NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
26-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Het gloednieuwe MAXXI Museum in Rome

 Het gloednieuwe MAXXI Museum in Rome


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/8/5/2/media_xl_3670067.jpg?20100426054803Als je binnenkort een citytrip naar Rome plant, is het een goed idee om een bezoek te brengen aan het gloednieuwe Museo Nazionale delle Arti del XXI Secolo (MAXXI), dat op 30 mei de deuren opent. Het enorme complex, een parel van moderne architectuur, omvat bijna 30.000 m2 en is geïntegreerd in een voormalige kazerne in de Romeinse wijk Flaminio. MAXXI is het eerste nationale museum voor moderne kunst van Italië en wat voor één!  Het spectaculaire gebouw van architecte Zaha Hadid doet je gewoon van de ene verbazing in de andere vallen.


In het museum worden verschillende tentoonstellingszones voorzien in kathedraalachtige zalen die elkaar overlappen en kruisen. Hierdoor kan je een spannende, mysterieuze reis maken door de intrigerende wereld van de Italiaanse hedendaagse kunst. Interieur en exterieur lijken in dit merkwaardige gebouw voortdurend in elkaar over te lopen. De enorme binnenruimte heeft veel weg van een kunstzinnig ruimteschip.


Het museum bestaat uit twee afdelingen: één gewijd aan hedendaagse kunst (MAXXI Arte) en één gewijd aan de Italiaanse architectuur (MAXXI Architectuur), zowel uit de jaren 1900 als hedendaags. Het museum bevat tevens een boekenwinkel en cafetaria.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wendy and Lisa - Waterfall

Wendy and Lisa - Waterfall

Klik op de foto om hun te beluisteren


Wendy and Lisa, later ook bekend als The Girl Bros., zijn een Amerikaans funk-, rock- en singer-songwriter-duo bestaande uit Lisa Coleman (toetsen en zang) en Wendy Melvoin (gitaar, zang en soms ook basgitaar). Het duo is het bekendst door de samenwerking met Prince, als lid van de The Revolution midden jaren tachtig, door enkele (kleine) hits als duo eind jaren tachtig en door hun muziek voor film en televisie (onder andere Heroes).
» Reageer (0)
25-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Half dolls

Half dollshttp://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/dolls-1.jpg?t=1272200745
Half dolls zijn meestal porseleinen popjes die worden geproduceerd zonder beentjes, zodat ze kunnen worden bevestigd aan iets anders zoals aan speldenkussens, poederdozen, lampen en aan tal van andere zaken . Als er beentjes werden gebruikt dan werden ze er apart aan bevestigd .
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/doll-3.jpg?t=1272200975
De meeste half dolls werden geproduceerd in Duitsland, door bedrijven zoals Dressel & Kister, FW Goebel, Ernst, Bohne & Söhne, Heubach, Hertwig, Karl Schnider en vele anderen. Japan overspoelden de markt met goedkopere modellen. Nu nog worden de dolls  geproduceerd en vaak als antiek verkocht.
De meeste hoofdjes zijn tussen de 2 en 6 cm hoog, al zijn er ook kleiner en  grotere exemplaren te vinden.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/half-doll-6.jpg?t=1272201054
Half dolls zijn meestal gemaakt van porselein , maar er zijn ook modellen gemaakt in ongeglazuurde biscuit,  was en andere materialen.
Half dolls worden vaak gemarkeerd met " Made in Germany", of met een vier of vijf cijfer nummer. Modellen uit Japan kunnen worden gemarkeerd  met "Japan" of "Made in Japan."
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/doll-4.jpg?t=1272201114Nu nog worden de dolls  geproduceerd en vaak als antiek verkocht. Zoals vele zaken trouwens.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Crisis heeft 53 miljoen extreem armen bijgemaakt

Crisis heeft 53 miljoen extreem armen bijgemaakt

De economische crisis zorgt ervoor dat er in 2015 nog ongeveer 53 miljoen mensen meer extreem arm zullen zijn dan wanneer de wereldeconomie goed was blijven draaien. Dat staat in een rapport dat de Wereldbank en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) hebben gepresenteerd. Voor de Wereldbank is iemand extreem arm als hij of zij hoogstens 1,25 dollar (93 eurocent) per dag kan besteden.


Het rapport bekijkt de perspectieven voor de Millenniumdoelen, acht belangrijke ontwikkelingsdoelstellingen die de internationale gemeenschap tegen 2015 wil waarmaken. Zo moet tegen dan bijvoorbeeld het aantal extreem armen in de wereld gehalveerd zijn. Dat lukt nu door de crisis net niet, zeggen het IMF en de Wereldbank. Tegen 2015 zullen er waarschijnlijk nog 920 miljoen mensen moeten rondkomen met 1,25 dollar of minder per dag; in 1990 waren dat er 1,8 miljard.


