hojatoleslam Kazem Sedighi fel van leer tegen zijn losbollige vrouwelijke geloofsgenoten. "Vrouwen die zich niet zedig kleden, brengen het hoofd van de mannen op hol", redeneert de imam die het vrijdaggebed in Teheran leidt. "Ze zijn een bedreiging voor de goede zeden en zetten aan tot seksuele omgang. Een direct gevolg hiervan is een grotere kans op aardbevingen".






Recent nog wees de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad op de catastrofale gevolgen die een aardbeving voor de hoofdstad Teheran met zich zou meebrengen. Hij wil dat vijf miljoen mensen de stad verlaten in het vooruitzicht van mogelijke aardschokken.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouw riskeert vervolging nadat ze verkrachting aangaf in Dubai

Vrouw riskeert vervolging nadat ze verkrachting aangaf in Dubai





Een Britse vrouw riskeert in Dubai aangeklaagd te worden voor inbreuk op de strenge welvoeglijkheidswetten nadat ze aangifte deed van een verkrachting tijdens een wilde avond. De 24-jarige zegt dat een Arabische man haar verkrachtte toen hij met haar in de woestijn reed. De beschuldigde ontkent de seksuele betrekkingen niet, maar zegt dat de vrouw toestemde. Indien de rechtbank zijn versie volgt, riskeert de Britse een celstraf omdat ze seks had buiten het huwelijk.

Meermaals verkracht
De feiten vonden plaats in januari dit jaar. De 30-jarige man zou er na een drink bij vrienden op aangedrongen hebben om de vrouw, die een hooggeplaatste functie heeft in een tradingbedrijf, naar huis te brengen. Toen ze daarmee toestemde, zou hij haar naar een afgelegen gebied hebben gereden en daar verkracht hebben. In de Britse pers verklaarde de vrouw dat de man haar daarna naar haar appartement bracht, waar hij haar nogmaals verkrachtte. Zodra ze alleen was, begaf ze zich naar het dichtstbijzijnde politiekantoor om aangifte te doen van de feiten.

Indien de rechtbank haar versie niet gelooft, dreigt de Britse nog meer in de problemen te geraken. Dan riskeert ze opgesloten te worden op beschuldiging van onwettige seks. Daarnaast is het in Dubai een misdrijf om dronken te zijn.

"Nog steeds een slachtoffer"
"De zaak moet nog volledig worden uitgespit", zegt een bron dichtbij het onderzoek. "Pas nadat alle partijen uitvoerig gehoord worden, zal een rechter beslissen wie gelijk heeft. Momenteel wordt de vrouw nog als een slachtoffer in deze zaak gezien."

Processen tegen buitenlanders
Het proces komt op een moment dat er een aantal andere zaken wegens 'onwelvoeglijk gedrag' tegen buitenlanders werden gevoerd in Dubai. Zo moest een Engels paar eerder dit jaar hemel en aarde bewegen om een proces te vermijden op beschuldiging van 'seks buiten het huwelijk': de twee hadden samen een hotelkamer gehuurd.

Een ander Brits koppel keek eind vorig jaar tegen een celstraf van een maand aan nadat ze in het openbaar hadden gekust. Een moeder uit de Emiraten had toen geklaagd dat haar kind deze 'indiscretie' had gezien.

En in 2008 kon een ander koppel maar op het nippertje aan opsluiting ontsnappen toen een rechtbank hen schuldig bevond aan 'openbare seksuele activiteiten' op een strand.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Limburg zet slimme camera's op grote invalswegen

Limburg zet slimme camera's op grote invalswegen





Limburg krijgt een netwerk van intelligente camera's langs de grote invalswegen. De zogenaamde ANPR-camera's zijn intelligente toestellen die automatisch nummerplaten herkennen, en ze dan vergelijken met een zwarte of witte lijst van verdachte of gewone voertuigen. Zo kan de politie snel criminelen onderscheppen, schrijven de Concentrakranten.
 

De slimme camera's hebben verschillende toepassingen, zoals de automatische controle van de tonnagebeperking bij vrachtwagens of de snelheid op een bepaald traject. Verder kan een toestel bijvoorbeeld alleen toegelaten voertuigen doorlaten in een voetgangerszone in de stad.


