NIEUW: Blog reclamevrij maken?
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
Foto
athea


22-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Rechter legt bewarend beslag op luxeboot van Gert Verhulst

Rechter legt bewarend beslag op luxeboot van Gert VerhulstEen Antwerpse beslagrechter heeft bewarend beslag gelegd op de privéboot van Gert Verhulst. Een onbetaalde factuur van de bvba Evanna, die de boot uitbaat, zou aan de basis liggen. Het gaat niet om een Studio 100-boot, meldt de persdienst van Studio 100.


Vorig jaar kocht Studio 100-baas Gert Verhulst een 36 meter lang luxeschip met acht suites voor bedrijfsfeesten. Een aannemer stapte naar de beslagrechter omdat hij voor enkele tienduizenden euro's aan facturen van Evanna tegoed heeft.
 

In afwachting van een procedure ten gronde voor de rechtbank van koophandel werd dinsdag via een eenzijdig verzoekschrift bewarend beslag op de boot gelegd. "Het gaat om een geschil tussen onderaannemers. Gert Verhulst gaat ervanuit dat de kwestie snel opgelost zal worden", laat Studio 100 weten.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tienermoeder bindt voor de lol peuter vast aan muur

Tienermoeder bindt voor de lol peuter vast aan muur


http://img3.imageshack.us/img3/8849/vastgetaptebaby.jpg


Een jonge moeder en haar vriend hebben voor de grap hun baby met tape vastgeplakt tegen een muur. De Amerikaanse amuseerde zich blijkbaar kostelijkn want ze hield haar oogappel ook nog iets lekkers voor het neusje. Het kind kon niet bij de lekkernij en huilde.


Het is nog steeds onduidelijk wat Jayla Hamm (18) bezielde. Samen met haar vriendje, de 19-jarige Corde Honea, bond ze haar 22 maanden oude zoon vast met tape. Volgens de aanklager namen Hamm en Honea foto's van de huilende peuter. "Honea ging meteen akkoord met de beschuldigingen. Dat spaart ons meteen tijd en een proces uit", aldus aanklager Rick Schreiner.

De moeder gaf ook toe dat ze haar kind regelmatig opsloot in een donkere kast en kreeg vijf weken gevangenisstraf. Honea moet minstens drie jaar brommen. Hij werd veroordeeld voor "intentioneel kindermisbruik".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gedumpt hondje mediaster in Engeland

Gedumpt hondje mediaster in Engeland

Klik op de foto om het filmpje te bekijken


Een mankend, hulpeloos hondje dat werd achtergelaten op een industrieterrein in Weymouth is intussen een heuse mediaster geworden in het Verenigd Koninkrijk. Een beveiligingscamera filmde de laffe daad van het baasje en zo ging de verontwaardiging snel het internet rond. De Britse media pakten er ook zwaar mee uit.

Het teefje, een bastaard Shetland terrier, werd opgenomen in een asiel en zoekt nog een nieuwe thuis.

In het filmpje zien we een man uit een blauwe auto stappen, waarin nog drie andere passagiers zitten. De hond volgt haar baasje mee de weide in. Maar dan komt de man teruggelopen, stapt weer in en rijdt snel weg. Het arme dier blijft verwees achter.

Niet alleen de bewakingscamera was getuige van het drama, ook een werknemer zag, geschokt, wat er voor zijn ogen gebeurde. Hij ving het teefje op, dat onder meer last had van ingegroeide nagels. Van de dader is er voorlopig geen spoor.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bill Withers - Ain't No Sunshine

Bill Withers - Ain't No Sunshine

Klik op de foto om hem te beluisteren


William Harrison "Bill" Withers Jr. (Slab Fork (West Virginia), 4 juli 1938) is een Amerikaans soulzanger en componist.

Withers was de jongste van zes kinderen. Withers' vader (William Harrison Withers, Sr.) werkte in de kolenmijnen van Slab Fork en was tevens voorganger in de baptistengemeente; zijn moeder (Mattie Rose Galloway) was toen ze hem trouwde een weduwe en moeder van vier kinderen. Withers groeide op in een huis van de Slab Fork Coal Company  (het bedrijf waar zijn vader werkte). In oktober 1941 gingen zijn ouders apart wonen, en in mei 1942 scheidden ze officieel. Withers ging in 1941 bij zijn tante Carrella Galloway Briggs wonen en in 1944 ging hij weer terug naar zijn moeder, die ondertussen in Beckley, West Virginia woonde. Hij ging hier naar de openbare East Park Elementary School en daarna naar de Stratton Junior High School. Withers kreeg een bijzondere band met zijn oma Lula Carter Galloway die tot haar dood in 1953 bij de familie in huis leefde. Withers woonde vanaf 1948 tot diens dood in 1951 bij zijn vader in Slab Fork. Hij had diverse baantjes, waarmee hij zijn moeder financieel ondersteunde.

Vanaf zijn zeventiende werkte Withers bij de marine. Hij werd uitgezonden naar het Verre Oosten, waar hij begon te zingen. In 1967 ging hij weg bij de marine en verhuisde naar Los Angeles om een muziekcarrière te beginnen. Hij had hier een baan als toiletzetter in Boeing-vliegtuigen en maakte ondertussen ook demo's. Aanvankelijk toonde niemand interesse, maar toen Clarence Avant van Sussex Records begin 1970 een demo hoorde, tekende Withers een contract bij deze platenmaatschappij. Avant bracht Whiters in contact met Booker T van Stax Records, die Withers' debuutalbum Just as I am produceerde (met coproductie van Al Jackson, Jr). Op dat album staan de hits Ain't No Sunshine (dat meteen een Grammy Award voor beste R&B song kreeg) en Grandma's Hands.

