NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea
29-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welke bloem past bij jouw ma op moederdag?

Welke bloem past bij jouw ma op moederdag?

Moederdag komt eraan en dat zullen de bloemenwinkels geweten hebben. Het meest gegeven cadeau schijnen bloemen te zijn. Eender welke bloemekee kopen, is echter geen goed idee. Elk type mama verlangt een ander soort boeket. 

Mamatype
Het meest gegeven zijn gemengde boeketten. Naast de roos, doet ook de pioenroos, de gerbera en de hortensia het bijzonder goed. Floristen beweren dat elk moedertype een andere bloemenvoorkeur kent.
 

-Heb je een mama die van gezelligheid houdt, kies je voor ton-sur-ton kleuren.
-Romantische types houden van kleinere bloemen. Denk aan roosjes en trosanjers.
-Creatieve moeders kijken ook naar de verpakking. Mooie lintjes en zelfgemaakte tekstkaartjes mogen niet ontbreken.
-Moderne mama's willen strakke boeketten, liefst met grote bloemen.
-Klassiekere types zijn opgezet met statige, weelderige boeketten. Kies lichte kleuren en soorten als lelies, rozen en hortensia's.
-Natuurlijke types houden van typische seizoensbloemen. Favorieten zijn alliums en pioenrozen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.1 kind op 8 kampt met gehoorstoornissen

1 kind op 8 kampt met gehoorstoornissen


http://img339.imageshack.us/img339/6450/gehoorstoornissen.jpg


Een kind op acht tussen acht en veertien kampt met gehoorstoornissen. Ze hebben vooral problemen met de midden en de hoge tonen, blijkt uit een onderzoek in Duitsland. De oorzaak ligt voor de hand: kinderen worden te vaak blootgesteld aan te veel lawaai.

Probleem is dat het niet alleen bij gehoorschade blijft. Het te veel aan lawaai kan ook het volledige organisme van jonge kinderen te veel belasten, schrijft de Oostenrijkse krant Oe24. Hierdoor hebben veel kinderen ook concentratie- en slaapproblemen. Ook een te hoge bloeddruk en stress zijn het gevolg van een overdosis lawaai.

"Probleem is dat gehoorschade langzaam en zich haast onopgemerkt ontwikkelt bij kinderen", zegt Elisabeth Pott. "De echte en vaak onherstelbare schade wordt pas later duidelijk. Daarom moeten ouders hun kinderen beschermen tegen een overvloed aan lawaai. Ook lawaaierig speelgoed en luide muziekinstrumenten zijn niet goed voor jonge kinderen", luidt het. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kleinste paard ter wereld weegt 2,7 kilogram

Kleinste paard ter wereld weegt 2,7 kilogram

Het kleinste paard ter wereld woog bij zijn geboorte vrijdag 2,7 kilo en mat 35,5 centimeter. Pintopony Einstein is volgens zijn Amerikaanse fokkers daarmee het kleinste paard ter wereld, meldden Amerikaanse media.

Einstein is een zeer klein uitgevallen paard en er is geen sprake van dwerggroei. ''Dit jochie is zoals alle paarden, hij is bijna een en al been'', aldus een van de eigenaren van het dier.


 Vooralsnog geldt Thumbelina volgens het Guinness Book of World records als kleinste paard op aarde met haar hoogte van 43,3 centimeter. Bij haar geboorte in 2000 woog ze ongeveer 3,6 kilo. Bij Thumbelina is wel sprake van dwerggroei. 
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bono-One

Bono - One

Klik op de foto om hem te beluisteren


Paul David Hewson (Dublin, 10 mei 1960), beter bekend onder zijn artiestennaam Bono, is de zanger  van de Ierse rockgroep U2. Hij is getrouwd met Alison Stewart en heeft vier kinderen. Het gezin woont in Killiney Hill in Zuid-Dublin.


