Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea




17-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Meatloaf - Paradise by the Dashboard Light

Meatloaf - Paradise by the Dashboard Light

Klik op de foto om hem te beluisteren






Meat Loaf, geboren Marvin Lee Aday (Dallas, 27 september 1947) is een Amerikaanse rock and roll-zanger en acteur. Hij werd vooral bekend door zijn rockhit Paradise By The Dashboard Light van zijn album Bat Out Of Hell (1977), die hij zong met Ellen Foley. De teksten en muziek zijn van Jim Steinman.

Meat Loafs optredens worden gekenmerkt door theatrale acts. In een interview in de Volkskrant in 2003 zei hij: "De meeste rockbands denken dat het voldoende is gewoon hun liedjes te spelen. Ik niet. Mensen moeten meegesleept worden in een drama. Ieder hoekje van het podium moet worden benut. [...] Een beetje op en neer springen is niet genoeg. Je moet alles uit de kast halen en je inleven in een rol, elke dag weer."

In 1994 won Meat Loaf de Grammy Award for Best Rock Vocal Performance, Solo voor zijn "I'd Do Anything for Love, But I won't do that".




» Reageer (0)
16-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frédéric Dutroux:

Frédéric Dutroux: "Ik haat mijn vader niet"



De zoon van Marc Dutroux heeft een openhartig interview gegeven aan La Dernière Heure. "Ik haat mijn ouders niet", zegt Frédéric Dutroux (26). "Het kan me niet schelen of ze ooit vrij komen."

Marc Dutroux heeft drie kinderen. Frédéric is de oudste. Hij werd samen met zijn broertje (17) en zusje (15) in een instelling geplaatst nadat de gruwelijke misdaden van zijn vader en moeder Michelle Martin in 1996 aan het licht kwamen. Ze kregen een nieuwe familienaam en leven op dit moment in de anonimiteit. Frédéric is de enige die de feiten bewust heeft meegemaakt. Vandaag woont hij samen met zijn vriendin in de buurt van Namen.

"Noem me geen slachtoffer"
"Mijn leven is geen lolletje geweest", aldus Frédéric, die toen amper 12 jaar was. "Toen ik meerderjarig werd, heb ik de jeugdinstelling verlaten voor het leger. Daar ben ik al na een jaar weggegaan, leefde jaren op straat, in het gezelschap van slechte vrienden. Pas de laatste twee jaar slaag ik er stilaan in mezelf uit de ellende te trekken. Maar noem me alsjeblief geen slachtoffer. Kan je trouwens een slachtoffer zijn in een deel van de wereld waar het leven zo gemakkelijk is als bij ons?"

Haar gevoeligheid, zijn intelligentie
Hoe ga je om met een vader die internationaal bekend staat als een monster? Marc Dutroux is veroordeeld voor de verkrachting van zes meisjes en de moord op vier ervan. Hij zal nooit meer vrijkomen. Michelle Martin zit een celstraf van 30 jaar uit wegens medeplichtigheid aan de gruweldaden. "Toch haat ik ze niet. Het blijven mijn ouders", zegt Frédéric. Hij zoekt zijn ouders zelfs nog wel eens op, maar niet vaak. "Een jaar geleden ben ik nog eens bij mijn vader geweest. Bij mijn moeder is het nog langer geleden. Met haar verlopen de gesprekken moeizaam. Van haar heb ik mijn gevoeligheid, van hem de intelligentie. Zij heeft spijt om wat ze mij heeft aangedaan, hij niet: vergiffenis vragen zit niet zijn aard."

Frédéric hoopt niet echt dat zijn ouders terug vrij komen. "Voor hen zou het goed zijn, maar mij kan het niet schelen. Ik zit niet te springen om een nieuwe familieleven met hen." Ooit wil hij zelf ook kinderen. "Als ik het geld heb om hen te onderhouden. En ja, ze mogen weten wie hun grootouders zijn. Het heeft geen zin om dat te verbergen." Op de vraag of hij vaak nachtmerries, antwoordt de jongeman: "Nee, ik heb mijn nachtmerries in het echt beleefd".

Interview voor geld
Frédéric Dutroux gaf in februari 2004, bij het begin van het Dutroux-proces, al eens een anoniem interview aan Het Nieuwsblad. Vorig jaar bood hij aan dezelfde krant opnieuw een interview aan. Eerst stelde hij voor een interview met zijn vader te regelen én - toen de krant daar niet in geïnteresseerd bleek - met zichzelf. De deal sprong echter af omdat Frédéric Dutroux geld vroeg voor het interview. Daar ging de krant niet op in. La Dernière Heure betaalde naar eigen zeggen geen cent voor dit interview.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zeeuwse mosselen smaken niet te best

"Zeeuwse mosselen smaken niet te best"


http://img202.imageshack.us/img202/1582/mosselen.jpg


Consumentenorganisatie Test-Aankoop heeft de nieuwe Zeeuwse mosselen geproefd. Die werden vorige week woensdag in Yerseke voorgesteld als een oogst van zeldzame kwaliteit. Test-Aankoop bevestigt dat het vleespercentage goed zit, maar is niet enthousiast over de smaak.