In 1972 maakte Withers zijn tweede album Still Bill. Een van de nummers van dit album is Lean On Me. Dat nummer was gebaseerd op zijn jeugdervaringen in Slab Fork en de akkoorden lijken op de muziek die hij in de baptistenkerk hoorde. De muzikanten op het nummer zijn drummer James Gadson, toetsenist Ray Jackson, gitarist Benorce Blackman en bassist Melvin Dunlop. Een ander bekend nummer op dat album is Use Me. Ook bracht hij de albums Live at the Carnegie Hall (opgenomen in 1973), Judgements en The Best of Bill Withers bij Sussex Records uit. Op Judgements staat het nummer The Same Love That Made Me Laugh, dat hij al in 1968 had geschreven. Op de soundtrack voor de western Man and Boy (een film gemaakt door Bill Cosby) staat het nummer Better Days. In de zomer van 1975 maakte hij het duet It's All Over Now met Bobby Womack. Withers schreef en produceerde twee nummers voor Gladys Night and the Pips. In 1974 speelde hij samen met James Brown, Etta James en BB King op het concert dat voorafging aan het historische boksduel tussen Muhammad Ali en George Forman in Zaïre. Over het duel werd de documentaire When We Were Kings gemaakt en op de soundtrack van de film is de bijdrage van Withers tijdens het concert te horen.

Na een juridische strijd met Sussex Records stapte Withers in 1975 over naar Colombia Records. Colombia Records kocht ook de mastertapes van Withers over. Op het eerste album dat hij voor Colombia Records maakte in 1975, Making Music, Making Friends stonden onder meer de nummers Make Love To Your Mind, Hello Like Before, Paint Your Pretty Picture en She’s Lonely. Het laatstgenoemde nummer stond ook op de soundtrack van de film Looking For Mr. Goodbar. In 1976 kwam Naked and Warm uit. Menagerie in 1977 was het volgende album dat bij Colombia Records uitkwam, met de grote hit A Lovely Day, waarvan in 1988 een remix werd uitgebracht. Bout Love kwam in 1978 uit. In 1981 kwam de single Listen to U.S.A. uit en zijn laatste album Watching you, Watching me verscheen in 1985.

Withers was op dat moment gefrustreerd over de muziekindustrie en stopte met het maken van albums. Wel kwamen er nog een aantal verzamelalbums uit, zoals Super Hits en Greatest Hits Lean On Me. Tot in de jaren negentig bleef hij toeren, maar daarna stopte hij ook daarmee. Later heeft Withers nog duetten gemaakt met Grover Washington jr. (Just The Two Of Us), the Crusaders (Soul Shadows). Zijn laatste opname was Playing the Loser Again, een duet met Jimmy Buffet, dat verscheen op diens album License to Chill.

Sinds 1997 runt Whiters de Mattie Music Group, een bedrijf dat zijn eigen muziek beheert en vernoemd is naar zijn moeder.
» Reageer (0)
21-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Nieuwstraat Brussel 29ste op ranglijst duurste winkelstraten

Nieuwstraat Brussel 29ste op ranglijst duurste winkelstraten


De Nieuwstraat in Brussel


Met een huurprijs van 1.625 euro per vierkante meter per jaar, staat de Nieuwstraat in Brussel in 2010 op de 29ste plaats in de jaarlijkse ranglijst van duurste winkelstraten ter wereld. Fifth Avenue in New York is voor de negende opeenvolgende keer de duurste. Een vierkante meter winkelruimte huren kost er tien keer zoveel als in Brussel, zo blijkt uit het rapport "Main Streets Across the World 2010" van vastgoedconsultant Cushman & Wakefield.

Bij Cushman & Wakefield België heeft men het over "het extreme concurrentievermogen van de Belgische huurprijzen". "De stabiliteit en de bescheidenheid van de Belgische huurprijzen in vergelijking met andere Europese hoofdsteden, maakt dat ons land een testmarkt blijft voor grote internationale merken", zegt Karl Van Oosterwijck van Cushman & Wakefield België.
 
De Nieuwstraat, vorig jaar 27ste op de lijst, is veel goedkoper dan New York, Londen of Parijs, "en toch bereik je met deze Belgische vierkante meter een aanzienlijk toepassingsgebied met een heel interessante koopkracht".
 
New Bond Street
De Avenue des Champs Elysées in Parijs verloor zijn Europese koppositie aan New Bond Street in Londen, waar de huurprijs 7.345 euro per vierkante meter per jaar bedraagt.
 
Meer algemeen tonen de resultaten voor 2010 "een beter beeld dan de resultaten van 2009, het jaar met de grootste daling van huurprijzen in de 25-jarige geschiedenis van dit rapport", aldus een persbericht. De huurprijzen in twee derde van de bestudeerde 59 landen stegen of stabiliseerden. Latijns-Amerika en Azië kenden de sterkste groei in handelshuurprijzen. In Europa daalden de huurprijzen met gemiddeld 4,5 procent.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schilderende chimpansee steelt harten in zoo van Rio

Schilderende chimpansee steelt harten in zoo van RioEen gepensioneerde circusaap is in de zoo van het Braziliaanse Rio aan een succesvolle tweede carrière begonnen. Jimmy (26) maakt dagelijks schilderijen en lokt daar massa's kijklustigen mee.