In de jaren 70 kreeg Hewson zijn bijnaam "Bono Vox", als variatie op "Bona Vox" dat "goede stem" betekent. Naar verluidt hebben zijn vrienden Gavin Friday (Fionan Hanvey) en Guggi (Derek Rowan) zich tot deze naam laten inspireren door "BonaVox Hearing Aids", een winkel in gehoorapparaten die zich bevindt aan de O'Connell Street in de Ierse stad Dublin. Na verloop van tijd liet hij "Vox" uit de naam vallen en bleef alleen "Bono" over. Voordat dit zijn definitieve bijnaam werd, had hij al bijnamen gehad als Steinvic von Huyseman, Huyseman, Houseman, Bon Murray en Bono Vox of O'Connell Street.
Binnen U2 begon Bono als gitarist. Hierin bleek hij niet erg goed te zijn, waardoor hij de zanger van de band werd.
» Reageer (0)
28-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kraanvogeltjes in Engeland geboren na heroïsche autorit

Kraanvogeltjes in Engeland geboren na heroïsche autoritIn Engeland zijn acht kraanvogeltjes geboren na een klein sprookje. Aangezien de vogels sinds 1600 niet meer voorkomen in het Verenigd Koninkrijk moesten hun eieren vanuit Duitsland worden overgevlogen, maar daar stak een IJslandse vulkaan een stokje voor.


Door een vliegverbod moesten de eieren per auto naar Engeland worden gebracht. De rit duurde 17 uren en amper enkele uren later kwamen de eieren uit. Een reservaat in Gloucestershire beschikt nu over acht kuikens. Het is de bedoeling dat de vogels in het wild zullen worden losgelaten. Tot dan zullen mensen verkleed als vogels hen leren hoe ze moeten overleven.


Later deze week zullen nog een paar eieren naar Engeland worden overgebracht, deze keer wel via de lucht. Nadien moeten ze naar de 'kraanschool', waar mensen hen verkleed als kraanvogels zullen leren hoe ze in het wild moeten overleven, zo meldt The Guardian. Amy King en Roland Digby zijn de ouders voor deze gelegenheid. Ze zullen hun kuikens leren zwemmen, sociaal contact leggen, voedsel verzamelen en zichzelf beschermen tegen roofdieren.


"Het was een privilege om deze iconische vogel terug te brengen naar Groot-Brittannië", zegt Nigel Jarrett, die zelf aanwezig was tijdens de stresserende autorit. "Ze zijn weer waar ze thuis horen, bijna als een vriend die we lang geleden verloren hadden."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wanhopige hond zoekt z'n baasjes op Duitse autosnelweg

Wanhopige hond zoekt z'n baasjes op Duitse autosnelweg


http://img28.imageshack.us/img28/7862/schnauzer.jpg


De Duitse politie zit met de handen in het haar. Op de autosnelweg A7 bij Hildesheim, in de deelstaat Nedersaksen, duikt sinds het voorbije weekend regelmatig een hond op die wanhopig op zoek is naar zijn baasjes. De politie roept de automobilisten dan ook op om uiterst waakzaam te zijn. Dat zegt een woordvoerder van de politie dinsdag.

De hond, van het ras schnauzer, zoekt vertwijfeld naar zijn baasje, een 78-jarige man die zaterdag samen met zijn vrouw bij een ongeval op de A7 in Hildesheim zwaargewond raakte. Beide slachtoffers liggen in het ziekenhuis. Door de aanrijding werd de hond uit de wagen geslingerd en sindsdien doolt hij in de buurt rond.
 
Alle pogingen om de hond te vangen, zijn tot nog toe mislukt. En het dier blijft steeds terugkomen naar de plaats van het ongeval. Daarom maant de politie alle bestuurders die er passeren aan uiterst voorzichtig te zijn.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vrouwen op dieet zijn hard voor dikkerds

Vrouwen op dieet zijn hard voor dikkerds


http://img21.imageshack.us/img21/4963/bethdittob.jpg
Beth Ditto van Gossip draagt steeds korte, strakke jurkjes.Afvallers vinden het niet mooi wanneer een vrouw met overgewicht strakke kledij draagt, velen van hen zouden dit zelfs ook niet dragen. Verder blijkt uit Nederlands onderzoek dat mensen met een laag of normaal gewicht veel minder hard oordelen over dikkerds.