"Ze kunnen inderdaad de flitspalen vervangen, maar dat is geen prioriteit voor mij", zegt gouverneur Herman Reynders. "Wij willen de camera's inzetten om de criminaliteit aan te pakken. Ons voorstel is dat elke politiezone een aantal toestellen inzet in de strijd tegen de rondtrekkende dadergroepen."(br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mannelijk naaktmodel in museum blijkt exhibitionist

Mannelijk naaktmodel in museum blijkt exhibitionist


In het Museum voor Moderne Kunst in New York staan de naaktmodellen neus aan neus.


Enkele weken geleden meldden we al dat de bezoekers in het Museum voor Moderne Kunst in New York zich tussen naaktmodellen moesten wringen om van de ene naar de andere zaal te gaan. Dat vroeg natuurlijk om problemen. Ondertussen zijn al enkele handtastelijke bezoekers uit het museum gezet en ook een mannelijk naaktmodel mocht opkrassen. De man bleek een exhibitionist en geraakte zichtbaar opgewonden toen hij neus aan neus stond met een vrouwelijk naaktmodel.


Marina Abramovic houdt van provoceren en dat is met deze tentoonstelling 'The Artist is Present' dubbel en dik gelukt. Misschien iets te veel zelfs, want niemand spreekt nog over de kunst zelf, maar wel over de incidenten.


Vorige week moesten enkele wansmakelijke bezoekers die zich niet konden bedwingen vakkundig verwijderd worden uit het museum. De naaktmodellen werden betast, soms zelfs bij de borsten gegrepen. Nu liep het dus zelfs mis bij één van de naaktmodellen zelf. In het begin stonden twee modellen van hetzelfde geslacht tegenover elkaar, maar gaandeweg ook een poedelnaakte man tegenover een poedelnaakte vrouw. Eén van de mannelijke modellen kon zich daarbij niet bedwingen en toen dat zichtbaar werd voor de bezoekers, moest ook hij buiten. De man bleek een exhibitionist te zijn.






De tentoonstelling werkt met 38 naaktmodellen die werken in roterende shifts van acht. Ze staan neus aan neus in een deuropening, liggen naakt onder een skelet of poseren bloot bij andere kunstwerken. Alle kandidaten moesten vijf dagen op 'kamp' om het project voor te bereiden. Ze leefden als monniken: vasten, niet spreken en geen lectuur. Dat alles om hun zelfbeheersing te trainen. Als oefening moesten ze onder meer in een ijskoude vijver duiken, in slow motion stappen en korrels rijst tellen. Ondanks die strenge selectie was er dus toch nog een exhibitionist tussen de mazen van het net geglipt. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.The Stranglers - Golden Brown

The Stranglers - Golden Brown

Klik op de foto om hun te beluisteren






The Stranglers is een Britse rockgroep, ontstaan in het midden van de jaren zeventig in Guildford. Aanvankelijk noemden zij zich The Guildford Stranglers.

Hugh Cornwell (zang, gitaar) was biologieleraar, Jet Black (drums) had een ijs- en wijndistributiebedrijf, Jean-Jacques Burnel (zang, bas) was karateka en motorenfanaat en Dave Greenfield, de opvolger van Hans Warmling, (toetsen) was al jaren semiprofessioneel muzikant.

De sound van dit viertal had zijn roots in de pubrock en de Amerikaanse rock van eind jaren zestig. Door de power van de punkbeweging aan hun geluid toe te voegen raakte hun carrière in een stroomversnelling, en in 1977 speelden ze in bijna elke Engelse zaal en braken ze ook internationaal door met de albums Rattus Norvegicus en No More Heroes. Ook het titelnummer van No More Heroes werd een internationale hit en de groep plaatste zich in het rijtje groten der rock.

In de daaropvolgende jaren werd er door The Stranglers meer en meer geëxperimenteerd, met wisselend succes. Vooral The Raven en The Meninblack konden vooral critici behagen maar het grote publiek niet. Pas in 1982 had de groep weer een hit met het sfeervolle Golden Brown, een nummer in de exotische 13/8 maatsoort waarvan de obscure tekst over heroïnegebruik handelt. Ook nummers als Skin Deep (1985) en Always the Sun (1987) wisten het grote publiek te boeien.

Toen Hugh Cornwell de band in 1990 verliet om zich meer op acteren te richten werd hij vervangen door John Ellis op gitaar en Paul Roberts als zanger. In de nieuwe bezettiing werd een tiental jaren de wereld rond getourd en werden albums als Written in Red en Coup de Grace uitgebracht, echter met minimaal succes.