Ook de halvering van het aantal mensen dat honger lijdt tegen 2015 lijkt steeds minder haalbaar. Dat heeft te maken met de crisis, maar ook met de forse stijging van de voedselprijzen in 2008. Dergelijke schokken hebben grote gevolgen in arme landen omdat veel mensen er weinig reserves hebben en vaak ook niet op uitkeringen kunnen rekenen.


Veel ontwikkelingslanden hebben de crisis gelukkig al grotendeels achter zich gelaten. Volgens het rapport zullen ze dit jaar een economische groei van gemiddeld 6,3 procent kennen, heel wat beter dan de 2,4 procent van het voorbije jaar.


Toch heeft de korte recessie schrijnende gevolgen. De Wereldbank voorspelt dat de crisis tussen 2009 en 2015 indirect aan 1,2 miljoen kinderen jonger dan vijf het leven zal kosten. Honderdduizenden kinderen zullen er niet in slagen de lagere school af te maken en miljoenen zullen verstoken blijven van zuiver water.


De Wereldbank en het IMF waarschuwen dat veel ontwikkelingslanden extra hulp nodig zullen hebben. Ze hebben de geldkraan immers opengedraaid om de binnenlandse vraag overeind te houden en arme burgers bijstand te kunnen leveren. Daardoor is hun schuldenlast toegenomen. Extra ontwikkelingshulp en schuldkwijtschelding zouden dus op hun plaats zijn.


De Wereldbank en andere ontwikkelingsbanken hebben sinds het beging van de crisis al meer dan 150 miljard dollar (112 miljard euro) toegezegd aan ontwikkelingslanden, en het IMF heeft 175 miljard dollar (131 miljard euro) ter beschikking gesteld. Maar veel donorlanden maken volgens het rapport hun eerdere financiële beloften niet waar. De landen van de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (Oeso) gaven in 2009 wel 0,7 procent meer uit aan ontwikkelingshulp dan in 2008, maar ze hadden nog veel meer in het vooruitzicht gesteld, vooral voor Afrika. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1.000 euro boete voor weigeren blinde man en homohond

1.000 euro boete voor weigeren blinde man en 'homohond'

Het Australische restaurant Thai Spice dat een blinde man de toegang weigerde, krijgt daarvoor een gepeperde rekening geserveerd: 1.500 dollar (iets meer dan 1.000 euro) schadevergoeding, en een brief met excuses erbovenop. Nu had de weigering tot toegang niet met de man zelf te maken, maar wel met zijn geleidehond. Het brave beest was verkeerdelijk aanzien als 'homoseksuele hond', zo bericht de Adelaide Sunday Mail.
 
Of hoe een Babylonische spraakverwarring tot een hoop ellende kan leiden. De 57-jarige Ian Jolly dacht een stevige Thaise maaltijd achter de kiezen te schuiven, en stelde zijn trouwe viervoeter Nudge voor als zijn geleidehond ('guide dog'). Het personeel van het restaurant begreep echter dat het om een homoseksuele hond ('gay dog') ging, en maande hond en baasje aan om zo snel mogelijk het pand te verlaten.
 
"De staf dacht echt dat Nudge een gewone hond was die gecastreerd was om een 'homohond' te worden", probeerden de eigenaars van Thai Spice zich nog te verdedigen voor de rechtbank voor Gelijkheid van Kansen. De rechters waren niet onder de indruk en legden een boete van 1.500 dollar op.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vlinders moeten Keniaans regenwoud redden

Vlinders moeten Keniaans regenwoud redden


http://img171.imageshack.us/img171/4427/vlinders.jpg


Boeren rond het Keniaanse Kakamegawoud verdienen per jaar al meer dan 75.000 euro met de verkoop van vlinders die ze zelf telen. De bloeiende handel helpt het bedreigde bosgebied te beschermen.


Roselyne Shikami probeerde tien jaar lang aan de kost te komen door kippen te kweken en de hardgekookte eieren te verkopen aan het belangrijkste autobusstation net buiten het Kakamegawoud. Nu doet ze in vlinders. "Soms zat ik een hele dag bij het station om twee dozijn eieren te verkopen, en dat leverde me 200 shilling (2 euro) op. Nu verdien ik evenveel met twee vlinders."