Een enquête van GezondheidsNet.nl en Valtaf.nl toont aan dat 38 procent van de ondervraagden vindt dat volslanke vrouwen hun lichaam moeten bedekken met passende kledij. Vooral degenen die zelf wat kilo's willen kwijt spelen of zelf te dik zijn oordelen hard over hen. Slechts 13 procent van de mensen met een laag of ondergewicht is het daar mee eens. Vier op de tien vindt dat iedereen dat zelf moet beslissen, maar zou zelf geen strakke kledij dragen. Slechts minder dan een kwart vindt dat iedereen trots moeten zijn op zijn lichaam, ondanks zijn maten.


71 procent is niet dol op de zomer omdat ze zich dan erg bewust zijn van hun lichaam en zich dan lelijk voelen. Slechts een op de vier voelt zich goed in badmode, de rest schaamt zich in deze kledij voor zijn lichaam en heeft bang van blikken van anderen. De meeste ondervraagden verbergen op het strand het liefst hun buik.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Paaldansen nu ook hip bij mannen

Paaldansen nu ook hip bij mannen

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Amerikaanse mannen ontdekken nu ook dat paaldansen goed voor je conditie en zelfvertrouwen is en dat ook zij deze fitnesshype kunnen beoefenen. In Amerika zijn er steeds meer heren die hun trucjes aan de paal maar al te graag showen.


Tavon Hargett is een 28-jarige man uit Washington die de rage startte met zelfgemaakte filmpjes van zijn paaldanskwaliteiten en deze op YouTube zette.  Zijn bijnaam in het milieu is 'Jungle Cat'. "Iemand zei me dat ik als een kat op de paal sprong en daarom is dit mijn alter ego." Hij bestelde online een paal en sloeg aan het experimenteren. "Ik ontdekte dat je erg atletisch en sterk moet zijn om er goed in te zijn, daarom was ik er meteen wild van. Ik ging op zoek naar lessen voor mannen, maar er was lang geen aanbod."


Jessalynn Medairy organiseert in haar fitnessclub voor ongewone danslessen ook cursussen paaldansen voor zowel vrouwen als mannen. Die focussen zich minder op sexy moves, het gaat echt om een work-out en conditietraining. Nu geeft Medairy in haar club les aan Hargett, die haar beste leerling is. Nog meer Amerikaanse fitnessclubs bieden paaldanslessen voor mannen aan het is er een echte trend aan het worden. Fitnesscoach Rania Jaziri: "Je draait en spint rond de paal, er is geen enkele reden waarom dit enkel voor vrouwen zou zijn." Wat de meeste mannen verbaast is dat ze er vaak erg goed in zijn, vaak kunnen ze het zelfs beter dan vrouwen. "Veel dames zijn jaloers omdat mannen vaak sterker zijn en dus meer trucjes kunnen doen", aldus instructeur Steve Shergold. "Er zijn nog grote verschillen tussen de geslachten. Bij heren draait het rond kracht en trucjes, bij vrouwen meer om finesse en vaardigheden. Dames moedigen elkaar meer aan, mannen hebben meer competitiedrang om het beter te doen dan de anderen." (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Verjaard misbruik priesters kan toch vervolgd worden

Verjaard misbruik priesters kan toch vervolgd worden


http://img191.imageshack.us/img191/8086/vangheluwe.jpg


Zelfs als de commissie in kwestie met oude klachten over pedofiele priesters naar de politie zou stappen, kan die toch tot handelen overgaan. Niet meteen tegen de daders maar ter bescherming van slachtoffers. Dat zegt Peter De Waele, chef van de cel pedofilie van de federale politie Brussel.


"Wij noteren elke aangifte, hoe oud ook", zegt De Waele. "De procureur kan beslissen om zelfs bij verjaring een onderzoek te starten om de huidige minderjarigen in de buurt van die pedofiele priester te beschermen."
 

Het moet bijzonder frustrerend zijn om dezer dagen chef te zijn van de cel pedofilie, die al jaren diepgaand onderzoek voert, mondjesmaat wegens de moeilijkheidsgraad resultaten boekt, en nu die lawine aan klachten aan het licht ziet komen die wegens verjaring niet onderzocht kunnen worden. De verjaringstermijn bedraagt tien jaar, vanaf de achttiende verjaardag van het slachtoffer. Terwijl het met name veertigers en vijftigers zijn die zich bij de commissie melden.
 