Pas in 2004 wisten The Stranglers (nu met Baz Warne in plaats van John Ellis) weer de aandacht te trekken met het album Norfolk Coast.

In juni 2006 verliet Roberts de band om zich op zijn project Soulsec te richten. De overige vier kondigden aan in september hun album Suite XIV uit te brengen. Burnel en Warne namen samen de zang voor hun rekening.




» Reageer (0)
19-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een varken met schapenwol

Een varken met schapenwol




Op het eerste gezicht denk je dat er een schaap in de varkensstal staat, maar van naderbij vallen plots de snuit en de krulstaart op. Het is één van de drie schaapsvarkens die in een Britse dierentuin geleverd zijn.

Het Mangalitza-varken komt oorspronkelijk uit Oostenrijk en Hongarije. In Groot-Brittannië is het veertig jaar geleden uitgestorven. Met de vacht kunnen de varkens gemakkelijker overleven in de koude winters in Oostenrijk en Hongarije. En in de zomer beschermt de vacht tegen de zon.

De dieren maken deel uit van een programma in Essex om dieren van de uitsterving te redden.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Scharrel- of biokippen zijn gezonder

Scharrel- of biokippen zijn gezonder





De kippenindustrie krijgt het moeilijk. De helft van alle kippen krijgt antibiotica toegediend die mensen resistent maakt tegen kwalijke virussen. Een beter alternatief is de biologische kip. Deze krijgen haast geen antiobiotica toegediend.


De reden waarom pluimveehouders zo graag antibiotica gebruiken, heeft te maken met de leefomstandigheden van het dier. Binnen de zes weken hoeft deze op te groeien van kuiken tot volwassenen kip. Preventief wordt dan antibiotica toegediend omdat ze erg gevoelig zijn voor infecties.


Anders is het met de scharrelkippen en de biologische kippen. Scharrelkippen zijn sterker omdat ze buiten kunnen scharrelen waardoor ze minder antibiotica behoeven. Biologische kippen zijn bovendien aan strengere eisen onderworpen en mogen nauwelijks iets toegediend krijgen.


De prijs weerhoudt heel wat mensen om voor een gezonder alternatief te kiezen. Scharrelkippen zijn dubbel zo duur, de biologische kip zelfs drie keer zo duur.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinkinderen maken grootouders niet altijd gelukkiger

Kleinkinderen maken grootouders niet altijd gelukkiger





Geen grotere vreugd voor een grootouder dan zijn kleinkinderen? Niet het nageslacht, dan wel de vrienden maken senioren gelukkiger. Een actief sociaal leven en een partner die ook op pensioen is, bezorgen grootouders meer levensvreugde. Eén en ander blijkt uit een grootschalig onderzoek aan de University of Greenwich.


"Kleinkinderen maken grootouders trots, maar er zijn nadelen aan", stelt Oliver Robinson, hoofdonderzoeker aan het departement psychologie. "Positief is dat kleinkinderen een bestaan zinvoller en doelgerichter maken, nadeel is dat de zorg voor de kleintjes hun vrijheidsgevoel in het gedrang brengt. Net die vrijheid is essentieel voor een positieve pensionering".


Vrienden en een sociaal netwerk van leeftijdsgenoten, maken grootouders duidelijk gelukkig. Eenzaamheid bedreigt de oudere vaak en wie met actieve sociale groepen optrekt, neigt daar minder onder te lijden.


Ook een partner blijkt belangrijk voor de levensvreugde. Wie nooit een vaste partner had, weduwnaar of gescheiden is, straalde minder levensvreugde uit Dat de partner daarbij niet meer werkt, blijkt belangrijk. Anders verlangt de gepensioneerde teveel naar zijn actieve loopbaan.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'Willy Vandersteenprijs' voor beste Nederlandstalige strip

'Willy Vandersteenprijs' voor beste Nederlandstalige strip



Vlaanderen en Nederland hebben er een nieuwe, prestigieuze stripprijs bij: de Willy Vandersteenprijs. De award wil het beste Nederlandstalige album van de voorbije twee jaar bekronen en zal afwisselend in Haarlem en Turnhout worden uitgereikt. Dat melden de initiatiefnemers vandaag.