Shikami maakt deel uit van een kleine groep vrouwen en mannen uit het bos die al enkele jaren opgeprikte vlinders leveren aan toeristen en rijke klanten uit Kenia en andere Afrikaanse landen. Ze hopen dat ze binnen afzienbare tijd ook vlinders kunnen gaan exporteren naar verzamelaars in Europa en Amerika.


Shikami's man Joel is ook een gepassioneerde vlinderteler geworden. Daarvoor verdiende hij zijn geld zoals zoveel mannen rond het woud door brandhout en houtskool te verkopen. Door de massale houtkap en de druk van een snel aangroeiende bevolking is het Kakamegawoud gekrompen van 240.000 hectare in 1820 tot 23.000 hecatere nu. De regering vreest dat het woud binnen twintig jaar helemaal verdwenen kan zijn. Daarom probeert ze alternatieven te ontwikkelen voor de houtkap.


Vlinders lagen voor de hand. In het Kakamegawoud komen meer dan vijfhonderd verschillende soorten voor, waaronder veel grote soorten met een prachtige tekening. Iedereen kan vlinders telen - een kleine met netten afgespannen ruimte met de juiste voederplanten is voldoende. "Een teler heeft maar twee vlinders uit het bos nodig om aan duizend rupsen te komen, en daarmee kan hij of zij veel meer verdienen dan met een hok vol kippen", zegt Benjamin Okalo van het Kakamega Environmental Education Programme (KEEP), een milieuorganisatie die de telers bijstaat.


De klanten grote hotels en toeristen, vertelt Okalo, maar ook rijke zakenlui uit Kenia en andere Afrikaanse landen. Ook sommige onderzoeksinstellingen hebben rupsen of vlinders nodig.


Telers hebben een vergunning nodig om vlinders en rupsen in Kenia en de rest van Afrika te verkopen, en nog een andere toelating om vlinders naar Europa en Amerika te exporteren. Volgens Okala is de Keniaanse overheid nog erg terughoudend om dergelijke vergunningen toe te staan. Bij het ministerie van Bosbouw en Natuur klinkt het dat telers coöperaties moeten vormen en zich moeten laten registreren voordat het licht op groen kan worden gezet.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boeing maakt val van 4.600 meter tijdens turbulentie

Boeing maakt val van 4.600 meter tijdens turbulentie

Een Boeing 777 van de luchtvaartmaatschappij Emirates heeft vandaag een plotselinge val van 4.600 meter gemaakt toen het toestel in hevige turbulentie terechtkwam. Het incident vond plaats tijdens een vlucht van Dubai naar India. Ongeveer 17 mensen liepen verwondingen op. Dat meldden verantwoordelijken van de maatschappij.
 
De Boeing met 361 passagiers en 14 bemanningsleden aan boord kon uiteindelijk zonder verdere problemen de eindbestemming in Cochin, in het zuiden van India, bereiken.


"Tijdens een korte periode van hevige turbulenties liepen enkele passagiers lichte verwondingen op", aldus een verantwoordelijke in Cochin. "De passagiers in kwestie ontvingen medische zorg bij hun aankomst op de luchthaven."
 

"Passagiers die hun veiligheidsgordel niet droegen, werden uit hun stoelen gegooid. De piloot slaagde er echter in om de controle over het vliegtuig te behouden", luidde het nog. (br.hln)

» Reageer (0)
24-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ster aan de hemelhttp://img227.imageshack.us/img227/538/wolkenp.jpg


hemelster dank voor je fonkeling
een hand kus werp ik je toe
straal maar in schittering
van mystieke dromen

in de wind mijn ziel
in de wind mijn vreugde
in de wind mijn gedachte
in de wind mijn hart

neem het mee
en stroom de wereld rond
laat het achter
waar het gevonden wil worden

ster aan de hemel
warm is mijn gevoel
even nog de nacht
dan de ochtend vol kracht

Black Lord» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Leer je kind vallen en opstaan

Leer je kind vallen en opstaan


http://img441.imageshack.us/img441/3488/kinderen.jpgOok kinderen moeten leren omgaan met tegenslagen. Als ouder hebben we de neiging ze te over beschermen. Om op te groeien tot gelukkige volwassenen, is het echter belangrijk dat ze op jonge leeftijd leren uit wat fout loopt.


Een mens voelt zich pas goed als hij ook de pijn kent. Daarom is het zeer belangrijk dat je een kind leert omgaan met frustraties. Een baby kan de eerste zes maanden nog niet echt verwend worden. Daarom mogen zijn ouders hem dan nog wel bij het eerste het beste huiltje oppakken. Maar daarna moet ook hij, stapje voor stapje, teleurstellingen leren hanteren. Een kind dat dat al op jonge leeftijd leert, kan latere tegenslagen makkelijker overwinnen en zal daardoor minder snel de handdoek in de ring gooien.