Toch zijn er manieren om vanuit politionele hoek enige daadkracht te tonen. Niet zozeer in eerste instantie tegen de dader maar ter bescherming van potentieel nieuwe slachtoffers. Als de commissie van Peter Adriaenssens bijvoorbeeld een zaak heeft van verschillende klachten tegen één bepaalde priester, verjaarde zaken, dan kan iedereen toch zijn verantwoordelijkheid nemen. "Stel dat we weten dat die persoon nog steeds met jongeren werkt bijvoorbeeld, dan is het een precaire zaak", aldus De Waele.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwe verkiezingen kosten zo'n 10 miljoen euro

"Nieuwe verkiezingen kosten zo'n 10 miljoen euro"

Minister van Binnenlandse Zaken Annemie Turtelboom moet onderzoeken hoe de verkiezingen op een wettelijke manier georganiseerd kunnen worden.
De organisatie van nieuwe verkiezingen zou zo'n 10 miljoen euro aan kosten met zich meebrengen, vermoedt La Dernière-Heure. De krant baseert zich op de stembusslag van 2007, toen de minister van Binnenlandse Zaken er zo'n 8,3 miljoen euro aan heeft besteed.
 
Het kostenplaatje omvat onder meer de vergoeding voor zij die de stembureaus moeten bevolken (2 miljoen euro) en de kosten voor het verzekeren van technische bijstand aan de bureaus waar elektronisch gestemd wordt (3 miljoen euro).
» Reageer (0)
27-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lachbui stimuleert eetlust

Lachbui stimuleert eetlust


http://img230.imageshack.us/img230/1007/carre.jpg


Het is algemeen bekend, en nog maar eens bewezen: lachen blijft het beste medicijn. Een goede lachbui heeft dezelfde effecten op het lichaam als een goede workout: het verbetert je humeur, het vermindert stresshormonen, het boost het immuunsysteem, het verlaagt de bloeddruk en de cholesterol. Daar bovenop stimuleert het de eetlust. Dat meldt de Amerikaans lachexpert Lee Berk.

Berk liet een groep vrijwilligers twee video's bekijken: een ontspannende en een humoristische. Tussen beide kijksessies zat een week tijd. Tegelijk werd in hun bloed het niveau van de hongerhormonen leptine en ghreline gemeten.

Na het kijken van de ontspannende video werd geen significant verschil in niveau vastgesteld. Dat was bij de humoristische video wel het geval: het veranderde de bloeddruk, het niveau leptine daalde en het niveua ghreline steeg. Een gelijkaardige verandering zoals na een sportsessie, die gepaard gaat met een toegenomen hongergevoel.
 
De wetenschapper ziet in de toekomst een belangrijk toepassing voor de 'lachbuien': het helpen van ondervoede personen. Personen die weigeren te eten, zouden via een alternatieve lachtherapie terug hun eetlust (en misschien ook levenslust) kunnen terugvinden.

"Vooral bij wie geen fysieke activiteiten aankan om de eetlust te normaliseren of aan te wakkeren, kan dit een oplossing bieden", aldus Berk. Hij denk aan chronische pijnpatiënten of weduwes en weduwnaren.

"Het is fascinerend dat positieve emoties, die ontstaan door muziek spelen, zingen of zelfs lachen, zoveel positieve biologische effecten hebben. Lachen is dus echt het beste medicijn."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Moe en laag libido? Dan kamp je met mannelijke menopauze

Moe en laag libido? Dan kamp je met mannelijke menopauze

Stemmingswisselingen, depressiviteit, irritatie, snelle gewichtstoename rond de taille en een lage seksdrift zijn de symptomen zijn van een mannelijke menopauze. Hoewel veel artsen hier vroeger sceptisch tegenover stonden, beginnen steeds meer experts dit echt als een aandoening te zien.


De mannelijke menopauze staat ook bekend als het tekort-aan-testosteron-syndroom (TDS). Dit gebeurt wanneer de testikels, die testosteron produceren, niet normaal functioneren of wanneer de hormoonproductie van het lichaam uit balans is. Deze stof is niet alleen belangrijk voor de potentie van mannen, het zorgt ook voor de gezonde spieren, beenderen, positief humeur en houdt je energiepeil op niveau. Te weinig van deze stof kan leiden tot gewichtstoename, verlies van gezichts- en lichaamsbeharing en gewrichtspijn. Daarnaast kan dit ook voor warmteopvliegers zorgen, maar het is dokters nog niet duidelijk waarom. Deze aandoening treft voornamelijk oudere mannen, hoewel het op elke leeftijd kan voorkomen. Een studie aan de universiteit van Sheffield suggereert dat 10 procent van de mannelijke vijftigplussers hier mee te kampen krijgt.