In geen jaren werden nog zulke hoge vleesgehaltes gehaald als nu, lieten de mosselkwekers vorige week optekenen in Nederlands Zeeland. Het enthousiasme bij de mosselkwekers was groot en ze voorspelden dat de prijs laag zou blijven.
 

Test-Aankoop nam de proef op de som en kocht 25 stalen aan in zowel supermarkten als viswinkels, voorverpakt en los verkocht. De organisatie vergeleek de Zeeuwse mosselen met Belgische en Franse.
 

De eerste conclusie is dat het vleesgewicht minder hoog is dan aangekondigd. De mosselkwekers beloofden schelpen met 30 procent vleespercentage, maar in de test bleek dat slechts 25 procent te zijn. Wellicht is een deel van dat verschil te verklaren door de dagen tussen de vangst en de degustatie.
 

Microbiologisch bleken alle geteste mosselen in orde. Over de smaak daarentegen is Test-Aankoop minder enthousiast. Een degustatiepanel van experts proefde de 25 stalen en bestempelde 9 ervan als zwak of zelfs slecht.
 

Opvallend is dat er geen link werd gevonden tussen de kwaliteit en de prijs of het kaliber. De organisatie raadt dan ook aan om supers te kopen: die zijn goedkoper dan jumbo's, maar bevatten even veel mosselgewicht per kilogram.
 

Test-Aankoop kan wel bevestigen dat de schaaldieren dit jaar iets goedkoper zijn. Toch zijn er enorme prijsverschillen, vooral tussen de verschillende kalibers.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén injectie pakt cholesterol, diabetes, obesitas en hoge bloeddruk aan

Eén injectie pakt cholesterol, diabetes, obesitas en hoge bloeddruk aan



Eén enkele injectie die vier van de grootste gezondheidsproblemen in het Westen oplost, namelijk hoge cholesterol, obesitas, diabetes en hoge bloeddruk: dat klinkt te mooi om waar te zijn? Toch is dat wat wetenschappers hebben ontwikkeld, en wat over drie jaar op de markt kan zijn.

Eén injectie en je bloeddruk daalt, het aantal goede cholesterol stijgt en diabetes kan voorkomen of zelfs genezen worden. Daarbovenop zou de injectie ook nog een 'happy'-effect hebben en vermager je twee kledingmaten in zes maand.

Liraglutide
De stof liraglutide, gelijkaardig aan een hormoon dat de eetlust regelt, zorgt ervoor dat de hersenen denken dat je geen honger meer hebt, ook al heb je 20 procent minder gegeten.

De Britse wetenschappers testten liraglutide op 550 mannen en vrouwen met overgewicht. Sommigen namen de stof dagelijks, anderen namen een placebo of orlistat, de 'standaard'-behandeling bij obesitas in Groot-Brittannië.

 Wie liraglutide nam viel ruim acht kilo af op een periode van zes maand. Dat is meer dan twee keer zoveel dan het gemiddelde resultaat dat bereikt wordt met orlistat.  Wie 18 maanden liraglutide bleef slikken, zag dat de overtollige kilo's er af bleven, terwijl de kilo's er terug bijkwamen bij wie orlistat bleef slikken.

Bloeddruk
Tegelijkertijd daalde de bloeddruk zodanig dat de medicatie voor bloeddrukverlaging niet meer moest genomen worden. Ook het aantal vetten in het bloed en het cholesterolniveau verbeterde aanzienlijk.

Diabetes
De manier waarop ons lichaam omgaat met suikers veranderde zodanig dat diabetes zich niet ontwikkelde in een risicogroep. Ook kan het de verwerking van suikers verbeteren bij wie al aan diabetes lijdt.  Sommigen moesten daardoor geen insuline meer inspuiten.

Klok terugdraaien
"Dat betekent echter niet dat diabetes voorgoed van de baan is, wel dat je de klok hebt kunnen terugdraaien", aldus professor Mike Lean van de universiteit van Glasgow, die enkele van de proefpersonen begeleidde.