Daar wringt net het schoentje. Ouders willen hun kroost voor vervelende ervaringen behoeden. En dus nemen ze elke frustratie weg, vooral moeders zijn daar meester in. Niet meteen verstandig, want zo lopen deze kinderen later het risico verwende nesten te worden.


Heeft je kind verdriet, betekent dat niet dat je hem of haar moet links laten liggen. Niemand wil zijn kleine zien huilen. Erover praten is dan al een eerste stap. Een luisterend, begripvol oor doet wonderen.


Terwijl Mick Jagger staat te kelen dat 'you can't always get what you want', mogen ook kinderen dat weten. Ongeacht de moeite en de inspanning die er misschien ook voor gedaan wordt, kan het mislukken. Het is niet omdat je kleine topscoorder bij Anderlecht wil worden en hij dagelijks met zijn voetbal in de weer is, dat hij er ook in zal slagen.


Een deel van het groeiproces bestaat erin deze realiteit onder ogen te zien en leren hoe je de zaken dan moet aanpakken. Ouders moeten zich de vraag stellen wanneer hun hulp nodig is of wanneer een stapje moet teruggezet worden om de dingen op zijn beloop te laten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De waarheid rond grijze haren


De waarheid rond grijze haren

 

http://www.haartrends.net/photos/uncategorized/2007/08/10/jan26.jpgKun je werkelijk grijze haren krijgen van je opstandige kinderen of je veeleisende baas? Sommigen zijn op hun dertigste grijs, anderen blijven veel langer hun natuurlijke haarkleur behouden. We doorprikken alle mythes rond grijze haren.


Grijze haren bestaan niet. Het zijn eigenlijke kleurloze, holle haren. Het licht dat er op valt wordt niet geabsorbeerd maar gereflecteerd. Een grijze haardos is dus niet meer dan de mengeling van kleurloze en gekleurde haren, meldt Bodytalk.


Onze haarkleur is het resultaat van de verhouding tussen de kleurpigmenten die zich in het haarzakje bevinden: rood en bruin-zwart. Je haarkleur ligt vast in je genen, alsook de manier waarop je haren verdeeld zijn in de haardos.De cellen in de haarzakjes stoppen op een gegeven moment pigment te produceren. Dat gebeurt niet geleidelijk, maar abrupt, waardoor het haar wit wordt. De slapen zijn gewoonlijk het gebied dat eerst getroffen wordt, daarna het achterhoofd en ten slotte de haren bovenop de kruin.


Wanneer de productie van pigment stilvalt, ligt op voorhand vast in onze genen. Externe factoren als stress en voeding hebben daar geen vat op. Maar het heeft wel invloed of de dikte van je haren en zelfs haaruitval. Voedingssupplementen die beloven je haren te doen groeien, glanzen, of intensiever te kleuren, baten niet.


Het is echter een grote misvatting dat stress of een jachtig leven invloed op je haarkleur heeft, je zal er niet sneller grijs door worden. Geen enkel wetenschappelijk onderzoek slaagde erin aan te tonen dat een jachtig leven invloed heeft op de pigmentcellen in de haarzakjes.


Wat niet wegneemt dat sommige ernstige voedingstekorten wél een invloed kunnen hebben op je haarkleur. Ondervoeding gepaard gaand met eiwittekort, geeft niet alleen een opgeblazen buikje, maar kleurt je haren ook geelachtig rood. Ook een ernstig tekort aan zink geeft een lichtrode schijn. Deze verschijnselen zul je bijna nooit in de Europa zien.


Elk haartje groeit uit een haarzakje. Iedereen heeft zo'n 100.000 tot 150.000 haren. Tijdens een mensenleven produceert eén haarzakje ongeveer 20 nieuwe haren. De gemiddelde leeftijd van een haar is een aantal jaar en de maximum lengte is ongeveer een meter. Aan het einde van de groeicyclus valt het haar uit en wordt het vervangen door een nieuwe haar.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.'s Avonds studeren zorgt voor betere resultaten

's Avonds studeren zorgt voor betere resultaten
Slapen tijdens een moeilijke taak helpt je deze op te lossen. Een nieuwe studie suggereert dat dutten of studeren net voor het slapengaan een goede strategie is voor betere schoolresultaten. 


De onderzoekers vroegen de 99 deelnemers om voor een computerscherm te zitten en een driedimensionaal doolhof van buiten te leren zodat ze drie tot vijf uur later hun weg nog uit het hoofd terug konden vinden. Daaruit blijkt dat degenen die een dutje mochten doen en dromen over de taak beter presteerden dan degenen die dat niet deden. Verschillende deelnemers hadden een droom over het doolhof.