Tot voor kort vonden artsen de hypothese van de mannelijke menopauze belachelijk, maar steeds meer experts geloven dat hormoonniveau op middelbare leeftijd begint te dalen bij mannen. Acteur Mel Gibson gaf onlangs prijs dat hij iets gelijkaardigs meemaakte. Professor Hugh Jones zegt dat het belangrijk dit te behandelen omdat het in verband wordt gebracht met een slechte gezondheid.


Uit eerder onderzoek blijkt namelijk dat mannen met weinig testosteron meer kans hebben om vroeg te sterven. Dit komt waarschijnlijk doordat een weinig testosteron mannen doet bijkomen rond hun middel, wat hun risico verhoogt op diabetes en waardoor ze meer risico lopen op cardiovasculaire ziekten. Het probleem met testosteron is dat iedereen denkt dat het met seks te maken heeft, maar het treft ook andere organen. Onderzoek toonde aan dat testosteron de verwerking van overtollig suiker, het humeur en de controle van diabetes verbetert en gewicht doet verliezen rond de taille.


De aandoening heeft ook een verwoestend effect op relaties, mannen met dit syndroom hebben geen interesse in seks, veel vrouwen voelen zich dan afgewezen. Deze mannen hebben de neiging zich terug te trekken, daardoor denken echtgenotes vaak dat hij een affaire heeft.


Na hun dertigste daalt het niveau van testosteron bij mannen van nature met een procent per jaar. Net als bij vrouwen gebeurt de behandeling van een mannelijke menopauze met een hormoonvervangende therapie. Velen geloven in deze medicatie omdat het hun seksleven en gezondheid zou verbeteren, maar volgens experts moet hier nog veel onderzoek gebeuren. De behandeling bestaat uit regelmatige injecties of het gebruik van huidstickers, gels of implantaten. Mogelijke bijwerkingen zijn een vergrote prostaat, een hoog niveau van rode bloedcellen en in sommige gevallen een abnormaal hoge seksdrift. Waardoor tal van artsen hier nog steeds weigerachtig tegenover staan en de behandeling nog niet massaal voorgeschreven wordt.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ark van Noah gevonden?

Ark van Noah gevonden?

De structuur die op de berg Ararat in Turkije ligt, is wel degelijk de Ark van Noah. Dat beweert althans een team van Chinese en Turkse evangelische onderzoekers. Ze onderzochten de ouderdom van het hout van de structuur en kwamen tot de conclusie dat die ongeveer 4.800 jaar oud moet zijn, wat overeen zou moeten komen met de periode waarin de zondvloed plaatsvond.

Volgens de Bijbel strandde de Ark na de zondvloed op een berg. Velen geloven dat dat de berg Ararat is, de hoogste berg in de omgeving.

"Helemaal zeker zijn we natuurlijk niet, maar het staat wel voor 99,9 procent vast dat het om de Ark van Noah gaat", vertelde Yeung Wing-cheung van Noah's Ark Ministries International en documentairemaker aan AFP.

De houten constructie op de berg bevat enkele compartimenten, waarvan sommigen zijn uitgerust met balken. De onderzoekers denken dat er in die 'kamers' ooit dieren woonden. Van een menselijke nederzetting kan er volgens de onderzoekers geen sprake zijn. "In de omgeving van de berg is nog nooit een nederzetting gevonden op een hoogte van 3.500 meter of hoger", aldus Wing-cheung. De onderzoekers hopen nu dat de ark op de Unesco Werelderfgoedlijst komt. Op die manier kan er een grote archeologische opgraving plaatsvinden.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Toyboys maken vrouwen jonger

Toyboys maken vrouwen jonger


Cox in Cougar Town.


Wie haar tijd doorbrengt met een jongere man, voelt zich jonger dan een vrouw die haar tijd doorbrengt met een oudere man. Gemiddeld vier jaar jonger, zelfs, zo blijkt uit een bevraging van duizend vrouwen door de website toyboy.com.