Wat dan?
"De injectie lijkt erg efficiënt om gewicht te verliezen, maar wat gebeurt er dan? Kunnen ze hun levensstijl aanpassen en slanker worden? Of blijft het bij die paar kilo's? Dat weten we nog niet. Het enige wat we weten is dat het effect verdwijnt als je stopt met de medicatie te nemen. "
 
En dat is niet het enige addertje: liraglutide zou gemakkelijk 1200 euro per jaar kunnen kosten, en is daarmee een tikje duurder dan andere medicatie.  Bovendien mag niet vergeten worden dat gezonde voeding en voldoende bewegen altijd nodig zijn voor een gezond gewicht.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Geitenzuiger duikt weer op

Geitenzuiger duikt weer op





In 2007 vond Phylis Canion een dode Chupacabra op haar ranch en vroor het beest in. Achteraf bleek het om een coyote te gaan wees DNA-onderzoek uit. Maar wetenschappers vonden nog wel geen verklaring voor de vampierachtige tanden en het gebrek aan haar. Sommigen vermoeden dat er een nieuwe soort rondloopt in Texas.

Geen zomer zonder mysterieuze mythische beesten. In Hood County in Texas geloven ze dat twee bizar uitziende, de afgelopen week doodgeschoten beesten wel eens chupacabra's zouden kunnen zijn.

De Chupacabra (geitenzuiger) is een mythisch wezen uit Midden-Amerika dat zich (vooral) zou voeden met het bloed van geiten. Naast Midden-Amerika bestaan ook in de Verenigde Staten verhalen over meldingen van het wezen, vooral in Californië. Na de ontdekking van van hun bloed ontdane schapen, geiten, kippen en zelfs honden, ontstond een mythe over een wezen dat huisde in Midden-Amerika.

Over de vorm van het wezen heerst grote onduidelijkheid. Zoals vaak bij volksverhalen zijn er allerlei tegenstrijdige verklaringen. Of het een reptiel, zoogdier of zelfs een buitenaards wezen zou moeten zijn is niet duidelijk uit de verhalen. Sommige getuigen zeggen dat het vliegt en andere zeggen dat het loopt of kruipt.

Hood County
Een rancher in Hood County, ten zuidwesten van Fort Worth, vertelde hoe hij vorige week gegrom hoorde in zijn schuur. "Toen ik ging zien wat het was, zag ik een verschrikkelijk lelijk beest." De rancher belde het Animal Control Office, dat Frank Hackett stuurde, die het beest doodschoot.

"Ik weet niet wat het was", zegt Hackett, "maar het was een raar beest." Of het de "Bigfoot of Latino culture" was, zal een DNA-test uitwijzen. Waarschijnlijk gaat het ook deze keer om een wel erg lelijke coyote, misschien is het wel een klein verwilderd varken (een echte pest in Texas en nog gevaarlijk ook) of zelfs een verdwaalde xoloitzcuintle, de zogenaamde Mexicaanse naakthond.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kijk, hier ontstaan de sterren

Kijk, hier ontstaan de sterren



Deze fantastische foto van NASA toont waar sterren geboren worden en groot worden. Deze galactische nevel, de NGC 2467, is een enorme gaswolk die vooral bestaat uit waterstof en allerlei stofwolken met vreemde vormen. Het gebied, waar sterren gevormd worden, is gelegen in de zuidelijke constellatie van Puppis en is op zo'n 13.000 lichtjaren van de Aarde verwijderd. Eén lichtjaar is ongeveer 9,46 biljoen kilometer.

Gigantische gaswolken met waterstof zijn ontstaansoorden voor sterren. Dat bevestigt dit beeld van NASA's Hubble-ruimtetelescoop in detail. Voedingsbodems voor sterren zoals deze NGC 2467 zijn volgens wetenschappers belangrijk om de afstand en chemische samenstelling te bepalen van andere melkwegstelsels. Sommige van die melkwegen bevatten enorme sterrenvormende gebieden zoals de NGC 2467, dat zelf tienduizenden sterren kan bevatten, terwijl andere dan weer nauwelijks productief zijn.


De heldere, blauwe stippen op de foto zijn de jonge, hete sterren, die recent gevormd werden uit stof en uit de gaswolken die de meeste waterstof bevatten. Nog veel meer jonge sterren worden verhuld door de waterstofwolken.


Volgens experten zijn de gaswolken met waterstof binnenin NGC 2467 amper een paar miljoen jaar oud. De meeste straling komt van één hete en heldere massieve ster die HD 64315 genoemd wordt. De hevige straling belicht mooi de contouren en helpt de structuur van het hele nevelgebied vorm te geven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vermist meisje 7 jaar na ontvoering levend teruggevonden

Vermist meisje 7 jaar na ontvoering levend teruggevonden


Amber net voor haar ontvoering.


De Amerikaanse kleuter Amber Nicklas werd in Norwalk (California) in 2003 ontvoerd. De politie van Los Angeles vond haar gisteren levend en wel terug in Phoenix (Arizona).