"We denken dat de dromen een goed teken zijn dat het brein blijft werken aan het raadsel op verschillende niveaus", aldus onderzoeker Robert Stickgold. "De dromen reflecteren de pogingen van de hersenen om associaties te maken met oude herinneringen om deze in de toekomst meer bruikbaar maken." Het is niet dat dromen tot een beter geheugen leidt, het is wel een teken dat het brein hard werkt.


Stickgold zegt dat dutten en dromen veel voordelen hebben bij het verbeteren van je geheugen en het studeren. Hij speculeert dat het beter is hard te studeren net voor het slapengaan dan in de namiddag en dat het kan ook helpen een dutje te doen na een periode van intens studeren.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Annie Lennox

Annie Lennox - There Must Be An Angel Playing With My Heart

Klik op de foto om haar te beluisteren
Annie Lennox (Aberdeen, 25 december 1954) is een Schots zangeres.


Annie Lennox bezocht als kind een school voor hoogbegaafden. Daarnaast studeerde ze fluit aan de Royal Academy of Music in Londen.

Annie Lennox is vooral bekend als de zangeres van Eurythmics, waarin ze samenwerkte met Dave Stewart. Daarvoor zong ze bij The Tourists.

Nadat Eurythmics in 1990 uit elkaar ging, ging ze verder als soloartiest. Haar debuutalbum uit 1992, Diva, was een zeer groot succes, waarvan 3 nummers (Why, Walking On Broken Glass en Little Bird) in de Engelse top 10 terecht kwamen.

De eerste single van haar tweede soloalbum, "No More `I Love You's'" won een Grammy Award in 1996. Het nummer, een cover van The Lover Speaks, behaalt de 2e positie in de Engelse hitlijsten. Het album Medusa bestaat volledig uit covers van o.a. Al Green, Pretenders en the Temptations en is wederom een groot succes in Europa.

Lennox sprak zeven jaar niet met Dave Stewart, tot ze elkaar ontmoetten bij de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. In 1999 kwam een nieuw album van Eurythmics uit.

In 2003 won ze een Oscar voor het beste filmlied voor het lied Into the West, afkomstig uit de film The Lord of the Rings: The Return of the King. In dit jaar verscheen ook haar derde solo-album Bare. Bare, een tamelijk donker album, werd een bescheiden succes in Europa en kende geen singles. In de Verenigde Staten scoorde Annie wel een club-hit met een remix van het nummer "Pavement Cracks".

Op 4 juli 2006 ontving Annie Lennox een eredoctoraat van een Schotse Academie voor Muziek en Drama.

Op 2 oktober 2007 verscheen haar vierde solo-album "Songs of Mass Destruction". De eerste single is Dark Road en kwam uit op 25 september. Als tweede single is het nummer Sing uitgebracht, gezongen door Annie en het choir of 23: 23 vrouwelijke collega-wereldsterren zoals Shakira, Dido, Christina Aguilera en Madonna.
» Reageer (0)
23-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toiletbezoek zorgt vaak voor schaamte bij vrouwen

Toiletbezoek zorgt vaak voor schaamte bij vrouwen
Voor een derde van de vrouwen is een toiletbezoek een genietmoment vanwege de rust. Daarnaast blijkt wel uit een Nederlands enquête dat naar de wc gaan vaak gepaard gaan met schaamte.


Uit onderzoek bij 910 Nederlandse vrouwen verricht door vrouwonline.nl blijkt dat dit noodzakelijk kwaad vaak gepaard gaat met schaamte. Zo krijgen ze het schaamrood op de wangen wanneer ze ongewild lawaai produceren tijdens een toiletbezoek. Op de tweede plaats komt een grote boodschap die niet meteen wil doorspoelen. Ook iemand die in je hokje komt doordat je de deur vergat op slot te doen, zorgt voor schaamte.


De studie toont aan dat vrouwen vaak gsm's en juwelen laten vallen in het toilet, een andere blunder is een stukje wc-papier dat uit de broek of rok komt piepen, in de wc zakken omdat de bril omhoog stond en roddelen op het toilet over een collega terwijl de persoon in kwestie in één van de hokjes zit.


Voor een derde van de vrouwen staat toiletbezoek voor rust. Ze nemen dan de tijd om te lezen, te puzzelen, na te denken, te sms'en, muziek te beluisteren of de verjaardagskalender te bekijken. Daarnaast genieten ze van een frisse geur en een proper toilet.