De prijs werd in het leven geroepen door het Vlaams-Nederlands huis de Buren in Brussel, in samenwerking met Strip Turnhout en Stripdagen Haarlem, de grootste stripfestivals van Vlaanderen en Nederland. De winnaar krijgt 5.000 euro en een tentoonstelling over het boek die zowel in Vlaanderen als Nederland te zien zal zijn.
 
Deze nieuwe prijs vervangt de Grand Prix van de Stripdagen Haarlem en de debuutprijs van de stad Turnhout. De eerste uitreiking heeft plaats op 4 juni tijdens de Stripdagen in Haarlem. De prijs draagt de naam van Willy Vandersteen (1913-1990), schepper van onder meer 'Suske en Wiske' en wellicht de populairste stripmaker ooit in het Nederlandse taalgebied.
 
Leen Vandersteen, dochter van de tekenaar, wordt voorzitster van de jury die verder zal bestaan uit Hein Van Putten (art-director van De Volkskrant), Ineke Horst (uitbaatster Stripwinkel Sjors Dordrecht), Noël Slangen (communicatiespecialist en stripkenner), Jan Smet (stichter Bronzen Adhemar, Stripgids en het Turnhoutse stripfestival) en Frank Van Leemput (advocaat en stripkenner). De voorzitter van de jury leidt de debatten maar is niet stemgerechtigd. De jurering vindt begin mei in Turnhout plaats. (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna-doodervaring

Bijna-doodervaring 3-jarige: "Overgrootmoeder in hemel stuurde me terug"


http://img709.imageshack.us/img709/2237/hemelpoort.jpg


Het mysterie van de bijna-doodervaring blijft heel wat wetenschappers bezighouden. In de buurt van Berlijn heeft een driejarig jongetje getuigd over iets wat alles weg heeft van zo'n bijna-doodervaring. De kleine Paul Eicke was verdronken in een vijver en na reanimatie was hij afgeschreven. Meer dan drie uur nadat hij in het ziekenhuis was binnengebracht, kwam het jongetje plots terug tot leven en hij vertelde dat hij zijn overgrootmoeder had gezien in de hemel. Die vertelde hem dat hij terug naar de levenden moest gaan.


Paul Eicke was aan het spelen in de tuin van zijn grootouders toen hij in een vijver sukkelde. Het duurde enkele minuten voor zijn grootvader het incident opmerkte en hij hem uit de vijver sleurde. Pauls vader paste vervolgens gedurende tien minuten hartmassage en mond-op-mond-beademing toe tot een medische helikopter ter plaatse kwam. Het duurde nog tien minuten vooraleer Paul in het ziekenhuis arriveerde. Urenlang probeerden dokters hem te reanimeren. Ze hadden net de hoop opgegeven, toen het jongetje meer dan drie uur later weer tot leven kwam. Zijn hart begon plots weer te slaan.


Hij vertelde dat hij zijn overgrootmoeder Emmi gezien had en die had hem aan een soort poort bevolen terug te keren naar zijn ouders. "Er was veel licht en ik dreef. Ik kwam aan een poort en ik zag Emmi aan de andere kant. Ze zei me: 'Wat doe je hier, Paul? Je moet terug naar mama en papa. Ik zal hier wel op je wachten.' Ik wist dat ik in de hemel was, maar ze zei dat ik snel naar huis moest gaan. De hemel zag er leuk uit, maar toch ben ik blij dat ik nu terug bij mama en papa ben."

Paul is nu terug thuis en vreemd genoeg lijkt hij geen enkele hersenschade te hebben opgelopen. Mogelijk werd het jongetje gered door de lage temperaturen in de vijver. Toen hij eruit kwam, lag zijn lichaamstemperatuur amper rond de 28 graden. Omdat het metabolisme bij zulke temperaturen vertraagt, kan het lichaam langer overleven zonder zuurstof.


Professor Lothar Schweigerer maakte het medische mirakel zelf mee. "Na twee uur hartmassage stonden we op het punt hem helemaal op te geven. We dachten echt dat hij hersendood was en dat zijn overlevingskansen onbestaande waren. Toch begon zijn hart weer te kloppen. Het was een fantastisch mirakel. Ik beoefen deze job nu al 30 jaar en heb nog nooit zoiets meegemaakt. Het toont alleen maar aan hoe groot de weerstand van het menselijke lichaam kan zijn en dat we nooit zouden mogen opgeven."




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!