Eén op tien vrouwen beweert zelfs dat hun groen blaadje hen tien jaar jonger doet voelen. Hoe groter het leeftijdsverschil, hoe gelukkiger de vrouwen zijn.

Energie
De reden is simpel: een jonge partner wil er vaker op uit trekken, probeert nog nieuwe dingen en trekt de partner mee naar een gemengde groep.

Die energie straalt af op de vrouwen, die zelfs terug de cafés en nachtclubs induiken.  Drie op de tien gaat zich jonger kleden, terwijl een op zes extra moeite doet om de relatie fris en spannend te houden 'als compensatie voor hun leeftijd'.

Saai en uit vorm
Oudere mannen worden door deze vrouwen gezien als 'slechtgezind' (27 procent), gesteld op hun  gewoontes (36 procent), serieus, saai en 'uit vorm' (ruim één op vijf).

Lachen!
De jongere mannen doen hen vaker lachen en zijn meer ontspannen. Maar de oudere mannen waren wel betrouwbaarder én ridderlijk. Drie op tien vrouwen verdenkt er haar 'toyboy' van hen uiteindelijk te zullen verlaten voor een meisje van zijn eigen leeftijd.

Demi & Ashton
Ondertussen is het steeds beter aanvaard voor vrouwen om een jongere man te daten. De relatie van Demi Moore en Ashton Kutcher wordt daarbij altijd als voorbeeld genomen. Over Madonna en Jezus zijn de meningen iets meer verdeeld.

In de Verenigde Staten heeft de serie Cougar Town (met Courtney Cox) ook een handje geholpen. Toyboy.com merkt dat duidelijk: het ledenaantal sinds die serie is gestart. "Onze grootste groei sinds we tien jaar geleden begonnen zijn", aldus de woordvoerder.  (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Peuter bijna even groot als zijn moeder

Peuter bijna even groot als zijn moeder

Aidan is nog maar veertien maanden oud, maar nu al 'torent' hij soms boven zijn moeder uit. Oorzaak van alle kwaad: een zeldzame beenderafwijking, waardoor Amanda Moore (25) niet groter geworden is dan 94 centimeter. Erger nog: ze kan niet rechtop staan, en dus moet ze letterlijk opkijken naar haar eigen peuter. Aidan meet intussen 76 centimeter en zal allicht een normale groei kennen.


"Aidan wordt zo snel groot, hij volgt het voorbeeld van zijn vader die 1,85 meter groot is", aldus Amanda. "Als ik op de grond zit om met hem te spelen, moet ik al omhoog kijken. Binnenkort zullen we hem duidelijk moeten maken dat hij toch wat voorzichtig moet omspringen met mama. Het is lastig voor mij. Ik kon hem al niet volgen toen hij nog aan het kruipen was. Nu hij begint te stappen, heb ik er helemaal mijn handen mee vol. Toch zal hij altijd mijn kleine jongen blijven."Moore lijdt al sinds haar geboorte aan de brozebottenziekte. Ze kwam ter wereld met veertien gebroken botten en kreeg als jonge vrouw de raad om niet zwanger te worden. Toen er toch een 'ongelukje' van kwam, overwoog Amanda een abortus. "Dokters raadden me dat aan en ik wilde ook niet sterven. De kans was groot dat de baby in mijn lichaam me zou doden. Ik voelde tegelijk echter zo'n sterke liefde voor dat kindje dat ik toch het risico nam. We verlangden allebei zo erg naar die baby."


De zwangerschap verliep niet van een leien dakje. Zo moest Amanda met spoed naar het ziekenhuis in Oxford gevoerd worden toen ze voor een zoveelste maal flauwgevallen was. Uiteindelijk kwam kleine Aidan kerngezond met een keizersnede ter wereld. "De kans bestond dat geen van beiden de bevalling zou overleven, maar kijk eens wat een gelukkig gezin we nu vormen", aldus papa Steven. "We sluiten zelfs niet uit dat Aidan er nog een broertje of zusje zal bijkrijgen."
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vijf Zweden verandert van naam

Eén op vijf Zweden verandert van naam


http://img208.imageshack.us/img208/4184/swedenvd.jpgEén op vijf Zweden verandert zijn of haar voor- of achternaam, volgens cijfers van Zweedse patent- en registratiedienst (PRV). dinsdag. Ongevaar twee miljoen Zweden hebben volgens de PRV een andere naam dan waarmee ze ter wereld komen. Dat is meer dan een vijfde van de bevolking (9 miljoen).