Bijna de helft van de vrouwen heeft steeds zakdoekjes bij moest er geen wc-papier aanwezig zijn in openbare toiletten. Een kwart gruwelt ervan van haar behoefte te moet doen in een openbaar toilet op straat, daarnaast zijn de wc's op treinen niet geliefd. Ook heeft de helft moeite met een toiletbezoek wanneer de deuropening niet volledig afgesloten is. Evenveel dames zweven boven de bril van een openbaar toilet. Een derde van hen plast thuis met de deur open, evenveel dames houdt haar grote boodschap op wanneer ze bij een nieuwe partner plots moet gaan. 60 procent heeft er geen probleem mee om in aanwezigheid van haar partner te plassen. Een op de twee maakt haar toilet extra schoon als ze bezoek verwacht.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een op vijf Europese vlinders in gevaar

Een op vijf Europese vlinders in gevaarNegen procent van de Europese vlindersoorten is met uitsterven bedreigd en nog eens tien procent wordt dat wellicht in de nabije toekomst. Dat zeggen de International Union for Conservation of Nature (IUCN) en Butterfly Europe in een nieuw rapport "European Red List of Butterflies".

In Europa fladderen 482 vlindersoorten rond, waarvan 451 in de 27 lidstaten van de Europese Unie. Van die Europese vlindersoorten komen er niet minder dan 142 enkel op het continent voor.
 

Uit een grootschalig Europees onderzoek blijkt dat negen procent (37) van de Europese soorten met uitsteven bedreigd zijn, en dat tien procent (44) die categorie naderen. Van die met uitsterven bedreigde soorten, komen meer dan de helft enkel in Europa voor. Uit het onderzoek bleek ook dat bijna de helft van de vlindersoorten stabiel blijft en slechts vier procent erop vooruit gaat.
 

De meeste bedreigde vlindersoorten komen in Zuid-Europa voor, overigens herbergen hoogtelandschappen in de Balkan, Alpen en Pyreneeën de meeste vlinders. Vlinders zijn zeer gevoelig aan veranderende biotopen. Vooral begrazing, het verlaten van landbouwgrond, veranderend bosbeheer, intensivering van landbouwmethodes, verlies van bloemrijke graslanden onder meer door intensieve veeteelt of drainage van moerasgebieden, bedreigen vlinders. Maar ook de klimaatverandering en een stijgend toerisme in kwetsbare gebieden hebben een impact.
 

De onderzoekers pleiten om de Europese wetgeving, zoals habitat- en vogelrichtlijnen, strikt toe te passen en uit te breiden. Wat het behoud van biotopen betreft wordt meer extensief beheer van graslanden voorgesteld en het gebruiken van meer traditionele landbouwmethodes.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Motor straaljagers valt uit in volle vlucht door vulkaanas

Motor straaljagers valt uit in volle vlucht door vulkaanasGisteravond groeide de onrust opnieuw in verband met de veiligheid sinds de opheffing van het vliegverbod. Nadat een Boeing 757 van Thomas Cook UK technische problemen ondervond door het vulkaanas, kregen nu twee straaljagers van de Britse luchtmacht af te rekenen met motorpech in volle vlucht door een grote hoeveelheid vulkanische stofdeeltjes. De Royal Air Force houdt de straaljagers tot nader order aan de grond. In luchtvaartmiddens doen inmiddels de geruchten de ronde als zouden al meerdere incidenten hebben plaatsgevonden met passagiersvliegtuigen.


De piloten van de straaljagers merkten plots een sterk verlies van vermogen van hun motoren tijdens een oefensessie in het graafschap Lincolnshire. De Typhoons keerden na het incident onmiddellijk terug naar hun basis. Daar werden na de landing door de ingenieurs dikke lagen as teruggevonden op de draaischijven van de motor. De Britse luchtmacht besliste na deze vastelling onmiddellijk om dit type vliegtuigen aan de grond te houden.


In luchtvaartkringen doen inmiddels onbevestigde verhalen de ronde van verschillende incidenten met vulkaansas waar ook commerciële passagiersvliegtuigen zouden bij betrokken zijn, waaronder een Boeing 747 van British Airways. Zowel British Airways, Thomas Cook UK als de autoriteiten van de burgerluchtvaart ontkennen de geruchten.