Roched Seba, de verzorger van het dier in de Niteroi Zoo, zegt dat Jimmy geen enkele belangstelling toonde voor speeltjes en andere afleidingen die typisch bij chimpansees in de smaak vallen. In een poging om iets leuks te vinden voor het dier, bracht Seba drie weken geleden wat verf mee naar Jimmy's verblijf. Met succes, zo blijkt nu, ook al weigert de aap om te schilderen als er al te veel volk op zijn vingers staat te kijken.

Minstens een halfuur per dag stopt Jimmy zijn penseel in plastic verfpotten en maakt hij vervolgens met brede vegen zijn schilderwerkjes.


Een tentoonstelling van zijn schilderijen kon uiteraard niet uitblijven. Werk gemaakt door dieren haalt overigens soms verrassend hoge prijzen. Zo werden drie abstracte schilderijen die in de jaren '50 door de chimpansee Congo werden gemaakt vijf jaar geleden in Londen geveild voor zo'n 31.500 euro.http://img826.imageshack.us/img826/7046/schilderendechimpasee.jpg

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Facebook-blunder: 21.000 gasten op verjaardagsfeestje

Facebook-blunder: 21.000 gasten op verjaardagsfeestje


http://img265.imageshack.us/img265/6568/verjaardagsfeestje.jpgEen Brits meisje was van plan om 15 vriendinnen uit te nodigen voor een feestje ter gelegenheid van haar nakende 15de verjaardag. Ze zette het heugelijke nieuws op Facebook, maar voegde er per ongeluk haar adres en telefoonnummer aan toe. In een mum van tijd hadden zich 21.000 mensen aangemeld om mee te komen feesten. Dat meldt de Daily Mail.


Om verder onheil te vermijden, verwijderde de moeder van Rebecca de pagina met de uitnodiging voor het feestje dat op 7 oktober zou plaatsvinden. Intussen hadden zich echter Facebookgroepen gevormd die de uitnodigen verder verspreidden, inclusief een foto van Rebecca. Valse profielen van celebrities als Justin Bieber, Stephen Hawking, Susan Boyle, Stevie Wonder en Rick Astley hadden ook present gegeven.


De zaak escaleerde in die mate, dat ook de politie er zich mee ging bemoeien. Op 7 oktober zullen zij extra patrouilles inzetten in de buurt van het huis van het meisje. "Om eventuele samenscholingen te voorkomen en in te grijpen indien dat nodig mocht zijn", aldus sergeant Lewis Ducket van de politie van Hertfordshire.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Is de Mount Everest al 30 jaar eerder beklommen?

Is de Mount Everest al 30 jaar eerder beklommen?

Klik op de foto om de trailer 'The Wildest Dream Trailer' te bekijken

Officieel is Sir Edmund Hillary de eerste mens die de top van Mount Everest bereikte. Maar een nieuwe documentaire komt met een andere theorie. Mogelijk heeft de Engelsman George Mallory al 30 jaar eerder op het dak van de wereld gestaan.

De film 'The Wildest Dream' stelt dat George Mallory Mount Everest al in de jaren 20 beklommen heeft. De documentaire belicht het mysterie rond Mallory, die alles op het spel zette om zijn droom te realiseren. Het laatste teken van leven gaf hij in 1924 toen hij zich samen met Andrew Irvine op slechts 244 meter van de top bevond. Daarna sloten de wolken de klimmers in.


In 1999 trof bergbeklimmer Conrad Anker het bevroren lichaam van Mallory aan in de zogenaamde 'death zone' van de berg. Op die plaats kwamen nog veel andere klimmers om het leven. Alle bezittingen van Mallory werden bij zijn lichaam aangetroffen, behalve een foto van zijn vrouw Ruth. Hij had beloofd om die foto op de top achter te laten als hij zou slagen in zijn missie.

Enkel de foto werd nooit gevonden en dus ontstonden de geruchten dat Mallory misschien wel degelijk op de top geweest is. Voor Anker werd het verhaal een obsessie en hij keerde terug naar Mount Everest om te onderzoeken of Mallory de eerste mens op de top was. "Ik ben blij dat we het niet zeker weten. Dat zou het hele mysterie verpesten en het verhaal minder bijzonder maken", zegt Leo Houlding, die Anker op zijn beklimming begeleidt.


De film wordt opgedragen aan actrice Natasha Richardson. Zij stierf aan de gevolgen van een hoofdwonde na een ski-ongeval enkele weken nadat ze een deel van de film had ingesproken als de stem van de vrouw van Mallory.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jacht op terroriste die zich wilde opblazen in Parijs

Jacht op terroriste die zich wilde opblazen in Parijs

Aanslag op Eiffeltoren verijdeld?


http://static1.hln.be/static/FOTO/pe/7/1/2/media_xl_3880472.jpg?20100921114602De Franse inlichtingendiensten hebben de jacht geopend op een vrouwelijke zelfmoordterrorist die zich wilde opblazen in Parijs. Wellicht was een druk deel van de Franse hoofdstad het doelwit: de Eiffeltoren of de metro. De autoriteiten nemen de dreiging alvast bloedserieus. Een aanslag zou verijdeld zijn en alles wordt in het werk gesteld om de zelfmoordterroriste te vatten. Mogelijk heeft de verijdelde aanslag te maken met het boerkaverbod dat vorige week gestemd werd.