2008 was een recordjaar, met achtduizend wijzigingen. Een naamadviseuse van de PRV zei tegen de Zweedse krant Svenska Dagbladet dat simpele wijzigingen het meest populair zijn. "Susanne wil Suzanne zijn, om zo meer op te vallen in een land waar de schrijfwijze met de -s- gebruikelijker is. Buitenlanders nemen een authentieke Zweedse naam aan om gemakkelijker aan werk te komen", aldus de naamadviseuse. "Echtparen combineren hun achternamen; Nyman en Lindgren willen na hun trouwen Nygren heten."

Maria (445.088 in 2009) en Anna (303.382) blijven volgens de statistieken de meest voorkomende vrouwennamen in Zweden. Bij mannen is dit Erik (302.067) en Lars (235.638).
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jason Castro - Hallelujah

Jason Castro - Hallelujah

Klik op de foto om hem te beluisteren


Jason Castro Rene (25 maart 1987) is een Amerikaanse akoestische / folk-pop singer-songwriter
» Reageer (0)
26-04-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Testers van make-up bevatten uitwerpselen en herpes

Testers van make-up bevatten uitwerpselen en herpes
De meeste make-uptesters in winkels bevatten gevaarlijke beestjes die tot een infectie kunnen leiden, denk aan bacteriën uit uitwerpselen, maar ook staphylokokken, streptokokken. Jezelf opmaken in de winkel is dus niet zonder gevaar.


Professor Elizabeth Brooks verrichtte twee jaar onderzoek naar testers van make-up. "We bezochten winkels in heel Amerika. De resultaten waren schokkend, we vonden in de testers staphylokokken, streptokokken en zelfs de E. colibacterie, die afkomstig is uit uitwerpselen. Dat betekent dat sommige vrouwen naar het toilet gaan en hun handen niet wassen en dan met hun vingers in een dagcrème zitten. Bij de tests op zaterdag, de drukste dag voor cosmeticawinkels, was 100 procent van de make-up besmet met bacteriën."


"Als een vrouw een wondje heeft op haar lip en lipstick leent van iemand met een koortsblaasje, dan zal zij dat overkrijgen. Je kunt herpes, ontstekingen aan de ogen en andere ziekten doorgeven via make-up", aldus dermatoloog Zein Obagi. "Als je dan bedenkt dat in winkels testers van make-up door honderden vrouwen gebruikt worden, dan weet je dat dit snel fout kan aflopen."


Je kan deze infecties echter wel vermijden door bijvoorbeeld enkel testers te gebruiken waar mensen niet met hun vingers in kunnen zitten. Je kan ook het oppervlak ervan schoon maken met een doekje dat je in ontsmettingsalcohol drenkte voordat je de make-up aanbrengt. Als je lipstick wil testen, neem dan een wegwerp borsteltje mee, gebruik nooit het gemeenschappelijke borsteltje. 


Mascara blijkt het gevaarlijkst te zijn, daarom raadt Brooks aan hier nooit een tester van te gebruiken. Er kan namelijk kruisbesmetting optreden en omdat je ogen erg kwetsbaar zijn, kan dit ernstige gevolgen hebben. Bij lipstick vermijd je besmetting door de kleur steeds op je hand aan te brengen, zo kun je ook zien of de kleur je flatteert.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fietsers krijgen twee meter, auto's amper 1,4 meter

Fietsers krijgen twee meter, auto's amper 1,4 meter

Fietsfanaten kunnen hun hartje ophalen in de Britse kuststad Poole. Ze krijgen er een fietsstrook van maar liefst twee meter voor de wielen geschoven, waardoor amper 1,4 meter overblijft voor auto's én bussen. Tot grote verontwaardiging van de chauffeurs uiteraard, die hun voertuig amper in de voorziene ruimte kunnen mikken.