Een anonieme medewerker van British Airways houdt nochtans voet bij stuk in de Britse pers. "Verschillende leden van de crew zijn ongerust op dit moment. Al een aantal keer hebben de piloten en ingenieurs hun de aslaag getoond die zich op de vleugels en in de motor bevond na een lange vlucht. Eén motor van een Boeing 747 was zelfs naar de vaantjes."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ontslag bisschop Vangheluwe na zaak seksueel misbruik

Ontslag bisschop Vangheluwe na zaak seksueel misbruik


 

Ook de Belgische katholieke kerk wordt nu opgeschrikt door een seksschandaal op het hoogste niveau. De Brugse bisschop Roger Vangheluwe (74) heeft ontslag genomen na een zaak van seksueel misbruik. Op een persconferentie werd vanmiddag een verklaring van Vangheluwe voorgelezen, waarin hij het seksueel misbruik van een familielid toegeeft. De paus heeft het ontslag al aanvaard. Vangheluwe is al meer dan 25 jaar bisschop van Brugge en de bisschop met de langste dienst.


Vangheluwe bekent dat hij een jongen seksueel heeft misbruikt en heeft zijn excuses aangeboden, zo bleek uit een schriftelijke verklaring van de 74-jarige bisschop die vanmiddag werd voorgelezen op een persconferentie.


"Toen ik nog geen bisschop was, en ook nog enige tijd erna, heb ik een jongen uit een bevriende omgeving seksueel misbruikt", luidde het in de verklaring van Vangheluwe. "Het is lang geleden, maar door de mediastorm van de laatste weken is het trauma niet meer houdbaar. Tijdens de voorbije decennia heb ik dit herhaaldelijk bekend tegenover hem en zijn familie en om vergeving gevraagd, maar zowel bij hem als bij mij komt er geen genezing. Ik heb ontzettend veel spijt en heb aan paus Benedictus XVI mijn ontslag ingediend. De paus heeft mijn ontslag aanvaard", aldus Vangheluwe, die zich terugtrekt voor verdere bezinning.      


Een familielid van bisschop Vangheluwe had gisteren de feiten meegedeeld aan het regionaal persbureau Verbeke, maar wilde geen details geven. Hij verwees naar de persconferentie van aartsbisschop André Léonard, die vanmiddag om 12 uur in Brussel begon. Léonard lichtte het ontslag toe, samen met de bisschop van Doornik, Guy Harpigny, referent voor de Commissie die de klachten over seksueel misbruik in de Kerk behandelt. Ook Peter Adriaenssens, kinderpsychiater en voorzitter van deze commissie, is aanwezig op de persconferentie.


Een erg geëmotioneerde Léonard sprak van een zwarte dag voor de Belgische kerk. De aartsbisschop zegt te hopen dat deze zaak de bisschoppen en vooral de priesters in dit land niet ten onrechte in hun geheel in diskrediet zal brengen.


Er loopt op dit moment geen gerechtelijk onderzoek tegen Vangheluwe. Dat zegt het parket van Brugge. Volgens procureur Jean-Marie Berkvens werd ook in het verleden nooit een gerechtelijk onderzoek gevoerd rond Vangheluwe. Het gerecht ontving ook nooit een officiële klacht.  (br.hln)

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gabriel Rios - Broad Day Light

Gabriel Rios - Broad Day Light

Klik op de foto om hem te beluisteren


Gabriel Ríos (San Juan, 1978) is een Puerto Ricaanse muzikant, die tegenwoordig in De Pinte, België  woont. Hij studeerde in Gent schilderkunst  aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten (KASK). Rios is zowel gitarist als zanger en tekstschrijver.


Gabriel Rios werd geboren in Puerto Rico. Daar ontmoette hij zijn vriendin die hem op zijn zeventiende mee naar haar geboorteplaats Gent nam. Gabriel Rios begon al snel een band onder de naam The Nothing Bastards. Later richtte hij de groep L. Santo op. Na enkele jaren wilde hij graag een soloalbum opnemen. Hij ontmoette producer Jo Bogaert, bekend van Technotronic, die met hem het gewaardeerde Ghostboy  opnam. Hij werkte ook mee aan What's this?, een benefietsingle voor de StuBru-actie "Music for Life". In april 2007 kwam zijn langverwachte nieuwe album Angelhead uit waarop de Puerto Ricaan een totaal nieuwe richting van muziek inslaat.
» Reageer (0)
22-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Superpollen maken hooikoorts nu erger dan ooit

Superpollen maken hooikoorts nu erger dan ooit

Dit jaar circuleren er door de strenge winter zogenaamde 'superpollen' in de lucht. Hierdoor zullen hooikoortspatiënten, zeker degenen die in de stad wonen, meer last dan ooit van hun symptomen krijgen.