Parijs is dan ook in de hoogste staat van alarm. Militairen en gendarmes bewaken mogelijke doelwitten zoals de Eiffeltoren, waar vorige week nog een bomalarm een evacuatie ontketende, en de terminal van de Eurostar. Toeristen worden opgeroepen om heel waakzaam te zijn voor verdachte toestanden.


 "We doen al het mogelijke om de vrouw op te pakken voor het te laat is", zegt het Franse ministerie van Binnenlandse Zaken. "De terroristische dreiging is extreem hoog en daarom hebben we onze waakzaamheid verhoogd. We hebben de voorbije dagen en uren informatie gekregen die ons noodzaakt om de zaak heel ernstig te nemen."


Mogelijk heeft de terreurdreiging te maken met het goedkeuren van de omstreden wet om de boerka te bannen. Radicale islamistiche groeperingen pakten meteen uit met dreigementen. "We zullen met alle mogelijke middelen keiharde wraak nemen op Frankrijk, voor de eer van onze dochters en zonen," verscheen op een website van de Noord-Afrikaanse tak van al-Qaida. Ook de Franse aanwezigheid in Afghanistan brengt het land extra in het vizier van moslimterroristen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gary Barlow - Holding Back The Tears

Gary Barlow - Holding Back The Tears

Klik op de foto om hem te beluisteren


Gary Barlow (Frodsham (Cheshire), 20 januari 1971) is een Engelse zanger, songwriter, bandleader en producent.


Barlow maakte deel uit van Take That. Nadat de band uit elkaar was gegaan in 1996, begon hij een solocarrière. Op 12 Januari 2000 trouwde Barlow met zijn vriendin, danseres Dawn Andrews. Samen hebben zij drie kinderen: zoon Daniel (16 augustus 2000), dochter Emily (31 mei 2002) en dochter Daisy (14 januari 2009).
» Reageer (0)
20-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zo word je de ideale schoonmoeder

Zo word je de ideale schoonmoeder
De relatie tussen schoondochter en schoonmoeder loopt niet altijd over een leien dakje. Dat hoeft echter niet het geval te zijn, een schoonmoeder kan net de meest gerespecteerde figuur binnen het gezin worden. Deze tips helpen om het de 'nieuwkomer' en uiteindelijk de ganse familie naar hun zin te maken.


1.    Accepteer haar
. Vanaf nu maakt je nieuwe schoondochter deel uit van de familie. Daar horen geen geslepen messen bij. Laat haar zijn wie ze is met haar eigen principes, waarden of levensstijl. Het heeft geen zin om dat te veranderen. Accepteer of praat er voorzichtig over als deze niet te rijmen vallen met je eigen familiegebruiken.


2.    Bekijk haar als een dochter
. Geef je schoondochter dezelfde positie als je eigen dochter. Volgens de wet is ze 'gelijk' aan je dochter en zo kan ze ook uitgroeien. Betrek haar, net zoals je eigen dochter, bij de beslissingen die je maakt of de klachten die je hebt.


3.    Bezorg haar een gerust gevoel
. Een nieuwe omgeving, nieuwe mensen én een nieuw leven kunnen zeer stresserend zijn. Steun haar om dit nieuwe leven te begrijpen. Een knuffel of aai kunnen magisch zijn. Heeft ze het moeilijk, probeer haar te begrijpen en help haar. Als zij zich goed voelt, wordt zowel jouw zoon als haar leven een stuk gemakkelijker.


4.     Erken haar inspanningen.
Elke mens hoort graag op tijd en stond een positief woord. Prijs haar als ze iets presteerde, het familiegevoel vaart er wel bij.


5.    Luister naar haar opinie
. Ze maakt deel uit van de familie en heeft recht op haar eigen mening. Vraag haar regelmatig om raad, zo voelt ze zich meer thuis.


6.    Geen competitie
. Je schoondochter is echt niet van plan je zoon weg te kapen. Niemand kan jouw plaats als moeder innemen, laat staan dat zij al zijn moederliefde opeist.  Onthou dat hij zijn eigen vrouw moet liefhebben en ook naar haar moet luisteren.  Ook zij heeft recht op hem. Als hij haar mening deelt, wil dat niet zeggen dat jouw opinie niet telt. Weet dat als hij tussen twee oplossingen moet kiezen, hij niet altijd de jouwe zal kiezen.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.50-plussers zijn de nieuwe 25-jarigen

"50-plussers zijn de nieuwe 25-jarigen"De gemiddelde vijftiger beleeft meer plezier in het leven dan een 25-jarige. Ze gaan vaker uit dan hun jongere medemens, reizen verder en zien hun vrienden vaker, zo toont een nieuwe rondvraag aan.


50-jarigen zijn de nieuwe veertigers? Niets van, de huidige vijftiger is nog een pak jonger. Hij of zij is socialer, gelukkiger en actiever dan de doorsnee 25-jarige. Gemiddeld gaan ze twee keer per week uit en zien ze al hun vrienden regelmatig. Meestal trekken ze er drie weekends per jaar op uit terwijl 25-jarigen slechts 2 kortere weekenduitjes nemen. Deze laatste gaan slechts 1 avond per week op stap en zien meestal drie vrienden.