Amber Nicklas werd gisteren gezond honderden kilometers van de plek waar ze ontvoerd werd teruggevonden. De kleuter van dertien maanden verdween zonder enig spoor in een restaurant in Los Angeles wanneer haar pleegouders haar na een rechtszaak met haar moeder naar een restaurant namen. Twee van haar tantes leidden de pleegmoeder af terwijl een derde tante, die slechts 13 jaar was, wegliep met het kind. De politie kon de twee tantes arresteren, de derde kon vluchten met de baby. Amber kwam in een pleeggezin terecht omdat haar grootmoeder niet meer voor haar mocht zorgen, haar moeder had al langer dat recht niet meer.


Haar ontvoerders veranderden de naam van het meisje, ze vervalsten ook haar geboortedatum en stuurden haar niet naar school om geen argwaan op te wekken. De politie onderzocht het huis van het koppel dat voor haar zorgde in Phoenix gisterenochtend. Inspecteurs kregen afgelopen november informatie over de verblijfplaats van Amber. Voetafdrukken, foto's en DNA bevestigen haar identiteit. De vrouw probeerde het meisje onder een hoop handdoeken in de badkamer te verstoppen. Eerst beweerde ze dat ze het meisje had geadopteerd, maar ze kon haar verhaal niet met de juiste papieren bewijzen. "Het ziet er naar uit dat het kind goed verzorgd werd, ze was erg gelukkig", aldus Patrick Maxwell van de politie van Los Angeles. "Ze had een erg normaal leven, hoewel ze niet naar school ging. Het meisje noemde haar ontvoerders mama en papa."


De politie onderzoekt nog hoe het kind in Arizona terechtkwam bij een koppel dat niet met Amber verwant is. De mensen die voor het meisje zorgden, zullen niet vervolgd worden tenzij moest blijken dat ze iets met de ontvoering te maken hebben.

Vandaag keerde Amber terug naar de kinderbescherming in California.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Michael Bolton - When a Man Loves a Woman

Michael Bolton - When a Man Loves a Woman

Klik op de foto om hem te beluisteren






Michael Bolton, geboren als Michael Bolotin (New Haven, 26 februari 1953) is een Amerikaans acteur, schrijver en zanger, voornamelijk bekend om zijn rock-ballads en zijn tenor-stem.

Hij verkocht tot op heden 53 miljoen albums wereldwijd, had acht top-tien albums en twee nummer een hits. Won diversen prijzen waaronder American Music Award en Grammy Award. In Nederland is Bolton vooral bekend om zijn 1990-hit How Am I Supposed to Live Without You.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.We hebben geen tijd voor een bad

We hebben geen tijd of geld voor een bad ?



Baden wordt steeds minder en minder gedaan. In vergelijking met tien jaar geleden neemt de gemiddelde Brit maar de helft zoveel baden per maand (5 in plaats van 9). Tegelijkertijd heeft 11 procent van de gezinnen het bad geschrapt uit hun woning. Dat toonde een bevraging naar aanleiding van de Britse 'Nationale afvoerweek' die Oxfam organiseert om sanitaire voorzieningen wereldwijd te verbeteren.


De reden hiervoor is niet meteen duidelijk. Is de voorkeur voor een douche vooral praktisch, omdat het tijd bespaart? Of speelt ook het ecologische argument (minder water verspild) een rol? Of nog simpeler: is er in de moderne huizen gewoonweg geen plaats voor een bad? Of geen geld?


Al is de situatie nog niet echt dramatisch: gemiddeld neemt elke Brit nog wel een bad per week. Het lange, warme bad na een drukke werkweek, met of zonder badschuim, kaarsjes, een muziekje en/of een glas wijn, bestaat dus nog en wordt gekoesterd.


De vraag is ook of een afname van het aantal baden ook leidt tot een verandering in de waardering ervan. Het is mogelijk dat dat ene bad per week veel meer gewaardeerd wordt dan als je er twee kan nemen.  Puur genot, in een kleine dosis, is namelijk efficiënter dan regelmatig en routineus genieten, misschien?




» Reageer (0)
15-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Medische zorg voor veel Belgen te duur

Medische zorg voor veel Belgen te duur





Veertien procent van de Belgen stelt gezondheidszorg uit omdat ze te duur is. Dat is veel meer dan vroeger, blijkt uit het vierde rapport van de Belgische gezondheidsenquête. Daarvoor werden in 2008 meer dan 11.000 Belgen ondervraagd. De Corelio-kranten konden de resultaten inkijken.
 
Veertien procent van de huishoudens gaf aan dat ze de afgelopen twaalf maanden medische zorg, tandverzorging, geneesmiddelen, een bril of mentale zorg nodig hadden, maar niet konden betalen. In 1997 lag dat percentage op 9 procent.
 

De nood is het hoogst in Brussel: daar kampt 26 procent met het probleem. In Vlaanderen is dat 11 procent. Het gaat vooral om jonge gezinnen en gezinnen in minder gunstige sociale omstandigheden.
 