Experts waarschuwen dit hooikoortsseizoen voor 'superpollen'. De symptomen van jeukende ogen en een lopende neus zullen hierdoor bij patiënten erger zijn dan vorig jaar, zeker bij stedelingen. Professor Jean Emberlin: "Door de erg koude winter, komen de pollen van bomen nu pas in de lucht terecht, maar luchtvervuiling maakt de pollen krachtiger. Daardoor zullen die uit stedelijke gebieden voor een sterkere allergische reactie zorgen dan pollen uit het platteland.


Mensen die allergisch zijn aan graspollen zullen aan het begin van mei last beginnen krijgen. "Het aantal patiënten met hooikoorts blijft stijgen, één op de vier volwassenen en meer dan een derde van de tieners kampt er mee. Sommigen geven te hygiënische ouders de schuld, maar het stijgend gebruik van antibiotica kan ook de schuldige zijn, deze hebben namelijk ook een impact op ons immuunsysteem. Stress en je eetpatroon spelen ook een belangrijke rol.


Dokter Carol Cooper geeft enkele tips voor hooikoortspatiënten. "Als je voornaamste problemen niezen of een verstopte neus zijn, kunnen neussprays helpen. Tranende en jeukende ogen kun je vermijden met oogdruppeltjes. Als je met een combinatie van beide kampt, neem je best een antihistaminicum als medicatie in."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Shoppen op internet is tot 70 procent goedkoper

Shoppen op internet is tot 70 procent goedkoper


http://static0.hln.be/static/FOTO/pe/18/1/1/media_xl_3666391.jpg?20100422172601


Producten die je op het internet koopt, kunnen tot 70 procent goedkoper zijn dan in de winkel, dat blijkt uit Brits onderzoek.


De Britse website pricerunner.co.uk deed onderzoek naar het bedrag dat je kunt uitsparen door producten via het internet te kopen, daaruit bleek dat tal van producten online tot 70 procent goedkoper geprijsd kunnen zijn. Als je hierover nadenkt, is het wel logisch, voor een webshop hoef je geen duur gebouw te huren, geen winkelmeubelen te kopen of heb je geen verkooppersoneel nodig. Een opslagplaats, een telefoon en het internet is voldoende. De kosten zijn dus veel lager, waardoor je de prijs van de producten dus laag gehouden kan worden.


Het web is goed voor items als CD's en boeken, ook elektrische apparaten zijn er vaker goedkoper. Als je liever toch je flatscreen in het echt bekijkt voor je hem aanschaft, kun je deze eerst in een winkel bestuderen en hem achteraf online bestellen. Wat kleding betreft doen webshops het minder goed, mensen passen toch liever eerst. Maar wist je dat je bij webshops meer rechten hebt? Als je een jurk koopt zonder het te passen in de winkel en deze is te groot of te klein, dan hoeft de winkel je niet per se terug te betalen. Bij webshops is deze kans groter.


De Britse krant The Daily Mail deed onderzoek naar welke producten je best online koopt.  Zo blijkt dat het parfum Elle van Yves St Laurent 87 procent goedkoper is op het internet, bij dagcrème van Elizabeth Arden kun je 92 procent voordeel doen. Ook elektronische apparaten zijn heel wat goedkoper online, met een haardroger van Babyliss kun je de helft van de prijs uitsparen. Een designer zonnebril van Tom Ford is 32 procent goedkoper op het internet, maar ook camera's, sportschoenen, horloges, koffiezetapparaat, buggy en designerkledij zijn vaak lager geprijsd.

Een handige tip om een artikel aan de goedkoopst mogelijke prijs op de kop te tikken zijn websites die prijzen vergelijken. Enkele voorbeelden zijn kieskeurig.be en kelkoo.be.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is dit het werk van Michelangelo?

Is dit het werk van Michelangelo?

Een schilderij dat voor 150.000 dollar werd aangekocht zou wel eens van de hand van Michelangelo kunnen zijn en dan wordt het maar liefst 300 miljoen dollar waard.

'Het Getuigenis van Johannes De Doper' werd in 1970 gekocht door het Metropolitan Museum of Art in New York en werd toen toegeschreven aan de minder bekende Francesco Granacci. Maar volgens specialist Everett Fahy is het een Michelangelo. "Ik ben ervan overtuigd dat de enige artiest die zo'n mooi schilderij kon maken Michelangelo was", stelt Fahy.

Andere experts zullen nu hun licht op het schilderij werpen om uit te maken of het echt om een Michelangelo gaat.» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 06-2019
 • 05-2019
 • 04-2019
 • 03-2019
 • 02-2019
 • 01-2019
 • 12-2018
 • 11-2018
 • 10-2018
 • 09-2018
 • 08-2018
 • 07-2018
 • 06-2018
 • 05-2018
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!