"De vijftiger van vandaag spendeert meer tijd aan dingen die hen tevreden of gelukkiger moeten maken", stelt de verantwoordelijke van Benenden Healtcare, opdrachtgever van de rondvraag. "Wie op middelbare leeftijd is, wil het niet langer rustiger aan doen, maar vooral genieten. Allicht zijn de menselijke prioriteiten gewijzigd. Zij die ouder worden, kijken terug op wat ze gedaan en niet gedaan hebben en willen het gemiste inhalen. 25-jarigen lopen verloren in de stress van job en carrière en vergeten de rest van hun leven".
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgische advocaten willen kerkmisbruik voor VS-rechter

Belgische advocaten willen kerkmisbruik voor VS-rechter


Christine Mussche en Walter Van Steenbrugge.


Advocaten Walter Van Steenbrugge en Christine Mussche, die een dertigtal slachtoffers van misbruik door geestelijken verdedigen, gaan eind deze maand samenzitten met Amerikaanse collega's. Die hebben het Vaticaan gedagvaard in zaken over misbruik en het Hooggerechtshof heeft de zaken ontvankelijk verklaard. Ze hopen zo toch straffen en schadevergoeding te verkrijgen, schrijft De Morgen.

Om ondanks het debacle van Operatie Kelk toch straffen uit de brand te slepen, gaat Van Steenbrugge eind september gegevens uitwisselen met Amerikaanse collega's. Het dagvaarden van de kerk ligt moeilijk, omdat die geen rechtspersoon is, maar bij een staat als het Vaticaan is die optie er wel.
 
"Vaticaan is volledig foute instelling"
"Het Hooggerechtshof heeft in de VS twee zaken tegen het Vaticaan ontvankelijk verklaard, wat heel opmerkelijk is. In die zaken zijn stukken aangevoerd die aantonen dat er directieven zijn vanuit het Vaticaan om gevallen van kindermisbruik toe te dekken. Daar worden zelfs bijbelse teksten voor aangevoerd", zegt Van Steenbrugge. "Het Vaticaan op zich is dus een volledig foute instelling. Hoe hoger in de structuur, hoe fouter ook."
 
Collega-advocaat Christine Mussche merkt wel op dat de Amerikaanse procedures tegen het Vaticaan nog niet gegrond verklaard zijn. "Pas als dat het geval is, kan het tot een proces komen. Of de zaak gegrond is, hangt af van de cases die de advocaten kunnen aanvoeren." Vandaar ook dat de advocaten nu trachten de documenten in handen te krijgen die werden aangetroffen bij de huiszoekingen in het aartsbisdom van Mechelen en in de woning van kardinaal Danneels. (br.hln)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.90 procent van de Belgen wil vermageren

90 procent van de Belgen wil vermageren


http://img689.imageshack.us/img689/7698/vermageren.jpgDe meeste Belgen willen afvallen na de jaarlijkse vakantie of een feestelijke gelegenheid. Dat blijkt uit een studie van XS-L Media bij 5 600 mensen.

Zo’n 57 procent van de ondervraagden gaf aan dat ze niet enkel na de zomervakantie of een feest op hun gewicht beginnen letten, maar elke dag van het jaar proberen af te vallen. Daar heeft 85 procent van hen het bijzonder moeilijk mee. Amper 32 procent slaagt erin om effectief overtollige kilo’s kwijt te spelen.

Onze eetgewoontes zijn de belangrijkste oorzaak waardoor vermageren niet altijd wil vlotten. We vinden het namelijk aartsmoeilijk om ze aan te passen en willen het liefst als een Bourgondiër door het leven gaan. Daarom duikt de helft van de ondervraagden de gym in, zo blijft hun gewicht - ondanks de vele rijkelijke maaltijden -  toch stabiel.  (br.Het Nieuwsblad)
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Krijgt Shrek een groots pretpark in Spanje?

Krijgt Shrek een groots pretpark in Spanje?Filmproductiemaatschappij Paramount Pictures smeedt plannen om in Spanje een Shrek pretpark te bouwen. Het moet de grote concurrent worden van Disneyland Parijs.

Het ambitieuze project zal opgetrokken worden in de regio Murcia maar de exacte locatie is vooralsnog niet vrijgegeven. Het nieuwe pretpark, opgebouwd rond het tekenfilmfiguurtje Shrek, zal volgens de schattingen van Paramount drie miljoen bezoekers per jaar naar Spanje lokken.

De plaatselijk hotelsector wrijft zich al in de handen. Eens Shrek uit zijn moeras is weggetrokken en neergestreken in Murcia, zullen 15.000 extra hotelbedden vereist zijn. Ook 20.000 bijkomende jobs worden in het vooruitzicht gesteld.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chris van 'Mijn Restaurant' stapt uit het leven

Chris van 'Mijn Restaurant' stapt uit het leven


Chris Aerts, hier met zijn ex-partner Wendy tijdens zijn deelname aan 'Mijn Restaurant'.


Chris Aerts, de 34-jarige Mechelaar die vorig jaar deelnam aan het vtm-programma 'Mijn Restaurant', heeft zich vrijdagnacht van het leven beroofd. De politie heeft het lichaam van de kok zaterdag kort na de middag in een garagebox aangetroffen, berichten verscheidene kranten.