Meer dan een op de drie gezinnen (35 procent) zegt het moeilijk tot zeer moeilijk te hebben om de bijdragen voor gezondheidszorg in het huishoudbudget in te passen. Vooral "oudere" huishoudens zijn die mening toegedaan. In 2004 lag dat percentage op 30 procent.
 

Uit de enquête blijkt dat een Belgisch gezin gemiddeld 125 euro per maand spendeert aan gezondheidszorg. Dat cijfer houdt geen rekening met eventuele terugbetalingen. Gemiddeld besteedt een gezin 7 procent van het inkomen aan gezondheidszorg.
 
De onderzoekers vrezen dat de Belgische gezondheidszorg die traditioneel voor iedereen even toegankelijk is, op het terrein toch mensen uitsluit.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slechts twee procent toegezegd geld bereikt Haïti

Slechts twee procent toegezegd geld bereikt Haïti





Van de bijna 8 miljard euro aan hulp die de internationale gemeenschap heeft toegezegd voor de wederopbouw van Haïti is tot dusver minder dan 2 procent in het Caraïbische land terechtgekomen. Dat heeft Leslie Voltaire, de speciale gezant van Haïti bij de Verenigde Naties, gezegd.

Onder de landen die wel met geld over de brug zijn gekomen, zijn Brazillië en Noorwegen. De Haïtiaanse gezant van de VN klaagde dat de wederopbouw van Haïti door het gebrek aan geld niet echt van de grond komt. Voltaire stelde dat circa 1,5 miljoen mensen nog altijd in tentenkampen leven. De Amerrikaanse oud-president Bill Clinton, de speciale VN-gezant voor Haïti, zei dat hij regeringen onder druk gaat zetten de beloften aan Haïti na te komen.

Haïti werd 12 januari getroffen door een allesverwoestende aardbeving. Daardoor kwamen naar schatting 230.000 mensen om het leven.





» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Russisch dorp opent pleintje voor ruziënde koppels

Russisch dorp opent pleintje voor ruziënde koppels




In het Russische dorpje hebben de autoriteiten een pleintje geopend waar ruziënde koppels weer tot verzoening kunnen komen. Dat meldt het persagentschap RIA Novosty.


Het pleintje is onder meer uitgerust met een speciale zitbank waarvan de uiteinden naar het midden hellen. Zo schuiven de koppels naar mekaar toe, wat de verstandhouding ten goede kan komen.


Voorts is er op het pleintje een bloembed aangelegd waar stelletjes met een verrimpelde verhouding hun eigen bloemen kunnen planten. Ook is er in een boom een ooievaarsnest gebouwd. Verliefden met een bewolkte relatie kunnen proberen daar een muntstuk in te gooien. Dat zou geluk brengen en ook het nakomelingschap bevorderen.


Het pleintje werd genoemd naar Peter en Fevronia, de patroonheiligen van de liefde en het huwelijk. In de orthodoxe godsdienst staan zij ook voor familie en trouw.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Natuurlijke manieren om muggenbeten te vermijden

Natuurlijke manieren om muggenbeten te vermijden





De zomer staat synoniem voor hete avonden maar helaas ook voor storende muggen en hun jeukende beten. Muggenmelk op basis van DEER kan niet alleen gevaarlijk, maar is ook slecht voor het milieu. Daarom enkele tips om op een natuurlijke manier beten te voorkomen.

1. Bedek je huid met lichte stoffen, kies dus voor een top met lange mouwen, een lange broek en sokken. Insecten kunnen aangetrokken worden door bloemenprints, kies daarom voor lichte kleuren en effen kledingstukken.

2. Muggen zijn het actiefst 's ochtends en net voor zonsondergang. Probeer op deze momenten zo weinig mogelijk buiten te komen.


3. Zet voor elk raam een vliegenraam en onderhoud deze goed.

4. Wanneer je buiten eet, zet dan een ventilator naast je om de muggen weg te blazen.

5. om te voorkomen dat muggen zich voortplanten dicht bij je huis, kun je geurende geraniums, citroenthijm, goudsbloem, boerenwormkruid en zoete basilicum in de tuin planten.

6. Verwijder broedplaatsen voor muggen uit de tuin als stilstaand water in vijvertjes, emmers, bloempotten of vuilbakken. En ververs het water in vogelbaden om de dag.

7. Zorg dat je tuin natuurlijke roofdieren aantrekt als lieveheersbeestjes, vleermuizen, libellen, spinnen en vogels. Zet goudvissen in je vijver.