Een gevaarlijke situatie dus, en die wordt er niet beter op als u weet dat de strook bovenaan de helling abrupt stopt. Volgens chauffeurs uit de buurt haalt de ingreep helemaal niets uit omdat de meeste fietsers toch sowieso op het voetpad naar boven klauteren. "Extreem belachelijk, deze constructie", vindt de 39-jarige architect Jonathan Mears. "De fietsstrook is ruim genoeg om de Tour de France over te laten rijden. Godgeklaagd dat zo'n groot stuk van de weg gereserveerd blijft voor zo weinig gebruikers."


Ook inwoner Brian Kerry vindt er helemaal niets aan. "Het ziet er niet eens een fietsstrook uit omdat het zo breed is. Enkele dapperen fietsen er naar boven, maar de meesten stappen af en gaan te voet de helling op."

Het stadsbestuur blijft echter onverminderd achter de maatregel staan. "De lijnen dienen alleen maar om een idee te geven, natuurlijk mogen chauffeurs eroverheen rijden", klinkt het.» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Miljonair laat dochters 3 euro na

Miljonair laat dochters 3 euro naEen steenrijke Australische, wiens vermogen op een slordige 2,2 miljoen dollar wordt geschat, laat haar dochters elk één schamele euro na. De vrouw noemt de aalmoes 'bloedgeld' voor haar dochters, die ze verantwoordelijk stelt voor de dood van haar moeder.

Valmai Roche, die vorig jaar op 81-jarige leeftijd overleed, stond aan het hoofd van een familie-imperium, maar was duidelijk niet van plan om het fortuin binnen de familie te houden. Ze specifieerde in haar testament dat haar dochters het moeten stellen met 'dertig zilverlingen tegen de laagst mogelijke koers' als 'bloedgeld dat ze verschuldigd zijn aan Judas.'

De overledene benadrukte in haar testament dat haar kinderen en voormalige echtgenoot uitgesloten dienden te worden 'van alle mogelijke andere voordelen'. Het grootste deel van haar fortuin gaat nu naar een katholieke liefdadigheidsinstelling.

De erfenisverdeling komt er nadat Valmai Roche haar drie kinderen ervan beschuldige samen te spannen om hun grootmoeder te vermoorden. Het is echter niet meteen duidelijk waarom ze die vermoedens koesterde. De oma in kwestie, Dorothy Maud Haber, overleed jaren geleden in een verzorgingstehuis maar er zijn geen documenten over de omstandigheden van haar dood.

De dochter, Deborah Hamilton, Fiona Roche and Shauna Roche, krijgen welk elk een derde deel van de juwelen van hun moeder. Al is daar een bizarre voorwaarde aan verbonden: het drietal moet een aantal vragen uit hun moeders dagboeken (die tussen 1974 en 1981 werden geschreven) correct beantwoorden.

De dochters zijn niet van plan om zich bij de excentrieke wilsbeschikking neer te leggen. Ze zeggen dat hun moeder aan waanvoorstellingen leed en vechten haar testament aan voor het Hooggerechtshof van South Australia.

Deborah Hamilton, een van de dochters van de overleden vrouw, zegt dat haar moeder er 'onwrikbare, foute en onverbeterlijke opvattingen' op nahield. Ze claimt dat haar moeder door haar 'waanideeën' niet in staat was om haar erfenis op een redelijke en juiste manier te verdelen, waardoor haar testament ongeldig is.

De zaak komt volgende maand voor. (br.hln)
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2018
 • 03-2018
 • 02-2018
 • 01-2018
 • 12-2017
 • 11-2017
 • 10-2017
 • 09-2017
 • 08-2017
 • 07-2017
 • 06-2017
 • 05-2017
 • 04-2017
 • 03-2017
 • 02-2017
 • 01-2017
 • 12-2016
 • 11-2016
 • 10-2016
 • 09-2016
 • 08-2016
 • 07-2016
 • 06-2016
 • 05-2016
 • 04-2016
 • 03-2016
 • 02-2016
 • 01-2016
 • 12-2015
 • 11-2015
 • 10-2015
 • 09-2015
 • 08-2015
 • 07-2015
 • 06-2015
 • 05-2015
 • 04-2015
 • 03-2015
 • 02-2015
 • 01-2015
 • 12-2014
 • 11-2014
 • 10-2014
 • 09-2014
 • 08-2014
 • 07-2014
 • 06-2014
 • 05-2014
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!