Aerts - vader van drie kinderen - baatte in 2009 het restaurant 't Gerecht in Turnhout uit en haalde toen de finale van 'Mijn Restaurant' net niet.
 


Volgens een tante die namens de familie spreekt, zouden de problemen begonnen zijn na zijn deelname aan het vtm-programma. "Hij en Wendy gingen uit elkaar en hij bleef met een schuldenberg achter", verduidelijkt ze in Het Nieuwsblad. "Ik wou dat hij nooit had deelgenomen aan het programma, dan was dit niet gebeurd."
 
Op een USB-stick werd een afscheidsbrief gevonden. Een dag voor zijn dood liet Aerts ook een boodschap achter op zijn facebookpagina: "Chris Aerts 'is f*ckt up..... madness is running in my brain... Should I Stay Or Should I Go'", bericht onder meer Het Laatste Nieuws.
 
Productiehuis Kanakna en vtm wilden nog niet reageren, maar zitten vandaag wel samen. (br.hln)

www.zelfmoordlijn.be
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Caro Emerald - A Night Like This

Caro Emerald - A Night Like This

Klik op de foto om haar te beluisteren


Caroline Esmeralda van der Leeuw (Amsterdam, 26 april 1981) is een Nederlandse zangeres, beter bekend onder haar artiestennaam Caro Emerald. Ze kreeg bekendheid met haar debuutsingle Back it up, die op 6 juli 2009 uitkwam.


Caroline van der Leeuw studeerde in 2005 af in de vakken jazz en zang aan het conservatorium.

Van der Leeuw is één van de zes zangeressen van Les Elles, een Amsterdamse closeharmonygroep, en zingt in de Philharmonic Funk Foundation, een 44 man sterk funkorkest. Daarnaast doet ze regelmatig de achtergrondzang bij het Kinderen voor Kinderen-songfestival. Van der Leeuw geeft zangles aan de zangschool van Babette Labeij (bekend als vocal coach bij Popstars, Idols en X-Factor).

In november 2008 schreven Degiorgio en Schreurs in Toronto zeven nieuwe liedjes voor het album. Tijdens deze schrijfsessie lieten zij zich sterk inspireren door films uit de jaren '50, waardoor een duidelijk concept voor het album ontstond. Eind januari 2009 reisde Degiorgio af naar Amsterdam om de rest van de liedjes te schrijven met Schreurs en Van der Leeuw. Op 16 oktober 2009 werd bekend dat Martini haar tweede single, A Night like This, afkomstig van het album, heeft gekozen voor een nieuwe reclamecampagne. Van der Leeuw is ook heel even te zien in de commercial.

Op 29 januari 2010 kwam haar album Deleted Scenes from the Cutting Room Floor uit. Deze kwam binnen op de eerste plaats in de Nederlandse Album Top 100. Toen het album acht weken onafgebroken op de eerste plaats stond, meldde GfK in een persbericht dat nooit eerder een nationale artiest deze positie zo lang had vastgehouden met een debuutalbum. Dat bleek echter incorrect, daar het record tien weken was en op naam van Krezip stond. Caro Emerald brak dit record later alsnog. Toen het album in de lijst van 22 mei 2010 voor de 15e week op nummer 1 stond, werd het allertijdenrecord voor een debuutalbum verbroken. Dit record was 14 weken en stond op naam van Tracy Chapman uit 1988. Op 27 augustus 2010 stond het album 28 weken op nummer 1 en heeft daarmee de koppositie van Thriller van Michael Jackson overgenomen in het overzicht van albums die het langst op nummer 1 stonden.

Na acht weken op 1 gestaan te hebben, ontving de zangeres op 2 april een platina plaat voor het album tijdens een uitzending van het tv-programma Pauw & Witteman.

Op 15 mei 2010 werd de single "That Man" uitgebracht.
» Reageer (0)
19-09-2010
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Frida Kahlo 6 juli 1907 - 13 juli 1954 was een Mexicaanse surrealistische kunstschilder.

Frida Kahlo  6 juli 1907 - 13 juli 1954  was een Mexicaanse surrealistische kunstschilder.

Klik op de foto om een filmpje over haar werken te bekijken


Biografiehttp://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/kahlo-1.jpg?t=1284899385Frida Kahlo werd geboren in Coyoacán, tegenwoordig een wijk van Mexico-Stad, als dochter van een fotograaf. Ze wordt op zesjarige leeftijd, in 1913, getroffen door kinderverlamming  aan haar rechterbeen. Dit is de bron van een aantal complexen die ze haar hele leven zal meedragen. Het enige naakt van haar dateert uit 1930  en toont haar zittend op een stoel, haar magere been onder het andere, zodat haar handicap niet opvalt. Het is geschilderd door haar echtgenoot Diego Rivera.http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/FridaKahlo-Self-Portrait.jpg?t=1284899508
Op 17 september 1925 wordt de bus waarmee de dan zeventienjarige Kahlo door Mexico-Stad rijdt aangereden door een tram. Een stuk stalen leuning dringt haar lichaam binnen door haar linkerzij en komt er langs haar vagina weer uit. Haar ribben en heup zijn gebroken, haar slechte been is op elf plaatsen gebroken, haar ruggengraat is op diverse plaatsen gebroken, en haar voet is verbrijzeld. Maandenlang moet ze in bed blijven, ingekapseld in pleisters en verband, vechtend tegen de pijn. Ze besluit om te gaan schilderen. Kahlo's moeder laat spiegels aan haar ziekbed vastmaken zodat zij zichzelf kan schilderen. Ondanks de hinder van korsetten en krukken komt ze na haar herstel terug buiten en zoekt ze vrienden op. Door het ongeluk dat haar bekken brak, kan ze geen voldragen kinderen baren. Een zwangerschap resulteert in een pijnlijke miskraam.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Kahlo-2.jpg?t=1284899582