8. Gebruik geel licht voor buitenlampen.

9. Parfums trekken insecten aan, vermijd geparfumeerde producten als zeep en shampoo.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ingrid Mank - Song that makes me laugh

Ingrid Mank - Song that makes me laugh

Klik op de foto om haar te beluisteren







Ingrid Mank is een Nederlandse zangeres van de bovenste plank. Ze werd geboren in Leiden 1968. Ze woont al een hele tijd in ons landje Belgie en daar kunnen we alleen maar blij om zijn. Ingrid Mank is de echtgenote van Hans Francken en werd de voorbije jaren een fel gewaardeerd tekstschrijfster. Zo schreef Ingrid ondermeer ‘You’re the reason’, de nummer 1-hit van Koen Wauters & Sarah. Maar nu staat ze zelf aan het roer. Als voorsmaakje van haar album ‘Ingrediënts’, is er nu ‘Song that makes me laugh’. Het begin van ongetwijfeld een mooie zangcarrière als solo artieste.




» Reageer (0)
14-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kwart heeft spijt van tattoo

Kwart heeft spijt van tattoo


Megan Fox



23 procent van de mensen met een tatoeage krijgt achteraf spijt van zijn permanente lichaamsversiering. Dat blijkt uit een Britse enquête.


De Britten verkozen Amy Winehouse als de persoon met de lelijkste tattoo's (zij kreeg 60 procent van de stemmen). Megan Fox won met 80 procent van de stemmen de verkiezing van de mooist getatoeëerde vrouw. 74 procent van de ondervraagden vindt dat de tekeningen op de armen van voetbalster David Beckham een brug te ver zijn.


Het onderzoek werd verricht door de Britse zoekrobot Ask Jeeves, woordvoerster Nadia Kelly legt de reden van de enquête uit. "We hebben gemerkt dat steeds meer mensen info zoeken over het laten verwijderen van tatoeages. Ook zoeken zoeken velen informatie over de nieuwste tattoo-ontwerpen of tekeningen die celebs lieten zetten. Bij velen lijkt permanente body art eerst een goed idee. Maar naarmate ze ouder worden, krijgen ze er spijt van."


Zeker permanente liefdesverklaringen op je lichaam zijn een riscante onderneming. Denk maar aan Johnny Depp die 'Winona Forever' tijdens zijn relatie met Winona Ryder liet zetten. Na hun breuk liet hij een lettergreep weg laseren en werd het 'Wino Forever', wat zoveel betekent als 'dronkaard voor eeuwig'.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Indiërs kappen jaarlijks 50 miljoen bomen voor crematies

Indiërs kappen jaarlijks 50 miljoen bomen voor crematies



Jaarlijks worden in India vijftig miljoen bomen gekapt voor de traditionele crematies van de hindoebevolking. "Groene crematoria", die de benodigde hoeveelheid hout meer dan halveren, kunnen daar wat aan veranderen.


Onverschillig voor de moessonregens is Girdhari Singh op weg van het werk naar huis. Hij raapt onderweg al het hout op dat hij vindt omdat zijn zieke moeder binnenkort zal sterven, en de brandstapel een fortuin kost.

Als de 53-jarige herder al het hout voor de crematie zou moeten kopen, zou hem dat meer dan 30 euro kosten, een klein fortuin in het Noorden van India. Hij zou zijn moeder het liefst laten cremeren in een van de "groene" crematoria waarover hij horen praten heeft. Die hebben maar 150 tot 200 kilogram hout nodig. Maar het dichtste milieuvriendelijke crematorium is in Vikasnagar, 40 kilometer verderop.

De nieuwe crematoria zijn niet enkel een hulp voor arme Indiërs zoals Girdhari, die zich vaak in de schulden werken met de dure begrafenissen van familieleden. Ze kunnen een belangrijke verlichting betekenen voor de Indiase bossen, die zwaar onder druk staan door de snel groeiende bevolking in het land.

8 miljoen ton CO2
Jaarlijks worden in India 50 miljoen bomen gekapt, goed voor 4 miljoen ton hout, voor de traditionele crematies. Daardoor verdwijnt elk jaar 2000 vierkante kilometer bosgebied en gaat er 8 miljoen ton CO2 de lucht in.

Voor de uitvaart van hindoes, die 84 procent van de Indiërs uitmaken, is volgens de gebruiken de verbranding op hout nodig, dat de verbinding tussen lichaam en aarde symboliseert. Op de traditionele manier worden lagen hout op elkaar gestapeld in open lucht. De stapel brandt zo'n zes uur, waarna de overblijfselen in de Ganges gedompeld worden.


Pogingen van de Indiase overheid om het gebruik van elektrische crematoria te stimuleren, hebben grotendeels gefaald omdat er geen hout bij te pas kwam. De organisatie Mokshda ontwikkelde daarom een meer milieuvriendelijke crematie op basis van hout, maar de verbranding en warmterecuperatie werden geoptimaliseerd. Ze bestaan hoogwaardig staal dat temperaturen tot 800 graden Celsius kan weerstaan. Het staal is eenvoudig te reinigen na elke crematie en na een halfuur alweer klaar voor gebruik. Een traditionele stapel heeft meer dan drie uur nodig om af te koelen.