Op 21 augustus 1929 huwt Kahlo met Diego Rivera. Diens ex-vrouw, Lupe Marin, tracht het trouwfeest te verstoren. Kahlo's zus Christina bekent in de zomer van 1934 dat ze een verhouding heeft met Diego Rivera. Kahlo verlaat daarop Diego, maar het echtpaar hertrouwt na een heftige strijd alsnog op 8 december 1940. Het eigenaardig huwelijkscontract stipuleert echter dat Kahlo geen seksuele omgang meer hoeft te hebben met haar man. Later zou zij spreken van "twee zware ongelukken in mijn leven (...) één waarin een tram me aanreed, het andere was mijn man."
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Kahlo-and-Diego-Rivera.jpg?t=1284899888
Kahlo en haar man  Diego RiveraKahlo en Rivera hadden veelvuldige buitenechtelijke affaires; Kahlo zowel met mannen als met vrouwen. Tot haar minnaars behoorden de naar Mexico gevluchte Russische revolutionair Leon Trotski, de New Yorkse fotograaf Nickolas Muray (1892-1965), die een serie indrukwekkende foto's van haar maakte, en de Japans-Amerikaanse landschapskunstenaar Noguchi.


Het paar was zeer actief in de Mexicaanse Communistische Partij (PCM). Nadat zij echter Trotski, die de Sovjet-Unie was ontvlucht, in huis opvingen, werden beiden uit de communistische partij uitgestoten. Kahlo bleef echter actief als communistisch activiste; nog een paar weken voor haar dood nam ze deel aan een demonstratie tegen de Amerikaanse inmenging in Guatemala.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/frida-kahlo-broken-column.jpg?t=1284899673
Kahlo overleed in 1954, een briefje achterlatend met de tekst 'Ik hoop dat het einde vrolijk is en hoop nooit meer terug te keren'. Vermoedelijk heeft zij zelfmoord gepleegd.


Werk

Het werk van Frida Kahlo karakteriseert zich door de vrolijke kleuren, die echter in contrast staan met een vervreemdende sfeer. Ze schuwde de controverse niet: in een schilderij ter nagedachtenis aan de actrice Dorothy Hale beeldde ze het moment van haar zelfmoord zeer grafisch af. In haar zelfportretten  vallen vooral de doorgegroeide wenkbrauwen op, die zij zelf ook bezat. Zij schildert vanuit haar angst en eenzaamheid om haar pijn te overmeesteren. Kahlo heeft 143 schilderijen nagelaten, waarvan 55 zelfportretten. In 1953 had zij haar eerste solo-expositie in Mexico.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/The-Two-Fridas-1939.jpg?t=1284899998
De twee Frida'shttp://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/2Frida.jpg?t=1284900038
In het huis waar Kahlo geboren werd en overleed, het 'blauwe huis' genoemd, is het Museum Frida Kahlo gevestigd.

Over het leven van Frida Kahlo is in 2002 een film gemaakt met Salma Hayek in de hoofdrol.
http://i573.photobucket.com/albums/ss177/believe_my/Frida-Kahlo.jpg?t=1284900204Frida Kahlo wordt vandaag nog steeds gezien als een symbool voor het feminisme. Haar vrijgevochten geest was een toonbeeld voor vrouwen wereldwijd. Zo weigerde Kahlo pertinent om haar lichaams- en gezichtshaar te scheren.

» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.baby overleeft 7 hartaanvallen in één nacht

'Mirakelbaby' overleeft 7 hartaanvallen in één nacht


http://img8.imageshack.us/img8/1277/hartjeq.jpgAls het in een film zou gebeuren, zou niemand het geloven. Maar de kleine Ivan Cawley overleefde echt zeven hartaanvallen in één nacht terwijl hij leed aan meningitis of hersenvliesontsteking. Bij één van die hartaanvallen was hij 'weg' voor 12 minuten. Iets wat niemand zou overleven. En toch leeft Ivan nog altijd. Een mirakel, zeker voor een baby van amper tien maanden oud.


In de nacht van 4 op 5 juli gebeurde het. "Het was een zondagavond en we stopten hem zoals altijd in bed. Niets aan de hand. Rond half vijf werd hij wakker, doorweekt van het zweet en een huid die aanvoelde alsof er een vuur in brandde. Tegelijkertijd rilde hij van de kou. Het was beangstigend. We trokken er zo snel als mogelijk naar de dokter."


Die verwezen het koppel en de baby zo snel mogelijk door naar het ziekenhuis, ook al dachten ze eerst nog aan mazelen omdat een vlekje werd gezien op de buik van de baby. "Wij wisten niet wat we moesten denken, we wisten niet wat er gebeurde. Wij wilden alleen zo snel mogelijk naar een ziekenhuis", getuigt de moeder.