In totaal zijn al 42 van dergelijke crematoria actief in zes Indiase staten, met steun van het Indiase ministerie van Leefmilieu, en nieuwe initiatieven krijgen lokale en internationale steun. Het ontwikkelingsprogramma van de VN (UNDP) heeft bijvoorbeeld al 2 miljoen dollar vrijgemaakt voor de bouw van zestig nieuwe crematoria tegen 2012.

Ook Varanasi in het noorden van Uttar Pradesh heeft de beslissing genomen om over de schakelen naar het nieuwe systeem. Dat is een belangrijke symbolische stap, want de stad is de meest heilige plek voor Indiase hindoes om gecremeerd te worden.  (br.hln)




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De kameelspin plakt zich vast aan prooi

De kameelspin plakt zich vast aan prooi



Kameelspinnen hebben een eigenaardige manier om hun prooien te vangen. Ze plakken zichzelf vast aan hun slachtoffer, zo besloten wetenschappers op basis van vertraagde videobeelden.


De meeste spinnen vangen hun prooi met een web, maar de kameelspin lijmt zichzelf vast aan zijn slachtoffers. Zo kunnen ze de prooi gemakkelijk verorberen met hun enorme kaken. Dat stelden wetenschappers van de universiteit van Nebraska vast. Het gaat echter zo snel dat wij het met het menselijk oog niet kunnen volgen.


De onderzoekers plaatsen drie kameelspinnen in een arena met prooien. Toen ze de videobeelden vertraagd afspeelden zagen ze hoe een krekel werd gevangen met een soort kleeforgaan. Tot nu werd vermoed dat de spinnen hun prooi met hun kaken vastgrepen.


Kameelspinnen vormen een heel speciale soort waarover veel angstaanjagende verhalen bestaan. Zo zouden sommige soldaten tijdens de Golfoorlog in 2003 aangevallen zijn door enorme kameelspinnen. De dieren worden echter niet groter dan dertien centimeter. Ze durven soms wel achter mensen in de woestijn kruipen. Niet zozeer met de bedoeling aan te vallen, maar om in de schaduw te blijven.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eén op vijf vrouwen slaapt slecht door gesnurk van man

Eén op vijf vrouwen slaapt slecht door gesnurk van man



Vier op de tien Belgen slaapt te weinig. Bij de mannen omdat ze te laat gaan slapen, bij vrouwen omdat ze piekeren (47 procent) of door het gesnurk van hun echtgenoot (20 procent). Bij dertig procent leidt dat slecht slapen ook tot extra stress. Dat blijkt uit de Philips Health & Well Being Index, een wereldwijde maatstaf gebaseerd op 17 parameters. In mei 2010 werden 1.000 landgenoten ondervraagd. De resultaten werden gewogen naar leeftijd, geslacht en regio zodat ze representatief zijn voor de hele bevolking.

81 procent van de Belgen zegt vaak gestresseerd te zijn, in de 'actieve' categorie (35 tot 54-jarigen) loopt dit zelfs op tot 89 procent. Vrouwen zijn stressgevoeliger dan mannen (86 versus 77 procent). Een drukke job, werkonzekerheid en financiële zorgen zijn daarbij de hoofdredenen.

Vergelijking
In vergelijking met het buitenland zijn Belgen nog altijd een pak minder gestresseerd dan Britten (97 procent) en Fransen (87 procent), maar wel meer dan de Amerikanen (79 procent) en veel meer dan de Nederlanders (62 procent). Om te ontspannen blijft een Belg liefst thuis (79 procent).

Pijn in gewrichten en rug
Met onze gezondheid gaat het wel goed: slechts één op drie is niet tevreden over de fysieke gezondheid. Gewrichtspijnen zijn voor 44 procent van de 55 tot 64-jarigen de belangrijkste gezondheidszorg, bij de jongeren (18- tot 24-jarigen) gaat het om rugproblemen. Over deze aandoeningen wordt zich meer zorgen gemaakt dan over kanker, diabetes en overgewicht. Dit ondanks het feit dat 52 procent van de Belgen zichzelf te dik vindt.

Overgewicht
De meeste Belgen verwachten redelijk oud te worden, en ze beseffen dat de mate waarin ze gezond oud worden grotendeels zelf in handen hebben. Het loopt echter fout bij het omzetten van dat besef in daden. 55 procent beseft te weinig te bewegen, 60 procent wil meer bewegen en nog eens 50 procent wil minder vet eten.

Maar het blijft vooral bij voornemens. Technologische ontwikkelingen zouden de Belg wel kunnen helpen, want naast de dokter heeft hij een groot vertrouwen in technologie, aldus Philips.

Welzijn
Ondanks dit alles zeggen ruim drie op vier Vlamingen goed in zijn/haar vel te zitten, terwijl dat in Wallonië maar zes op tien is. Dat is ongeveer evenveel als de Nederlanders en de Fransen, maar de Britten scoren met 36 procent een pak slechter.

Bij een analyse van de welzijnsfactoren bleek dat Vlamingen én Walen hun welzijn overschatten. Vlamingen overschatten zichzelf meer dan Walen (18 versus 10 procent), waardoor het algemeen welzijnsniveau uitkomt op 55 procent en niet op 70 procent.




» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Iedereen stemt elektronisch tegen volgende verkiezingen

Iedereen stemt elektronisch tegen volgende verkiezingen



De rode stempotloden kunnen bijna naar het archief. Tegen de volgende federale en regionale verkiezingen -normaal in 2014- zouden alle Belgen elektronisch kunnen stemmen. Dat meldt de VRT-nieuwsdienst.

Dat zal niet gebeuren met het huidige elektronisch stemsysteem, maar met een nieuw systeem waarbij de elektronische stem ook uitgeprint wordt, zodat een eventuele manuele (her)telling mogelijk is.
 
"Het prototype wordt normaal gezien opgeleverd tegen begin 2011 en dan start een testfase bij 50.000 kiezers", zegt Luc Van Neste van Binnenlandse Zaken. "Dat zullen natuurlijk -hopelijk- geen echte verkiezingen zijn, maar een simulatie want we moeten een test doen van dergelijke omvang. Wordt die goed bevonden, zijn we bijna 2012 en dan kan het uitgerold worden."
 
Het stemsysteem kan dus al tegen de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 klaar zijn, maar dan moeten de gewesten -Vlaanderen, Wallonië en Brussel- ook investeren om het dan al te kunnen gebruiken.




» Reageer (0)
13-07-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Woonrecht in Doel wordt verlengd

Woonrecht in Doel wordt verlengd


http://img294.imageshack.us/img294/6643/doel.jpg



Het hof van beroep van Gent heeft de Doelenaars gelijk gegeven in hun strijd tegen het Vlaams gewest en de Maatschappij Linkeroever. Dat meldt Doel 2020 dinsdag in een mededeling.

Dit betekent dat de sloop niet mag voortgezet worden en het woonrecht voorlopig verlengd wordt.

Concreet komen de arresten van het hof van beroep neer op de volgende drie maatregelen, legt Igor Rogiers, advocaat van een aantal Doelenaars, uit.
Dwangsom

Ten eerste is er een definitief sloopverbod. "Het hof bepaalde dat de sloop van de afgelopen jaren onwettig is, onder meer omdat die een schending betekent van het gewestplan. Dergelijke massale sloop in een woongebied kan volgens het hof niet." De dwangsom voor wie zich hier niet aan houdt, is vastgelegd op 50.000 euro per dag.

Daarnaast bepalen de arresten dat de Maatschappij Linkeroever de noodzakelijke beveiligingswerken moet uitvoeren aan de woningen in Doel. De maatschappij verwierf 90 pct van de woningen in Doel en laat die volgens de advocaat bewust verkrotten door onder meer ramen en deuren open te laten staan.

Tot slot blijft het woonrecht bij wijze van voorlopige maatregel behouden tot minstens maart-april volgend jaar, aldus nog Rogiers.



  http://img443.imageshack.us/img443/1331/graffitidoel.jpg
Graffiti in Doel


"Het sloopverbod heeft geen onmiddellijke gevolgen voor de Maatschappij Linkerscheldeoever", zegt directeur Peter Van de Putte. De maatschappij was al gestopt met slopen en vraagt nieuwe sloopvergunningen aan.




» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
  • 03-2020
  • 02-2020
  • 01-2020
  • 12-2019
  • 11-2019
  • 10-2019
  • 09-2019
  • 08-2019
  • 07-2019
  • 06-2019
  • 05-2019
  • 04-2019
  • 03-2019
  • 02-2019
  • 01-2019
  • 12-2018
  • 11-2018
  • 10-2018
  • 09-2018
  • 08-2018
  • 07-2018
  • 06-2018
  • 05-2018
  • 04-2018
  • 03-2018
  • 02-2018
  • 01-2018
  • 12-2017
  • 11-2017
  • 10-2017
  • 09-2017
  • 08-2017
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 04-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 06-2016
  • 05-2016
  • 04-2016
  • 03-2016
  • 02-2016
  • 01-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 07-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 12-2012
  • 11-2012
  • 10-2012
  • 09-2012
  • 08-2012
  • 07-2012
  • 06-2012
  • 05-2012
  • 04-2012
  • 03-2012
  • 02-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 11-2011
  • 10-2011
  • 09-2011
  • 08-2011
  • 07-2011
  • 06-2011
  • 05-2011
  • 04-2011
  • 03-2011
  • 02-2011
  • 01-2011
  • 12-2010
  • 11-2010
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 05-2008
  • 04-2008
  • 01-2008

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!