Ondertussen kreeg Ivan steeds meer vlekken op zijn lichaam. Zijn vitale organen lieten het afweten, en hij werd naar de intensieve overgebracht. De dokters geloofden niet in de overlevingskansen van Ivan, en vertelden de ouders Sade Jackson (20) en Philip Cawley (24) dat ze afscheid moesten nemen.


In de daaropvolgende acht uren, kreeg Ivan zeven hartaanvallen. Elke keer kwam hij er weer door door de toediening van zuurstof en hartmassage.


"Het waren de vreselijkste, langste uren uit mijn leven. Ik kan niet verwoorden hoe we ons voelden. Het was vreselijk om onze kleine baby daar te zien liggen aan al die buisjes, terwijl hij er zo zwak en ziek uitzag."


"De dokters waarschuwden ons dat hij het waarschijnlijk niet zou halen. Maar zowel de dokters als onze zoon bleven vechten. Na een hartaanval duurde het één keer wel 12 minuten, en toch werd hij er weer doorgesleurd."


Ivan werd aan een beademingsmachine gelegd, en bracht nog een week door op de intensieve. "Telkens opnieuw werd ons verteld dat het ergste kon gebeuren, en we dachten zelf ook dat hij het niet zou halen. Maar toen kwamen er signalen dat hij weer zelf kon ademen. Het ziekenhuispersoneel stond versteld over hoe goed hij het deed en zeiden dat het een mirakel was. Dat was het beste gevoel in de hele wereld."


Ivan mocht al snel naar een 'gewone' ziekenhuisafdeling en herstelde bijzonder goed. Hij werd algauw terug zijn vrolijke, actieve zelf. "Een groot geluk dat we hem nog hebben", aldus zijn moeder. Nog één check-up en de baby kan volledig genezen verklaard worden.


"Ivan is overal tegelijk. Hij is zelfs beginnen kruipen toen hij uit het ziekenhuis kwam", besluit zijn moeder trots.
» Reageer (0)
Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Startschot gegeven van Autoloze Zondag in Brussel

Startschot gegeven van Autoloze Zondag in BrusselOp het Schumanplein in Brussel is kort na 09.00 uur het officiële startschot gegeven van de Autoloze Zondag. In het hele Brusselse Gewest moet de wagen vandaag aan de kant blijven en worden fietsers en voetgangers de meesters van de weg.


In Brussel maakt de Autoloze Zondag deel uit van de Week van Vervoering maar terzelfdertijd vindt ook in tientallen andere steden en gemeenten een Autovrije Zondag plaats, een initiatief van de vzw Koepel Milieu en Mobiliteit.
 

Brussels minister van Vervoer en Openbare Werken Brigitte Grouwels en Brussels staatssecretaris voor Mobiliteit Bruno De Lille haalden op het Schumanplein hun fiets uit de koffer van hun wagen en bedekten hun wagen vervolgens symbolisch voor een dag met een deken.
 

Daarmee werd de Autoloze Zondag officieel op gang getrokken, voor Brussel een belangrijk initiatief, vindt staatssecretaris De Lille. "In ons mobiliteitsplan voor de komende jaren hebben we de ambitie uitgesproken het wagenverkeer in Brussel met 20 procent terug te brengen. Met de Autoloze zondag tonen we aan dat Brussel ook zondag auto's een levendige stad vol beweging kan zijn."
 

Verschillende andere steden, zoals Gent, Antwerpen, Mechelen en Brugge zetten vandaag ook de wagen aan de kant. Overal worden speciale activiteiten georganiseerd. Zo wordt in Antwerpen het personenvervoer van de toekomst voorgesteld, terwijl je in Leuven een huifkartocht kan maken. Brugge kiest de foutst geklede man of vrouw en in Mechelen krijgen kinderen alle aandacht met onder andere een zeepkistenrace.
» Reageer (0)


Foto

Foto

Gastenboek

Druk oponderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

E-mail mij

Druk oponderstaande knop om mij te e-mailen.


Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Foto

Archief per maand
 • 04-2014
 • 03-2014
 • 02-2014
 • 01-2014
 • 12-2013
 • 11-2013
 • 10-2013
 • 09-2013
 • 08-2013
 • 07-2013
 • 06-2013
 • 05-2013
 • 04-2013
 • 03-2013
 • 02-2013
 • 01-2013
 • 12-2012
 • 11-2012
 • 10-2012
 • 09-2012
 • 08-2012
 • 07-2012
 • 06-2012
 • 05-2012
 • 04-2012
 • 03-2012
 • 02-2012
 • 01-2012
 • 12-2011
 • 11-2011
 • 10-2011
 • 09-2011
 • 08-2011
 • 07-2011
 • 06-2011
 • 05-2011
 • 04-2011
 • 03-2011
 • 02-2011
 • 01-2011
 • 12-2010
 • 11-2010
 • 10-2010
 • 09-2010
 • 08-2010
 • 07-2010
 • 06-2010
 • 05-2010
 • 04-2010
 • 03-2010
 • 02-2010
 • 01-2010
 • 12-2009
 • 11-2009
 • 10-2009
 • 09-2009
 • 08-2009
 • 07-2009
 • 06-2009
 • 05-2009
 • 04-2009
 • 03-2009
 • 02-2009
 • 01-2009
 • 12-2008
 • 11-2008
 • 10-2008
 • 09-2008
 • 08-2008
 • 07-2008
 • 05-2008
 • 04-2008
 • 01-2008

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto

  Foto


  Blog tegen de regels? Meld het ons!
  Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!